IFA: Samsung toont Galaxy-smartphone met 1280x800 pixels

Samsung heeft op de IFA de Galaxy Note aangekondigd. De nieuwe smartphone heeft een 5,3"-scherm met een resolutie van 1280x800 pixels, draait op een 1,4GHz dualcore-processor en is uitgerust met een stylus voor tekstinput.

De Galaxy Note GT-I9220 beschikt over een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,4GHz. Dat is Samsungs eigen Exynos 4210, die ook in de Galaxy S II zit.

Het scherm is met 5,3" veel groter dan dat van vlaggenschip Galaxy S II, dat is voorzien van een 4,3"-lcd. Het scherm is een Super Amoled HD-scherm. De resolutie van 1280x800 pixels is opvallend: dit is evenveel als veel tablets met 10"-schermen. De Note draait op Android 2.3.5 met daaroverheen Samsungs eigen skin Touchwiz. De Note is met 147x83x9,7mm behoorlijk groter dan de Galaxy S II. De accu heeft met 2500mAh een hogere capaciteit dan andere smartphones.

De input van de stylus, die S Pen wordt genoemd, kan worden gebruikt in de notitie-app, maar ook bij het schrijven van e-mails, chatberichten en voor de bediening van foto- en video-software. De stylus lijkt een capacitieve stylus te zijn. HTC gebruikte in zijn tablet Flyer een stylus die een aparte laag over het scherm vereist, maar die techniek is hier niet toegepast. De camera heeft een maximale resolutie van 8-megapixels, terwijl video's kunnen worden geschoten op 1080p-resolutie met 24-30fps. Het werkgeheugen heeft een grootte van 1GB.

Het is onduidelijk wanneer de Galaxy Note uitkomt: Samsung heeft alleen gezegd dat de release voor het einde van het jaar plaatsvindt. De adviesprijs zou 750 euro zijn, maar dat heeft Samsung niet bevestigd.

Het is niet voor het eerst dat Samsung een Android-device met een display rond de 5" uitbrengt. Eerder kondigde de fabrikant als de Galaxy S WiFi 5.0 aan, een mp3-speler met 5"-scherm. Die beschikte echter niet over belfuncties. De Galaxy Tab 7" van vorig jaar kon wel bellen.

Update 14:10: Redacteur Wout Funnekotter heeft op de beursvloer achterhaald dat de gebruikte processor inderdaad de Samsung Exynos 4210 is. Daarop is het artikel aangepast.

Toestel
Galaxy Note
Galaxy S II
Galaxy Tab 7
Tab 7.7
Galaxy S Wifi 5
Hoogte 147mm 125mm 190mm 197mm 141m
Breedte 83mm 66mm 120mm 133mm 78mm
Dikte 9,65mm 8,5mm 12mm 7,9mm 12mm
Gewicht 178g 116g 380g 335g 182g
Scherm 5,3" 4,3" 7" 7,7" 5"

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-09-2011 • 11:13

117 Linkedin

Reacties (117)

Wijzig sortering
5.3 inch... Das niet echt een telefoon meer.
Tsja, het klinkt gek, maar ik heb afgelopen weken op het Noorderzon festival te Groningen in de "wetenschapkubus" QU3 gedraaid, en ook wat toelichting gegeven. Een van de dingen die óók erbij hoorde was een QR-code systeem waarmee mensen meer info op hun telefoon konden opzoeken, en een AR-moleculen systeem over het hele festival waarmee bezoekers via hun smartphone en een app trophies konden unlocken door alle moleculen te verzamelen (leuk detail: de badge voor ureum was verstopt bij de toiletten).

Ik heb achter m'n knoppen en tijdens alle gesprekken die ik heb gevoerd de bevestiging gezien van een eerder onderzoek wat ik uit heb gevoerd: het zijn gek genoeg de 45 plussers die steeds meer aan de "gadgets" raken. Iets wat ik bevestigd vond toen mijn eigen ouwe moe een Galaxy SII kocht, maar nu vooral terug zie in 5500 échte bezoekers voor mijn neus. Mannen en vrouwen van in de zestig die een smartphone tevoorschijn halen, en QR-codes en AR-tags beginnen te scannen. Toegegeven: soms haalden ze de twee door de war, maar dat liet zich snel uitleggen.

En daar is denk ik de 5.3" ideaal voor, niet alleen hebben deze mensen altijd wel wat ruime zakken, of tasjes, maar ze hebben doorgaans ook wat mindere ogen, getuige de hoeveelheid leesbrilletjes die de telefoons vergezelden. Een 1280*800 resolutie hoeft immers NIET kleinere elementen te betekenen; maar kan ook gewoon een hogere DPI betekenen. Dit lijkt me een telefoon die perfect is voor die groep.

En wat de stylus betreft waar RobbieB een opmerking over maakte: zoals HTC aantoonde kan het een AANVULLING zijn, en opties toevoegen. Heel populair is het concept "natural user interface", en op een capitatief scherm een simpele aantekening maken kan goed uitkomen.
En daarom zegt Samsung zelf ook 'meer een kleine tablet'
Net als de Galaxy Tab toentertijd, 7" dus gewoon een tablet.
Maar wel met belmogelijlkheden en dat is soms toch bijzonder fijn.

Vind het een mooi apparaat, helemaal met z'n 720P schermpje,
alleen Samsung, Android en TouchWiz gaan volgens CLB niet samen :X
Jij bent altijd negatief over touchwiz CLB. Maar heb jij het wel eens gebruikt?

Wat vind je er niet zo goed aan dan? Ik vind de telefoon, mail en browser juist geweldig!!
De browser hebben ze onder de motorkap versneld doormiddel van GPU rendering waardoor de zogenaamde "touchwiz' browser de snelste is.. Zeg niet dat dit GEEN voordeel is tegenover vanilla android waarvan de browser langzamer is.

Daarnaast is de Mail client, SMS app, Bel app super en heel gebruiksvriendelijk. Zelfs in landscape.

Ik ben benieuwd naar je argumenten..
Want ik vind Vanilla Android gewoon TE kaal..

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 2 september 2011 10:43]

och, een vrouw heeft toch haar tasje bij zich,

voor mij idd onbruikbaar...
Wat Steve Jobs hier waarschijnlijk toen mee bedoelde was dat een smartphone met touchscreen bedienbaar moet zijn zonder stylus.

Niettemin zijn bepaalde applicaties die precisie vereisen veel bruikbaarder met een stylus. Samsung heeft al voldoende toestellen uitgebracht met touchscreen en zonder stylus, voornamelijk met Android (en Bada). Beiden zijn bedienbaar zonder stylus en hebben zich al bewezen op dat vlak.

Jouw quote is dus niet meer van deze tijd en geheel uit de context genomen.


Update:

Even de quote opgezocht. Hier heb je hem:
http://www.engadget.com/2...ask-manager-they-blew-it/

Daarbij moet je dergelijke quotes van Steve Jobs niet altijd letterlijk opnemen. Zijn boodschap is dat gebruiksvriendelijkheid het belangrijkste is. De meeste consumenten zijn verre van technisch aangelegd en weten niet meer wat te doen als hun electronica niet meer reageert zoals gewenst. Onder andere Steve Jobs had dit tamelijk snel door en met deze gedachte heeft Apple het - onder andere - ver geschopt de laatste 5-10 jaar.

Niets zegt dat een tablet met optionele stylys niet gebruiksvriendelijk kan zijn (in bepaalde gevallen).

[Reactie gewijzigd door c-mattic op 1 september 2011 11:29]

Zo is dat, ik gebruik wel eens een iPad van de zaak, en bij sommige dingen is een stylus toch best onmisbaar.
O.a. notites schrijven is erg fijn met een stylus.
Idem hier. Ben helemaal gek van m'n iPad, maar zou graag ook een stylus kunnen gebruiken. En dan bedoel ik niet de dingen die nu op de markt zijn en een vinger immiteren (en daarom minimaal een punt hebben van 5mm breed) want daar kun je niet fatsoenlijk mee werken. Ik heb 5 verschillende exemplaren geprobeerd, alleen met hetzelfde resultaat.

Dus als Apple in de volgende iOS release nou even een optie inbouwd dat dev's voor hun eigen app ervoor kunnen kiezen die 5mm breedte eis te laten varen, dan gllooit er misschien hoop aan de horizon. :)
Ik zou daarom ook graag een Honeycomb tablet zien met dezelfde Wacom technologie die is gebruikt in deze Galaxy Note..

Dat zou pas geweldig zijn voor de zakelijke gebruiken. Gebruiksvriendelijk capacitief gecombineerd met de precisie van resistief... Top!
Maar de tijd van S. Jobs is nu voorbij (met alle respect voor de man) :p Ik vind het wel een mooi ding, helaas 'iets' te groot. De schermresolutie is zelfs evenveel als mijn vorige 15" laptop :p
Maar de tijd van S. Jobs is nu voorbij (met alle respect voor de man) :p
Ik denk alleen dat zijn visie nog lang niet voorbij is. Jobs heeft 't dit keer wat mij betreft helemaal goed. (en ik ben 't vaak genoeg niet met 'm eens). Een stylus is met de hedendaagse touchscreens gewoon totaal belachelijk en overbodig.

Het is voor de rest zeker een fraai toestel.
[...]

Ik denk alleen dat zijn visie nog lang niet voorbij is. Jobs heeft 't dit keer wat mij betreft helemaal goed. (en ik ben 't vaak genoeg niet met 'm eens). Een stylus is met de hedendaagse touchscreens gewoon totaal belachelijk en overbodig.
Ik denk dat ze bij Samsung juist hebben ondervonden dat het bijna noodzakelijk was om hier een stylus bij te doen. Door de hoge resolutie is de benodigde precisie van het scherm op bepaalde momenten extra groot. Soms kom je er wel mee weg om alles gewoon wat groter te maken (in de zin van pixels), maar als je dat overal doet heb je niets aan de resolutie.

Je vingers gaan gewoon niet de benodigde precisie leveren als je een beetje optimaal gebruik wilt maken van de beschikbare ruimte.
Een hogere resolutie zou voor een scherper beeld moeten zorgen, niet voor kleinere pictogrammen.
inderdaad, maar er zijn meer toepassingen dan alleen maar pictogrammen klikken.

Bijvoorbeeld voor teken/foto bewrkings aps kun je veel nauwkeuriger zijn met een stylus dan met de vinger.

Typen met een pen vind ik ook niet vervelend, omdat ik dan niet met mijn dikke vingers over het toetsenbord zit ;)

[Reactie gewijzigd door burgt op 1 september 2011 13:34]

Ik zou graag een stylus-mogelijkheid hebben. Vooral voor priegelwerk met foto's of een webpagina waarin mijn duim de halve pagina bedekt.

Wel een flink toestel....... worden de broekzakken ook groter? :D
dat herrinnert me aan die reclames voor de VAIO-P, waarbij de mannelijke en vrouwelijke modellen inderdaad een grotere kontzak op de jeans hadden om de VAIO-P kleiner te laten lijken. (Ik bedenk me nu trouwens dat ze natuurlijk ook wel een doorsnee amerikaan hadden kunnen gebruiken met een gewone jeans)
Het is zo jammer dat die hedendaagse touchscreens alleen voor worsten vingers zijn en niet eens handschriftherkenning bieden (vanwege het te onnauwkeurige scherm) dat had Palm 20 jaar geleden al wel.
Dit toestel kunnen veel mensen niet met 1 hand bedienen denk ik; je hebt echt grote handen nodig daarvoor... dus met 2 handen bedienen wordt dan noodzakelijk, en als je dan toch bezig bent kun je dat misschien net zo goed met een stylus doen, zeker als het gaat om schrijven op een scherm e.d.

Dus op zich ben ik het wel met je eens, maar omdat het scherm zo enorm groot is is een stylus zo gek nog niet denk ik.
Een stylus is met de hedendaagse touchscreens gewoon totaal belachelijk en overbodig.

Ik denk dat hier de reden van de styles ontgaat. De styles is niet bedoeld als de enige invoermogelijkheid. Ten eerste is de gedachte bij dit apparaat om notities te maken. Snel iets neer krabbelen. Tekeningen maken met je vingers is minder precies dan met een pen. Dus belachelijk en overbodig is het totaal niet, het tegenovergestelde juist.
Het beste is toch om het filmpje te bekijken en naar Samsungs website te gaan voor uitleg.

[Reactie gewijzigd door Eric167 op 1 september 2011 21:47]

zijn tijd bij Apple is nog niet voorbij (hij is nu toch directeur van het board of directors oid?)
maar ook al zou zijn tijd voorbij zijn. Die uitspraak van hem (naar ik aanneem) sta ik wel achter. Een stylus is mij een gruwel! doe dan een uitschuifbaar toetsenbordje oid.
:D

Een uitschuifbaar toetsenbord past daarbij helemaal niet in de visie van gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van Apple - Steve Jobs. ;)

Stylus en uitschuifbaar toetsenbord zijn beiden compleet verschillende dingen met compleet verschillende doeleinden.
Ik kan best geloven dat velen voor de meeste applicaties geen nood hebben aan een stylus. Maar eens je naar tabletgrootte gaat (meer dan 5" volgens mij), kan het heel praktisch zijn voor schetsen, notities,... Kijk maar naar de grafische tablets van wacom met stylus die door menig grafici wordt gebruikt. En die stylus is daarbij essentieel.

Ik daag je uit een professionele schetsapplicatie te maken die alleen gebruikt maakt van je vingers. Quasi onmogelijk als je enige precisie wil.

Feit is dat de meeste Apple klanten/consumenten hun toestellen voor basic input applicaties gebruiken die geen nood hebben aan uiterste precisie en dus nood hebben aan een stylus. Niettemin wil dit niet zeggen dat dan hiervoor geen markt bestaat!
Ik daag je uit een professionele schetsapplicatie te maken die alleen gebruikt maakt van je vingers. Quasi onmogelijk als je enige precisie wil.
En ik daag jou uit om een profesionele schetsapplicatie te maken die alleen gebruik maakt van de Galaxy Note en zijn stylus. Professioneel }>
http://www.wired.com/gadg...inch-samsung-galaxy-note/
Back to that stylus. It is pressure sensitive, so it could be good for sketching apps. The problem is that developers would have to write special, Galaxy Note-only apps, fragmenting Android still further.
http://www.popsci.com/gad...half-tablet-debuts-berlin
once the stylus nears the screen, it triggers a magnetic current that switches the screen to a resistive panel. That switch allows the Note's stylus-based input to respond not only to touch, but pressure. None of Samsung's launch apps wil respond to such pressure, but the company says that third-party developers are already working with the stylus SDK to code pressure-responsive doodle and note-taking apps.
Dus Samsung daagt je ook al uit om dat te doen (ze hebben zelf niet een meegeleverd.).

[Reactie gewijzigd door PuzzleSolver op 1 september 2011 14:47]

Als ik een lange mail moet typen op m'n smartphone dan past een virtueel toetsenbord totaal niet bij mijn visie van gebruiksvriendelijkheid en eenvoud, en dat geldt eigenlijk voor vrijwel iedereen die ik ken die ooit een telefoon met qwerty-keyboard heeft gehad en dit ook vaak gebruikte...
Voor mij ook niet.

Voor Steve Jobs moet je eenvoud zien in het feit dat het een all-in-one apparaat is. Een (apart) toetsenbord meesleuren zou nefast zijn. En een uitschuifbaar toetsenbord druist dan waarschijnlijk in met zijn alles moet bedienbaar zijn via de touchscreen visie.

Ik ben niet altijd akkoord met Steve Jobs. Ik probeer gewoon zijn gedachtengang zo goed mogelijk uit te leggen. Alhoewel hij het zelf veel beter zal kunnen doen en daarbij weet ik niet precies wat hij denkt. Mijn interpretatie vloeit uit alles wat ik van hem opvang in media en zijn conferenties/voorstellingen.
beestig handig als je er op wilt schetsen hoor.
schetsen of je telefoon..is gewoon een ramp, het oppervlakte is te glad, het word wel allemaal leuk in het filmpje gezet (wat ze doodleuk met de computer maken) maar het werkt voor geen meter, het zelfde gold bijv voor de DS Lite
Als ik zie hoe die Stylus werkt op de HTC Flyer, dan denk ik: Briljant.
Ik vraag me alleen af of er ook handschriftherkenning in zit zoals gesuggereerd wordt door "het schrijven van e-mails is ook mogelijk", want dan zou dit wel eens een heel interessant toestel kunnen zijn!
Ik vind die puntjes van de grid op de HTC Flyer daarentegen zeer storend...
Stylus om te bedienen! Ja dan heb je gelijk. Stylus als extra toevoeging voor easy small input! Leuk!
"When you see a stylus, they blew it"

- S, Jobs.
Dus als Steve Jobs het niet gebruiksvriendelijk vindt, geldt dat voor iedereen?
Veeg je kin eens af...

Ik vind het een goede trend is die HTC is gestart. Ik wil de keuze! Steve Jobs die maar voor iedereen beslist wat fijner in gebruik is, met z'n iLiver...

Anyways, dit is overduidelijk een product voor mensen die een compromis zoeken tussen een tablet en telefoon... Daarnaast is de stylus een zeer welkome toevoeging. Maar je kan nog steeds je vingers gebruiken zoals bij de andere producten. Dus waar Apple iets weg haalt vanwege hun visie, voegt Samsung er iets aan toe zodat je het apparaat in je eigen visie kan gebruiken!
Zullen we het nu weer over dit apparaat hebben, ipv iPhone's en iPads?

Ik ben erg geïntrigeerd door dit product, ik ben echt benieuwd hoe dit formaat in de hand ligt... Mooie resolutie! :)
Ik zag vandaag iemand een stylus gebruiken bij z'n iPad
Dat is een capacitieve stylus. Die zijn niet zo precies en reageren minder.

Een capacitieve stylus heeft altijd zo'n grote kussentje aan de voorkant welke lading kan geleiden. Het kan geen scherp puntje zijn omdat anders de lading niet overkomt naar het scherm.

Dit is het voordeel van resistief. Het werkt totaal anders waardoor hij wel elk object aanvoelt maar dan met druk op het scherm. In principe zijn het heleboel weerstands banen waarvan je de weerstand verander als je erop drukt. Door deze verschillende weerstands waarden kun je dus de druk onderscheiden. "Presure sensetive" dus..
Pfoe, wat een verschillend design bij Samsung zeg ;) Dit wordt zo nog lastig in categorien onder te brengen, is het nu een smartphone of is het nu een tablet... Samsung zegt tablet, maar ik zeg toch eerder smartphone...
Volgens mij was dit ook om de stap van smartphone naar tablet kleiner te maken/ weg te nemen.
Voor mij zelf hoef ik geen telefoon met een scherm van 4"of groter vanwege de draagbaarheid. Mar hoe meer keuze er is hoe beter! Ondanks dat het soms wat lastiger kiezen wordt =)

De S Pen heb k zo nog mijn vraagtekens bij. Het voornaamste doel wordt omschreven als snel aantekeningen te maken of te tekenen. maar ik typ sneller een paar worden als dat ik ze in een kleine ruimte met een ennetje zou moeten schrijven...
Ik schrijf toch echt wel sneller dan ik op een touchscreen kan typen
(op een echt tobo typ ik natuurlijk wel sneller als ik schrijf)

Als de handschrift herkenning goed is, kan het prima werken
en de ruimte is zo klein nog niet met 5"
Of het is een Smablet, of Tartphone...

Tsja, dit zijn van die Tweeners die door Samsung puur gebruikt worden ter marktverzadiging. Als je in iedere niche wat kunt leveren, gegarandeerd dat je dan als merk een groter marktaandeel hebt. Een lijstje.

Samsung Galaxy schermformaten:

SII: 4,3", 4,5"
Note: 5,3"
Tab: 7", 7,7", 8,9", 10,1"
Het heeft wat weg van Audi: Voor ieder wat wils, maar het ziet er wel over de hele linie hetzelfde uit. Ik denk dat dat geen slechte strategie hoeft te zijn.

[Reactie gewijzigd door poepkop op 1 september 2011 11:28]

Mooi ding zeg, behalve de grootte dan om het in de broekzak te vervoeren...
Lamaar

niet goed gelezen

[Reactie gewijzigd door WeeDzi op 1 september 2011 12:37]

De randen, zowel aan de bovenkant, onderkant als aan de zijkanten lijker erg op die van Galaxy S 2. Je kan er vanuit gaan dat ie een inch groter is gewoorden. Het zal aan alle kanten minstens een halve tot drie kwart centimeter groter zijn. Het zal ook niet mooi ogen als iemand hiermee belt op straat. Anderzijds denk ik niet dat jongeren de doelgroep zijn.

@nika. Toen ik mijn reactie schreef was die tabel er niet. Het bericht is later geüpdated.

[Reactie gewijzigd door adsa op 1 september 2011 12:00]

De afmetingen staan gewoon in de tabel: de phone wordt 147mm x 83mm en ongeveer een cm dik. Een fors apparaat dus.
inderdaad ik zie het nu ook, had er overheen gelezen blijkbaar :S
(huh)

Die extra dikte zul je neit merken maar de rest wel denk ik.....
Njaah breed wordt hij wel, de SGS2 heeft maar een minimale rand en voor zover ik heb gezien kan die rand nog niet echt kleiner. Ik laat me verrassen maar ik vermoed toch dat het een aardig groot ding gaat worden. Maar verder zijn de specs wel om je vingers mee af te likken :P

Note: Met de aanname dat ze een 16:9 scherm gebruiken

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 1 september 2011 11:22]

De resolutie 1280x800 heeft een 16:10 beeldverhouding :P
Het feit dat hij een 5,3" scherm heeft zegt al aardig wat. Dat is gewoon !@$%^'ing groot voor de gemiddelde broekzak ;)
Ik draag gemiddelde spijkerbroeken en daar gaat zelfs een 7" galaxy tab in (OK steekt een klein puntje uit). Ik vind dit serieus een leuke telefoon. Zal maar eens een hout modeltje maken van die afmetingen om te zien hoe dat zit :). M'n HD2 vind ik prima te doen en die is eind dit jaar aan een opvolger toe.
Ik heb een telefoon met 4.3 inch scherm, maar die wil nog draaien in de broekzak. Dus lijkt mij dat de deze Samsung nog gemakkelijk moet passen. Eindelijk een telefoon die goed blijft zitten. :)
Lengte, breedte en hoogte staan wel degelijk in de tekst.
147 x 83 x 9,65
In het originele pers artikel staan andere maten
Size: 110 × 58.2 × 12.3 mm, 102.4g
Al denk ik dat te klein is voor 5.3"

edit:
Het is inmiddels ook aangepast in het pers artikel
145.85 × 82.95 × 9.65 mm

5.3 inch = 134.62 mm
16:10 verhouding geeft een scherm van 114,16mm bij 71,35mm

Ik had trouwens liever een 16:9 scherm gehad. dat scheelt weer een cm in de breedte. Al is 800 pixels dan wel weer een breedte maat waar veel websites op gebouwd zijn.

Kleine bezel dus in de breedte, ongeveer 6mm aan elke kant. Dit toestel is 1,6cm breder en 2,6cm hoger dan mijn HD2. Moet nog net te doen zijn dacht ik.

HD2: 120x67x11mm 157gr
Dell Streak 5 inch: 152 x 79 x 9.9 mm 220 gr

[Reactie gewijzigd door PuzzleSolver op 1 september 2011 15:16]

We zijn nu blijkbaar echt op een moment aangekomen dat de fabrikanten denken dat we een groter scherm nodig hebben. Gisteren hadden we hier nog discussie over 4,7" en nu komt Samsung al met een telefoon van 5.3"

Met name de scherm resolutie is natuurlijk erg hoog, ik ben benieuwd alsof dit invloed gaat hebben op de snelheid van de telefoon. Wanneer je een HTC Sensation met een hogere resolutie gaat vergelijken met een Samsun Galaxy SII op een lagere resolutie is die laatste duidelijk iets sneller. Wanneer Samsung zelf nu ook de resolutie om hoog gaat gooien ben ik bang voor deze telefoon dat dit ook ten koste gaat van de overal snelheid.
Een erg kortzichtige redenering wat betreft de mogelijke snelheidservaring. Het heeft meer te maken met softwareoptimalisatie dan brute kracht. Touchwiz is hoewel wat beperkter in functionaliteit een stuk beter geoptimaliseerd dan sense 3.0. die erg vaak lave framerates vertoond. En de browser van samsung is ook hardware accelerated wat het een werele van verschil maakt.

Apple producten zijn uiteraard een mooi voorbeeld hiervan, de iphone 4 heeft een hoge resolutie met een single core cpu, ondanks de "magere hardware" is het een vloeiender toestel dan de duo cores van android.
Vloeiender dan een S2? In alle youtube filmpjes zie ik juist wat anders. Sites laden gaat sneller, scrollen gaat vloeiender.
Ik heb een SGS2, Maar als je gaat mieren neuken is de iPhone 4 inderdaad ietsje vloeiender. In het dagelijks gebruik maakt dat 0,0 uit. En als je het echt graag zo vloeiend wil moet je even wachten op GPU rendering uit Android Icecream Sandwich...
Er zit volgens de persrelease een 1200 mAh batterij in, dat vind ik wel een erg kleine batterij voor zo'n scherm. De Galaxy S heeft 1500, de SII 1650 (dacht ik).
Ik vraag me af of dit geen probleem gaat zijn.
Zelfs de galaxy ace, het lichtgewicht broertje van iedereen heeft nog een 1350 mAh batterij.
Op engadget.com staat batterij van 2,500 MAH, kan iemand dit opklaren???
Nog niet, op de samsung press site zelf staat ook 1,200 mAh. Maar dit moet bijna wel een fout zijn, op zo'n accu met zo'n scherm verwacht ik dat je ongeveer 2 uur kan internetten.
Anoniem: 257391
1 september 2011 12:17
Battery (Standard) Li-on, 1,200mAh

http://www.samsungmobilep...h-the-Samsung-GALAXY-Note

Maarliefst 1200mAh!!!
De specs-lijst op die pagina is nu geupdate...
Accu is 2500mAh...

Edit: Zie dat het artikel al geupdate is...

[Reactie gewijzigd door ruudkobes op 1 september 2011 21:15]

Als jullie nu gaan kijken zien jullie dat onderaan bij de specs ook 2500 mAh staat..
Hier zal ook een markt voor zijn. Hoewel sommigen hem gauw zullen bestempelen als groot en lomp, geloof ik dat men bij Samsung voor dit toestel ook een doelgroep voor ogen heeft. Persoonlijk denk ik dat de zakelijke gebruikers dit toestel aantrekkelijk gaan vinden. Ik vraag me alleen af hoe lang de batterij mee zal gaan met zo'n groot scherm.
Toen Dell met een 5 inch apparaat kwam, werden ze voor gek verklaard!
Maar nu komen ze allemaal met een "telefoon" van 5" of zelfs nog groter....

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee