Virtuele provider stopt data, sms en bellen in zelfde bundel

Vodafone heeft HollandsNieuwe gelanceerd, een virtuele operator die gebruikers alles uit één bundel laat betalen. Abonnees betalen per maand een bepaald bedrag; als ze meer verbruiken kunnen ze zelf bepalen of ze hun bundel tijdelijk ophogen.

De Vodafone-dochter HollandsNieuwe biedt haar diensten sinds dinsdag aan en verkoopt alleen sim-only-abonnementen, zegt woordvoerster Sharon van de Kuijt tegen Tweakers.net. "Mensen kunnen zelf wel een toestel vinden."

"Bovendien hebben steeds meer gebruikers door dat je die gratis mobiele telefoon uiteindelijk toch wel betaalt", zegt Van de Kuijt. De abonnementen van de virtuele operator zijn bedoeld voor mensen die vooral bellen en sms'en. "We richten ons niet op de enthousiaste internetters", zegt Van de Kuijt.

Gebruikers kunnen kiezen uit vier abonnementsvormen. De twee goedkoopste abonnementsvormen, tot 7,50 euro, bieden geen mobiel internet; de duurdere abonnementen van maximaal 17,50 wel. Net als bij andere providers geldt dat hoe duurder het abonnement is, hoe minder er per individueel sms-bericht of telefoongesprek wordt betaald.

Bij het duurste abonnement komt dat neer op 3,4 cent per sms, belminuut of verbruikte MB, wanneer wordt gekozen voor een contract van 2 jaar. Dat betekent dat een gebruiker die 485MB aan internetverkeer verstookt, aan de limiet van zijn bundel zit. Hij kan dan niet meer bellen, sms'en of surfen zonder bij te betalen. Kopers kunnen er overigens wel voor kiezen om voor 10 euro een extra databundel van 1GB te kopen.

De provider rondt dataverkeer af naar boven; sessies worden op 100KB afgerond. Telefoongesprekken worden eveneens naar boven afgerond; wie dus één minuut en één seconde belt, betaalt voor twee minuten.

Daar staat tegenover dat wie over zijn bundeltarief heengaat, geen hoge buitenbundelkosten gaat betalen. In plaats daarvan kan een gebruiker zelf, per sms, aangeven of hij zijn bundel tijdelijk wil ophogen. "Daarbij blijft hij hetzelfde tarief betalen", zegt Van de Kuijt. Klanten kunnen er ook voor kiezen om hun bundel automatisch te laten ophogen. Bovendien kunnen klanten hun abonnementsvorm elke maand omhoog of omlaag schroeven, waarna de nieuwe tarieven de eerstvolgende maand ingaan.

Hoogt een gebruiker zijn bundel niet op, dan kan hij alleen nog worden gebeld en gesms't, maar kan hij niets terugsturen. HollandsNieuwe staat los van het 'mobiele-telefoniemerk' dat Vodafone en RTL maandag aankondigden. De virtuele provider zal vooral met andere virtuele providers, zoals Telfort en Ben, moeten concurreren.

Door Joost Schellevis

Redacteur

04-01-2011 • 15:43

118 Linkedin

Submitter: Doane

Reacties (118)

118
111
55
1
0
13
Wijzig sortering
De provider rondt dataverkeer af naar boven; sessies worden op 100KB afgerond. Telefoongesprekken worden eveneens naar boven afgerond; wie dus één minuut en één seconde belt, betaalt voor twee minuten.
Doen ze dit nou nog steeds? Hebben ze nou nog steeds niet door dat consumenten niet willen dat er afgerond wordt in hun nadeel!
Schandalig dit, waar is mevrouw Kroes!
Providers zijn sinds kort verplicht om abbo's aan te bieden waarbij afgerond wordt en abbo's waarbij per seconde betaald wordt. Dit zodat de consument kan kiezen.

Vodafone heeft een aantal abbo's waarbij je per seconde afrekent, dus ze voldoen aan die verplichting.

Ook al hebben ze maar één abbo van per seconde en betaal je daar 100 euro p/m voor en de rest van de abbo's ronden ze allemaal af. Ze voldoen aan de wet.
Jammer maar helaas
Dat is inderdaad belachelijk. Als je 10 korte e-mail berichten ontvangt van een paar honderd bytes heb je dus meteen 1 MB aan data verstookt. Even je mail checken is er dan dus niet bij.
Nouja, die 10 emails kosten je dan welgeteld evenveel als 1 smsje...
Dan mag je GOZBKD dat je je bundel nog kan ophogen als je aan de limiet zit, met dezelfde "afrondings" afzetterij :X
Bij het goedkoopste abonnement komt dat neer op 3,4 cent per sms, belminuut of verbruikte MB, wanneer wordt gekozen voor een contract van 2 jaar.
Bij het goedkoopste abbo wordt toch echt 6 cent gevraagd, bij het duurste wel 3,4 cent.
ze bedoelen denk ik met welk abbonement je het goedkoopst kan smsen, dit is wel het duurste abbonement per maand
ik denk dat ze goedkoopste hier, bedoelen als best bang for buck. want ze hebben het ook over 3,4 cent per sms minuut of mb, terwijl er OOK in het artikel staat dat het 7,5 abo helemaal geen internet bied en je dus ook geen 6ct per mb betaald.
En eerst stellen dat de goedkope abonnementen geen internet hebben en vervolgens melden dat het 3,4 cent per ... MB kost. is ook tegenstrijdig.
Ik vindt altijd grappig dat gezegd wordt dat je dat dure mobieltje toch uiteindelijk wel betaald. Ja dat mag misschien wel zo zijn, maar voor de veel gebruiker van mobiele telefonie is die toch echt gratis als je het vergelijkt met prepaid waar je geen gratis mobieltje krijgt maar wel meer betaald per min en ook voor mobiel internet.
Als je een zwaar sim-only abbonnement neemt ben je als veelgebruiker alsnog wel goedkoper uit. Een vergelijkbaar sim-only abbonnement scheelt toch zo al €5 per maand bij een contractduur van 2 jaar. Voor de €120 verschil heb je alsnog niet die Blackberry maar dat je de telefoon "gratis" hebt is ook onzin.
dat dacht ik dus niet he... lees boven mijn reactie maar 's ik heb 'm vergleken met een vf symonly 300 abo en die zijn even duur
Je kan beter vergelijken met sim-only in plaats van prepaid. Sim-only is immers ook een abonnement (net als dat waar je een telefoon bij krijgt), maar dan zonder de extra kosten voor de afbetaling van de telefoon.

Welk van de opties goedkoper is hangt in sterke mate af van de telefoon die je wilt en welk abonnement je nodig hebt (je bel-/sms-/internetgedrag dus). Er is vaak ergens een omslagpunt (bij x minuten/maand) waarbij losse aanschaf i.c.m. een sim-only goedkoper wordt dan een abonnement met telefoon.

Gelukkig is het allemaal relatief eenvoudig uit te rekenen, maar het is wel verstandig dat te doen.
En als je het met een sim-only vergelijkt dan, dan is het toch ineens niet meer zo gratis. Het is gewoon een verborgen variant van op afbetaling kopen. :z
Dat ligt maar helemaal aan het toestel wat je neemt. Ik heb er recent nog aan zitten rekenen, en een sim-only abbo met een beetje behoorlijk internet erbij bleek bijna net zo duur als een abbo met een telefoon. Doe mij die telefoon er dan maar bij.
Mijn HTC Desire HD heeft een adviesprijs van 549€ en ik heb hem in combinatie met een personal sim van KPN genomen, exclusief aansluitkosten kost me dat abbonement niet meer dan de adviesprijs van de telefoon.

Maar goed KPN is enige provider waar je kosteloos je bundel na 3 maanden kunt verlagen en daardoor kom ik zo goedkoop uit omdat na 3 maanden 21,50 word i.p.v 32,30.
Ik betaal voor een HTC Desire + 2 jaar abo bij vodafone het volgende:
25 euro aansluitkosten
1e jaar 14,50
2e jaar 29,50

totaal: 553 euro.

De HTC Desire kostte bij uitkomst los ongeveer 499 euro. Dat betekent dat ik dus voor onbeperkt internet en 200 belminuten/sms over 2 jaar 50 euro betaal. Het is dus niet helemaal waar wat je zegt, want deze deal zou ik nooit kunnen maken als ik beide los had aangeschaft.
Ja idd, voor de prijs van mijn mobieltje kan ik twee jaar lang gratis per maand 150 minuten bellen, tig keer een sms versturen en gebruik maken van mobiel internet.
Anoniem: 383438
@3180254 januari 2011 18:22
Het abbonnement landschap in Nederland ziet er echt wel totaal anders uit dan in België ... De goedkoopste (virtual) provider in België is wss Mobile vikings die voor €15 per herlaadbeurt aan belminuten (vrij duur 0,25 cent per minuut) aanbiedt maar daarbovenop wel 1000 sms'en en 2 gb data-bundel legt.

Maar buiten deze witte raad (beetje sluik reclame) ziet het gsm provider landschap in België er nogal zwart uit ... Er zijn eigenlijk maar twee écht grote spelers (Belgacom, via Proximus, & Mobistar) en ze bezitten samen denk ik 80% van de markt ... Er is niet bijster veel concurrentie in België (exact hetzelfde verhaal met het internet en de telefonie, maar je kunt het veel ruimer trekken dan dat, er is echt zo een "Franse" mentaliteit van l'aisse faire ... ze doen het wel voor ons)
T'is makkelijk het op de walen te steken maar jullie eigen Vlaamse regering heeft het ook niet bijzonder handig gespeeld (insert duopolie staatsbedrijven meuk). Daarbij is het internet landschap is allang opgetrokken. Ik heb drie digitale tv dozen die kunnen opnemen, een schandalig snelle internet pijp voor om-en-rond de 70 euro. Voorts zijn er minstens een tiental virtuele providers: alle winkel ketens hebben hun eigen systeem, aldi/delhaize/carrefour al 100% zeker. Jim (de zender) biedt ook telefonie-vormen aan (blue/red?). Ik interesseer er me er niet in, maar oogkleppen op en laisser faire is de eigen bevolking ook zeer goed in. Tijd om eens te leren kont-schoppen.

[Reactie gewijzigd door analog_ op 4 januari 2011 19:29]

Anoniem: 383438
@analog_5 januari 2011 23:39
maar ik spreek over dé Belg, niet de Waal vs. de Vlaming (waar haal je het dat ik dat beweer? :) ). WE zijn allebij nogal lui op commercieel vlak. (Behalve het Oost-Kanton >.< (joke))
Ik las vandaag nog over in de veronica tv gids....
Stond een mooie aanbieding voor abonnees 75 min per maand voor een jaar voor niks. Naast het feit dat je de aansluitkosten van 10 euro moet betalen.
Ga je echter op de site kijken dan klik je erop en dan betaal je gewoon 5 euro per maand.
Aparte actie of ik heb het verkeerd gelezen :p
http://www.hollandsnieuwe.nl/veronica
Je kan het abonnement met 75min per maand gratis krijgen OF 5 euro korting op een andere abonnement ;-)
Yup dat begrijp ik. Ik heb na jouw reactie even nogmaals gekeken op de site. Maar nu staat de berekening er inderdaad correct bij. Hiervoor kreeg ik gewoon een vast maandbedrag te zien (zonder korting) die ik zou moeten betalen terwijl ik precies het zelfde had aangeklikt. En nu is hij idd gratis ^_^

[Reactie gewijzigd door Droid86 op 4 januari 2011 16:14]

Euh? Hier staat 5 euro per maand korting, dus het goedkoopste abbo is "gratis".
Dus dan kun je een jaar lang iedere maand 75 minuten bellen, met een abonnement dat na een jaar ook is afgelopen? Is er dan geen mogelijkheid om die 75 minuten terug te laten storten op je rekening? Vroeger kon je dan zo'n 0900-lijn bellen waar een deel van op je rekening werd gestort.
Ja.... waar zit de adder? Vermoedelijk dat je vergeet op te zeggen na een jaar? Of juist dat je makkelijk over die 75 minuten heen gaat.
Ik heb altijd geleerd "Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook"
"De provider rondt dataverkeer af naar boven; sessies worden op 100KB afgerond. "

Erg benieuwd hoe zij zo'n sessie bepalen of wat een sessie inhoud?, dus zoveel mogelijk doen zodra je een paar applicaties hebt gestart welke internet gebruiken ofzo?

En wat is dan de snelheid als je 10 euro meer betaald voor 1 GB?

Maar het idee opzich is niet zo gek!
Mobiel internet is typisch een NAT'ted oplossing waarbij alleen TCP werkt. Een TCP sessie wordt daarin automatisch afgebroken als er te lang geen data verzonden is; typisch is dit 3 minuten.

Een app die elke 2 minuten synct (a 1 KB) gebruikt 1 sessie, en zal dus 720 KB per dag verstoken. Een app die elke 5 minuten synct moet elke keer een nieuwe sessie opbouwen, en zal dus 1200 KB per uur verstoken (naar boven afgerond) , oftewel zo'n 30 MB per dag. Vaker synchroniseren is dus veel goedkoper !
In dit lees ik dat de NAT-sessiontimeout toch zo'n 30 minuten zou moeten zijn. De typische 3 minuten is de timeout van de reply-SYN. Heb je trouwens bronnen waaruit blijkt dat mobiel internet typisch ge-NAT is, waarbij alleen TCP werkt? Ik kan me dit eigenlijk niet voorstellen.

Verder lijkt het in je verhaal dat je betaald voor iedere TCP-sessie. Browsen in meerdere tabs of een bittorrentclient zouden snel kostbaar worden. Dit zal vast niet zo zijn.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat een "sessie" zoals genoemd in het artikel best een timeout kan hebben van 3 minuten, en dat je conclusie in je voorbeeld klopt.
N.a.v. een mail van mij aan de klantenservice: "De kosten voor het ophalen van email en data met je mobiele telefoon zijn afhankelijk van de totale hoeveelheid data die je daarmee verbruikt. Let wel op: iedere internet sessie wordt afgerond naar 100KB. Houd hiermee rekening bij het instellen van email op je telefoon, want iedere keer dat je email en/of data ophaalt start je een data sessie.

Als je nog vragen hebt over dit antwoord, dan horen we het graag.

Vriendelijke groeten,

Michel Lindenborn

Klantenservice"

Heb gelijk maar even bij de vraag of het antwoord nuttig was laten weten dat het een beetje vreemd lijkt dat bij 30 keer per uur checken of er mail is neerkomt op 3MB voor 30KB dataverkeer. Per 30 dagen komt dat neer op 2160MB voor effectief 21,6MB en dat je met een internetbundel van 1000MB dus nog niet eens de helft van wat je nodig hebt voor alleen iets simpel als checken op mail krijgt. Wordt duur geintje als je vervolgens voor 3,4ct per MB die overige 1160MB moet kopen. Conclusie: mensen met een smartphone die automatisch mail checked kunnen wel eens een miskoop hebben. Bij de klantenservice is dit blijkbaar niet bekend of ze vertellen het express niet
Eigenlijk weet je nog steeds niet wat een "sessie" is. Als het iedere keer is dat je een e-mail ophaalt, of iedere keer als je een link aanklikt in een webpagina, of iedere keer als er een UDP-pakketje binnenkomt of uitgaat wordt het bijzonder duur...
Die sessies vroeg ik me ook al het nodige over af. Stel dat je Whatsapp gebruikt, wordt er dan per bericht gelijk al 100KB gerekend? Dat kan lekker oplopen! Het klinkt als een zeer ontransparante manier van afrekenen waar we in de toekomst nog wel wat over zullen horen. Dit terwijl het afronden per minuut juist zo zwaar onder vuur lag. Mocht je internetten lijkt me dit een regelrechte afrader.
Hehe goeie. Android is continu online. Hoop niet dat elke synchronisatie om te kijken of er bijv nieuwe mail is gaat zorgen voor 100KB data :P
Ik vind het maar een vaag concept, het is dus eigenlijk prepaid voor een vast bedrag per maand... okay de kosten zijn lager als het 'normale' prepaid, maar verder werkt het dus blijkbaar exact hetzelfde: Je krijgt voor een X bedrag zoveel eenheden en als het op is kan je niet meer bellen... daar neem ik dus geen abonnement voor! Je neemt volgens mij juist een abonnement vanwege dergelijke nadelen van prepaid... en nu stoppen ze dus de nadelen van prepaid in een abonnement? Ik vind het maar raar... als ik dan bij wijze van spreken een maandje iets teveel met mijn huidige abonnement, dan compenseer ik dat de volgende maand wel weer. Maar deze provider verwacht van de klant dat je zoiets al van te voren in kan schatten... nou ik niet en ik vermoed dat er zo nog vele andere gebruikers zijn. Schat je het verkeerd in, dan zit je met de gebakken peren want je kan niet meer bellen!
Ik vond het eerst wel een zinvol concept, maar nu ik jou reactie zo lees ineens niet meer! Het is eigenlijk niets anders dan een pre-paid pakket, echter hoef je niet elke keer op te waarderen maar gaat dat maandelijks automatisch. Is je bundel op, dan moet je gewoon een extra bundel bijkopen.

Echter, en nu komt het voordeel. Je belt en SMS't veel goedkoper dan met pre-paid! En pre-paid abonnementen zijn vooral handig voor hen die de kosten in de hand willen houden. Voor je kinderen bv. Als het abonnement leeg is houdt het gewoon op en kun je niets meer. Wil je weer kunnen bellen / sms'n / internetten moet je bijkopen. En dat kunnen je kids niet. (Tenzij ze je pinpas + pincode hebben). Ik zie hier dus zeker een toegevoegde waarde in!

Betalen tegen simonly prijzen maar nooit meer dan van tevoren bedacht!
Dat is idd een relevant punt... ik had daar niet bij stil gestaan... om meer 'controle' te hebben over het abonnement ivm met bijvoorbeeld kinderen.... ja, daar kan ik me wel in vinden. Mijn persoonlijke mening daarin is overigens wel dat als je kinderen niet in staat zijn de kosten van een abonnement (deels) zelf te betalen, dat ze er nog niet mee rond horen te lopen... een prepaid mobieltje zodat ze bereikbaar zijn lijkt mij dan persoonlijk meer dan voldoende. Maar dat is uiteraard hoe ik dergelijke dingen van huis uit heb meegekregen... Maar ook in die situatie moet ik je meegeven dat deze abonnementsvorm idd ook goed zal passen, het geeft je kind iig goed inzicht en zal nooit 'onbedoeld' over de bundel heen gaan. Het is eigenlijk een soort van puber-abonnement; je bent dan half op weg naar een volwassen abonnement 8-) (eerlijk gezegd nu ik jouw reactie lees verander ik enigszins van mening... hebben we elkaar overtuigd... )

@MSG... Nou noem jij toevallig de uitschieter, ik zit bijvoorbeeld al jaren bij T-mobile en daar is de registratie van het aantal minuten etc altijd prima in orde geweest... ik kan(kon) het ook op meerdere manieren opvragen. Voorheen deed ik dat altijd via sms en tegenwoordig via mijn online-account, als ik nu een paar minuten bel en dan 10 minuten later de status check dan klopt het.

Overigens garandeert dit 'nieuwe' model helemaal geen transparantie, het systeem moet zich eerst maar eens bewijzen... straks loop je ook tegen achterlopende of verkeerde tellerstanden aan, of blijft het smsje met 'statuslimiet-melding' een dagje of 2 hangen... eerst zien dan geloven.

Ennuh enorme uitschieters in de bedragen op de facturen ben je toch ook zelf bij...? Dat de status-updates niet kloppen ala, maar je kan toch wel een beetje nagaan wanneer je flink actief geweest bent op je telefoon dat de kosten de komende maand wat hoger zullen zijn?
Vaak wordt het niet zozeer als nadeel gezien. Je kan hier gewoon upgraden, en het wordt tijdig aangekondigd. Reguliere abonnementen moeten het vaak hebben van de ontransparante houding omtrent het unitverbruik. Bij Vodafone wist je nooit wanneer je er overheen zat, want de teller had altijd een zogenaamde storing. Waardoor mijn abbo bij Vodafone weleens uitschieters had naar 80 euro p/m. Ik zit nu bij Tringg die een beetje hetzelfde idee hanteert als het bedrijf uit het nieuwsartikel. Je betaald standaard wat meer, maar je zit er nagenoeg nooit overheen.
Nee, als je eenheden op zijn, kan je je bundel uitbreiden: tegen dezelfde voorwaarden.
Lekker alles omhoog afgerond betalen! Dat is de toekomst |:(
Waar ik (voor niet-zakelijk) eigenlijk nooit aanbiedingen van zie, zijn abbo's zonder bundel. Dus gewoon een basisbedrag voor je abbo, en betalen voor wat je gebruikt tegen een redelijk tarief.
Je hebt dus liever een abonnement van € 5,= en daarbovenop betaal je nog eens voor je verbruik!

Om dat aantrekkelijk te maken moet je bellen en sms'n voor 1 cent per minuut maken! En als je dat doet, dan kun je voor € 7,= in de maand 100min bellen en 100sms versturen. Of voor € 10,= in de maand 500min bellen. Als je dat even doorrekend kom je er al snel achter dat dat de providers veel geld gaat kosten.

Het hele idee met bundels is juist zo bedacht dat je een te grote bundel aanschaft en die juist niet opmaakt. Dan verdienen ze! Maar je je bundel wel op, dan pakken ze je wel terug door extreem hoge kosten buiten de bundel!

Dat laatste heb je dus niet bij de "Hollandse Nieuwe".
Dit model (basisbedrag, daarna betalen voor verbruik) werkt al jaren goed in Indonesië. Vroeger maakten de telecomproviders daar ook misbruik van een zelf gecreëerd gebrek aan transparantie, tot er één provider de markt openbrak. Omdat deze provider in korte tijd een groot deel van de markt veroverde is nagenoeg iedere provider daar overgestapt op dit model.

Ik zou dan ook zeer graag zien dat er een vierde échte speler (dus geen virtuele provider) de Nederlandse mobiele telecommarkt met dit model openbreekt. Het tarief dat je dan betaalt per minuut hangt dan af van je basisbedrag en zou vergelijkbaar zijn met de huidige tarieven - het gaat de providers dus helemaal niet zoveel kosten, behalve dan het bedrag dat ze de klant op oneerlijke wijze afhandig maken (wanneer ze buiten de bundel bellen).

En als je dan ook nog een 'onbeperkt internet'-bundel voor een vast bedrag zou kunnen nemen, dan ben ik al helemaal verkocht!

[Reactie gewijzigd door eXtReMeBiE op 4 januari 2011 16:59]

Met je eens, maar je praat jezelf nu wel een beetje tegen! Aan de ene kant wil je geen bundel maar betalen voor wat je gebruikt en aan de andere kant wil je wel 1 malig betalen voor een internet bundel! Waarom dat dan ook niet per kb?

Ik snap hem wel, maar het praat elkaar een beetje tegen!
Je hebt dus liever een abonnement van € 5,= en daarbovenop betaal je nog eens voor je verbruik!
Op het vaste net is dat anders al 100 jaar de norm. Ik denk dat je gelijk hebt in je uitleg maar sommige klanten en aanbieders willen het echt zo.
Nou ik vind dan Lyca toch beter (ook dochter bedrijf of gebruikt de lijn van Vodafone).
Onbeperkt internet bij Lyca :)
Hoe zit het bij Lyca (en dus ook met HollandsNieuwe) als het gaat om (de detectie van) roaming?

Ik weet dat Telfort gebruikers ook constant een 'Roaming' teken hebben omdat Telfort gebruik maakt van het KPN netwerk.
volgens mij komt dat bij telfort omdat ze eerst een eigen netwerk hadden, en iets in die sims dat netwerk aangeven, terwijl deze netwerken vanaf het begin al gelanceerd zijn op het vodafone netwerk, dus dat zou dan niet als roaming gezien moeten worden.

al lijkt het me dat nieuwe telfort klanten wel een nieuwe sim krijgen die al voor kpn netwerk is
Telfort klanten Roamen (tot op heden) op het KPN netwerk.
(dit komt omdat Telfort zijn eigen netwerk heeft afgestoten, en klanten nu bellen via KPN)
Voorlopig geeft Telfort geen nieuwe SIM Kaarten uit die 'niet' roamen.

Erg vervelend met data verkeer en buitenland blokkades van telefoons ...

Ik mag aannemen dat deze nieuwe SP dergelijke problemen niet zal hebben.
is dit niet een beetje schaamteloze reclame, t.net? zo nieuwswaardig is dit toch niet?
Vind het ook een beetje non-nieuws. Er zijn tegenwoordig zoveel virtuele sim-only providers, en als ik de prijzen zo bekijk verschillen ze ook niet substantieel. Zoals gezegd Simpel, en Lyca. Ik zit zelf bij tringg, en voor mijn 1250 belminuten/smsjes betaal ik ongeveer hetzelfde per minuut en krijg ik er óók nog eens een GB aan data bij.
(overigens irriteer ik mij wel mateloos aan de Engelse voicemail menu's, maar dat terzijde..)
Maargoed. Hoe meer concurrentie, hoe beter.. :-)

[Reactie gewijzigd door kramer65 op 4 januari 2011 16:35]

en toch blijft het nieuws wat tweaker waardig is
wat valt hier te tweaken dan?
Dat komt ook om dat het gewoon reclame is. Tweakers is gewoon gesponserd en betaald. Vodafone betaald voor dit bericht op de frontpage. Dat dit totaal geen nieuwswaarde heeft is toch wel duidelijk. Anders had je dit bericht ook wel op een andere nieuwssite gelezen. Maar goed het is niet om tweakers aan te vallen want ze doen een hele hoop goeds.... en marketing technisch is het natuurlijk wel lekker slim om fabrikanten te laten betalen voor het plaatsen van "nieuws".
Als er een betaling heeft plaatsgevonden dan had er wel 'advertorial' bij gestaan lijkt me?
Hoe zit dit bij lyca met onbeperkt internet? Geld dit ook prepaid of met abbo's?
Goede ontwikkelingen / concurentie ( ! )

Dit is een directe reactie op de virtuele provider "Simpel", al heeft Simpel wel betere prijzen / voorwaarden.

http://www.simpel.nl/

[Reactie gewijzigd door procyon op 4 januari 2011 16:34]

Anoniem: 225842
@procyon4 januari 2011 16:19
Leuke prijzen idd, jammer dat het direct 2 jaar is...
Als je even verder kijkt dan je neus lang is zie je dat die 3,4 opgaat voor een 2jarig contract, een 1jarig contract komt uit op 3,5 cent p/min/sms/mb.
Anoniem: 225842
@Mental4 januari 2011 17:21
"De contractduur van het abonnement is 2 jaar"

Kom op de hele site nergens '1 jaar' tegen...
"De contractduur van het abonnement is 2 jaar"

Kom op de hele site nergens '1 jaar' tegen...
Die staan in de rij onder de tweejarige abbo's.

Ondanks het afronden per minuut toch wel interessant, voor als ik straks weer aan een nieuw abonnement moet; mijn huidige Desire bevalt nog dusdanig goed dat ik een nieuwe telefoon niet direct bittere noodzaak vind.
Anoniem: 80466
@procyon4 januari 2011 17:30
Simpel heeft hele hoge buiten bundel tarieven.
Hollandse nieuwe niet.
Veel beter dus.
Je kunt dus best een laag abbo aangaan en als je dan incidenteel eroverheengaat kost je dat niet zoveel.
Tja, maar met 2,25/min naar 'rest van de wereld' kom niet niet zo ver.
Voor naar m'n schoonouders te bellen niet interessant dus (kan voor 15ct/min via 0900)
10 euro voor 500 mb is 2x zo duur als de 1gb voor 10 euro van vodafone. Zoals in het artikel werd aangegeven is het idd niet bedoeld voor internetters maar toch...
Super kansloos die afrondingen! en wie bepaald wanneer het einde sessie is? ik zet soms ff mn 3G aan om mail te checken of snel ff checken wie er op MSN zit en ga dan weer eraf... uitzetten is dus blijkbaar einde sessie om je accu te besparen en kost je 100KB. Dat gaat lekker hard! evenals het naar boven afronden van de belminuten! Ik dacht trouwens dat Vodafone hierop terug zou komen per 2011?!
waarom weer bij de 500-600 bel minuten hangen.. als ze 800 aanboden was ik zo over gestapt.. of 10euro extra betalen voor 1000bel minuten..

maar helaas...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee