Gerucht: Facebook gaat in juli autoplay-video-advertenties tonen

Volgens geruchten gaat Facebook vanaf juli video-advertenties tonen in de nieuwsstream. De video's starten automatisch, maar audio zou standaard uit staan. Facebook zou inmiddels al een aantal klanten hebben gevonden die interesse hebben in video-ads.

Volgens de Financial Times, die zich baseert op niet nader genoemde bronnen, zullen de advertentie-video's op Facebook maximaal 15 seconden duren. Audio staat standaard uit, maar kan wel door de gebruiker aangezet worden. Aanvankelijk wil Facebook het concept testen door video-advertenties van een bepaald aantal bedrijven te tonen. Onder andere Coca Cola, Ford en American Express worden genoemd als kandidaten. Daarmee zou de sociale-netwerksite willen bekijken of het concept aanslaat onder Facebook-gebruikers.

Adverteerders zouden voor de video-advertenties iets meer dan 20 dollar moeten betalen per duizend views. Dat is waarschijnlijk aanzienlijk meer dan wat de sociale-netwerksite kan vragen voor op tekst gebaseerde advertenties of afbeeldingen. Vanaf juli moeten de eerste video-ads zichtbaar zijn, maar het is nog onduidelijk of het meteen wereldwijd wordt uitgerold en of de mobiele apps van Facebook de nieuwe advertentievorm ook krijgen.

Er waren al eerder geruchten over autoplay-video-advertenties van Facebook, maar toen werd gesteld dat deze in april moesten komen. Het is onduidelijk waarom de functionaliteit is uitgesteld, maar mogelijk heeft het iets te maken met de twijfels die er bij adverteerders bestonden over het gebruik van video-ads. Facebook zou aanvankelijk ook hebben overwogen om audio standaard aan te zetten, maar lijkt hier dus van terug te zijn gekomen.

Facebook probeert geregeld nieuwe ideeën uit om de inkomsten uit advertenties te verhogen. Zo is het bedrijf begonnen met het tonen van advertenties in zijn mobiele apps, maar kwam het ook in de problemen met de zogenaamde Sponsored Stories. Daarmee worden likes van vrienden gebruikt om producten en bedrijven aan te prijzen, zonder dat de gebruiker hiermee hoeft in te stemmen.

Door RoD

Admin Mobile

09-05-2013 • 10:22

72 Linkedin

Submitter: Juicyhil

Reacties (72)

72
60
30
3
0
15
Wijzig sortering
En weer een doodsteek voor het gedrocht dat Facebook heet.

Ik heb nog regelmatig last van dat een Flash-filmpje de hele boel weer eens doet vastlopen, dus dat zal nog wat worden als dit gerucht de waarheid blijkt te zijn.
Dag UNXpanD,

Een handige manier om webpagina's sneller te doen laden en geen irritante flashfilmpjes meer te zien die je browser doen vastlopen is door de browser-instelling "Click-to-play" in te schakelen.

Deze instelling zorgt er voor dat de webpagina initieel ingeladen wordt zonder flash-inhoud. Staat ergens in de pagina een Flash-object, dan wordt dit getoond door middel van een placeholder. Wil je het Flash-object afspelen / bekijken, dan klik je er op.

Deze manier van surfen zorgt er ook voor dat je de beruchte Flash-cookies kan omzeilen aangezien Flash uitgeschakeld is bij het laden van de webpagina.

Informatie over het inschakelen van de "Click-to-play" optie kan je hier vinden voor de verschillende browsers:
Zie mijn tweede reactie, die kende ik al. Het gaat mij er eerder om dat het niet direct een voor de hand liggende optie is voor de mensen die niet zo thuis zijn in computers en/of de mogelijkheden van hun browsers. Wel een nuttige post, overigens. :)
Dit doe ik ook, werkt ook voor Java geloof.

Flash, java en andere gedrochten op het web verprutsen de surfervaring naar mijn idee. Vooral op oudere/tragere systemen wordt het echt heel erg irritant als je een site bekijkt die direct zo-nodig 5 flash players moet inladen.

Afgezien van de (extra) lekken in Java/Flash waar wel eens over wordt bericht.
Bekend probleem in Chrome, en op het moment voor velen (waaronder ik) nog onopgelost. Ik gebruik zelf Facebook al een lange tijd niet meer, maar er zullen genoeg andere mensen zijn met een combinatie zoals deze en vergelijkbare problemen mochten deze reclames er toch komen.

Paardenmiddelen als click-to-play en ingrijpende aanpassingen in de browser zullen voor veel niet-tweakers nog moeilijk worden om te vinden en correct in te stellen, ben ik bang.
De meest irritante reclames op internet zijn de bewegende banners met geluid. Zit je lekker te surfen, muziekje op, BAM! Reclame! Goed voor facebook dat de ze het zonder het geluid standaard aan doen.

Maar als je nu al niet zorgvuldig omgaat met je likes en het zien van hun 'nieuws items' staat de hele wall al helemaal vol met troep ipv posts van vrienden. Willen ze deze video's ook op de wall proppen?

Ik denk dat ze als spamkanaal toch hun eigen graf aan het graven zijn..
Ik begrijp niet goed waarom er telkens weer commotie moet zijn als het gaat over reclame bij iets dat gratis kan worden gebruikt. Jij bent als gebruiker van een gratis dienst niet de klant, maar wel het product! En daar willen ze uiteraard inkomsten uit halen. Enkel de zon gaat voor niets op.
Ik begrijp niet goed waarom er telkens weer commotie moet zijn als het gaat over reclame bij iets dat gratis kan worden gebruikt. Jij bent als gebruiker van een gratis dienst niet de klant, maar wel het product! En daar willen ze uiteraard inkomsten uit halen. Enkel de zon gaat voor niets op.
Het probleem zijn de aandeelhouders. Bedrijven moeten blijven groeien, ook al maken ze al dikke winst. Facebook maakt al ruim 200 miljoen dollar winst per kwartaal. Dus de gebruiker zorgt al lang voor genoeg inkomsten om alles draaiend te kunnen houden en meer.
Die gierigheid gaat ze opbreken. Dat denk ik en dat hoop ik :)

[Reactie gewijzigd door Pb Pomper op 9 mei 2013 11:06]

Anoniem: 120693
@Pb Pomper9 mei 2013 11:15
Die gierigheid gaat ze opbreken. Dat denk ik en dat hoop ik :)
Zo te lezen ben je geen fan van Facebook en zal je het het zeer waarchijnlijk niet gebruiken. Waarom hoop je dan dat ze in problemen komen? Wat is toch die vreemde gedachte(n?)kronkel die sommige mensen hier zo'n sterke mening laat hebben over dingen die ze niet (willen) gebruiken.

Gierigheid is overigens de eigenschap die iemand MINDER laat uitgeven, niet MEER laat verdienen. Je kan van Facebook alles zeggen maar niet dat ze gierig zijn.
[...]


Zo te lezen ben je geen fan van Facebook en zal je het het zeer waarchijnlijk niet gebruiken.
Klopt. Ik heb wel een account, maar puur om af en toe updates te lezen van vrienden in het buitenland. Maar zit sterk te overwegen om het binnenkort op te zeggen.
Waarom hoop je dan dat ze in problemen komen? Wat is toch die vreemde gedachte(n?)kronkel die sommige mensen hier zo'n sterke mening laat hebben over dingen die ze niet (willen) gebruiken.
Omdat FaceBook een bedrijf is dat continu het onderste uit de kan probeert te halen. Zowel kwa privacyvoorwaarden en advertenties. Dat is hun goed recht, maar ik heb er principieel bezwaar tegen. En dat leidt tot een sterke mening.
Voor mij is FaceBook de donkerste kant van kapitalisme en daarom hoop ik dat ze ten onder gaan zodat er iets beters (of niets) voor in de plek kan komen.
Er zijn ook een heleboel mensen tegen always-online DRM uit principe. Mogen die mensen geen sterke mening hebben omdat ze er geen gebruik van willen maken?
Gierigheid is overigens de eigenschap die iemand MINDER laat uitgeven, niet MEER laat verdienen. Je kan van Facebook alles zeggen maar niet dat ze gierig zijn.
Definie Van Dale:
"overdreven begerigheid naar geld of goed"
Da's waar, maar facebook gaat gewoon heel ver. Vroeger was facebook een leuk sociaal netwerk met veel gebruikers. Natuurlijk kon daar veel geld mee verdiend worden, en dat wist onze beste Mark Zuckerberg ook. Hij is er al heel rijk mee geworden, maar nu begint het meer op uitmelkerij te lijken. Tegenwoordig zie je bijna meer advertenties en aangerade nproducten dan content van medegebruikers, en dat gaatber met deze nieuwe advertenties niet beter op worden.
@ShaiNe : Die commotie ontstaat omdat Facebook het excuus "gratis" als vrijbrief gebruikt om geheel door te schieten met die commercie. Bovendien verzamelen ze overal je surfgedrag (ook op niet-Facebook sites) en verkopen die voor flinke bedragen door.

Ik heb DoNotTrackMe geïnstalleerd en heb de afgelopen 2 maanden maar liefst 50,909 trackingbedrijven automatisch geblokkeerd. Daarvan zijn er bijna 9,500 afkomstig van Facebook en andere sociale netwerken.

http://i40.tinypic.com/33vewsy.jpg

Ons surfgedrag is een goudmijn voor dergelijke bedrijven. Facebook is dus in feite helemaal niet "gratis". Ja, we hoeven er direct geen geld voor te betalen maar wij leveren ondanks dat flink geld op.

Facebook is gewoon compleet doorgeschoten met die advertenties sinds de mislukte beursgang vorig jaar. Door hun belabberde strategie mag de consument vervolgens weer opdraaien om de verloren winst weer goed te maken.
Anoniem: 415197
@ShaiNe9 mei 2013 12:06
Ik begrijp niet goed waarom er telkens weer commotie moet zijn als het gaat over reclame bij iets dat gratis kan worden gebruikt. Jij bent als gebruiker van een gratis dienst niet de klant, maar wel het product! En daar willen ze uiteraard inkomsten uit halen. Enkel de zon gaat voor niets op.
Het probleem is kort gezegd: kónden we maar betalen!

Nu zijn wij gebruikers inderdaad het product. Maar doordat facebook een gesloten systeem is waar 90% van de mensen lid van is ben je praktisch gezien wel verplicht om het te gebruiken (tenzij je onder een steen wilt gaan zitten natuurlijk).

Ik vind dit compleet onacceptabel. Stel je eens voor dat PostNL een "gratis" model zou gaan hanteren, en onze post zou gaan openmaken en er reclamefolders tussen zou schuiven. Dat is toch ook onacceptabel? Of dat de grote telefoonaanbieders onze telefoongesprekken zouden afluisteren om gerichte reclame te kunnen leveren. Tja, zeg je dan, neem dan een betaalde provider. Maar ja, wat nu als je belt met iemand die bij zo'n gratis provider zit. Wordt je gesprek wel mooi afgeluisterd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 9 mei 2013 12:49]

Ik snap eigenlijk niet waarom mensen zoveel problemen hebben met facebook, en reclame op je wall??? Bedoel je misschien in je news feed? Ik heb specifiek eens wat walls nagekeken, vooral van mensen die allerlei merken liken (iets wat ik sowieso eigenlijk niet zo snap), maar ik zie bij niemand reclame op de wall.

En mijn news feed, tja ik heb net eens gekeken maar ik zie 10 posts van vrienden, dan 1 suggested post en daarna alleen nog maar posts van vrienden (ik ben gestopt met tellen bij 50 posts daarna). Ja, ok, je hebt altijd van die etterbakjes die allemaal "share dit en win!!!11!oneone" berichten lopen te delen, maar dat is niet de schuld van facebook maar van die etterbakjes die zich zo makkelijk voor de marketingmachine van whoever laten spannen (en mensen die dat te vaak doen unsubscribe ik dus van).

Je hebt aan de zijkant wat statische reclame, maar die is makkelijk genoeg te negeren en eigelijk soms ook best wel interessant. Ze moeten alleen nog wat beter filteren op wat ze toelaten want er staat soms ook minder legale of ethisch verantwoorde reclame tussen. Wat dat betreft moet de industrie zich nog een stuk beter gaan reguleren of anders moet de reclame code commissie er meer op gaan toezien (weet niet precies wat ze nu al doen of kunnen/mogen doen).

Ik hoop wel heel erg dat die video's ook in je news feed lijst terecht komen waardoor je er langs kunt scrollen. Als ze aan de zijkant komen te staan en niet meescrollen dan kan het erg iritant worden en denk ik dat het mijn bezoekjes aan facebook ook wel zou kunnen verminderen.
Anoniem: 83062
9 mei 2013 11:02
Wanneer leren we eens accepteren dat tegenwoordig nagenoeg niets meer gratis is (lees: kan zijn) zonder advertentie inkomsten? We hebben hier te maken met een commercieel bedrijf, DUS kon je dit op termijn verwachten. Take it or leave it.
Onzin. Ja, facebook is een commercieel bedrijf, maar verdient al meer dan genoeg aan advertenties om zijn kosten te betalen. Op deze manier wil facebook gewoon nog veel meer geld verdienen, en ik denk persoonlijk dat onze beste Mark Zuckerberg niet helemaal begrijpt dat dat echt wel ten koste van zijn gebruikers kan zijn.
... Of avoid it.

Ik ben nooit actief geweest op FB. Niet zozeer van de reclames, maar meer van de onzinnige berichten en aandacht vragers (wat zal ik vandaag eens doen.... OMG' VV t f sommigen mensen zijn zo zielig)
Om maar even een voorbeeld te geven.

Stiekem toch ook nooit actief geweest vanwege die privacy issues. Die reclames kunnen wij gelukkig omzijlen, maar het gros van de kuddedieren weet dat niet. Velen willen de reclames niet maar durven niet te stoppen met FB omdat hun hele 'leven' hieraan verbonden is.
Gratis bestaat niet en bedrijven gaan steeds verder om toch aan inkomsten te komen. Mensen die allerlei adblocks gebruiken verpesten dus alles voor iedereen. Zij zijn de reden dat bedrijven creatiever moeten worden om toch advertenties te kunnen laten.
Goed dat ik geen facebook gebruik, aan de andere kant had ik deze toch met mijn addblocker wel geblokkeerd. Overigens blokkeer ik niet automatisch alles maar zet de addblocker aan op een site wanneer deze adds vertoond die onnodig in de weg zitten of bewegend zijn waardoor ze mijn aandacht weg trekken, sites met alleen statische adds blokkeer ik niet. Dit moet ik handmatig doen want de functie om non intrusive adds door te laten in add block + is nu niet bepaald effectief.

[Reactie gewijzigd door qlum op 9 mei 2013 10:28]

tja....ze zijn aan het uitproberen hoeveel irritatie een gemiddelde gebruiker accepteert voordat hij wegloopt. Dat is natuurlijk het hele verdienmodel van Facebook.
Anoniem: 120693
@gerbie719 mei 2013 11:17
En dat is de basis voor alle gratis services. Zelfs Tweakers die zijn geld moet verdienen met advertenties. Ze kunnen niet all volplempen met advertenties omdat ze dan weglopen, nietwaar?
Anoniem: 279971
9 mei 2013 10:34
Handig voor je mobiele verbruik... als je dit feauture op mobile devices nieet uit kunt zetten kost t echt gebruikers.
Wat denk je van het data vebruik dan op je smartphone, als dit ook in de mobiele applicatie van Facebook komt.....ben je zo door je 500MB bundel heen :( :'(
Ik heb niet echt de beslissing genomen om te 'stoppen' met facebook maar wat mij opvalt is dat ik gewoon weinig zin heb om te kijken, mede dankzij vrienden die reklame liken en opdringerige advertenties waar ik niet op zit te wachten. Autoplay gaat niet helpen. Jammer, maar niet echt heel verrassend.
Ad block chrome : https://chrome.google.com...epjocnamgkkbiglidom?hl=nl

Ad block firefox: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/adblock-plus

Ad block internet explorer: http://simple-adblock.com

Ad block Opera: https://addons.opera.com/...blockforopera/?display=en

En hopla, weg reclame

[Reactie gewijzigd door MuizVista op 9 mei 2013 10:39]

Mijn grootste bezwaar tegen video adverts is gewoon dat een video veel te lang duurt om te laden, natuurlijk is het nog steeds best snel maar persoonlijk vindt ik niet dat adds een significant effect mogen hebben op de laadtijd van een site met flash en video adds is dit dus wel het geval.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee