'Nokia Sun is Windows Phone-toestel met 1,4GHz-processor'

Nokia werkt vermoedelijk aan nog een telefoon met het mobiele besturingssysteem Windows Phone. Een Franse website legde de hand op enkele specificaties van de zogeheten Nokia Sun. Het aantal WP-toestellen van Nokia komt daarmee op vier.

De Franse website Mon Windows Phone kreeg een screenshot in handen waarop de mogelijke specificaties van Nokia's nieuwe telefoon te zien zijn. De 'Sun' zou draaien op een singlecore-1,4GHz-processor. Uit de afbeelding blijkt verder dat het toestel uit polycarbonaat bestaat en beschikt over 16GB aan opslag. Voor het schieten van foto's krijgt de telefoon volgens de specificaties een 8-megapixelcamera. Het scherm is van het amoled-type en heeft een diagonaal van 3,7".

Het toestel toont gelijkenissen met de Sea Ray en de Sabre, die beide hetzelfde scherm zouden hebben. Daarnaast krijgt ook de Sea Ray waarschijnlijk een behuizing van polycarbonaat; wellicht is de Sun een variant op de Sea Ray. Specs van andere Nokia's met Windows Phone lekten al eerder uit.

De Finse fabrikant kondigt zijn eerste telefoons met Windows Phone Mango waarschijnlijk op 26 oktober aan, als het zijn Nokia World-evenement houdt. De Sun zou begin november worden uitgebracht en wordt dus vermoedelijk ook op 26 oktober gepresenteerd.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

06-10-2011 • 14:41

62 Linkedin

Reacties (62)

62
59
33
7
0
20
Wijzig sortering
Kon nou gewoon met een qwerty model :( Waarom zou je 4 'nagenoeg gelijke' toestellen gaan uitbrengen, buiten wat verschillen in specs en minimaal in uiterlijk?
Anoniem: 406468
@SinergyX6 oktober 2011 20:03
Omdat Windows Phone toestaat om te onderscheiden op uiterlijk en dus een imago voor design schept. Met deze eenvoudige specs draait Windows Phone Mango al zeer soepel en dus hoeft er geen extra werk verricht te worden (en worden dus geen extra kosten gemaakt) aan de binnenkant. Dus waarom niet de buitenkant een beetje aantrekkelijk maken?

We spreken hier niet over Android, waarbij het niet te doen is zonder dual-core met iets meer dan 9000 gigahertz aan snelheid.

Wat betreft het model, waarschijnlijk introduceren ze meerdere toestellen van een reeks, en komen ze later met een nieuwe reeks. Op de Ace na (als dit al een apart toestel is, en niet toevallig een van de andere 3), beginnen alle nieuwe toestellen met een S. (Toeval? Windows Phone versies eindigen steeds met 'o'..)

Nokia moet eerst een comeback maken, en dat kunnen ze het beste doen door een paar toestellen te maken welke keuze geven aan de consument. Een prima manier om aandacht voor Windows Phone Mango te krijgen, en voor Nokia zelf. Succes? Dan een nieuwe reeds. Wellicht met QWERTY.

Hou er echter wel rekening mee dat Mango nog steeds een entry-OS is voor de markt, met de bijgeleverde kinderziektes. Landscape support (en dus landscape toetsenbord) is niet zo geweldig.

Een eventuele andere reden voor gebrek aan een toetsenbord kan het ontwerp zijn. Dit geeft namelijk extra ruimte voor inkepingen, waar stof verzamelt en je na een poos met een hogedrukspuit de biofilms er af mag schuren.

Ik zou zeggen, heb nog even geduld, wie weet wat Nokia nog meer te bieden heeft.
Ik heb er in ieder geval vol vertrouwen in, en al is t nog even wachten, Nokia geeft me straks in ieder geval meer keuze dan ik oorspronkelijk dacht.
Anoniem: 126717
@SinergyX6 oktober 2011 14:57
Ik wil ook een qwerty model. Op dit moment begin ik een beetje bang/moedeloos te worden, er komt gewoon niet uit met een deugdelijk toetsenbord. Eh, er komt eigenlijk niets uit met toetsenbord. BB is mijn ding niet.
Qua operatingsysteem denk ik dat ik alles maar over me heen moet laten komen, zelfs Mango.

Maar 4 toestellen, en weer geen met toetsenbord, zelfs niet in de geruchten? Dat valt me vies tegen.
Je hebt qua querty telefoon met wp7 natuurlijk al de HD7 pro en de Dell Venue pro die nog steeds verkrijgbaar zijn en ook naar mango geupdate.
(in nederland bijvoorbeeld bij belsimpel)
Dan is de Nokia E7 jou telefoon ( na eerst een iPhone en Android, heb em zelf ook, en het bevalt goed, niet 1000000 apps die ik toch nooit gebruik, gewoon een degelijke aluminium telefoon met een fantastisch qwerty keyboard. Symbian is een beetje wennen maar je kunt er wel heel veel mee)

OT: Als ik die die specs zo hoor dan wordt het gewoon een N9 met WP7 erop. Niks mis mee denk ik. Ik hoop voor Nokia dat dit de knallers gaan worden die ze nodig hebben. Ik vind dat qua design en hardware kwaliteit Nokia nog altijd beter is dan wat de meeste mobieltjes boeren produceren (Apple daargelaten)
Of bijvoorbeeld de HTC 7 Pro (T7576).
Maw: er zijn best wat modellen beschikbaar, als je graag een fysiek toetsenbord wilt.
Binnenkort komt de motorola pro+ uit, dat is een candybar qwerty telefoon met android en tussen mid range en high end specs in.
Qwerty modellen zullen wellicht ook wel komen. De rest van je reactie snap ik echt niet. Zou het dan beter zijn als ze maar met 1 toestel zouden komen? Weiniger keuze in specs, prijs? Ik zie het net als een voordeel. Voor iedereen wat...wil je een goedkopere telefoon dan pak je de mid-range, wil je het beste van het beste dan pak je de duurste. Simpel toch?
De reactie is typisch van nu: de meeste modellen lijken op elkaar (markt overspoeld met android-toestellen?) dus differentiatie is belangrijk en met 4 nagenoeg gelijke toestellen lijkt me dat enigszins....lastig.
wil je het beste van het beste dan pak je de duurste. Simpel toch?
Nee. Prijs heeft niet altijd iets met beter te maken. Ik denk zelfs dat de WP7-toestellen aardig prijzig worden en je zult uiteindelijk er niks mee kunnen, alleen dat weinige dat je kunt is, zal wel aardig werken (zie iOS).

En in dit geval zal dat dus betekenen dat de zon ondergaat...
wil je een goedkopere telefoon dan pak je de mid-range, wil je het beste van het beste dan pak je de duurste. Simpel toch?
Dit is wel een hele simpele (niet zo'n slimme) redenatie. Naast duur/goedkoop snel/minder snel zijn er nog heel veel andere voorkeuren die je kan hebben. Wat te denken van schermgrootte, telefoongrootte, al dan niet qwerty, al dan niet slider, welk os en al dat soort aspecten.
Hier zo maar een paar keuzes:
Haha waarom heb je een Volkswagen Polo met een 1.2, 1.4 en 1.6 motor? Van buiten zijn ze niet eens verschillend! En op alle kan je airco krijgen!

Voor eenheidsworst moet je bij een Blackberry of iPhone zijn, die brengen maar 1 model per 1,5 jaar uit ;) waar Blackberry klinkt als jouw ding, qwerty toetsenbord.
Eenheidsworst is er alleen bij apple, blackberry heeft toch een aardig aanbod met hen vergeleken...
Bij een auto is het grote verschil, naast de Polo heb je nog 1002 merken waaruit je kan kiezen ;)

Volkswagen brengt toch ook niet alleen Polo varianten uit, maar ook Golf, passat etc? Juist een keuze naast het model 'polo', zoals HTC doet bijvoorbeeld met qwerty, 'on top' keyboard en smaakjes in OS.
Anoniem: 398494
@SinergyX6 oktober 2011 15:00
Waarom moet het dan van nokia komen? Er zijn andere merken die een qwerty toetsenbord hebben :)
Ben het met je eens, alleen vind het alsnog aan de magere kant. Veel mensen kunnen niet typen met touchscreen, met een qwerty toetsenbord zou dit veel beter gaan.
alhoewel er ook weer verschil zit in de touchscreen toetsenborden van de verschillende OS. Ik vind persoonlijk de touchscreen toetsenbord van de iPhone veel gebruiksvriendelijker typen als die van de Android..
Vergeleken met een echte toetsen is het allebei niks.Ik ben één van die mensen die niet (goed genoeg) kan typen met een touchscreen. Zelfs alleen een numeriek toetsenbordje met of zonder woordenboek gaat bij mij beter, sneller en zonder gevloek.
Heb nu sinds kort een qwerty gsm (Nokia E6) gekocht: in een woord ZALIG! Ik dacht eerst dat de toetsen te klein zouden zijn maar geen probleem. Eindelijk kan ik SMS zonder dat ik mentaal helemaal doordraai. Eén tip: neem een abbo met veel gratis SMS want ze vliegen de deur uit.
Omdat Nokia bijvoorbeeld veel N97's verkocht heeft met toetsenbord. Om bijvoorbeeld je bestaande klanten te verleiden zou het naar mijn mening slim zijn om ook een model met toetsenbord te hebben. En aangezien er andere merken zijn met toetsenbord, loopt Nokia dan het risico dat die klanten fijn naar de concurrentie gaan.
men is pas bezig met die lijn (windows phone etc)? er zullen er heus wel komen hoor, Nokia weet (hopelijk) goed genoeg dat ze lekker veel phones verkopen met toetsenbord.

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 6 oktober 2011 22:56]

Ja, ik was laatst naar het aanbod van Hi aan het kijken en die hebben 2 Windows phone toestellen.

De verschillen:
-toestel 1 was €30 duurder
-toestel 2 was alleen in het Engels

Zucht...

Volgend jaar Oktober wil ik een nieuwe telefoon en dan hoop ik op een hogere resolutie en een QWERTY, anders gaat WinMo mooi niet door.
Volgend jaar Oktober pas, en je maakt je er nu al druk over?
Tegen die tijd heeft Nokia waarschijnlijk al 10 nieuwe toestellen geintroduceerd.

Goed zo Nokia, meer = beter.
Ik moet bekennen dat ik nu ook al uitkijk naar wat er voor een Windows Mobile Phones er uit gaan komen, terwijl ik volgend jaar september pas weer kan verlengen.

Reden is dat de reviews zeer goed zijn en het daarom nu al mijn interesse heeft gewekt.
Heb vorig jaar ook 8 maanden gewacht op de N8 waar ik zéér tevreden over ben.
Het is inderdaad nog te vroeg. Er zijn pas 2 HTC toestellen officieel uitgebracht...de rest komt nog wel. Dat toestel 2 alleen in het engels was komt waarschijnlijk door het feit dat het een 1e gen toestel is, maar daarom dan wel goedkoper.
Wil jij zo graag je toestel in het nederlands hebben?? Want ik vond het echt een drama op mijn omnia 7. Had een half uur alles in nederlands staan, maar ik ging gelijk terug naar het engels (natuurlijk met dutch t9).
In de design (pre-release) fase was de Nokia 5800 ExpressMusic ook gewoon gekend als "Nokia Tube". Definitieve naam wordt vastgelegd bij lancering.
Anoniem: 425148
@SinergyX6 oktober 2011 16:01
Ik denk niet dat Windows OS gebouwd is voor een QWERTY toestel (al zou ik niet weten waarom je dat zou willen) het OS is verticaal opgebouwd dan zou er voor die smackberry look a like telefoons een verlepte versie windows OS gemaakt moeten worden terwijl ze juist nu op de goeie weg zijn.

Of zeg ik nu iets heel geks ?
Anoniem: 243667
6 oktober 2011 14:45
Ik heb wel een beetje heimwee naar Nokia (toen was het leven nog simpel), maar dit zijn allemaal weer net iets te kleine schermen naar mijn zin. Een echte killer-phone hebben ze al een tijd niet laten zien.

Is dat polycarbonaat trouwens iets speciaals of gewoon een soort plastic? Zou ik vreemd vinden gezien Nokia's reputatie vwb bouwmaterialen.
Wel eens aan gedacht dat sommige mensen juist graag een klein scherm willen hebben?

Het belangrijkste criterium voor mijn huidige Android was:
- klein
- goedkoop.

Voor de rest is het allemaal hetzelfde, dus ik hoefde me geen zorgen te maken over Exchange Active Sync e.d. En aangezien ik de telefoon niet zo veel gebruik, wil ik dan geen onhandzaam groot duur megading hebben.

Prima dus dat Nokia ook aan de onderkant van de markt denkt. Daar is waarschijnlijk op dit moment meer aandeel te winnen dan aan de bovenkant.
Is dat polycarbonaat trouwens iets speciaals of gewoon een soort plastic? Zou ik vreemd vinden gezien Nokia's reputatie vwb bouwmaterialen.
Polycarbonaat is inderdaad een soort plastic: "Polycarbonaat is een stevig, hard en doorzichtig materiaal dat in tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen hoge temperaturen aankan"
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polycarbonaat

Ik vind de Nokia Sea Ray er trouwens stukken beter uitzien dan dit toestel.
[...]

Ik vind de Nokia Sea Ray er trouwens stukken beter uitzien dan dit toestel.
Zie jij dan ergens een plaatje van de Nokia Sun?
Volgens mij is in een eerder bericht een foto geplaatst, kijk hier eens naar:
http://www.gsmarena.com/n..._specs_leak-news-3217.php
ik weet niet precies of die nou de ace, sun, sea ray of saber moet gaan worden, maar ik vind em er wel strak uitzien...
Anoniem: 119722
@Ramon7 oktober 2011 05:27
[...]
Zie jij dan ergens een plaatje van de Nokia Sun?
Ja hier, waarschijnlijk.
http://www.nieuwemobiel.n...ndows-phone-concept-2.jpg

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 119722 op 7 oktober 2011 05:27]

[...]
Polycarbonaat is inderdaad een soort plastic: "Polycarbonaat is een stevig, hard en doorzichtig materiaal [...]
Inderdaad. Ze maken er ook valhelmen van ... :+
Kun je je Nokia ook nog een keer laten vallen ...

[Reactie gewijzigd door Xubby op 6 oktober 2011 15:17]

Polycarbonaat is het doorzichtige plastic waar cd's / dvd's van zijn gemaakt..
En de bodyshells van zowat alle RC-raceauto modellen, erg sterk en flexibel materiaal dus.
Het schijnt dat de Nokia Sabre een 4.3inch scherm heeft...dat is nu niet bepaald klein te noemen. De Nokia Sea Ray zou een 3.7inch scherm hebben...dat vind ik inderdaad ook wel een beetje te klein (momenteel heb ik de omnia 7 met 4inch).
De Sabre heeft een 3.7inch scherm met een LCD display, maar de ACE krijgt een 4.3 inch scherm en wordt het flagship van Nokia terwijl de Sabre het lowbudget toestel wordt.
Het is de overtreffende trap van gewoon plastic, ga maar eens naar de winkel en pak het eens beet! Voelt verrekte goed voor "plastic" waar het slechts een variant op is.

http://en.wikipedia.org/wiki/Polycarbonate
Kan wel, maar dan moet de fabrikant zelf alle drivers gaan schrijven. Microsoft zelf levert maar drivers voor twee verschillende socs. En omdat de hardware specificaties redelijk vast liggen, is hardware acceleratie ook geen probleem en mede daarom voelt WP zo soepeltjes aan.

Daarnaast omdat WP nog geen volledige multithreaded oplossing heeft (je kunt wel switchen naar andere programma's, maar de rest gaan in een soort hybernate mode) heeft een multicore CPU ook weinig toegevoegde waarde.

Bij Android kun je eigenlijk niet meer zonder een dual core CPU omdat deze anders niet kan meekomen met WP en de iPhone toestellen. Android 3.0 moet wel hardware acceleratie gaan bieden, maar tot dan gaat alles via software..

Eigenlijk kun je wel stellen dat de WP fabrikanten het referentie model van Microsoft volgen op dezelfde manier zoals videokaart fabrikanten de referentie ontwerpen van NVidea en AMD volgen.. en dat model is zeer succesvol gebleken.
Volgend jaar oktober komen de multi cores pas uit voor WP.

Er zijn een aantal redenen waarom MS niet voor multi cores gaat maar voor een goedkopere snellere processor.
- Het idee van de telefoon is om 1 taak tegelijk te doen want zware taken doe je op een pc of in de cloud.
- Het voordeel van het doen van maar 1 taak is energie besparing iets dat zéér belangrijk is bij een mobiel device, WP devices kunnen véél langer op een accu doen dan welk ander device.
- Een game heeft meer aan 1 snelle core dan aan 2 langzame cores.
- WP zelf loopt super vloeiend door de GPU en CPU optimalisaties en kan daardoor de taken die het krijgt toegeworpen veel beter aan, iets dat bij Android niet het geval is.
- Omdat je minder zware hardware in een device kunt stoppen om dezelfde of betere user experience te bieden kun je besparen op de hardware, als je nu een top device kunt aanbieden 100 euro goedkoper dan dat van de concurent dan zullen mensen het eerder aanschaffen. Een device van 450 euro dat 2 jaar mee gaat of een device van 550 euro dat 2 jaar mee gaat is veel interessanter voor de consument! En over 1 jaar is de snelste processor toch de langzaamste dus waarom top of the bill betalen waar geen noodzaak voor is.
- En dan moet je eens voorstellen wat je voor een devices kunt gaan bouwen voor 299 euro met een OS dat super vloeiend loopt en geen enkele hinder ondervindt van tragere hardware, moet je dan eens kijken wat er voor een markt is en of er concurenten zijn die op dat prijsniveau je kunnen beconcureren! Ik denk van niet en ik denk dat er héél veel vraag is rond dat prijs niveau!

WP stelt nu nog niks voor maar ik ben benieuwd waar ze volgend jaar oktober staan!!!
Je twijfelt aan een OS omdat er geen dual core telefoons uitkomen met WP7.5 erop? Als jij dat belangrijk vind... ok ;)

Ondertussen is MS gewoon bezig met het verbeteren van het OS, dat ze op dit moment geen support voor dual-core hebben ingebouwd betekend niet ineens dat er een probleem is bij MS. En 4x 200Mhz is nooit zo snel als 1x 800Mhz :P
Maar 4x 250Mhz wel en dat is evengoed zuiniger...

Bij android (2.3) haalt dualcore gewoon 85-90% winst per extra core gemmideld over bijna alle soorten berekeningen... Dus 4x250=1Ghz en 85-90% daarvan is dus 850-900Mhz :)

Ondanks dat het OS het dus niet nodig heeft om de ervaring te verhogen (volgens horen zeggen dan ;)) zou het wel beter kunnen zijn voor het energie-verbruik. Nu heb ik geen idee hoe lang je met gem. gebruik met een WP7 telefoon kan doen, en dus ook geen idee in hoeverre dat te verbeteren is...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 oktober 2011 15:36]

Echtert zal met elke extra core de efficientie omlaag gaan. dus 4x250x.85 gaat niet op.
En windows phone werkt met een core die op max 1000 of 1400 Mhz draait. Kan dus ook minder.
hoeveelheid Mhz != snelheid

Een gelijk geklokte intel core i5 en AMD phenom II x4 zijn qua prestaties echt niet gelijk
WP stelt nu niets voor, volgend jaar wellicht weinig voor.

Ik zie nog steeds geen voordeel ten opzichte van IOS of Android. Microsoft heeft al te lang te veel macht op basis van hun 'Windows en Office' en het is hard nodig om deze macht te beperken. Daar zijn de tablets en smartphones nu hard mee bezig dus laat WP maar lekker klein blijven.

Het is toch vreemd dat velen zoveel moeite doen om de beperkte keuze in CPU's uit te leggen als een voordeel? Lijkt mij duidelijk dat de basis van dit OS niet voldoende flexibel is, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Linux.

Ik ben benieuwd of Nokia volgend jaar oktober haalt als 'zelfstandige' onderneming!
Daarvoor moeten ze zich niet teveel ophangen aan MS.
Jouw beredenering zal je vies tegen vallen. Er zijn nu al geruchten dat Microsoft in 2014 en 1015 heel groot gaat worden in de mobile market en die van de tablet.

Er is geen beperking in de CPU’s. Fabrikanten kunnen zelf bepalen welke CPU’s ze gebruiken, alleen moeten ze hier dan zelf drivers voor maken (wat weer kosten met zich mee brengt). Alle telefoons draaien snel en stabiel op de huidige snapdragons. Uit benchmarks is er al bekent gemaakt dat de nieuwe 1.4ghz wp7 toestellen bijna 50% sneller zijn (komt grotendeels door de gpu). Dit geeft al aan dat duelcore's zwaar overbodig zijn.

Eén of andere manier heb ik het idee dat veel mensen hier op tweakers.net gewoon te koppig zijn of het niet interesseren dat wp7 gewoon snel en stabiel draait. Er moet altijd een paar personen zijn, die zonder nadenken uitspraken maken die totaal niet op feiten gebaseerd zijn ... |:(

[Reactie gewijzigd door vali op 6 oktober 2011 23:06]

Jouw beredenering zal je vies tegen vallen. Er zijn nu al geruchten dat Microsoft in 2014 en 1015 heel groot gaat worden in de mobile market en die van de tablet.
ik geloof best dat WP7 een goed product is, mede omdat Microsoft ook zijn tijd ervoor neemt het goed te doen.

Maar nu al 3 jaar vooruit voorspellen?
Dit is tegenwoordig wel nodig in de computer wereld. Als je kijkt in de tijd dat wm6.5 werd uitgebracht, was Microsoft al stilletjes bezig met het ontwerpen van Windows Phone 7. Als Microsoft dit niet had gedaan waren ze waarschijnlijk allang uit de mobiele market gedrukt.
[...]
Microsoft heeft al te lang te veel macht op basis van hun 'Windows en Office' en het is hard nodig om deze macht te beperken. Daar zijn de tablets en smartphones nu hard mee bezig dus laat WP maar lekker klein blijven.
Hoe "grof" en "hard" het bovenstaande ook mag klinken, ik kan me er wat wat bij voorstellen. Zelf draai ik linux, omdat ik MS te "machtig" vind, met een aantal nadelen van dien.
En dat is een van de redenen waarom ik geen MS WP op mijn telefoon wil. Ik kies liever een "klein" OS van de gsm fabrikant zelf. Met alle voors en tegens van dien. Ik kan daar voldoende mee uit de voeten.
Goed dat Nokia nog niet opgeeft (en logisch). Het feit dat het nog in het nieuws is betekent dus dat er nog vertrouwen zit in Nokia, dat het nog niet helemaal weggevaagd is. Hopelijk komen ze weer terug in de markt met WP7/8.
juist, stukje kwaliteit zoals de N97, maar dan met een goed os erop en niet dat brakke symbian geneuzel.

Kon je gewoon een bakkie koffie overheen gooien, afdrogen, ff in de zon en hij ging weer verder. Op zich is het on screen toetsenbord op de omnia7 ook wel fijn, maar het fysieke heeft toch wel mijn voorkeur.

Maarja, wannie is, kan nog komen, ooit!
Kwaliteit? *proest*
Ik heb uit pure frustratie mijn N97 weggedaan na een jaar. Wanneer de telefoon te warm werd (wanneer hij een uurtje in je broekzak zit) reageerde het touchscreen niet of op verkeerde plaatsen. Ik heb twee keer het touchscreen laten vervangen (iedere keer twee weken telefoon kwijt) maar de issue bleef. Vriend van me had de N97 mini en daarbij was hetzelfde.
Sinds mijn N97 nooit meer nokia
De N97 was inderdaad een heel erg slecht model, bijna iedereen had problemen met dit toestel. Ik wou perse een qwerty mobiel dus ben ik van de N97 mini naar de Desire Z overstapt.. perfect vergeleken met die N97!
Ik ben noodgedwongen de andere kant op gegaan, wat een kuttelefoon is dat zeg. Gelukkig is mijn DesireZ met CM7 bijna gemaakt (in de wasmachine geweest, nieuwe batterij erin, werkt nu, maar geen scherm, dus nu naar de telefoonturk)
>4,3inch scherm en een qwerty toetsenbord en ik koop er 1. Vind 3,7inch toch nog te klein voor mezelf..
Gewoon een mainstream toestel qua specs. Verder wel ok telefoon waarschijnlijk. Het enige echte zwakke punt is dat mango. Ze hadden mijns inziens beter verder kunnen gaan met meego. Maar volgens mij hebben ze zich op een slinkse wijze laten opkopen door MS.
Minder open dan Android klopt wel, maar miner dan iOS? Daar kan ik mezelf (als gebruiker van beide) niet in vinden. iOS en WP7.5 zijn voor mij op veel punten gelijkwaardig en stabiel.
Microsoft heeft zelfs een hackersgroep geholpen om toegang te krijgen tot het toestel om het te unlocken zodat ze er van alles mee kunnen doen! Iets dat ik Apple niet zomaar zie doen. Tevens hebben ze die groep geholpen om vanaf hun custom rom toch te upgraden naar Mango.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee