KPN wil in eerste kwartaal 2014 landelijke 4g-dekking bieden

KPN heeft aangekondigd zijn 4g-netwerk op basis van lte sneller uit te rollen dan aanvankelijk de bedoeling was. De telecomprovider wil dat in het eerste kwartaal van 2014 er landelijke dekking is voor 4g, terwijl eind van deze maand de helft van de Nederlanders 4g-dekking moet hebben.

KPN logoDat laat KPN weten in een persbericht, waarbij het zijn uitrolplannen uit de doeken doet. Waar deze maand nog 50 procent van de Nederlandse bevolking dekking moet hebben, moet dat eind dit jaar al 80 procent zijn. Uiteindelijk moet in het eerste kwartaal van 2014 het 4g-netwerk op basis van lte landelijk dekkend zijn. Daarmee zou de uitrol van het 4g-netwerk drie maanden eerder voltooid zijn dan aanvankelijk in de planning stond.

Met de aankondiging bevestigt de telecomprovider het bericht van KPN-topman Eric Vercouteren, die vorige week al aangaf dat de uitrol van 4g in Nederland zou worden versneld. Vooralsnog is KPN de enige Nederlandse telecomprovider die een 4g-netwerk van enige omvang heeft opgezet in Nederland. Concurrenten Vodafone, Tele 2 en T-Mobile zullen later nog met hun eigen 4g-netwerk komen.

Door RoD

Admin Mobile

17-06-2013 • 19:39

49 Linkedin

Reacties (49)

Wijzig sortering
Het leuke is dat met al die 4G apparatuur we ook automatisch een gratis landelijk dekkend Edge netwerk krijgen. En daar zit in mijn ogen de échte vernieuwing. Eindelijk af van het trage 2G...

De dekking van 2G, maar snel genoeg om te kunnen voipen/radio te luisteren. Ideaal! Ik laat mijn telefoon steeds meer op Edge staan, scheelt ook nog eens een bak stroom & m'n spraak kwaliteit is beter (aangezien het Edge signaal sterker is over het algemeen).

Een paar weken geleden zijn in hartje Utrecht al een aantal Edge masten er bij gekomen (Zit zelf op Simyo, eveneens KPN netwerk). Een verademing!

[Reactie gewijzigd door majic op 17 juni 2013 20:40]

Het leuke is dat met al die 4G apparatuur we ook automatisch een gratis landelijk dekkend Edge netwerk krijgen. En daar zit in mijn ogen de échte vernieuwing. Eindelijk af van het trage 2G...

De dekking van 2G, maar snel genoeg om te kunnen voipen/radio te luisteren. Ideaal! Ik laat mijn telefoon steeds meer op Edge staan, scheelt ook nog eens een bak stroom & m'n spraak kwaliteit is beter (aangezien het Edge signaal sterker is over het algemeen).

Een paar weken geleden zijn in hartje Utrecht al een aantal Edge masten er bij gekomen (Zit zelf op Simyo, eveneens KPN netwerk). Een verademing!
Overal waar EDGE is in Utrecht en omstreken heb je inmiddels ook 4G dekking. De dure en middeklasse smartphones komen nu stuk voor stuk in een 4 G versie uit. Geen traag 2G of EDGE meer, maar met dezelfde dekking op de 4G 800 mHz band sneller mobiel internet dan je ooit gehad hebt. Voor mij geen nieuw toestel meer zonder 4G ondersteuning.

Nu T-Mobile, Tele2 en Vodafone nog starten met uitrollen....

In Eindhoven heeft Vodafone een 4G testnetwerk op de 2600 mHz 4G band. Heeft iemand met een 4G toestel en 4G ondersteund Vodafone Red abonnement al eens getest of je dit netwerk inmiddels ook op kan?

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 17 juni 2013 21:04]

Daar kom je niet op. Moet je een speciaal toegangspunt voor instellen dat je ten eerste al moet weten, en ten tweede moet je op het netwerk toegestaan worden; dat vergt ook een wijziging (op dit moment) binnen je abo.
Dat van de geluidskwaliteit vind ik raar... Immers heb je op het KPN netwerk op 3G (en hoger) altijd HD-VOICE tot je beschikking, mits je toestel dat ondersteund.
Zelfs met lager bereik (bijv. 2 streepjes ipv 5) heb je dan nog steeds veel betere kwaliteit dan op het 2G netwerk...

Ik vind het heel raar dat jij dan op 2G betere kwaliteit hebt dan op 3G, tenzij je een wat ouder toestel hebt zonder HDVoice codecs dan :)
Ik heb regelmatig op 3G/HDSPA maar 1 streepje (binnen in een gebouw, of bijv, mijn eigen woonruimte hartje utrecht...). Dan hakkelt een gesprek logischerwijs.

Schakel ik over naar Edge heb ik 3-4 streepjes en is de verbinding dus gewoon perfect. Dat de theoretische kwaliteit ("bandbreedte") van het signaal afneemt bij 2G/Edge zou goed kunnen, maar ik hoor geen noemenswaardig verschil tussen 2G en 3G bellen.

Kwaliteit is dan ook ondergeschikt aan stabiliteit bij mij, wat betreft mobiele telefoon. Liever een continue, on-onderbroken signaal van wat lagere kwaliteit dan een theoretisch hogere kwaliteit signaal welke om de zoveel seconden een wegvalt.

Zo wellicht duidelijker :)
De rede dat je stroomgebruik minder is met edge en het signaal beter is, is gewoon omdat de gemoduleerde bandbreedte veel smaller is dan het gebruikte 4g signaal. ook dit heeft invloed op het bereik van 4g. het mag dan wel in een lagere golflengte zitten. omdat het signaal veel breder is dan 2g zal er ook veel meer vermogen ingestopt moeten worden om het zelfde bereik te verkrijgen. Ik vind het van de kant van de radio techniek dan ook erg kort door de bocht om te beloven dat 4g beter bereik heeft dan de andere netwerken alleen omdat de golflengte lager is . ze vergeten het vermogens aspect dat een breder signaal gewoon meer vermogen nodig heeft en ook meer verzadigd op de langere afstand. Het zelfde geld natuurlijk ook voor je signaal van je mobiele telefoon naar de mast want die moet ook op een bredere band terug zenden.

[Reactie gewijzigd door adam76 op 18 juni 2013 12:22]

De bredere band op zich is geen probleem volgens mij (in theorie dan, in de praktijk maakt het vast ook wat uit), maar wel het feit dat je met tig telefoons tegelijkertijd zit te praten; hoe meer dat er zijn hoe meer ruis en hoe meer retransmits.

Hoe drukker een cel wordt hoe slechter de dekking van die cel wordt, met name omdat de cel de handset dan niet meer hoort tussen alle ruis, als je op een grote afstand zit oid.
De verademing van 4g komt ook doordat het netwerk nog niet vol zit. Veel bandbreedte voor weinig gebruikers. Dat zal ik de toekomst wel anders zijn.
Waarom dat?
Als er meer gebruikers komen komt er ook meer geld binnen en kunnen ze extra capaciteit kopen.
Omdat dat nu ook zo is met 3G/3.5G ;)
Haha, nee dit klopt niet. Ik heb exact hetzelfde meegemaakt ten tijde van HSPA, in het begin met een goed netwerk van Vodafone kon ik mijn dagelijkse forensenritje in de trein continu 128kbps audio streamen. Was toch 'onbeperkt' (tot max 10x gemiddelde, maar zelfs met 6-8GB klaagde men niet).

Totdat twee jaar later het hele netwerk stamp- en stampvol zat met Jan en Alleman zijn telefoons. Dus in het begin is einzelganger op een 'redelijk' netwerk erg gaaf, bereik goed, weinig overboeking enz.

Nu heb je een overboeking van 1:100 misschien (?) en straks is die 1:5000 en dan, dán ga je kijken wat het netwerk echt doet.

Ik heb nu ook de mogelijkheid om een nieuw toestel en abonnement te kiezen maar ik hou mijn DHD nog een klein jaartje denk ik met een oud vodafone F&F abonnement, 4GB voor 17 euro in de maand :) Ik gok op het volgende, of veel telefoons krijgen 4G en het HSPA-netwerk wordt minder belast, óf na een jaar krijgt iedereen 4G en hebben de early adapters de volle mep betaalt en krijgt daarna de mainstream ook toegang tot 4G omdat HSPA/3G minder onderhouden wordt.

Whatever floats your boat, 4mbit op HSPA voldoet toch prima, zolang de verbinding maar stabiel is. Pas met een nieuwe telefoon kan ik profiteren van het snelle netwerk.
LTE is dan ook veel gemakkelijker uit te breiden dan het huidige UMTS. Er is véél meer spectrum vrij in totaal door het combineren van 800, 1800 en 2600. Capaciteit uitbreiden bij 3G is veel lastiger te realiseren... Gaat ook wel komen trouwens, want zowel KPN als Vodafone hebben extra 3G-spectrum verworven bij deze veiling. Ook kan vanaf waarschijnlijk begin volgend jaar de 900 MHz-band voor 3G worden gebruikt; ook weer meer capaciteit.
precies en tegen die tijd heeft iedereen 4g voor een top prijs en heb ik met een paar anderen een lekker rustige 3g verbinding die snel genoeg is. :)
Sorry knul, maar de apparatuur wordt vervangen en niet bijgeplaatst ;-)
Lijkt me sterk. De meeste smartphones hebben immers geen 4G-modem.
2G gaat uiteindelijk verdwijnen, omdat 4G vooral in hetzelfde spectrum zit (kan ook wel op hogere frequenties, maar dan is de demping veel groter en dat is niet gunstig voor bereik binnen).
knul... had bijna je vader kunnen zijn knulletje.

en het 3g netwerk zal gewoon blijven bestaan waarom zouden ze hun capaciteit verminderen....
2g bestaat ook nog steeds en zal voorlopig ook niet weg gaan omdat het gewoon nog nodig is tot er een volwaardig alternatief is.
Ook een manier om klanten binnen te vissen. Met hun nieuwe abonnementen moeten ze toch iets proberen. ;)

Zal 4g ook direct toegankelijk worden voor hun dochters of zullen ze hiermee wachten?
Zo te zien ook voor de dochter Hi, die abbonementen aanbiedt met 4G en dezelfde dekkingchecker gebruikt als KPN (http://www.coveragechecker.nl/)

Trouwens Telfort niet: "Biedt Telfort ook 4G aan?

Nee, wij bieden geen 4G aan. Voorlopig bieden alleen KPN en Hi 4G aan."

[Reactie gewijzigd door Mindpower op 17 juni 2013 19:55]

Lijkt me ook logisch, Telfort is een budget label. KPN en Hi zijn premium.
Wil je 4G dan moet je bloeden ;-).
Ik denk wel dat 4G voor de dochters ook mogelijk zal zijn... Hier in België is dit met Mobile Vikings toch het geval (ook al spreken we dan maar van 2.75G -> 3.5G)

Welke bandbreedte heeft KPN eigenlijk voor hun toekomstige 4G 3.9G diensten?
Nu is het bij KPN 50/25. Overigens mag je het wel weer 4G noemen. De definitie is aangepast zodat LTE er weer onder valt.
Ik zit anders in de volledige dekking (purmerend) en ik werk in amsterdam. Echter heb ik op veel locaties nog steeds een brakke 4g verbinding. Op centraal station is het niet te doen en de route naar purmerend is gewoon geen goed signaal te krijgen. Dit staat volgens Hi (kpn) gewoon gedekt maar behalve dat er 4g op m'n verbinding staat, kan ik geen pagina's laden op bepaalde stukken..

Eerst dat maar eens verbeteren.
Vreemd, tijdens de spits op Amsterdam Centraal trok ik op 4G nog steeds +/- 14Mbit/sec downstream. Dat vind ik niet verkeerd en zeker niet brak.
Eenmaal een eindje weg van Amsterdam, zo rond Alphen a/d Rijn, schoot de snelheid weer terug naar zo'n 37Mbit/sec.

14Mbit/sec tijdens het drukste moment van de dag op een vol perron... Ik vind het niet brak hoor. :P
Zeker dat het niet aan je telefoon ligt?
Ik vind dat eigenlijk vrij teleurstellend, gezien er nu nog relatief weinig mensen op 4G zullen zitten. Als het nu al van 37Mbps naar 14Mbps terugvalt op zo'n plek, hoe zou dat dan zijn als bijna iedereen op 4G zit? Jammer!
Ik denk dat dat wel meevalt. Immers ligt de problematiek bij 4G anders dan bij 3G en op plekken als Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal zit je met de masten. Er hangen hier en daar wat picocellen, maar een echte volwaardige mast moet ergens uit de buurt komen, die hangen niet op het station zelf. Die masten hebben al het een en ander te verwerken, en vervolgens komt de spits er overheen. Er kan maar tot een bepaalde hoogte rekening gehouden worden met het aantal mensen; puur om de reden dat er gewoon geen extra masten geplaatst kunnen worden.

De congestie zit hem dan ook in 2 zaken:
- Belasting van de verbinding van de masten in de nabije omgeving die zwaar onder druk liggen, die moeten honderden, al dan niet een paar duizend bij echt hoge pieken, man verwerken. Bijster gunstig is dat niet gezien ook glasvezel zo zijn beperkingen heeft. Vandaar de terugval naar 14Mbit.
Echter is het probleem met 3G de congestie, een heuse packet storm, het grootste probleem; dit is op 4G een minder probleem.

Als je dit allemaal op een rijtje zet en alle factoren berekent, dan is 14Mbit, zelfs met een lagere drukte dan wanneer het volwaardig in gebruik is, een prachtige prestatie.
Met hogere dichtheid zal het nog steeds vele malen sneller zijn dan 3G.
Wat je overigens gewoon op 3g kan halen.
14Mbit/sec op 3G tijdens de spits op Amsterdam Centraal? In mijn ervaring mag je blij zijn als je dan uberhaupt hoger dan zo'n 300Kbit/sec uitkomt, wat je ook op 2G kan halen. (Als we dan toch vergelijken :D)
Op Utrecht Centraal is het nog erger, daar is de ping vaak zo asociaal hoog dat zelfs je WhatsApp nog een dikke lag heeft en je beter op 2G kan gaan zitten om dat het daar minder druk is, hehe.
Met 4G had ik al die problemen niet. (Noot: Utrecht nog niet getest natuurlijk, geen 4G.)

Ja, je kan 14Mbit halen op 3G (28Mbit ook nog wel, trouwens); maar niet met congestie en enkel met vol bereik en, meest belangrijke, indien de mast het ondersteund... Er zijn maar een beperkt aantal 3G masten die daadwerkelijk 28Mbit/sec pushen en ALS die masten het kunnen: dan moet je nog de mazzel hebben dat je ook daadwerkelijk die snelheid haalt... met 4G is dat veel en veel makkelijker te halen allemaal.
3G gaat veel sneller achteruit in download snelheid bij drukte dan 4G, en dat is erg fijn als je vaak met het OV moet.

Daar is 4G dus vele malen krachtiger, ook veel betere pingtijden en ja... Dat verschil merk je heel erg zwaar. :) Het kost gewoon veel minder tijd en moeite om verbindingen te leggen en pakketjes heen en weer te versturen, dat merk je vooral snel als je veel afbeeldingen e.d. moet laden. Met een lagere ping gaat alles echt bizar veel sneller... Je kan zelfs zowaar behoorlijk online gamen via 4G; gemiddelde ping van zo'n 90 op UT. Met 3G zit dat rond de 280 ~ 300; niet te doen.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 18 juni 2013 02:14]

Nou ja.. eerlijk is eerlijk.. 4g van KPN is wel echt een verademing.. 30 tot 40mbit continu.. Ik betrap mezelf erop dat ik soms mijn Wifi thuis uit heb staan omdat ik beter bereik heb met het Mobiele Netwerk.. (op zolder).

Natuurlijk is KPN (te?) duur.. maar de kwaliteit .. en dan in mijn geval de 4g dekking is top..

(disclaimer: Ik werk niet voor KPN en heb geen belang bij reclame voor KPN)
4G is echt een verademing inderdaad! Eerst twijfelde ik over de meerprijs voor 4G maar ik ben blij dat ik dit toch wel heb gedaan.

KPN is en zal nooit de goedkoopste worden, maar ze zijn in mijn ogen wel de beste. Daar wil ik best wat meer voor betalen.
Ik heb zelf het snelste 3G abbo van T-mobile. Ik haal nu in de randstad gewoon 10mbit down en 2mbit up.
Van het weekend was ik in een vakantie park in brabant waar ik 5mbit down en 1,5mbit up haalde. Ik zou niet weten waarvoor ik op dit moment sneller internet nodig heb.. Alles laad bijna instant, ook youtube filmpjes op HD stand..

Enige wat ze moeten doen is overal goed bereik garanderen. 40mbit heb je toch niets aan. Ga je films downloaden met een 2gig data limiet bundel?
Dat is ook een beetje mijn probleem. Wil je een nieuw abonnement? Dan zit je bijna wel vast aan ongelooflijk snelle internetbundels, maar wat nou als je dat niet wilt? Voor mij is tussen de 3,6 en 14,4Mbit/s meer dan genoeg dus waarom zou ik willen betalen voor meer snelheid? Alles wordt je door je strot geduwd onder de noemer 'gratis extra's' maar meer dan een extra melkkoe is het niet.
Ben je niet onwijs snel door zo'n databundel heen met deze snelheden
Met soortgelijk gebruik niet, je bent alleen eerder klaar met spelen met je smartphone / tablet, dus wellicht gaat de batterij wat langer mee.
Anoniem: 265872
@ScoeS17 juni 2013 21:00
als je apps als youtube hebt en vast nog wel meer vn die apps dan heb je wel een hoger verbruik.
Youtube app kiest bij mij de beste kwaliteit die mogelijk is op mijn verbinding met 4g zal hij dus automatisch HD pakken en dus is me data verbruik hoger dan normaal onder HQ of met HQ uit.

zelfde geld voor de browser die zal zijn verbinding ook testen en zeggen jij zit op een snel netwerk en zal dus niet de mobiele versie pakken maar de volledige site net als onder wifi of op je tablet.

wanneer 4g gemeengoed word worden de apps ook weer groter omdat dat toch snel binnen is te halen met die snelheid .. dus zullen apps ook via je 4g binnenhalen leiden tot hoger data verbruik tenzij je dit alleen doet onder wifi .

weet neit hoe het met streaming apps als spotify zit maar die kan ook op een 4g verbinding automatisch een hogere bitrate gaan afspelen en dan ipv 128kpbs naar 192 of 320 kbps datarate kunnen gaan , wat ook weer leid tot hoger verbruik.

als men dan nog steeds datalimieten gaat aanhouden van 2gb dan heb je een probleem.

zelf ben ik voor hetzelfde model als op vaste internet via de kabel , glas , of vdsl.
bellen , sms gratis en geen data limiet je betaald voor de snelheid die je wil ..

datalimieten zijn slecht voor de innovation en totaal onnodig in deze tijd ..
je hebt een zendmast en de rest gaat gewoon over dezelfde hardware en glasvezelkabel als mensen met een vaste aansluiting thuis. dus waar hun capiciteit probleem wegkomt snap ik niet als ze hun netwerk beter indelen en hun mobiele en vaste beter koppelen
KPN bied toch wel een zeer interessante producten aan. En met KPN compleet zeker goed geprijsd.

Met 4g met dubbele databundel is een leuke combo

Helaas zit ik zelf nog een jaar vast bij tele2. Nu maar hopen dat mijn nieuwbouwwoning ook aangesloten wordt op glas en ze adsl mij part overslaan (kabel is voldoende om toch een keuze te houden).
Wacht even: jij durft KPN en goed geprijsd in één zin te noemen?
Dat vind ik dapper van je....
Als je ziet wat je krijgt bij KPN compleet (met glasvezel) dan kan hier geen concurrent op tegen de kwaliteit / prijs verhouding. Hoogst snelheid zowel in ping als mb/s zowel mobiel en vast. Daarnaast gratis dubbele bundel voor mobiel, plus pakket voor je tv, Spotify en opnemen in de cloud.

Ja de service is crap (wel 24/7 bereikbaar), maar ja als het (eenmaal) werkt heb je geen probleem.
Op zich positief dat je tevreden bent maar.... Heb je wel eens gemeten wat ze echt leveren. KPN is kampioen in de term "best effort" gebruiken.
Mogelijk staar je je blind op alles wat er in het pakketje zit maar ik denk dat dit toch niet helemaal uitkomt...
En eigenlijk mag je het woord service niet gebruiken want daar hebben ze sinds een jaar of 15 al niet meer van gehoord.
Mogelijk staar jij je blind op je eigen ervaringen of ervaringen in je omgeving?

Het is altijd makkelijk om te zeggen om het woord service niet te gebruiken, maar ik kan je zo 5 verschillende voorbeelden in mijn kennissenkring opnoemen die problemen hebben met hun provider.

Elke provider van diverse grootte zal zulke service problemen hebben, het is de Russische Roulette die bepaalt of jij er last van gaat krijgen !
Ben ik met je eens maar KPN wint keer op keer op dit front. En dat is niet alleen gebaseerd op mijn eigen ervaring.
Ik ken dit bedrijf van binnenuit, er is zoveel wat de meeste mensen niet weten.... Drama...
Dan gaan ze zeker straks abbo's aanbieden met onbeperkt internet om later alles weer terug te draaien?

Ik heb nog steeds mijn 2010 onbeperkt internet abbo en betaal 16 eur/maand.
Hopelijk wordt dit straks vanzelf omgezet naar 4G.

Net als ik nu 14.4/2mbit heb gekregen, omdat dit systeem technisch makkelijker is voor KPN.
achja, nu nog eens leuke abbo's.. al klaag ik niet over mn 28.8 / 5.8 via vodafone voor 13,50 p/m :P
Laten we hopen dat KNP ook bij diens dochteronderneming in Belgie de nodige investeringen zal doen omtrent de ontwikkeling van 4G. In mijn ogen gaat die ontwikkeling namelijk maar traag vooruit in Belgie.. na 4 maanden in de VS te zijn geweest kan ik amper geloven hoeveel verder zij staan met hun 4G dekking.
Leuk dat 4g, maar met die datalimieten heb je er zo weinig aan. 3g is snel genoeg voor alles wat je wilt doen, met uitzondering van downloaden van usenet oid (Doe je toch niet) of het streamen van HD-kwaliteit video's (zie ik wel gebeuren).

Maar een hd video van bijv. youtube van 30 minuten kost al snel enkele honderden mb's. Als je al 1/4e van je bundel er doorheen jast met een video van 30 minuten dan lijkt het me minder bruikbaar dan het zou moeten zijn.
Dit vind ik toch een van de mindere argumenten tegen 4G, dat met die datalimieten.

Kijk, stel je doet je app updates via het mobiele netwerk. (Ik gebruik zelf bijna nooit WiFi).
Angry Birds komt opeens met een update (al speel ik het nooit meer...) die 40MB is.
- Op 3G doet de telefoon er 2 minuten over.
- Op 4G doet de telefoon er 20 seconden over.

Heb ik nu door 4G te gebruiken meer data verbruikt dan dat ik op 3G gebruikt zou hebben of niet?
Het antwoord is natuurlijk: Neen. ;)

Het probleem zit hem dus niet in de databundel, maar in de gebruiker. Als een gebruiker opeens veel meer gaat downloaden puur omdat het 4G is en sneller gaat, dan is dat de schuld van de gebruiker; niet van het netwerk. Immers kies je er zelf voor om meer te downloaden.
Als je echter je gebruik hetzelfde laat als op 3G, dan kom je nog steeds perfect uit met je huidige databundel; alleen is alles bizar veel sneller dan dat je op 3G gewend bent en wordt alles een stuk sneller geladen.

Facebook op 4G bijvoorbeeld is echt een verademing ten opzichte van Facebook op 3G, maar het slurpt op beide netwerken evenveel data. :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee