'Sony Ericsson brengt Windows Phone 7-toestel uit'

Telefoonfabrikant Sony Ericsson gaat waarschijnlijk een smartphone uitbrengen met Windows Phone 7. Het toestel draagt de naam Julie en lijkt qua hardware op de Xperia X10. De telefoon zou nog dit jaar in de winkel moeten liggen.

Volgens gebruiker Lasomero op het Chinese IT168-forum beschikt de Julie over een processor met een kloksnelheid van 1GHz. Waarschijnlijk gaat het om een Snapdragon-cpu van Qualcomm die Sony Ericsson ook gebruikt voor de Xperia X10. Het scherm van de smartphone heeft een diagonaal van 4" met een nog onbekende resolutie. In tegenstelling tot de X10 krijgt het scherm van de Julie ondersteuning voor multitouch. Ook is een slider-toetsenbord aanwezig.

De Julie zou ook integratie met Xbox-spellen krijgen. Hoe deze integratie er precies uit moet gaan zien, werd niet vermeld. Dit is opvallend, aangezien Sony, een van de bedrijven achter de joint-venture Sony Ericsson, de maker is van een concurrerende console.

Het toestel moet voor het einde van dit jaar te krijgen zijn, maar het is niet bekend waar de Julie als eerste wordt uitgebracht. Er zijn ook nog geen prijzen bekend. Ook afbeeldingen van de smartphone ontbreken nog.

Door RoD

Admin Mobile

14-06-2010 • 09:08

71 Linkedin

Reacties (71)

71
69
26
1
0
7
Wijzig sortering
Mmm klinkt leuk.
Ben benieuwd wat de integratie met de xbox zal zijn :Y)
Die zal precies zo zijn als op andere Windows Phone 7 toestellen - Het is namelijk gewoon een ingebakken functie. Er is een xbox-hub die, als je hem opent, je spellen, achievements en zo nog een aantal dingen laat zien. Basically je mobiele game-collectie + je XBox live account info.

Terug naar het artikel:
"Het scherm van de smartphone heeft een diagonaal van 4" met een nog onbekende resolutie. In tegenstelling tot de X10 krijgt het scherm van de Julie ondersteuning voor multitouch."
Dat wordt dus 800x480, aangezien ik ze geen 480x320 op een 4" scherm zie draaien. En 800x480 en 480x320 zijn momenteel de enige door MS geaccepteerde resoluties.
Multitouch is ook een vereiste voor WP7 toestellen, dus dit spreekt ook voor zich.

Dat hij een slider keyboard heeft is wel mooi om te horen - hopelijk is die in landscape. Ik ben benieuwd naar het design!
Sony en integrate naar xbox?
Windows en integratie naar PSx?

Wat mij het meest bevreemd is het gebruik van windows op mobieltjes. De laatste tijd is het voornamelijk iApple en Androd wat de klok slaat.

Met het idee dat Apple geen licenties afgeeft voor zijn software en dat Android gebaseerd is op opensource dus praktisch gratis te gebruiken is, vraag ik mij af waarom er nog voor gekozen is om een microsoft licentie te betalen... Of gaat het helemaal niet om geld en is het puur marketing aan alle kanten?
Dan is het extra interessant omdat er echt nog steeds mensen zijn die juist Windows willen hebben, zoals ik...
Alsof de Windows Mobile markt verdwenen is met de komst van iOS en Android... Er is echt nog wel vraag en hier is dus het aanbod... Zeker omdat het WP7 is welke het nieuwste van het nieuwste is dus wordt het toch wel verkocht! Android toestellen hebben ze bij SE al, WP7 niet en reken maar dat die gewoon verkocht gaat worden, wat je er ook van vind ;)
Het is alweer een tijdje geleden dat er windows mobile nieuws was, en de afgelopen tijd regent het nieuws van Apple en Android; dat wil natuurlijk niet zeggen dat Windows Mobile helemaal niet meer bestaat.

Ik moet wel toegeven dat de nieuwste WM6.5 telefoon die ik snel kan bedenken de HTC D2 is, en die is al weer een tijdje op de markt. Oh, de HTC HD Mini is nieuwer toch?
Anoniem: 58827
@gwystyl14 juni 2010 10:30
Daarbij is de HD2 een hele mooie snelle en goed werkende telefoon. (Heb hem zelf)
Hij werkt zelfs sneller en lekkerder dan de iphone.
Oh en op de HD2 staat toch echt Windows Mobile.
je moet alleen voor lief nemen dat het een joekel van een apparaat is :D

behalve de dikte dan :)
Anoniem: 58827
@-Markster-15 juni 2010 10:58
Ja en dat het heerlijk kijkt.
Lekker snel is.
Lekker plat is.
En er heerlijk Windows Mobile 6.5 op staat wat snel en goed werkt.
en dat een psx emulator beschikbaar is via xda ;)
Anoniem: 285004
@beerse14 juni 2010 09:27
Nou ja marketing.....ik zou haast zeggen anti-marketing met windowsmobile.
Nou ja marketing.....ik zou haast zeggen anti-marketing met windowsmobile.
Heb jij ooit op Windows Mobile 6.5+ gewerkt?
Denk het haast niet.

Daar dit OS in tegenstelling tot 6.1 en lager wel gewoon stabiel snel en lekker werkt.
Ik vindt het voor het eerst sinds de introductie van het iphone os dat MS weer een behoorlijk sterk concurerend product op de markt heeft gezet met Windows Mobile 6.5.
Het werkt lekker. Snel en voelt goed aan.

Je bent erg vrij in wat je wil en wat je kan doen.
Ik ben er alleen erg bang voor dat MS graag hetzelfde wil gaan doen als apple.
Je gebruikers op alle manieren vastketenen omdat veel klanten aangeven dat te willen.
(* apple populairder is onder het algehele minder computer technische publiek en dus MS hetzelfde wil proberen *)
Ik ben eigenlijk laatst teruggegaan van 6.5 naar 6.1, ding is gewoon gaan vliegen. 6.5 is toch echt trager dan 6.1
Op welke telefoon heb je het draaien?
Ja je zal verwachten dat ze ook nog iets doen met de integratie van psx. Zo'n functie als op de aino bijv.
Anoniem: 277237
@jannoww16 juni 2010 01:41
die integratie is er al met een emulator via xda
De xbox ondersteuning is door MS al lang geschrapt hoor...
En windows connect niet met xbox 360 denk ik zo :)
Waar heb je het over? Games op WP7 draait om de integratie met de xbox.
Nee, het gaat om integratie met het Live! platform. Daar maakt de Xbox inderdaad ook gebruik van, maar ook games for Windows Live!.
Xbox 360, de xbox (1) is allang dood... dat bedoel ik
Blijkbaar durft geen van de voornaamste fabrikanten resoluut voor een bepaald besturingssysteem te kiezen. Allen brengen ze toestellen uit met WM, Android,....
Ik stel ook vast dat sommige toestellen verschillende besturingssystemen kunnen draaien. Gaan we ooit tot het zelfde komen zoals de pc's dat we een bepaald toestel kopen en de keuze hebben uit verschillende besturingssystemen waardoor de prijs van een zelfde toestel ook zal verschillen naargelang de kostprijs van het besturingssysteem....
Anoniem: 63628
@Bacchero14 juni 2010 13:51
Dat is nu eigenlijk al zo, ik draai ook al tijden android op mijn winmobile toestel en dat werkt redelijk. Gewoon, voor de lol. Kun je ook gelijk goed vergelijken enzo. Weet nu wel dat android niets voor mij is, maarja, fatsoenlijke toestellen met winmobile zijn er weer niet. Doet mij maar een desire met winmobile 6.5.x.

Punt is, je kunt nu al verschillende OS op je telefoontje draaien. Zou leuk zijn als je kon kiezen. Pakket aan roms voor de toestellen en kiezen maar. Zou een simpel toestel ineens veel meerwaarde kunnen geven.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63628 op 14 juni 2010 13:52]

Ik denk niet dat je straks WP7 even op je android toestel zet tenzij dat toestel de allerhoogtste specs heeft. Het is nog maar de vraag of het op een Arm processors draait. MS gaat met de Atom processor en zware specs voor brute kracht en die zal WP7 dus ook wel nodig hebben. Verwacht geen lean, mean, clean, machine. Android daarentegen is de perfecte afspiegeling van Google's streven om dingen directer en sneller te maken. Hun hele bedrijfsfilosofie heeft daar vanaf het begin om gedraaid. Fracties van seconden afschaven is hun grote hobby. MS is de feature company. Daarom vereist een nieuw Windows systeem een hardware upgrade. Microsoft maakt auto's met een grote laadbak. Snelheid, wegligging, comfort en veiligheid sucks, maar kijk eens wat je er in kan laden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 14 juni 2010 15:39]

MS gaat met de Atom processor en zware specs voor brute kracht
Dat heb je al eerder geroepen, en ik zei toen al dat je poep praatte. In deze draad zei ik dat nogmaals. Waarom blijf je dan toch steeds met dat onzinargument komen?

Leesvoer:
http://www.engadget.com/2...ng-windows-phone-7-but-f/
http://www.anandtech.com/...st-smartphone-processor/6

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 14 juni 2010 16:13]

Ja inderdaad degener, kap 's met die ongefundeerde onzin. Als je verhaal zou kloppen zou android niet zoveel rare nadeeltjes hebben. Ondanks dat ik zelf in het bezit ben van een htc desire, zitten er veel voordelen aan winmobile tegenover android hoor. Het android gebeuren is duidelijk nog niet volwassen.

Google is net zo naar als MS en android is ook niet echt snel te noemen, zeker niet op tragere toestellen. Ik heb hier een HD2 naast mijn desire liggen en die heeft dezelfde specs maar is in een flink aantal gevallen toch flink sneller hoor.
Ik denk niet dat de fabrikant dat wil,
1. het kost te veel moeite (dus meer bugs) omdat ze het toestel op 2 of meer OSen moeten testen.
2. de gemiddelde consument zal er geen snars van snappen.

Maar natuurlijk zou het meerwaarde geven!
Tuurlijk kiezen ze niet, het zijn allemaal nog serieuze markten waarom zou je die laten vallen? Denk je dat mensen die voor WM willen gaan ineens een Android kopen van SE? Nee die kopen ipv een WM van SE een WM van HTC :) Klant kwijt! Oftewel gewoon bedienden die markt!
Anoniem: 34296
@Bacchero14 juni 2010 13:49
Nou dat zie je toch echt verkeerd. De fabrikanten hebben toch echt gekozen. Apple Rim, en Nokia, HP voor een eigen systeem. De anderen voor Android. Samsung zit nog wat te spelen met Bada.

WP7 wordt uitgebracht door hardware fabrikanten omdat MS dat pusht. Voor de fabrikanten is het niet verkeerd om een 1 of 2 toestelletjes te hebben in die niche. Een niche kan winstgevend zijn als er niet te veel concurrentie is.

Maar ik krijg de indruk dat deze toestellen niet op initiatief van de fabrikant worden uitgebracht. Net zoals Google een toestel laat maken door HTC laat MS nu toestellen maken bij fabrikanten. Dit was ook al zo bij de Kin-phones. De fabrikanten zijn er zelf dus niet in geinteresseerd, en produceren ze voor risico van Microsoft.

MS hoopt natuurlijk om bij het publiek de indruk te wekken dat hun systeem brede ondersteuning heeft bij fabrikanten maar de realiteit is een andere. MS heeft pas processen gevoerd tegen HTC wegens vermeende inbreuk van Android, Linux op hun patenten. Het is geschikt en ongetwijfeld was het doel HTC bereid te vinden toestellen voor WP7 te maken. Zoals pas geleden op de beurs het gerucht ging dat fabrikanten door MS onder druk gezet zijn om Windows tablets te brengen.

Wat we hier zien is de doodsstrijd van Microsoft op deze markt. Want je snapt toch wel dat zoń strategie enkel door wanhoop ingegeven kan zijn. Zonder vrijwillige medewerking van fabrikanten is WP7 ten dode opgeschreven als systeem dat de markt gaat veroveren.

MS zal dan ook noodgedwongen het Apple voorbeeld moeten volgen en een complete hard+software+diensten oplossing moeten gaan bieden. De vraag is echter zeer of klanten zich in willen laten met deze lock-in omdat Microsoft niet de ultra tevreden gebruikers heeft, die Apple heeft. Het is niet een concept dat je zo maar even kopieert.

Er is op dit moment maar één systeem dat fabrikanten geheel vrijwillig omarmen dat niet van hen zelf is, en dat is Android. Daarom wordt de markt regelrecht overspoeld met Android phones.

Ms gaat straks komen met een aantal dure toestellen met zware specs van verschillende fabrikanten. In dat reeds zeer zwaar bevochten segment zal het nauwelijks een deuk maken. Evenmin zal MS in staat zijn iets te bieden dat voor op de concurrentie loopt. Wat je krijgt is een atomprocessor met een hele dikke batterij. En dan zal het wel als een nachtkaars uitgaan.

Nee de fabrikanten hebben al lang gekozen, daarom brengen ze massaal Android toestellen uit.
Jawel, motorola is helemaal verliefd op android.. htc ook wel beetje
Want HTC heeft weinig WM telefoons uitgebracht? Dat ze er nu een beetje mee wachten is niet zo raar met WP7 in aantocht.
Nu ja HTC moet natuurlijk wachten totdat WP7 uit is. Motorola gokt wel puur op Android maar moet ook wel, daar gaat het al een tijdje niet goed. En nokia houdt het natuurlijk ook bij symbian en meego
Als ze nou eens opschieten met WP7, dan hoeven we niet zo moeilijk meer te doen om het WK via de NOS te streamen omdat we dan native silverlight hebben:)
Maar dit zou weleens het eerste WP7 toestel kunnen worden met een fysiek toetsenbord, wat denk ik toch een hoop mensen kunnen waarderen.
Het prototype WP7 toestel van LG dat al een tijdje in omloop is heeft ook een fysiek qwerty toetsenbord:

http://www.engadget.com/2...early-prototype-unveiled/

En de DELL Lightning ook:

http://www.engadget.com/2...phone-7-device-leaks-out/

Het is natuurlijk nog even de vraag welke als eerste daadwerkelijk beschikbaar komt.

[Reactie gewijzigd door RoccoS op 14 juni 2010 10:14]

Geweldig. reken maar op een release datum ergens halverwege volgend jaar. Kijk maar naar de release van de huidige X10 die is ook een aantal maanden verschoven.
@ mastair
Geen leugen hoor :P
BRENGT --> onvoltooid, wat dus wil zeggen, dat hij nog niet uit is of misschien juist uitgebracht zal worden.

[Reactie gewijzigd door Ali3nSt0rmz op 14 juni 2010 09:31]

Fout,

BRENGT --> Tegenwoordige tijd, is dus aan de gang (wat in dit geval dus niet zo is want hij moet nog ontwikkeld worden, dus dat ze hem aan het uitbrengen zijn, is ongetwijfeld onjuist)
Sorry, maar "brengt uit" wil niet zeggen "nu". Geef het Nederlands maar de schuld, maar de titel is dus niet fout. Misschien misleidend, omdat het zich voor meerdere interpretaties leent, maar niet fout.
Welles, nietes!!! :P

Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Onvoltooid_tegenwoordige_tijd
De onvoltooid tegenwoordige tijd is een vorm van de tegenwoordige tijd met behulp waarvan over het algemeen het volgende wordt uitgedrukt:

- een handeling die op het moment van spreken bezig is;
- een toestand;
- een gebeurtenis die in de (zeer) nabije toekomst plaats zal vinden;
- een handeling die in het verleden is begonnen en tot op het moment van spreken voortduurt.
Het is dus wel NU bezig!
De onvoltooid tegenwoordige tijd is een vorm van de tegenwoordige tijd met behulp waarvan over het algemeen het volgende wordt uitgedrukt:

- een handeling die op het moment van spreken bezig is;
- een toestand;
- een gebeurtenis die in de (zeer) nabije toekomst plaats zal vinden;
- een handeling die in het verleden is begonnen en tot op het moment van spreken voortduurt.
Zoals je ziet en zoals ik al zei, in het Nederlands is "brengt uit" dus voor meerdere interpretaties vatbaar. Zowel heden als (nabije) toekomst.

[Reactie gewijzigd door Limbids op 17 juni 2010 23:18]

- een gebeurtenis die in de (zeer) nabije toekomst plaats zal vinden;

of niet...
Telefoonfabrikant Sony Ericsson gaat WAARSCHIJNLIJK een smartphone uitbrengen met Windows Phone 7.
I rest my case!
Eind van de jaar of later is geen (zeer) nabije toekomst. (verdere) toekomst.
SE gaat mogelijk uitbrengen.
Zo moet het zijn volgens mij.
Onduidelijkheid ontstaat door dat uitbrengen gelijk staat aan releasen. Dat is zeker niet het geen bedoelt wordt in dit artikel. De titel had daarom voor de duidelijkheid wellicht beter kunnen luiden door "komt" te gebruiken. Dus 'Sony Ericsson komt met Windows Phone 7-toestel'
Anoniem: 211675
@mastair14 juni 2010 09:46
Brengt is zeker wel onvoltooid, dus wat jij zegt klopt niet.
Dat het tegenwoordige tijd is zegt niets over de voltooidheid er van. Zoals het in de titel staat is het onvoltooide tegenwoordige tijd. De handeling is al ingezet, maar nog niet voltooid. Dat klopt niet met de werkelijkheid, want de telefoon is nog niet af en kan dus ook niet gebracht worden.
Tuurlijk wel: Brengt, dan is het aan de gang. Het kan zijn dat ze achter de schermen aan het voorbereiden zijn, of dat de toestellen van de lopende band af rollen, maar er gebeurt in elk geval iets.

Heeft uitgebracht dan is het klaar: VOLTOOID deelwoord niet voor niets.

Tegenwoordig is onvoltooid, gebeurt dus nog, en betekend dus NIET dat het NU in de winkels ligt. Slechts dat ze er mee bezig zijn.
moest gelijk denken aan Ali G :')
Me Julie
Anoniem: 271262
14 juni 2010 14:58
'Sony Ericsson brengt Windows Phone 7-toestel uit'

Yeah right.


'Telefoonfabrikant Sony Ericsson gaat waarschijnlijk een smartphone uitbrengen met Windows Phone 7.'

'Het scherm van de smartphone heeft een diagonaal van 4" met een nog onbekende resolutie.'

'Het toestel moet voor het einde van dit jaar te krijgen zijn, maar het is niet bekend waar de Julie als eerste wordt uitgebracht. Er zijn ook nog geen prijzen bekend. Ook afbeeldingen van de smartphone ontbreken nog.'En dan terug naar de titel, welke telefoon heeft Sony Ericsson nou uitgebracht?
ik overweeg de X10 maar eentje met een toetsenbord + win7? ik denk dat ik maar ff de kat uit de boom kijk...of htc moet met iets komen in de tussentijd! ben benieuwd.
Het scherm van de smartphone heeft een diagonaal van 4" met een nog onbekende resolutie.
Eenvoudige deductie kan ons een heel eind verder helpen als we bekijken wat we weten over Windows Phone 7.
Windows Phone 7 biedt bij zijn debuut ondersteuning voor smartphones met een schermresolutie van 800x480 pixels.
offtopic:
Waarschijnlijk gaan mensen het ervaren alsof WP7 bij introductie al achter loopt op de concurentie, waarvan er eentje 960x640 pixels zal tellen.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 14 juni 2010 10:12]

De enige reden dat de iphone die resolutie krijgt is dat die precies 4 keer zo hoog is als de oude iphones. Dat schaalt wat makkelijker. Zoals steve jobs al aangaf is de resolutie zo hoog dat de meeste mensen de individuele pixels niet meer kunnen zien. Verder verhogen heeft dus weinig zin en aangezien andere toestellen met een hoge resolutie ook al op die grens zitten en dus voor het oog dezelfde kwaliteit hebben is de meerwaarde beperkt.

Ten opzichte van de oude iPhone is het echter een grote stap vooruit. Maar wel wat duur en dus niet zo'n groot voordeel tov android als sommigen denken.
Uhh 3 X zo hoge resolutie hoor.
Resolutie per inch is 2x zo hoog, namelijk van 163 naar 326 is gegaan en 3 keer raden hoe vaak 163 daarin past?
Van wat je neerschrijft klopt geen bal, je kan lettertypes gewoon laten scalen. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de letters. Dit heeft niets met de lettergrootte te maken.
Enige wat ik zei is dat je op een groter scherm gewoon meer tekst kwijt kan dan op een kleiner scherm zelfs als die een iets hogere resolutie heeft! (voor de duidelijkheid me oude post was heel maar dan ook heel anders, er stond geen leugen, maar dat moest er wel staan anders klopt ze reactie niet).

Zo kan ik op een 23 inch met 1920*1200 de tekst niet zo erg verkleinen als op me 26 inch met dezelfde resolutie... Simpelweg omdat de tekst op 23 inch te klein wordt om te lezen en die blijft op me 26 inch nog goed leesbaar!

Heeft helemaal niks met de scherpte (pixels) te maken, gewoon met de grootte (inches)!

Size does matter! Pixels ook maar tot op bepaalde hoogte, en tussen een iphone 4 en een 4 inch 800*480 scherm weet ik wel waar je het meeste op kwijt kunt! Het grootste scherm!

En lettertypes forceren te vergroten is de grootste noob-oplossing ooit als ik eerlijk ben, sites zien er helemaal niet meer uit (zoals ze horen)... Ik bedoel op me telefoon de tweakers homepage kan ik het hele overzicht nieuws zien (oningezoomed en leesbaar, kon zelfs nog kleiner), op de iPod (V3) zie ik daar net de helft van omdat die stomme teksten allemaal megagroot zijn (en nog steeds niet leesbaar maar dat is bijzaak)...

Edit: ik zei helemaal niet dat letters minder scherp waren, ze zijn zelfs scherper op de iphone! En nu? Je hebt helemaal niks (in de browser) aan de scherpte WANT je moet alsnog in zoomen om de te kleine letters te lezen! Wat op een groter scherm natuurlijk al GROTER wordt weergeven :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 14 juni 2010 13:08]

Het zoveelste nieuwsitem met een leugen in de titel. |:(

Toestel is nog LANG niet uitgebracht.
Anoniem: 34296
@mastair14 juni 2010 11:44
Inderdaad vapourware

En men praat al over het vernieuwende, innoverende, stabiel WM7 zonder het zelfs maar gezien te hebben. Wow dat noem ik onvoorwaardelijke liefde!

Stabiel? Bij MS is x.0 ook echt een nul. En WM7 is al weer een jaar uitgesteld, en uitstel heeft bij Vista ook geen goed gedaan. De verantwoordelijke is ontslagen, ook een teken van naderend onheil. Kin-phones die gebaseerd waren op uitgeklede WM7 bleken instabiel en zwaar overprijsd.

En dit is inmiddels alweer de vierde poging van MS om een succesvol product te lanceren. Ja ze hadden ooit een kwart van de markt, maar dat is long, long time ago. Daarna hebben ze alleen maar zitten sukkelen en hebben marktaandeel ingeleverd. Op alle markten zijn ze voorbijgestreefd door bedrijven als Apple, RIM, Google.

Maar de oude reus doet zijn best om iets van jeugdige elan te hervinden. Het probleem is dat het tempo zo snel is, en MS heeft tijd nodig om dingen te kopieren. Elke keer als ze denken dat ze klaar zijn komen Apple en Google uit met vernieuwingen die zij er niet in hebben zitten. Shit, denken ze, kunnen we het toch niet uitbrengen. Lopen we meteen al weer een straatlengte achter.

MS is gewend om onvolkomen producten uit te brengen en die dan op zijn gemak te verbeteren aan de hand van de informatie die ze van de markt krijgen. Dat werkt hier dus niet. En aangezien ze het steeds zitten bij te werken, kunnen ze het ook niet goed testen.

Van enige marktstrategie kan ik ook niets bekennen. Integratie met X-box spelen? Welke X-box spelen? Halo3? Betwijfel zeer of dit een killer-app is. De reden voor dit soort berichten is dat de Iphone en Ipad snel aan het uitgroeien zijn tot een serieuze contender op de games-markt. En aangezien MS zich tot doel heeft gesteld om Apple op alle gebieden te verslaan moeten ze ook zoiets aankondingen.

Verschil is alleen: bij Apple werkt het ook allemaal echt. MS is wel kampioen in features bakken, maar meestal is de implementatie zo slecht dat je er in praktijk niets mee doet. Het zijn uitsluitend verkoopargumenten.

Wie denkt dat hij met WM7 iets krijgt dat zich met een inmiddels uitgerijpt systeem als dat van Apple laat vergelijken, die leeft in dromenland. Met WM7 krijg je een systeem dat in alle opzichten nog in de steigers staat en dat MS wederom met de user-experience zal proberen te verbereren. Iets anders verwachten is gewoon niet realistisch.

Wie als proefkonijn wil dienen kan zich aanmelden.
Oh god, hebben we degener ook weer. Je uitlatingen zijn op niets gebaseerd, en je fakkelt het platform nu al af zonder het ooit gezien te hebben. Je vorige post die ik erover las stond ook al vol met onzin, zoals Intel's Atom platform waarop getarget zou worden (niets van waar). Waar komt je MS angst toch vandaan? Het is trouwens WP7, niet WM7. Windows Mobile 7 bestaat niet.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 14 juni 2010 12:22]

Anoniem: 34296
@.oisyn14 juni 2010 13:16
Tja, als mensen een papieren product lopen op te hemelen van een producent die met regelmaat tegenvallers producteert, dan ben ik graag bereid tot wat meer realisme aan te sporen.

De trouwe MS-fan schijnt het tegenovergestelde te zijn van de Apple fan. De Apple fan koopt producten omdat eerdere producten boven verwachting zijn. De MS fan koopt Windows prodcuten ondanks dat eerdere producten teleurstellingen zijn.

Tja en wat ik van WP7 hoor is niet erg hoopvol. Ze onslaan echt niet de hoofdverantwoordelijke omdat het zo goed gaat. En ze stellen het ook niet een jaar uit omdat het op schema zit. En als de uitgeklede versie buggie blijkt dan is dat ook geen goed teken.

Het enige wat MS doet is als er ontwikkelingen in de markt zijn, roepen: wij gaan ook zo iets brengen. Dat is nu echt MS ten voeten uit. Maar in verleden bleek steeds dat hun implementatie gebrekkig was. In de PC markt konden ze er mee wegkomen omdat leveranciers en afnemers zich aan MS hadden gecommiteerd. In de phone markt betekent de naam Microsoft helemaal niets. Net zo min als mensen een TV gaan kopen omdat er Microsoft op staat kopen ze een smartphone van Microsoft.

Ze zullen het echt moeten hebben van de product eigenschappen. En ik zeg het nogmaals, het idee dat MS binnenshuis een geweldige phone ontwikkelt die de andere phones naar de kroon steekt, die razendsnel in de markt zelf evolueren, is utopie. Dat is zoiets als je voorbereiden op de olympische spelen met droogzwemmen.

Je krijgt straks weer iets dat hij de breinen van MS mensen is ontsproten en die hebben er nooit een wetenschap van gemaakt om een echt goed product te maken dat op de gebruiker is afgestemd. Ze zetten hun eigen ideeen door, dat zijn ze zo gewend. De bedrijscultuur kan je niet even veranderen omdat het slecht gaat.

Sorry voor de merktrouwe fans, laat ze maar blind een WP7 toestel kopen, ik raad iedereen aan om er ver uit de buurt te blijven tot er bewijs is dat het goed is. En dan nog moet je je bedenken dat je je gaat ophangen aan MS vendor lockin en hopen dat WP7 een succes wordt. Een verstandig mens neemt Android, dan heeft hij zekerheid en een enorme keuze en als hij voor de hoogste, gegarandeerde kwaliteit en gebruikersgemak gaat dan kiest hij Iphone. Wil je een goede bedrijfs phone dan ga je voor Rim, niet voor WP7 met Xbox games.

Dat bedoel ik MS weet gewoon niet wat ze wil. Ze wil op de phone markt nog steeds de hele markt bedienen, terwijl ze al blij mogen zijn als ze een stukje van een deel kunnen veroveren. Laten we eerlijk wezen, Balmer is niet de geniale strateeg die Bill Gates was. Volgens mij is Bill zijn aandelen stiekem al lang om aan het zetten in Apple en Google. Dat zou ik namelijk doen als ik al dat geschutter zie.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 14 juni 2010 15:32]

MS heeft met haar Zune HD allang bewezen dat ze het weldegelijk kan. En WP7 borduurt daarop voort. Kin heeft weer niets met WP7 te maken. Alleen de CE kernel is gebruikt, maar dat zegt niets over de gebruikservaring van de telefoon. CE heeft zich verder al in tal van embedded systemen bewezen, dat is gewoon een goede kernel. Als WP7 de Zune HD gebruikservaring evenaart dan hebben ze een goed platform in handen.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 14 juni 2010 16:38]

Helemaal mee eens.

Bovendien kloppen sommige van degener's argumenten totaal niet.
De uitgeklede versie buggie? Ik heb de unlockte ROM in de emulator, en alles draait extreem smooth.

Natuurlijk is het zo dat je beter even de kat uit de boom kan kijken, maar volgens mij geef jij het uberhaubt geen kans.
Ze hebben zeker het budget en de resources om iets fantastisch te kunnen maken, en wat ik tot nu toe gezien heb ziet er erg goed uit.
Er zijn wat kleine minpuntjes, zoals copy/paste, maar als hun 'herkenningssysteem' goed werkt is het inderdaad niet nodig. Hierover KUN je simpelweg GEEN oordeel vellen totdat je het in praktijkgebruik mist of juist erg tevreden mee bent.
Dat het WP7 is, vind ik niet direct bevordelijk voor de assosatie, want ik moet dan gelijk denken aan WordPerfect 7. Dat is toch niet de meest stabile versie van WP die op de markt is geweest!
5.1 was top, 6 was slecht 7 iets beter en vanaf 8 ging het weer echt de goede kant op.
Er zullen maar weinig telefoongebruikers zijn die WordPerfect nog kennen en een dergelijke associatie mee hebben.
ik zie nergens in de titel het woord NU staan? lol?
Wij Nederlanders nemen het niet zo nauw met de tijden van werkwoorden. In dit geval is 'brengt' in de toekomende tijd ;)
Brengt is - zoals de Engelsen dat zo mooi noemen - PRESENT SIMPLE, oftwel het gebeurt NU. Als ze het goed haddne willen doen was het "SE gaat WP7 toestel uit brengen"
Wat grappig - het is een nederlandse titel, dus we hebben niets met engelse werkwoordsvormen te maken.

In het Nederlands kan een hoofdwerkwoord in de tegenwoordige tijd ook een toekomstige aanduiding zijn, zonder dat de zin grammaticaal incorrect wordt.

Je kan deze zin dus niet letterlijk vertalen naar het engels (maar face it, dat kan bijna nooit correct), maar dat neemt niet weg dat het in het nederlands gewoon klopt.
Anoniem: 91169
@barfieldmv14 juni 2010 10:51
Jij gooit er meteen extra woorden bij.
Zonder de woorden 'waarschijnlijk' en 'ooit' had je een prima titel.
SE gaat WP7 toestel uitbrengen.
Nou ik vind het woord "waarschijnlijk" in dit geval toch wel heel belangrijk.
Want ondanks de ' ' staat het er nu als een feit, terwijl het 5e woord in het bericht dit alweer een heel eind onderuit haalt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee