KPN neemt Yes Telecom over

KPN heeft bekendgemaakt dat het de virtuele provider Yes Telecom overneemt. De mvno maakte voor het aanbieden van zijn diensten al gebruik van het netwerk van KPN. Yes Telecom blijft onder zijn eigen naam opereren.

Yes Telecom is actief als mvno voor het midden- en kleinbedrijf. KPN zegt in een persbericht zich in dit marktsegment te willen versterken. Hoeveel het bedrijf voor de overname betaalt, werd niet bekendgemaakt. Yes Telecom levert naast spraak- ook datadiensten aan zakelijke gebruikers.

Het is niet de eerste keer dat KPN een virtuele provider overneemt. Eerder al werd onder andere Debitel overgenomen. Debitel maakte als telecomprovider gebruik van het netwerk van KPN en bood zijn diensten aan op de consumentenmarkt. In Nederland hebben drie providers een eigen telecomnetwerk. Naast KPN zijn dit T-Mobile en Vodafone.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

10-07-2010 • 14:23

20

Reacties (20)

20
20
10
1
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 357542 10 juli 2010 23:56
Het klinkt misschien een beetje raar, maar de huidige indeling van de Nederlandse telecommarkt doet me denken aan Berlijn voor 1989.

3 à 4 landen hebben allemaal een stuk in handen. de Britten (Vodafone), de Duitsers (Deutsche Telekom/T-mobile) en dan de Nederlanders (KPN). Hoewel zij natuurlijk geen stuk Berlijn hadden.

Het irriteert me een beetje dat we steeds minder bedrijven krijgen (op alle fronten), maar de bedrijven die we houden, steeds groter worden.

'Vroeger' hadden we 5 netwerken in Nederland! Nou was dat een beetje teveel natuurlijk, maar Ben, Orange en Telfort zijn allemaal opgekocht door grijpgrage bedrijven. Maar of het 'ons' (de consument) nou echt voordeel heeft opgeleverd. Ik betwijfel het.

Als ik alle WK-telecom problemen lees (netwerk storingen e.d.) dan vraag ik me af: Waarom keurt de NMA deze overnames allemaal goed als alle netwerken (ja, ook KPN!) vaak storingen hebben?! Breng eerst je allerbelangrijkste zaken op orde, voordat je een bedrijf kan/mag overnemen!
Vergeet niet dat Orange voorheen ook nog Dutchtone was. En ik geef je gelijk, breek niet alle masten af als je er een klanten bij op krijgt.
Dus eigenlijk gaat er niets veranderen en zal Yes Telecom een onderdeel van KPN worden.
De prijs zal langzaam hoger worden en dan is er weer een concurrent minder. Er gaat dus weldegelijk wat veranderen (minder concurrentie is nooit goed).
Anoniem: 34296 @corl10 juli 2010 15:34
Niets veranderen? Dan had de KPN het ook niet over hoeven nemen.

Yes gaat keurig de prijspolitiek van de KPN voeren
Daar is het toch allemaal om te doen
Zorgen dat de hoge prijzen in stand blijven

Onbegrijpelijk dat de mededingingspraktijken dit steeds weer toestaan. De overheid heeft de KPN totaal uitverkocht maar het old boys netwerk heeft zijn goede contachten behouden.

Voor de privatisering was de KPN een bedrijf dat elk jaar vele miljarden in de schatkist bracht. Dat kwam ten goed aan ons allemaal. Nu heeft de overheid zijn kroonjuwelen verkocht aan grootkapitalisten en mogen we daar belasting aan betalen. Die zijn bezig alles op te kopen, niet alleen al die monopolistische ex-overheidsbedrijven, maar ook de kleinere spelers in de markt. De groothandel in groente en fruit om waar eens wat te noemen, of al die middenstanders in de dorpen die vervangen worden door ketenfilialen.

Onze eigen overheid komt door o.a. deze uitverkoop nu stelselmatig geld tekort en moet de sociale voorzieningen afbreken. Onze overheid wordt stelselmatig van haar inkomsten beroofd en een tandeloze tijger. Belasting betalen wij aan de grootkapitalisten met hun monopolies.

En deze belasting is niet voor algemeen maatschappelijk belang, maar om maffia-achtige structuren in stand te houden. In dit soort structuren draait alles om connecties, ze zijn ondoorzichtig, ze gedragen zich als een grote familie waarin het draait om connecties en loyaliteit. De Fifa is daar een mooi voorbeeld van, en ook Goldman Sax.

Daar zit het grote probleem. De overheid is omgeven met een hoop wetgeving om de burger tegen haar te beschermen. Het wordt ook gedwongen om transparant te opereren en het staat onder democratische controle. Maar we hebben toegestaan dat er machtstructuren groeien die in macht middelgrote landen evenaren en waarin deze voorzieningen ontbreken.

