Ballmer: Microsoft is met Windows Phone 7 kleine speler

Microsoft is vooralsnog op telefoongebied een kleine speler. Dat zei Microsoft-ceo Steve Ballmer tijdens een keynote op een bijeenkomst voor partnerbedrijven. Windows 7 was wel succesvol; er werden 350 miljoen pc's met het OS verkocht.

Volgens Ballmer heeft Windows Phone 7 niet geleid tot de verhoopte stijging van het marktaandeel in het snelgroeiende smartphonesegment. "We zijn in een jaar van erg klein naar... erg klein gegaan", aldus de Microsoft-ceo. Onderzoeksbureau Pew meldt dat 4 procent van de Amerikanen met een smartphone Windows Mobile of Windows Phone draait.

Ballmer denkt wel dat het nog goedkomt met Windows Phone 7, ondanks het geringe succes in het eerste jaar. "Je zult zien dat er veel zal gebeuren in de markt." Binnen enkele maanden komt Mango uit, de volgende versie van Windows Phone. Mango zal ook gaan draaien op Nokia-smartphones. Door Nokia zou het marktaandeel flink moeten stijgen; Microsoft betaalt miljarden aan de Finse fabrikant om Windows Phone-toestellen te maken. Nokia staat sinds een jaar onder leiding van Stephen Elop, die daarvoor de Office-divisie van Microsoft leidde.

Windows 7 was wel een succes in het afgelopen jaar, aldus Ballmer. Er werden afgelopen jaar in totaal 350 miljoen pc's met het besturingssysteem verkocht. Ballmer maakte de vergelijking met een niet nader genoemde concurrent, die 20 miljoen desktops en laptops verkocht. De topman doelde daarmee waarschijnlijk op Apples Mac OS X. Ballmer gaf maandag een keynote op Microsofts eigen World Wide Partner Conference, een bijeenkomst voor partnerbedrijven van Microsoft.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

12-07-2011 • 11:57

252 Linkedin

Reacties (252)

252
236
128
7
1
21
Wijzig sortering
Beetje rare titel. Die alleen gebaseerd is op de volgende quote;
Phones, we've gone from very small to very small, but it's been a heck of a year. (Laughter.) And you're going to see a lot of progress in that market competitively as we move forward.
Om daar nu die titel op te baseren en vervolgens de volgende quotes van 'm niet mee te nemen...
A year ago, Microsoft had no Windows Phone. In the last year, we've sold millions of phones. When we survey our users, nine out of ten of the people who bought a Windows Phone absolutely would recommend it to a friend. It's certainly a very busy, active, competitive market. We've got a lot of work to do to break through. And yet, the people in the phone business believe us. We've already had over 20,000 applications built for Windows Phone in eight months. That's a faster ramp than either Android or iPhone had.
Of deze, waarin onderzoeksbureau's (niet hij) voorspellen dat het de nummer 2 in de markt is in 2015. Ik vraag me dan wel af welk OS nummer 1 is... (gezien het aantal verschillende devices denk ik persoonlijk Android)
Others believe, too. Gartner and IDC both did predictions this year that said Windows Phone would be the No. 2 phone in the market by 2015.

[Reactie gewijzigd door Rowdy.nl op 12 juli 2011 12:31]

Die voorspellingen voor 2015 daar heb ik het niet zo nauw mee. Ik kan mij genoeg voorspellingen herinneren over wanneer Android de absolute marktleider Symbian van de troon zou stoten. Dit is velen malen sneller gebeurd dan verwacht. Zo kun je met WP7 naar mijn idee ook niks meer dan een pure schatting maken gebaseerd op verwachtingen.
OT: nogal dubieuze manier van selectief te copy/pasten dit artikel ^^

zelf win7 al op mijn hd2 geflikkerd (maar wel al even terug, gehoord dat er al pak verbeteringen enz zijn aangebracht ondertussen) maar desondanks dat ik het wel goed en snappy vond, mis ik 1 fundamenteel ding..pc sync..

en iedereen die hier nu met die cloud bs rond mijn oren komt zagen :) niet doen..
is het nu zo onredelijk te verwachten dat een w7 phone met mijn w7 RECHTSTREEKS kan communiceren om zo al mijn netjes en uitvoerig in orde gebrachte contacts van mijn outlook (met categoriën enz..) op mijn phone te zetten..ik vind van niet..

maar (last i checked, als iemand mij het tegendeel kan bewijzen met plezier) om al die dingen via mijn live id te gaan syncen is gewoon je reinste onzin (veel bussines contacts die niets in mijn privé adressenboek te zoeken hebben) deel v d info wordt gewoon niet meegegeven omdat wlive die parameters niet bezit..

Ik, en velen hier met mij op de it afdeling vinden dit gewoon reden genoeg om hem niet te overwegen (personal of corporate),ondanks alle positieve punten.Maar dat zal wel niet iets zijn waar ze verandering in zullen brengen, zoals iedereen tegenwoordig in de "cloud" wil gn functioneren..bleh

[Reactie gewijzigd door dwelfusius op 12 juli 2011 13:06]

Als jullie een IT afdeling hebben, hebben jullie vast een Exchange server draaien?

Als dat zo is dan is WP7 geweldig, want Exchange ActiveSync via wifi/3G gaat perfect.
(veel bussines contacts die niets in mijn privé adressenboek te zoeken hebben)
Dan gebruik je toch een extra exchange activesync account (MS Live ID danwel Google account) om je contacten gescheiden te houden?

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 juli 2011 13:55]

Anoniem: 394009
@.oisyn12 juli 2011 15:49
En liefst ook nog iets dat mijn contacten uit de USA houdt. Straks doet een van die contactpersonen iets dat de USA niet aanstaat en wordt opeens om jouw uitlevering gevraagd of wordt je opgepakt als je zo onvoorzichtig bent er ooit heen te gaan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 394009 op 12 juli 2011 15:49]

Ik irriteer me behoorlijk aan al die mensen die hier dingen posten terwijl het duidelijk is zich er totaal niet in verdiept te hebben!
Ik lees posts over dat Microsoft de naam had moeten veranderen? De naam is veranderd! Ja mensen, het is geen Windows Mobile 7! Het nieuwe platform heet Windows Phone 7. Daarnaast is het zo dat er een heleboel tevreden Windows Mobile gebruikers zijn, zeker in de zakenwereld. Voor bedrijven was het gewoon een prima platform. Niet het stabielste, maar wel functioneel.
Nu met Windows Phone 7 heeft Microsoft het over een totaal andere boeg gegooid en is innovatief en creatief te werk gegaan. De UI is revolutionair, vloeiend, mooi, informatief en ook nog eens ontzettend stabiel. Android en iOS zijn platformen voor apps. Statische grids met icoontjes. Niets vernieuwends, niets dan dat we al jaren kennen.
WP7 breekt met die eeuwenoude saaie statische icoontjes en komt met een UI die levendig en vloeiend is en bovendien integratie biedt met een heleboel diensten (facebook, Twitter, LinkedIn, Windows Live, Office, SkyDrive etc.). Geen ander platform heeft dit en dit is imo ook één van de grote voordelen van WP7.
Diegene die hier negatief zijn over WP7 hebben er waarschijnlijk nog nooit mee gewerkt. De apps zijn van ontzettend goeie kwaliteit en de snelheid waarmee de Marketplace groeit, is verreweg het snelst van alle mobiele platformen tot nu toe. WP7 gaat echt wel een groot succes worden. Dit vanwege het feit dat het nieuw is, iets totaal anders dan de gevestigde orde en erg teogankelijk is voor meerdere doelgroepen (lees: zakelijke gebruikers en consumenten)
Dat Windows Phone 7 nog geen groot markaandeel heeft is logisch. Hoe kan een product een groot marktaandeel hebben als het nog niet wereldwijd is gereleased? Met de release van Mango samen met de hardware van Nokia gaat het marktaandeel echt wel gigantisch stijgen. Als Microsoft dan ook een grote marketing campagne opstart is het succes wel gewaarborgt denk ik.
Ik ben een zeer tevreden WP7 gebruiker (HTC HD7) en volg de ontwikkelingen van WP7 op de voet sinds begin 2010. Ik heb er hoge verwachtingen van.
Anoniem: 218126
@LCP12 juli 2011 18:37
Nu Microsoft eindelijk ook een Phone besturingssysteem heeft waar positieve objectieve reviews over worden geschreven en waar zo te zien door Microsoft ook eindelijk flink wat belang aan wordt gehecht/in wordt geinvesteerd, denk ik dat het een kwestie van tijd is voor ze ook op deze markt de grootste speler worden. Het zal dan wel niet meer gebeuren met WP7, maar dan wel met WP8 of WP9. Waarom?

Omdat Microsoft nog steeds ruim 90% van de thuis PC en zakelijke PC markt van besturingssysteem voorziet en ze ook op de console markt hard op weg zijn de concurrentie (ver) achter zich te laten. Het overgrote deel van de consumenten, ook op de zakelijke markt, zal uiteindelijk kiezen voor de verschillende hardware items (PC, console, tablet, telefoon, auto, home automation, enz.) die het beste op elkaar aansluiten en met elkaar integreren.

We zijn niet ver meer ver weg van dat ik met mijn WP telefoon, via mijn Xbox en Kinect, live kan zien wat er in mijn woonkamer en slaapkamer gebeurt terwijl ik in de trein zit, zonder allerlei ingewikkelde setups/installaties. Straks kan ik op de bank zitten en met een simpele voice command direkt een goede video verbinding krijgen met mijn vrienden en/of huisgenoten met een WP mobieltje, Windows tablet, Windows Car, of in elke willekeurige kamer met een xbox/Kinect/monitor of PC combinatie zonder dat ik op hoef te staan of zelfs maar enige hardware hoef aan te raken. Met die gigantische Microsoft installed base en integratie zal straks het grootste deel van die gebruikers ook een Windows Phone willen hebben. Denk ik.
Anoniem: 218126
@LCP12 juli 2011 20:54
Officieel heet dat Windows Embedded Automotive 7

http://www.microsoft.com/...mbedded-automotive-7.aspx

;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 218126 op 12 juli 2011 21:10]

Verbaasd me niks, hoor er in het nieuws bar weinig over en ken letterlijk niemand hier in Nederland (ook niet via internet) die Windows phone 7 heeft..
Aangezien windows phone 7 officieel nog niet in nederland verkrijgbaar is (en vooral: het OS is nog niet in het nederlands) zullen ze in nederland nog niet zo actief op de voorgrond getreden zijn.
Nokia komt met WP7 Mango als 1 van de eerste in Nederland uit dit najaar.. met Nederlandse Taal, Toetsenbord Correctie en App store die al goed gevuld is... Nederlandse apps komen er ook steeds meer.. nu al!

Wat een fouten in het artikel, heb de presentatie gezien en hij zei 350 miljoen pc's verkocht.. dus allerlei OS'en kunnen daar op draaien. Er waren 400 Miljoen licenties verkocht. Dit even corrigeren Arnoud Wokke!! :)

Bron: http://www.engadget.com/2...ion-windows-7-licenses-s/

Bron2: http://www.zdnet.com/blog...ner-conference-stats/9988

Bron3: http://www.security.nl/ar...=rss&utm_campaign=rssfeed

Verder heeft Balmer nooit ''geen succes'' gezegt. Alleen dat het marktaandeel is gekelderd. Of er minder WP7 worden verkocht hebben ze ook nooit gezegt... ze zeiden juist dat er een klim in zit en dat ze met Mango Update en Nokia nog veel meer verwachten.

Fix it Arnoud svp.

edit: Wat Blamer precies (grappenderwijs) zei was “very small” to “very small” , erg klein naar erg klein. Hij bedoelde waarschijnlijk dat het WindowsMobile aandeel door WP7 werd opgeslokt, dus nooit ''geen succes''. Balmer zei dat ze miljoenen WP7's hadden verkocht, hoeveel miljoen zei die niet maar iedergeval het meervoud van een miljoen en hij zei juist dat het wel een succes was meerdere keren.

[Reactie gewijzigd door Hyperik op 12 juli 2011 13:12]

Is 'geen succes' niet inherent aan een heel laag marktaandeel?

Ik ben erg benieuwd wat voor impact Mango en Nokia hebben op het marktaandeel van WP7 in 2012.

[Reactie gewijzigd door densoN op 12 juli 2011 13:12]

Het zijn gewoon niet Ballmer's woorden, maar het artikel doet het helaas wel zo overkomen.

Als de markt met 200% groeit en je verkopen 'maar' met 199% daalt je marktaandeel, maar heb je wel bijna 2x meer verkopen als vorig jaar... Dat kan dus een prima succes zijn :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 juli 2011 13:20]

Dan heeft Nokia ook succes.

En het wrange is straks dat straks misschien wel het marktaandeel van Windows Phone verviervoudigd, maar het marktaandeel van Nokia halveert.

Ik denk dat (tegen de geruchten in) MS nog wacht met het overnemen van Nokia. Mijn verwachting is dat het marktaandeel van Nokia nog wel wat klappen krijgt en de beurskoers idem dito.
Iets kan al succesvol zijn als je er geld mee verdient, en dat kan op zo'n grote markt ook met 5% marktaandeel. Of MS WP7 nu als succesvol ziet weet ik niet, ik weet ook niet of ze er verlies op draaien, maar het marktaandeel is helaas erg klein, ondanks dat het toch een erg degelijk OS is.
Dat van die licenties: dank, inmiddels aangepast. Voor het overige zal ik graag reageren in het topic hierover in Geachte Redactie :)
Dit zegt veel, lijkt me:
Door Nokia zou het marktaandeel flink moeten stijgen
Dus het aandeel van WP7 stijgt door Nokia, niet door zichzelf.

WP7 heeft te weinig karakter om echt van belang te kunnen worden. Ze hebben eigenlijk niks te bieden, ze hebben geen killer factor. iOS heeft dat wel (snel, gelikt), Android heeft dat (veel features, mainstream, veel apps).
[...]
WP7 heeft te weinig karakter om echt van belang te kunnen worden. Ze hebben eigenlijk niks te bieden, ze hebben geen killer factor. iOS heeft dat wel (snel, gelikt), Android heeft dat (veel features, mainstream, veel apps).
Ja! Ik vind dit echt een geniale reply! Heerlijk gewoon, ik weet niet of ik hier nou een grote reactie op ga geven of er een blog artikel over ga maken. Waar OS'en voorheen beoordeeld werden op performance, geheugen gebruik, applicaties of veiligheid, worden de nieuwe OS'en beoordeeld op karakter. Dit is toch te mooi voor woorden?!

Ik kies voor een iPhone, want die heeft een beter karakter dan een Blackberry.
Magnifiek gewoon!

En ook al lijk ik hierboven ongelofelijk sarcastisch, zo is het niet bedoeld. Het prikkelt me gewoon dat een OS tegenwoordig volledig op zijn uiterlijk ("snel" is een dynamisch stukje uiterlijk) geoordeeld wordt, in plaats van zijn daadwerkelijke prestaties. Het is natuurlijk ook voordehandliggend; want waar MacOSX, Windows en Linux steeds meer op elkaar zijn gaan lijken, is dat natuurlijk voor drie from-scratch OSen (iOS, WP7, Android) nog veel sterker het geval. Opvallend genoeg zijn de drie intern totaal anders van opbouw, en zouden ze elkaar daar wel degelijk kunnen beconcurreren.
Maar de interne werking, energie/geheugen zuinigheid, veiligheid en andere functionele zaken moeten het onderspit delven voor de look-and-feel van het systeem. Alle drie proberen op hun eigen wijze een intuïtieve, prettige en overzichtelijke interface aan de gebruiker te geven, maar toch niet zodanig afwijkend van de andere twee dat het gebruikers van andere platformen te exotisch wordt.
Het succes van OS'en wordt volgens mij al sinds de jaren 90 al niet bepaald door performance, geheugengebruik of veiligheid, maar door gebruiksvriendelijkheid, verkrijgbaarheid en door hoe breed het ondersteund wordt. Dat geldt uiteraard voor de consumermarkt en niet voor de professionele markt of servers, waar andere eisen de boventoon kunnen voeren. Windows 95 zou genoeg moeten zeggen en zelfs bij DOS kon je vraagtekens zetten als je kijkt naar het FAT-bestandssysteem. Beide waren een groot succes.

Op de mobiele markt is het wat dat betreft niet anders. iOS wordt goed ondersteund door developers en is gebruiksvriendelijk, Android wordt goed ondersteund door developers, staat op enorm veel toestellen en is ook gebruiksvriendelijk. Windows Phone 7 is gebruiksvriendelijk, maar heeft een wat basic look(persoonlijk vind ik het erg mooi, zeker in beweging, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen het saai vinden ogen), slecht verkrijgbaar (richten zich nu op high-end toestellen) en heeft nog niet de support van de eerdere twee OS'en. Met Mango zal Microsoft weer features implementeren die de andere OS'en al tijden hebben, maar die staan ondertussen ook niet stil. De vraag is of Windows Phone niet gewoon te laat is. Wat ook vergeten wordt is dat gebruikers prima met wat tekortkomingen kunnen leven. Android heeft zijn kuurtjes, maar ik ben er zo gewend aan geraakt en nog steeds tevreden. Het is voor mij de moeite niet om een overstap te maken en ik denk dat veel gebruikers zich nu al aan een platform hebben gebonden.
Anoniem: 170297
@BarôZZa12 juli 2011 16:28
Microsoft is groot geworden met illegale kopieën. Nu kan je met telefoons niet illegaal kopiëren.
Microsoft is groot geworden omdat het standaard op iedere computer staat en de meeste mensen niet bereid zijn extra te betalen voor een mac. Het feit dat er zo nu en dan een illegale kopie ergens word geinstalleerd wil niet betekenen dat het daardoor is groot geworden.
Dit is idd een van de redenen dat Linux niet is aangeslagen bij de thuisgebruiker. Linux heeft helemaal geen gezicht. Je ziet een window manager die je distro heeft uitgekozen en gemod.
Dat het weinig uitmaakt welke window manager je hebt en dat je kan kiezen is dan weer iets dat alleen de gevorderde gebruikers ontdekken.
Dus het aandeel van WP7 stijgt door Nokia, niet door zichzelf.
Hoe goed je OS ook is, om het een succes te laten zijn moet het wel door iemand op de markt gebracht worden. Kijk maar naar Linux. Op zich een prima OS, maar geen enkele (grote) fabrikant levert het met z'n PC's en dus zal het nooit een groot succes worden.

Nokia is met name in Europe nog steeds een grote speler. En met de Mango update kan Windows Phone zich ook wat meer meten met iOS en Android. En Windows Phone komt dan ook in veel meer talen beschikbaar en kan dus ook in meer landen worden verkocht.
Dus volgens jou, is linux géén groot success?
Waarom gebruikt dan 80% van alle webhosting- en VPS-providers dan linux distrubuties?
Lijkt mij wel een groot genoeg succes.
maar bij thuisgebruikers licht het marktaandeel rond de 10% of so dus dat noem ik dan niet zo groot succes
Dat is meer in de buurt van 1%, niet 10%. De vraag is hoe je een succes definieert.

Voor Google, Amazon, etc is Linux een succes omdat hun infrastructuur er geweldig op draait tegen lage kosten.

Voor IBM en Cray is Linux een succes, omdat het ze de kans geeft naar smaak supercomputers in te richten op veel verschillende architecturen.

Voor Red Hat is het een succes omdat het ze helpt andere bedrijven verder te brengen.

Voor 1000en ontwikkelaars is het een succes omdat het ze de kans geeft over een OS naar smaak te beschikken.

Voor TomTom is het een succes omdat ze er veel devices mee verkopen.

Voor wie zou het een succes zijn als heel veel desktop gebruikers het hebben?
Oke opzich waar maar wat Milt zegt is niet dat linux als os slecht is of dat linux als desktop OS slecht is (zelfs het omgekeerde). Wat hij zegt is dat het als DESKTOP OS niet heel succesvol is omdat het door niemand wordt verkocht. Hij gebruikt dit als analogie voor de WP7 relatie tot Nokia. Ja zijn analogie is niet exact of 100% juist maat als illustratie is het prima toch?
Als je even niet je best doet om een segment te vinden waar je je geliefde linux kunt verdedigen en bedenkt dat Milt het hier overduidelijk over de client system markt heeft, daar heeft linux bijzonder weinig in te brengen tegen windows wat gebruikersaantallen betreft... Bovendien was het duidelijk geen flame tegen linux, waarom moet je je zo aangevallen voelen?
WP7 heeft genoeg karakter, het is een net systeem. Het is echter enorm dichtgetimmert in tegenstelling tot WM6.5 en voorgangers. Ik zou het liefst kunnen doen en laten wat ik wil zoals met WM. Combinatie van de twee zou briljant zijn.
Dacht het all, klanten willen keuze, mogelijkheid om dingen aan te passen.

WIndows Phone 7 mag dan dicht zitten [tja veiliger] maar wil een persoon dat wel?
Het lijkt me dat iOS al heeft bewezen dat dat goed verkoopt.
Je hoort veel (vooral van leken) dat iOS zo goed loopt, zo makkelijk is, veilig, etc etc. Dat is voor een groot deel te danken aan de controle die Apple erop uitoefent.
Als je geen troep kan installeren, dan loopt het OS goed. Dus dichttimmeren - en zorgen dat alles wat erop geïnstalleerd kan worden gecontroleerd is en werkt. Dan blijft je OS soepel en goed lopen en dat lijkt te zijn wat de klant wil!
Een deel van de klanten ja, het succes van Android geeft aan dat dit geen wetmatigheid is, Android is groter dan iOS inmiddels en groeit sneller. Dat zou dus kunnen inhouden dat WP7 in dezelfde vijver moet vissen als iOS.
Dat Android groter is zal weinig te maken hebben met de openheid. Dat zal meer te maken hebben met de kosten. Een Android telefoon is over het algemeen een stuk goedkoper dan een iPhone. En er zijn er gewoonweg meer van.
Ik in ieder geval wel. En ik durf ook wel te beweren dat de gemiddelde bezoek van Tweakers dat ook wil.
Als niemand het wilde bestonden sites als xda developers niet.
Anoniem: 159816
@Nas T12 juli 2011 12:55
Phone7 is juist snel en gelikt. Hell, ik zou het gelikter dan iOS willen noemen!
Inderdaad, ik heb pas 1 keer een Phone 7 toestel in de handen gehad maar dat was toch wel behoorlijk snappy te noemen.
Persoonlijk vind ik WP7 een van de telefoon OS-en met het duidelijkste eigen karakter. Mijn broer heeft een Omnia 7, en ik moet zeggen dat ik het erg mooi vind werken, het is retesnel, het heeft een eigen smoel, alle functies werken en zien er consequent uit, en er zit duidelijk een ontwerpvisie achter. Ik kan me echt niet voorstellen hoe iemand kan vinden dat Android meer karakter zou hebben dan WP7, het enige wat Android te bieden heeft boven andere systemen is dat je zonder jailbreak allerlei freaky shit met je telefoon kunt uithalen waar 95% van de mensen geen barst om geeft (laat het downmodden maar weer beginnen) en dat er zoveel verschillende toestellen te kiezen zijn waar het op draait.
iOS heeft dat wel (snel, gelikt)
Niet om het een of ander, maar ik heb een WP7 (Samsung Omnia 7) en het eerste wat iPhone gebruikers tegen mij zeggen is oh wat is die snel.

Daarnaast, WP7 bestaat net aan een jaar, Android was in het eerste jaar ook niet direct zo groot.
Heb je ooit een WP7 in gebruik gehad? Dus niet door het menu bladeren van een gemolesteerd model in de Mediamarkt. Mijn ervaring met WP7 is namelijk dat het een erg snel en vloeiend OS is wat zeker potentie heeft. De meerderheid van de nadelen van het OS worden met Mango weggenomen waarna voor mij persoonlijk alleen het aanbod van Apps nog wat minder is (logisch, net als alle andere platformen groeit dit naar mate het product langer bestaat.).

Als je nagaat wat voor bagger product Android bij de introductie was doet WP7 het absoluut niet slecht. Het feit dat Microsoft veel te laat zijn met de release van WP7 én Mango kan niet worden tegengesproken en heeft ook zeker een flinke impact op het succes van WP7 in de toekomst.

Mijn persoonlijke ervaringen met Android zijn absoluut minder positief. Ieder half jaar een update waarna je het toestel het beste kan resetten om de boel stabiel te houden en de instabiliteit van het OS (vastlopers, wegvallende gesprekken, enorme berg ongecontroleerde rommel in de market).

De iPhone blijft in mijn ogen marktleider door hun hoge kwaliteit hard- en software, gigantisch aanbod van apps en de stabiliteit en snelheid van het OS. Helaas voor mij vond ik de iPhone 4 gewoon niet lekker in de hand liggen en koop je voor letterlijk de helft van het geld een nieuwe Omnia 7.
'' Ze hebben eigenlijk niks te bieden, ze hebben geen killer factor.''

Typisch een uitspraak van iemand die nooit een WP7 toestel in zijn handen heeft gehad. :S. En idd ''snel,gelikt'' zijn true killer factors ;).

Als je nou ff op internet zou kijken dan kan je zien dat wp7 door zo wat elke techblog als een hele goede, zo niet betere (dan iOS, Android) mobile OS wordt genoemd.

[Reactie gewijzigd door RomaniusDranius op 12 juli 2011 12:55]

Ik heb WP7 en onze gebruikers in Europa krijgen zover mogelijk in hun landen WP7 telefoons, en er is er werkelijk niet één bij die WP7 een verbetering vindt t.o.v. danwel hun oude HTC met wimo 6.5 en Sense, danwel hun prive iPhones.

En dat snap ik best, want het ding biedt vooral features die je niet hebben wilt, zoals vaag verstoppertje spelen met je bestanden, onhandige instellingsmenus en de drang van je telefoon om een soort pocket-facebook te spelen terwijl het een zakelijk toestel moet wezen. Zune geforceerd om geen andere reden dan dat bij je iPhone itunes moet, dus moet je bij je WP7 ineens Zune...
WP7 is geen iPhone killer, het is een iPhone wannabe. Ze hadden beter HTC kunnen bellen en Sense over kunnen nemen, dat werkte nog lekkerder ook.
WP7 is geen iPhone killer, het is een iPhone wannabe. Ze hadden beter HTC kunnen bellen en Sense over kunnen nemen, dat werkte nog lekkerder ook.
Sorry hoor, maar Sense lijkt qua interface meer op de iPhone dan WP7. WP7 is alles behalve een iPhone wannabe. Je kunt het helemaal niets vinden, maar MS heeft in ieder geval gekozen voor een compleet andere presentatie met hun Metro interface.
Waarom iphone wannebee? Dus volgens jou is ieder OS een iphone wannebee, gewoon omdat het niet door Apple wordt gemaakt. Jullie moeten eens beseffen dat niet iedereen een iPhone wil of wil nadoen.
de drang van je telefoon om een soort pocket-facebook te spelen terwijl het een zakelijk toestel moet wezen.
En daar ga je dus fout. WP7 is nadrukkelijk bedoeld als een consumenten mobiel OS (totdat MS wat updates doorvoert). Het is zelfs zo dat Microsoft een tijd lang op hun website zakelijke klanten door heeft verwijst naar WM6.5.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 12 juli 2011 13:51]

Het is natuurlijk wel zo dat pocket-facebook in paar maanden tijd zal veranderen naar pocket-LinkedIn of pocket-Twitter , twee ubber hype's onder zakkelijke gebruikers.
zoals vaag verstoppertje spelen met je bestanden, onhandige instellingsmenus
Dat hebbe iOS en Android wel mooi opgelost door special Apps er voor te bouwen. :)
Anoniem: 614
@Nas T12 juli 2011 17:42
WP7 heeft juist wel heel veel karakter in de zin die jij bedoelt. Het werkt allemaal logischer als het inmiddels bedaagd uitziende iOS. En ja ik had een iPhone.
Zodra gevuld met data ziet het er gelikter en sneller uit als juist de 2 factoren die je noemt van iOS. Probeer WP7 eens zelf. Het liefst de Mango beta.

Het zijn andere factoren dan die jij noemt die zorgen voor nog een laag markt aandeel.
Denk aan nieuw op de markt. App store die groeiende is vanaf 0 apps. Verkopers in de winkels en installed base waarvan anderen kunnen zien hoe mooi WP7 werkt.
WP7 heeft juist mogelijk teveel karakter. Het wijkt teveel af van Android of IOS om populair te zijn. De consument wil eigenlijk niets afwijkends, maar gewoon een telefoon die eindeloze rijen iconen kan weergeven.

Vergelijk het met de automarkt: de consument wil gewoon een Volkswagen Golf of een Audi, dus gewoon een auto die je zeer veel ziet. Goede, maar uiterst saaie auto's.
Al eens WP7 geprobeerd?
Anoniem: 80466
@Rob Coops12 juli 2011 13:05
Het is simpel weg een slecht OS voor een telefoon. Android en iOS zijn veel gebruikers vriendelijker en werken prettiger
Je hebt blijkbaar nog nooit een toestel in je handen gehad want Windows Phone 7 is echt veel gebruikersvriendelijker dan bijvoorbeeld Android
Er wordt in Nederland inderdaad nog niets aan reclame gedaan omdat het pas in oktober officieel beschikbaar komt.
Anoniem: 95759
@RoccoS12 juli 2011 12:09
Maar ja, dat is nou precies het probleem. Je moet tegenwoordig toch echt een globale strategie hanteren. Ze hebben heel veel moeite gedaan om tijdens de lauch ook devices te hebben, wat ze ook hadden. Maar als je in de meeste landen het niet eens kunt krijgen krijg je nooit een draagvlak, wat Android, RIM en Apple wel goed doen. Stel je voor dat je een jaar moet wachten in NL voor de nieuwe iPhone, dan zou je toch ook sterk teruglopende cijfers krijgen? Als je abonnement afloopt, en je kunt het niet krijgen- ja natuurlijk ga je dan niet over op iets wat je nog niet kunt krijgen. Je gaat niet een jaar wachten tot het er wel is.

Ik zou de hele windows mobile marketing afdeling maar saneren en mensen van Apple overkopen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 95759 op 12 juli 2011 12:10]

Ik geloof niet dat nederlandse verkoop significant is in wereldcijfers :). Wat hier wel goed is is snelle adoptie van nieuwe apparaten. Je vind hier veel early adopters.

[Reactie gewijzigd door RielN op 12 juli 2011 12:11]

Als iedereen in Nederland ineens Windows Phone 7 ging gebruiken dan zou het gebruikersaantal verdubbelen :+

Maar serieus, als je slechts in een beperkt deel van de wereld je producten aan biedt en het daar niet kan verkopen, dan doe je iets verkeerd. Doordat niemand het wil gebruiken wil niemand er wat voor ontwikkelen, waardoor nog minder mensen het willen gebruiken. De achterstand wordt steeds groter op deze manier. Als ze gewoon overal het product verkochten zouden ontwikkelaars meer tijd stoppen in het ontwikkelen van Windows Phone apps, waardoor vanzelf meer mensen interesse krijgen in het platform.
Nederland maakt op zich niet veel uit voor de doorbraak van Win7, maar als het in NL 'niet te krijgen' is, dan is het vaak ook in de rest van Europa lastig te krijgen. Een heel de EU maakt wel degelijk wat uit op de smartphonemarkt :)

Overigens zijn win7 toestellen wel gewoon te krijgen in NL, zie ook de pricewatch links bij dit artikel.
Mischien niet in verkoopcijfers. Maar Nederland is wel dé markt bij uitstek om nieuwe dingen te proberen:
- Klein dus weinig risico
- Hoog percentage penetratie van nieuwe producten
@hakken314

Apple is ook niet begonnen met een globale introductie van de iPhone. In het begin was de iPhone echt maar in een beperkt aantal landen verkrijgbaar. En toen moesten we ook een jaar wachten op de nieuwe iPhone. Dus die noemer gaat niet op.

Gezien de kwaliteiten van Windows Phone 7, en eigenlijk pas de volwaardige introductie aankomende oktober, verwacht ik dat het echt helemaal goed gaat komen.
Maar laten we wel zijn, de iphone was toentertijd wel een revolutie op de telefoonmarkt. Het baanbrekende van windows phone 7 zie ik niet zo.
Simplicity O+
(Heb zelf een omnia 7)
toendertijd was iphone anders maar een veredelde featurephone hoor
het enige revolutionaire was hun capactive touchscreen. apps en veel basisfunctionaliteit ontbrak gewoon

ik snap nog altijd niet dat MS WP7 middels een update van copy/paste functionaliteit gaat voorzien
gezien hoeveel er daarrond te doen geweest is destijds met de iphone ben ik beschaamd in hun plaats dat ze zo een 'smartphone'-os releasen
Die update met copy-paste is er echt al maanden hoor ;)
Dit is gewoon onjuist. Zowel iOS, Blackberry als Android zijn niet direct wereldwijd gelanceerd. Net zoals Windows Phone zijn telefoons met deze OSen eerst in enkele landen gelanceerd en pas later wereldwijd beschikbaar gekomen.

Microsoft heet schijnbaar tijd nodig om Windows Phone in alle landen uit te brengen en het OS compleet te maken. De Mango update is zowel voor de globale strategie als voor de functionaliteit van het OS dus een belangrijke stap. Op het moment dat het OS compleet is en compleet vertaald, zullen ook Windows Phone toestellen wereldwijd worden uitgebracht.

Wat Microsoft in eerste instantie gedaan heeft is het OS in een beperkt aantal talen uitbrengen om zo te kunnen focussen op features in plaats van vertalingen. Maar dat is dus een vrij normale strategie en niets anders dan wat Apple gedaan heeft.
Ik heb het idee dat microsoft met opzet wat voorzichtig is geweest met de introductie van phone 7, misschien iets te voorzichtig. Nu hebben ze de markt een beetje af kunnen tasten, en met de introductie van mango gaat er een grotere markt aangesproken worden. Een goede marketing campagne in oktober zal waarschijnlijk wonderen doen. Maargoed, ik hou het fijn bij android voorlopig.
Anoniem: 389237
@HKS-Skyline12 juli 2011 17:21
Microsoft heeft goed gekeken naar de uitrol van Android, wat naar mijn idee ook niet "groots" is aangepakt. Langzaam marktaandeel afsnoepen en ondertussen een solide besturingssysteem neerzetten. Ook Microsoft's ervaring in de zakelijke markt zal ze geen windeieren leggen. De gedachte dat Microsoft de boot gemist zou hebben lijkt me dan ook overdreven en over 5 jaar niet meer relevant.

Launcher7 op android draait hier trouwens prima.
Eigenlijk vind ik dit een dooddoener omdat het uitgaat van de notie dat mensen de producten niet kennen die niet lokaal te verkrijgen zijn. En dat is absoluut niet het geval. Producten die gewild zijn of veel potentieel hebben om in grote getallen verkocht te worden hebben soms weinig reclame nodig. Bedoel het is nu bijvoorbeeld sinds kort dat ik voor het eerst reclame heb gezien voor HTC of Apple toestellen op Vlaamse TV terwijl die dingen al een lange tijd populair zijn.

Reclame kan helpen maar het is zeker niet het walhalla of die er opeens voor zal zorgen dat alles een bocht maakt van 180° wat eigenlijk nodig is om het toch een succes te laten worden. Mensen zijn veelal kritisch de dag van vandaag t.o.v. reclame en hebben het meer op mond naar mond reclame of ervaring met toestellen die nu al op de markt zijn en die is er nagenoeg niet. Een Amazon is niet populair omwille van de product beschrijvingen die fabrikanten opspelden, maar de user reviews.

En officieel of niet de Windows 7 phones liggen alvast hier in België al een tijdje in de rekken. Demo toestellen bvb in de MM genoeg om het uit te proberen dus iedereen die een nieuw toestel zoekt zal er waarschijnlijk wel al mee in contact zijn gekomen. Zelf vorige week hier in een relatief kleine shops hadden ze enkele toestellen liggen. De consument kan het echt niet schelen of een product die ze in hun handen hebben nu "officieel" gereleased is of niet. Alvast ik toch niet, dat is een vraag die bij mij toch niet opkomt als ik iets uit de rekken neem.

Om eerlijk te zijn tweakers.net (maar dat heeft eigenlijk veel te maken met de doelgroep die vooralsnog vrij Microsoft minded is omdat ze beroepsmatig het meest met die producten in contact komen) is eigenlijk de enige plaats die ik ken waar men enigszins positief is over de acceptatie van Windows Phone 7.

Althans zonder een oordeel te vellen over de kwaliteit van Windows Phone 7 naar mijn gevoel klopt dat beeld niet echt met de realiteit maar bon. Perceptie in die zaken is ook iets persoonlijk.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 12 juli 2011 12:26]

is eigenlijk de enige plaats die ik ken waar men enigszins positief is over Windows Phone 7
Onjuist. Ontzettend veel blogs en tech sites zijn razend enthousiast over Windows Phone 7. Speur het net maar eens af. WP7 wordt alom geprezen om zijn innovativiteit en snelheid. En terecht.
is eigenlijk de enige plaats die ik ken waar men enigszins positief is over Windows Phone 7.
negatief wel dan?
Het is goed dat ze toegeven dat er nog veel te verbeteren valt.

Ik heb zelf WP7 op een 'oude' HTC HD2 gezet en moet zeggen dat ik positief verbaasd ben.
Als ik verglijk met mijn HTC Desire (Android) en iPhone 3/4 dan komt WP7 er in gebruiksgemak (telefoon/email/internet) er best goed uit.

In combinantie met Nokia hardware denk ik zelf dat ze best kans maken.

[Reactie gewijzigd door t-force op 12 juli 2011 12:11]

Anoniem: 197965
@t-force12 juli 2011 16:23
Of juist niet. Want hoeveel zin heb je om een OS te geen installeren als fabrikant als de maker je een alliantie met een van de grootste spelers beconcureert ? Grote kans dat WP7 als Nokia ding eindigt en dat is niet goed voor een OS
Ik heb zelf een WP7 toestel (Trophy) en ook andere devices (iOS). Maar ik moet zeggen dat de basis die MS heeft neergelegd met WP7 erg interessant is. Ik hoop dat ze toch een groter marktaandeel kunnen verkrijgen. De UI werkt erg lekker en heeft bij mij de nare smaak van WM6.x volledig weggespoeld.

Op dit moment draai ik de beta van Mango en daar zit weer een hele hoop verbetering in.
Waarschijnlijk komt dat grotendeels omdat je niet verder kijkt dan je neus lang is ;). Bekijk maar eens de forum van w7 op tweakers.net, daar zul je genoeg mensen (inc mijzelf) vinden die een wp7 toestel in hun bezit hebben.

Draai nu de beta rom van Mango op mijn omnia 7 en deze is in gebruik vele malen sneller dan de duelcore's android phone van mijn collega's op mijn werk.. Hiermee bedoel ik het gebruik maken van de browser en de multitasking tussen verschillende apps. Het is vele malen soepeler en efficiënter.

edit:

Ik zie alweer dat ik telaat ben met reageren |:(

[Reactie gewijzigd door vali op 12 juli 2011 12:41]

ik heb er eentje.
Maar met mango is zeg meer de offieciele launch er is nog niet eens een worldwide appstore(marketplace dan op wp7). En geen nl taal ondersteuning toetsenbord.

maar dat komt allemaal met mango als microsoft slim is gaan dan de marketing kraan wat meer open gooien want de os is nu al retesnel.
Ik weet dat ze mijn post gaan wegmodden..

Maar echt je zou het eens een kans moeten geven, het is niet omdat iedereen rondloopt met Android of iOS dat je dat ook moet. IK ben en was een enorme Android fan, maar sinds ik 2 weken geleden een WP7 telefoon heb aangeschaft hou ik van WP7. Het is simpel, en SNEL echt snel, alles werkt zoals het hoort en daarbij zijn de graphics niet slecht. 1nadeel: de marketplace zit nog niet boordevol...
Ik ken wel iemand die Windows Phone 7 heeft, maar daar draait Whatsapp niet eens op. Een van de meest populaire apps van dit moment.
en dat komt omdat wp7 nog allemaal nieuw is . whatsapp komt ook uit voor wp7 binnenkort dus dat is ook geen probleem ..
er komen elke dag apps bij ook apps die van andere osen komen het heeft ff tijd nodig om die apps ook te maken he dus dat is echt geen probleem
Zo`n telefoon heb je tegenwoordig 2 jaar en dan weer een nieuwe. Dus 25% van de tijd geen apps gebruiken vind ik zonde. Geen WP7 voor mij in ieder geval.
Oh nou, dan zal het wel niks zijn |:(
Vind de uiterlijk wel erg mooi, maar vind de prijs net iets te duur, Anders had ik er al lang 1 gekocht
Denk inderdaad dat het ook aan de prijs ligt. Windows Phone 7 phones (klink best dom lol) zijn erg highend!

Maar zakelijke mensen gaan vaker met BB aan de slag, dehippe mensen die wat meer geld over hebben metde iPhone, tweakers enz met highend Android of gejailbreakte iPhone en de gemiddelde consument neemt een dumbphone, een instap Android of instapBB.

Het voelt alsof WP7 nog niet echt een eigen doelgroep heeft en tussen wal en schip blijft hangen.
Volgens mij heb jij een erg lange winterslaap gehouden :z ;)

In de praktijk kiezen tienermeisjes voor BB (al heb ik het idee dat de hype langzaam over gaat, vooral dankzij whatsapp e.d.)
Android is echt puur mainstream. De meeste mensen kiezen momenteel echt voor een Android.

Ik werk voor een bedrijf dat normaal gesproken erg ouderwets is (tot nog maar pas geleden gebruikte men Nokia's) en zelf hier is men inmiddels overgestapt op Android.

De tijd dat alleen tweakers met highend Androids rondliepen ligt echt al een tijd achter ons.
Mag ik je erop wijzen dat dat in België niet het geval is... Ik heb 2 weken gelden een LG Optimus 7 (e900) gekocht voor 229€ bij Base. Base is een dochterbedrijf van kpn dus dat moet bij jullie toch ook mogelijk zijn ?

Anders raad ik nog expansys.be aan, daar verkopen ze het voor 219€...
ik als trouwe windows gebruiker zou t toch nog wel eens willen proberen, Zolang het aan mijn eisen voldoet :P

WiFi
GPS
Lage prijs xD
En goede besturing
Dan ga ik m halen :P
Wifi en gps heb ik op mijn omnia 7.
Maar ik zou wachten tot nieuwe generatie mobiele telefoons uitkomen met Mango versie van wp7.
Dan kun je 'm dus al gaan halen. Een geïmporteerde 16GB Omnia 7 uit Duitsland is onder de 200 euro als ik me niet vergis.
OT: het zijn gewoon "Windows Phones" ;) Zo noemen ze ze overal bij MS, en dat klinkt alweer een tikje beter.
Denk inderdaad dat het ook aan de prijs ligt. Windows Phone 7 phones (klink best dom lol) zijn erg highend!
Ik heb mijn HTC 7 Trophy voor 200E nieuw gekocht. Dat is nouwelijks highend priced te noemen :)
De meeste Windows 7 Phones zijn toch al diep in prijs gezakt?
Zeker de LG variant:
pricewatch: LG Optimus 7 E900 Zwart
Die heb ik 1 , en ben er erg tevreden mee!
batterij gaat erg lang mee en vind hem erg snel werken,

Microsoft moet gewoon snel zorgen dat die marketplace ondersteund wordt in nederland dat is gewoon hun eigen dooddoener!
Anoniem: 394009
@Scorchor12 juli 2011 13:00
Ze zouden er beter aan doen om markets niet verplicht te stellen. Als ik een gesloten systeem zou willen kocht ik wel een iPhone, nu koop ik dus (ook) geen WP7 toestel.
Die heb ik ook. Echt een prachtig display en GORILLA GLASS VOOR DIE PRIJS ! Het display vind ik qua kleurenreproductie echt wel beter dan de iPhone 4, zeker als je er HD videos op bekijkt.
Er zijn al WP7 telefoons voor 200 euro ofzo. Dat noem ik niet echt duur. http://tweakers.net/price.../?keyword=Windows+Phone+7
zelf vind ik dat nog redelijk aan de prijs, Zit zelf met een telefoon van nog geen €100 op zak

En dat zijn al fijne telefoons
Vind je? 1GHz Snapdragon, 5MP camera met 720p-opnames, 8GB interne opslag, 512MB RAM-geheugen, 3,7" WVGA-scherm. Voor €209 is dat echt geen geld. En dankzij de update-strategie van MS ben je verzekerd van de Mango-update, die enorm veel features gaat toevoegen.
En daarnaast: Het Android software aanbod op dezelfde hardware (HTC Desire) kost toch alweer bijna 1/3e meer. Maar goed, puur marktwerking natuurlijk, de Desire is erg veel verkocht, de WP7 varianten zijn nog overal op voorraad.
Maar natuurlijk ook stukken beperkter qua mogelijkheden.
Blijft je eigen keuze, just pointing it out.
Ze zijn er vanaf 209 euro, dat vind ik niet echt duur voor high-end hardware met een supersnel OS http://twk.rs/c3n/cO
Te duur?
De goedkoopste Windows Phone doet net 200 euro los. Als dat al te duur is dan weet ik het ook niet meer hoor. Voor <323 euro heb je al keuze uit 3 verschillende WP7 toestellen, wat meer dan de helft is van wat in Pricewatch staat.
Kan je moeilijk duur noemen voor een smartphone met een erg fijn OS. Ik heb WP7 sinds een paar maanden draaien op mijn HD2 en ben er erg tevreden over. Vrienden van mij die het gezien hebben zien ook zeker de potentie wel. Enige wat op dit moment jammer is, is dat het officieel nog niet gereleased is in NL, waardoor je een buitenlandse live account moet gebruiken en dat sommige features nog niet helemaal soepel werken.
Een Samsung Omnia 7 is volgens pricewatch nog best goedkoop (voor een smartphone). Zo'n 270 Euro dacht ik.

Wil zelf ook een WP7 toestel, maar vind Whatsapp wel een must. Ik wacht dus nog even tot deze uitkomt en wacht ook nog even af om te kijken of marketplace wat momentum weet te pakken. Zoals iemand al voor mij heeft gezegd, ik denk dat Microsoft iets te voorzichtig geweest..


Overigens heb ik nog een vraag, weet iemand of je het toestel volledig in het Engels kan hebben nadat het officieel in Nederland is uitgekomen? Op woordherkenning na dan, dat wel. Vind zelf Nederlands in de menu'tjes altijd gruwelijk irritant.


Edit: Dank u@hieronder. Vorig toestel met Microsoft OS wilde dat namelijk niet.

[Reactie gewijzigd door Jace op 12 juli 2011 17:21]

Ja dat kan. Op mijn Optmus 7 kan ik het in het Frans, Duits, Engels, Spaans, en dan nog een paar andere tzlen zetten. Het OS is helemaal in het Frans bij mij, dus dat moet ook wel het geval zijn van Nederlands...
Te duur? :? Volgens mij zijn de Windows Phones juist verschrikkelijk goedkoop! Vooral als je kijkt naar de specs. Ook de goedkoopste varianten hebben een High-res scherm. Mijn HTC Wildfire daarentegen heeft een zeer low-res scherm. Daar wil je niet mee surfen op het web.
nee jij wilt zeggen dat een iphone niet duur is ???? duh die is behoorlijk overprijst als je de hardware bekijkt dus nee wp7 toestellen zijn niet oz duur vanaf 200 euro waar een iphone toch ff bijna 3 keer zoveel kost
Eh..je hebt volgens mij al een Windows Phone voor nog geen 200 euro :)
Tja, en als je dan ook nog fervent windows mobile gebruikers als ik weg gaat jagen door de ondersteuning van 6.5 icm myPhone te schrappen, en je als bedrijf denkt dat iedereen ineens maar een windows 7 phone kan aanschaffen terwijl je een vrij recent exemplaar met 6.5 hebt draaien zonder hoop op updates naar windows 7, dan ben je als bedrijf zijnde verkeerd bezig. De mogelijkheden zijn er, maar microsoft denkt zijn gebruikers gewoon een kant op te kunnen pushen zonder daar klantvriendelijk in te zijn. Ik zit nu nog aan een contract van een jaar vast icm met een HD2, mag niet upgraden (officieel) naar 7 omdat mijn telefoon teveel knoppen heeft 8)7 , myphone vervalt voor gebruikers met een versie ouder dan 7. Ik kan letterlijk geen kant op, behalve dan een nieuw en vooral duur toestel aan te schaffen om mijn os überhaupt te kunnen upgraden. Van de zotte natuurlijk :(

En dan heb ik het nog geeneens gehad over mijn positie als developer, met de marketplace perikelen. Nee, er kwam nog geen nederlandse marketplace dus alle ideeën die er waren werden al vervult door Amerikaanse developers, die alle kansen kregen de market te voorzien van tooltjes en apps. Wij hadden het nakijken, zo bleek ook op de pdc waar alleen Amerikaanse developers een nieuw 7-toestel gratis naar huis meekregen..

[Reactie gewijzigd door Tarabass op 12 juli 2011 12:10]

Precies, ben het er helemaal mee eens. Nokia zal ook niet heel blij zijn om dit te horen omdat zij juist hard voor dit OS gekozen hebben...

Ben zelf ook afgestapt van WinMo 6.5. Toch wel fijn om een telefoon te hebben die niet ineens keihard vast blijft hangen bij een binnenkomend gesprek. Niet bedoeld als flamebait oid, maar Windows Mobile is toch wel een verdomde slecht, traag en onstabiel smartphone-OS als je het vergelijkt met iOS, Android of BlackBerry's OS.

WinMo7 heb ik nog niet echt mee gespeeld, maar Microsoft gaat er echt op de verkeerde manier mee om. Ze vergeten daarnaast ook dat dat imago ook doorslaat bij de aanschaf van andere soorten software, net als dat dat omgekeerd ook zo is; ik heb nu al een paar mensen Macs zien kopen nadat ze voor het eerst kennis hebben gemaakt met Apple via de iPhone.

Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met WinMo, maar ben bang dat ze het echt verpest hebben met WiMo 6.5 bij het publiek, en dit maakt dat alleen nog maar erger... ik zou echt niet versie 7 op de gok aanschaffen nu ik erg goede ervaringen heb met Android.
Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met WinMo, maar ben bang dat ze het echt verpest hebben met WiMo 6.5 bij het publiek
Misschien moet je eens bij jezelf beginnen en WP7 geen Windows Mobile noemen? De twee smartphone OS'en van Microsoft hebben afgezien van de CE kernel immers weinig met elkaar te maken ;)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 juli 2011 13:07]

Hier moet ik je jammer genoeg geen gelijk geven.

Hoewel de nummergeving het doet vermoeden gaat het om een (bijna) nieuw OS.

De windows mobile lijn is lang gesupporteerd en gedragen en werkte duidelijk niet zoals het moet.

Het vergt dan ook lef om die productlijn niet verder te zetten en met een propere lei te beginnen, zodat je de dingen wel juist kan doen.

Ipv backward compatibel te blijven (waar microsoft overigens wel goed in is).

Als je recent een windows mobile toestel gekocht hebt, dan had je eerlijk gezegd betere moeten rondkijken of wat reviews lezen voor je iets koopt. Het is al lang bekend dat windows phone zou uitkomen (ik weet er al van sinds februari 2010) en ik zou dus ook zeker geen wm6 toestel meer gekocht hebben.

Het is natuurlijk een zure appel als je wel een toestel gekocht hebt, maar dat is volgens mij voor de vele symbian en andere os'en die niet gelanceerd zijn niet anders.
Face it. Behalve het nummertje is WP7 gewoon niet te zien als een upgrade van WM6.
Sorry hoor, maar ik vind je eigenlijk een beetje huilie doen.

Overigens maakt MS eigenlijk wel een logische keuze:
De hoeveelheid WM6 gebruikers is dusdanig klein, dat het best verstandig kan zijn om NIET specifiek naar hun te kijken maar juist naar een nieuwe, grotere doelgroep te zoeken en deze vervolgens aan te spreken.

Het blijft wat lullig dat het nieuwe mobiele product van MS niet beschikbaar komt voor gebruikers van het oude, maar tegelijkertijd is het wel logisch en niet iets om heisa om te schoppen.
Door de HD2 gebruikers niet te laten upgraden, heeft *ELKE* windows phone dezelfde standaard knoppen, en zo zet je een herkenbaar merk neer. Ik kan me er zelf daarom wel aardig in vinden, terwijl mijn WM6 ook geen upgrade kreeg.

Ook als developer heb ik zelf niks te klagen over MS - GeoTrust verificatie ging soepel, apps submitten vrij snel, en de support via AppHub is zeer goed. Ook de documentatie en andere resources zijn de concurrentie ver vooruit, om over Visual Studio nog maar niet te spreken...

Dat slechts Amerikaanse developers een toestel kregen is het enige waar ik me in kan vinden in je verhaal.
Nee, er kwam nog geen nederlandse marketplace dus alle ideeën die er waren werden al vervult door Amerikaanse developers, die alle kansen kregen de market te voorzien van tooltjes en apps
Wat een complete onzin. Vanaf dag 1 kon je als Nederlandse developer al submitten op de marketplace. Nog niet op de Nederlandse nee, want die bestond nog niet, maar dat is dan ook niet het argument dat jij geeft. Niets houdt je tegen om voor een app te kiezen dat hij standaard in alle marketplaces zichtbaar is. Er is dus geen enkele reden waarom jij in de rol van developer bent achtergesteld.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 12 juli 2011 13:04]

je kunt al sinds augustus vorig jaar als NL ontwikkelaar apps submitten in de marketplace. Begrijp je opmerking daarover hierboven niet?
Anoniem: 320277
12 juli 2011 12:01
Ik moest de titel even twee keer lezen. Ik had toch wel verwacht dat Windows Phone 7 een succes(je) was. Het OS is helemaal niet slecht, en heeft volgens mij veel potentie.

Ik verwacht dus eigenlijk ook dat met Mango het marktaandeel gaat stijgen.
Wel opmerkelijk dat juist Microsoft aan Nokia moet gaan betalen, terwijl Nokia eigenlijk geen ander OS kan kiezen..
Het blijft in mijn ogen opmerkelijk.......

Voordat Android op kwam zetten dat MS een redelijk vinger in de pap van Smartphones, het al oude Windows Mobile 6.1 en 6.5 toestel verkochten redelijk (bijvoorbeeld de Sony Ericsson Expedia X1)

Nu achteraf is er niets meer van dit markt aandeel over gebleven, MS heeft de eerste stap na Windows Mobile dus helemaal gemist.

Insiders zeggen dat Mango echt een verbetering is op WP7.0 echter de vraag is, komt deze giga update niet te laat om MS weer in concurrentie met Android te brengen.....

Android is booming, zelfs bedrijven die voorheen huiviger voor een "open" systeem als Android waren zie je nu de overstap maken.

Mijn vraag is dus, gaat Mango MS weer terug brengen in de markt.......?
Anoniem: 320277
@Bullet NL12 juli 2011 12:11
Ik hoop het eerlijk gezegd wel. Ik vind Android een erg fijn OS, maar ik wil niet dat het een strijd tussen iOS en Android wordt.

Ik hoop dat RIM met een nieuw, goed OS komt ( aangezien pingen geen 'unique selling point' meer is ). En moet natuurlijk MS gewoon een mooi marktaandeel krijgen, zodat de markt in evenwicht is met 4 grote spelers. Er is vast ook nog wel ruimte voor WebOS van HP.

En in het lagere segment gaat het dan vooral om Bada van Samsung en S40 van Nokia.
Ben ik het helemaal mee eens, concurrentie is altijd goed, zorgt ten minste voor vooruitgang ;)
Dat is omdat de titel niet klopt. Buiten het feit dat het vertaald is, gebruikt tweakers ook niet de gehele quote.

Deze titel zit echt op roddelblad niveau.


EDIT: Titel is zo te zien veranderd. Is een grote verbetering.


Dat WP7 een kleine speler is, is niet verassend, het grote moet nog komen, er zijn nu nog maar een paar toestellen, marketplace nog niet in veel landen en een paar belangrijke opties die er nog niet zijn. Daarbij is de smartphone markt toch ook wel een 2 jarig iets, immers veel mensen kopen niet een nieuw toestel totdat ze een nieuw abo kunnen kiezen met toestel.
Pas over een jaar of zelfs 2 jaar kan je echt goed zien hoe WP7 ervoor staat. Hetzelfde zag je met andere, neem bijvoorbeeld Android, die had toch ook wel tijd nodig voordat ze er echt stonden, die hadden ook eerst weinig toestellen, relatief weinig gebruikers.

Voor WP7 is straks met Mango het punt wanneer ze kunnen zien of het de goede kant opgaat, vanaf dat moment zouden de verkoopcijfers toch aardig omhoog moeten gaan.

[Reactie gewijzigd door Benjamin- op 12 juli 2011 13:52]

Ik denk ook niet dat je meteen kan verwachten dat je succes hebt. Meestal kijken veel mensen (non tweakers) naar hun vrienden welke gsm/os zij hebben en maken zo meestal een keuze. Maar ik vermoed dat het wel nog goed komt met WP7, het is echt een prachtig besturingsysteem (heb er zelf wel geen, maar vrienden wel). Ik hoop gewoon dat de deal met Nokia iets opbrengt, anders wordt dit wel een zure rekening voor Microsoft
Wel dat is een feit...... Maar MS heeft toch iets fouts gedaan, waarom zijn veel mensen over gestapt van WM6.x naar Android en hebben niet voor WP gekozen.

Ik denk toch dat MS de markt met WP7.0 verkeerd heeft ingeschat.... Specifiek voor de NL markt denk ik dat het een grote vergissing is geweest om WP7 niet direct voor de NL markt te introduceren. 3 Toestellen bij de launce is niet veel.... Daarbij blijft het raar dat XBOX en market diensten gewoon nog niet werken in ons land.

MS mag de vinger in dit geval naar zich zelf wijzen.....
Dat denk ik eigenlijk niet.

WM6 had een zeer open model, maar had te kampen met veel problemen.

Ik werk al een hele tijd met android, sommige van die problemen hebben ze ook. Na een tijd heb je vele apps draaien in de achtergrond en moet je die gaan managen.

Het feit op zich dat je dat moet doen vind ik een minpunt.

Bij WP7 blijft mijn telefoon steeds even snel. Dat vind ik er wel plezant aan. Ze hebben hier gewoon gekozen om meer het Apple model te volgen dan het open model dat ze vroeger hadden en dat android heeft.

Dat zorgt in kwalitatieve apps (die toch minstens getest zijn op normale werking), die ook niet met je gegevens aan de haal gaan. want zeg nu zelf, zo'n warning op android, na verloop van tijd druk je gewoon ok.
Inderdaad: veel reacties van mensen die zeggen dat we Microsoft een kans moeten gunnen, ze zijn pas sinds kort op de markt met WP7. Dat is een leugen: Ik heb een mobiel apparaat gehad met Windows CE, dat was een Nec Mobile Pro 770. Mooi apparaat. Ik heb een QTek 9100 gehad, vreselijk apparaat. Ik heb een HTC Touch Cruise gehad, redelijk apparaat, maar toen kwam, zag en overwon Android met zijn aanraakinterface, die ook al op de Touch Cruise had kunnen werken, met de Market die ook al had kunnen werken, enz. Het enige wat erbij is gekomen is sensoren, waardoor meer mogelijk is. Maar Microsoft heeft de kans niet aangegrepen. Dat "WP7 is pas nieuw" excuus heb ik nu wel weer genoeg gehoord.
Inderdaad :). In mijn opleiding zijn er al heel wat mensen met een WP7 en mijn volgende gsm gaat dat waarschijnlijk ook worden. Oké, WP7 is niet in het Nederlands beschikbaar, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem (ik draai alle software sowieso in het Engels). Het kan inderdaad wel zijn dat dit andere mensen wat tegenhoudt.
Anoniem: 394009
@najdo12 juli 2011 13:06
Ik hoop gewoon dat de deal met Nokia iets opbrengt, anders wordt dit wel een zure rekening voor Microsoft
De rekening voor Nokia wordt nog veel zuurder: klanten die weglopen, de ontwikkeling van Symbian die vertraagd en de opmerkingen van Elop die app bouwers weghouden van Symbian.

De meeste telefoonbedrijven die met MS in zee gingen is dat erg slecht bekomen en ik denk niet dat Nokia een uitzondering wordt. Jammer, ze hebben erg goede hardware maar ik denk toch dat ik, als dit zo doorgaat, na meer dan 10 jaar Nokia overstap naar Android.
Zonder Apps gaat niemand die telefoon kopen.
Overal kan je iPhone Apps of Android Apps voor krijgen maar de windows Phone7 en Windows mobile 6.x staat er amper tussen en als het er wel tussen staat dan is het een versimpelde vorm van de app.
Kijk bijvoorbeeld naar de 9292OV App, voor windows krijg je een linkje naar de mobiele website, voor Andoid en iPhone heb je een applicatie die veel beter werkt dan de site.

Zelfs de blackberry wordt meer ondersteund.
Denk je? De WP7 market telt inmiddels meer als 25.000 apps, en dat zijn over het algemeen goede kwaliteit apps. Windows Mobile is dood, daar hoef je niks meer voor te verwachten.

Apps als 9292ov is een kwestie van tijd, die zullen er met de nederlandse taal support (mango) zeker komen. Er zijn zo nog duizenden apps die ontwikkeld of geport moeten worden naar wp7, maar dat lijkt me alleen een kwestie van tijd.
Niet waar, niet waar!

Ik zal je zeggen en laten zien waarom je ernaast zit. Apps op de WP7 zijn heel anders dan op jou iPhone of Android toestel... zelfs Nederlandse apps zien er beter uit op WP7 dan op de rest, dit komt omdat ze samen één geheel vormen namelijk de 'Metro UI'

En er zijn momenteel aardig wat Nederlandse apps van hoge kwaliteit te downloaden, zelfs van Tweakers is een app. Het is idd zoals Domino ook zegt een kwestie van tijd dat de Marketplace lekker gevult is met Nederlandse apps. Het meer en deel van die apps zijn er trouwens al, Nu.nl, Buienrader, meerdere bios apps, Powned app, Geenstijl app, Nozzman etc etc.

En WP7 heeft de snelst groeiende app Market van bijgeleken Android en iOS, je mag mij niet geloven maar dan blijkt wel dat je nog geen WP7 toestel in je handen hebt gehad. ;)

Over kwaliteit kunnen we wel even een vergelijkings video erbij halen, kijk je even mee? Dat is dus het verschil...
Daar zijn we weer, WP7 moet groeien naar iets waar de concurrentie al lang mee aan de haal is. Too little too late!

Stel je hebt GEEN smartphone, en je gaat je keuze maken voor een platform waar
je veel apps kunt downloaden (liefst veel gratis).
Dan kun je wel wachten tot WP7 met hun "snelst groeiende market" wat gaat doen, maar je kunt ook meteen een iPhone of Android toestel nemen.
Anoniem: 414131
@SiGNe12 juli 2011 16:00
Klopt allemaal het is een kwestie van tijd, Windows marketplace is procentueel de snelst groeiende in absolute aantallen kunnen ze niet tippen aan android market of de AppStore. Geloof dat er in een jaar tijd bijv. 100.000 apps speciaal voor de iPad zijn ontwikkeld, over snel groeien gesproken. Ze zullen genoegen moeten nemen met het feit dat ze derde partij zijn als het op nieuwe apps aankomt. Eerst zullen de grote twee bediend worden, waarna Windows aan de beurt is. En geloof me ik ben geen MS hater, maar het is wel erg oppertunistisch en getuige van grootspraak om het te hebben over 'de snelst groeiende app market'. Het is gewoon een marketing uitspraak, waar je doorheen kunt kijken. Maar goed zoals ik begon, het is een kwestie van tijd en dan zijn overal dezelfde apps te krijgen bij de 1 duurt het alleen wat langer!
Klopt dat lang wachten hebben we wel gezien met Angry Birds, die is pas enkele weken geleden op de Marketplace gekomen. Dat is inderdaad op dit moment nog wel een groot minpunt dat alles zo erg lang duurt, en de schuld ligt ook bij MS. Want kan me herinneren dat de maker van Angry Birds een tijdje terug had gezegt dat die game allang op WP7 gereleased had kunnen worden maar doordat MS zo streng is met alles wat op de Marketplace komt hun hem niet eerder konden releasen in de Marketplace.
Ze hadden gewoon Windows Phone van begin af aan al wereldwijd moeten introduceren, in plaats van in slechts bepaalde landen. Bovendien als ze dan zo nodig een zoekmachine lanceren, dan moet je die niet volledig functioneel maken in de United States zodat mensen in andere landen helemaal lekker gemaakt worden met allerlei features die dan vervolgens in hun land niet beschikbaar zijn.

Dat is volgens mij het grootste manco van Windows Phone. Vanmorgen nog even met een WP7 toestel zitten spelen bij de Media Markt, maar het werkt echt wel leuk.
Mag ik je eraan herinneren dat de eerste iPhone in Nederland ook niet te verkrijgen was?
Maar je kon toch wel de market gebruiken? Moet je bij WP7 toch wat trucjes voor doen... :)

(die overigens ook weer hun eigen nadelen hebben, mja, het werkt ;))

[Reactie gewijzigd door Rowdy.nl op 12 juli 2011 12:13]

Het hele concept van een app-store bestond nog niet bij smartphones.. dat was pas een jaar later..
De eerste iPhone had geen App Store, die kwam pas bij de 3G.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee