GTA: Episodes from Liberty City verschijnt op 29 oktober

Rockstar Games komt op 29 oktober met GTA: Episodes from Liberty City voor de Xbox 360. Het spel wordt een bundel van de twee downloadable content-pakketten voor GTA IV, waarvan de tweede ook op 29 oktober online zal komen.

In GTA: Episodes from Liberty City treffen spelers zowel 'The Lost and Damned' aan als 'The Ballad of Gay Tony'. Dat laatste pakket is weliswaar nog niet uit, maar het zal ook op 29 oktober beschikbaar zijn, zo meldt Kotaku. Episodes from Liberty City verschijnt exclusief voor de Xbox 360 en zal voor 39,99 euro in de winkel liggen. The Ballad of Gay Tony komt op dezelfde dag online in de Xbox Live Marketplace en zal 1600 Microsoft Points gaan kosten, wat neerkomt op twintig euro.

Met Episodes from Liberty City worden de dlc-pakketten ook beschikbaar voor spelers die niet beschikken over Xbox Live. Ook is het niet nodig te beschikken over een exemplaar van Grand Theft Auto IV: het gaat om een standalone contentpakket. Wel verschijnen zowel de dlc als de winkelversie van de content exclusief voor de Xbox 360. De content is niet beschikbaar voor de pc en de Playstation 3.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

23-07-2009 • 10:16

50 Linkedin

Lees meer

Video: GTA: Episodes from Liberty City Nieuws van 28 oktober 2009
GTAIV: The Ballad of Gay Tony Video van 2 oktober 2009
Video GTA IV: The Ballad of Gay Tony Nieuws van 17 september 2009
Video: GTA: The Ballad of Gay Tony Nieuws van 9 september 2009
GTA Ballad of Gay Tony Video van 9 september 2009

Reacties (50)

Wijzig sortering
Anoniem: 286168
23 juli 2009 11:17
@Thijs_ehv

Ja, in theorie wel. Dit zou kunnen met behulp van een XBOX 360 emulator voor de pc, zoals je die ook al hebt voor de wat oudere consoles (bv de SNES). Zover mij bekend zijn er echter geen (goedwerkende) emulators. Daarbij zou het behoorlijk wat rekenkracht vergen om zo'n emulator te kunnen draaien. Snelste en goedkoopste weg is waarschijnlijk om zelf een XBOX 360 aan te schaffen.

Overigens is het waardeloos dat net als met Fallout 3 weer exclusieve content is die ik niet kan draaien op mijn PS3. Van Microsoft een slimme zet om zou hun userbase verder uit te breiden. Voor mij als consument is het helemaal ruk omdat ik er naast mijn PS3, PSP en Wii helemaal niet op zit te wachten om ook nog eens een XBOX in huis te halen.
Tsja, dat toch altijd al zo geweest? Zowel de X360 als de PS3 hebben hun exclusives. Ik kan bijv. MGS4, infamous, Uncharted en God of War niet spelen met mijn X360. Maar ik kan wel de GTA DLC, Alan Wake, Tales of Vesperia (timed), Star Ocean, Fable II en Kameo spelen...
Ten tijde van GTA3 was het anders omgekeerd, toen kon iedereen een PS2 gaan aanschaffen om GTA3, Vice City of San Andreas te spelen dankzij een console-exclusieve deal met Sony. Pas vele maanden later verschenen de Xbox-versies.

Ik geloof trouwens dat de keuze van Bethesda om Fallout 3 dlc exclusief voor de Xbox te maken, niets met Microsoft te maken had, maar een keuze van hun zelf was. Dacht ook dat er begin volgend jaar alsnog een Fallout 3 Game of the Year-versie voor pc en PS3 komt waar de DLC ook al in zit.
Bethesda heeft aangegeven dat het ontwikkelen voor de PS3 een stuk lastiger is als voor de 360, vandaar dat ze deze links hebben laten liggen. Echter: de DLC van fallout 3 komt OOK naar de PS3
Ik blijf dit toch zo'n raar verhaal vinden als je bedenkt dat Oblivion op de PS3 echt een stuk beter loopt dan op 360.

Zelfde engine, zelfde ontwikkelaar. Ze kunnen het dus wel. Ik denk dat het probleem meer in tijd en moeite zit. Die DLC zit toch al vol met bugs.... Schijnt. Zelf heb ik ze niet kunnen spelen.

[Reactie gewijzigd door harlekein op 23 juli 2009 17:02]

Maar dat is geen console-exclusieve deal, want het is uiteindelijk toch geported naar de Xbox en PC. Wat Microsoft doet, is een echte exclusieve deal: ze kopen de rechten op voor een bepaalde extra content. Aangezien hier 50M dollar meegemoeid is denk ik eerlijk gezegd dat het nooit geport zal worden... :X

[Reactie gewijzigd door Mashayungi op 24 juli 2009 00:03]

Speel nu maar gewoon een port. 5 Jaar terug kwamen er ook massaal guppen aangestroomt die Playstation 2 op hun Athlon XP wilden draaien. Het is nu eindelijk pas speelbaar op 4GHz Wolfdales. Consoles worden exponentieel complexer om te emuleren, er is zelfs nog geen poging gedaan tot Xbox 360 emulatie.

Dus koop maar gewoon het origineel en geniet van het moois dat nu op de markt is. En anders maar gewoon wachten op een port, die mij soms overigens wel doen vermoeden dat ze op emulators draaien, zo zwaar ze zijn voor de systemen ;)
Zou die downloadable content niet te 'porten' zijn naar de PC\PS3 dmv een hack of iets dergelijks? Of zijn de verschillende GTA versies dermate verschillend dat dat gewoon niet gaat ( ik zou verwachten dat de 'engine' op de verschillende platformen anders is, maar de files met content hetzelfde )
Natuurlijk is het best te porten, maar alleen door Rockstar zelf aangezien zij de code hebben. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren, it's part of the deal met MS.
Wel slim natuurlijk, dat stukje markt nog bereiken die verder niets kan downloaden, heb je nu ook te pakken. Wel pijnlijk voor de PC/PS3 bezitters, ik heb daar al maanden geen update meer gezien (als was het maar wat fixen van wat issues).

Andere kant, GTA4 was leuk aan het begin, groot vet en gaaf, maar daarna kwam er irritatie en uiteindeiljk staat mijn doosje stof te happen ergens in een hoekje. Online zie je steeds minder multi-player games beschikbaar, dus ga je opzoek naar wat nieuws (BF1942 bv).
Zo duur is een xbox 360 nou ook weer niet.
voor 200 euro heb je er 1 met een aantal games.
Denk eraan dat het hier om DLC gaat en niet weinig, dus je zult in iedergeval er 1 moeten kopen waar een HDD in zit.. en omdat het toch om behoorlijk wat ruimte gaat kom je al snel uit op de elite.. en die is maar 'marginaal' goedkoper dan een PS3 (als je een beetje rondkijkt)..
Zoals in het artikel staat komt er een boxed versie en maakt de grootte van je hdd dus niet uit
Anoniem: 259329
@SuperDre24 juli 2009 00:29
X360 Pro heeft momenteel 60 gb dacht ik, miss nog wel meer. ik heb nog met 20 GB en voor de volgende uitbreiding verwijder ik wel een demo ofzo
DLC GTA V: TLAD was ongeveer 1 gb en toch zo'n 6 uur extra story mode
en nieuwe wapens en voertuigen en multiplater!! wat wil en man nog meer? :Y)
Best netjes van Microsoft om die content voor ongeveer dezelfde prijs ook boxed aan te bieden. Moet GTA IV nog steeds uitspelen (ben sinds kort weer begonnen) en nu zal ik er zeker over denken om die content te gaan halen.
Ja, wel jammer dat ze dat niet even gemeld hebben VOOR ik lost and damned als DLC kocht... Ik hoor het iig voor het eerst. :/

Maargoed, lost and damned viel me sowieso nogal tegen dus ik ga nog maar eens zien of ik deze ga kopen.
Anoniem: 19339
@Charly23 juli 2009 11:52
Waarom jammer? Beide dlc's kosten 20 euro per stuk, of samen dus voor 40 euro. Nadeel is dat het dlc en niet standalone is, voordeel is wel dat je al maanden lang TLAD kon spelen.
Waarschijnlijk vindt charly het jammer omdat hij liever een schijfje heeft, zodat hij ruimte op z'n hdd vrijhoudt of niet elke keer opnieuw hoeft te downloaden.
Inderdaad - dat dus ;)
En dat het stand alone is lijkt me ook mooi meegenomen
En alweer alleen voor de XBOX360... misschien moet ik ook maar zo'n kreng aanschaffen en modden, puur om die content te kunnen zien...

[Reactie gewijzigd door cappie op 23 juli 2009 10:20]

Kwestie van tijd voordat ze ook voor de PS3 en PC uitkomen.
Aangezien MS er dik voor heeft betaald kun je denk ik wel fluiten naar een PS3 versie.
Nou das niet helemaal waar.
Microsoft heeft er dik voor betaald, maar het ziet er naar uit dat ze er geen winst op gemaakt hebben. Dus rockstar zal dat wel willen inhalen door het te porten naar ps3
Het gaat hem niet om de winst die MS maakt maar om de winst die rockstar maakt, en ik denk dat rockstar meer dan genoeg winst maakt op de gta4 expansions: Los van het geld dat ze van het exclusiviteitscontract krijgen hebben ze ook nog eens een aardig percentage van de verkoopcijfers.
Dus rockstar zal dat wel willen inhalen door het te porten naar ps3
Wellicht heeft rockstar niets te willen, aangezien er een contract is getekend. Wij weten niet wat er in het contract staat, dus daar kunnen we alleen maar over speculeren. Maar er wordt hier gedaan alsof het vanzelfsprekend is dat Rockstar gewoon zijn eigen ding kan doen, maar dat hoeft helemaal niet! Wellicht liggen de rechten wel (deels) bij MS, dus dan heeft Rockstar er vrij weinig over te zeggen (tenzij ze het contract weer afkopen).

Dit nog even naast het feit dat Rockstar idd gewoon winst heeft gemaakt. Het is een done deal, het aantal verkopen maakt niet uit - ze zijn gewoon betaald door MS. MS hoopt dat terug te verdienen op de verkoop van meer consoles en alle indirecte verkopen die daar weer uit voortvloeien. En wellicht gaat er ook geen cent van de DLC naar Rockstar zelf.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 23 juli 2009 13:38]

iirc had Microsoft $50m betaald voor deze twee DLCs.
Dan werkt de strategie van Microsoft dus prima als jij besluit daardoor een Xbox te kopen :)

Overigens twijfel ik over de aankoop van deze DLC. Liberty City heb ik nu wel een keer gezien.

[Reactie gewijzigd door Gunner op 23 juli 2009 10:38]

MS zorgt er voor dat alleen 360 eigenaars de extra content krijgen. Dus ze nemen iets van ons weg door deze actie.

En vervolgens beloon je hun asociaal gedrag. Ja, het is marktwerking, maar wij zijn de markt. Als exclusives nu alleen nog maar afgestraft worden met aversie ipv extra verkopen dan is dat snel afgelopen.
Anoniem: 266295
@cappie23 juli 2009 22:41
En alweer alleen voor de XBOX360... misschien moet ik ook maar zo'n kreng aanschaffen en modden, puur om die content te kunnen zien...
www.consolemod.nl
daar vind je wel alle info
@cappie;

Dat leek me toch wel duidelijk, aangezien MS er miljoenen voor betaald heeft om exclusieve content te mogen leveren voor die game.
Ben echt een grote fan van GTA, maar dan ook echt GTA op de PC, GTA4 op de PC op de performance problemen was helemaal top. Ik heb genoten net als alle andere delen die ik heb voor de PC.

Ik heb met GTA3 al de fout gemaakt om snel een PS2 te gaan kopen omdat ik echt dacht dat deze niet op de PC zou verschijnen, maar deze fout zal ik zeker niet nog een keer maken door een XBox te gaan kopen voor de DLC.. dan heeft Rockstar maar een klant minder.. en is het einde verhaal..

En dat vind ik echt jammer. want ben een grote fan maar dan van de PC versie..
Ik ben zeer pissig dat ik het spel voor de PS3 heb en dat er vervolgens alleen uitbreidingen voor de X360 uitkomen! Dat slaat toch nergens op!.... :(
Ach ja, voor mij is dit in ieder geval reden om geen spellen van Rockstar meer te kopen. Ik heb niks tegen exclusives en bezit zowel een PS3 als 360 (en een Wii), maar als je van te voren niks aangeeft dat je uitbreidingen exclusive gaat maken dan kan je voor mij in de stront zakken.
Nee het is niet een stuk of duizend keer aangegeven :S
Anoniem: 19339
@LordLynx23 juli 2009 13:31
Van tevoren niks aangeven? Het was 2 jaar voor de release van GTA4 al bekend dat de dlc alleen naar de Xbox zou komen!

Deze bekendmaking was in mei 2006, GTA4 werd gereleased in april 2008. Als je fan van GTA bent, dan had je het nieuws eventueel wel gevolgd en had je dit geweten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 19339 op 23 juli 2009 13:33]

Voor een bron van de E3 2006: http://www.gamespot.com/x...tml?sid=6149747&mode=news

Moore did announce that Microsoft and Rockstar have signed an exclusive agreement to provide episodic content via Xbox Live, though he did not specifically limit the content to GTAIV.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee