Modern Warfare 3-map voor Elite-premium leden in aantocht

Spelontwikkelaar Infinity Ward heeft een nieuwe downloadbare map voor Modern Warfare 3 aangekondigd. De map, Overwatch geheten, is vanaf 21 februari beschikbaar voor gamers met een Call of Duty Elite Premium-abonnement.

De map Overwatch is gesitueerd in New York. Op een in aanbouw zijnde wolkenkrabber kunnen gamers elkaar onder vuur nemen op de op de top geplaatste bouwplaats. Om tussen de twee verdiepingen tellende map te kunnen manoeuvreren is een brug beschikbaar. De map doet met zijn setting denken aan de map Highrise uit Call of Duty: Modern Warfare 2, die eveneens bovenop een wolkenkrabber gesitueerd was.

Overwatch is vanaf 21 februari te downloaden voor Xbox360-bezitters met een Call of Duty: Elite abonnement. De map zal op termijn ook beschikbaar komen voor pc- en PS3-gamers. Het is de derde dlc-map die voor Modern Warfare 3 wordt uitgebracht. In maart moet de multiplayer-map Black Box verschijnen. Ook staan twee nieuwe Special Ops-levels in de planning.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

08-02-2012 • 17:17

66 Linkedin

Reacties (66)

66
65
36
7
0
15
Wijzig sortering
Het is echt ongelofelijk hoe slecht activision omgaat met zijn klanten!
Er stond vanaf het begin af aan nergens bij dat PS3 Elite premium klanten werden achtergesteld, maar nu krijgt de Xbox360 zelfs hun 2e map al voordat de PS3 Elite premium klanten hun eerste map krijgen.
En dat zou dan nog geen eens zo erg zijn als het spel dan teminste niet vol zat met vervelende fouten/zaken die na 3 Maanden ook nog niet zijn ingelost.

@ Hierboven, dat Elite premium laat ik zeker links liggen de volgende keer, denk met mij vele PS3 gamers.

@ Hieronder: Dan nog, dan hadden ze geen Elite Premium moeten aanbieden voor PS3 gebruikers, dan hadden ze het lekker alleen bij Xbox moeten introduceren.
Heel dat Elite is toch al een aanfluiting, al je stats kon je bij BO netjes gewoon in de game al zien, en nu opeens heb je daar een zo traag als dikke st&^#* elite site voor nodig.
Het is nu wel heel erg een uitmelking geworden hoor, als ik dus nu gewacht had met kopen dan had ik dus dalijk 4 maanden Elite gespaard? Want tot nu heb je alleen een dom founder icoontje ervoor gekregen die niemand maar dan ook niemand aanzet, en verder heb je er echt niks voor teruggekregen, en mijn Elite loopt dus af in November, en als ik dus had gewacht tot 28 februari (eindelijk 1e mappack voor ps3) dan had mijn Elite premium dus tot 28 Februari 2013 gelopen, zo word je toch aardig bestolen door activision.

[Reactie gewijzigd door Only op 8 februari 2012 18:09]

Anoniem: 337891
@Only8 februari 2012 18:13
Dat was al bekend. Op de advertenties werd steeds verteld: Early access only on Xbox360 of iets in die trant. Het is daarnaast al jaren zo dat Xbox voorrang heeft op DLC.

Dat betekent niet dat ik het tof vind hoor. Persoonlijk boeit het mij niet of ik eerder of later DLC krijg maar ik kan me voorstellen dat mensen zich achtergesteld voelen. Al denk ik dat het gezonder is om gewoon lol te trappen met de game en je niet jaloers laten maken door voorrang of wat anderen kunnen met het spel. :)

Overwatch ziet er wel tof uit (itt de eerste 2 maps die ik op mijn Xbox heb. Brakke maps. Een Highrise variant is gaaf. Hopelijk speelt hij ook een beetje als Highrise wat ik 1 van de beste maps uit MW2 vond.
Nou nee dit is discriminatie dat MS bij Activision geregeld heefd.
Geld hea... Activision heeft nog steeds de 1 month excusivity deal met microsoft en dat geld dus ook voor elite :/
Anoniem: 234046
@Only8 februari 2012 20:58
Geeft niks... Laat de PS3 community het ook maar voelen. Na het voor PC gamers verziekt te hebben is nu de PS3 aan de beurt. Hulde aan IW! :'(
Het zal best interessant zijn voor sommige hoor, maar gaan we nu twee keer per maand -- een aankodiging dat het gaat komen, en eentje dat het er is -- iedere maand voor de komende 9 maanden lezen over modern warfare 3 DLC? Prima spel, maar het is maar een van de vele spellen. Als er nou nog grote updates waren, zoals de release van de content creation kit voor skyrim, maar om te berichten over iedere nieuwe map van een shooter... [/rant]
en ik ben weer niet geintreseerd in skyrim.

zo heeft iedereen wel wat te klagen, niet? het is de taak van een site als tweakers om nieuws te brengen, niet om specifieke sub-doelgroepen te pleasen.
Toch interessant genoeg voor je om op te klikken, niet?
God god, wat is de CoD franchise snel afgegleden zeg.

Nog steeds een brakke engine, geen vernieuwingen ten opzichten van MW1. Sterker nog, het is alleen maar achteruit gegaan. En waarom? Omdat de consoles meer omzet genereren omdat zij wel telkens in de val lopen die Activision jaarlijks uitzet.

MW3 was niets anders dan een kopie van MW2 met enkel een andere naam. Ik baal er nog steeds van dat ik daar 50e voor heb betaald....
Elite was online €115 ofzoiet, in de Media Market had mijn broertje er €85 voor neergeteld.

De belofte die ik had gelezen bij de introductie was iedere maand een nieuwe map.

Het enige wat ik gezien heb tot hiertoe is: NIKS. hahahahaha

Alle opvolgers van CoD laat ik vanaf heden gewoon links liggen hoor.
De volgende release van COD zal ik hem zeker een tijdje laten liggen in de schappen. Het belachelijke systeem van Activision om Xbox members voorrang te geven. Ze zetten hiermee de PS3 gebruikers mooi in hun hemd.
Inderdaad het is triestig geworden. Vroeger kreeg je wekelijks massa's nieuwe maps die de community had gemaakt. Nu worden modtools bewust achterwege gelaten en moet je niet alleen betalen voor wat extra mapjes, maar je hebt ook nog eens TWEE betalende abonnementen nodig (Xbox Live Gold + CoD Premium Elite) om de maps op de dag van release te mogen spelen. Het begint een beetje de spuigaten uit te lopen, maar zolang miljoenen gamers zonder morren blijven betalen zal er weinig veranderen.
Als je Black Ops en MW3 vergelijkt m.b.t. online gameplay tussen de Xbox en de PS3 dan zie je dat de Xbox versie elke keer minder last heeft van bugs, misschien is dit te danken aan het feit dat Microsoft meer geld steekt in het onderhouden van het online netwerk dan Sony omdat ze er nog geld voor terug krijgen.
Het aantal bugs in een game heeft weinig met onderhoud te maken. Er zijn genoeg ps3-games waarbij online gaming wel zeer vlot verloopt, en er zijn ook x360-games waarbij er online problemen zijn zoals Mortal Kombat. Bij beide consoles moet de uitgever zelf zorgen voor de servers die het spelverkeer regelen, en Bobby Koteck heeft al meermaals laten vallen dat hij geen cent te zien krijgt van wat x360-gamers voor Live Gold betalen.

Microsoft biedt aan de devs wel kant-en-klare functies voor online play aan via het gesloten Live-netwerk, wat de kans op fouten verkleint. Ook blijken heel wat devs nog steeds moeite te hebben met de cell-structuur van de ps3.

Dit neemt niet weg dat peer-to-peer gaming gratis zou moeten zijn op de x360. PSN laat flink wat steken vallen, maar op pc zijn er evenwaardige diensten zoals Steam en Origin die bewijzen dat het wel degelijk gratis kan.

[Reactie gewijzigd door Ge0force op 9 februari 2012 16:52]

Inderdaad belachelijk. Xbox en PS3 gebruikers betalen voor een service (elite) hetzelfde bedrag, maar krijgen voor dat geld niet hetzelfde terug... alleen omdat de console anders is
Anoniem: 440043
@imacbest8 februari 2012 19:37
Niet zo interessant gezien de slechte verkoopcijfers tov de consoles
Gek he, met alles wat ze geflikt hebben na MW2, verwijderen van dedicated servers, nu in MW3 weer geen ranked servers. Ik hoop dat heel die COD game ooit naar de klote gaat!

Ze snijden zichzelf in de vingers!
CoD 4 was erg populair onder de piraatjes. IWnet in MW2 was een reactie daarop
En AlterIW is daar weer een reactie op, welke volgens een hoop gebruikers beter zou werken dan IWnet zelf (heb het zelf nooit gebruikt, dus kan er niet over oordelen).
Ik ben 1 van de gebruikers daarvan. En heb ook een eigen server gehad. En ja, zo had ik persoonlijk MW2 verwacht! Servers met custom mods, I-snipe etc. En op het moment een aantal mappen toegevoegd die bij de originele MW2 niet zitten. (tenminste niet als download) maar zijn een aantal maps uit single player/Co-op, geschikt gemaakt voor Multiplayer

Als ik IW mw2 moet beoordelen op schaal 0 tm 10: een 4.5
voor Alteriw MW2: 7.5
Pc heeft geen elite service toch?
Het contract tussen Activision en Microsoft loopt dit jaar af... Met een beetje mazzel wordt het niet verlengd...

(Zou trouwens wel fijn zijn als MS eens vroeg waarom de PC zo achtergesteld wordt...)
Ik ben benieuwd hoe ze deze map gaan releasen op Steam aangezien er voor de PC geen elite dienst is. Tevens wil ik ook wel weten waarom elite er nog steeds niet is want dat leek me toch een leuke toevoeging.

Misschien zouden ze de map gratis kunnen maken op de PC ter compensatie voor het ontbreken van elite.
Ik ben benieuwd hoe ze deze map gaan releasen op Steam aangezien er voor de PC geen elite dienst is.
in het artikel staat je antwoord min of meer:
De map zal op termijn ook beschikbaar komen voor pc- en PS3-gamers.
.

Waarschijnlijk moet je er dan wel extra voor betalen. Via Steam.

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 8 februari 2012 17:32]

Vergeet die compensatie maar... Dat er geen elite is voor pc en geen hardened editie vind ik nog tot daar aan toe. Alleen laat iw helemaal niks van zich horen tegenover de pc communitie behalve dan dat er ook al was elite beloofd aan de pc ze er toch voor zorgen dat we de dlc kunnen kopen.
Laat het uit melken beginnen!
Anoniem: 326972
@Morto8 februari 2012 17:20
uitmelken? Als ik klaar ben met de meegeleverde maps, wil ik wel wat anders, het moet wel interessant blijven voor de gebruiker! En dit is een keuze om te kopen, je bent tot niets verplicht. Dus uitmelken vind ik in deze enigzins overdreven.
Vroegah had een ontwikkelaar minder strakke deadlines. Content die van orgine in de game behoord te zitten wordt geschrapt, en later als DLC aangeboden :r :r :r
Vroegah had je nog mod-tools en mocht je sleutelen aan games
Vroegah mocht je zelfs via LAN gamen
Vroegah draaide je jouw eigen server
Vroegah werd DLC een patch of update genoemd enige verschil is dat je betaald
Vroegah kon je gewoon offline gamen

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 8 februari 2012 17:47]

Vroegah werden spelletjes gemaakt door teams van zeg 5 man.
In MW nog steeds voor een stuk of wat man...
BF3 daarentegen laat het spelen met 64 spelers toe ^^

Toch lijkt MW me een goede 'second best' (aa)

Uiteraard probeer ik geen MW spelers te beledigen!
BramT bedoelt hoeveel mensen een game maken, niet hoeveel mensen er in een team zitten. ;)

Ontopic:
Leuke uitbreiding voor de mensen met het Elite-abonnement, betalen ze in ieder geval niet voor niets! :)
Ja tuurlijk wordt weer naar beneden gemod, lekker bezig weer. 8)7
Anoniem: 440043
@himlims_8 februari 2012 19:35
Vroegah mocht je zelfs via LAN gamen
Op mijn Xbox kan ik gewoon lannen hoor met MW2. Ik ga ervan uit dat deeltje 3 dit ook kan
Niet alles en iedereen doelt direct op een Xbox, er zijn meer alternatieven dan dat ;)

Wat hij meer bedoelt is dat je vroeger niet persé met het internet verbonden hoeft te zijn om te kunnen spelen. Dat is nu wel vaak het geval.
Vroegah had je add-on die grof de helfd van full game kosten.
Een stand alone addon zelfs ietje meer.

Dus er is niet veel veranderd. Eerder subtiel
helfd

that's a first.

ik ken er nog ééntje: vroegah, abn.
Daar zat dan ook tenminste een compleet nieuwe campagne of spel content in die relevant was, niet 10e voor een 2 nieuwe maps en drie gerecycled van de vorige game.
De frozen throne, compleet nieuwe campagnes, incl units, voice overs, etc etc. kostte volgens mij nog geen 20e bij release. DAT zijn addons, anno nu zijn dat dlc van een paar maps, paar wapens als je geluk hebt en misschien bij sommige spellen wat extra geluid, story lines.
Vroegah was het idd stukken betah. Ook wat himlims aandraagt aan punten is gewoon vies harde beperking om die illegale gamers in de weg te zitten en ondertussen de legale kneiterhard te benadelen. LAN gaming is behoorlijk hard naar de kloten aan het gaan hierdoor.
Anoniem: 352235
@himlims_9 februari 2012 10:35
*je betaalt
vroegah t/m MW1 kreeg je ze nog gewoon gratis en kon iedereen zijn eigen maps hosten.
Hier wordt alles uitgelegd hoe het nou zit met marketing strategie van Activision voor Call of Duty tegenwoordig:

http://www.youtube.com/watch?v=_yeSeX7GqLs
Aha eindelijk een map met wat meer hoogteverschil er in. HardHat leek heel veelbelovend, maar bleek volledig vlak te zijn. Ik heb gehoord dat dat is om de map meer 'xbox-suited' te maken... Maar goed dat ze ook (zij het dan een beetje) aan de pc-gamers denken. Jammer is nu nog wel dat pc-gamers het (nog) niet kunnen krijgen aangezien ze geen Elite kunnen nemen. Misschien een goed idee voor Beachhead Studios om daar aan te gaan werken...
Tja, als dat was om het xbox-suited te maken dan weten ze volgens mij niet goed waar ze mee bezig zijn. Ik vind die platte hoek naar hoek maps maar niets. Liever wat hoogteverschil en diversiteit in de maps.. COD4 was wat dat betreft een stuk beter, die maps vervelen me nu nog steeds niet.
Lijkt enigszins op highrise.
Vond het een leuke map dus ben benieuwd!

Ben toch wel blij dat ik elite premium heb aangeschaft al vond ik de 2 vorige mappen tegen vallen.
Schaamteloze uitmelking.... Abbonementen voor een game? Is het een MMORPG of free-to-play game?

Kunnen mensen ook zelf maps maken en servers hosten, of is het tegenwoordig normaal dat dit niet meer kan?
Zolang mensen het blijven kopen zal IW/Activison het blijven aanbieden. Voor hun is het makkelijk geld verdienen. Waarom zou je als bedrijf - die zoveel mogelijk winst wilt hebben - geen product aanbieden die als warme broodjes over de toonbank gaan?

Wil je het stoppen --> Niet kopen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee