Blizzard haalt 330.000 dollar op met veiling WoW-server blades

Blizzard schenkt 330.000 dollar aan het St. Jude Children's Research Hospital in Memphis. De studio heeft het geld opgehaald met de veiling van 2000 server blades, die vlak na de introductie van World of Warcraft gebruikt werden.

In oktober maakte Blizzard Entertainment bekend dat het 2000 HP BladeSystem-server blades ging veilen. De blades werden in 2005, in de begindagen van World of Warcraft, gebruikt om de succesvolle mmog te hosten. Op de 2000 blades kon Blizzard 500 Europese en Noord-Amerikaanse WoW-servers kwijt. Inmiddels is de veiling afgelopen en maakt Blizzard bekend dat het 330.000 dollar heeft opgehaald. Het bedrag is bestemd voor het St. Jude Children's Research Hospital in Memphis, dat onderzoek doet naar kinderkanker en andere dodelijke kinderziektes.

Blizzard leverde de servers in een speciale behuizing, voorzien van een doorzichtige voorkant met daarop het logo van World of Warcraft. Kopers kregen bovendien een plaquette met handtekeningen van leden van het WoW-ontwikkelteam. Blizzard heeft overigens aan 2000 server blades al lang niet meer genoeg om de game te hosten. In 2009 maakte de studio bekend dat er 13.500 blades nodig waren om de game draaiende te houden.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

13-07-2012 • 13:16

46 Linkedin

Reacties (46)

46
42
30
6
0
5
Wijzig sortering
De publiciteit die ze hiermee scoren is een veelvoud waard van de 3 ton die ze schenken.
Boeit niet, overigens: het is een geweldig initiatief! Niets is zo oneerlijk als kinderen die kanker krijgen. Er kan dan ook niet voldoende geld in onderzoek gestopt worden.

Respect voor Blizzard _/-\o_
Ik zeg zeker veel respect voor blizzard voor deze actie.
Elke dollar die voor St. Jude Children's Research Hospital wordt opgehaald is mooi meegenomen laat staan deze 330.000
Zie hier een typisch Amerikaanse imago-strategie mooi geillustreerd wanneer het op liefdadigheid aankomt. Het schenken aan goede doelen heeft vooral een marketingtechnische functie en dat is imagoverbetering en exposure.

Scroll even door de reacties hier op het artikel en bijna iedereen is lovend over Blizzards move. "Blijkbaar gaat het hen toch niet alleen maar om het geld" las ik hierboven. Als Blizzard op dit moment iets wil, dan zijn het wel dergelijke reacties. Sinds Blizzard onder de hoede van Activision valt is het imago behoorlijk geshift richting "ze denken alleen nog maar aan geld".

330.000 dollar voor een marketingcampagne waarbij zo'n groot bedrijf aandacht krijgt en daarbovenop ook nog eens zijn imago verbetert is een ontzettend goede deal.

Hoewel het geld vast goed besteed wordt, moet je bedenken dat wanneer het echt alleen om liefdadigheid ging, zo'n schenking anoniem zou zijn geweest..
Hoewel het geld vast goed besteed wordt, moet je bedenken dat wanneer het echt alleen om liefdadigheid ging, zo'n schenking anoniem zou zijn geweest.
Je bedoelt zoals Blizzard fanatiek supporter en donateur is van de Make a Wish Foundation ? Dat Blizzard al meerdere events en dingen heeft gedaan puur voor zieke kinderen.

Of bedoel je het Charity Diner die altijd voorafgaand aan Blizzcon gehouden word a 500 US Dollar per plate.

Blizzard doet best veel voor zieke kinderen, alleen deze actie lees je toevallig omdat hierbij een uniek collector's item gepaard gaat, van die andere dingen hoor je zelden iets.
Vertel eens, als de donaties aan de Make a Wish Foundation en het Charity Dinner anoniem zouden zijn/niet gepubliceerd zouden zijn, hoe weet jij daar dan iets vanaf?

De marketing komt juist heel onopvallend tot je. Zoals je in je reactie aangeeft ben je wel degelijk op de hoogte van de andere liefdadigheid van Blizzard, maar wordt dat nieuws heel subtiel tot je gebracht waardoor je het niet als een marketing ervaart.

En dat is nou juist exact hoe Blizzard het wil, anders werkt het niet zo goed. :)
Raar dat geen andere developers dit dan doen, als het z'n goede marketing actie is.
Het geld dat zij opbrengen en de tijd die zij in goede doelen steken zou veel effectiever zijn als ze het in reclame zouden stoppen, puur kijkend naar het belang van het bedrijf.

Dit is toch alleen maar aan te moedigen? Zij krijgen imo terechte bekendheid en het geld of tijd komt nog goed terecht ook!
Al die miljoenen in reclame stoppen waar niemand behalve het bedrijf baat bij heeft, of op Blizzards manier. Dan juich ik Blizzards manier van harte toe.
Je doet nu alsof het iets slechts is?

Wat maakt het uit dat Blizzard dit , volgens jou, alleen voor de marketing doet? die kinderen worden er wel mee geholpen.

Beetje triest dat je niet eens mag zeggen aan welk doel je iets geeft, alleen omdat je anders reclame voor jezelf maakt.

Je zou ook een beetje optimisme kunnen tonen en denken: "Blizzard zegt naar welk goed doel het gaat, zodat mensen van het goede doel horen en misschien zelf ook geld schenken.

Anyway; er gaat toch weer 3,3 ton naar het goede doel, dat zie ik jou niet anoniem bij elkaar sprokkelen ;)
3.3 ton dat in onderzoek gestoken wordt....dat is bijna niets. Daar heb je nog geen 10 fte voor 1 jaar....dit is een peulenschil wanneer het gaat om zoiets waar al veel geld in omgaat zoals kankeronderzoek.

Voor kleinschalige projecten m.b.t. zeldzame ziektes is het wel significant...laten we hopen dat het daar ook naartoe gaat.

Iedereen heeft er baat bij, de een een stuk nostalgie, de ander wat reclame...en de derde heeft wat centjes. Maar je zult pas geld gaan doneren wanneer een bepaalde ziekte in je eigen kring voorkomt...want anders is en blijft het een 'ver van mn bed show'.

Hopelijk wordt dit een soort lawine effect....maar daar ben je natuurlijk nooit zeker van. Als Blizzard het al niet kan veroorzaken....wat dan wel?
Inderdaad
Ik zie hier de marketing machine van Blizzard aan het werk,alhoewel is dit bedoeld als goed doel ,de marketing en de Gratis reclame op soortgelijke websites is groot voor Blizzard.
Op zich prachtig initiatief, en voor de hardcore fans zeker een fantastische aanvulling op hun verzameling.
Er zijn een hoop mensen die dit wel willen kopen om zo dit doel te ondersteunen.
Voor een soortgelijke campagne via de WWW zou Blizzard 3x zo veel geld kwijt moeten uitgeven.
Ze hebben ook al van die ingame companions en mounts verkocht voor heel wat goede doelen. Ze hebben met de tsunami/aardbevingen in japan ook mounts en companions verkocht. hoeveel er mee opgehaald is weet ik zo niet meer.
Zelfs als dit pure marketing is... so what? Ik heb liever dat dat geld naar het goede doel gaat dan dat ze er bij google ads mee inkopen. Ik zou er absoluut geen problemen mee hebben moesten alle bedrijven dit doen.
Mensen helpen en daar zelf ook nog een graantje van meepikken. Ik zie het probleem niet zo. Moet nu alle liefdadigheid volledig anoniem zijn? Hetzelde geld bijvoorbeeld ook voor ontwikkelingssamenwerking. (Hulp geloof ik niet in. Samenwerking is vaak veel effectiever). Je kan nu elke dag wel geld blijven geven, maar dat is helemaal niet zo interessant. Gewoon een leuk bedrijfje op te zetten waar je zelf wat aan verdient (En ja, dat is mogelijk. Echt niet álle bedrijven buiten meteen uit) is veel handiger. Ten eerste is het interessant voor de ondernemer en ten tweede help je de werknemers ook gigantisch veel mee.

Ik ben al lang blij dat ze het wel gewoon doen. Dat dat natuurlijk ook uit eigenbelang gaat is wel duidelijk, maar ze doen het nog wel.
Anoniem: 146790
@Morphs14 juli 2012 13:27
Laat Blizzard dan maar vaker marketen op deze manier. Het ziekenhuis heeft nu wel 330K extra, of dit nou puur om marketing is of niet, het geld hebben ze.
Dat is 165 dollar per stuk, leuk als collector's item. Enig idee of deze Blades het nog doen?
Q: Is the server blade functional?
A: The server blade is not functional and contains no World of Warcraft or Blizzard-related data. It's a barebones server blade, and is intended as a unique collector’s item and not a piece of functioning hardware.
Geen idee, maar zo te zien zijn het P-type blades. Daar heb je een P-type rack voor nodig, waar een aparte voedingsmodule bij hoort voor maximaal 6 voedingen. :)
Duur geintje, als je er al aan kunt komen. ;)
Daar is het dus ook echt niet voor bedoelt :P

Het is leuk als je bijvoorbeeld zoals ik je vriend(in) hebt ontmoet in WOW om die server te kopen en cadeau te doen. Ik had alleen ongeveer de dubbele bedragen als minimum verwacht dus heb er niet zo op gelet :(
Nee, de servers waren volgens de veilingwebsite niet meer te gebruiken,
165 Dollar is een mooie prijs voor een stuk antieke hardware...
Ik denk niet dat er veel tweakers op systemen van 2005 draaien.. }:O
Het kan zijn dat je toevallig een half functionerende blade kreeg, maar dan moet je wel de andere helft zelf functionerend maken.
en om hem dan werkelijk tot draaien te krijgen zijn de kosten wel wat hoger dan het aankoop bedrag ;)
Nou... Je hebt een blade chassis nodig (waar de voeding, netwerkkaarten e.d. in zitten) en daarnaast ook nog een SAN oplossing voor je storage:-) Oh en een rack om het te plaatsen wordt een dure grap
Het zou wel grappig zijn als die nu voor een nieuwe concurrerende MMO gebruikt gaan worden. Mooi zo met dat WoW logo er op :)

In iedere geval een mooi initiatief, blijkbaar moet dan toch niet alles geld opbrengen voor de aandeelhouders bij Blizzard.
Eigenlijk kunnen ze ook zo eens iets doen met een speciale mount ofzo, daarvan worden er volgens mij ook massa's gekocht door spelers die denken even uniek te zijn in de spelwereld :)

[Reactie gewijzigd door Inrage op 13 juli 2012 13:35]

1) aan blades heb niets zonder (duur) chassis (en wellicht ook nog (dure) storage)
2) Blizzard heeft aangegeven dat dit géén werkende hardware is: het zijn collectors items
3) Hardware van 7 jaar oud inzetten is niet écht een goed idee, hoe goedkoop ook: de performance is laag en de onderhoudskost hoog
1) aan blades heb niets zonder (duur) chassis (en wellicht ook nog (dure) storage)
- op een ESD matje leggen, klaar. SCSI is antiek, SAS is compatible met geodkope SATA schijven.
2) Blizzard heeft aangegeven dat dit géén werkende hardware is: het zijn collectors items
- tenzij het moedwillig onklaar is gemaakt valt alles te fixen.
3) Hardware van 7 jaar oud inzetten is niet écht een goed idee, hoe goedkoop ook: de performance is laag en de onderhoudskost hoog
- een server van 7 jaar geleden, pak ´m beet een dual Xeon S604 is nog altijd beter vooruit te branden dan de gemiddelde laptop.

Je bent een beetje twaeker of je bent het niet natuurlijk :9

[Reactie gewijzigd door vlaaing peerd op 13 juli 2012 14:23]

Inderdaad, een beetje prutsen en je kan misschien wel een eind komen. Risico heb je niet echt, je hebt een niet-werkende blade en wellicht kan je er toch wat half werkends van maken :) Het enige risico dat je loopt is dat je hem niet meer aan een andere verzamelaar kwijt kan met de sporen van je soldeer activiteiten er op :)

Ik zou beginnen om uit te zoeken wat de originele voedingspins waren op de backplane connector en daar wat power op zetten, kijken wat gebeurt. Dan kijken hoe de storage zit, enz.. Je moet natuurlijk niet bang zijn voor een soldeerbout. Maar persoonlijk zou ik het wel wagen denk ik als het de moeite waard is :) Wellicht zat er een of andere cruciale controller in dat chassis maar wie weet...

Trouwens, SAS is in theorie wel compatible met SATA maar de meeste controllers die ik hier @werk heb weigeren dienst als je er een SATA schijf in drukt, in elk geval die van onze Dell servers (ja dat heb ik ook al eens geprobeerd :) )
De blades zijn niet functioneel dus dat gaat lastig worden om ze te gebruiken. :P
De Blades zullen hardwarematig niets aan mis zijn alleen mis je een chassis voor de blades..
Valt mee. Gemiddeld € 165,- per blade. Ook erg leuk dat ze het aan een goeddoel schenken. Voor dat geld had ik er ook wel 1 willen kopen :)
Ik had er ook wel interesse in, echter werden ze alleen binnen de States verkocht en alleen met een Amerikaanse credit card (cq Paypal account) - ik kwam dus niet erg ver.

Verder wel mooi dat het toch een behoorlijk bedrag voor het goede doel heeft opgelevert, zijn wij gamers toch goed voor het goede doel :-)

Edit: @XanaduNL: dat had ik graag eerder willen weten; ik ben via de Amerikaanse aankondiging bij de auctions gekomen...

[Reactie gewijzigd door Cyberwizzard op 13 juli 2012 14:14]

De Europese blades zijn ook verkocht. Ik heb er zelf eentje gekocht, voor 120 euro ofzo, met een normale ING Mastercard.
Wat ga je er mee doen dan? Ga je hem in blade server schuiven en hem gebruiken, of is het meer een collectors item voor je?

[Reactie gewijzigd door 4np op 14 juli 2012 00:02]

@CyberWizzard

Paypal heeeft geen Creditcard nodig
ik gebruik Paypal al jaren, nog nooit een Creditcard gehad.
er zijn plekken waar ze eisen dat je een creditcard aan je paypal gekoppeld hebt, en dan kan je dus niet met saldo op je paypal acc/overboeking van bank of wat dan ook betalen
Ik heb zelfs een keer gehad bij een amerikaans postorderbedrijf (terwijl ik daar was, overigens) dat ze mijn niet-amerikaanse CC niet accepteerden. Ok, dacht ik, paypal dan maar.

Zelfde bericht :|
Ik ben echt geen fan van World of Warcraft, maar ik vind dit een heel coole manier om spelers een stukje merchandise te laten kopen, en het is netjes om het resultaat aan een goed doel te geven.

Netjes, Blizzard.
Dat vind ik een goede zaak en niet alleen omdat ik WoW-fan ben.
Al moet ik erbij zeggen dat ik had gehoopt dat het bedrag verdubbeld zou worden door Blizzard zelf.
Ik heb toen deze veiling bekend werdt ook gekeken voor een blade van mijn eerste realm (Twisting Nether) Start bod was 100,- euro of dollar, weet ik niet meer precies. Op zich best te doen. Nadeel was alleen dat er per definitieeen belachelijk hoog bedrag aan verzendkosten werd gerekend. (Ik geloof iets van 200 of 300 euro)
Dat was voor mij rede om af te haken.

Ik blijf het wel een enorm goeie actie vinden van Blizzard.
Nou ja zo'n server is toch weer 10 Kilo of meer en de doos waar het in moet is niet een standaard UPS of TNT doos. Waardoor de bezorg kosten gewoon erg duur zijn.

Daarnaast willen de echte fans best wel 100 euro of meer betalen aan verzend kosten om zo'n stukje uniek hardware te verkrijgen.
Ik denk dat destijds de kostprijs veel hoger lag dan 165 dollar per stuk, maar alle 'kleine' beetjes helpen natuurlijk! Vind het sowieso een goed gebaar richting het goede doel van Blizzard.
je moet het ook niet vergelijken met de kostprijs van toen, maar met de waarde die de HW nu vertegenwoordigd. toch vind ik 165 dollar aan de lage kant voor collectors items.

overigens een leuke uitdaging om er weer leven in te krijgen, maar dat ter zijde.
Helemaal gemist de veiling. Weet iemand hoe je nog aan een server kan komen? Staan er geen op Ebay (wat ik wel gek vind) of op andere websites. Hebben ze ze misschien nog niet verzonden?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee