T-Mobile introduceert datateller op My T-Mobile

T-Mobile heeft op My T-Mobile, de dienst waarmee klanten gegevens van hun abonnement kunnen zien, een datateller online gezet. De teller is nodig, omdat nieuwe abonnementen een datalimiet kennen, al is die bij T-Mobile niet streng.

De datateller is te zien voor klanten met een Relax 2.0, iSmart en Smart Plus-abonnement, en is te vinden op de startpagina van My T-Mobile onder Status Internetgebruik, zo heeft de provider op het eigen forum bekendgemaakt. De teller is dus, in tegenstelling tot gegevens over resterend beltegoed, niet direct zichtbaar op de homepage van My T-Mobile.

De datateller is nodig omdat klanten met nieuwe abonnementen een vaste datalimiet hebben. Bij T-Mobile is die datalimiet echter vooralsnog niet zo streng als bij de concurrentie; wie hem overschrijdt, wordt teruggezet in snelheid. Bij KPN en Vodafone moeten klanten na overschrijding bijbetalen, al heeft KPN deze week bekendgemaakt dat de limiet in de eerste drie maanden niet geldt.

Alledrie de providers kondigden deze zomer nieuwe abonnementen aan, naar eigen zeggen omdat een kleine groep mensen van de mogelijkheid van onbeperkt internet gebruikmaakt om grote hoeveelheden data te verstoken. Daardoor leggen zij volgens providers een grote druk op het netwerk. Naast de dienst bij My T-Mobile en de app van KPN zijn er ook al enige tijd apps van derden die op de telefoon het dataverbruik kunnen meten. Dat werkt echter niet op alle smartphoneplatforms.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

07-09-2011 • 10:40

71 Linkedin

Submitter: emperor3s

Reacties (71)

71
68
29
2
0
23
Wijzig sortering
Kan iemand de apsx pagina linken?
Het zal ongeveer zoiets zijn:
https://www.t-mobile.nl/M...s/internetstatusview.aspx
Waarschijnlijk werkt die ook gewoon voor mensen met een ouder abbonement...

[Reactie gewijzigd door Dr.Trunks op 7 september 2011 11:01]

Bij deze de url zoals hij bij mij in My T-mobile te vinden is: https://www.t-mobile.nl/My_T-mobile/htdocs/page/data_only/databundleusageview.aspx.
Overigens heb ik een (ouderwets) i300 abonnement.
Helaas werkt dat hier nog niet :
Je hebt geen toegang tot deze pagina of functionaliteit
Je type abonnement of prepaid is hiervoor niet geschikt
Zal wel langzaam over alle gebruikers uitgerold worden :)
Ik kan hier via die link de pagina opvragen. Wel raar dat er staat dat ik 0MB verbruikt heb en nog 1024MB over heb. Ik heb zeker al 100MB verbruikt over 3G :|
Bij mijn i300 '08 abonnement zie ik op https://www.t-mobile.nl/M...tatus/callstatusview.aspx ook iets heel interessants staan sinds een aantal weken:

5 GB 1 month no co
Resterende GPRS internet kb's voor deze maand: 999889 MB

Dus blijkbaar is administratief gezien, onbeperkt internet 999,9 GB? En waar die "5 GB 1 month no co' vandaan komt, geen idee.
Werkt dus niet. Ik heb een Relax 35, en geen overzicht. Tenminste niet van data.
Waarom alleen voor die bundels (heb zelf een Voordeelsim abo met internet), ik had het best interessant gevonden om mijn verbruik te zien. Dat zou mij (en anderen) een duidelijker beeld geven van of wij ook nog uit zouden kunnen met een nieuw abo van T-Mobile.
In iedere market is tegenwoordig een app te vinden waarmee je makkelijk je data bijhoudt. op android heb je er zelfs 1 die wifi en 3G scheidt en vervolgens ook nog instelbaar is dat hij vanaf een bepaalde dag begint te tellen en reset na een maand...

Als je het inzichtelijk wilde dan had je dit al lang kunnen doen... daar heb je de website van tmobile niet voor nodig
Ah, fijn! Kun je me even de naam geven van de gratis app voor Windows Mobile 6.5? Dan ga ik die even downloaden. Het lijkt me wel handig om te kunnen zien wat het dataverbruik van m'n HTC HD2 is, namelijk.
Noem dan gelijk de naam van de app.
Ik denk dat hij doelt op PhoneUsage.
Hier kan je aangeven wanneer je startdatum is en per dag, week of maand laten zien wat je verbruik is (hij rekent voor sms en belminuten zelf terug in de vorige maanden)
Met de pro versie krijg je heel mooi een notificatie als je bijna over je limiet heengaat.
DroidStats gebruik ikzelf al maanden om mijn dataverkeer in de gaten te houden. Daarbij houd de applicatie ook de belminuten en sms kosten in de gaten en geeft een waarschuwing als je over je limiet gaat die jezelf instelt.
Ik gebruik nu Traffic Monitor, voldoet ook helemaal aan onderstaande beschrijving.
Noem aub een app voor Windows Mobile.
Ik heb voor windows mobile nog geen applicatie gevonden die dit kan weergeven.
Omdat Windows Mobile 'dood' is.
Maar er zullen vast wel apps voor te vinden zijn zoals: http://www.brighthub.com/...atform/reviews/34856.aspx

SPB Wireless monitor.
Gewoon Data Counter Widget ophalen uit de Android Market. Gebruik het al een aantal maanden en is eenvoudig in gebruik.

Toont verbruik van:
Cell = Data verbruik via je Abbo
Wi-Fi = Data verbruik via Wi-Fi
Theteren = Data verbruik van Theteren

Handig als Widget op je scherm en overzicht op Dag, Week en Maandbasis. Weergave met instelbare geschiedenis, splitsing van In-/Uitgaande data/Totaal. En Export mogelijkheid naar .csv.

[Reactie gewijzigd door Wim-Bart op 7 september 2011 11:20]

Kent iemand ook een progsel dat dit doet onder windows ?
Wat dus alleen je wifi data traffic bijhoud zoals bv netmeter dit doet voor bedraad ?
Niet gratis maar volgens mij kan je SPB Wireless Monitor daarvoor gebruiken onder windows mobile
Als het volgens hun om een kleine groep groot verbruikers gaat waarom worden alleen hun dan niet aangepakt en laten ze het voor de rest hetzelfde??

Dit heeft niets met een paar grootverbruikers te maken. Ze willen gewoon meer geld uit de zakken van consumenten kloppen en maken abo's waar je met veel data ook veel belminuten en smsjes door je strot geduwd krijgt waar je vervolgens helemaal niks mee doet... op deze manier proberen ze mensen weer het bellen en smssen aan te smeren... waarom zou je skype gebruiken als je toch 1500 belminuten hebt....

een smerig spelletje... wat vooral KPN speelt!
Het is inderdaad belachelijk: bij Vodafone betaal je tegenwoordig 9,50 euro voor een 200 MB-bundel. Bij 400 had ik het nog acceptabel gevonden, maar dat is dit echt niet meer...

De databundels bij de nieuwe zakelijke InBusiness-abo's zijn zelfs maar 50 MB 8)7

Als het buitenbundeltarief dan nog acceptabel was, ok... maar vaak is dat ook loeihoog. Zo pak je niet alleen de veelgebruiker maar zelfs de mensen die iets onder het gemiddelde zitten.
+1 Ben het helemaal met je eens het zijn 'smoesjes' om meer te verdienen.
Beetje jammer dat dit weer via de site moet. Mijn ervaring met eerdere T-mobile app zoals deze is dat ze niet lekker werken op je smartphone omdat de site veel te zwaar is.
In het geval van iphones komt daar nog eens bij dat de site nog steeds voor een groot deel op flash draait. Dus je moet dan weer inloggen op een computer om je datagebruik bij te houden.

Verder ook vreemd dat ze de app alleen werkend hebben voor de nieuwe abbo's. Zou graag ook wel eens mijn eigen verbruik bij willen houden. Heb momenteel nog een i150 abbonnement wat pas over een jaar afloopt maar zou me graag al eens willen orienteren op de toekomst en dat gaat nogal moeilijk als je met je huidige abbo niet weet wat je verbruikt.
Dude, je hebt een iphone. er zijn letterlijk honderden apps voor dat.
Snap je dan niet dat dit express zo gedaan wordt? zodat je zeker niet vanaf je mobiel het data verbruik makkelijk kan zien?

Als je met een HTC naar hi.nl gaat kom je helemaal niet op hun site. je komt op een of andere vage mobiele portal waar niemand om vraagt. vervolgens staat er nergens een knop (ga naar volledige website) hoe overduidelijk is het....

Kpn komt daarnaast momenteel met 3 maanden geen extra kosten als je over je bundel gaat.... natuurlijk doen ze dit!!! nog ff alle nieuwe mensen lekker laten verstoken en vervolgens is iedereen er zo aan gewend dat de eerste maand erna je lekker over je data bundel heen vliegt... mensen zouden een paar maanden geen abo meer bij KPN moeten nemen... eens kijken wat er dan gebeurt!

KPN komt met android app voor data.... heb al tientallen mb's verstookt... data teller staat nog steeds op 0.. werkt lekker!

[Reactie gewijzigd door sygys op 7 september 2011 10:56]

Dat je een mobiele website krijgt als je die bezoekt vanaf je mobiel heeft alles te maken met je browser. Stel die in als-zijnde een desktop variant en je krijgt de normale website.

KPN heeft zo'n meter als T-Mobile trouwens ook op hun website staan, op de zelfde pagina als waar je kan zien hoeveel je al gebeld hebt. Dat ze dit nog niet in een app hebben verwerkt lijkt me meer te maken hebben met dat je dan met veiligheidsproblemen te maken krijgt.

Ik neem trouwens aan dat je eerst de KPN-meter hebt geïnstalleerd en daarna pas bent gaan downloaden, dat soort apps werken natuurlijk niet met terugwerkende kracht. Bij werkt deze app namelijk gewoon goed.
Ik heb het liever via de site van de provider zodat je meteen ziet wat zij denken dat je verbruik is dan via een app die zijn eigen meet-methode gebruikt.

Zou het trouwens legaal zijn in Nederland als providers bepaald verkeer gratis gaan maken (zoals het bezoeken van hun eigen site vanaf je mobieltje)?
Verder ook vreemd dat ze de app alleen werkend hebben voor de nieuwe abbo's. Zou graag ook wel eens mijn eigen verbruik bij willen houden. Heb momenteel nog een i150 abbonnement wat pas over een jaar afloopt maar zou me graag al eens willen orienteren op de toekomst en dat gaat nogal moeilijk als je met je huidige abbo niet weet wat je verbruikt.
Dan zou ik me eens gaan verdiepen in je apparaat.
Op de iPhone kun je in Settings / General / Usage precies zien wat je verbruik is sinds de laatste keer dat je daar de counters hebt gereset.
Had ze toevallig eergister nog aan de lijn hiervoor. Hoe moet ik met een onbeperkt abonement nou weten wat ik verbruik? Staat niet eens op de rekening. De reactie van T-mobile "Wij houden het niet bij, want we vragen er geen geld voor". Zucht...

Gelukkig heb ik nu een app die het bijhoud.
Ik heb geen probleem met limieten en dergelijke maar volgens mij weten gewoon heel veel mensen niet wanneer en hoeveel hun mobieltje / tablet connectie maakt met 3G en ligt daar eerder het probleem.

Instellingen van je toestel aanpassen kan meestal wel, maar persoonlijk zou ik liever een handige hard of softwareswitch hebben waarmee ik 3G snel kan uitzetten (net zoals je wifi en blootooth snel kan uitzetten...). Ik heb genoeg voorgehad dat mijn toestel 3G verbinding probeert te maken door een of andere instelling in een of andere app terwijl dat eigenlijk niet echt nodig was. IIk was het zo beu dat ik G liet uitschakelen door de provider. Altijd dat gerommel met die instellingen, ik hou me liever op een andere manier bezig met tweaken.
Die datatellers van de providers zijn niet te vertrouwen. Ik heb pas de MB teller van KPN geprobeerd maar daar klopt het dataverbuik niet met de werkelijkheid. Het komt er gewoon op neer dat je zelf je verbruik in de gaten moet houden. Ik gebruik nu maar weer Call Meter NG.

Waarom kunnen de providers trouwens geen smsje sturen wanneer je over je limiet dreigt te gaan (net als in het buitenland)? Kleine moeite en dat zal veel gebruikers afschrikken als ze weten dat ze vanaf dat moment extra moeten gaan betalen. Dan is het capacteitsprobleem toch ook opgelost?
De vraag is wat er niet klopt: KPN datateller of Call Meter NG.

Waarschijnlijk zit het verschil in de afrondingen. De app zal vermoedelijk alle bytes optellen. Terwijl KPN misschien wel per sessie / server / port / uur / dag / week / maand omhoog afrondt op een veelvoud van 10 of 100 kB.
Waarom kunnen de providers trouwens geen smsje sturen wanneer je over je limiet dreigt te gaan (net als in het buitenland)? Kleine moeite en dat zal veel gebruikers afschrikken als ze weten dat ze vanaf dat moment extra moeten gaan betalen.
Je beantwoordt je eigen vraag al :P
Juist dat moment dat ze extra gaan betalen is interessant...
Het gaat niet om het capaciteits probleem het gaat erom dat ze niet genoeg verdiende over dat onbeperkte internet dus met dit beperkte internet hebben ze natuurlijk het liefst dat je er overheen gaat en dus bij moet betalen
Mooi dat ze het eindelijk zelf ook hebben, kan die App van me telefoon af. Alleen lame dat het niet voor álle abonnementen is.

Ik wacht nu nog op een My-TMobile App zelf. Dát zou pas handig zijn!
Ik wil wel eens stats zien over hoeveel de gemiddelde nederlander nou echt verstookt aan mobiele data. Volgens mij kom ik nooit over een gig per maand.
Helemaal mee eens. Zo ontstaan geruchten zij zeggen dat er meer data wordt verstookt en iedereen gelooft het. Ik heb nog een oude data abbo en ik verstook bijna niets. En als ik buiten internet loopt het voor geen meter!
Even fille nieuws app wil soms niet eens lopen. Zelfs buienradar loopt soms niet belachelijk. En dan nog zuren ze. Laat ze nu eens snel internet waarmaken!!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee