Bèta Star Wars: The Old Republic trok 2 miljoen gamers

De bètaperiode van Star Wars: The Old Republic kon rekenen op de belangstelling van twee miljoen gamers. In het laatste weekend werd gemiddeld twaalf uur gespeeld. The Old Republic verschijnt in Europa op 22 december voor de pc.

Op een conferentie maakte EA cfo Eric Brown bekend dat twee miljoen gamers geholpen hebben met het bètatesten van Star Wars: The Old Republic. Op het einde van de bètaperiode, het weekend van 26 en 27 november, logden 725.000 gamers in. Gemiddeld speelden gamers in dat weekend twaalf uur lang de mmorpg en de spelersaantallen piekten op een kwart miljoen gamers die tegelijk online waren.

Electronic Arts brengt Star Wars: The Old Republic op 20 december in Europa uit voor de pc. De uitgever becijferde dat de mmorpg rendabel is bij een half miljoen betalende spelers. Analisten voorspellen dat anderhalf tot drie miljoen gamers een abonnement op de nieuwe Star Wars-mmorpg zullen nemen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

06-12-2011 • 12:52

94 Linkedin

Lees meer

Star Wars: The Old Republic Video van 7 maart 2012
Star Wars: The Old Republic Video van 19 december 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 12 december 2011

Reacties (94)

94
92
35
8
0
46
Wijzig sortering
Ook ik was onderdeel van deze béta. Het spel heeft potentie, maar is er nog láng niet. Zoals een aantal hierboven al uiteen hebben gezet waren er gewoon veel zwakke punten.

Ik ben zelf nu 7 jaar lang WoW speler en begin te kijken naar een andere MMO voor als WoW is afgelopen (er komen nog wat expa's, I know, maar speel het niet zo heel veel meer).

In SWTOR zie je een aantal goede dingen uit WoW terug, zoals te verwachten bij games van hetzelfde genre. Wat ik echter niet begrijp is dat ze een aantal grove fouten hebben gemaakt, waar ze van anderen hadden kunnen leren.

Denk inderdaad aan:
- GFX
- Combat systeem is statisch
- Character build is statisch (waarschijnlijk krijg je cookie cutter builds).

Wat mij wel positief lijkt (heb ik nog niet gespeeld) is de optie om o.a. een eigen ship te kopen en daarmee in de ruimte gevechten aan te gaan.

Ik had zó erg gehoopt op een melee combat systeem vergelijkbaar met Jedi Knight - Jedi academy, maar dat mocht niet zo zijn, eeeeeeuwig zonde. Dat was de beste starwars game die ik ooit heb gespeeld. Eeuwig zonde, daar kom ik niet overheen.

Desalniettemin heb ik het spel wel gekocht, ik geef het een kans, lvl een char naar max. en zie wel welke verassingen ze er in hebben gestopt. Ben benieuwd!
Ik kan mij nu totaal niet vinden jouw mening. Grafisch mag het dan mss niet top zijn het ziet er heel wat beter uit dan wow dat trouwens ook bij launch al sterk achter liep met gfx. Het is gewoon heel moeilijk om een mmo te maken die de laatste grafische snufjes heeft en tegelijk het speelbaar maakt op een "normale" pc die al een jaar of 2-3 oud is.
Ik speelde zelf bounty hunter tijdens de beta en nog nooit heb ik tijdens een RPG (buiten mass effect) een beter gevoel gehad van dynamisch combat. Het leek mij meer op 3th person shooter dan een RPG eenmaal je niet op knopjes zit te klikken.
En character build is idd statisch maar hé wil je een RPG spelen of niet? Er zal altijd wel een best build zijn dat is gewoon bijna onmogelijk om te doen maar als de speelstijl erg verschillend is voor bepaalde builds dan blijft het nog leuk om eens de andere te nemen.
Voor een combat systeem als jedi academy moet je wel bij een first/third person shooter zijn. Voor een RPG past dit gewoon niet. Weet dan ook dat je een MMORPG koopt, in KOTOR was combat helemaal turn based en toen hoorde ik ook niemand klagen.
Ik ben zeker verkocht aan het spel en koop het! Vind trouwens dat het spel een goed kotor gevoel heeft.
Ik heb zelf ook meegedaan aan de béta, en ik was helemaal onder de indruk. Ik begrijp dan sommige argumenten ook niet. Graphics vind ik ook één van de weinige dingen om over te klagen. Het was een béta, dus het is niet zeker dat de graphics er uiteindelijk zo uit zouden zien, en daarnaast was AA uitgeschakeld in de beta, dat al een indicatie is dat het niet de uiteindelijke graphics zijn. En zelfs zo, vond ik de graphics meer dan prima. De gameplay is uiteindelijk belangrijker dan hoe het spel eruitziet, al helemaal in een MMO. Crysis graphics ofzo zouden leuk zijn, maar het is minder leuk als je het maar op 10fps kan draaien door veel poppetjes op het scherm.

Het combat systeem was... Wennen. Het is net iets anders dan andere MMORPG spellen dat ik heb gespeeld. Je hebt geen auto-attack dus moet je alles zelf doen. Maar verder vond ik het prima. Heb zelf alleen als jedi consular gespeeld en verschillende situaties brengen toch echt andere aanvallen met zich mee. Ook de multiplayer was een totaal andere ervaring. Ik moest gewoon iets wennen en daarna ging het gewoon goed. Begrijp ook niet waarom mensen het hier zogenaamd statisch vinden. Ja, na elke level koop je of upgrade je je poppetje. Dit is in de beginlevels zo. Als je wat verder speelt, krijg je een skill tree, waarbij je verschillende passieve en actieve upgrades kan "kopen" met punten, naast het kopen bij je trainer. Dit vergt wel wat meer denkwerk is zeker niet statisch of oppervlakkig.

Als je lang genoeg de beta hebt gespeeld, krijg je op een bepaald moment je ruimteschip en kun je naar andere planeten vliegen (rond level 18-20). Je kunt het zien als Mass Effect waarbij je je schip krijgt en verschillende team leden meevliegen. Over je teamlid gesproken (zogenaamde companion), die kun je op missies sturen om objecten te vinden/stelen/onderhandelen om verschillende dingen te upgraden, zoals bijvoorbeeld je wapens of je armor. Ook heel cool gedaan aangezien je zelf dan niet zoveel tijd eraan hoeft te besteden. Het kost je wel geld.

Het hoogste punt vond ik toch het verhaallijn. Het speelt echt als een single player waar er toevallig andere mensen rondlopen. Dit was op zich ook mijn grootste interesse in heel het spel. Na zo positief te zijn over het spel, ik ga het alsnog NIET halen. Ik vind het teveel om 50 euro te betalen om maar een maandje te kunnen spelen. Het maandelijks bedrag is wel redelijk, maar, de instap is gewoon veels te hoog. Zo gaat het vaak wel bij MMO spellen, maar alsnog doe ik het niet. Als ze ook een optie hadden om het verhaal offline te spelen onafhankelijk van je online poppetjes, had ik het wel gekocht. Uiteindelijk gaat het mij meer daarom dan de andere dingen.. Ik zal wel in de minderheid zijn.
Ik heb door de beta te spelen juist besloten deze game te kopen. Persoonlijk vind ik de graphics vrij aardig voor een MMO, want je moet voorstellen dat je in drukke steden misschien 200 man tegenlijkertijd moet kunnen zien met elk zijn eigen outfit en textures. Dit eist heel veel van je grafische kaart. Ik kan het weten na Aion, waarbij je bij een siege van bijvoorbeeld 100 tegen 100 alle andere characters moest verbergen om het spel enigzins speelbaar te maken, waarbij je alleen nog maar een rode zee van rode namen op je zag afkomen. Daarvoor dat MMO's altijd met graphics altijd een paar jaar achterlopen op de single playergames.

Ik was onder de indruk dat elke quest volledig gesproken was, al was het in een buitenaardse taal bij aliens of geblieb bij de androids. Daarnaast kon je binnen de quests keuzes maken uit zinnen om te reageren, waarbij soms bepalend was of je goed of slecht, of ergens er tussen in zou zitten.