Blatter bestuurt zijn Fifa als een tsaar, hij wordt door staathoofden ontvangen als royalty, de rode loper wordt voor hem uitgelegd. En dat terwijl Blatter een uiterst dubieuze figuur is die met corruptie en omkoping zijn macht heeft gekocht. Hij heeft zijn connecties op hoog niveau. Waar hij zijn spelen organiseert laat hij de landen achter met miljarden schulden. Want de enige die de winsten opstrijkt is de Fifa.

Mensen die onderzoek hebben gedaan naar Goldman Sax (een van de nieuwe investeerders in onze KPN) vertellen dat het een ondoorzochtig netwerk is. Het bedrijf genereert miljarden door misbruik van haar voorkennis. Als bedrijven een order plaatsen om aandelen te kopen of verkopen, dan plaatst Golden Sax een miliseconde eerder zijn eigen order. Maar binnen Golden Sax lopen schatrijke mensen rond maar ook arme mensen. Ook binnen Goldman Sachs zijn er netwerken. Wie de juiste connecties heeft kan veel verdienen anderen niet. Een heel schimmig wereldje waar geen enkele controle op te krijgen is.

We keren terug naar een Romeinse maatschappij waarin machtige families de dienst uitmaakten en de massa tot werkslaaf wordt gedegradeerd. Deze families draaiden meer om loyaliteit dan bloedverwantschap. Zo was bijv. Octavianus een aangenomen zoon van Ceasar. Verraad wordt bestraft met de dood. Zo wordt ook over Fifa verteld dat wie uit de school klapt zijn leven niet zeker is.

De rechtstaat is bedoeld om macht onpersoonlijk, transparant en controleerbaar te maken. De principes van onze rechtstaat staan onderdruk nu de overheid zijn macht steeds meer uitverkoopt onder druk van de EU ten gunste van grootkapitalisten. In het grote imperium worden de grote families de baas, niet de volkeren. We zien hoe onze gekozen volksvertegenwoordigers het ene na het ander verdrag ondertekenen dat hun eigen macht beperkt.

Als het aan mij lag dan werden al die bedrijven gewoon weer genationaliseerd. En de Gulden komt ook weer terug. Multinationals die menen dat ze hier geld kunnen verdienen zonder belasting te betalen de rekening presenteren. Als ze het niet bevalt dan donderen ze maar op. Wij zijn beter af met vele kleinere nationale bedrijven die hier investeren, research bedrijven en belasting betalen dan bedrijven die hier vooral hun dure producten komen slijten en de winst wegsluizen.

Aan banken die ons geld lopen verwateren en superwinsten maken hebben we ook geen behoefte, geldschepping moet in handen van de overheid zijn. Als de overheid te winsten zou vangen die nu de banken vangen zouden wij niet veel belasting hoeven betalen. Inmiddels is tussen 25-40% van elk product rentekosten. Zoveel belasting betalen wij ongemerkt aan de banken. Het is geen wonder dat hoeveel reele groei wij ook elk jaar realiseren, we toch steeds armer worden en dieper in de schulden komen.

BV Nederland moet zijn eigen belang behartigen en het niet overlaten aan de technocraten in Brussel. Zoals men vroeger zei:

Nederlander, let op uw saek.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 22 juli 2024 18:11]

Voor de privatisering was de KPN een bedrijf dat elk jaar vele miljarden in de schatkist bracht. Dat kwam ten goed aan ons allemaal. Nu heeft de overheid zijn kroonjuwelen verkocht aan grootkapitalisten en mogen we daar belasting aan betalen.
Ze hadden dat heel simpel kunnen oplossen. De totale infrastructuur in overheidshanden houden. (Pro-rail idem).
En wat je nu ziet bij TNT (oude PTT post).
En het is zo simpel: "U wilt post bezorgen in Nederland?, Prima, DIT zijn onze arbeidsovereenkomsten met het personeel, die zijn verplicht. Dus UW werknemers gaan volgens gelijke arbeidsvoorwaarden hier werken."
Geen zin in? Jammer dan. Geen postbedrijf voor u....
En nu zijn er geen postbodes meer die van hun beroep kunnen leven.
@degener


Een erg goed stukje! Je slaat precies de spijker op z'n kop over wat voor bedrijf KPN is: één grote monopolistische uitmelkersbende inderdaad! Behalve over dat stukje van de Gulden ben ik het totaal met je eens. +2 mod wat mij betreft (welke KPN-fanboy heeft hem omlaag gemod?).
Waarschijnlijk een KPN-fanboy uit een vaag netwerk met de juiste connectie.. ;)
Het is voor dergelijk machtige instellingen heel belangrijk dit soort bewegingen de kop in te drukken alvorens ze echt momentum krijgen :)
Heeft niks te maken met het feit of je KPN fanboy bent of niet. Het stukje tekst is behoorlijk off-topic en gaat meer over de politieke voorkeur van de schrijver.

Desalniettemin ben ik het eens met het feit dat KPN deze virtuele providers natuurlijk niet voor niets overneemt. Binnenkort is er weer een concurrent minder op de markt en kan KPN vrolijk zijn eigen prijsbeleid doorzetten. Dat gebeurt natuurlijk ook met telfort, e.d. die KPN overneemt.
Je vergeet de stap daarna, yes zal waarschjnlijk opgaan in Telfort of een ander KPN merk waar men de nadruk op wil leggen.
Telfort wordt ook langzaam uitgefuseerd,
1012 is het over voor telfort!!
Anoniem: 304782 @Dutchzilla10 juli 2010 18:38
Jammer dat ze idd over worden genomen hoe meer concurrentie hoe beter.


1012 is niet gelukt dus had je niet gelijk ;)
Anoniem: 243511 10 juli 2010 14:34
Tja dat was te verwachten, Las het gisterochtend al in het AD, Tweakers is een beetje sloom.

De mensen die bij Yes werken kregen het ook gisterochtend pas te horen, er vallen blijkbaar nog geen ontslagen, maar op termijn is dat wel de verwachting omdat een heleboel afdelingen van Yes Telecom toch overbodig zijn geworden.

Denk aan een klanten en dealerservice die nu via KPN zullen gaan lopen, Billing of een gedeelte van de marketingactiviteiten.

Maar deze MVNO is niet zo heel spannend, zal niet meer dan 50.000 aansluitingen hebben en een handvol medewerkers, dus KPN zal er geen wereldbedrag voor hebben betaald.
Niet spannend als losse overname, maar een interventie van de NMA komt mijnsinziens wel met rasse schreden dichterbij. KPN begint op veel telecommunicatieterreinen zo machtig te worden dat de marktwerking niet meer tot in de lengte der dagen gegarandeerd is.
Vanwege de hoge investeringen gaat het vaak om een oligopolie (beperkt aantal spelers die een vergelijkbaar product of dienst leveren en die de marktleider volgen). Dat betekent dat er al geen sprake is van volledige mededinging (= marktwerking) vanwege de hoge instapkosten (= investering in het communicatienetwerk)

Overigens streven bedrijven vaak een monopolie na of proberen iets soortgelijks na te streven d.m.v. patenten, merkenrecht etc. etc.

[Reactie gewijzigd door cc12 op 22 juli 2024 18:11]

Als je goed kijkt zie je dat kpn voor wholesale maximale tarieven mag berekenen volgens de opta. In die zin zijn er dus wel degelijk maximum tarieven.

Wat betreft nieuwe aanbieders die investeren ook alleen maar selectief in gebieden waar ze geld kunnen verdienen, de grote steden. Die aanbieders die lopen te zeuren, evenals de kabelboeren zie je niet in kleine of buitengebieden investeren. KPN doet dat wel en natuurlijk moet dat ergens betaald worden.
Marktwerking is leuk maar neem internet het moet wel voor iedereen berekbaar zijn ook als je buiten een bebouwde kom woon (kabel gaat meestal nooit verder als de bebouwde kom).

Dus idd de instapkosten zijn te hoog. Daarom moet kpn zijn netwerk openstellen voor 3den en bij de kabel zou dat ook moeten. Het begint nu met analoge tv en digitaal zal snel volgen.
Anoniem: 143448 11 juli 2010 10:12
slim. telfort bedient zakelijk de klanten die voor goedkoop gaan, kpn heeft zakelijk veel gemiddelde beller en yes richt zich alleen op bellers die gemiddeld meer dan 45 euro per nummer bellen. kpn is dus uit op goed bellende klanten die geld opleveren.
Al die overnames en fusies zijn een ontwikkeling die tegengesteld is aan wat voorstanders van privatisering van nutsbedrijven betoogden: meer concurrentie, meer keuze, lagere prijzen. In plaats daarvan zien we steeds minder concurrentie en hogere prijzen (ook bvb in de zorgverzekering).

Tot zo ver vrijemarktwerking. Het is niet de eerste keer dat dit duidelijk wordt en af en toe mompelen een paar politici iets over "misschien toch nog maar eens nadenken over neo-liberalisme", en vervolgens gaat het gewoon door. Beetje vreemd.
Anoniem: 149075 10 juli 2010 21:59
Tja, elitaire club welke geen zaken wil doen met partijen welke wel een goed plan hebben.

Overal YES op willen hebben via je resellers en KPN wil die partij dus uit de markt hebben.... ik zeg GOED!
Wat KPN ook overneemt, ze zullen er niet beter van worden denk ik.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.