Telenet gaat internet- en kabelprijzen verhogen

Telenet gaat de prijzen voor zijn kabel- en internetabonnementen verhogen. De Belgische provider zegt dat de verhoging gebaseerd is op de gestegen index voor consumptieprijzen, waardoor ook Telenets kosten zouden zijn gestegen.

De verhoging van de internettarieven zal gelden voor zestig procent van de internetklanten van Telenet en ingaan per 16 augustus 2011. Het bedrijf verduidelijkt niet waarvoor de verhoging dan precies zal gelden, maar het zou gaan om een stijging van gemiddeld 3,04 procent, oftewel 1,19 euro per maand. De prijzen van de nieuwe Basic Internet-, Fibernet- en Fibernet XL-abonnementen zouden in ieder geval niet stijgen.

De prijzen van de televisieabonnementen van Telenet worden vanaf 9 oktober met gemiddeld 4,2 procent verhoogd, wat zou resulteren in een daadwerkelijke verhoging van maximaal 0,55 euro. Telenet schrijft ook deze stijging toe aan de gestegen prijzen van goederen en diensten in België.

Bovenop die verhoging komt echter nog een toeslag die het gevolg is van de verhoging van de auteursrechten die Telenet doorberekent. Deze toeslag zou in Vlaanderen maximaal 0,25 euro betreffen, terwijl de toeslag in Brussel maximaal 1,17 euro gaat bedragen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

13-07-2011 • 14:42

127 Linkedin

Submitter: Ghostface

Reacties (127)

127
123
60
14
0
42
Wijzig sortering
Eerst "gratis" een snelheidsverhoging doen en dan uw prijzen verhogen, goed bezig Telenet ;)

Wat deze prijsstijging voor jou betekend kan je nazien op www.telenet.be/mijntarief.
Volgens dat ding zijn er geen wijzigingen aan mijn abonnement.
Vreemd, mijn shake bevat nogthans ook tv.

Langs de andere kant is het wel logisch. Zo'n shake bevat immers niet je kabelabonnement of de auteursrechten.

Ik vraag mij dan af wat je eventueel kostenloos mag opzeggen?
Mag je je kabelabonnement opzeggen? Ik vermoed van wel, dit wijzigt immers.
Mag je je Digitale tv (kosteloos) opzeggen (al dan niet in shake)? Ik zou zeggen van niet, dit product wijzigt immers niet?

Ik vraag mij nu eigenlijk af of de manier van adverteren van Telenet wel wettelijk is?
Digitale Tv voor €8/ maand. Vergeten ze wel even fijntjes te vermelden dat je nog extra €13 moet betalen voor je kabel + auteursrechten.
Let op: volgens die pagina zijn er geen wijzigingen bij ons, maar we hebben deze morgen wél een brief ontvangen dat ons abonnement 2 euro duurder wordt.
Via www.telenet.be/mijntarief:
Vanaf 9 oktober wordt de prijs van je kabelabonnement aangepast. De prijsstijging heeft 2 redenen.

Telenet zal meer auteursrechten betalen. Die rechten stort Telenet volledig door aan auteursverenigingen en omroepen.
We voeren een kleine stijging van het kabelabonnement door. Dit door een toename van onze kosten, maar ook omdat we willen blijven investeren in kwaliteit en dienstverlening.

In totaal betaal ik per maand 0.75 euro extra.
Ik vrees ook dat ze nu het kabelabonnement en de auteursrechten verhogen, om dan binnenkort ook de internetabonnementen duurder te maken...
Best grappige formulering... er is een stijging van het abonnement omdat men wil blijven investeren. Het woord investeren staat bij Telenet dus synoniem met het door rekenen aan de klant, niet met het betalen door je opbrengsten. Kortom, het zijn de klanten die opdraaien voor de investeringen, niet de aandeelhouders !
Anoniem: 266244
13 juli 2011 16:45
Je kunt kosteloos opzeggen indien de wijziging niet aantoonbaar in het voordeel van de klant is.

Het lijkt mij dat in dit geval de wijziging niet in het voordeel van de klant is. Derhalve moet je kosteloos kunnen opzeggen. Deze regeling geldt in ieder geval voor NL, maar ik ga ervan uit dat dergelijke wetgeving ook in Belgie aanwezig is.

Bron: http://www.opta.nl/nl/download/publicatie/?id=2937
Uitermatig schandalig !

Eerst gaan opscheppen dat ze de snelheiden voor niets omhoog doen om dan de maand erop het abonnement van de andere zaken te verhogen.

Eenzijdige prijswijzigingen mogen toch niet, je hebt toch een contract aan x € per maand.

Ik snap niet dat dit mogelijk is !

Oei we hebben teveel geboden voor het voetbal ???

Vlug geld recuperen van onze klanten, want ze hebben toch geen deftig alternatief.

En diensten die duurder zijn geworden...laat me niet lachen hé.
Ze beziten praktisch alles van begin tot einde...

[Reactie gewijzigd door Impuls op 13 juli 2011 14:47]

"Eerst gaan opscheppen dat ze de snelheiden voor niets omhoog doen om dan de maand erop het abonnement van de andere zaken te verhogen."

Je gaat er vanuit dat Telenet zoiets kent als scrupules ? Vandaag nog Telenet reclame gezien voor hun internet waar ze zelf durven adverteren met de slogan "Altijd het snelste internet". Het is eigenlijk cynisch voor een bedrijf die recent nog in de media kwam dat ze bepaald verkeer afknijpen... .

Vanmorgen dan ook een klacht neergelegd bij het JEP (Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame) eigenlijk ben ik niet het type persoon die snel in zijn pen kruipt of klachten gaat neerleggen maar ik begin het echt beu te worden.

En neen ik woon in een klein gehucht dus veel alternatieven zijn hier niet zeker niet. Schotels mogen hier niet in de wijk en ik ben gedoemd tussen BTV (geen HD en 2 toestellen max) en Telenet. En die status quo zal altijd blijven want op nationaal niveau is Belgacom het symbool en op Vlaams niveau is Telenet de "chouchou".

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 13 juli 2011 14:54]

Er is geen enkele wetgeving die u kan verbieden om een schotelantenne te plaatsen. Elke belemmeringen om een schotel te plaatsen is per definitie een schending van het vrije verkeer van goederen en diensten. Daar is ondertussen op Europees niveau al zoveel jurisprudentie over, dat niemand het nog in zijn hoofd haalt er moeilijk over te doen.
Wetgeving.
Om de lelijke schotels te vervangen wordt er bv gesuggereerd om een rechte antenenne te nemen. Die zijn duurder, maar storen visueel niet zo sterk.

Dit gezegd zijnde, snap ik uw punt helemaal.
- Het wordt tijd, maar hoelang wordt daar al naar gevraagd, dat we een BIPT krijgen dat eindelijk eens van zijn oren mag maken.
- Open de kabel: VDSL en VDSL2 liggen ondertussen open voor concurrenten, leg de kabel ook open. Desnoods kabel en koper in een beheervehikel steken en enkel carriers toelaten (cfr Eandis: beheer <> Nuon, Electrabel, Essent, ... : verkoop)
- Verplicht de overheid om zich niet te mengen in Belgacom (momenteel nog steeds 50% aandeelhouder) en desnoods verplichte verkoop (zoals de banken nu verplicht worden vanuit Europa om bepaalde activiteiten af te stoten)
- Beperk de macht van SABAM, die zorgen voor toetredingskosten en vage tarieven enzo. Niemand is daarbij gebaat, maar als kijker/gebruiker moeten we wel meer betalen?
De kabel is niet echt te openen voor concurrenten. coax ligt in een ring, telefoon ligt van jouw huis naar de centrale. Ze kunnen jouw telefoon draad in de centrale dus in een andere ISP z'n apparatuur prikken. Dat gaat met coax dus niet.

Dan kun je gaan beargumenteren dat ze dan 'toegang' moeten verlenen. Dat gaat em ook niet worden. Ze komen nu al bandbreedte tekort voor nieuwe tv kanalen, Ziggo schrapt straks wat analoge zenders om nieuwe digitale zenders toe te voegen. Dus nee, ook dat werkt niet.
De kabel is niet echt te openen voor concurrenten. coax ligt in een ring, telefoon ligt van jouw huis naar de centrale. Ze kunnen jouw telefoon draad in de centrale dus in een andere ISP z'n apparatuur prikken. Dat gaat met coax dus niet.
Het is echt geen probleem om die coaxlijn 'virtueel' om te prikken in een stuk software.

Ja, de hele kabelinrichting zal er (softwarematig) voor op de schop moeten, in plaats van 500 kanalen die iedereen hetzelfde aangeboden krijgt en en handjevol retourkanalen zul je naar evenveel retour- als ontvangstkanalen toe moeten.

Feitelijk leg je dan een point-to-point verbindng vanaf de aanbieder naar elke gebruiker toe, dat het mogelijk is weten we toch al, want met >100Mbps internetten over de kabel is ook geen probleem.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is op die tweewegverbinding de televisiezender(s) versturen die de klant op dat moment vraagt. Resultaat: Een voor iedere consument vrij aanpasbaar zenderpakket en een open kabelmarkt.
In theorie heb je gelijk, maar in praktijk zit NIEMAND hier tot nu toe op te wachten.

Jouw plan werkt alleen als je het grootste deel van de frequentieruimte op de coax gaat reserveren voor DOCSIS om zodoende alle IP-based te gaan doen. Dan kan je inderdaad 'virtueel' per docsis modem het verkeer doorrouteren van/naar verschillende providers en is de eigenaar van de kabel alleen nog een netwerk operator, iig op die laag.

Dit houdt dus in dat men, naast wat nu al via DSL en FttH gebeurt, ook op de coax met IPTV moet gaan werken. Voor steeds meer mensen zal dit een prima alternatief zijn MITS bitrate (en dus kwaliteit) van de doorgegeven zenders minimaal gelijk is aan DVB-C simulcast en andere toegevoegde diensten ook goed werken.

Echter, juist op FttH wordt er op dit moment in praktijk nog enorm veel waarde gehecht aan de aanwezigheid van een analoog signaal (op netwerken in NL van Reggefiber meestal aangevuld met dvb-c). Dit omdat er nou eenmaal veel huishoudens zijn met meerdere tv's en men zeker niet voor iedere tv een apart kastje wil.

Tenzij er dus ook echt wetgeving komt die vaststelt hoe veel ruimte er nog gereserveerd moet blijven voor het doorgeven van een basispakket dat IEDEREEN krijgt en hoeveel ruimte er naar een reservering voor IP en concurrentie daarop moet, is en blijft coax hier niet echt geschikt voor.
Anoniem: 35352
@eymey13 juli 2011 18:36
Een groot deel van de bandbreedte wordt door de analoge TV-kanalen gebruikt, die zouden (grotendeels?) kunnen wegvallen als Telenet de encryptie van hun digitale kanalen haalt zodat mensen die met elke DVB-C decoder kunnen bekijken...
Een schotel mag in principe altijd. Enige uitzonderingen zijn beschermde uitzichten. Wel kan het zijn dat de gemeente voorwaarden stelt aan de schotel zoals een max. diameter of een schotel in dezelfde kleur als de gevel.
En je hebt dan ook het recht om bij een prijswijziging je contract op te zeggen met inachtneming van de opzegtermijn van 1 maand.

En dankzij de loonindexering stijgt de loonkost. En doordat de loonkost stijgt zullen de prijzen stijgen wat weer zal resulteren in een stijging van de index ...
Inderdaad, het volgende komt letterlijk van de telenet site:

"Je kunt je tv-diensten kosteloos opzeggen via de Telenet Klantendienst. En dit tot het einde van de maand die volgt op de ontvangst van je aangepaste aanrekening. De minimum contractduur van je abonnement valt weg."
Opzeggen kost je dan ook € 100 of zo aan deactivatiekosten, dus zomaar afknippen is ook niet direct een optie

[Reactie gewijzigd door 108886 op 13 juli 2011 15:08]

Bij een contractswijziging kan je kosteloos opzeggen.
toch niet volledig eens met jou post.

wij zijn een maand geleden overgestapt naar fibernet 40.
Wij moesten €50 administratiekosten betalen omdat we naar een goedkopere internetformule gingen. op het eind van de rit betalen we €5 euro minder per maand, en hebben 12x sneller internet. Alhoewel ik daar niet veel van merk.
Jammer dat je niet gedreigd hebt met opstappen. Dan moet je die kosten plots niet meer betalen ... Zo hebben ze weer 50 euro verdient voor een medewerker die twee klikjes heeft gedaan.
Niet waar. Dreigen bij Telenet werkt dus niet, zelfs niet met dreigingen van Testaankoop.

OT:
Ik snap Telenet niet. Ze hebben een monopoliepositie en nog willen ze meer geld hebben.
Inderdaad, in België is het internet (met een datalimiet) + Digitale TV al bijna 'onbetaalbaar'. Ik snap niet dat dit mag zoveel geld vragen...
Ik snap Telenet niet. Ze hebben een monopoliepositie en nog willen ze meer geld hebben.
Ja ze willen meer en meer en meer, mensen zijn jammer genoeg bijna nooit tevreden met wat ze hebben.

Het is triest ja dat ze zulke dingen flikken, en je kan er niks aan doen, dat is het ergste.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 13 juli 2011 17:31]

Als jij monopoly had, zou jij ook niet het dubbel vragen als je dat er ook voor kreeg?

Telenet denkt: laat maar eens de helft van de mensen opstappen; als we het dubbele vragen steken we nog altijd méér winst in onze zakken omdat we minder infrastructuur en bandwidth te onderhouden hebben.

Zo werkt de economie nu eenmaal - in 2011 in een nog rapper tempo dan ooit tevoren: als om je heen alle prijzen maar omhoog gaan, dan ben je een zot als je niet meegaat. En iedereen roept vandaag en morgen "boe!", maar betaalt braaf de factuur aan het einde van de maand (nu ja, de braveriken dan).

Testaankoop verhoogt óók zijn abonnementsgelden. En lacht mee met Telenet.

De consument moet gewoon harder vooroverbuigen en slikken.
Als ik eerlijk ben weet ik het niet, niet iedereen die geld heb wil nog meer en nog meer, er zijn mensen die zo veel miljoen genoeg vinden en niet meer nodig hebben, maar een hoop zijn hebberig en die zijn nooit tevreden, een simpele voorbeeld kijk maar is naar Bill Gates hij heeft ongelooflijk veel Miljarden op zijn bank (in zijn bezit) en nog is hij niet tevreden.

Wanneer is genoeg genoeg?
off-topic:
Bill Gates zakt elk jaar enkele plaatsen in de Forbes rangschikking omdat hij van die miljarden op zijn bankrekening zeer grote delen aan goede doelen schenkt. (Hij verklaarde zelfs ergens dat zijn kinderen elk enkele miljoenen zullen erven, en dat de rest naar liefdadigheid gaat.) Dat zie ik Telenet nu niet direct doen...
Haha en jij gelooft dat, ben je echt zo naive, denk je echt dat hij niet meer terug krijg dan hij geeft??

Het is bijna altijd zo dat ze meer willen en niet minder willen hebben.
Testaankoop? Is dat niet dat damesblad met de meeste leden in Vlaanderen en ver daarbuiten?
Die klagen aan de telefoon gewoon gezellig mee over Telenet, en andere items. Meer niet.
zelfs niet met dreigingen van Testaankoop.
tuurlijk niet, want ze weten ook wel dat 99 van de 100 personen die daarmee dreigen toch niet de moeite nemen om bij testaankoop (of wat voor consumentengroep dan ook) dit te melden, en zelfs als dat gemeld wordt weten ze ook wel dat er niets mee gedaan wordt.
Anoniem: 413616
@jordy-maes13 juli 2011 19:53
dreigen werkt nergens. Gewoon ook effectief DOEN als je zegt dat je gaat opstappen.
Dreigen met opstappen heeft geen zin want ze weten dat je nergens naartoe kan om hetzelfde aanbod te krijgen. Het enige alternatief voor internet + digitale TV is op dit moment Belgacom. Let's be honest, als je bij Telenet zit ga je echt niet naar Belgacom overschakelen. Voor de prijs moet je het al zeker niet doen want Belgacom is net even duur als Telenet.

Een derde grote speler (een tweede op de kabel) zou misschien eens iets kunnen veranderen, maar dan moet deze wel een degelijk, uitgebreid en goed geprijsd product brengen.
Normaal gesproken zou dat inderdaad het geval zijn. Echter is er hier sprake van een negatieve wijziging in het contract waarover nog niets bekend was ten tijde van het sluiten hiervan en daarom is het opzeggen van het contract nu gratis. Dit kan uiteraard geld kosten en vaak kiezen bedrijven er dus ook voor de nieuwe voorwaarden enkel toe te passen bij het verlengen van het contract of voor nieuwe klanten.
Sterker nog je hebt zelfs het recht de prijs wijziging te weigeren. Een contract mag alleen gewijzigd worden met instemming van beide partijen. opzeggen is dus niet eens noodzakelijk. Pas nadat het contract is verlopen kunnen ze je een prijs verhoging verplichten. Tenzij anders vermeld in het contract natuurlijk. Het zou wat zijn wanneer iemand gewoon een contract kan opheffen zonder instemming van de andere partij.

Een contract is een contract daar kom je niet zomaar onderuit.

[Reactie gewijzigd door Seth_Chaos op 13 juli 2011 15:54]

Anoniem: 35352
@Seth_Chaos13 juli 2011 18:16
In het contract staat uiteraard dat Telenet de prijs en andere parameters (snelheid, volumelimieten, etc.) mag wijzigen. En de contracten verlopen ook niet, dus daarop wachten is ook geen optie...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 35352 op 13 juli 2011 18:17]

O, dus je hebt de Algemene Voorwaarden niet gelezen toen je de handtekening zette? Daar staat natuurlijk in dat "Telenet zich het recht voorbehoudt om zonder..." etcetera.


• Ik aanvaard hiermee de Algemene Voorwaarden

<klik>

"Gefeliciteerd met uw aankoop!"
Een contract is een contract daar kom je niet zomaar onderuit.
Volgens mij ruik ik hier de Ferengi bij Telenet
Probleem is dat kosten voor het aansluiten van een nieuw vergelijkbaar abbo van een concurrent dan waarschijnlijk kosten met zich mee brengen. Leuk op papier dus maar je gaat dokken, one way or another.
Dit is inderdaad schandalig, we zijn al bij de duurste van Europa en nu gaan ze de prijs nog maar een beetje opdrijven. Ik ga gewoon bij dommel.
Je hebt geen idee wat je te wachten staat :p - na 20 telefoons en 6weken tussen de jaarbetaling zijn ze de omschakeling komen doen: extra 110€.

Lang leve Dommel!

Nu werkt de verbinding ok, maar ik houd echt mijn hart vast!

@telenet
Koop gewoon aandelen van Telenet en recupereer je hoge tarieven via de jaarlijkse dividenden en koersstijging. hopla!
dat kan wel bij een flexibele contract en het geldt waarschijnlijk voor de nieuwe klanten en contracten die nu worden afgelsoten.

als je een jaar eerder 2 jaar contracten hebben afgeslopen met vast prijs dan kan de aanbieder het echt niet zomaar veranderen.
Dat kunnen ze wel en doen ze wel, alleen heb je dan het recht van je contract op te zeggen. Wanneer een contract van bepaalde duur vervalt word dit omgezet in een contract van onbepaalde duur en dat is maandelijks opzegbaar.
Volgens mij kunnen ze dat niet. Want dan plegen HUN contractbreuk en heb je recht op een (schade)vergoeding
Ik ben nu zeker al 5 jaar klant bij Telenet, en sinds dat fibernet uit is heb ik dat ook. Ik heb vandaag een brief ontvangen waarbij staat dat de prijzen voor mij ook omhoog zullen gaan. Persoonlijk heb ik daar geen last van, voor die 3€ extra per maand, maar voor het zelfde geld was het opeens dubbel zo veel...

EDIT: net een speedtest uitgevoerd, ipv een verhoging zie ik nu 33mbits en ik heb fibernet 60, wat normaal nu 100mbit zou moeten zijn ?

[Reactie gewijzigd door Soulaiman op 13 juli 2011 15:58]

Eenzijdige prijswijzigingen mogen toch niet, je hebt toch een contract aan x € per maand.
In Nederland mag je bij wijzigingen in prijs of voorwaarden er altijd voor kiezen je contract te ontbinden. Kan je eventueel overgaan naar een andere provider, maar ja dan betaal je ook weer aansluitkosten waarschijnlijk ;)
Tis altijd fijn als je mag kiezen om je contract te ontbinden bij verplichte prijsverhogingen maar daar kun je zo weinig mee als er geen echte alternatieven zijn.

(Digitenne is ronduit k**, slechte kwaliteit, weinig zenders, valt geregeld weg... TV via DSL is voor vele geen optie (ga dat maar eens doen met 2 of 3 tv's in je huishouden... dat trekt de lijn niet, als je uberhaupt al apparatuur krijgt waarmee je 2-3 tv's kunt gebruiken) en satelliet is ook nogal problematisch (hoge aanschaf, vaak ellende van uit de buurt/vve/e.d. die niet tegen zo'n ding aan willen kijken en je moet gaten in je dak boren of kozijnen om de kabel van de ontvanger je huis in te krijgen, ook niet altijd erg wenselijk... geen idee hoe het bij telenet zit overigens maar laatste keer dat ik keek had kanaal digitaal ook veel kanalen niet die ik bij ziggo wel heb).

Al met al erg prettig dat iedereen altijd roept dat je op kunt zeggen. Dat weten we allemaal wel, maar wat zijn dan de vergelijkbare alternatieven? Echt vergelijkbaar zijn ze er niet (muv satelliet... als je buurt je met rust laat iig en je het niet erg vind om de aanpassingen aan je huis te doen) dus het is een redelijk non-argument.
Dat satelliet geen waardig alternatief is vind ik maar zever hoor...

er zijn tegenwoordig trouwens schotels die je niet op je dak hoeft te plaatsen maar gewoon op je terras kan zetten.
Alles hangt af van hoe je woont...

Je hebt ook 'flatcables' zodat je géén gaatje hoeft te boren om de kabel binnen te krijgen.
De aansluitingskost is maar zo hoog/laag als je zelf wil gaan... (wil je bv 4 satellieten tegelijk ontvangen kost het iets meer aan materiaal, maar het kan met 1 schotel!)

ik ben iig een zéér tevreden sat-kijker en ben zeer blij dat ik programma's heb die je nergens bij een ander kan vinden zoals al de BBC-zenders met hun mooie docu's enzo...
ook kan ik elke dag Lekker lachen met Jerry Springer op CBS ;) en dat kost me geen cent aan abonnementskosten; het is allemaal gratis!

ik heb letterlijk zo'n 1200 zenders waar ik niets voor betaal; en zo'n 40 waar ik 10 euro voor neerleg.... en that's it...
ik heb m'n eigen decoder waar ik alles mee kan opnemen en die opnames kan ik op m'n pc herbewerken zonder enige problemen (bv op dvd zetten om bij een vriend te laten afspelen in z'n dvd speler)

die dingen heb je NIET als je digitaal kijkt via een andere aanbieder, omdat je vasthangt aan hun materiaal met al z'n beperkingen... en vaak betaal je nog eens een pak meer ook...

ik woon trouwens in een appartement, en mijn huisbaas gaf me snel de toestemming toen ik zei dat ik een sat op het dak wou zetten... Ik zei namelijk dat dit mijn recht is; en dat is ook zo... dit is een europees recht nl; Recht op informatie.

dat jouw buurt het niet mooi vindt kan ik begrijpen; dan moet je best ook geen witte schotel kopen, ik heb eentje die dezelfde kleur heeft als de dakbedekking; zo valt hij amper op...
Anoniem: 378762
@bogy14 juli 2011 09:08
Wat voor merk heb je?
Ik zit er ook aan te denken juist om dit te nemen. Ben Digitenne en Caiway zat. Beperkt aanbod voor een hoge prijs. Digitenne is keihard kut.
Ik heb een ontvanger van Vantage Digital (de 7100S om precies te zijn; er zijn enorm veel 'boxen' gebaseerd op dit model...)

Zolang je geen philips ofzo neemt (dus niet de standaard geleverde prut van tvvlaanderen/canaldigitaal) dan zit je meestal wel goed; je moet enkel maar kijken of er ondersteuning is voor ofwel rechtstreeks met smartcards werken, danwel via een CI-module je smartcard te gebruiken.

Bij de vantage kan je 2 smartcards insteken én 2 ci-module.. ik heb uiteraard enkel maar 1 smartcard erin zitten (die van tv-vlaanderen; zodat ik de vlaamse commerciele zenders kan bekijken want die zijn niet gratis en ik doe geen illegale dingen).
Ik moest wel een bijkomende rom op m'n toestel flashen om de smartcard te laten werken zonder ci-module... (je hebt trouwens 2 soorten roms voor dit toestel; de echte core roms met oa hardwaredrivers, en de bovenliggende roms die dingen toevoegen (softwaredrivers))

Maar bv de toestellen van Nanoxx zijn gebaseerd op de vantage toestellen en zijn ook heel bekend (en iets goedkoper dan het origineel); er is eigenlijk keuze zat... vooral als je even naar het oosten gaat en de duitse grens oversteekt kan je vaak goede deals doen... Ik heb de mijne bv gewoon in een Duitse Mediamarkt gekocht met een hoopje korting :) bij ons (belgie) kan je die toestellen niet eens vinden in de winkels...

Ik had dan ook eerst wat onderzoek gedaan toen ik mijn bestaande sat-set (de originele philips van tv-vlaanderen/canaldigitaal) een upgrade wou geven. Want ik had echt nog dat klein dingetje waar je alleen maar mee kon kijken en moest altijd opnemen via een extern toestel... ik wilde meer dan dat en zo kwam ik bij de vantage terecht. Topfield is ook een gekend merk met goede toestellen lees ik vaak.

Wat je wil kopen hangt vooral af van de noden die je hebt volgens mij... dus kijk desnoods wat rond op fora en stel daar een paar vragen; de sat-community is zeer groot en staat je graag te hulp bij vragen over aankopen doen... (dan dromen ze vaak weg over wat ze zelf willen kopen ;))
Dit mag inderdaad volgens de regelingen binnen het burgerlijk wetboek die gaan over algemene voorwaarden, maar let op! Dit geldt alleen voor koopovereenkomsten die zijn gesloten waarbij sprake is van een consumentenkoop.
Bij B2B-overeenkomsten kan geen beroep worden gedaan op de wettelijke regeling dat bij een wijziging van algemene voorwaarden, ten nadele van de wederpartij, de overeenkomst mag worden ontbonden.
Dit is geen wijziging van de AV, maar van het contract.
Bij Ziggo heb je niet eens een contract, elke maand opzegbaar :)
Je hebt weldegelijk een contract, alleen is die niet voor een bepaalde tijd en zonder opzegtermijn.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 13 juli 2011 15:48]

maand opzeg is pas na het eerste jaar... net zoals bij UPC..
Tenzij er bv in je het contract staat dat elke jaar de prijs verhoogd zal worden met het nieuwe prijsindex cijfer.. Maar dat is iets dat ik nog niet gezien heb bij providers..
Bij Telenet werken gelukkig geen mensen die meer salaris nodig hebben in verband met gestegen tarieven voor goederen en diensten.
Bij Telenet hebben ze een hele infrastructuur al lang aangelegd en afbetaald. De vervangingskosten (onderhoud) worden kleiner en kleiner. Of betaal jij nog altijd €150 voor een 5poorts 10/100 switch?
Als het voor mij als consument goedkoper wordt om apparatuur aan te kopen, zal Telenet daar ook wel van profiteren zeker?
De kinderziekten van hun dueo- en triple (en quad) pakketen zijn er wel ongeveer uit, geen reden om die hoge provisie nog aan te houden.
De support is ongelooflijk slecht, en dat is geen subjectieve mening, dat kan ook niet zijn waarom de prijzen gestegen zijn (Belgacom heeft sinds enkele maanden bv veel ruimere openingsuren voor klantendienst en support; mensen die laat werken kosten geld...)
In Belgie worden de lonen ieder jaar verplicht geindexeerd aan de inflatie. Op papier hartstikke leuk voor de werknemers, maar in de praktijk natuurlijk juist een aanjager van inflatie. Dit soort fratsen is er een gevolg van.
Telenet heeft deze "correctie" helemaal niet nodig vanwege de inflatie, wel vanwege de extra investeringen die ze in de komende jaren zullen moeten maken (o.a. uitbouw eigen mobiel netwerk + voetbalcontract).
Een prijsstijging van 3% schandalig noemen? Laat mij niet lachen. Dit staat tegenover 25% snelheidsverhoging van bijv, het Fiber40 abo..
Die 25% lijkt inderdaad veel op zich, maar het is in de praktijk maar iets meer dan 1 megabyte per seconde als je dan nog eens op de volledige 50 mbits kan surfen...
Anoniem: 35352
@Ewald !13 juli 2011 18:40
Het probleem is natuurlijk dat de meeste mensen die snelheidsverhoging helemaal niet nodig hadden... (en zoals elders al aangegeven, die hogere snelheid geldt enkel op HTTP e.d., voor protocollen waarbij dat nuttig zou zijn wordt er integendeel nog eens extra afgeknepen).
Wat een gezeur, jouw salaris krijgt toch ook inflatie correctie? Waarom mogen leveranciers dat dan niet? Jouw baas rekent het ook gewoon door naar zijn klanten hoor.
@Impuls: Nou nou, ik snap je irritatie hoor, maar waar hebben we het nou helemaal over? De verhoging voor als je zowel internet als TV hebt in het ergste geval nog geen 2,- bij elkaar. Dat valt toch wel een beetje mee?

Ik zou eerder gaan klagen over die auteursrechten vergoeding. Want DAT slaat natuurlijk helemaal nergens op. Enerzijds zijn downloaders vogelvrij wat de platenmaatschappijen betreft, anderzijds moet je er wel via je internet-abonnement voor betalen. Maar datgene waar je dan wel voor betaald hebt mag je nog steeds niet downloaden.

[Reactie gewijzigd door ravenamp op 14 juli 2011 09:48]

Ik vind ditzo typisch. Tegenwoordig gaat alles met de 'inflatie' omhoog:
me huur, KPN werkt ook al op deze manier...waarom moet er dan nog onderhandeld worden over mijn loon? Laat die ook ff met de inflatie mee stijgen
Aangezien je spreekt over KPN, ga ik er vanuit dat u Nederlander bent en/of in Nederland werkt. In België is het zo dat de lonen automatisch geïndexeerd worden. De regeling hangt af van de CAO (PC, Paritair Comité):
- ambtenarenlonen, uitkeringen, ...: automatisch eens de index boven de 2% komt (soms meermaals per jaar: 2008)
- bedienden uit PC218 krijgen de index er telkens in januari bij

Dit heeft voordelen:
- welvaartsvast
- levensduurte blijft gelijk (in theorie)
- lening wordt niet geïndexeerd, eens je een lening hebt, zit je gebijteld :)

Maar ook nadelen:
- de marge om opslag te geven is vaak al opgebruikt aan de index, dus goede profielen kunnen niet verloond worden naar presteren en minder goede profielen krijgen zomaar vanalles erbij
- loonkosten kunnen uit de hand lopen, waardoor de loonkost stijgt, en de concurrentiepositie verslechterd.

Gedeeltelijke oplossingen uit het verleden
- gezonheidsindex: pertroleumproducten zitten niet meer in de inxed (wegens de bokkesprongen op de internationale markt en de onhanteerbare gevolgen voor de lonen)
- kerninflatie: inflatie zelf als basis, zonder de "terugverdieneffecten" via prijsspiraal
Dan moet je toch eens met je baas praten denk ik. er is namelijk een landelijk gemiddelde (CPI inflatie index) daarnaast hebben wij nog vergoedingen voor overige prestaties.
Maargoed, dat zou je bij je contract moeten laten vastleggen natuurlijk

[Reactie gewijzigd door R3dJ3 op 13 juli 2011 15:11]

Meestal worden de CAO's voor 1 of meerdere jaren afgesproken. Ook wordt er wel eens opgeroepen door de poltiek voor loonmatigingen. Dus kom niet aan zetten met met mijn baas praten: die praten met de bonden en komen tot een overeenstemming. Ena sl het wel eens slecht gaat met de economie, wordt er, ondanks dat er inflatie is, ook wel eens de lonen bevroren!
Dat doet het ook. Althans in België. Dat heet 'de index' en is een automatische loonstijging als de kosten van levensonderhoud stijgen. Werkt trouwens ook omgekeerd...
@M: in de berekening vd index zit wellicht geen internet. Ook fuel is er uit gehaald...
prijzen van producten en diensten worden duurder -> meer loon nodig.
waardoor t verschil weer ongeveer (*uitzonderingen daar gelaten) weer 0 is :')

oftewel ooit betalen we 1000 euro voor internet, maar goed dan verdienen we ook evenredig veel meer :P
juist niet, prijzen stijgen, het loon volgt pas het jaar erop ;-)
of en wanneer het loon wijzigt hangt van vele factoren af. Bij mij is dat bijv. 2 maanden na overschrijding van de spilindex.
jij bent zo'n ambetantenaar dus :)
Liever niet, die mag wel wat meer stijgen :)


OnTopic: Ik vind de prijzen meevallen, Ziggo is 16,95
Dus leveranciers zijn duurder + kwartje auteursrechten = 1,98 per maand voor internet en tv. Klinkt plausibel om dit op je klanten te verhalen. Er staat ook nergens dat dit samenhangt met snelheidsverhoging. Ik snap de 'schreeuwers' hierboven niet zo goed; Het is maar 1,98!!

Daarnaast krijgt iedere medewerker jaarlijks wel inflatiecorrectie , maar zodra een grote organisatie dat argument gebruikt is het opeens een taboe.

[Reactie gewijzigd door mcsluis op 13 juli 2011 14:57]

1,98 x 12 = 23,76€
ik weet niet hoeveel jij verdient, maar zo marginaal vind ik die stijging niet

zolang de internetprijzen in België bij de hoogste in Europa zijn, is een prijsstijging inderdaad taboe!
Probleem is dat de indexering dient om de reeds gewijzigde prijsverhogingen op te vangen niet de toekomstige dus wanneer bedrijven zich op een indexering (en dus hogere lonen voor hun medewerkers) gaan beroepen om alweer de prijzen te verhogen krijg je een vicieuze cirkel.
Dat ze niet zeggen dat het samenhangt met de snelheidsverhoging is nu net wat de zogenaamde schreeuwers niet geloven. Het is niet omdat ze het niet zeggen dat het daarmee samenhangt dat het niet zo is. Het zou niet de eerste keer zijn dat dit soort truuken wordt toegepast.

De inflatiecorrectie is redelijk als en alléén als de prijzen van hun internetverbindingen al niet zo vreselijk hoog lagen.
Alles wordt duurder, dus dit zat eraan te komen. Alhoewel ze achter blijven op de rest van Europa, kwa snelheid en stabiliteit.
Pertinent onwaar. Levensmiddelen en energie worden duurder (kerninflatie, gezondheidsindex). Telecom en audio/video apparatuur wordt telkens goedkoper (bekijk de grafiekjes in de Pricewatch maar eens).
Laat Telenet nu net veel AV-apparatuur en elektronica (netwerkgedoe) hebben dat telkens goedkoper en goedkoper wordt.
mijn gaat 1.94€ per maand nr omhoog dus ik zit nu aan 55,27 per maand voor internet en tv..op zich niet zo slecht, ware het niet dat ik maar 50gb mag downen per maand, en ik al een paar keer door de incompetentie van telenet niet s'nachts heb kunnen downen waardoor ik dus mijn zuurbetaalde megabytes kon wegsmijten omdat de maand "op" was..

(zat op 80 % dus ik kreeg een warning maar omdat hun piece of cr*p telemeter gecrashed was kon die mij die notificatie niet tonen dus gevolg -> niet kunnen surfen tot ik ze de volgende dag na -> 30min aan klantendienst lijn heb gezegd van die warning te resetten) AARGH
Normaal gezien als je aan je download limiet zit kan je nog verder surfen maar aan lage snelheid, dat kan je instellen op je "mijn telenet" account ergens (veel betalen voor extra band breedte aan zelfde snelheid of niks extra betalen voor lage snelheid).

Vind dit wel stom, eerst verhogen ze de snelheid en download limiet en zegen ze dat de prijs niet omhoog gaat. :P
En nu laten ze de prijzen omhoog gaan... :(

Ik vind eigenlijk dat ze geld verliezen doormidden van een ander probleem want namelijk een hele boel vrienden van mij hebben nog kabel van telenet (geen digitale gewoon oude kabel) en die krijgen geen rekeningen meer opgestuurd.
Of is kabel nu ineens gratis geworden? :?
Normaal gezien als je aan je download limiet zit kan je nog verder surfen maar aan lage snelheid, dat kan je instellen op je "mijn telenet" account ergens (veel betalen voor extra band breedte aan zelfde snelheid of niks extra betalen voor lage snelheid).
Inderdaad en zo'n melding krijg je ook als je op 90% van je abonnement zit, dan word je geforward naar een pagina van de telementer en daar moet je gewoon op "verder surfen" klikken. Maar ik heb al meegemaakt dat ik dus op 90% zat en dat er toevallig een mankement zat in de telemeter waardoor ik geforward werd naar "technish defect" pagina dus niet op "verder surfen" kon klikken.

YouTube werkte wel nog, raar maar waar...
Doen ze dat ook nog een keer bij 100 procent? Zodat je kan kiezen niets extra te gebruiken?
daar gaat het niet over hé. IK zat nog niet aan mijn limiet, that's the f***** point..ik zat aan 80%, en wou de laatste 2 dagen alles opgebruiken door dikke torrent binnen te halen en dat ging niet omdat hun telemeter crashte wrdoor die mij die pagina van die notificatie niet kon laten zien, en ik dus ook niet kon zeggen dat ik ze gezien had en dat het ok was

grmbl...niet agressief willen klinken maar dat al 3 x voorgehad met telenet, en dan moet ik bellen om aan hen uit te leggen wat het probleem is, krijg je zo een nibwit aan de lijn die gewoon zijn lijstje afloopt (kan die jongen niet aan doen maar is AMBETAAAAANT) en geen nightly support aargh, dat ze dat dan desnoods betalend daar zetten, maar ik internet meestal snachts, wat heb ik aan een support die ik maar tot 8u kan bellen

[Reactie gewijzigd door dwelfusius op 13 juli 2011 17:26]

Anoniem: 35352
@dwelfusius13 juli 2011 19:14
Als je een duur business abo neemt krijg je nachtelijke support erbij vziw...
Vind het maar raar dat de prijzen verhoogd worden. Dat je de auteursrechten middels een toeslag doorberekent, logisch.
Dat je voor dezelfde snelheid internet ineens meer moet betalen, zou ik, principieel, onaanvaardbaar vinden. I-net zou juist gezien de technologische ontwikkeling relatief steeds goedkoper moeten worden per Mb/s
De verklaring van dat index voor consumptiegoederen is gestegen is IMO totaal irrelevant. Wellicht zijn de overheadkosten hierdoor iets gestegen, maar om deze op zo'n directe manier aan je klanten door te berekenen vind ik op zijn zachtst gezegd frapant. (tenzij we het hier over een budgetaanbieder van het niveau Euroshopper/easyjet hebben)
Natuurlijk moet je dit niet invidivueel bekijken, een maand geleden is mijn Fibernet gratis van 40mbs naar 50mbs gegaan... een stijging in snelheid welke procentueel hoger is dan de prijsstijging nu.

Doet wel niets af aan het feit dat ik het internet en televisie te duur vind in België
Een halve euro, in mijn geval, is geen abnormale verhoging. Ik wou dat alles maar 1% duurder werd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee