De overheid in Estland heeft een aanzienlijk aantal nieuwe laadstations voor elektrische auto's geïnstalleerd, waardoor het land nu naar eigen zeggen als eerste een landelijk dekkend netwerk heeft. De laadpalen staan onderling niet meer dan 60 kilometer uit elkaar.
De Estse overheid hoopt zo dat automobilisten eerder overgehaald worden om een elektrische auto aan te schaffen. In de Baltische staat zouden dergelijke auto's nog maar weinig populair zijn, maar de beschikbaarheid van laadstations moet een deel van de nadelen van elektrisch rijden wegnemen. Er zijn onlangs 165 nieuwe laadstations geplaatst, waardoor het land nu naar eigen zeggen als eerste ter wereld een landelijk dekkend laadnetwerk heeft.
Ook moeten de laadstations elektrische auto's sneller opladen dan gebruikelijk is. In plaats van uren zouden de laadpalen een accu in maximaal 30 minuten kunnen opladen. Ook geeft de overheid in Estland subsidie op de aanschaf van elektrische auto's; dat bedrag kan oplopen tot maximaal 18.000 euro. De hoge aanschafprijs wordt vaak genoemd als een van de nadelen van elektrisch rijden.
De lage beschikbaarheid van laadstations is een van de grote problemen die verhindert dat elektrisch rijden populairder wordt. Onder andere in Nederland is nog geen goed dekkend netwerk van laadpalen. Onlangs werd bekend dat de elektrische auto in Duitsland op een mislukking lijkt uit te lopen.