De gevecht animaties waren naar mijn mening zeer goed, als je bijvoorbeeld een aanval blokkeerde, dan zag je dit ook, in plaats van een zwaard die door je heen gaat met de tekst "Blocked" boven je hoofd. Voor de rest voelt het spel zich wel nog steeds aan als een MMO game in plaats van een arcade game, waar sommige MMO makers nu voor gaan. Dus het is geen game wat je goed met een gamepad zou kunnen spelen.

Ik heb helaas nog geen space missie kunnen spelen en het enige wat ik hier aan jammer vind is dat het een mini game is. Als ik het goed had begrepen kan je deze mini game het beste vergelijken met bijvoorbeeld Rebel Assault II, waarbij je een vaste route volgt en op deze route een klein beetje kan afwijken. Dit is een idiale setting voor bijvoorbeeld Millenium Falcon achtervolgingen en het ziet er niet verkeerd uit, maar ik hoop wel dat ze een speelmode in space gaan toevoegen in de toekomst in de stijl van BattleFront II.

Iedereen zal dit spel met WoW vergelijken en gaan vertellen welke beter is, maar hoe kan je SWTOR nu eigenlijk vergelijken met WoW? Want het is een ander verhaal met een andere setting, het is niet eens een fantasy game, maar een science fiction game. Als Blizzard nu een Starcraft MMO had gemaakt dan hadden we pas iets om mee te vergelijken. Als je van Science fiction houd als MMO dan is deze game het zeker waard om eens naar te kijken.

Het enige waar ik me wel een beetje aan moest ergeren is dat als je voor de Pre-order extra moet betalen met een kans om tot en met 5 dagen eerder in het spel kan komen, en dat wordt bepaald aan de hand van de volgorde waarin de pre-order code op de website wordt ingevoerd. Dit is heel onduidelijk voor velen en ik voorzie nog veel klachten hierover.
eindelijk iemand die het begrijpt dat men geeen crysis-graphics aan een mmo kunnen geven :)
Ik heb hem ook gespeeld. Vond het een enorm leuk spel om te doen! De combat is misschien een beetje houterig, maar dat is haast niet perfect te krijgen in een MMO.. daarnaast is het al een stuk beter als ik bijvoorbeeld in WoW, waar het helemaal erg is.. :P

Ik ga hem zeker proberen! Ben een enorme Star Wars fan dus denk dat ik me er wel mee ga vermaken. :P
Meen je dit nou? Als er één MMO is waar de combat fijn en niet houterig is dan is het WoW wel. De combat is daar echt ontzettend smooth en responsive.

Ik heb zelf de beta ook gespeeld en het questen vind ik echt geweldig. Ik ga het spel dan waarschijnlijk ook kopen. Of het een lang blijvend succes wordt hangt uiteindelijk van de endgame af. Daar ben ik op dit moment dan ook het meest benieuwd naar.

[Reactie gewijzigd door ryderb op 6 december 2011 13:28]

Dan heb jij Guildwars nog nooit gespeeld. Vergeleken daarbij zijn alle andere mmo's houterig en traag.

In de beta van SW:TOR vond ik de combat pacing niet veel anders dan in WoW.
Toch vond ik de combat wel iets dynamischer, met het schieten en zo.. En dan het zwaardvechten heb je in SW:TOR nog enigzins het gevoel dat ze aan het vechten zijn in plaats van loos heen en weer slaan. :P Dat soort dingen vielen mij op.

Natuurlijk, het is wel wat houterig maar het stoorde me eerlijk gezegd niet zo erg.
Eerlijk gezegd is er wat dat betreft juist nog veel te verbeteren, wow speelt zoveel beter nog in gevechten, veel minder houterig en targetten werkt daar ook veel beter, overigens zou het me niet verbazen als men dan nog aanpakt in de eerste patches.
Paar uurtjes gespeeld en het viel me heel erg tegen. Houterige gameplay, minimale graphics en weinig vernieuwend. Lijkt me sterk dat dit spel rendabel gaat worden.
Ben het aardig met je eens, de game voelt absoluut niet anno 2011 aan, de animaties zijn erg goedkoop (je onderlichaam draait 90graden tov torso als je links/rechts loopt), de graphics voelen erg Tabula Rasa aan (scenery, opbouw, decals) , de combat animaties zijn goedkoop en simpel (zeker die lightsaber hadden ze veel beter in beeld kunnen brengen).

Nu je steeds meer MMO's ziet die ook collision detection gebruiken, of enige vorm meer realitischere interactie met omgeving en characters, veel dynamischere manier van skill-opbouw (ipv statisch elk lvl een standaard set van skills kopen bij de trainer) en zeker combat-grafisch flink vooruitgaan, voelt deze game veel meer een paar jaren oud dan 'super nieuw en nog uit te komen'. Zeker als je dit wegzet tegen games als GW2 ,Tera of Blade&Soul.

Zeker qua combat zou ik eerder gekozen hebben voor een Tera combat systeem, guns waarmee je actiever moet richten, lightsabers waar je actief mee moet blokken, AoE's die compleet vrij te casten zijn (of in chain uit te voeren).

Rendabel zal het voor de time being wel zijn, Starwars is enorm groot dus aanhang zal ook aardig groot zijn, wie wil er nu niet als SW-fan met een lightsaber rondhuppelen? Maar het zal uiteindelijk in de midden-moot komen, niveau Aion of Rift, net boven Conan en LotR en z'n tijd wel uitzitten, zeker als ze p2p blijven.

Ik ga het wel een tijdje spelen, elke MMO moet je geprobeerd hebben en ook deze wordt geen uitzondering :P Mischien dat op hogere levels alles wat beter in elkaar zit, of mischien is de eerste impressie toch hoe de hele game speelt.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 6 december 2011 13:09]

Het klinkt wellicht een beetje "goedkoop" om dit te zeggen, maar m.i. maakt de gameplay deze minpunten meer dan goed. Ik heb een volledig weekend met een vriend zitten gamen in dit spel, en zeker als je in een groepje rond loopt is het erg leuk.

De conversaties zijn allemaal gesproken, en je kunt je eigen good of evil character plot volgen, zelfs als je in een groepje zit. Iedereen mag dan een keuze maken, en na een rol van de dobbelsteen wordt bepaald welke reactie er echt gegeven gaat worden. Erg leuk als jij kiest om iemand te laten ontsnappen (good) en iemand anders kiest om dat poppetje te executeren ;-)

Ook al loopt het grafisch wat achter: qua geluid, muziek en spraak zit het geweldig in elkaar. Vooral het Star Wars gevoel dat het geeft is geweldig en goed uitgewerkt.

Ik heb dan ook veel in de beta gespeeld en kan niet wachten tot ik voor het eggie mag beginnen!

Overigens is het in je scheepje rondvliegen en turrets van battleships stuk schieten ook heerlijk, ook al is het een voorgeprogrammeerd pad dat je volgt.

Al met al een spel met enorm veel potentie en mogelijkheden tot uitbreiding. Iets dat Bioware waarschijnlijk zal doen.

[Reactie gewijzigd door Battle Bunny op 6 december 2011 15:33]

Toch mss eventjes melden dat AA niet mogelijk was en we spreken hier wel nog altijd over een BETA en geen DEMO.

Ik ga hem zeker spelen gewoon doordat de setting enzo erg goed vind. En zeker aanzet om verschillende chars te maken die dan ook een complete ander verhaal hebben.

Het is qua gameplay inderdaad niet zo erg vernieuwend maar moet wel zeggen als een formule qua gameplay werkt (zelfde gameplay als WOW) waarom zou men dit dan veranderen?

Anyway iedereen heeft recht op zijn eigen mening.
Ik heb em ook gezien bij iemand die deelnam aan de beta. Inderdaad maar beperkt vernieuwd, jammer want volgens mij zijn er best nog wel originele innovaties te bedenken voor mmo's.

Zelf ga ik misschien een free trial spelen en dan beslissen, ik vermoed dat het voor velen zo zal zijn. Het is uiteindelijk zeker geen slecht spel, het is alleen de vraag of het goed genoeg is om mensen er over langere tijd voor te laten betalen.
Helemaal mee eens, ook ik vond het houterig, en er gewoon TE slecht uitzien voor een 2011 MMOG... nu kan ik daarmee best leven als de gameplay zelf goed is, maar ook hier ben ik het met bovenstaande Tweakers eens: te weinig vernieuwd, en het werd er niet beter op naar mate dat ik levels omhoog ging / nieuwe gebieden bezocht. :|
Ik vond het inderdaad ook ontzettend houterig. De "feel" van de game was gewoonweg slecht. De graphics zijn ook werkelijk vreselijk. Volgens mij ziet Half-Life 2 uit 2004 er nog beter uit. Ik kan me ook niet voorstellen dat het een succes wordt.
De graphics vallen inderdaad wat tegen maar kwa gameplay/questing is dit spel zeker een verademing, het mist nog wat zaken (o.a addons) die het nodig zal hebben als men mensen wil vasthouden maar het heeft meer potentie dan al die standaard grind pvp mmo's.

De vraag is natuurlijk of ze net als blizzard vooral de casual gamer willen bekoren (dat heeft blizzard al redelijk wat subscribers doen verliezen het laatste jaar, daar ligt een grote kans voor bioware/ea), of dat het na een paar maanden nog interessant is om te spelen.

Gezien de troep die tegenwoordig vanaf consoles naar pc's wordt geport is alleen questing het al waard om het spel aan te schaffen (afgaande op wat ik zelf heb kunnen testen in de eerste 20 levels).

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 6 december 2011 22:21]

De impressie die ik had na de eerste uurtjes spelen was er inderdaad eentje van, hmm de graphics zijn niet lelijk, maar zeker niet top-notch.
Edoch, naarmate het spel vorderde had het wel een zekere aantrekkingskracht, de manier van questen maakte een hele hoop goed. Waar ik normaal in WoW de tekst altijd oversloeg om zo snel mogelijk max lvl te bereiken, heb ik dat hier totaal niet. Neem rustig de tijd om lekker alles te lezen/luisteren.

Wat ik en ik gok een goed aantal met mij zoeken, is een mmorpg die juist niet te veel verandert. De concepten die ze gebruiken zijn bewezen goed en voelen vertrouwd aan.
In dat opzicht is SWTOR precies wat ik zoek. Het voelt vertrouwd aan, maar de hele nieuwe setting waar je in rond loopt kun je weer volledig gaan ontdekken. In WoW is juist het, ik heb het allemaal wel gezien, zo slopend. Plus, alles is zo triviaal gemaakt dat je gewoon niet kunt experimenteren waar dat vroeger wel kon. Dit en meer vind ik persoonlijk terug in SWTOR.

De vraag is natuurlijk wel, hoe lang blijft het boeien? Dit zal zeer afhankelijk zijn van de end-game experience denk ik. Die heb ik helaas nog niet gezien, maar ik ben benieuwd. :)
Anoniem: 304166
6 december 2011 12:54
jammer dat tijdens de laatste beta run de servers telkens gewiped werden
(gemeld door een vriend die wel een invite kreeg voor een 2e beta weekend)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 304166 op 6 december 2011 12:55]

Een selectie van de servers uit het stress test weekend werd afgelopen weekend weer als beta server ingezet. De mensen die op deze servers een character hadden zijn opnieuw uitgenodigd. De servers zijn 1 keer herstart en verder nooit gewiped.

Off-topic:
De game wordt in Europa overigens ook gewoon de 20ste uitgebracht.

@Shol
Ik reageer ook op cody2k ;)

[Reactie gewijzigd door DakuGosuto op 6 december 2011 13:00]

Aha, leuk bevestiging te horen ik heb net pre-ordered en meende ook te lezen 20 december met 5 dagen early start voor de pre-orders.

Ik ben wel opzoek naar de client, weet iemand waar ik deze kan downloaden?
Lukt nl. niet met origins, en is de beta client dezelfde als de versie die live gaat op 20 december?

edit: typo

[Reactie gewijzigd door beve op 6 december 2011 13:09]

op deze pagina kun je zodra de info beschikbaar is het vinden.

http://www.swtor.com/comm...p?p=11786689#edit11786689

Oh en er is nu onderhoud, dus even wachten
Ik denk alleen niet dat je 5 dagen early access zult krijgen. Het is namelijk niet gegarandeerd 5 dagen, maar op basis van wanneer je je pre-order code invult. En je kunt sinds ergens in augustus al pre-orderen. Dus de kans dat je de volledige 5 dagen krijgt is niet heel groot.

Volgens mij nog nergens, maar er schijnt gezegd te zijn dat je voldoende tijd zult krijgen om de client te downloaden alvorens de release.
Ik vermoed dat de meeste mensen die 4-5 dagen early access hebben ook het laatste beta weekeinde hebben gespeeld. Die client kun je blijven gebruiken dus dat scheelt enorm in download :).
Ik zat in de beta test afgelopen weekend, maar de servers zijn vrijdag avond open gegaan, zou 20:00 uur zijn, werd iets later. maar vervolgens hebben ze er zaterdag 'bijna' de hele dag uitgelegen, kon er pas weer in om 18:00. vanwege een patch.

het is dus zeker niet alleen een herstart geweest. verder we weer voldoende kunnen testen :-)
Ik kon om 20.15 inloggen, en de geplande downtime was tot 17.00 uur ik kon om 15.30 alweer spelen. Dus het verschilde wellicht per server. :)
nouja van 14:00 tot 17:00 vind ik niet de hele dag hoor -.-

het klopt inderdaad van die early acces, hoe eerder je je preorder code ingevuld hebt hoe eerder je mag spelen. Ik heb ook het idee dat de beta van 27 en 28 nov bedoelt was om te kijken hoeveel nieuwe spelers ze er per dag early acces in laten.
Ik heb nauwelijks downtime gemerkt en vrijwel hele weekeinde - dus - kunnen spelen gelukkig :)
ja,
klopt
hernagevraagd en de server waarop het karakter stond zat er niet meer tussen.

het ware leuk geweest om voor je laatste beta weekend eens aan een hoger level te kunnen starten (en de bugjes op de andere continenten te rapporteren ...)


nou ja, ik preorder hem eind deze week.
voor een 45€ krijg je een digitale versie binnen.
Even voor de duidelijkheid: Het genoemde weekend in het artikel gaat niet over het laatste betà weekend, maar over het één na laatste betà weekend (stress-test weekend) waarin de meeste spelers tegelijkertijd werden toegelaten.

@DakuGosuto hierboven: Weet ik, maar je reactie zag ik nog niet toen ik het poste.

[Reactie gewijzigd door Shol op 6 december 2011 13:04]

Anoniem: 435419
6 december 2011 13:08
ik heb de beta gespeelt en ik vond het echt de max! verlang al tot launch. Ik dacht dat de launchdate in Europa gelijkgesteld werd aan Amerika? namelijk 20december?
22 december, maar de 'limited' pre-order edition die je bij de retailer kunt krijgen geven je tot 7 dagen voor de (europese) launch toegang. In america is dit dus 5 dagen eerder, waardoor de toegang voor pre-orders voor iedereen gelijk is.
Wat ik me nog steeds afvraag; hadden ze voor de beta de grafische instellingen niet "locked" op een lager niveau? Ik meende te hebben opgevangen dat ze oa. geen anti-aliasing hadden aangezet.
Klopt, maar dat kun je natuurlijk via je grafische drivers afdwingen, en het ziet er dan meteen al heel veel beter uit.

De release is overigens op 20 december, niet 22. Dit is al een tijdje bekend, beetje vreemd dat dat hier fout wordt gemeld.

[Reactie gewijzigd door bazooka op 6 december 2011 13:47]

Ik was er ook één van :)

Moet zeggen dat het een best goed spel is. Deed me in veel opzichten denken aan Star Trek Online maar SWTOR is toch vele malen leuker en beter uitgewerkt. Op de zaterdag zon beetje de hele dag gespeeld tot diep in de nacht :9 Eindige ergens bij level 16 als ik het me goed herinner.

Ga hem denk ik daarom toch maar niet spelen. Er gaat te veel tijd inzitten en maandelijkse fees ben ik ook geen fan van. Zijn op het moment genoeg andere spellen te spelen.
Ook ik heb deze mogen spelen. Het was verrassend leuk om te spelen, maar zal het toch niet kopen bij launch. Ik wacht wel gewoon op GW2 :-)

De filmpjes tussen de quests door doen je echt meeleven met het spel, wat ik zeer goed gedaan vind. Maar anders is er niet veel nieuws te beleven dan bij andere MMO's...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee