'Samsung komt met curved-smartphone en nieuwe high-end serie'

Samsung bevestigt in het vierde kwartaal een smartphone met gebogen scherm aan te kondigen. Daarnaast zijn er geruchten dat de fabrikant met een nieuwe lijn high-end smartphones komt, die een positie boven de huidige Galaxy S-lijn moet innemen.

"We zijn van plan om in oktober een smartphone met gebogen scherm in Zuid-Korea te introduceren", zei de marketingtopman van Samsung volgens Reuters op een introductie-evenement voor de Galaxy Note 3. Volgens het Koreaanse Yonhap News komt de introductie overigens 'ergens in het vierde kwartaal'.

Samsung werkt aan flexibele oleds onder de naam Youm en de fabrikant gebruikte deze begin dit jaar om een prototype smartphone met buigbaar scherm te tonen, maar de smartphone die aangekondigd gaat worden gaat volgens Samsung over een niet-flexibel, maar gekromd scherm beschikken. Ook hiervan toonde Samsung al een prototype, waarbij het scherm langs de randen doorliep. LG beloofde dit jaar met een vergelijkbare smartphone te komen. Naast de flexibiliteit is de stevigheid van de schermen een voordeel.

Tegelijk zijn in de Koreaanse media geruchten verschenen dat Samsung een nieuwe high-end lijn voor smartphones gaat introduceren die mogelijk Galaxy F gaat heten. Volgens ETNews krijgen de smartphones een dun ontwerp en metalen behuizingen, in tegenstelling tot de huidige Galaxy-lijn. Daarnaast zou Samsung zijn Exynos-octacores toevoegen, 16-megapixelcamera's met optische beeldstabilisatie gebruiken en op schermdiagonalen van 4,5 inch tot 5,5 inch met flexibele schermen mikken. Verdere details zijn nog onbekend, maar Samsung zou de toestellen van hogere prijzen dan de Galaxy Note willen uitbrengen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

25-09-2013 • 12:32

112 Linkedin

Reacties (112)

112
103
54
4
0
31
Wijzig sortering
Na het lezen van het bericht dacht ik, tja weer een nieuwe lijn. Maar nu ik er over na denk begon mij iets te dagen.

Nu Apple zich niet echt meer onderscheid op innovatie gebied (Naast hun strakke design en jaarlijkse snelheidsverhoging (ga nu niet zeggen dat de vingerafdruk scanner echt innovatief is, het is netjes op welke manier ze dit in hun Iphone design hebben kunnen verwerken.)) en nu dan een goedkopere variant van de Iphone, blinken ze niet echt uit in het High-end smart Phone markt.

Verder nu de Nokia/Microsoft aan de weg aan timmeren zijn aan hun nieuwe Lumia's en nu het moeten doen met hun 1020 en 925 die qua innovatie te vergelijken zijn met de weer wat oude Samsung 4S en Iphone 5. komt er weinig echt vernieuwd op de markt.

Ik denk dat Samsung met hun nieuwe F-Lijn een poging gaan wagen/een kans ziet om de Apple van hun innovatie “troon” te stoten door een telefoon te ontwikkelen voor de top high markt voorziet, door op het gebied van innovatie uit te blinken (Nu bijvoorbeeld met het toepassen van het gebogen scherm). Dit zal dan voor een minder grote massa zijn dan ze met de Samsung Galxy S4 bereiken.

Zo kunnen ze nieuwe technologie op de markt presenteren door middel van een Prenium high-end toestel, voor de echt fans van high end toestellen (minder grote markt/minder grote oplagen, vergeleken met de Galaxy S lijn). En als de nieuwe technologie goed zijn door ontwikkeld, doorvoeren naar, onder andere de Galaxy S lijn.

Hopelijk wakkert Samsung hier mee een strijd aan op innovatie gebied in de Smartphone markt en laait de concurrentie weer op tussen Samsung, Microsoft en Apple, wat gunstig of mooi is voor de consument in high-end telefoon markt.

Zo denk ik er momenteel over, wellicht dat ik het compleet verkeerd heb. Zo veel volg ik de markt nu ook weer niet. (Ben mij momenteel alleen aan het verdiepen in een nieuwe smartphone omdat ik nu iets nieuws wil, heb nu mijn oude Iphone 4 (uit 2010, Belgie) en ik zou graag de Lumia 925 willen, al ben alleen nog onzeker over Ecosysteem.)).

[Reactie gewijzigd door MuVo op 25 september 2013 15:21]

Ik vind ook dat het verschil tussen een iPhone5 en een iPhone 5s klein is, althans voor de zeer kritische, hijgerige tech media massa. We vinden dingen als snelheidsverdubbelingen op hetzelfde oppervlak tegenwoord saai. Dat is geen innovatie. Terwijl het natuurlijk high-tech van de bovenste plank is. Wat mensen eigenlijk bedoelen is dat het niet uniek is.

Door alle iteraties door de jaren heen, klopt het dan een iPhone er niet meer bovenuit springt. Tegelijkertijd is hij wel gewoon heel erg goed geworden. En tegelijkertijd, als je stelt dat hij er niet bovenuit springt, dan geldt dat wat mij betreft voor de concurrentie ook.

We zien verschillen tussen iPhones, Galaxys en Lumias, maar werkelijk waar vind ik geen van de 3 er bovenuit steken. Hooguit op basis van een persoonlijke voorkeur vind je de een superieur aan de ander. En omdat er geen echt noemenswaardige verschillen zijn, blijven de meeste mensen bij hun merk. Tweakers misschien niet, de rest wel.

Het is inderdaad aan te moedigen dat men elkaar bestrijd door innovatief proberen te zijn, maar mijn hoofdpunt is dat die innovatie dan wel ook echt nuttig en tijdsbeparend moet zijn. En dat mis ik heel erg vaak.

Zo is de toegevoegde waarde van een gebogen scherm onduidelijk. Bij de S4 kun je vele vragen stellen over de wirwar van halfwerkende gimmicks. Zelfs bij een spectactulair innovatie als de camera van de 1020 kun je vraagtekens zetten: mensen kunnen simpelweg niet fotograferen dus hoeveel effect deze zwaar betere camera heeft valt nog te bezien.

Ik wil niet te cynisch zijn over innovatie maar ik heb sterk de indruk dat de grote fabrikanten "innoveren om te innoveren", in plaats van na te denken over hoe dit daadwerkelijk iemands leven verbeterd. Er is de druk om de show te stelen, de eerste te zijn, en echt nut komt pas op de 2e plaats.

Dat is ook begrijpelijk: men wil koste wat kost dat veel mensen de high-end modellen kopen. Maar helaas voor hen kan nu een mid-end smartphone op fundamenteel niveau net zoveels als een high-end. Men heeft dus moeite om de toegevoegde waarde van high-end smartphones te verkopen, dus verdringt men elkaar met marketing, snelle innovaties en half uitgedachte features.
Ik vind dat innovativiteit alles te maken heeft met functionaliteit en dat is nou net waar de kracht van apple ligt. Iedereen heeft het over innovatie, innovatie, innovatie maar wie heeft er na de iphone en ipad nog iets innovatiefs uitgebracht op dit gebied. De één is wat sneller, de ander heeft een beter camera etc etc. Maar wat is er op het gebied van de mobiel/tablet nou daadwerkelijk veranderd?

Apple heeft met de iphone een compleet nieuwe markt aangeboord, ze hebben niet alleen de touch screen populair en werkend gemaakt maar ze hadden een geweldig besturingssysteem met een app store waar je je applicaties kon kopen( op dat moment was het compleet nieuw en inmiddels heeft elke fabrikant deze strategie overgenomen) niks mis mee maar ik mis nog steeds de innovatie.

Bedrijven als Samsung proberen het met hoover flow (hoe je het noemt), je toestel reageert op je hoofd etc. Het probleem is dat het niet echt functioneel is en vaak niet goed werkt.

De vingerscan daarentegen is niet innovatief maar wel verdomd handig dat je nooit meer je pin code hoeft in te tikken. Met een relatief simpele oplossing pakken ze voor mij een irritant probleem aan. Maar goed om dit echt innovatie te noemen, nee want zoals ik al eerder zei is dit niet te vergelijken met de komst van de ipad/iphone in het algemeen wat op dat moment nog niet denkbaar was voor mensen.

Het volgende "product" wat ons weer versteld zal doen staan is waarschijnlijk een nieuwe generatie horloges. Samsung heeft het geprobeerd alleen missen die nou net een procentje of 99% innovativiteit of eerder functionaliteit. Daarom is het echt wachten op apple, google of Microsoft.

Denk aan een horloge die je vitale functies van het lichaam controleert, die aangeeft wanneer waardes te hoog of te laag zijn. Een horloge wat naadloos aansluit bij iedere sport, hartslagmeter, kilometerteller etc etc. Dit is waar we de komende 5 jaar naar toe gaan, wearable devices zijn de toekomst of het nou kleding of een horloge is.

Tegen die tijd zullen de glasses ook genoeg doorontwikkeld zijn om hier een nieuwe markt mee aan te boren.

Om een lang verhaal kort te maken, echte innovatie zit in functionaliteit en dat is in de loop der jaren niet veel veranderd. Een gebogen scherm is leuk maar innovatief/functioneel?
Hieronder filmpje waar dit toestel in voorkomt:

http://www.youtube.com/watch?v=Ao9THBQJexI

Op o.a. 0:19 zie je aan de rechterkant op gebogen gedeelte aantal icoontjes / menu items zitten.

Letwel, het gebogen gedeelte zit dus maar aan 1 kant van het toestel.

Design technisch gezien vind ik het er erg goed uit zien met een hoog "Moet ik hebben!" gehalte.

Of het in de praktijk ook goed en prettig werkt moet nog blijken. :)

Ik wilde vandaag een nieuw toestel gaan halen, maar zit nu toch heel erg te twijfelen of ik niet nog even moet wachten op wat er aan zit te komen.

-edit-

Nog twee filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=N3E7fUynrZU (vanaf 1:20, maar eerste minuut is zeer de moeite waard om te bekijken)

http://www.youtube.com/watch?v=OFXlBoDsjtw

[Reactie gewijzigd door Dlocks op 25 september 2013 15:06]

Natuurlijk is het mooi dat dit kan maar ik zie de toegevoegde waarde niet echt. Waarom zou je een niet-flexibel gebogen scherm willen?
Zodat het niet kan breken als je hem laat vallen?

Waarom zou je het niet willen, is overigens net z'n goede vraag ;)
Dat is niet wat er staat. Hij vraagt waarom je een scherm zou willen dat wel gebogen is maar niet flexibel (granted, de zin had iets duidelijker gekunt). Breekt waarschijnlijk ook juist sneller dan een ongebogen scherm. Maar volgens mij is het bij dit toestel juist wel flexibel, en zit er dus geen harde glasplaat voor.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 25 september 2013 12:40]

Anoniem: 118226
@.oisyn25 september 2013 13:30
Ik kan een aantal redenen bedenken.

- Flexibele schermen zijn dunner en lichter.

- Misschien is het productieproces om een telefoon met een gebogen scherm makkelijker/goedkoper te maken met een flexibel scherm dan met een fixed gebogen scherm.

- En valtechnisch kan het misschien ook nog wel wat uitmaken.

- Marketing technisch klinkt het goed
Ik kan een aantal redenen bedenken.

- Flexibele schermen zijn dunner en lichter.

- Misschien is het productieproces om een telefoon met een gebogen scherm makkelijker/goedkoper te maken met een flexibel scherm dan met een fixed gebogen scherm.

- En valtechnisch kan het misschien ook nog wel wat uitmaken.

- Marketing technisch klinkt het goed
Even vooraf melden, gaat om niet flexibel scherm, staat heel duidelijk in artikel. Maar wil toch even ingaan op je punten al zijn ze niet geldig in dit geval omdat niet gaat om flexibel scherm. ;)

"maar de smartphone die aangekondigd gaat worden gaat volgens Samsung over een niet-flexibel"


1. Geen rede om hem krom te maken, flexibel beteken ook dat die gewoon recht kan, dus als het goedkoper is is het geen rede om hem zo te gebruiken.

2. Lijkt me niet, eerder tegenovergestelde, iets zo als box maken is altijd goedkoper, spreek uit ervaring ontwerp en produceer soms zelf elektronica en bij het zoeken naar behuizingen en dergelijk is hoe rechter je iets kan maken hoe simpeler je iets kan ontwerpen en assembleren. Elke hoekje extra kost gewoon ontwerptijd en productiestappen.

3. Zou kunnen, maar dan hadden ze dat wel met veel bombarie verteld. Zou je niet denken? Maar ze reppen er geen woord over.

4. Juist tegenovergestelde het klinkt niet alleen goed voor marketing, maar is waarschijnlijk ook gewoon goed voor de markt waar de telefoon voor ontworpen is. Deze telefoon is voor markt bedoeld die wij niet begrijpen, is niet voor ons ontworpen, maar voor hele andere werelddeel. Daar hebben ze hele andere mode en wensen, is daar wellicht heel erg hip om zulke telefoons rond te lopen. Ze hebben daar wel meer dingen die wij hier niet begrijpen en leuk vinden. Onze mode ontwerpers bijv lukt het bijna niet om voet aan wal te krijgen in Zuid Korea en ook andere Aziatische landen, omdat hun wensen gewoon anders zijn.

Edit/
Mijn telefoon(Galaxy S advance) heeft ook gekromd oled scherm, alleen dan de andere kant op, in de lengte en stuk minder krom dan dit. :D

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 25 september 2013 14:21]

De smartphone is niet flexibel. Het flexibele scherm zit dus in een stijve constructie (althans, zo lees ik het).

1 en 2. Een flexibel scherm hoeft inderdaad niet krom te zijn. Maar ik denk dat ze het om esthetische redenen wel rond willen laten lopen, en mijn vermoeden (en meer ook niet) is dat het maken van een rondlopend scherm makkelijker gaat met een flexibel scherm dan met een stug scherm (maar na constructie is hoeft de boel niet meer flexibel te zijn)

3. Ik denk niet dat er een fabrikant aandurft om zijn telefoon onbreekbaar te noemen. Veel te veel mensen die dan zoiets hebben, "dat zullen we nog wel eens zien"

4. Een gebogen scherm kan best in het verre oosten meer in de mode zijn dan hier, maar dan nog steeds kan je dat met een stijf scherm of met een flex scherm maken. Flexibel scherm klinkt beter, zeker als niemand anders dat nog heeft.
Samsung werkt aan flexibele oleds onder de naam Youm en de fabrikant gebruikte deze begin dit jaar om een prototype smartphone met buigbaar scherm te tonen, maar de smartphone die aangekondigd gaat worden gaat volgens Samsung over een niet-flexibel, maar gekromd scherm beschikken.
Naar mijn idee melden ze toch duidelijk dat het protorype wel een flexibel scherm had en de aan te kondigen productieversie niet. Persoonlijk zie ik er dna ok het nut niet van in idd, dus het zal vast wel met de plaatselijke designvoorkeuren te maken hebben.
Er is geen meerwaarde... een toestel met een gebogen scherm heeft in mijn ogen geen voordeel met een recht scherm. Althans het gebogen opzich niet.. Uiteraard is een scherm gemaakt van kunststof minder breekbaar dan een glazen scherm. maar het buigen van de randen snap ik niet...

Daarnaast breekt het scherm vrijwel nooit maar is het juist de overliggende touchscreen die breekt. bij nieuwe schermen is dit inderdaad vort 1 geheel en breken ze dus beide.

Je moet er ook rekening mee houden dat een gebogen scherm de hoek omgaat van het toestel waardoor bij het laten vallen alleen maar sneller het scherm zal beschadigen, omdat een toestel vrijwel altijd op de randen hoeken valt.

2de nadeel van een buigbaar scherm is dat het van kunststof gemaakt is en dus veel sneller krast dan glas..

De reden voor samsung is denk ik dat je met deze techniek het scherm tot de randen kunt laten lopen en toch de randen dun kunt maken. waardoor het lijkt alsof het toestel heel dun is. als je dit met een recht scherm zou doen dan heb je bredere bezels

[Reactie gewijzigd door sygys op 25 september 2013 13:50]

Anoniem: 118226
@sygys25 september 2013 14:23
Gebogen schermen is puur esthetisch bij telefoons en voegt niets functioneels toe. Of dat meerwaarde heeft hangt van de gebruiker af.
Zoals is aangegeven op het filmpje dat een paar dagen eerder is gepost heeft het wel degelijk een, al zei het een kleine, functionele toevoeging. Wanneer men een hoesje voor het scherm heeft zie je het scherm zelf niet meer. doordat het scherm gebogen is kan je nog steeds een klein deel van het scherm zien. Hierdoor kan je de tijd zien of zien dat je een nieuw bericht hebt ontvangen zonder het hoesje er af te halen.

Zoals ik al zei, de toevoeging lijkt me wel handig, maar meer dan een gimmick is het ook niet.

Overigens had ik niet verwacht dat ze al dit jaar de telefoons zouden introduceren. :D
ach, een ledje op de bovenkant van de telefoon zoals m'n bejaarde Sony het had doet wonderen. waarom is dat nauwelijks meer te vinden?
een goede reden waarom je dit wilt:

een gebogen scherm is steviger dan een recht scherm

daarenboven kan samsung de bochten nog eens EXTRA verstevigen omdat ze weten dat die de klappen zullen opvangen ipv da de klappen worden verdeld over gans het scherm..

qua kinetische krachten die op het toestel kunnen worden uitgeoefen zullen gebogen schermen veel meer aankunnen dan hun platte neefjes, endaar kan men dan nog eens op anticiperen ook..

het is dus win-win als we over stevigheid praten...
Flexibele schermen zijn dunner en lichter? Dat vraag ik me af...wellicht dat dit klopt, maar ten koste van wat (scherpte, contrast, helderheid etc etc)?
Waarom zou een flexibel scherm dunner en lichter zijn? Een scherm dat niet buigbaar hoeft te zijn kan juist lichter en dunner gemaakt worden.

Samsung heeft nu een hele mooie technologie ontwikkeld maar mist waarschijnlijk de creativiteit om er iets nuttigs mee te doen. Dan krijg je dingen als TV's met gebogen scherm. Compleet nutteloos maar interessant " omdat het kan". Ik ben wel benieuwd wat bedrijven als Apple of Googles Motorola kunnen doen met dit soort technologie. Maar tot nu toe zie ik weinig nuttige toepassingen in een telefoon. Of het scherm moet uitrolbaar zijn. In waerables is het natuurlijk een ander verhaal.

Ik ben wel benieuwd naar de F serie. Zeker als ik zie dat er ook 4,5 inch versies komen. Een klein maar krachtige telefoon mist net zoveel als een wat groter iOS toestel.
Ik vond het ook raar klinken, maar ik las het ergens:

"Het voordeel van een flexibel scherm is dat hij minder snel breekt. Bovendien zijn de schermen lichter en dunner en bovendien energiezuiniger."

http://www.nu.nl/gadgets/...-met-flexibel-scherm.html
elbo
@.oisyn • 25 september 2013 13:30
Ik kan een aantal redenen bedenken.

- Flexibele schermen zijn dunner en lichter.
Men moet even goed in de gaten krijgen wat het verschil is tussen een flexibel scherm en een gebogen scherm.
Een flexibel scherm in een telefoon heeft veel voordelen, een gebogen scherm daar in tegen, ik heb mijn twijfels.

Hij heeft het over een gebogen scherm, dat het van flexibel plastic gemaakt is doet er niet toe, dat kan met een recht scherm ook.
- En valtechnisch kan het misschien ook nog wel wat uitmaken.
Lijkt me sterk, met een gebogen scherm is er meer oppervlakte dat eerder de grond raakt, het scherm zal immers buiten de rand van het toestel uitsteken.
Dit type scherm in een vlak toestel zal naar mijn idee beter bestemd zijn tegen vallen.
- Marketing technisch klinkt het goed
precies en daar doet Samsung het om.

[Reactie gewijzigd door Derpherp op 25 september 2013 18:26]

@ .oisyn ; Nee, watercoolertje stelt dat zijn vraag, 'Waarom je het niet zou willen', net zo'n goede vraag is. ;-)
Er zal vast wel een glasplaat voor zitten anders beschadigd het te snel te snel.
Dan moeten ze kunstmatig saffier gaan gebruiken.

Analisten voorspellen eind 2013 dat display van kunstmatig saffier op de markt komen.
Kunstmatig saffier is steviger dan gehard glas en kan een val op straat opvangen zonder krassen of breuken.

nieuws: Bijna krasvrije en onbreekbare telefoons komen vanaf eind 2013
De hardheid van saffier ligt nog hoger dan dat van glas waardoor het juist sneller zal breken. Het zal minder snel krassen omdat de hardheid hoger ligt. Dus het gebruik van saffier voorkomt niet dat je scherm kapot barst op de grond, waarschijnlijk barst het zelfs nog eerder.

De combinatie krasbestendiger èn onbreekbaar zal dus op een andere manier moeten worden opgelost.
Hardheid/krasvastheid en breekbaarheid zijn echt niet op die manier gecorreleerd hoor... een diamant is nog een stuk harder dan saffier, dus een diamant breekt nog eerder als je 'm laat vallen?!?
Diamant is inderdaad brozer dan saffier of glas, bij een impact (bijvoorbeeld een mobieltje wat op het hoekje van een diamanten of saffieren scherm valt) zal in theorie eerder breken dan een glazen scherm. Het heeft dus wel degelijk met elkaar te maken.
In maart is hier een topic over geweest op Tweakers: nieuws: Bijna krasvrije en onbreekbare telefoons komen vanaf eind 2013

Hierin staat nuttige informatie over saffierglas en de voordelen ervan.
Voor de wat meer ondernemende tweaker hier twee links om het een en ander tegen elkaar af te zetten:
spec sheet gorillaglass
spec sheet saffierglas
een diamant is meestal niet 0.5 mm dun en 5" groot. Als het dat wel zou zijn, denk ik dat je inderdaad kunt stellen dat het snel zou barsten, ongeacht z'n prachtige hardheid.
Dit scherm kan nog gewoon breken, het is niet flexibel. Een flexibel buigbaar scherm kan ik nog begrijpen dat iemand dat zou willen.
De kans dat ie stuk valt lijkt me hierbij zelfs een stuk groter dan bij een vlak scherm, dat vaak net iets verzonken of vlak tussen de rand ligt.
Waarom ik het niet zou willen is dat het beeld dan ook vervormd wordt. Lijkt me gewoon niet handig.
Daar kun je toch gewoon, zelfs softwarematig, voor corrigeren?
Natuurlijk is het mooi dat dit kan maar ik zie de toegevoegde waarde niet echt. Waarom zou je een niet flexibel gebogen scherm willen?
omdat een gebogen / flexibel scherm minder snel breekt.
Daarnaast zorg je hiermee dat je een compactere smartphone kan maken doordat je nu bijvoorbeeld 5inch zonder rand hebt ipv 5 inch inclusief aan beide kanten rand.

Ontopic:

benieuwd of de S serie nu dan ook mindere specs gaat krijgen dan de nieuwe F serie, of dat de F serie zich alleen onderscheidt met een gebogen scherm en metalen body.

[Reactie gewijzigd door prupke15 op 25 september 2013 12:39]

Maar aan de andere kant kan je het toestel moeilijker vasthouden zonder de zijkanten van het scherm te raken. Dat lijkt me toch niet zo praktisch.
Hoezo zijn ze verplicht die input te gebruiken? Kan het touchgedeelte niet enkel op de voorkant en gewoon niet op de zijkant?
Leuk dat het scherm buigzaam is maar het glas ervoor totaal niet dus je schiet er niks mee op en hij kan dus alsnog breken. Ik zie de voordelen totaal niet ( net zoals ik kromme tv's niet begrijp ).
Waarom zou een gebogen scherm dat niet flexibel is minder snel breken?
Geen idee, daar stond een bericht maar de inhoud is somehow foetsj.

Ik had een verhaal getypt over het feit dat een curve meer krachten kan verdragen dan een rechte. Daarom zie je ook veel bogen in architectuur, met name bruggen en lastdragende constructies.

Als je deze kromme kunt verbuigen (terug richting recht) dan verliest hij deze gunstige eigenschappen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kettinglijn_(wiskunde)
http://tiny.cc/bogenbruggen

[Reactie gewijzigd door Propheticus op 25 september 2013 13:56]

Hoewel hetgeen wat je omschrijft basis (bouw)physica is, vraag ik me af in hoeverre zoiets opgaat met stootkrachten (ie een val). Om je eigen voorbeeld te gebruiken, een boog kan inderdaad meer opvangen vanwege dat de lastlijn in omgekeerde richting wordt opgevangen. De lastlijn is een kracht in een boog naar beneden, een boogbrug doet precies hetzelfde in tegenovergestlede richting. Echter wanneer je ergens een puntlast op uitoefend valt dit voordeel weg.

Vervolgens dit scherm, ik vraag me sterk af of je een soort gelijke formule erop los kunt laten. Ten eerste is het niet echt een mooie boog maar eerder een rechte lijn met een tweetal scharnier punten. (bouwfysisch wellicht voordeliger met een gelijke last). Daarnaast praten we hier niet over een mooie beton plaat cq stalen balk maar een glazen/plastic gelamineerd scherm. All in all toch wel physisch gezien erg anders.

Moraal van het verhaal, ik denk dat de initiele uitvoer weinig voordeel bied bij een val wellicht dat hier een voordeel valt te behalen vanwege het gebruik van andere materialen om een dergelijk scherm te produceren. Daarnaast een bijkomend voordeel zit wellicht erin als je mobieltje valt hoe de kracht in het scherm wordt verwerkt. Een mobieltje die vlak valt zal weinig schade onderinden eentje op z'n zij daarintegen wel. Echter nu het scherm gebogen is begtekend dat de stoot niet haaks op het scherm plaats vindt maar onder een hoek.
design is een groote drijf veer ;) zo kan je nog mooiere telefoons maken en nog leukere vormpjes geven..

Functionaliteit zal het zelfde blijven als convetoneel maar geeft designers wel meer mogelijkheden dan een recht toe recht aan telefoontje..
Tja, als je rechthoekige smartphones begint te maken, dan komt vroeg of laat de vergelijking met de iPhone en het feit dat je aan het stelen bent.

Qua vormgeving schiet er dan niet veel meer over dat consumenten willen. Misschien dat Samsung hiermee een vlieger oplaat om te zien hoe populair zoiets zou zijn?
Nog hogere prijzen? Dan gaan we richting de 1000 euro zometeen voor een smartphone.
In het bronartikel lees ik helemaal niks over de prijs, en dat die hoger zou zijn dan de huidige serie:
http://translate.google.n...evice%2F2834707_1479.html

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 25 september 2013 12:42]

zoek jij eens naar het topsegment smarthphones retail prijzen dus los kopen in de winkel.. Dan zit je ook al snel voor een een aantal modellen rond de 800 900 euro ;)
Je hoeft niet zo'n dure telefoon te kopen, het mag ook goedkoper.
Het is net als met 'n auto, de een wil een Maybach, de ander een oud barrel, en de derde een Skoda ofzo...
Dat is maar hoe je het bekijkt. Deze telefoons komen in een hoger segment dan de Note of Galaxy S toestellen. Maar dan kan het natuurlijk net zo goed dat die toestellen goedkoper in de markt gezet gaan worden. Samsung kan niet € 100,- boven de prijzen van andere Highends gaan zitten, dan verkopen ze niets meer.
Alle high end telefoons zijn zwaar overpriced. Dank zij Apple. Ik geef Apple trouwens op vanwege hun prijsbeleid.
Dat is natuurlijk gelul. M

High-end laptops en desktops zijn ook niet bij alle merken 'overpriced' omdat Apple daar ook hogere prijzen heeft.

Een Galaxy S4 kost nu al een stuk minder dan een iPhone. Alleen de introductieprijs is vaak hoog omdat early adopteer bereid zijn meer te betalen. Daarna daalt de prijs snel om te concurreren.
Nog hogere prijzen? Dan gaan we richting de 1000 euro zometeen voor een smartphone.
Hoezo 'gaan we richting', we zijn daar al ?

En 't verkoopt ook nog...
Een toepassing die ik zou kunnen bedenken voor zo'n gebogen scherm zoals hierboven, is dat je de hardwarebuttons (powerbutton?, volumebuttons) misschien zou kunnen laten vervallen en vervangen door softwarebuttons die je dan aan de zijkant plaatst. De zijkant is dan dus ook een stukje van het scherm. Voordeel zou kunnen zijn dat je zelf bepaalt waar je knopjes zitten en zelf knoppen zou kunnen definieren. Maar dat is dan ook het enige wat me zo te binnen schiet waar je dit voor zou kunnen gebruiken.
Samsung vervangt de knoppen juist niet door touch-knoppen.
Zou wel een rare draai zijn.
Softwarematige powerbuttons. . Ik hoop het niet eigenlijk.
Als de software dan een keer spaak loopt.. kun je de telefoon niet meer resetten!?

Knoppen voor bijvoorbeeld het verder zappen van muziek of het weergeven van notificaties daarentegen kan wel eens handig zijn.
Mooie ontwikkeling maar een gebogen scherm zoals op de foto hierboven lijkt me alles behalve nuttig :?
Metaal & glas als behuizing gebruiken is ook allesbehalve nuttig (plastic is veel goedkoper en resitenter tegen alledaags gebruik), maar het ziet/voelt wel "premium".
Net zoals dit gebogen scherm, het is een design-element dat misschien iets minder functioneel is.
Laat ik het anders zeggen. Zoals het er nu uit ziet kun je als je het scherm recht van voren gebruikt slechter aflezen. En heb je er dus juist last van.

Alu en Glas voelen veel prettiger aan dan Plastic naast dat het er veel mooier uit ziet. Dus daar zitten ook voordelen aan.
Ik kan me voorstellen dat mensen het mooi vinden. Maar het scherm wordt er juist minder bruikbaar op.
Klopt, het is wat geven en nemen. Glas als achterkant (N4, Sony, Apple) is een rare designbeslissing. Ik vind persoonlijk niet dat het prettiger aanvoelt, aangezien het de telefoon gladder maakt. Als hij een kleine tik krijgt is het ook nog eens gemakkelijker kapot.

Dit scherm kan een rare designbeslissing zijn, ik vind het persoonlijk niet vreemder dan de beslissing om een glazen achterkant aan een telefoon te maken.

Bovendien, zonder persoonlijk te worden, vind ik het knap dat jij zonder hands-on al kan zien dat het scherm moeilijker af te lezen wordt.
Tja dat is dan gewoon een mening. Ik vind mijn Samsung Note 1 en 2 echt troep als ik het vergelijk met een Iphone, HTC HD2, HTC sensation, HTC Desire of HTC One. Vooral die laatste is erg prettig om vast te houden.

Kan ik ook niet. Maar als je al hoort wat de klachten zijn bij gebogen OLED tv's denk dan aan een scherm wat in de hoeken nog sterker krom gebogen is van je weg. Als het nu naar je toe gebogen was kon ik me er iets bij voorstellen. Maar dat is niet handig om vast te houden. Maar als je het van de gebruiker weg buigt krijg je al helemaal een raar zicht.

Ik heb het idee dat het apparaat op de foto meer bedoelt is om te laten zien wat er mogelijk is ipv echt bruikbaar te zijn.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 25 september 2013 15:54]

Tja dat is dan gewoon een mening. Ik vind mijn Samsung Note 1 en 2 echt troep als ik het vergelijk met een Iphone, HTC HD2, HTC sensation, HTC Desire of HTC One. Vooral die laatste is erg prettig om vast te houden.
Dan zijn we het over iets eens, maar de Note 1 en Note 2 zijn, zoals de iP4, glad. Plastic hoeft geen "troep" te zijn, hou eens een Lumia of een Oppo vast en je zal vast begrijpen wat ik bedoel.
Die heb ik inderdaad nog nooit in mijn handen gehad. Nja Samsung laat daar in mijn ogen een grote steek vallen. Maar blijkbaar vinden veel mensen dit niet belangrijk want ze verkopen extreem goed :)
Wat ik afvraag is hoe hebben ze het scherm kunnen buigen?

bij het buigen trek je de bovenkant van iets meer uitklaar en de onderkant van het voorwerk meer in elkaar.

Je krijgt dan of meer ruimte tussen de pixels of pixels die een beetje zijn uitgerekt of zie ik dit verkeerd?
Is natuurlijk op te lossen door tientallen manieren. 1 van de manieren is om dit reeds op te vangen bij het vlakke scherm voor je het buigt. Dus op de plaatsen waar het gaat buigen, de pixels iets dichter/verder bij elkaar plaatsen. Wanneer je het dan buigt zullen de afstanden dezelfde zijn.

Ik zie wel het nut niet in van zo'n scherm zoals op de foto. Volgens mij is dit gewoon een gimmick omdat ze niet kunnen innoveren op andere manieren. Het praktisch nu ontgaat me volledig.
Ik zie wel het nut niet in van zo'n scherm zoals op de foto. Volgens mij is dit gewoon een gimmick omdat ze niet kunnen innoveren op andere manieren. Het praktisch nu ontgaat me volledig.
Daarom is het ook een soort proof-of-concept, en niet het uiteindelijke product :)

De tijd zal het leren wat Samsung er mee gaat doen en hoe dat uitgewerkt is als het daadwerkelijk voor consumenten beschikbaar is...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 25 september 2013 12:52]

Ze hebben toch al lang een telefoon met een gebogen scherm. Samsung Galaxy Nexus.
Nope daar is enkel de glaslaag die dat idee geeft, maar et scherm/paneel is gewoon recht.
Leuk om te zien dat de technologie nu al zover is, maar het praktische nut van zo'n gebogen scherm ontgaat mij even.
Heb is een concept video gezien(weet echt niet meer welke was wel van samsung) waar op het gebogen deel informatie werd getoond notificaties etc als je telefoon op de tafel ofzo ligt.

tis leuk maar of het ook echt meerwaarde heeft ik betwijfel het.
Leuk ontwerp, maar ik ben nieuwsgierig hoe het glas zich gaat houden. Het ontwerp lijkt me bijzonder kwetsbaar voor breuk en krassen.
Zullen ze best rekening mee gehouden hebben. Ik ben eerder benieuwd naar de optische vervorming die kan ontstaan.
Een hoger prijspunt dan de Note? Die is al € 700 en die heeft dan nog enige unieke features die het voor sommigen wel waard maakt. Maar als ze een hoger prijspunt pakken zit je al snel op € 800 en ik vraag me serieus af wie dat gaat neerleggen voor een telefoon, behalve Apple fans?

Nu moet ik daar wel aan toevoegen dat Samsung wel een echte premium-lijn kan gebruiken. Hoe goed ze ook mogen zijn, de S-lijn heeft altijd een goedkoop uiterlijk en feel gehad, in tegenstelling tot de aluminium behuizingen van HTC. Maar waarom de S dan niet mooier maken?

[Reactie gewijzigd door Veneficus op 25 september 2013 12:57]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee