Tweaker bouwt tool om Modern Warfare 3-cheaters aan te geven

Tweaker TvdW heeft een programma geschreven voor Call of Duty: Modern Warfare 3 dat het mogelijk maakt om cheaters aan te geven bij ontwikkelaar Infinity Ward. De programmeur werkte samen met Infinity Ward om het programma te maken.

Programmeur Tom van der Woerdt schreef en publiceerde al eerder tools voor Call of Duty: Modern Warfare 2 en 3, en bracht zaterdag een programma uit om eenvoudig cheaters of hackers te rapporteren bij Infinity Ward. Het programma wordt geïntegreerd in de Theater Mode van Modern Warfare 3 en geeft weer welke spelers aanwezig waren in het spel dat de gebruiker aanklikt. De gebruiker selecteert dan de van cheaten verdachte speler in de lijst en stuurt een rapport, voorzien van de theater file, naar Infinity Ward.

Het voordeel van de tool is dat het rapporteren van cheaters sneller en makkelijker wordt. Voorheen moesten spelers beelden uit de Theater Mode doorplaatsen naar videosites als YouTube, om daarna apart een bericht naar Infinity Ward te sturen waarin gelinkt wordt naar de video. De 'MWsa Reporting Tool' stuurt deze informatie samen in een relatief klein pakket naar Candice Capen, die namens Infinity Ward de strijd aangaat tegen cheaters, hackers, boosters en glitchers. Capen, op Twitter bekend als @BanCandy, maakte op haar twitteraccount ook melding van de nieuwe tool.

"In de afgelopen 24 uur zijn er ongeveer 450 meldingen gedaan", meldt Van der Woerdt aan Tweakers.net. "Een week geleden kwam ik erachter dat er een Infinity Ward-werknemer was bij wie je meldingen kunt doen van hackers, dus ik heb contact opgenomen en dit programma ontworpen, na achterhaald te hebben hoe de theater files werken. Het programma dat nu uitgebracht is heb ik in ongeveer vier uur gemaakt", aldus Van der Woerdt.

De 19-jarige student van Windesheim wilde de functie aanvankelijk opnemen in een eerder geschreven tool, maar zag daarvan af. "Het oorspronkelijke idee was om het in de Modern Warfare 3 Server Admin tool te implementeren, maar ik realiseerde me dat daar misschien veel kritiek op zou komen en dus heb ik het als stand-alone tool uitgebracht. De komende versies van MW3sa zullen deze feature overigens wel bevatten."

Het eveneens door Van der Woerdt geschreven programma MW3sa is een tool dat de host van een potje Modern Warfare 3 op de pc in staat stelt om spelers te kicken en/of te bannen, waarbij zelfs een banlijst op basis van user id's bijgehouden kan worden. Het programma is echter niet onomstreden, omdat gebruikers in theorie ook eerlijke spelers uit hun spellen kunnen trappen. Het programma wordt gemiddeld door 600 spelers per dag gebruikt, waarbij 40 procent van de gebruikers uit Amerika en 9 procent uit Nederland komt.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

02-04-2012 • 12:50

122 Linkedin

Submitter: TvdW

Reacties (120)

120
115
70
5
0
1
Wijzig sortering
Ik kan nu al bedenken dat dit onbegonnen werk is. De community weet niet een cheater en een goede speler uit elkaar te houden, en roept bij iedereen waardoor ze meerdere keren worden gekilled "HACKER". Ze weten niet dat cheats voornamelijk aimbots, esp en wallhacks zijn maar zijn in de veronderstelling dat er zaken zijn als godmode, increased damage en dat soort onzin. Vervolgens komt er een ontiegelijke stroom aan false reports binnen, waardoor degene die dit moet controleren door de bomen het bos niet ziet. Er zijn 2 mogelijkheden om cheaters te weren buiten detectie van malafide processen:

- Stats. Op basis van de beschikbare data kan een goede data analist filteren welke groep zonder enige twijfel cheat. Ook al is een hacker voorzichtig, als er genoeg data beschikbaar is zal hij/zij zonder enige twijfel op een bepaald moment door de mand vallen. Ik heb ooit een soortgelijke functie gehad in een groot facilitair callcenter, letterlijk alles werd gelogd en mensen die maar wat aan het aankloten ware vielen zonder uitzondering op bepaalde punten buiten de bandbreedte. Als ze vervolgens een officiële waarschuwing kregen of werden ontslagen kwam vaak de vraag hoe wij daar achter waren gekomen :)

- Reporter reputatie. De reporter moet moet een reputatie opbouwen. In principe hou je statistieken bij van degene die reporten, waaronder het aantal reports, het aantal correcte reports, false reports etc. Na een bepaalde periode kan je nagaan aan welke reports aandacht moet worden besteed en welke niet. De enige manier om een report constructie werkbaar te houden, los van het feit dat degene die de reports bekijkt wel moet weten hoe een hack te herkennen(bekend met dit fenomeen, 2 x een ban gehad doordat degene die een demo kijkt niet weet wat human is en artificial).
Hoe gaat dat dan met mensen die hun Steam naam de originele naam hebben en dan ingame een heel andere naam heeft. Hoe gaat het bannen dan precies?
Gezien de MW3SA tool zie je het Steam ID + Ipadres.

Verder gebruik ik MW3SA dagelijks en willen ze ook allemaal dat ik Party leader ben omdat ik die tool draai en we zo aimbotters, wallhackers en grofgebekte irrikids kunnen kicken.

Nooit geweten trouwens dat er een NL-er achter zat :)
Hier is MW3SA te downloaden btw : http://www.xifon.eu/mw3sa/

Bij deze meld ik me ook aan om eventuele beta's van deze tool en MW3SA te testen hoor.
Keep up the good work!

[Reactie gewijzigd door Frostbite op 2 april 2012 15:32]

Anoniem: 434945
@Frostbite2 april 2012 16:05
Maar ondanks de wallhacks, aimbots en hackers blijft pc toch t beste. :')
Ik denk via guid en ip ofzo??
En wat als je proffesionele aim hebt en high skilled bent ?
Als je dus op 'wereld' niveau speelt en ook in toernooien.

Vaak is het onderscheid dan maar moeilijk te maken... in de oudere games ' denk aan UT2004' waar iedereen jaren speelt is het net alsof iedereen een aimbot gebruikt.

Ik werd ook wel eens servers uit gekicked omdat ik te goed ben :P. De meeste mensen spelen met een muis van 8 euro op een ruw houten tafeltje met een 60 hz monitor en een trage pc en die denken dat het niet beter kan dan dat... dan ben je met goede equipment al heel snel een aimbot of h4x00or.

[Reactie gewijzigd door A87 op 2 april 2012 12:58]

Anoniem: 151407
@A872 april 2012 12:52
dat is dan aan infinity ward zelf.
maar ja het zal geen 100% proof zijn.
Punkbuster is ook niet 100% maar dan heb je wel concreet een melding van de hack.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 151407 op 2 april 2012 12:53]

Volgens mij is aan de hand van de theater mode (soort replay neem ik aan?) wel te zien of iemand echt cheat of gewoon heel goed is.
Ik neem aan dat de game data/logs ook mee word verzonden zodat ze die kunnen analyseren?
De Theater-mode is wat vroeger bekend stond als demos. Het is in feite gewoon een complete log van wat alle spelers gedaan hebben. Ze worden vooral gebruikt om filmpjes mee te maken om te laten zien hoe goed je wel niet bent (zodat je niet bijv. Fraps hoeft te laten lopen) maar je kan ook het gedrag van alle andere spelers zien. Je bent als het ware een spectator.

Theater-files bevatten genoeg informatie om voor alle spelers in de match te tonen wat er op hun scherm stond tijdens het spelen.
Ben niet zo thuis in de gamewereld maar is niet het feit dat de client PC uberhaupt in staat is dit soort logs te maken, met daarin de posities en acties van alle andere spelers, een oorzaak van het feit dat cheaten uberhaupt mogelijk is. ? Diezelfde info wordt door de cheaters gebruikt om tegenstanders die ze officieel niet kunnen zien te lokaliseren.

Bovendien, volgende stap in deze wapenwedloop is joe-jobs ?. Vervalste logs die laten zien dat iemand cheat terwijl er niks aan de hand is.
De client moet sowieso alle informatie hebben om te kunnen werken. Aangezien dat je door muren kan schieten, of dat je projectielen kan zien van iemand die je niet ziet zou het enorm moelijk zijn om die informatie te limiteren + zou dat gepaard gaan met een gigantische hoop bugs van spelers die onzichtbaar blijven of spelers die andere dingen zien door lag (wat nu al een groot probleem is).

Dat zou trouwens ook alleen maar wallhacks oplossen, aimbots blijven effectief en zijn veel irritanter. De kans is trouwens ook klein dat ze dan geen andere oplossing zouden vinden. Net zoals we met jailbreaks zien zullen ze toch sowieso een manier vinden om binnen te geraken. Het is dan slimmer om je geld te steken in tools die deze hacks ontdekken en bannen dan ze onmogelijk te maken. Net zoals antivirus programmas virussen zullen onderscheppen als de gebruiker ze opendoet ipv per virus apart het lek proberen te dichten.

Het probleem bij consoles is trouwens niet wallhacks en aimbots, maar variabelen die aangepast worden zoals noclip, timescale, godmode, etc... dingen die gewoon in de engine zitten maar normaal niet aangepast kunnen worden.

Over het algemeen is het grootste probleem het gebrek aan support en community bij CoD denk ik. Vroeger was er op iedere server bijna altijd een admin aanwezig om spelers die het spel verpesten (hackers, whiners, noem maar op) te kicken of bannen. Ook steekt Activision heel weinig geld in het onderhouden van hun games. CoD4 is op PC nog perfect speelbaar op servers die beschermd worden door community anticheat initiatieven zoals GCC Streaming, PBBans, ESL Wire bovenop de standaard punkbuster. Spijtig genoeg komen die meestal alleen maar voor op Promod servers en amper op normale servers. Moest Activision/IW/Treyarch nu transparanter zijn naar de community zou die zich perfect zelf kunnen reguleren zoals "vroeger in de goeien ouwe tijd". In de plaats kiezen ze voor security through obscurity en zijn ze duidelijk het gevecht aan het verliezen.

Ik ben dan ook blij met dit nieuwbericht. Is dit het begin van betere transparantie en samenwerking? Laten we hopen...
Het punt is vooral dat het realtime moet en dat dingen "continu" zijn (het is niet zo dat je een andere speler of wel of niet ziet, je kunt ook (vlak voordat ie achter een muurtje vandaan komt) net een paar pixel zien; daaraan alleen kun je als speler niet zien wat er om het hoekje staat, maar de engine (de client) moet weten dat ie een speler aan het renderen is.
Bij turn-based spellen waar alles echt discreet is, kun je dit wel doen. Er is bijvoorbeeld een Risk-kloon (WarLight) waar de server per client bepaalt wat die kan zien en vervolgens ook alleen die informatie doorstuurt; je kunt niet door de fog of war heenprikken door Ethereal de netwerk-traffic te laten onderscheppen, daar zit gewoon niks in wat je niet mag weten. Ook "met de hand" foute commando's naar de server sturen maakt niet uit; alles opdrachten worden als verzoeken behandeld; de server valideert alles voordat het daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Met de huidige stand van de techniek is het voor shooters geen werkbare oplossing om de server voor alle clients de beelden te renderen en door te sturen. Als dat ooit wel zou kunnen, dan lost dat het probleem grotendeels op; zelfs als jouw clients het goed vindt dat je dwars door een muur heenloopt dan blokkeert de server dat nog steeds. En het maken van een aimbot wordt heel lastig (al is het op zich mogelijk) omdat de eerste stap beeldherkenning is.
Nee, dit is niet meer dan een logger van posities en acties van de speler en de omgeving die zijn ingevoerd en dan wordt er dus in principe door de game-engine een 1:1 replay gedaan van de match. De bestanden ansich zijn dus zelf geen filmpjes en het slaat dus alleen maar dingen op die al in de game zijn gebeurd, het voorspelt niet jouw bewegingen.. maar ik kan inzien waarom je zoiets denkt. Deze problemen waren er overigens ook al voordat de theatre-mode in CoD games werd gestopt.
Dan lijkt het nog steeds niet alsof je al door muren heen op andere players richt, en al begint te schieten voor je de hoek om bent.

Natuurlijk zijn er altijd weer hacks of (aim)bots die je weer om de tuin kunnen lijden, maar over het algemeen is het wel redelijk duidelijk of iemand echt gewoon skilled is, of een hack/bot gebruikt.
dan nog, heb je een headset op dan hoor je mensen om de hoek lopen en kun je hierop anticiperen. En het richten op de muur zegt ook niets als je net een teammate er voor zorgt dat je je enemies in de minimap ziet.
Anoniem: 321267
@pstalman2 april 2012 13:50
Ik heb bij MW2 wel meegemaakt dat iemand me volgde(zag ik in de killcam) door een muur heen terwijl ik ninja pro en coldblooded had aanstaan, bij dat soort dingen weet ik wel zeker dat het een cheater is en ik denk dat hij dat dan bedoeld.
99999 van de 100000 heb je gelijk, maar helaas zie je in dat soort replays niet wat degene ziet in zijn mini map.
Uhm als jij op ieamnds hoofd kan richten die loopt aan de andere kant van de muur cheat je, daar helpt de duurste super surround sound headset ook niet aan hoor...

Ik heb vroeger met CS1.6 een cheat-periode gehad maar als iemand anders cheate had je dat zo door als je dat zelf ook deed, iemand kan niet iemands hoofd door een muur achtervolgen op de pixel precies.

En bij IW zullen ze vast wel een tooltje hebben waardoor e dus kunnen zien hoe precies jij door de muur kan richten ;)
Ik heb vroeger met CS1.6 een cheat-periode gehad maar als iemand anders cheate had je dat zo door als je dat zelf ook deed, iemand kan niet iemands hoofd door een muur achtervolgen op de pixel precies.
Mag ik vragen waarom je toen cheatte? Snap niet waarom mensen dat zouden willen doen (behalve misschien om offline beetje te klooien in sandbox spellen als GTA)

[Reactie gewijzigd door onox op 2 april 2012 18:56]

Schieten voor dat je de hoek om bent hoeft toch niet te betekenen dat je een cheater bent? Ik doe dat zo vaak, vooral met de wat oudere spellen.
Dat is toch juist de bedoeling? Schieten voor je het hoekje om gaat? :+
Ja;

Met deze tool kan je ook lekker makkelijk iedere bovengemiddelde speler narren als je zelf geen skills hebt of gewoon voor de lol. Mits goed gebruikt is het nuttig....
Nee maar goed, het moment dat iemand, zoals je toch nog wel vaak ziet, gewoon zonder blikken of blozen de hele boek bijmekaar glitched, kan je dat nu wel reporten.

MW3 en 2 heb ik voor de multiplayer compleet laten liggen. Maar in BO, welke ik wel heb gespeeld, was het af en toe schandalig.

Mensen die opeens iedereen nade-killen, zelf teleporten naar anderen en gewoon op één plek gaan staan en iedereen one-shotten met een LMG.

En dat soort verziekingen zijn nu gewoon gemakkelijk te submitten. Maar de die ene speler die om een beetje te boosten heel erg netjes cheat en waarvan het niet op valt, ja, dat zul je niet zien. Tot het een keer fout gaat en je wel de autoaim ziet werken.

Gezien de mentaliteit van de figuren achter ArtificialAiming, zoals die vervelende Helios dude, denk ik wel dat deze lui zullen aanmoedigen deze tool te misbruiken. In het verleden hebben ze ook wel acties tegen anti-hack tools gehouden. Maar ik neem aan dat "bancandy" weet waar ze mee bezig is.
Zo vervelend is Jan (Real name van Helios) nou ook weer niet als persoon. Hij is een erg goede programmeur en heeft echt veel verstand van Reverse Engineering. Hij weet erg veel gaten en exploits te vinden en kan iedere anticheat ontlopen in ring 3 en de paar die ring 0 draaien ook. Kan en wil niet goed praten wat hij doet, maar in het verleden heeft hij ook wel eens geprobeerd mee te helpen aan een anticheat maar zijn werk werd dan helemaal niet gewaardeerd.
Want jij denkt dat iedere speler die reported wordt meteen gebanned wordt?
Dan zal je game naam ook wel bekend zijn bij IW, plus ik neem aan dat er alleen wordt gebanned als er echt iemand overduidelijk zit te cheaten.
Ik denk dat je je daar nog aardig in kan vergissen.
Mw 2 liep over van de cheaters, IW deed helemaal niets.

Heb toen nog een tijd actief gepost op het forum van IW wat dagelijks overspoeld werd door klaag berichten van boze gebruikers, maar er kwam gewoon never nooit een reactie van IW.
Op youtube stonden zelfs een hoop filmpjes van bot makers waarin ze hun site promoten waar je vervolgens de aimbots kon kopen. Je zou dan toch gaan denken dat IW daar middels een eventuele rechtszaak de zaak liet sluiten maar niets is minder waar.

Er werd domweg niets gedaan en dat is voor veel gamers (waaronder ikzelf) de reden om Mw3 niet te kopen puur en alleen omdat het door IW gemaakt is.
men gaat niet blindelings users afstraffen
men zal vermoedelijk zelfs niet kijken als er maar 1 klacht binnen is.

Men trekt een lijst van personen waar het meest klachten over is en men werkt naar beneden.
Vervolgens zal men kijken of die persoon effectief aan het cheaten is en dan pas actie ondernemen
Dat zal i.d.d. zo gaan.

Is bij League of Legends ook, ik sta heel af en toe een keertje afk, en heb daar nog nooit wat van gehoord.

Een vriend van mij doet dat "iets" regelmatiger, en krijgt bijna elke keer direct een ban zowat.
Mensen zullen niet 100% HEADSHOTs maken en met 100+ kills eindigen en niet of nauwelijks dood zijn gegaan.

Mocht er wel zo iemand zijn zie ik graag een youtube filmpje met hem van achteren gefilmd en waarin scherm ook duidelijk is.

Maar soms krijgen mensen ten onrechte kritiek (waaronder ikzelf) maar dat heeft eerder met frustratie te maken.
Oh er zijn er wel die perfecte potjes spelen hoor. Al zijn het er weinig.

Ook ik ben geband van servers(L4D2) want ik zou cheaten. Gewoon een goede headset en geluidskaart, en je oren doen de rest. Zo scoor ik regelmatig wat headshots door muren heen, reden genoeg voor bans links en rechts.
Anoniem: 434945
@A872 april 2012 16:18
Iemand die constant headshots maakt, zich omdraait en zonder correctie focust op de tegenstander.. Dat zie ik een pro speler niet doen
En wat als je proffesionele aim hebt en high skilled bent ?
Als je dus op 'wereld' niveau speelt en ook in toernooien.

Vaak is het onderscheid dan maar moeilijk te maken... in de oudere games ' denk aan UT2004' waar iedereen jaren speelt is het net alsof iedereen een aimbot gebruikt.

Ik werd ook wel eens servers uit gekicked omdat ik te goed ben :P. De meeste mensen spelen met een muis van 8 euro op een ruw houten tafeltje met een 60 hz monitor en een trage pc en die denken dat het niet beter kan dan dat... dan ben je met goede equipment al heel snel een aimbot of h4x00or.
Ik game tegenwoordig niet genoeg meer, maar in het verleden overkwam dat me idd ook regelmatig...kom er een of ander gastje met je spectaten en binnen 5 minuten lig je eraf...
Daar hoef je echt niet voor op wereldniveau te spelen, mapkennis, kennis van spawnpoints, welke doorgangen men gebruikt etc weten is al voldoende om icm een surround headset op geluid alleen al iemand een granaat of kogel te geven voordat ie zich laat zien(toegegeven, sommige mensen stampen echt zo rond in CoD dat je ze zelfs zonder monitor nog zou kunnen raken)
Veel mensen kunnen dat gewoon niet hebben :+

Ik hoop dat IW dus niet zomaar iedereen banned die gereport wordt..dan strafe* je je doel voorbij met dit tooltje...

[small](*=phun intended)[small]
true that, goeie gear doet veel ! scherp achter je pc zitten ook...
Casual gamers die zo 1x per week hun oude kast eens aanzetten om 30 minuten te knallen op hun muis met balletje _/-\o_ zijn ook geen match voor gasten die dagelijks 2á3 uur gamen en zoals ik hun hardware op 't spel en spelen van afstemmen.

Wij werden dat gekick en geban ook beu, of leegloop van servers omdat er gedacht werd dat wij niet koosjer waren.

Vandaar dat we nu ook gewoon een eigen server hebben gehuurd.
Voordeel: vervelende kinders kicken, autoban op een hoop irritaties en je krijgt op den duur een vaste kliek serieus goeie gamers die een sterke tegenstander juist fijn vind !
Nadeel: kost helaas wat meer geld.
Dit is ongerelateerd aan cheaters. Dit tool is om cheaters aan te geven. Wanneer je niet zeker weet of iemand cheat, geef je hem toch niet aan?

Ik snap dan ook niet wat een verwijzing naar een professionele speler, in een reactie op een cheat-report tool doet. Ja natuurlijk wel omdat het een FIPO is.

Tenzij het tegendeel bewezen is, is iedereen onschuldig.
Jouw reactie slaat dus ook op niets.

[Reactie gewijzigd door kaluro2 op 2 april 2012 13:38]

Het probleem van MW3 is dat er te veel gecheat wordt. Hierdoor vertrouwen spelers elkaar gewoon niet meer.

Ik speel regelmatig met een paar echt goede spelers, en die worden door de tegenstanders bijna elke game uitgemaakt voor cheaters.
Nou, ik kan zijn reactie wel begrijpen, want ga eens een gemiddelde online shooter spelen en kijk eens hoe vaak je bekogeld wordt met 'cheater','hacker', als je gewoonweg heel goed bent (door bv vaak te spelen).. Mensen die zeggen dat ze beter zijn door hun dure muizen is onzin, want een gemiddel shooter kan niet eens overweg met de hoge dpi's en snellere reactietijden van die muizen..
Nou is een aimbot al hacken, wat is het volgende?

Je e-mail niet lezen maar meteen weg gooien?
Anoniem: 412057
@Hwg2 april 2012 14:03
Als jij een aimbot niet als hacken ziet ben je echt al niet meer op de hoogte van cheating in games hoor ... Aimbots zijn tegenwoordig de meest gebruikte en meest irritante hacks ooit
Dat doe jij maar ik heb helaas al meerdere malen een report gehad omdat ik door een muur schoot omdat ik wist dat er iemand achter stond en die toevallig raakte...

Sommige kunnen kennelijk nogal slecht tegen hun verlies... :X
omdat ik door een muur schoot omdat ik wist dat er iemand achter stond en die toevallig raakte...
Village - domination - B vlag op de brug? vanaf de rivier door de wand heen schieten en op basis van hitmarkers positie bepalen. Doe ik zo vaak.
Anoniem: 412057
@PdeBie2 april 2012 14:02
En dan niet alleen daar!

Ander voorbeeld is die franse stad, waar je in het midden een huis hebt met ene ingang op straat en andere op een parking, (naam vd map ontschiet me effe), iedere keer dat ik daar voorbij loop schiet ik ook wel effe enkele kogels daarin, gewoon om zeker te zijn over te stukken waar ik over twijfel. Ook al genoeg mensen gehad die me daarvoor uitscholden als hacker omdat ik hun toevallig raakte waar ik ze normaal nie zou kunnen zien ...
als je dan toch zo goed bent speel je enkel op bekende servers en niet random publics en daar kennen ze je best wel :)
MW3 kent geen ranked dedicated servers, je speelt dus vrijwel altijd op een "onbekende" server.
dat ben je niet ineens, daar groei je naartoe. denk dat IW dat echt wel natrekt ;-)
Anoniem: 74380
@A872 april 2012 13:11
OF TeamSpeak gebruikt?
Doet me denken aan de tijd toen ik op hoog niveau UT2k4 instagib speelde :) Op een gegeven moment was ik zo snel en geconcentreert dat ik zelfs bloedneuzen kreeg. Vaak werd ik beschuldigd van het feit dat ik een aimbot was en werd dan inderdaad gekicked. Ik gebruikte echter ook een muis van 8 euro, maar dat terzijde :+
Anoniem: 412057
@Dannydekr2 april 2012 14:04
Als je maar genoeg skill hebt kan je met een volledig verouderd en trage setup en randapparatuur beter zijn of iemand die denkt dattie pro gamer is en een giga goeie setup heeft
Dat klopt. zo had een vriend van mij gemiddeld 10fps in sof2 en hij ging als een gek. ook op clanbase. echter was daar punkbuster redelijk actief en uotodate. toch waren er cheaters en dan zijn er moderators wat je bannen of ip ban geven. legaal of je daadwerkelijk cheat of gewoon goed bent. heb je op mw3 voor de pc ook mods wat dat recht hebben? Os het niet als op de xbox dat je niet bepaald een dedicated kan starten??
Je ziet het verschil tussen een aimbotter en een 'goede' speler echt wel ;)
Ik vraag me af of TvdW ook te horen krijgt of players echt worden verbannen, anders is zo'n tool behoorlijk nutteloos. Met Black Ops moest je mensen reporten via Steam, maar daar werd niets aan gedaan, met BF3 kan je mensen via Battlelog reporten. Werkt ook niet.

Sowieso is preventie beter. Maar als er actief mensen worden verbannen is dit een uitstekende tool, totdat het voor die werknemer te veel is.
Het aangeven van een cheater wil niet zeggen dat die cheater direct gebanned wordt. Er zit in Steam een vertraging in de ban. Kan weken duren voordat er ergens bij Valve 'iets' gaat draaien die hard met de banhamer mept.

En daar is ook wat voor te zeggen eigenlijk: het is voor de cheater lastig te bepalen waarvoor hij wel en waarvoor hij niet gebanned wordt, omdat pas weken later de ban komt.
Nee, in dit geval gaat het niet over VAC-bans maar over IW-bans. Hier zit vrijwel geen vertraging in, en ik heb vernomen dat deze zelfs zó snel zijn dat bans soms zelfs mensen gewoon uit de lobby gooien.
Anoniem: 434945
@TvdW2 april 2012 16:19
Als ze live mee kijken wel ja.. Maar dat doen ze 9 van de 10 x niet
Cheat-programmatuur is net als virussen.

De detectie software loopt áltijd enigzins achter...
goed, je kunt ze dan nu gemakkelijker rapporteren, maar welk bewijs is daar voor. De You-Tube video beelden geven ook weer wat de cheater doet, en dat kan worden aangedragen als bewijslast. of zit er iets in die theater files die dat weer kunnen geven?
Het gaat om het gemak. De youtube beelden werken ook, alleen nu kan je vanuit Theater mode direct de beelden en het commentaar naar IW sturen. Met Youtube moet je het eerst zelf op Youtube plaatsen en de link doorsturen naar IW. Kortom: het is makkelijker/korter geworden :)

Tool vanavond maar eens oppakken, kom af en toe nog wel eens aimbotters tegen. Niet dat ik de illusie heb dat ze ook daadwerkelijk gebanned zullen worden door IW, maar het gevoel dat het bij IW ligt geeft al een klein beetje voldoening. Via Youtube vond ik altijd teveel werk, maar nu ga ik er wel mee aan de slag. Al zal IW nu dus misschien wel overspoelt worden met 'HACKERS!!!!!!!!!!!!!!!!!' meldingen terwijl het waarschijnlijk in 99% van de gevallen niet zo zal zijn.
je bedoelt in 90% van de gevallen zal het wel kloppen, ik heb maar 1 of 2 keer getwijfeld, of iemand ook daadwerkelijk een hacktool gebruikte. Daarnaast zegt de score vaak ook wel wat: er zijn maar weinig die zoveel skill hebben dat ze 45 kills vs 3 deaths hebben.
Neem aan dat zo'n theater-file een log is van alle akties. Beelden zijn gewoon een render van zo'n log.
Leuk... valse meldingen doen omdat iemand denkt dat iemand anders cheat.
ik speel zelf BF3 op de pc, en ik heb aardige skills en dan zie is scores staan in de lijst en dan denk ik van: jaaa die cheat duidelijk, maar dan denk ik ook bij mezelf: die persoon kan natuurlijk echt goed zijn.

Zelf wil ik dit soort tools niet gebruiken omdat dit gewoon echt misbruikt kan worden, leuk dat het gemaakt is maar ik zie hier niks in
IW gaat natuurlijk niet automatisch bannen bij een melding.

waarschijnlijk doen ze sowieso niks tot er een berg meldingen zijn over 1 speler. en dan pas gaan ze kijken naar de theater files en daaruit moet dan blijken of je een goede speler hebt of dat ze duidelijk te maken hebben met een cheater
Soms weet je het niet zeker, maar als de nummer één 500+ kills heeft en de andere 63 nog geen 5 dan weet je vrij zeker dat er iets mis is. Ook glitchers zijn vaak makkelijk te bewijzen. Maar als ze pas na enkele maanden je stats resetten of je bannen, dan heeft het geen nut meer omdat die cheaters dan al genoeg potjes verziekt hebben.
Uiteraard zitten er valse meldingen tussen, maar daarom is er ook iemand die ze allemaal doorkijkt :)
Jij ziet er niks in dat mensen cheaters kunnen reporten met een replay file? Jij denkt in BF3 als je complete team binnen 3 seconde geknifed wordt ook dat die speler gewoon heel goed is? Ook al is het compleet onmogelijk? Als iemand consistent van 100m+ afstand met een pistool iedereen met enkel headshots killed dat hij gewoon heel goed kan mikken?

Dit zijn juist prima tooltjes die cheaters (en hun fanboys) mooi het leven zuur kunnen maken. Uiteraard krijg je niet een permaban na één report, maar als iemand er een zooi heeft dan weten ze bij de ontwikkelaars wel welke spelers eens heel goed bekeken moeten worden.

Maar goed, sommige mensen hebben liever cheaters rondlopen blijkbaar.


En jezus zeg iedereen is weleens door een jaloerse admin gekicked met als brakke reden dat je zou cheaten. Blijkbaar vinden nogal wat tweakers hier dat belangrijk om te melden om hun ego ofzo omhoog te krikken, guess what: no one cares. Het is een report mogelijkheid, niet een instaban mogelijkheid. Tuurlijk zal er vast weleens een false positive zijn, maar enige reden die je hebt om je hier druk over te maken is als je een cheater bent.

[Reactie gewijzigd door Sissors op 2 april 2012 13:21]

[...]
Het is een report mogelijkheid, niet een instaban mogelijkheid. Tuurlijk zal er vast weleens een false positive zijn, maar enige reden die je hebt om je hier druk over te maken is als je een cheater bent.
Hoe kun je je als cheater nu druk maken om een false positive? Als je een cheater bent en je wordt geband dan is het toch geen false positive? :+

Juist als NIET cheater zou ik me zorgen gaan maken om die false positives, want dat betekent dat je je game én de unlockte opties zonder enige goede reden kwijt bent...
(mogelijk zelfs je hele steam account: 1000'en euros aan games weg)
Heb ik ook vaak als ik in de US AA kruip. Dan schiet ik ook alles uit de lucht zonder zelf dood te gaan (tenzijn ze met twee jets achter alkaar op me gaan jagen). De score is dan snel 23-0. Maar dat komt door mijn AA skills en taktiek. Zodra ik uit mijn AA tankje ben is het een stuk minder.
Als dit ook daadwerkelijk goed werkt ga ik het is proberen.
Je word er moedeloos van alle cheaters in de game.
Zoals hierboven soms word je als je heel goed speeld ook al uitgemaakt voor cheater. Dus wanneer ze dit progje hebben kan het zijn dan je gebanned word.

Of voert ifinity Ward nog een soortemet van controle uit?
Alles wordt door IW bekeken voordat er daadwerkelijk bans worden uitgedeeld.
Probleem is nog altijd dat veel mensen maar niet willen accepteren dat sommige spelers gewoon beter zijn. sneller. makkelijker situaties overzien wat jij wellicht niet kunt, en dan krijg je al snel het woord cheater naar je hoofd. of hacker, terwijl je gewoon je spel aan het spelen bent. heel jammer, maar heel menselijk.
Er zullen altijd foutieve reports binnen komen, ze zullen je dan ook niet direct na 1 report bannen. Maar als er een file wordt meegestuurd waarin duidelijk te zien is dat je met je pistooltje vanaf de andere kant van de map het complete vijandelijke team headshot, dan is het toch duidelijk dat je niet eerlijk aan het spelen bent.

Ik begrijp niet dat sommige mensen zoveel problemen hebben met het aangeven van cheaters in combinatie met replay files. Je zou bijna denken dat sommige graag met cheaters spelen.
Als je met een but wapen het hele spel "One shot One kill" haalt en in een hoog tempo is het bijna zeker dat dit een aimbot cheat is.
Ik hoop dan maar dat infinity ward ook iets heeft om hackers / valsspelers geautomatiseerd uit zo'n theaterfile te kunnen halen, het lijkt me ondoenlijk om de hele dag videootjes te bekijken en spelers te bannen (die vervolgens ff een nieuw account maken en weer verder gaan)
Nieuw account maken kost toch wel weer €30... ;) (Behalve als je een rus bent, dan is het €15, maar dan moet je wel in Rusland wonen)
Het is alleen jammer dat als je de Modern Warfare 3 Server Admin tool gebruikt en iemand wil kicken / bannen bij het switchen naar je browser het spel van host veranderd omdat je te veel lag veroorzaakt, daarnaast zou het een goeie tool kunnen zijn. (iemand die loopt te cheaten hoeft geen toegang tot mijn bandbreedte / poorten)

Dit programma zou een welkome verbetering/aanvulling kunnen zijn, alleen jammer dat je naar theater mode moet gaan om iemand te rapporteren.
Daarom moet je ook gewoon de ingame steam browser gebruiken om mw3sa te draaien. Dan hoef je helemaal niet te switchen tussen game en browser.
Bedankt voor de tip :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee