Apples Ping ondersteunt na update lokale iTunes-bibliotheek

Een update van iTunes zorgt ervoor dat gebruikers nummers uit hun eigen bibliotheek kunnen gebruiken voor de Ping-dienst. Voorheen moesten gebruikers tracks in de iTunes Store opzoeken, wat de populariteit van Ping niet te goede kwam.

De afgelopen weken verschenen berichten dat Ping maar zeer matig gebruikt werd. Vrijwel niemand gebruikte Ping langer dan een paar dagen, beweert Techcrunch, en dat zou met name komen door de beperkte sociale mogelijkheden: gebruikers konden alleen tracks in de iTunes Store via Ping aanbevelen. De gebruiker krijgt met update 10.0.1 echter de mogelijkheid zijn eigen lokale bibliotheek te gebruiken. Bij een rechtermuisklik op een liedje in de eigen bibliotheek, staat in het uitvouwscherm nu ook de knop Ping waarmee de muziek gedeeld kan worden met vrienden.

In de update van iTunes zit daarnaast een nieuwe sidebar, die de gebruiker een tijdslijn van aanbevelingen kan tonen. Ook kan de gebruiker zien wat zijn favoriete artiesten publiceren op iTunes. Op deze berichten kan de gebruiker vervolgens reageren. Tenslotte repareert de update enkele kleine bugs.

Ping is het sociale muzieknetwerk van Apple dat begin deze maand werd geïntroduceerd. Met de dienst kan de gebruiker onder andere nummers aanbevelen en berichten van artiesten volgen. De dienst kende enkele opstartproblemen, waaronder een kortdurend spam-probleem. Ook was er onvrede over het ontbreken van Facebook-integratie.

Door Elke Ross

Stagiair

27-09-2010 • 12:14

41 Linkedin

Reacties (41)

41
41
25
3
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 300398
27 september 2010 12:43
Voor iedereen die, niets te maken wil hebben met Ping van Apple… en dus ook niet van die Ping-dropdown menus wil zien: quit iTunes, open Terminal, plak

defaults write com.apple.iTunes hide-ping-dropdown 1

en bingo, exit Ping-dropdown. Weer aanzetten kan met

defaults write com.apple.iTunes hide-ping-dropdown 0

succes
Super. Hierdoor aangezet vond ik de volgende pagina, waarin je ook de iTunes Store links kunt aanpakken. Of zelfs hun werking omdraaien waardoor ze wél nuttig zijn!

http://gidden.net/tom/201...-ping-from-itunes-10-0-1/

Dit was een reactie op binaries4me, 12:43.

[Reactie gewijzigd door mddd op 27 september 2010 12:50]

Jammer dat Apple je niet de keuze geeft om dit in te stellen. Ik wil helemaal niks te maken hebben met Ping, maar zie dit nu wel weer achter elk nummer...
Ping kun je gewoon uitzetten via je iTunes account.
Ping is uit in mijn account, maar toch zie ik nog steeds overal Ping achter staan.
iTunes stoppen

In Terminal het volgende commando intypen:

defaults write com.apple.iTunes hide-ping-dropdown -bool TRUE

iTunes opnieuw starten
Na de update had ik meteen al een hekel aan Ping, en was meteen aan het zoeken hoe je het uit kon schakelen via de interface.

Waarom moet er altijd meer en meer in iTunes komen waar rk geen gebruik van maak? Zou graag willen zien dat er een Classic iTunes komt met de optie Muziek afspelen, Syncen met iPod en op iTunes Musicstore kunnen komen en meer niet.
Eh waarom installeer je dan Ping? Dit is toch een optionele toevoeging aan iTunes? Overigens kun je in de voorkeuren van iTunes heel veel zaken met één klik gewoon uitzetten.
Ping kun je niet verwijderen uit het menu, en niet achter elk nummer. Wel via de Terminal, maar niet via de settings in iTunes.
Niet iedereen is zoals jij, anderen vinden Ping geweldig. Laat iedereen in zijn waarde; als je het niet gebruikt, zet het gewoon uit en klaar. ;)
Klopt. Je kunt het niet uitzetten in de interface. En met 10.0 hebben ze ook de pijltjes verplicht aangezet die linken naar een artiest/album/track in de iTunes store. Voorheen had je de optie om die weg te laten uit de UI.

Ik denk dat we met zijn alleen een bug report moeten filen dat je als gebruiker de keus moet hebben deze dingen aan of uit te zetten. Als genoeg mensen dat doen pakken ze het misschien wel weer aan.

Ik ga dat in elk geval nu meteen doen!
Ik vind het jammer dat Apple dit zelf wil gaan ontwikkelen. Ik gebruik zelf last.fm en vind dat erg hierop lijken. Naar mijn idee hadden ze beter daar de samenwerking mee kunnen zoeken.
Dit is totaal niet zoals Last.FM

Last.FM is imo veel toegankelijker dan Ping. Het leuke aan Ping is het contact met artiesten. Al kun je dat ook nog wel een Twitter vinden. Ping bied weinig nieuws helaas. Heel leuk dat je nummer/albums kunt liken en dat je een overzicht hebt van je recenties, maar verder heb je er niet echt wat aan.
Apple Ping is om mensen de iTunes store in te lokken. Alle voordelen voor gebruikers zijn alleen daar op gericht.
Precies. Het is gewoon een marketing machine om meer omzet te genereren. Zij het op een nog redelijk leuke manier :)
Als Ping niet software-gebonden was, was het misschien wel interessant. Ik vind dat ze beter kunnen samenwerken met Last.FM o.i.d.: een integratie van Last.FM in iTunes vind ik boeiender dan software-afhankelijke feature die alleen iTunes gebruikers hebben.

De meesten die ik ken hebben een hekel aan iTunes, dus die gaan Ping niet gebruiken. LastFM kan iedereen gebruiken.
Mjah, het lijkt erop dat iTunes vooral op de Mac goed bruikbaar is. (iets over legacy libraries voor windows, en dat maakt de boel rete-traag, schijnen ze met MS aan het uitzoeken te zijn)

Dus totdat iTunes voor Windows drastisch verbeterd zul je inderdaad weinig gebruik zien.
iTunes onder Mac OS X is inderdaad een zonnetje. Not so much op Windows.
Qua performance wel ja. Maar verder loopt het qua functionaliteit wel achter op programma's als amaroK en winamp, welke ik graag voor de mac zou zien. amaroK draait wel op de mac, maar dat draait nog slechter dan iTunes op Windows...
Ik vind winamp ook een aardige rot interface hebben... Ziet er niet uit en totaal anders dan de gemiddelde windows app. Je kan er een hoop mee, maar dat heb ik toch allemaal niet nodig. Geef mij iTunes maar!
FooBar's UI lijkt ook meer of een of ander aftreksel van een paard, het is snel en functioneel, maar daar is alles mee gezegd. iTunes 'werkt'.
Wat heeft Amarok dan wat iTunes niet heeft? En Winamp? Onder Linux kon ik juist geen fatsoenlijke speler vinden, en heb o.a Amarok geprobeert. iTunes is imho 'media king' onder de media managers.

Okee, Ping had een heel stuk beter uitgewerkt kunnen worden
Ik dacht dat het over Ping van BlackBerry ging :P Lekkere titel jongens haha.
Verder, ach, Apple loopt nu achter de feiten aan :) Ik denk niet echt dat het van de grond gaat komen zonder enorme veranderingen!
Integratie met iTunes is wel nice, alleen de interface van Ping zelf is zo onoverzichtelijk, dat heeft Last.FM bijvoorbeeld dan veel beter gedaan.
De titel zegt "Apples Ping" en jij denkt dat het over Blackberry gaat?
Eerlijk gezegd dacht ik dat ook. Aangezien "Pingen" tegenwoordig hand in hand gaat met Blackberry (en Android).

Ik begreep het hele artikel al niet, tot het laatste stukje. Toen viel alles op zijn plek.
Voor mij is 'pingen' nog gewoon een ICMP echo request pakketje ergens naartoe sturen, ik loop dus een beetje achter de feiten aan :P
Ja erg raar artikel, pas op het eind wordt duidelijk wat Ping is. Lijkt me handig met zulke namen dat gewoon duidelijk in het artikel te verwerken aangezien er zat applicaties en diensten zijn met Ping in de naam.

Verder vrij idioot dat deze functie er niet in zat, dat lijkt me juist de nummer een functie van het programma, tijdens het luisteren even snel het nummer doorsturen naar een vriend als tip.
Ik vermoedde eerst dat je via Ping een Itunes nummer kon versturen, blijkt het een Apple netwerk te zijn. Hoezo raar :s
Op de BlackBerry heet het PIN. Dus zonder 'g'. Daaraan had je dus sowieso kunnen zien dat het niet over BlackBerry's ging.
Op de BlackBerry heet het zeer zeker wel Ping. PIN is iets totaal anders..
Het heet BlackBerry Messenger. Daarbij identificeer je jezelf met je pin nummer.
Als je iemand "pingt" dan gaat zijn/haar blackberry trillen. "Ping a contact".
Of je kunt de respons tijd van een andere blackberry bepalen. "Ping a BlackBerry device".
Dat is dus niet waar. PIN en Ping zijn twee aparte diensten.

PIN is de unique identifier aan een Blackberry telefoon. De dienst zelf om via Blackberry met elkaar te communiceren heet ook Ping. (Pingen)
Volgens mij is die Ping benaming nederlands, maar ik kan mer vergissen.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 27 september 2010 12:47]

Nee, het heet blackberry messenger, het aanroepen van iemand met die dienst wordt 'ping' genoemd. In Nederland is die dienst in de volksmond daarom al snel 'pingen' genoemd... maar het is en blijft BB Messenger.
Volgens mij is het nog steeds een beetje een hobby-project van Apple.

Zelf zou ik graag zien dat ze hun verschillende diensten eens zouden integreren: MobileMe, GameCenter, Ping/iTunes... het staat allemaal los van elkaar. (En voor MobileMe moet je ook nog eens grof betalen).

Pas wanneer je dat soort diensten met "single account" kan gebruiken (zoals Google dat ook doet), begint het interessant te worden.
Qua gebruik staan ze inderdaad los van elkaar, het zijn losse programma's. Maar qua login zijn ze wel allemaal gelinkt aan je itunes account (of "apple id", wat hetzelfde is). Er is dus wel een single account maar niet 1 plek waar je alles kunt doen.
Anoniem: 324429
27 september 2010 23:28
Ik vind Ping nog best en interessant concept vanwege de goede integratie met iTunes en mogelijk Facebook maar helaas kan ik geen enkele artiest vinden die actief of überhaupt op Ping zit en in mijn bibliotheek voorkomt.
Dan houd het al snel op natuurlijk
Het concept is wel geinig, maar de naam vind ik slecht gekozen: waarom dezelfde naam als een commandline-opdracht die al decennia in de meeste OS'en zit? Dat schept alleen maar verwarring.
Hoe zou jij het noemen? :D
Een goed begin is het halve werk
En het was geen goed begin :D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee