Google wil Google+-profielen van bedrijven voorkomen

Google komt later dit jaar met speciale mogelijkheden voor bedrijven om zich op Google+ te profileren. Tot die tijd ontmoedigt het zoekbedrijf bedrijven om profielen aan te maken op de sociale-netwerkdienst. Google gaat ze zelfs afsluiten.

"We hebben een team van ontwikkelaars die eraan werken om een geweldige Google+-ervaring voor bedrijven te bouwen en we hebben later dit jaar iets om te laten zien aan de wereld", schrijft Christian Oestlien van het Google+ Project. Volgens hem is er een verschil tussen de manier waarop gebruikers met elkaar communiceren en hoe ze met merken communiceren. De manier waarop Google de dienst voor ondernemingen gaat inrichten, zou dan ook aangepast zijn en sterk verschillen van de profielen zoals gebruikers die nu kunnen aanmaken.

Google wil voorkomen dat bedrijven nu al actief worden op Google+. "We ontmoedigen bedrijven om via reguliere profielen contact te zoeken met Google+-gebruikers", aldus Oestlien. Het zoekbedrijf gaat echter verder. "Ons beleidsteam gaat er actief met profielenbezitters aan werken om profielen van niet-gebruikers te sluiten", waarbij de Google-medewerker met 'niet-gebruikers' doelt op bedrijven en andere organisaties.

In de komende maanden gaat Google experimenteren met het gebruik van Google+ voor een beperkt aantal merken. Het bedrijf heeft een formulier online gezet waarmee organisaties zich kunnen inschrijven.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

07-07-2011 • 15:10

49 Linkedin

Reacties (49)

Wijzig sortering
er zijn anders al een boel bedrijven te vinden, had google misschien iets anders moeten aanpakken. want zeker bedrijven zullen graag als early-adopters gebruik maken van dit soort systemen. immers hebben de sociale-media zich bewezen.

Bedrijven kunnen zich hier aanmelden


//edit Toelichting :: 7 juli 2011 22:12
Link is afkomstig van Christian Oestlien, zijn blogpost. Daarin staat letterlijk geschreven
If you represent a “non-user entity” (e.g. business, organization, place, team, etc.) and would like to apply for consideration in our limited program (and be amongst the first to be alerted when the business product launches) you can sign up hier

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 7 juli 2011 22:13]

Euhhh, ik zou me als bedrijf toch echt niet via dat Google Document inschrijven!!
Lijkt er meer op dat iemand dat formulier heeft opgezet om te kijken welke bedrijven geïnteresseerd zijn en dan hun profiel voor hun neus weg te kapen. Iedereen kan zo een formulier maken.
Dit formulier wordt ook in de blog-post van Google+-medewerker Christian Oestlien genoemd:
http://goo.gl/zq95C
Toen google gratis Google Nexus one toestellen ging weggeven aan ontwikkelaars kreeg je ook een email met een link naar zo'n google docs plekkie. Ik en honderden andere vertrouwden het niet.

Maar mooi dat er een telefoon op de post kwam 1 maand later. Google doet dit best vaak, het is gewoon snel en makkelijk te maken.
Ik had juist verwacht dat ze het ook direct voor bedrijven beschikbaar zouden stellen. Persoonlijk vind ik Google+ voor mijn bedrijf wel interessant om in te gaan zetten, maar privé zal ik er niets mee gaan doen. Even afwachten dus.
Beetje een vage link van je! Alsof Google bedrijven laat aanmelden via een google docs spreadsheetje.
Hij klopt echter wel. Zo vreemd is het ook niet als een bedrijf van Google gebruik maakt van zijn eigen diensten om dit soort zaakjes af te handelen.
Dat had ik ook maar het is de officiële weg, voelt allemaal heel amateuristisch aan moeten ze nog iets aan doen dat het te verifiëren van wie en waar het formulier heen gaat!
Bij Google+ is het zo dat als iemand jouw 'bevriend' dat deze persoon berichten dan in je tijdlijn zetten (je hoeft de persoon niet zelf te bevrienden). Als je bijvoorbeeld op Twitter ziet hoeveel bots/bedrijven al random mensen gaan volgen in de hoop dat je ze terug volgt zodat je hun spam ziet, dan snap je wel dat bij Google+ (waar niemand toestemming hoeft te geven) het vreselijk zal zijn als bedrijven er nu op mochten. Het is al verdomd iritant als een vreemdeling waar ik niets van wil weten wat op mijn 'wall' schrijft, laatstaan een spammend bedrijf.

Ik denk dat dit probleem nu echt pas is gaan spelen voor Google en dat ze daarom het voor bedrijven nog een tijdje dicht willen houden.
Het is juist andersom. Je kunt mensen bevrienden, zonder dat ze daarvoor toestemming hoeven te geven. Vervolgens zie je hun "public" posts in je stream verschijnen. Pas als zij je toevoegen aan een circle, en daar berichten naar toe sturen, krijg je die ook te zien.

Wel heb je nog de incomming lijst, waar je berichten kunt zien van mensen die je volgen maar die je zelf niet volgt. Ik vind het dus een hele fijne oplossing. Als bekend persoon hoef je dan niet iedere keer alle vriendverzoeken te accepteren. En als je mensen wilt volgen kan dat gewoon zonder dat ze daar toestemming voor hoeven te geven.
Oftewel: rare constructie dat iemand jou kan bevrienden zonder dat jij toestemming geeft. Wat dat betreft werken Twitter en Facebook allebei prima. Er wordt toestemming gevraagd, en als je op Facebook alsnog dingen in je timeline ziet die je niet wilt zien, zoals berichten van vrienden vanuit Farmville ofzo, dan kun je die specifiek blokkeren zonder dat je alles van die persoon blokkeert. Heel wat slimmer systeem.

Ook op Twitter en Facebook zitten bedrijven, maar daar heb je helemaal geen last van. Je kunt een bedrijf zelf volgen als je wilt, en doe je dat niet dan hoef je er niets van te merken als je niet wil. Ik heb trouwens zowel op Twitter als op Facebook ingesteld dat mijn profiel en updates private zijn, dus als mensen mij niet volgen, kunnen ze ook niet lezen wat ik post.
Wat jullie schrijven klopt helemaal niet. De kritiek en vergelijking met Facebook is dus ook geheel onterecht! In Google+ ontbreekt elke vorm van "Wall" of "Prikbord". Er zijn enkel berichten of posts die bestaan uit tekst en of videos/URL/.. en hun samengaande "security" instellingen.

Om te beginnen heb je zelf een structuur genaamd circles (of vriendengroepen) waar je je vrienden in onderbrengt. Telkens wanneer je iets post kun je kiezen wie dit kan zien. (Afzonderlijke mensen, volledige cirles of combinaties daarvan en dan heb je nog "Public" = iedereen, zelfs mensen die je niet kent) Met andere woorden: over alles wat jij post heb jij het finale woord wie dit kan zien.

Nu, mensen kunnen jou in hun Circles steken, ook als je dit niet per sé accepteert. Dit heeft alleen als gevolg dat zij makkelijker kunnen informatie delen met jou en vele anderen; het heeft géén impact op wat zij van jou kunnen zien.

Wat mensen nu als hun Wall bestempelen is in feite gewoon de "Stream" aka de stroom aan berichten die allerlei mensen met jou delen. Gelukkig kan je die stroom goed besturen door bvb te kiezen om enkel de stream van een bepaalde circle te volgen.

[Reactie gewijzigd door LxxFxx op 7 juli 2011 15:49]

Nou ja, hoe je het ook wendt of keert, als het eindresultaat is dat je dus minder goed kunt voorkomen dat je spam te zien krijgt, terwijl je wél zorgt dat je alle andere dingen blijft zien die je wel wilt zien, dan vind ik dat dus een minpunt.

Of het nou een Wall, een stream, of een circle heet.
Nope. Jij bepaalt precies wat je wel en niet wilt zien. Als iemand anders je toevoegt merk je daar (op de melding van het toevoegen na) helemaal niks van. Het komt niet in je streams terecht . Pas wanneer jij die andere aan een circle toevoegd zie je zijn 'spam' in de streams verschijnen.
Zolang je ze zelf niet toevoegt krijg je dus geen spam!
Je kiest er zelf voor welke mensen in je stream verschijnen, waardoor je spam voorkomt. Alleen kun je zelf niet kiezen bij welke mensen je in de stream verschijnt. Wel kun je er voor kiezen om berichten met mensen te delen. Die krijgen ze echter pas te zien als ze je volgen. Ik zou zeggen, bemachtig een invite, en ervaar het zelf!
Niets dan goeds, we worden al genoeg overrompelt met nutteloze reclame en dergelijke...
Een mens kan zich online nergens begeven zonder herinnerd te worden dat er geld in zijn zakken zit...
Precies.
Sociaal... een bedrijf?


Ik heb zonet ook een Facebook-pagina aangemaakt voor de kerkelijke gemeente waartoe ik behoor, maar Facebook kent echt een apart aanmelding voor bedrijven/organisatie.
Wel zo handig, want zo kan ik met mijn persoonlijke Facebook-account ook die organisatie-pagina bewerken.

Had gehoopt dat Google zoiets ook zou doen, maar dit is eigenlijk nog beter. Gewoon GEEN bedrijven:D.
Geen bedrijven is helemaal niet hun plan hoor, al zou ik het toejuichen.
Volgens mij is het Google's bedoeling om te voorkomen dat bedrijven een 'gewoon' profiel aanmaken. Bedrijven worden pas toegelaten als de infrastructuur voor bedrijfsgebonden profielen helemaal af is.
En dan ga je dus naar Google+ om daarvan weg te blijven? yeah right..
Dit had ik wel verwacht dat Google geen bedrijven op de netwerksite wil, ten minste nog niet. Want aan bedrijven kan Google geen persoonlijke advertenties aanbieden.
maar wel extra diensten verkopen.

als de basis kan zoals bij linkedin dan komen bedrijven wel.
maar actief af gaan sluiten gaat mij een stap te ver.
Wilde voor een organisatie ook iets met G+ gaan doen, maar ga er geen energie in stoppen als ze zo beginnen.


(en tot vandaag goede hoop dat t iets zou worden, maar het nog niet open zijn voor iedereen en nnu zelfs afsluiten maakt dat het vertrouwen flink aan het afnemen is)
Je moet gewoon even wachten;) Er is nauwelijks nog een userbase en de boel is nog in testface.

Bedrijvenpagina's waren er ook pas later op Facebook.
Ik vind dit persoonlijk een beetje een verkeerde aanpak. ik zou namelijk verwachten dat ze dit stimuleren. en als ze klaar zijn met het nieuwe bedrijfs gedeelte, dan zorgen voor een relatief soepele overgang.
Ik vind het eerlijkgezegd een stuk beter. Ik vind de manier waarop facebook omgaat met bedrijven en merken erg onhandig als gebruiker, aangezien ze redelijk mijn neus door geduwd worden. Dat ze daar bij Google+ beter over na gaan denken, vind ik alleen maar handig.
Ok, ik hoopte juist dat je met een nickname op Google+ kon registreren zonder je echte naam te geven (Maar bijv alleen voornaam). Dan zou ik namelijk gelijk mn facebook deleten en overgaan. Maar helaas, google wil ook de echte namen weten.
Jahoor, dat kan. Ikzelf heb in mijn G+ profiel bv. niet mijn achternaam opgenomen. En een vriend van mij heeft zijn G+ profiel zelfs voorzien van een compleet valse naam (voor+achternaam), welke hij al sinds vele jaren als z'n online-pseudoniem gebruikt.
Anoniem: 364996
@Leejjon7 juli 2011 16:39
Dat is nu ook bij Facebook zo..
Laat bedrijven lekker op google+, ik volg ze toch niet dus zie ik hun meuk ook niet.
Probleem is wel dat ze dan een ieders incoming stream volkomen volspammen. Daar zit ik absoluut niet op te wachten!
Google+ gaat echt floppen net als Google Wave als ze het niet binnen een paar dagen opengooien, ik heb een invite gehad maar kan die niet activeren.
Die paar mensen die het nu wel hebben laten het ook afsterven als ze niet meer mensen uit kunnen nodigen.
Eind juli gaat het open voor iedereen heb ik ergens gelezen.
Elke paar dagen of zo laten ze weer mensen toe (na mijn invite duurde het nog 1,5 dag ongeveer), dus gewoon even geduld hebben!
Als bedrijven nog gemeden gaan worden, wat betekend dat dan voor mij als google apps gebruiker? Betekend dat ik daar dan op moet gaan wachten als particulier?
Lijkt me een goede zet. naar mijn mening heeft de actieve rol van sommige bedrijven een hoop afbreuk gedaan aan het plezier dat ik met facebook beleefde, voor mijn overstap naar Google .

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee