Netgear voorziet nieuwe router van dualcoreprocessor

Netgear heeft een nieuwe dualband-modem/router op de markt gebracht die is voorzien van een 400MHz-dualcoreprocessor. Volgens de fabrikant zou de DGND3700 door de extra processorkracht zeer snelle responstijden hebben.

De DGND3700 is voorzien van een adsl 2+-aansluiting en een geïntegreerd modem, terwijl via de gigabit wan-ethernetpoort ook een extern kabel- of glasvezelmodem aangesloten kan worden. Verder beschikt de modem/router over vier gigabit-ethernetaansluitingen en twee usb 2.0-aansluitingen die geschikt zijn voor het creëren van shares via Netgears Readyshare-systeem. Bovendien ondersteunt Readyshare het dlna-protocol, zodat media via de router gestreamd kunnen worden.

Volgens Netgear biedt zijn nieuwe gateway door de simultane ondersteuning van de 2,4- en 5GHz-frequenties volgens de 802.11n-wifi-standaard voldoende bandbreedte om toepassingen als het streamen van hd-video en gaming soepel te laten verlopen. Ook een 'intelligent' quality-of-service-mechanisme zou hierbij moeten helpen.

Netgear heeft de DGND3700 verder voorzien van parental controls, een verbruiksmeter die het verstookte dataverkeer in de gaten houdt en de mogelijkheid om een wifi-gastnetwerk aan te maken. Volgens de fabrikant is de DGND3700 per direct verkrijgbaar en bedraagt de adviesprijs van de modem/router 150 euro.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

24-05-2011 • 13:32

90 Linkedin

Lees meer

NetGear introduceert twee mediaspelers Nieuws van 1 september 2010
Netgear presenteert 240Mbps WiFi-router Nieuws van 10 november 2005

Reacties (90)

90
88
64
6
0
16
Wijzig sortering
Volgens de GPL sources, draait deze router op een Broadcom BCM96368. Volgens Linux-mips.org 'integrates two MIPS32 cores, one for the OS, the other for DSP applications (ADSL2+ or VoIP). It also supports NAND flash, SPI, GPIO and USB 2.0.'
Daarmee is dus verklaard waarom hij geen USB3 heeft, en dan weet je ook dat je van de 2e core weinig zult merken als je hem alleen als router gebruikt.

/Edit: hij draait trouwens een 2.6.21 kernel.

[Reactie gewijzigd door Mijzelf op 24 mei 2011 16:34]

Als dat inderdaad zo is, zal hij zelfs minder goed presteren dan de WNDR3700 die een single core van 680Mhz heeft, en verder geen DSP applications doet. (geen ADSL2+ en VOIP)
Nu draait de huidige WNDR3700 gewoon OpenWRT met een Netgear webinterface, dus wellicht komt er snel een custom OpenWRT versie die wel parallel gebruik kan maken van de 2 core's als je geen DSP functies nodig hebt.
Anoniem: 8510
@Madshark24 mei 2011 20:57
Een 680MHz single-core kan langzamer zijn dan een 200MHz single-core. Klokfrequentie zegt helemaal NIKS. De 200MHz kan een veel betere architectuur met grotere caches hebben.
Ze zijn beiden MIPS32 architectuur, de subtiele kleine verschillen in packaging en cache zullen geen grote verschillen opleveren, dus in dat geval kun je ze nl. wel met elkaar vergelijken.
Netgear heeft de DGND3700 verder voorzien van parental controls, een verbruiksmeter die het verstookte dataverkeer in de gaten houdt en de mogelijkheid om een wifi-gastnetwerk aan te maken.
Kan iemand iets vertellen over dit wifi gastnetwerk. Betekent dit dat je een deel van de wifi verbinding veilig kan delen met de buurt, zonder dat je thuisnetwerk verbonden is aan dit accespoint?
Yep.

WiFi gastnet werk is niets meer of minder dan een WiFi-A/B/G/N netwerk, met een eigen SSID en wachtwoord dat je naast je gewone netwerk kunt laten draaien. Voordeel van gastnetwerk is dat gebruikers niet binnen je gewone netwerk en daarin zittende PC's e.d. kunnen komen, puur en alleen op Internet.
Persoonlijk vind ik die wel handig; Ik gebruik hem als WiFi-G met WEB beveiliging, zodat de Nintendo DS's van de kinderen er op kunnen (Kan namelijk niet met andere beveiliging). En ideaal voor visite die even met hun smartphone e.d. gebruik willen maken van Internet. WEB wachtwoord geef ik ze zonder problemen, en hoef niet steeds een nieuw AES wachtwoord aan te maken omdat anderen hem (even) gebruikt hebben.

[Reactie gewijzigd door LessRam op 24 mei 2011 14:11]

Ik heb hem zelfs volledig open staan, hoef ik helemaal geen extra wachtwoord te onthouden. Voor de blackberry's hier in huis, mijn zusje heeft er moeite mee dat ding fatsoenlijk het web op te krijgen.

Daarnaast heb ik bandbreedte zat voor een telefoontje, laptop of what so ever.

De buren gebruiken het ook voor hun telefoon. Ze hebben zelf een bedraad netwerk maar willen thuis gewoon wat internetten. Prima, ik zit er niet mee.
Helemaal open vind ik een beetje eng, iedereen kan dan van alles over mijn IP heen gooien wat ie wil. Ook minder wettelijke dingen.
Ja, dat is het precies. Apparaten zullen het als een apart netwerk zien, en hebben als ze ermee verbinden alleen toegang tot het internet. Het is dus geheel gescheiden van je thuisnetwerk.
Ik denk dat het een 2e WIFI is, met een andere naam, voor als je familie hebt die langs komt en op internet wil met hun eigen mobiel, tablet of laptop. Je kan de maximum snelheid instellen en je kan aangeven dat ze geen toegang hebben tot je netwerk maar alleen internet.
Je creeert dus als het ware aparte wireless netwerken (access points), waar je verschillende security regels instelt. Per netwerk kan je segmentering toepassen en kan je dus voorkomen dat je guest netwerk op je interne netwerk kan :)

Zie ook http://netgear.com/home/p...performance/DGND3700.aspx
Multiple SSID guest networks (separate security and access restrictions)

[Reactie gewijzigd door BtM909 op 24 mei 2011 14:01]

Dual core cpu in een router..... hmmm en dan ook nog de reactie tijd weten te verkleinen.... Begint dit onderhand niet een beetje marketing taal te worden?

Je kan wel een snelle router hebben, maar je blijft naar buiten toe natuurlijk gebonden aan je de snelheid die je kan halen in het netwerk van je provider (en latency)

Overigens heeft het ding wel mooie specs, maar de uiteindelijke snelheid komt pas in een onafhankelijk test naar boven. Bijvoorbeeld bij smallnetbuilder.com
gezien de extra mogelijkheden (twee externe schijven) is een dualcore erg handig in dit geval. met een ziggo alles in plus heb je al een downlink van 120mbit die je makkelijk vol kan trekken met een leuke torrent of nieuwspost. als je die gelijk opslaat op je externe HDD en ook nog een muziek stream hebt aanstaan komt er toch best wel veel stress op je router te staan en dan is een dualcore proc waarvan een core het routering en netwerkverkeer doet en de andere de streams en USB regelt toch wel handig.
Kleine correctie, ziggo alles in een extra. Plus heeft 50 mbit en wordt binnenkort wel verhoogd geloof ik.
Bij elke router blijf je gebonden aan de (internet)snelheid van je provider, toch heeft dit niks met de snelheid van je eigen netwerk te maken.. |:( Voor het streamen van HD materiaal en gamen is een kleinere reactietijd en een dual core cpu nooit verkeerd ;) wat dit uiteindelijk met de snelheid doet moet nog maar blijken..

Marketingtaal wordt bij elk product gebruik, natuurlijk ook bij routers, maar om nu te zeggen dat die dingen marketingtaal zijn.. Ook al worden er op een site geweldige specs gehaald, zo lang jij verkeerde instellingen of mindere hardware gebruikt dan bij de test kom je nooit aan die snelheden. :Y)

Het hangt dus volledig af aan wat je er mee doet en hoe het af te stemmen is op je huidige apparatuur.

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 24 mei 2011 13:56]

Dual core cpu in een router..... hmmm en dan ook nog de reactie tijd weten te verkleinen.... Begint dit onderhand niet een beetje marketing taal te worden?

Je kan wel een snelle router hebben, maar je blijft naar buiten toe natuurlijk gebonden aan je de snelheid die je kan halen in het netwerk van je provider (en latency)
Mijn eenvoudige Fritz boxje met diverse filters/child protection ingeschakeld, kan m'n 16mbps adsl niet bijhouden, maar zonder die filters wel. Dat lijkt me een kwestie van processing power van de router, dus dual core zal wel nut hebben.
Ik ben benieuwd of hij hiermee ook beter geschikt is voor hogere snelheden. De meeste huis-tuin-en-keuken routers zijn te langzaam voor het routeren van verkeer met 100Mbps of hoger. Met de opkomst van glasvezel zal dat steeds vaker een probleem worden.
De WNDR3700, waar deze op gebaseerd lijkt te zijn, is nu net één van die niet 'huis-tuin-en-keuken' routers die juist uitermate geschikt is voor WAN->LAN doorvoersnelheden van 100 Mbps en hoger. Volgens Smallnetbuilder zelfs lange tijd de snelste. En nu nog staat hij erg hoog genoteerd: link.

Ik vermoed dat deze router niet onder zal doen voor die performance, maar nog sneller zal zijn :)

[Reactie gewijzigd door Cloud op 24 mei 2011 13:43]

de voorganger (de wndr3700) kan al makkelijk 400Mbit/s routeren. Ik denk dat deze alleen maar sneller zal zijn.
dan doen ze zo hun best een snelle router te maken en dan laten ze het bij USB 2.0, jammer

Hoop echt dat er een usb 3.0 versie komt, de hardeschijf die we thuis aan het router hebben hangen via usb is pijnlijk traag als je grote bestanden wil copieeren, usb 3.0 kan daar echt geen kwaad.
Niet alleen USB 2.0 - ook zie ik nergens staan dat het apparaat al IPv6 ondersteunt...

Iedereen is vol van het opraken van IPv4 adressen, en door apparaten als hierboven weet je waarom de overgang naar IPv6 zo langzaam gaat. Maar weinig fabrikanten maken het mogelijk om IPv6 adressen te configureren (behalve dan in een tunnel of zo) en zijn dus niet voorbereid op een IPv6 netwerk. Terwijl bij de consument thuis IPv4 nog wel een paar jaar zal blijven draaien moet aan de WAN kant wel degelijk rekening gehouden worden met IPv6...
Je kan er vanuit gaan dat IPv6 ondersteund wordt, dat is met oudere modellen al het geval (soms via een firmware update) en zal met nieuwere modellen zeker gebeuren.
Inderdaad, ik kom persoonlijk al zeker 2 jaar geen netgear routers meer tegen die niet ipv6 compatible zijn. Als dit ding geen ipv6 zou ondersteunen vreet ik een bezemsteel op.
Hoe IPv6 compatibel? Ondersteunt het DHCPv6-PD? Of moet je zelf je WAN verbinding opzetten? Ondersteunt het ook DHCP voor het LAN ? Heeft het ook een Mobile IPv6 Home Agent? Kan je IPv6 firewalling doen? Kan je hem beheren via IPv6?

Vragen vragen...
DHCPv6 is sowieso een probleemgeval, bij ontwerp IPv6 was de bedoeling dat alles via SLAC zou gaan. Pas veel recenter kwam men op het idee dat stateful configuration nuttig zou zijn. Gevolg is dat er verschillende implementaties zijn die subtiel anders werken en dus niet goed samenwerken. Bekendste voorbeeld is dat MS DHCPv6 servers per default geen Linux clients slikken (de server verwacht een formeel optioneel respons van de client, de client stuurt die aangezien het optioneel is en niet required volgens standaard niet mee tenzij je het expliciet opgeeft).

Hoe het met Netgear firmware zit weet ik niet zeker. Wel weet ik dat OpenWRT in ieder geval DHCPv6-PD ondersteunt en kan samenwerken met Cisco CNR DHCP servers. Er zijn zelfs modules beschikbaar om de "dual-stack lite" oplossing voor private IPv4 NAT over IPv6 getunneld zoals Comcast in de VS al in productie gebruikt en elders allicht ook gebruikt gaat worden te ondersteunen.
OpenWRT draait probleemloos op de WNDR3700, dus goede kans dat dat ook op de DGND3700 lukt :)
De voorganger pricewatch: Netgear WNDR3700 Simultaneous Dual-Band doet volgens mij al IPv6, dus zal deze daar ook niet zo heel veel moeite mee hebben
IPV6 aan de WANpoort zal geen probleem zijn, maar IPV6 scope aan je lan-kant is een beetje overkill.
Wat wil je anders? ipv6 NAT?
Dat is precies wat ik dacht. Wat is nou de verschil tussen dit en de WNDR3700N? Dualcore.. maar wat heb je er aan als er gewoon een usb2.0 opzit..

Trouwens, in het artikel staat 2 usb poorten, op het plaatje zie ik maar één.
Er zit een USB op de voorkant en een USB op de achterkant (de blauwe poorten)

Ik vind het wel vreemd dat ze de poorten blauw maken. Het zou me niks verbazen als mensen denken dat het USB 3.0 poorten zijn.
Op mijn kast (coolermaster 690 II) zijn ook de gewone usb poorten blauw en de usb 3.0 rood
Dat is je mobo, die op de CM 690 II zijn gewoon zwart.

Ik vraag me wel af wat nou de snelheidswinst van een dual core is in je router...
Zowel voor als achter zit een USB 2.0 poort. Dualcore heb je wel meer aan dan alleen bij data transfer. Bovendien is het maar de vraag of je zelfs met een dualcore hogere snelheden kan halen dan die van USB 2.0.
Een dualcore is ook handig voor snel WAN/LAN verkeer en het afhandelen van meerdere taken tegelijk waardoor ze niet op elkaar hoeven te wachten.
ik zie dit ook wel zitten in bijv SoHo omgevingen, een ingebouwde adsl modem, en een wan poort... - dat lijkt me direct ideal voor dual-wan - denk aan glas of cable met een goedkope dsl backup...

die dualcore cpu zou je wel eens goed kunnen gaan merken, in je lan2lan en wan2lan snelheden. misschien wel genoeg om aan elke poort nog een switchje te hangen.

overigens overigens heb ik het niet zo met usb- nasjes, dus zou ik zelf al veel eerder die dingen inzetten voor printersharing (en dan heb je geen last van die beperkte bandbreedte over je bus).
Dat het geen USB3.0 heeft is inderdaad jammer, dan is het niet zo toekomstgericht. Ik vind het concept wel geniaal, ik wist wel van router/nas combinaties (ik geloof dat ASUS daar twee/drie jaar geleden mee kwam), maar nog niet waarbij je de harde schijf zelf kan toevoegen en wisselen.
De Harddisk optie is ook erg basaal bij NetGear. Ik gebruik het bij de "oude" WNDR3700N. De snelheid is beperkt, 10MB/s is al mooi als ik dat haal (via WiFi) zelfs met NTFS
FTP is mogelijk, maar zonder account beheer. Het is gewoon iedereen of alleen jij.
10MB/s is anders een goede 80mbit, en dat is best knap als je dat over WiFi haalt. Bedraad is het een beetje magertjes.
Och.. ik haal thuis rond de 130Mbit/s draadloos.
545Mbit/s ... (dual band wifi ;p)
Netto gemeten bestandsuitwisseling, of gewoon de optelsom van de carriers?

Bedenk dat ze voor die leuke getallen up- en download optellen, en er nog een TCP overhead vanaf moet. Zelfs theoretisch kun je per band max 135Mb/s met WiFi-n doen. En in praktijk is een pieksnelheid van 120Mb/s op 5GHz en 95Mb/s op 2.4GHz al uitzonderlijk te noemen. Even uitgaande dat je die twee kon bundelen zou je dus op een pieksnelheid (bij echte bestandsoverdracht) van 215Mb/s uitkomen, en wederom een absolute theoretische maximum van 270Mb/s.

Aangezien je over het dubbele daarvan zit, heb ik sterk het vermoeden dat je niet een bestandsoverdracht noemt maar dus die carrier bandwidths. En dat zijn peren, niet appels ;)
Dat kan met erg veel routers al, zie: http://tweakers.net/price...hFhZ1N4imR8u3jW06zjOOWusX
De pricewatch staat er aardig vol mee, alle high-end routers ondersteunen het wel en ook een aantal mid-end en low-end routers. Meestal zijn de snelheden niet geweldig, verre van zelfs, maar het werkt wel.
Die zijn er toch al een hele tijd hoor, gewoon wat beter zoeken ;)
Dat het geen USB3.0 heeft is inderdaad jammer, dan is het niet zo toekomstgericht. Ik vind het concept wel geniaal, ik wist wel van router/nas combinaties (ik geloof dat ASUS daar twee/drie jaar geleden mee kwam), maar nog niet waarbij je de harde schijf zelf kan toevoegen en wisselen.
Zelf vind ik het jammer dat er slechts 1 2 usb-poorten op zitten (en je kunt er waarschijnlijk geen hubje aanhangen, er zijn routers waar dat wel bij kan, maar alleen voor storage). Mijn vorige router een Asus WL-500W had er twee, kun je op de ene je usb-hdd aansluiten en op de andere een printer. Een webcam ondersteunde hij trouwens ook, alleen niet die ene die ik had liggen. Gezien de mogelijkheden die het ding kon, zou je er trouwens wel die of vier poorten op hebben willen hebben om ze allemaal te kunnen gebruiken. Alleen hield hij er na twee jaar mee op. De TP-link die ik nu heb, heeft geen usb-poorten, maar kostte ook slechts €35, 1/3 van wat de Asus kostte.

Voordat ik de Asus kocht had ik van m'n isp 2 jaar lang een Siemens met usb-poort, kon printer op maar ook storage, dat was dan alleen bereikbaar via ftp.

Zo nieuw is dat dus niet en het verbaasd me eerlijk gezegd dat er niet veel meer zijn. Netgear had het niet eerder, Linksys en Sitecom ook niet,

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 27 mei 2011 22:12]

De beperkende factor zal alleen niet je USB poortje zijn, maar de router zelf. Het zou me niet verbazen als deze router door de dualcore op dat gebied ook beter zal presteren....
Inderdaad, en dat is niet alleen bij routers een probleem, ook veel simpele NAS apparaten en mediastreamers hebben welliswaar snelle aansluitingen maar zijn qua processorkracht te zwak om daadwerkelijk die snelheden te kunnen halen.
Het mooie aan dualcore is dat er een core dedicated gebruikt kan worden voor data doorsturen terwijl de andere core het netwerkverkeer en internetverkeer bijhoud.
haal bij mijn Airport Extreme toch al gauw 11MB/s tijdens het downloaden van een 4,7 MB/s torrent dus dat is best netjes tijdens het wegschrijven. de AE heeft een USB2.0 poort dus is voor streams inprincipe snel genoeg. alleen haalt de processorkracht het niet om een echte 1080P stream te versturen.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 24 mei 2011 14:07]

11mbps is gewoon enorm weinig ... dat zou volgens wifi n gewoon 300mbit moeten zijn... met een 1/3 protocol overhead dus ... 200mbit = 25MB/s en met gbit dus nog meer, (een beetje hdd doet 40MB/s?) ...
Wireless N is gewoon half duplex waardoor meer dan 150Mbit al niet haalbaar is.
In het wifi protocol kunnen up en downlink afhankelijk van de behoefte gebruikt worden. Bij asynchrone data overdracht snelheden heb je dus niet 50% verlies omdat het een half duplex verbinding is.
Die 300 mbit haal je doorgaans niet, tenzij je echt naast het apperaat zit, en je via de 5GHz band werkt.
Maar is die 300 Mbps niet net als bij de 802.11g variant de optelling van up en downstream?
Dan kom je uit op 150 Mbps up of down, dus dan is 11 MBps throughput zeer netjes...
Dat is netjes, omdat die 300Mbps volgens mij een optelling is van up en down stream. Dan kom je ongeveer op 150Mbps per stream, dus dat is zeker niet om van te klagen.

Apple zou trouwens erg slim zijn als ze een Thunderbolt aansluiting zouden toevoegen :)
Raar, USB is normaal juist erg traag bij veel kleine bestanden.

Daarnaast is het natuurlijk een kostenafweging, het grootste deel van de mensen heeft nog geen USB3.0 hdd, en het aanbod van die dingen is ook nog klein. Tevens heb je met gbit netwerk maar 2x overhead t.o.v. USB 2.0, terwijl USB3.0 4x zo snel is als wat je met je netwerk kan halen.

De voordelen wegen gewoon nog niet op tegen de kosten.
alle nieuwe (h67+)MB's hebben wel minimaal 2 USB 3.0 onboard aansluitingen. Dus ik verwachtte wel dat er usb 3.0 zou komen :S
waar denk jij op zo'n ding usb 3.0 voor nodig te hebben?
Anoniem: 292366
24 mei 2011 13:34
Die blauwe usb-aansluiting lijkt wel verdacht veel op USB 3.0
Op de site van Netgear staat dit:

Standards:

IEEE 802.11 b/g/n 2.4 GHz
IEEE 802.11 a/n 5.0 GHz
Five (5) 10/100/1000 (1 WAN and 4 LAN) Gigabit Ethernet ports
Two (2) USB 2.0 ports
One (1) ADSL2+ port

Er zitten dus twee USB 2.0-poorten op en geen 3.0
Niet erg toekomstgericht dus...
Wat is het nut van USB3.0 als dat modem die snelheid toch niet haalt?
en waarom zou hij dat niet halen? als het 4 gigabit internetlijnen kan leveren ben je bang dat hij USB3.0 niet zou kunnen benutten? okee niet volledig denk ik, maar je gebruikt waarschijnlijk niet de volledige 4 gbit tegelijk dus houd je nog voldoende snelheid over om in ieder geval meer dan 480 mbps over te pompen. beetje nutteloze comment dus. dat je USB3.0 snelheden niet kan halen betekent niet dat je het er niet op moet zetten zodat we het niet kunnen proberen.
Hij haalt de snelheden niet! Theoretisch zou het kunnen maar als je er een HDD aan zou hangen krijg je er echt niet meer dan 10-15MB/s write en read uit.
maar heeft hij ook IPv6?
Even Google gebruikt: Ja, de laatste firmware heeft IPv6 ondersteuning. Daarnaast moet je provider het natuurlijk ook ondersteunen.
De vraag is of hij ook doet aan port translation.
Ik heb hier de WNDR3700 maar die kan dat niet.

Erg irritant als je geen zin hebt je reg aan te passen voor poort 3389 maar dit simpel via de router wilt doen...

Heeft deze dat wel?
Ik begreep uit forumberichten dat de WNDR3700v1 dat na een recente firmware-update wel ondersteund; ik verwacht dat de v2 het binnenkort dan ook wel zal kunnen.

En dan zal deze nieuwe router dat ook wel gaan doen, verwacht ik. Wellicht nog niet met de eerste firmware, maar ooit...
Of je installeert dd-wrt...
Ben wel benieuwd wat voor invloed een dualcore processor heeft op het energieverbruik. Zal het dan net zoals met mobieltjes ook lager zijn?
Jammer dat er niets wordt gezegd over IPv6, met het oog op de toekomst toch 1 van de belangrijkste specs bij het uitzoeken van netwerk apparatuur.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee