Microsoft wil 100 miljoen Windows Phone-toestellen per jaar verkopen

Microsoft verwacht door de deal die het met telefoonmaker Nokia heeft gesloten, jaarlijks ongeveer 100 miljoen toestellen met Windows Phone te kunnen verkopen. Momenteel is Microsoft met zijn mobiele OS nog een kleine speler op de markt.

Microsoft maakte zijn ambities bekend tijdens zijn Worldwide Partner Conference, die deze week in Los Angeles plaatsvond. Naast de overeenkomst met Nokia denkt het bedrijf uit Redmond dat de Windows Phone-verkopen ook gestimuleerd kunnen worden met lagere prijzen. Volgens Microsoft zouden telefoons met Windows Phone volgend jaar al voor 100 tot 150 dollar te koop moeten zijn.

Omdat producten als Internet Explorer, Skype, Zune, Office 365 en Xbox Live voor zowel pc, tablet, smartphone als televisie beschikbaar zijn, denkt Microsoft een voordeel te hebben ten opzichte van concurrent Apple, die bijvoorbeeld voor Mac en iOS verschillende applicatiewinkels heeft. Het zogeheten unified ecosystem moet de gebruikerservaring op verschillende apparaten gelijkwaardig maken en zorgt ervoor dat gebruikers eenvoudig tussen de verschillende hardwareplatforms kunnen wisselen.

Microsoft-ceo Steve Ballmer liet eerder weten dat zijn bedrijf met Windows Phone nog altijd een kleine speler op de telefoonmarkt is. Mocht Microsoft zijn verkoopdoelstelling van honderd miljoen telefoons per jaar halen, dan worden er nog steeds ongeveer twee keer zoveel Android-toestellen verkocht: Google-topman Andy Rubin liet onlangs weten dat er per dag een half miljoen toestellen met Android wordt geactiveerd, en dat dit aantal nog steeds stijgt. Concurrent Apple verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar 16,5 miljoen iPhones.

Door RoD

Admin Mobile

15-07-2011 • 10:17

157 Linkedin

Reacties (157)

157
153
57
10
0
72
Wijzig sortering
Anoniem: 320277
15 juli 2011 10:28
Voor de twee hierboven: dit geldt natuurlijk niet voor DIT jaar maar voor volgend jaar. Eerst moet Mango nog uitkomen zodat het in meerdere landen beschikbaar is.
Het loopt nú misschien nog niet goed, maar dat komt wel denk ik. Als ze die prijzen echt waar maken dan zijn er genoeg mensen die voor een WP7 telefoon gaan. Ik denk zelfs dat ik van Android naar WP7 overstap, omdat ik op de een of andere manier toch van die schoonheidsfoutjes aan het OS zie ( kan ook aan TouchWiz liggen, hoor ).

En verder: ik denk dat Microsoft hier nog best gelijk in kan hebben. Net als Google hebben ze best aardig wat diensten waar mensen gebruik van maken ( Skype & Live Messenger bv. ). Xbox Live is voor gamers een leuke aanvulling, en dat onderscheid het OS ook van Android en iOS. Verder weet ik niet hoe ze Office precies willen gaan integreren, maar ook dat heeft natuurlijk veel voordelen aangezien dat gewoon de meest gebruikte tekstverwerker is.
Zune en Bing lopen nou niet fantastisch, dus daar verwacht ik ook niet veel van.

Verder lees ik op een Engelse website 't volgende:
Looks like Nokia is gearing up for the fall launch of its first Windows Phone handsets the recently leaked Nokia Sea Ray. According to sources in the UK the company is plotting a £80M 6 months global advertising campaign to reposition its brand. The Finnish company is working with several agency on it but won’t comment on it:

‘We are excited about the Nokia with Windows phone, but it’s not our policy to comment on specific campaigns for unannounced products.’
Nokia gaat dus voor WP7 een grote campagne opzetten om 't te promoten. Ik hoop dat dat goed uitpakt, want promotie is wel 't sleutelwoord ( en een App Store ;) )
Op dit vlak proberen ze nog wel bescheiden te blijven.. Ik denk alleen wel dat ze enorm met de prijzen moeten gaan stunten en goede afspraken maken met de fabrikanten willen ze dit aantal bereiken...

Maar dan nog blijven Google, Apple en Blackberry de onbetwiste top 3 wat betreft smartphone verkoop!
Niets is zo veranderlijk als de smartphone markt. Kijk naar 3 jaar geleden hoe anders het er wel niet uit zag.

Gezien de prijzen van WP7 toestellen maar blijven draaien, worden ze straks een echt alternatief op alle andere smartphones en waar bedrijven als RIM beperkte hoeveelheden geld hebben om te investeren, is dit bij MS bijna ongelimiteerd. Uiteraard is het zo dat ze niet zoveel als ze willen in WP7 kunnen steken, maar veel van hun R&D gaat in veel meer dan alleen WP7. Hierdoor kan WP7 veel harder groeien, combineer dat met lage prijzen en je zit goed.

Ik denk dat als je over een half jaar kijk dat het er al heel anders voor staat, de marketplace is inmiddels goed gevuld, met mango heb je 'alles' wat je nodig hebt en zeker met toevoegingen zoals FB, Twitter maar ook externe apps zoals Whatsapp, zal dit het gross van de mensen naar zich toe krijgen.
Grappig genoeg wil ik geen van die drie persoonlijk hebben, maar ik weet hoe andere mensen dit graag willen hebben. ;)
Anoniem: 197965
@Benjamin-15 juli 2011 10:49
Ik wil bij je verhaal toch een kanttekening plaatsen. Je schijft waar bedrijven als RIM beperkte hoeveelheden geld hebben om te investeren, is dit bij MS bijna ongelimiteerd

Dat is een beetje een mythe. Die hebben ze zelf gecreerd door onder andere veelvuldig te roepen 50 miljard dollar in kas te hebben (feitelijk wijst dat op creatieve armoede want kennelijk weet je er dan niks beters mee te doen dan het op de plank te laten liggen) en niet mee te werken aan open jaarverslagen. Dat laatste moeten ze sinds een paar jaar op last van de financiele autoriteiten in de VS wel en dan komt een ander plaatje naar voren. De beurskoers is bepaald niet gunstig geweest de afgelopen 10 jaar en de aandeelhouders zijn zich gaan roeren. Er zijn groepen aandeelhouders geweest die wilden dat MS stopte met een aantal verliesgevende producten en er zijn zelfs voorstellen geweest die zo ver gingen vanuit dat MS zich ging concentreren op Windows en Office omdat die veel geld opleverden en verder zaken ging afstoten.

Dat beperkt de speelruimte van een CEO enorm. Als Ballmer ongelimiteerd geld begint te pompen in een telefoonavontuur zonder een fatsoenlijke return on investment dan grijpen de aandeelhouders vroeger of later op dit handelen in. De tijd dat Bill Gates wil wet was bij MS, is allang voorbij. Het is gewoon een bedrijf waar de gewone spelregels gelden.
Dat is helaas waar en zal een hoop mooie dingen de kop (kunnen) kosten.. het zal er in Redmond niet aan toegaan zoals in de film over "The $100 PC" :+
Als Ballmer ongelimiteerd geld begint te pompen in een telefoonavontuur zonder een fatsoenlijke return on investment dan grijpen de aandeelhouders vroeger of later op dit handelen in.
Je bedoelt, zoals het kopen van Danger Inc voor een half miljard, met als resultaat de Kin telefoons?
Hoe slecht het ook gaat, Nokia verkoopt nu al 25 miljoen smartphones per kwartaal. Vervang symbian door windows en groei niet met de markt mee, en je zit op 100 miljoen.

Desastreus voor Nokia om niet met de markt mee te groeien, maar dat zal de realiteit zijn als je niet voor Android kiest. Echt onderscheidende producten van het niveau iPhone of Blackberry zijn inmiddels ook onmogelijk, aangezien ze geen eigen OS meer hebben.

Dat is de realiteit voor Nokia. Zoveel mogelijk Windows toestellen op de markt zetten. Jammer voor een ooit innnoverend bedrijf, maar dat is nu echt voorbij.

edit: ondanks dat de nieuwe topman van Nokia niet integer is, moet het verwijt vooral aan de oude top van Nokia gemaakt worden. Zij hadden alle kaarten in handen en hebben 4 jaar lang de boot gemist.

[Reactie gewijzigd door snirpsnirp op 15 juli 2011 10:44]

dat zal de realiteit zijn als je niet voor Android kiest.
Ach, een Android fanboy. Laat ik maar even mijn toekomst voorspelling doen. Android is over 5 jaar einde verhaal

De redenen zijn simpel. Makers van Android smartphones zullen te veel licentiekosten moeten betalen, Android is te versnipperd, de Android marketplace werkt voor geen meter en Google wordt steeds meer teruggefloten in haar strategie van alle informatie over gebruikers verzamelen.

De toekomst is Windows Phone. Dit aangezien dat de enige generieke oplossing is waar dit soort problemen niet spelen. ;) Nokia heeft dit goed gezien en je ziet ook dat HTC en Samsung al aan het keren zijn.
Je mag je afvragen waarom HTC en Samsung aan het keren zijn. Zou dat niet heel toevallig komen omdat MS ze dwingt om flinke bedragen per Androidtelefoon af te dragen en tegelijk aantrekkelijke voorwaarden biedt om WP7 te gebruiken? Zeer slim gespeeld van MS.
Ach, een Android fanboy.
Gut wat leuk, iemand in een discussie diskwalificeren met een ad-hominem.
Dus nu kan ik repleyen met 'ach, een WP fanboy?'

Beetje onzin om te zeggen dat hij fout zit en jij niet, wat zeur je over privacy bij Google geef je zelf informatie weg het is niet zo dat ze dat opkopen of verkopen itt tot vrijwel alle andere partijen ;)

Als ik je wat vraag en jij geeft antwoord schendt ik dan je privacy? Dat is alles wat Google doet, informatie vragen...

Daarbij mag je de market best kut vinden, leuk een mening, maar een feit is het niet...
Licentiekosten vallen nu nog mee, wat de toekomst brengt weet niemand, leuk dat jij denkt het wel te weten :) Android te versnippert? Het is ondertussen al veel minder als voorheen, merendeel draait de laatste 3 uitgebrachte versies, wat al 2,5 jaar niet echt een probleem is (ja in de media en Android-haters maar gebruikers hoor je er niet over)... Daarbij gaan we naar een tablet/telefoon OS in 1 en worden steeds meer onderdelen up te daten onafhankelijk van je Android versie.
Android gaat helemaal niet einde verhaal zijn, het gaat steeds meer integreren met de andere onderdelen van het Google ecosysteem (Gmail, Docs, Picasa, etc). De miljoenen die nu Google's diensten gebruiken willen die niet kwijt. Net zoals Apple dat doet met oa iLife, iTunes, iCloud, FaceTime, iOS, AppleTV, net zoals Microsoft dat doet met Live Mesh, Live Mail, Skydrive, Xbox Live, Skype.

Misschien dat Amazon, Adobe, RIM, HP en de rest met elkaar ook zo'n ecosysteem kunnen klussen, maar anders zijn er over 5 jaar drie totaal vertikaal geintegreerde ecosystemen, en een klein groepje die-hards die allerlei verschillende stand-alone diensten aan elkaar proberen te knopen.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 15 juli 2011 19:36]

Say what? Android is een heel mooi OS hoor, ik heb het zelf ook op m'n Defy en werkelijk prachtig blabla, maar om te zeggen dat het de enige manier is om nog bij te blijven? Dat lijkt me toch niet... Hoe goed open source ook lijkt te werken, het kan zomaar eens gaan backfiren. De fragmentatie van alle mobieltjes draaiend op Android is enorm en wordt alleen maar groter, en dit gaat vooral de kleine ontwikkelaar een hele hoop tijd kosten. De kleine ontwikkelaar? Oh ja, die gasten die al die apps maken. En laat dát nu juist het succes van Android zijn. Ik zie nog wel hoop in een half-gesloten (pessimist ;-) ) OS a la Windows Phone 7 en iOS. En aangezien Apple een beetje gestagneerd is zie ik Microsoft icm Nokia best eens wat worden. Maar we gaan het zien.
Dag mede Defy bezitter ;)

Het eerste wat ik bij deze titel dacht: Microsoft, sterkte...

Dat Android op zeer verschillende types telefoons draait is geen rocket science, dat is juist de kracht erachter. Maar idd, het gaat de foute kant op denk ik. Er zal een ondergrens moeten komen aan hardware waarop Android draait. Dan krijg je een meer gelijke markt aan Android smartphones waarvoor een ontwikkelaar meer specifiek apps kan ontwikkelen.
Als Microsoft nu eens eindelijk naar gebruikers gaat luisteren, wat betreft gebruikservaring met Windows phone 7, kunnen ze een hele hoop verbeteren! Wat mij altijd gestoort heeft aan windows, is dat er zoveel functies in zitten die de gewone man/vrouw nooit gebruikt. Als Microsoft eens al die functies optioneel maakte (bijvoorbeeld bij de eerste maal opstarten, of een soort trial maken), dan kun je zelf kiezen wat je gebruikt.
Er zal een ondergrens moeten komen aan hardware waarop Android draait.
Huh? De androidkernel is gebaseerd op de linuxkernel en is zo'n beetje de meeste portable kernel ter wereld.
Deze kernel doet 't op alle x86 gebaseerde architecturen: IA-32, IA-64, x86-32 en x86-64 processoren: ja, zelfs de Xbox. Bijna all ARM architecturen (RISC, Argonaut RISC Core (ARC), OpenRISC, DEC, iPAQ, Palm, Nokia’s, Psion, etc. En doe es gek: alle Freescales zoals Amigas, Apple Macintosh II, LC, Quadra, bla bla. En natuurlijk SPARC (32-bit) en UltraSPARC (64-bit). Zijn we er dan? Welnee. Denk MIPS architectuur, IBM Power Architectuur, PowerPC architecture (Cell), ik zeg de Nintendo GameCube, Wii, Sony PlayStation 3, Xbox 360? Zie je de grenzeloosheid?
Hang daar de juiste driver aan (want de drivers zijn in principe de hardwareafhankelijke factoren) en je hebt juist GEEN ondergrenzen meer nodig.

Het absolute minimum voor het functioneren van een linuxkernel is geloof ik vastgesteld op een 486 met 8MB RAM, maar daar komt ELKE smartphone overheen. Waarom zou er een ondergrens moeten komen voor hardware?
Laat elke telefoonbakker voor haar eigen telefoons goede drivers maken (als dat al nodig is, want sommige drivers zitten in de kernel) en dan is er toch geen probleem?

[Reactie gewijzigd door mrlammers op 15 juli 2011 12:26]

Het gaat niet om wat kan, het gaat om wat handig is. Als je een Windows 7-phone hebt, dan weet je dat je zo'n beetje alle apps kan draaien die er voor dat platform gemaakt zijn. Voor iOS net zo.

Als je bij Android geen ondergrens instelt voor minimale hardware eisen, krijg je veel versplintering van telefoons en dus apps die op de ene Android wel draaien maar op de andere niet. Voor de consument heel onduidelijk, en voor de fabrikanten daarom een minder aantrekkelijk platform dan de homegene markt van iOS en W7P.

Wil Google met Android dat probleem tegengaan, dan moet er onderscheid gemaakt worden tussen een high end-versie met een minimale snelheid, en een versie voor alles wat daaronder zit. En dan ook een bijbehorende naamgeving, a la 'Android Starter' en 'Android Power'.
Hoezo versplintering? Heb jer er weleens overnagedacht dat Android vooral open standaarden gebruikt? Dat betekent in de regel dat je veel minder 'legacy'problemen krijgt dan bij bijvoorbeeld iOS of Windows. Applicaties geschreven in bijvorrbeeld Java zijn vaak helemaal niet zo afhankelijk van de nukken van (verschillende versies van) OSsen.

Voor de consument is het namelijk heel duidelijk wanneer zij op Android Market iets aanklikken, downloaden en dat het gewoon werkt. Heb jij weleens bij je download zien staan: "Werkt niet met versie 2.3.3"? Precies. Ik ook niet. Wat je weleens ziet is dat de software apparaatafhankelijk is, maar dat komt doordat de fabrikant gekozen heeft voor bepaalde hardware en heeft niets met het OS te maken.
Nee maar ik heb wel meegemaakt dat bepaalde apps gewoon ruk draaien op sommige android toestellen. Angry Birds is een goed voorbeeld. Op de HTC desire loopt het goed, maar op de HTC legend zijn er echt serieuse framerate issues. En tot overmaat van ramp kun je het spel ook nog spelen op nog mindere telefoons dan de legend.

Dit terwijl de iphone versie van Angry Birds, op alle toestellen prima loopt.

En dit is maar 1 voorbeeld van de vele voorvallen die er zijn. Android kan gewoon geen consistente gebruikerservaring garanderen door de shitload aan verschillende configuraties. Het is een beetje hetzelfde probleem als op een pc. De gemiddelde consument denk dat zijn pc van 300 euro niet onderdoet voor een dikke gamebak van 2000 euro en hij er zonder problemen alles op kan draaien.
Tsja dat is de keuze tussen en niche markt of dus bijna de hele markt bedienen.
Same old Apple/MS story.....
Heb jij weleens bij je download zien staan: "Werkt niet met versie 2.3.3"? Precies. Ik ook niet.
Ik ben wel eens tegen gekomen dat je bijvoorbeeld minimaal versie 1.6 of 2.0 moest hebben. Als SE X10 bezitter die nog een veel te lange tijd met versie 1.6 heb gezeten omdat SE wat traag was met het updaten heb ik dus wel eens bepaalde applicaties niet kunnen draaien.
De kern van het geschetste probleem zit 'm ook niet in hardware maar in software. Om de software/apps, oftewel de succesfactor van Android, universeel draaiende te houden kost dit ontwikkelaars op het moment enorm veel tijd. In de ene telefoon zit deze processor, in de andere die GPU en wéér die andere heeft 'slechts' 256MB ram. En dan heb ik het nog niet eens over al die verschillende lagen van fabrikanten... Constant rekening houden tijdens het programmeren met deze fragmentatie kan op den duur, als deze trend uitbreidt, de kop kosten voor al die kleine innoverende bedrijfjes.

Een ondergrens lijkt inderdaad belachelijk, laat het elke fabrikant zelf maar uitzoeken, maar bovenstaand scenario biedt deze toch mogelijk bestaansrecht. Maar we gaan het zien. :)
Wat hij bedoeld is dat je zoveel verschillende Android telefoons hebt die zoveel uiteen lopen en toch ongeveer bijna evenveel kosten. Soms zie ik een Android toestel met een supersnelle 1.2Ghz dualcore processor en evenveel ram als de PC's uit 2006 en toch haperd dat ding af en toe en zijn er reboots e.d... Ze moeten meer dezelfde hardware gebruiken en betere rom's maken.
Wow, +4 opmerking die kant nog wal raakt.

Het gaat om applicaties die voor Android ontwikkeld worden.
De fragmentatie van alle mobieltjes draaiend op Android is enorm en wordt alleen maar groter,
Het is leuk dat Android op je koelkast werkt maar het is natuurlijk geen begonnen werk om voor een indie developer alle type telefoons te kopen die Android draaien.
Met iOS heb je in principe 1 model, scherm grote is hetzelfde bij alle iPhones en iPod touch. Het is voor een developer dus makkelijker om voor iOS te ontwikkelen dan voor Android. Voorbeeld
En als een ontwikkelaar kiest voor iOS of WP7 omdat daar een "standaard" is dan verliest Android. Daarom een hardware ondergrens, of hardware standaard.
Het is voor een developer dus makkelijker om voor iOS te ontwikkelen dan voor Android.
Dat ben ik niet met je eens.

De sandbox van het iOS staat beperkt directe I/O toe met de hardware. Een keuze van Apple die dingen niet altijd makkelijker maken.
Voor het ontwikkelen van Android applicaties kom je met Java en C++ wél een heel eind. En wie doet er nu tegenwoordig niets met Java?
Als ik windows phone eigenaars hoor praten over het gebruiksgemak , lijkt deze heel goed te zijn alla iOS of beter zelfs.
Dus blijkbaar hebben ze dus wel naar de gebruikers geluisterd.
Anoniem: 330087
@Benne15 juli 2011 12:09
Exact, ik hoor en lees ook echt alleen maar positieve verhalen over WP7. Het schijnt echt af te gaan van losse applicatie icoontjes voor primaire taken, maar deze beter te integreren. Het zou structureel anders werken dan iOS en Android en echt een innovatie te zijn.
Ik zeg het schijnt omdat ik er helaas zelf nog niet mee heb mogen werken.

Zit nu op Android (2.3), maar vanaf mei volgend jaar wil ik WP7 gaan proberen, hopelijk is hun appstore/market/place/shop (hoe het dan ook mogen heten na de Apple aanklachten) dan voldoende gevuld met nuttige applicaties.

On topic: Denk dat 100miljoen devices/jaar op een exploderende markt vrij bescheiden is.
Het is maar waarvan je houd. Ik vind dat 5 keer swypen voordat je ergens bent dan in 1 keer op een tab drukken dus minder efficiënt. WP7 ziet er wel heel vernieuwend uit, maar dat zegt nog niet dat het beter is in gebruik. Ik zelf heb al genoeg met WP7 gespeeld. Het kan iets voor je zijn maar ook niet. Het is puur smaak. Niet beter of slechter dan iOS of Android.
Heb je dan Windows Phone 7 wel al uitgeprobeerd? Ik kan nou namelijk niet zeggen dat er een hoop functies worden geinstalleerd die je niet gebruikt.....
Windows Mobile was een heel ander verhaal, maar ook een heel ander OS.
Dat geldt enkel voor de smartphones, die normale Bar-modellen zulle nallemaal symbian moeten draaien.
Anoniem: 394009
@gp50015 juli 2011 11:16
Dat geldt enkel voor de smartphones, die normale Bar-modellen zulle nallemaal symbian moeten draaien.
Voor de simpele telefoons wil men geen Symbian meer gebruiken maar S40, dat is een eigen Nokia OS.
Elke Symbian telefoon is een smart phone. De niet-smart Nokia phones draaien S40.
Wat ik me wel afvraag is of de smart phones zonder touch screen windows kunnen draaien.

[Reactie gewijzigd door Jaco69 op 16 juli 2011 10:13]

Suggereer jij nou echt dat de consument het in de toekomst tevreden zal zijn op het smalle pad van iOS en het sterk vergelijkbare Android? Ik denk dat de telefoons en tablets steeds complexer worden, steeds meer features krijgen. Dus geen Android met Java progsels maar gewoon een volledige linux met een handige UI. Of natuurlijk een volledige Windows met een handige UI. En dan zit Nokia met Microsoft als goede vriendjes opeens weer aan de goede kant. Het zal even doorbijten zijn voor Nokia maar ze kunnen hoop putten uit het feit degenen die nu succes hebben met Android degenen zijn die in de put zaten.
Suggereer jij nou echt dat de consument het in de toekomst tevreden zal zijn op het smalle pad van iOS en het sterk vergelijkbare Android?
Nee. Of was het een rhetorische vraag om je eigen punt te maken?
Anoniem: 394009
@mashell15 juli 2011 11:20
Alle mainstream telefoon OSen zijn daar krachtig genoeg voor, het gaat om de UI: om werkbaar te zijn moet die fundamenteel verschillen op een systeem met groot scherm, muis en groot toetsenbord en een systeem met een klein scherm, al dan niet touch en beperkt toetsenbord.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 394009 op 15 juli 2011 11:20]

Het is maar net de vraag waar de consument op zit te wachten. Het gros van de gebruikers zit volgens mij helemaal niet te wachten op steeds maar complexere systemen met steeds meer features.
Dat is nu juist de kracht van de nieuwe wind die is gaan waaien. Eenvoudige mobiele apparaten met een beperkt aantal logische functies. Daarmee is minstens 75% van de markt afgedekt. Tweakers en hardcore gebruikers zullen wat anders willen, maar of de mobiele platforms daar nou het meest geschikt voor zijn?
Je bedoelt dus MeeGo? De enige echte mobiele Linux distributie gemaakt voor touch devices.
Linux is een kernel. Android, MeeGo, Maemo, MobLin, WebOS en Access Linux zijn allemaal evenveel Linux.
Google is met Android toch ook vrij snel gegroeid, het kán natuurlijk wel, maar of de strategie van Microsoft de juiste is, weten we pas over een jaartje of twee.
Anoniem: 171689
@Rhapsody15 juli 2011 11:27
Google groeide mee met het fenomeen smartphone in het algemeen. Hoewel dat marktaandeel nog steeds groeit, zie je bijv in alle webshops van de bekende telefoonaanbieders alleen nog maar smartphones staan. Je moet een stukje graven voor andere telefoons.

Als WP7 echt wil groeien, zullen anderen moeten krimpen (relatief met de markt mee natuurlijk).
Als WP7 echt wil groeien, zullen anderen moeten krimpen (relatief met de markt mee natuurlijk).
De deur gaat niet verder open dan dat... ;)


Overigens zijn er ook nog aardig wat dumb/feature-phone gebruikers die over gaan naar smartphones. En laat een groot deel van die telefoonbezitters nu net bij Nokia zitten...
Wel grappig dat er zoveel nieuws over WP7 is terwijl het nog kleiner is als BADA os van Samsung zelf.

Iedereen denkt dat WP7 zo groot is. Maar in de realiteit is dat echt totaal dus niet. Ze verkopen van geen meter. Android doet er een paar dagen over om bijvoorbeeld ALLE WP7 toestellen tot nu toe te overtreffen. Het gat is veel groter dan men denkt.

Het lijkt wel alsof iedereen denkt dat WP7 op #3 staat terwijl in de realiteit het OS op bijna de laatste plaats staat.

Windows heeft ook nog eens het Imago tegen. Vooral mensen die het windows logo op het mobieltje zien haken dan vaak al af. Dan denken ze terug aan hun computer met virussen etc.

Als WP7 in de top 3 komt... moeten ze hard aan hun imago werken en dan misschien over een jaar of 3/4 dat ze dan op plaats 3 komen.

Alle OEM fabrikanten zoals LG,Samsung en HTC houden niet van MS strategie. Ze willen hun imago in de software kwijt. Iets wat Android heel mooi toelaat.
Een stukje eigen bedacht hardware? Android laat het toe.... Android biedt de vrijheid van innovatie en eigen ideeën. MS bind de fabrikanten vast en je bent afhankelijk van de innovatie van MS.

Er zijn niet veel fabrikanten die echt afhankelijk willen zijn van een ander bedrijf. Ken jij die wel? Wat als dat bedrijf slecht loopt...
Iedereen denkt dat WP7 zo groot is. Maar in de realiteit is dat echt totaal dus niet. Ze verkopen van geen meter.
Dat was met Android ook zo, in 2009 (met de Google G1) verkocht het niet veel. Pas in 2010, toen HTC en Samsung met mooie modellen kwamen ging de boel 'stratospheric'. Maar de belofte was vanaf het begin duidelijk: het feit dat een mega softwarehuis als Google er heel hard aan werkte en het duidelijk als een strategisch platform voor de komende jaren zag, was al genoeg om het platform serieus te nemen. Iets wat bijvoorbeeld bij WebOS, Microsoft Kin, Maemo, LiMo, Bada, etc heel duidelijk niet het geval was.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 15 juli 2011 19:53]

Ik denk dat Blackberry die top 3 gaat verlaten en dat wellicht MS die positie gaat overnemen. Wat Blackberry vaak doet in hun marktaandeel is de "oude modellen" die ooit verkocht zijn meetellen ook al worden ze niet meer gebruikt. Nieuwe verkopen zijn veel interessanter, een toestel gaat 2-3 jaar mee, daarna wordt hij vervangen.
Waarom zie ik dan zoveel van die kenmerkende qwerty toestelletjes als ik niet in iPhone land ben? Rim doet het met Ping vrij goed. Kinderen zeg je? Ja maar dat is OOK een publiek waar er IEDER jaar een nieuwe groep bij komt. Bij volwassenen gaat een telefoon een paar jaar mee. Bij kinderen is er ieder jaar een nieuwe lading potentiele klanten.

Dit is al de zoveelste MS poging om de markt te veroveren. Dat ze denken 100 miljoen te verkopen in korte tijd, meer dan Apple, is iets dat te veel klinkt naar de oude arrogantie.

MS heeft een heel simpel probleem dat ze bij MS zelf nog steeds niet snappen. Niemand heeft een MS telefoon "nodig". Je zit vaak wel vast aan een MS desktop omdat het nou eenmaal de standaard is (en Apple zaagt daar behoorlijk aan gezien hun stijgende verkopen, zie elders in het nieuws). Zelfde met office, als je een docx krijgt van een klant dan zul je hem moeten kunnen lezen.

Maar MS heeft tot nog toe (Windows 8 zou dit anders kunnen doen) haar niet desktop OS'es NIET 100% compatible gemaakt. Er zit voor synchronisatie met mijn windows office machine geen enkel verschil tussen een Windows, Android, Rim, of iOS apperaat.

Dus MS moet puur concurreren op wat het is ook waarop mensen hun telefoon kiezen en resultaten uit het verleden tonen aan dat het MS logo geen argument is (of in ieder geval geen positief argument).

Samenwerking met Nokia? Is al eerder geprobeerd, HTC was een eerdere hechte partner en er zijn andere geweest. Resulaat van alle pogingen, niks.

Wat heeft MS veranderd met deze poging? Niks. En toch een resultaat waarmee ze Apple in 1 stap voorbij streven? Onwaarschijnlijk.
En wat als je nu niet gaat kijken door een bril waarmee je Microsoft als arrogant en dom ziet? Sorry hoor, maar dit hele verhaal druipt van emotie. Een natuurlijk verkregen monopolie zorgt uiteraard voor verplichtingen en kronkels. Je bent continue in de weer met mededingingsregels, in de ogen van veel mensen is de underdog het 'slachtoffer' en de marktleider de boosaardige boeman. Natuurlijk vanuit een bedrijfstechnisch oogpunt héél vreemd dat je je monopoliepositie probeert te verdedigen. :o

Het is natuurlijk onzin om de huidige situatie 1 op 1 te gaan vergelijken met die van WM. De markt is transparanter, de concurrentie is leidend en om marktaandeel te gaan verkrijgen moet geïnnoveerd worden, allen krachten die voorheen niet of minder aanwezig waren.

Wat pas arrogant is is de zin "MS heeft een heel simpel probleem dat ze bij MS zelf nog steeds niet snappen". Ik zou zeggen, stuur een sollicitatiebriefje en volg Ballmer op. 8)7
Klopt dat BB populair is bij de jeugd. Mijn kinderen en hun vrienden en klasgenoten hebben en hadden bijna ook allemaal zo'n ding. Maar dit succes is echt tanende, Mijn waarneming is dat de iPhone hand over hand toeneemt op de scholen. Ping was de aanleiding van het succes van BB. Maar door apps zoals whatsapp stappen kinderen massaal over wanneer hun abonnement afloopt.
Wat voor BB geldt, geldt ook voor ander merken. Over een aantal jaar kan de situatie totaal anders zijn. Het is aan de fabrikant om echte toegevoegde waarde te bieden. Microsoft heeft hier een goede troef in handen, want interoperabiliteit met andere apparatuur/programmatuur kan straks wel eens de doorslag geven. Dit naast een intuitive en betaalbare OS/telefoon.
Ik denk dat de hype Blackberry gauw over is hoor..
Ik weet niet of je het al had opgemerkt, maar WP7 zijn 1 van de goedkoopste high-end toestellen op de markt. Voor 209€ heb je al een highend LG met goede batterij, die snel is, mooi display en gorilla glas.

Het andere waar ik het niet mee eens ben is dat je zegt dat Blackberry goed verkoopt. In NL zie ik veel mensen lopen met een BB, maar in andere landen is de verkoop dramatish. In de VS is de verkoop zelfs zo slecht dat als ze niet snel een mooie touch screen telefoon voor een schappelijke prijs uitbrengen ze blijkbaar failliet zullen gaan.

Bron: PhoneDog.com
En vanwaar die lage prijs? Vraag en aanbod. Niemand wil in de 'realiteit' een WP7 telefoon. Vraag maar eens in een mobiele telefoon winkel..

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 15 juli 2011 18:28]

Nou dat is een stevige doelstelling.
volgens dit http://www.mediapost.com/...howArticle&art_aid=149570 artikel zou Nokia 27,8 % marktaandeel hebben van 372 miljoen toestellen wereldwijd. Dat zijn 108 miljoen toestellen.... Alle types bijeen, niet alleen smartphones. 100 miljoen WP7 toestellen is ambitieus.
Ik geloof dat je het woordje "quarter" hebt gemist in dat artikel. Nokia verkoopt nu al op jaarbasis 100 miljoen Symbians. Per kwartaal verkoopt Nokia 108 miljoen toestellen, slim of dom.
Ik denk dat de markt stevig gaat groeien de komende jaren, vooral in India en China (met 2.5 miljard mensen samen een aardige afzet markt, en zie wat er daar met de autohandel gebeurd). Als je daar kan instappen met een goedkoop alternatief voor de iPhone of Android telefoons die je nu in het 'westen' ziet, dan denk ik dat die 100 miljoen helemaal zo gek niet is. Misschien zelfs aan de voorzichtige kant.
In die landen wil men veelal specifieke dingen op een telefoon hebben zoals analoge TV ontvangst. Dat soort functionaliteit is hier, alleen al vanwege rechtengezeur, niet haalbaar.
2,5 miljard - de mensen die het niet kunenn betalen. Ja, India en China zijn dichtbevolkt, maar dat wil nog niet zeggen rijk.
@tiger:
Dat zijn smartphone kwartaalcijfers, daar zitten geen dumbphones bij. Zo verkoopt Nokia wereldwijd nog steeds bijna 1 miljoen S40 mobieltjes per dag.
Ik denk dat ze een grote fout maken door skype erop te zetten. De meeste providers zullen dit soort telefoons niet gaan subsidiëren. Of Microsoft moet ze op de een of andere manier schadeloos gaan stellen.

Of dat Miscrosoft ze een optie geeft om het uit te zetten en je dus een nieuwe vorm van simlock gaat krijgen die dan skype lock heet.

Moet dus nog zien of zij dit soort getallen gaan halen als mensen het volle pond moeten gaan betalen.

[Reactie gewijzigd door NoMoreMusic op 15 juli 2011 10:25]

Ik denk dat het juist wél gaat werken, vrijwel alle providers richting databundels gaan. Als je Skype gebruikt tikt je data wel aan hoor.. Ik denk dat ze liever Skype willen zien als 'WhatsApp' bijvoorbeeld, denk je niet?
Niet echt, je mist als provider dan veel internationale gesprekken. Die facturatie wil je niet mislopen.

Ze hebben gewoon geen controle meer. En dat willen ze niet.

Data hebben ze al aan de gebruiker gegeven dat kunnen ze niet meer terug nemen, alleen duurder maken. Maar als je de keuze hebt om een telefoon te subsidiëren met skype of zonder skype (heel veel keuze in die laatste groep) dan neem je die zonder toch?
Anoniem: 171689
@NoMoreMusic15 juli 2011 11:28
Je kan skype op elke smartphone ook zelf installeren, dus ik zie het verschil er niet echt mee.
Daar gaat het ook niet om. Dat je het zelf kan, daar moet een provider mee leven.

Maar een mobiele provider gaat toch niet in zijn eigen vingers snijden en een mobiel van Microsoft/Nokia met (virtueel) voordeel aanbieden waarmee ze internationale en nationale gesprekskosten gaan mislopen omdat de applicatie er al op staat en door Microsoft gepromoot wordt?

Ik denk dat een hoop providers (wereldwijd) al heel boos zijn op MS/Nokia

Ze hebben als groot voorbeeld de landlijn providers die door skype al die vette internationale gesprekken missen.
wie installeert er nu skype??? da's nu net de duurste voip provider van gans de hoop...

én ze gebruiken proprietaire protocollen .... (ipv SIP)


ik gebruik gewoon SIP; daar zijn 'tig' clients voor te vinden, en via 3g/edge bel ik met een lage bitrate codec, via wifi bel ik met een hoge bitrate codec .... (met dus ook hogere kwaliteit)... zo is de impact op mijn rekening én op mijn databundel het laagste...

skype, geen denken aan; vier keer duurder dan mijn eigen voip-label, + ik heb géén domme 'connectiekosten" met mijn label, + ik tik netjes per seconde vanaf de eerste seconde....

(handig voor korte gsm gespreken waarin je alleen snel een JA/Nee/Hey Ik Kom Eraan/... wil horen of zeggen... dan kost het een pak minder dan een smsje..
(6 seconden bellen naar een mobieltje kost mij dan juistgeteld 1 eurocent)
Probleem: iedereen heeft Skype, er zijn op elk platform goede, stabiele clients te krijgen, en iedereen gebruikt het als gratis service dus geeft een bal om prijzen. Niemand heeft SIP. Niemand in mijn omgeving kan ook maar 1 SIP client noemen.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 15 juli 2011 20:23]

vrijwel alle providers richting databundels gaan
Dat zal nog wel even duren, nu kunnen de netwerken dat nog helemaal niet aan. KPN deed laatst niets voor niets moeilijk over VOIP waar de 2e kamer op ingegrepen heeft.
Alleen pre-paid toestellen worden gesubsidieerd. De abonementstoestellen niet, en dat is nu net de markt waar smartphone's het voornamelijk van moet hebben.

En die arme providers, ze proberen eerst jaren iedereen aan het internet te krijgen en nu gaan we (jaren later) eindelijk overstag gelijk weer problemen met VOIP en teveel dataverkeer.

Ze proberen zo lang mogelijk vol te houden aan de huidige melkkoeien, ze moeten toe naar een ander verdienmodel.
Ik hoop alleen niet dat de providers dezelfde halstarrigheid hebben als de muziekindustrie. Die hebben hun verdienmodel ook tegen zich zien keren, maar weigeren te veranderen.
Dan kijk je alleen naar Nederland denk ik.

Het gaat om wereldwijde verkoop aantallen. De VS providers zijn nog krampachtiger dan hier in Europa

Wat NL betreft, als ik bijvoorbeeld bij T-mobile kijk dan wordt daar LG Optimus 3D Speed aangeboden voor 0 Euro. Misschien heet dat niet subsidiëren maar daar zul je niet zo snel een Windows Phone met een werkende Skype zien staan.

Tenzij ze of de boel kunnen blokeren of van Nokia/Microsoft er iets voor terug krijgen.

En ik geef toe, eigenlijk wil ik dat het mislukt zodat Nokia op zijn schreden terug kan keren, Elop naar zijn oude broodheer terug stuurt en verder gaan werken aan Meego. 8-)

[Reactie gewijzigd door NoMoreMusic op 15 juli 2011 10:51]

In Nederland krijgen ze in ieder geval geen probleem, omdat wij die Netneutraliteit in hebben gevoerd. Dat betekent dat diensten zoals VOIP en Whatsapp e.d. gewoon toegang moeten hebben tot het internet.
Anoniem: 394009
@rberkenpas15 juli 2011 11:24
Misschien willen ze het lastiger maken? Ik kan Skype al jaren gewoon installeren op mijn Symbian toestellen en doe dat ook, maar hoopt men dat de massa dat niet kan / doet?
Als VOIP werkelijk de telco netwerken gaat overbelasten, dan gaan de data kosten dus gewoon omhoog.
Ik vind de argumentatie van het unified ecosystem een beetje raar. De Windows Phone versies van de genoemde applicaties zullen danig verschillen van hun desktop versies. Dat is ook een goede zaak, immers je hebt met elk apparaat een ander doel. Dat ze het dan dezelfde naam geven is leuk, maar dat creëert niet echt wezenlijke meerwaarde voor je product.
Met alle devices kun je gebruik maken van dezeflde applicaties, diensten en bijbehorende data, dat is het ecosysteem wat Miscrosoft creëert.. opzich niet zo'n gekke term imo.
Het doet mij een beetje denken aan computers, tablets en smartphones die in het wilde weg aan struiken groeien :P

Maar ff serieus, het is een goed concept, nu de uitwerking nog... Ze zijn al een stukje op weg met Office 365, skype hadden ze wel kunnen laten liggen, dat gebruik ik nooit. De skydrive is een leuke oplossing, maar een goeie (s)ftp server is nog veel gemakkelijker...
Anoniem: 394009
@Bartjezz15 juli 2011 11:25
Ik zal mijn belangrijke data nooit van z'n leven in "the cloud" opslaan, en zeker niet bij Amerikaanse bedrijven waar de geheime diensten er onbeperkt in kunnen speuren. Het gaat de CIA niks aan wie er in mijn telefoonboek staan.
Tja, ik heb Gmail op mijn PC, zowel met Opera, Pale Moon als Iron (of welke andere willekeurige bowser), Google Bookmarks overal beschikbaar, en kan iets soortgelijks dus simpelweg bereiken op andere mobiele en desktop OSsen, onafhankelijk van Microsoft, veel flexibeler en minstens zo gebruiksvriendelijk. Het verschil is dat die applicaties niet standaard op mijn desktop-OS staan (op m'n Android Phone wel) maar daardoor kan ik precies die kiezen die ik het fijnste vind.
Anoniem: 80466
@Bigs15 juli 2011 10:36
Er zijn natuurlijk veel zaken die straks op meerder MS platforms beschikbaar zijn en erg goed samen kunnen gaan zoals Xbox Live games en Zune voor consumenten en Office 365 voor zakelijke gebruikers.
Google doet toch hetzelfde? Die zorgt er ook voor dat apps op zowel tablets als phone's goed draaien. De ruimte wordt anders ingevuld en gebruikt andere 'controls'. Er is best veel in mogelijk, een kwestie van slim inzetten.

Ik vind het een geweldig idee. MS heeft juist een grote base op computers/laptops. Als ze het voor elkaar krijgen om 1 store te hebben voor alle devices, dan reken maar dat app-developers hiervoor willen ontwikkellen, de gebruikersbase is al huge. Dan heeft MS het kip-ei probleem direct opgelost!
Het zou inderdaad kunnen kloppen dat ze door "1 OS" voor alle platformen wat voordeel hebben ten opzichte van andere fabrikanten. Als ze hiermee effectief de development kosten aanzienlijk kunnen drukken, dan kan een windows phone 7 (wat op zich zeker geen slecht mobiel OS is) voor die prijs verkocht worden die hier gezegd wordt (100 - 150 dollar).

Ik heb nu wel geen idee wat voor hardware er in deze phones gaat zitten, maar als je tegenwoordig naar het high-end segment kijkt, dan zit je praktisch altijd in de 300+ euro categorie. Ik kan me dan wel niet echt voorstellen dat 100 - 150 dollar dan haalbaar is. De gebruiker moet tenslotte nog altijd een goeie gebruikservaring krijgen met zijn toestel.

Ik heb er dus gemengde gevoelens bij. Het samenwerken tussen verschillende toestellen zou in principe goed moeten gaan als ze op hetzelfde OS gebaseerd zijn, maar langs de andere kant denk ik toch dat het uiteindelijk duurdere telefoons gaan worden dan hier gezegd wordt. Ik denk niet dat er veel mensen op een budget smartphone met windows phone 7 zitten te wachten.
De huidige generatie Windows Phone 7 toestellen zijn echt goedkoop! Denk aan LG Optimus 7 of Samsung Omnia 7, die beiden voor circa 200 euro over de toonbank gaan.
De Omnia 7 gaat toch altijd nog tegen de €300,-.....
<edit>Zie pricewatch</edit>

[Reactie gewijzigd door MrDoodoo op 15 juli 2011 11:24]

Dan haal je hem uit Duitsland http://www.t-mobile.de/sh...;CNC-0,00.html?default=OV

Bijna geen enkel verschil met de Nederlandse behalve dat je 8 GB meer hebt en een Duitse google.

[Reactie gewijzigd door walletje-w op 15 juli 2011 15:22]

Heb je dan geen duitse bing? Of bedoel je dat je dan googled met bing?
Het zou inderdaad kunnen kloppen dat ze door "1 OS" voor alle platformen wat voordeel hebben ten opzichte van andere fabrikanten.
Het heet allemaal (MS-)Windows, maar daar houd de vergelijking wel op. De onderliggende laag op de telefoons is een geheel andere dan op de desktop...

Verder is bijvoorbeeld de invoer ook niet direct hetzelfde (touchscreen vs. keyboard+mnouse)...

Leuke marketing, maar niet echt gebaseerde op de werkelijkheid dus...
Ze bedoelen ook niet dat ze dezelfde kernel gebruiken, maar op platformniveau: ze gebruiken wel allemaal dezelfde Live Mesh, Skydrive, Skype, Live Mail, Live Gallery, etc. Net zoals een iPhone met iCloud automatisch alle documenten synct met iPhoto, Mail, iTunes, iWork, etc. En Android met Google Docs, Gmail, Picasa, etc.

Daar zit nog heel veel ontwikkeling. Elke foto die je schiet op je telefoon wordt direct automatisch gesynct met je foto folder op je thuis PC, je laptop en met je online foto album. Elk nummer wat je download wordt automatisch aan je muziek programma op je PC toegevoegd, geupload aan je online opslag/backup, en naar je telefoon gepushed.

Google, Apple en Microsoft kunnen dat binnenkort volledig naadloos voor elkaar krijgen op hun telefoon + cloud dienst + PC ecosysteem.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 15 juli 2011 20:04]

100 miljoen is vooralsnog toch totaal niet realistisch gezien de huidige concurrentie die ze hebben en die nog gaat komen of zie ik dat verkeerd? Ik denk dat ze blij mogen zijn met 10 miljoen.
Het is wel degelijk realistisch. Zie dit artikel. Laatste kwartaal 2010 verkocht Nokia 7 miljoen Symbian smartphones in West Europa. Dit vervangen door WP7 is natuurlijk goed mogelijk. Blackberry heeft het moeilijk dus ook vandaar kunnen er overstappers komen, en dan natuurlijk al die mensen die op iOS en Android uitgekeken raken (dat effect gaat komen en gaat sterk zijn). 100 miljoen wereldwijd, realistisch en waarschijnlijk niet eens moeilijk.
Als de reacties hier op tweakers moet geloven is Nokia compleet afgescrheven maar dat is puur sentiment en heeft niets met de feiten te maken.

[Reactie gewijzigd door mashell op 15 juli 2011 11:02]

Anoniem: 394009
@mashell15 juli 2011 11:29
Laatste kwartaal 2010 verkocht Nokia 7 miljoen Symbian smartphones in West Europa. Dit vervangen door WP7 is natuurlijk goed mogelijk
Misschien wel, maar ik zie het niet gebeuren. De mensen die bewust voor Symbian kozen zijn ze zo meteen kwijt. Die lijken op tweakers niet veel voor te komen maar ze zijn er echt wel hoor.
Inderdaad, dat erop zijn uitgekeken effect zal er zeker komen, en dan is het meest logische OS om te kiezen Windows Phone 7. Weg met de icoontjes, leven Tiles!
Zie de opmerking van snirpsnirp

100 Miljoen nokia's per jaar, en tel daarbij op de andere producenten (Samsung, HTC, LG). Ze zouden het zomaar eens kunnen gaan halen.
Het probleem is dat van die 100 miljoen toestellen er maar 50 a 60% van het toaal smartphone-hardware onder de kap hebben (een toestel wat symbian draait draait NIET gegarandeerd WP7) en dus maar 50 a 60% vervangen zou kunnen worden. Ook nog is in de loop van de tijd, dus niet dit jaar of volgend jaar. Daarbij zie ik Android toch wel meer als vervanging van Symbian dan WP, vooral door het open karakter. Dus denk dat een hoop Symbian gebruikers eerder van Nokia afstappen als die geen Android aanbieden.

Al met al geloof ik best dat WP ooit 100 miljoen toestellen per jaar kan verkopen, maar enkel als de smartphonemarkt 500 miljoen + is, oftewel een marktaandeel van hooguit 20% naast de grote 3 (Android/iOS/RIM) :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 juli 2011 11:37]

Verschepen zie ik anders als daadwerkelijk verkopen. Maar ik zie wel een hoop mogelijkheden in de Microsoft 'familie'. Ik vind 100miljoen per jaar al behoorlijk wat, maar als Ballmer zegt dat het dan nog op de helft van android telefoons zit lijkt het niet veel. Ik kan me echter wel voorstellen dan WP7 in verhouding met het verscheepte aantal sneller over de toonbank gaat. Om de een of andere reden denk ik steeds dat de markt overspoeld wordt met android telefoons.
Ik denk dat Phone7 vriend en vijand gaat verrassen. Tuurlijk MS is net begonnen, daar waar Apple al jaren bezig is. Tcoh zijn ze snel dichtbij gekomen. Niet wat verkochte aantallen betreft maar wel wat gebruikersvriendelijkheid betreft. MS gaat weer een belangrijke speler worden op de smartphone markt. Nokia gaat prachtige en robuuste hardware maken (gefund door MS). De Redding van Nokia.

En ja de toestellen zullen goedkoop worden om dat MS begrijpt hoe je een product in de markt moet zetten. Het complete systeem op één chip.

Ik verwacht niet dat de primaire doelstelling van MS is het winst maken op Phone7, maar het terugpakken van marktaandeel.
De uitwisselbaarheid is nu al ongekend en zal alleen maar beter worden.

Kortom, ik denk dat Phone7 best wel eens een iPhone killer kan worden
Dat de phones lagere prijzen gaan krijgen is op zich goed, maar ik denk dat het ook een gevaar met zich mee brengt. De meeste High-End toestellen zijn toch bijna het dubbele in prijs. De consument zou het gevoel kunnen krijgen dat de kwaliteit van de Windows Phone toestellen dan minder is dan de concurrentie. En dat is onterecht. Windows Phone 7 is een superieur OS en verdient een groot marktaandeel. En bovendien high-end hardware...
Of WP7 een superieur OS wordt moet nog gaan blijken. MS moet in vergelijking met WM 6.5 iets gaan doen aan het geheugengebruik, het aantal dpi en de interface. Het lijkt erop dat op alledrie de gebieden verbeteringen zijn ingezet. Verder gaat er meer met html5 en Silverlight gebeuren. Als Microsoft office applicaties inbouwt waarmee synchronisatie een peuleschil is en Nokia nu eens met een betaalbaar modelletje Psion voorzien van sxhc-kaartslot en ruim werkgeheugen aan komt zetten zie ik nog wel mogelijkheden om de markt te bewerken.
:9~
WM 6.5 en WP7 zijn niet te vergelijken.
WP7 is van de grond af opnieuw gebouwd.
Anoniem: 317077
@MrDoodoo15 juli 2011 12:34
Dat wordt ook niet beweerd, nub
Prijs zegt niet alles, als er van iets slechts 1 toestel wordt gemaakt, is dat verschrikkelijk duur, vanwegen productie kosten (en eigenlijk in zo'n geval zeldzaamheid), maar als dat zelfde toestel in een tienmiljoenenproductie terecht komt kan stukken goedkoper worden verkocht.

Ja, dit zijn nu wel weer uitersten, maar het gaat om het voorbeeld.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee