KPN en Hi verhogen snelheid internet voor telefoons -update

KPN en dochterbedrijf Hi verhogen vanaf woensdag de snelheid van hun internetabonnementen voor telefoons. De uploadsnelheid gaat van 128 naar 384kbps. Ook komen er nieuwe duurdere abonnementen onder de naam Extra Snel.

Surf&Mail Extra Snel van KPN en Eindeloos Online XtraSnel krijgen een downloadsnelheid van 1Mbps en een uploadsnelheid van 384Kbps. Tweaker Vistu ontdekte het nog onaangekondigde abonnement op de site van een webshop, waar de upload- en downloadsnelheden overigens omgewisseld waren. De snellere abonnementen kosten 14,95 euro, de standaardabonnementen blijven 9,95 euro.

De standaardabonnementen, Eindeloos Online van Hi en Surf&Mail Totaal van KPN krijgen een flinke snelheidsverhoging: de downloadsnelheid gaat van 128Kbps naar 384Kbps en de uploadsnelheid krijgt een boost van 64 naar 128Kbps. De nieuwe snelheden gelden vooralsnog alleen voor nieuwe abonnees, zegt KPN-woordvoerder Steve Hufton: "Op termijn gaan de nieuwe snelheden ook voor bestaande abonnees gelden, maar daar kijken we nog naar."

KPN en Hi zijn nu nog de telco's met de laagste snelheid voor mobiel internet op telefoons. Vodafone heeft met 3,6Mbps de hoogste snelheid, terwijl T-Mobile abonnementen van 1Mbps en 384Kbps heeft. Telfort zit tussen deze aanbieders in met 768Kbps.

Update 15:52: KPN bevestigt het nieuws. Details zijn aan het artikel toegevoegd.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

29-06-2009 • 12:49

110 Linkedin

Reacties (110)

110
107
65
3
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 143448
29 juni 2009 13:08
Wat volgens mij nog niet ter sprake kwam:

oude situatie: Afrekenen in blokken van 10 kB
nieuwe situatie: Afrekenen in blokken van 20 kB
Ook leuk. Even snel mail checken wordt nu dus 2x zo duur als je geen bundel hebt, want al gebruik je 1 kB, je betaalt 20 kB.
Ik heb net ook ff met de KPN Mobiel klantenservice (1200) gebeld. Die mevrouw wist wel dat de snelheden verhoogd gingen worden maar het zou haar wat bevreemden als ik daar niet ook van zou kunnen profiteren. Toen is ze het ff na gaan vragen.

Het verhaal waarmee ze terug kwam was dat ik wel degelijk voor 1 juli de surf&mail totaal bundel zou kunnen opzeggen en die op 1 juli weer aanzetten (als ik 'm als extra voordeel bundel had genomen, dus niet als onderdeel van het contract) en dat ik bovendien ook zou moeten kunnen overstappen op de Extrasnel bundel

dit laatste kon ze alleen voor mij zelf nu nog niet regelen.
Anoniem: 151407
29 juni 2009 12:50
vind het nog een trieste snelheid als ik vergelijk met vodafone of tmob.
kpn is zichzelf aan tegenwerken met mobiele internet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 151407 op 29 juni 2009 12:50]

En helaas hanteren ze ook nog een (lage) fup, van ~250MB per maand. Wat veel te weinig is met dingen zoals Youtube & streaming radio tegenwoordig. (en ook nog eens verboden in de kpn&hi policy :X )
Ik kreeg vorige maand een waarschuwing omdat ik meer als 10x de norm zou gebruiken (270MB), terwijl ze kwa prijs en snelheid zeker wel achterlopen op de concurentie

[Reactie gewijzigd door CrashOverDrive op 29 juni 2009 12:57]

Sinds een tijdje (1 April geloof ik?) valt streamen ook onder je databundel.
Kijk, hier ergerde ik me dus de laatste tijd aan! Ik wist dat de snelheid tergend laag lag, maar dat ik bij 'Eindeloos online' nog extra moest betalen voor streaming was al helemaal spijtig.

Voor het bekijken van een filmpje van 5 minuten moest ik laatst 1,50 betalen! En dat terwijl je een 'Eindeloos Online' bundel hebt...

Heb je toevallig een bron die deze datum bevestigt? De fora zeggen er genoeg over namelijk...

http://forum.fok.nl/topic/1126222/1/999
databundel en hierboven lees ik onbeperkt. Het oplichten van consumenten gaat dus nog steeds door.

Laat de consumentenbond hier nu eens een proces over voeren of de politeik iets doen. Adverteer je met onbeperkt dan is dat ook volgende de van dale heel duidelijk, onbeperkt, geen limiet.

Een fair use in de kleine letter is dan in mijn ogen gewoon oplichting. Of het is onbeperkt of je adverteerd met fair use en geeft een limiet aan.
Als we dan toch gaan procederen over de term 'onbeperkt', laten we dan meteen een verbod op 'fair use' bedingen.

Fair use is niets meer en niets minder dan een datalimiet, alleen weet niemand waar de grens ligt behalve de provider. Maar die kan het vervolgens weer geheel naar eigen inzicht aanpassen wanneer het hem uitkomt...
Ik maak gebruik van onbeperkt internet via Telfort (ik geloof ook een dochteronderneming van KPN ondertussen) en bel dus over KPN netwerk, echter is de FUP veel beter bij Telfort, doe nu 1,5-2GB in de maand en ze vinden het wel best. Ik vind het maar raar gezien het uiteindelijk dus hetzelfde bedrijf is mja je hoort mij niet klagen :p

Betekend dit dan dus ook dat alle providers die over KPN netwerk internet gebruiken omhoog gaan in hun snelheid?
De netwerken van Telfort en KPN zijn samengevoegd. Telfort had daarvoor al een zeer goede dekking dus van welke mast je gebruik maakt kan iedere keer verschillen.
Ik heb al een keer een rekening gehad van 920MB binnen de bundel en 60MB buiten de bundel bij telfort, dus zo relaxed zijn ze nou ook weer niet . Ze vonden dat ik maar even 2 euro per MB buiten de bundel ging betalen. Uiteraard heb ik dat gecrediteerd gekregen, ik zou nooit akkoord gaan met betalen 'buiten' de databundel.

Bij Vodafone heb ik overigens nu voor een tweede achtereenvolgende maand ongeveer 10GB verbruikt met mijn mobiele abbo'tje (heb tijdelijk geen internet thuis vanwege onze grote vriendin Alice), en daarmee kan ik dus uit eigen ervaring zeggen dat Vodafone er een stuk relaxter in is.
Ik heb anders wel verhalen gehoord van mensen die hun telefoon als modem voor de pc gebruikten dat ze binnen korte tijd afgesloten werden.

Ook bij vodafone is het namenlijk niet toegestaan om je telefoon met Internet Block als modem voor je pc te gebruiken.

Extra betalen zou ik ook niet doen, maar vodafone staat gewoon in hun recht om je internet dan maar af te sluiten.
2 euro per MB valt nog zeer mee. Ik heb bij Vodafone een paar maanden terug een rekening gekregen voor iets meer dan 50MB aan data. Kwam rond de 650 euro uit. Sloridige 10 euro per MB ex btw...
Telfort en 1,5-2GB over Surf & Mail Unlimited? Die eikelenbijters dreigden mij al af te sluiten bij 380MB, volgens hen is (Na veel, héél veel navraag bij verschillende Telfort-punten!) dat de FUP van S&M Unlimited geraamd is op +/- 48MB! Zelfs in België, waar sowieso dataverkeer over (A)DSL een issue is, zijn ze relax'er wbt dataverkeer over UMTS?
Ik kreeg in december vorig jaar ook een Unlimited fup van 33MB terwijl ik lekker bezig was met 750Mb. Hoezo Unlimited. Na de tweede waarschuwing heb ik maar geschreven naar de consuwijzer en kreeg binnen 7 dagen bericht terug (niet dat je er veel aan hebt). Telfort had een afschrift gekregen en belde na 3 maanden met de mededeling dat Unlimited eigenlijk geen Unlimited is. Flessers.
het is gewoon oplichting ze verkopen unlimited en hangen daar een fup aan. Dat kan dus gewoon niet, je leest unlimited dus koop je op basis daarvan.

Ze naaien je door dat dan in de voorwaarden te zetten. Ik wacht al jaren op een rechtzaak die dat soort dingen eens aanpakt.
Ik wacht al jaren op een rechtzaak die dat soort dingen eens aanpakt.
Dan vraag ik me af: Wat let je?
zit niet in nederland dus dat is het antwoord
Wel vreemd hoor, ik jaag er per maand met mn iPhone zo'n 750 mb over het Hi! netwerk heen, en daar heb ik (nog) niets over gehoord. Net als dat ik nooit heb moeten betalen om te streamen. Ze komen overigens wel op het juiste moment met de verhoging, anders was het toch echt een super sim only van Vodafone geworden.
Streaming is sinds februari dit jaar al toegestaan zonder extra kosten bij Hi, dus ook bij KPN neem ik aan.
Anderzijds het was inderdaad traag, wees blij dat ze nu in ieder geval iets doen! :d
Haha, dat meen je niet!

Ik heb een Vodafone Internet Blox, en heb al meerdere keren boven de 1,5GB gezeten.
Tot nu toe nog geen probleem bij Vodafone.
Ehh...Youtube en Streaming Radio is sinds afgelopen februari gewoon teogestaan, alleen VOIP mag nog niet...

Die melding van vorige maand zou een fout zijn (ik heb hem ook gehad en hierover contact opgenomen)....
KPN/HI heeft wel de beste 3G bereik door het hele land. En voor sites die je normaal op je mobiel bekijkt zijn deze snelheden snel genoeg.
Onderbouw dat eens? Ik heb met Vodafone vaker en beter UMTS bereik dan m'n vriendin die KPN heeft.

Jij vindt 8 KB/s genoeg voor elke site? Weet je het zeker? Ten tijde van het ISDN tijdperk was het wel te doen ja. Maar met een beetje site die 300 - 400 KB groot is (inclusief plaatjes) is het toch net even te lang wachten naar m'n zin (300 / 8 = ca. 35 sec) Met vodafone haal ik vaak snelheden van rond de 50 KB/s. Dat lijkt me al een stuk beter te hakken.

[Reactie gewijzigd door Sn3akz op 29 juni 2009 13:02]

je zou natuurlijk kunnen bedenken dat de ontvangst met de ene telefoon ook beter is dan met de ander.... Standaard heb ik een slechte UMTS ontvangst met mijn HTC TyTN oldtimer. Dat schijnt met de nieuwere toestellen veel beter te gaan.

Ook Vodafone heeft zo zijn zwakke plekken in hun UMTS dekking, zakelijk gebruik ik het de gehele dag in de randstad met een ingebouwd modem in mijn laptop. Zeer uiteenlopend van uitstekend tot zeer slecht, soms schakelt de software zelfs automatisch terug naar GPRS.

Meestal heeft dat te maken met het type pand waarin ik mij bevind, soms met de hoogte van de verdieping. GSM/UMTS Antennes stralen over het algemeen als een soort "paraplu" naar beneden, kom je dus boven die paraplu uit in hoge kantoorpanden loopt je ontvangst vaak ook sterk terug.
Hogen gebouwen hebben ook vaak veel staal dat voor een kooi van faraday effect zorgd.
Volgens het Agentschap Telecom heeft KPN het beste netwerk.

Wel een miniem verschil met Vodafone maar toch ;)
Anoniem: 299176
@Glashelder29 juni 2009 14:25
Na eigen ervaring kan ik het bevestigen dat KPN beter ontvangst heeft in de grens gebieden dan somige andere providers. en verder wel altijd een goed verbinding in de rest van het land
Ik gebruik mijn Vodafone SIM met Internet Blox in mijn HTC Shift.
Soort netbook met SIM slot.

Als ik goed bereik heb haal ik af en toe 160KB/s via HSDPA.
Met KPN dongle haalde ik af en toe ruim 550kB/sec :)
Hier heeft het gewoon prima bereik hoor. Zelfs vergeleken met T-Mobile in Amsterdam kan je gewoon internetten. Vaak kan dat niet met T-Mobile Mobiel Internet in het centrum van Amsterdam.
Niet alleen met mobiel internet, het aanbod mobiele telefoons die je kan kiezen bij een nieuw abonnement of verlenging is echt triest..
Dit komt omdat TMob alle HTC toestellen heeft en het onmogelijk is deze zonder TMob te krijgen.

Ik moet al 1,5 jaar me abo bij KP verlengen maar blijf ik uitstellen omdat er geen leuke toestellen zijn.
Anoniem: 63628
@Genosha29 juni 2009 13:11
Volgens mij heeft KPN anders een flinke hoeveelheid HTC toestellen liggen. In ieder geval de Touch Pro 2, Touch HD, Snap, Diamond, Touch pro, S740 en Cruise II.
Sinds wanneer? Toen ik voor een paar weken terug bij de Primafoon stond hadden ze alleen die hele kleine HTC dingen waar je net het Google logo op kon zien zonder te scrollen.
Ik ben al sinds december de blijde eigenaar van een HTC Touch HD, gekregen bij een verlening bij Hi. Al een flinke tijd dus :)
Anoniem: 259329
@Genosha30 juni 2009 11:57
Als je je KPN abo verlengt doe het dan wel via de klantenservice, grote kans dat jij je leuke toestel zelfs voor 1 jaar gratis krijgt, terwijl je er in de winkel minimaal 2jarig abo
moet nemen.. :+
En HTC zonder T-Mobile is zeker wel te verkirjgen, je kan telefoons ook zonder abo krijgen tegenwoordig.
Anoniem: 46304
29 juni 2009 15:13
Dat geldt vooralsnog alleen voor nieuwe abonnees, zo lijkt het.
Dat zal toch hopenlijk niet? :( Ik heb net vorige maand zo'n abo afgesloten.
Als dit waar is, dan geeft KPN dus niks om zijn huidige klanten. Trouwe klanten worden op deze manier "afgestraft" terwijl nieuwe klanten vrolijk een hogere snelheid krijgen. Wat een scheef beleid.
Tsja, in de telecomwereld maar ook in de verzekeringswereld is dit een gegeven.

Nieuwe klanten worden met allemaal mooie acties en kortingen gelokt, voor bestaande klanten wordt niks gedaan. Tenzij ze bijna aan een contractverlenging toe zijn, dan kan je misschien nog wel eens ergens van profiteren.
Idd wat een krom beleid! Waarom is het bij telefoonmaatschappijen in godsnaam zo dat je altijd, hoe dan ook, ergens mee genaaid gaat worden. Excuus voor mn taalgebruik, maar ik vind het echt vreselijk dat bedrijven op zo'n gigantisch onklantvriendelijke manier te werk kunnen gaan. En het erge is, dat ze het allemaal doen, omdat dit winstverhogend werkt, dus als klant heb je weinig keus. Wat zou het toch mooi zijn als er op het gebied van telefonie eens een provider opstaat die de klant centraal zou stellen. Maar daar kunnen we waarschijnlijk lang op wachten.
Anoniem: 88064
29 juni 2009 13:30
Waarom hebben ze dan in godsnaam hun netwerk geüpgraded zodat ze minstens 7mb aan kunnen??

Beetje zonder van de investering lijkt mij zo.
Omdat je dan bij de zakelijke abbo's uitkomt, waar je met 7200 kbps onbeperkt (volgens FUP) kunt internetten voor een mooie 80 euro per maand (extreemste voorbeeld).
Nou, omdat de totale capaciteit zo wel hoger is.

7 Mbps betekent dat er zo'n 18 users (iets minder ws) tegelijk op 384 kbps download kunnen downloaden, mits hun toestellen kunnen zenden op 7.2 Mbps. Dat houdt in dat je toestel dus in pulsjes de data binnenkrijgt (zie je ook in sommige applicaties; het komt echt in schokken binnen).

De capaciteit stijgt dus voor KPN. Vooral als er in de toekomst meer snelle toestellen komen neemt hierdoor 'automatisch' de capaciteit toe omdat een snel toestel minder ruimte nodig heeft op het netwerk.

Win-win lijkt me; want als de capaciteit niet nodig blijkt te zijn kan de klant er wellicht in de toekomst nog meer van profiteren :)

En als je zelf ook heel snel wilt downloaden dan dok je gewoon voor een zakelijk abo waarmee je 7.2M down mag doen toch? ;)
Nou, ik heb net KPN nog een keer gebeld, want het uitzetten van m'n huidige "surf & mail totaal" via mijn kpn was niet doorgevoerd.

En ik weet niet hoe jullie het allemaal voor elkaar hebben gekregen maar de mevrouw die ik nu aan de lijn kreeg zei:

"het eerst uitzetten en dan weer aanzetten werkt niet... en u kunt ook NIET morgen het extra pakket aan laten zetten. Het geldt gewoon nog NIET voor bestaande abonnees maar ze zijn er wel over in discussie. Hier komt ---binnenkort--- meer informatie". Ze zei ook dit met een absolut 'productspecialist' besproken te hebben.

Nou ja, heb d'r in ieder geval maar duidelijk gemaakt dat ik het hier als 5 jaar trouwe klant absoluut NIET mee eens ben en dat KPN maar eens moet nagaan wat voor een verontwaardiging er over hen heerst.
NOu...de mevrouw waar ik net mee gesproken heb zei wat anders.....nu moet ik zeggen dat mijn mobiele abonnement nog 1 jaar duurt en dat ik dus voor dat jaar een Surf en Mail Totaal bundel heb afgesloten (was aanbieding bij m'n abo)...ik wil dus wel graag naar Surf & Mail Extra Snel.....

Hmm..bestaande klanten worden gewoon weer lekker genaait :+ Omdat ik dus vorig jaar juni een 2 jarig abonnement heb afgesloten zit ik totaan het einde van mijn looptijd vast aan de 128 kpbs :( Pff...ze zijn wel weer aardig voor vaste klanten :+

De mevrouw aan de lijn snapt het overigens ook niet en vind het ook wel vreemd, maar ja dat zijn de regeltjes...pff.....:+ daaar was ik natuurlijk niet helemaal blij mee en na wat aandringen ging ze nog even wat navragen...


Zo..ik werd ff 10 minuten in de wacht gegooit, maar ik heb een antwoord waar ik iets blijer van wordt : De snelheid wordt blijkbaar ook voor de lopende abonnementen aangepast :+

Dus vanaf morgen toch 384kpbs download :)
Precies, of op z'n minst die 384 kbps download.

Maar goed, de KPN medewerkers spreken elkaa rweer lekker ouderwets tegen. OF de mensen die zeggen dat het niet voor bestaande abbo's geldt willen gewoon snel van een beller af, OF de mensen die zeggen dat het wel kan gaan hun boekje te buiten.
Nou het is "morgen" (woendag 1-7) en geen verhoging....
Nog steeds de belachelijke lage snelheid van 128kbps

edit:
even gebeld met de helpdesk, dit geld dus inderdaad **NIET** voor bestaande abonnees!
Alleen voor nieuwe klanten is er de nieuwe snelheid, de bestaande klanten worden pas later dit jaar een keer geupdate.

[Reactie gewijzigd door rob3rt op 1 juli 2009 15:48]

Nou... tijd om ze morgen dan nog maar eens op te gaan bellen en op z'n minst te proberen een surf&mail extrasnel bundel af te sluiten.

Mocht dit niet gaan lukken dan zal ik wel eens gaan dreigen met het in 1 keer afkopen van de rest van m'n abonnement en naar Vodafone uit te gaan kijken (of eventueel t-mobile), en zal ik niet aarzelen om iedereen die ik ooit kpn 'aanbeveel' (ze blijven het beste netwerk hebben) te vertellen dat KPN niet betaald een ster is om hun bestaande trouwe klanten ook van nieuwe dingen te laten profiteren. Misschien dat ze daar gevoelig voor zijn.
Betere actie, vind nou t internet op mijn Touch HD gewoon echt te irritant traag inladen.
Buienradar duurt gewoon al bijna een halve minuut.
Nou nog FF wachten op flash10 voor mobiles en het wordt nog echt bruikbaar

Maar mag ik eigenlijk ook mijn telefoon als modem voor mijn laptop gebruiken?
Want dat wordt dan toch ook wel interessant natuurlijk.
Answered above ;)

Eigenlijk wil ik al best lang maar één abo voor vast, notebook EN Smartphone,
dat komt nou toch wel lekker in de buurt (denk ook aan de XS4ALL actie)

[Reactie gewijzigd door alien8ed op 29 juni 2009 12:56]

Voor gebruik als modem voor je laptop zijn aparte abonnementen. Uit praktisch oogpunt is het ook handiger om een losse dongel te gebruiken omdat het energieverbuik hoog is. Een (gratis) dongel met dergelijk abonnement is verkrijgbaar voor rond de 20 euro.
sorry hoor, maar ik ben toch echt wel tevreden dat ik gewoon de bluetooth op mijn gsm aanzet en dan kan surfen op m'n laptop via de gsm...

enneuh, energieverbruik hoog???

als jij met die dongle werkt, verbruikt dat net zoveel energie + dat je dan nog eens een gsm in je broekzak hebt zitten ook... Tevens kan ik gerust zeggen dat mijn gsm een pak langer online kan blijven dan dat de batterij van m'n laptop meegaat zonder herladen... (de gsm kan zo'n 6-7u non-stop via utms verbonden blijven voordat hij leeg is, de laptop geeft het op na zo'n 2.5 uur ...)

als mijn gsm bijna leeg is, dan hang ik 'm met usb aan de laptop, net als een dongle; dan laadt hij op terwijl ik kan surfen en heb ik nog steeds geen extra hardware moeten kopen...

Ik vind het vreselijk, alleen de gedachte al, dat ik weeral een extra toestel zou moeten kopen om te surfen, terwijl mijn gsm dit net zo goed kan (Sony-Ericsson v640i)

Tethering noemt dit geloof ik.... en ik heb al vaak gelezen dat het verboden is bij veel providers... daarom zie ik er ook zo tegen op dat in belgie de koppelverkoop nu wél wordt toegestaan... het verbod op koppelverkoop beschermde de consument, het toestaan van koppelverkoop beschermt de multinationals ....

Spijtig dat we binnenkort géén gsm's meer zonder simlock kunnen vinden in ons landje... Ik lees hier trouwens op tweakers vaak dat Nederlanders speciaal naar belgie gaan om een officiele gsm zonder simlock te kunnen kopen, de iphone is daar een goed voorbeeld van...

Blijkbaar zijn sommige mensen echt al gebrainwashed... "uit praktisch oogpunt is het handiger om NOG een extra toestel te moeten meenemen omdat het energieverbruik hoog is lijkt me toch echt iets dat je alleen maar zegt omdat jouw hersenen geleerd hebben dat 1+1 = 1 .... (jaja, dat is koppelverkoop.. je koopt twee producten als 1, in plaats dat je alles ook los kan kopen, en de overbodige dingen dus links kan laten liggen)
Anoniem: 26230
@bogy29 juni 2009 14:38
Bluetooth heeft hogere latencies dan als je met een dongle zou werken. En als je je mobiel met een kabel vastmaakt beginnen veel mobieltjes met opladen = leeg trekken van je laptop batterij, ik weet alleen dat HTC toestellen optie hebben om dat uit te schakelen, maar dat is ook weer een extra handeling. Ik heb via BT gewerkt, met een kabel ook en uiteindelijk toch voor dongle gegaan, werkt toch veel beter/handiger.

En wat betreft je simlock verhaal, blijkbaar volg je het nieuws niet helemaal. Vodafone stapt bv juist over naar simlock vrije toestellen in Nederland.
Nou... het mocht ook wel eens een keertje zeg :S. Als ik zie dat T-mobile je met een iPhone bundel al 2 mbit down geeft en je bovendien bij datzelfde Tmobile en Vodafone ook met het standaard 9,95 abbo per maand al hogere snelheden hebt......

Dan vind ik het nog redelijk schandalig dat je voor echt 1 mbit down (wat een beetje fatsoenlijk begint te lijken) nog eens 5 euro extra moet neertellen.

Mag je voor die 14,95 per maand dan ook voipen e.d.?

:S ik baal steeds meer dat ik me vorig jaar in September voor 2 jaar door KPN heb laten strikken voor een telefoon die ook nog eens matig werkt (N96).

edit:

Ik zie net dat de nieuwe snelheden voorlopig alleen voor bestaande abonnees gelden?....... :(

[Reactie gewijzigd door eymey op 29 juni 2009 14:04]

Je mag voor dat geld Voipen (nou ja het kan momenteel nog wel kan altijd veranderen) en mobiel tv kijken kan ook er zijn dacht ik iets van 6 à 8 zenders.

Ik heb zelf een relax 300 abbo met Touch HD voor €28 en kreeg daar gratis 24 maanden Web'n'walk Plus bij (1Mb/s).
Dat zijn nog wel leuke aanbiedingen, maar had dat web'n'walk plus niet genomen als het 15 euro extra had gekost dat is het mij niet waard.

[Reactie gewijzigd door redstorm op 29 juni 2009 14:21]

Ik had het helaas, met die vraag over 14,95 per maand, over KPN... en niet T-mobile ;)
Ik ben gisteren hiervoor naar the phone house geweest, een daar zeiden ze dat het geen 1mit was, maar 1mbyte. 8mbit dus.
Zouden ze een fout maken?

En van T-Mobile, is dat 1mbit of 1mbyte? Ik wil HSUPA wel is proberen, maar sommige mensen vergeten de hoofdletters wel eens, vandaar de verwarring :)

bvb Dank :)

[Reactie gewijzigd door Morphogenesis op 30 juni 2009 12:25]

:S ik snap je niet helemaal :S

Wat is HSUPA? Je bedoelt hsDpa of UMTS?

En het is toch echt mBIT, dus 1 mBIT down. Volgens mij moeten die mensen bij the phone house óf wat meer gevoel voor realiteit krijgen óf eens wat kennis gaan opdoen.
Oh sorry, dacht dat het wel bekend was.

HSDPA is 3.6mbps en HSUPA is 7.2mbps.
HSUPA is 3,75G. Maar hier heb je een linkje met info over HSUPA

Maar dan hebben ze idd bijscholing nodig.
Dat was dan mijn achterlopen op de feiten technieken ;) :D.
In dat plaatje van Hi staan de snelheden denk ik een beetje omgedraaid.. ^^. 1024 kbps up en 384 kbps down is een beetje onwaarschijnlijk.. =]

Voor de rest vind ik deze snelheden nou niet echt om over naar huis te schrijven..
Wanneer komen ze eens met 3.6 Mbit internet bij zo'n abbo? Of tenminste 2 Mbit net zoals bij de iPhone?

[Reactie gewijzigd door Ch3cker op 29 juni 2009 13:18]

Ja idd, opzich wel interresant die upload snelheid dan.

Vodafone zit al op 3,6mbit met een goed landelijk bereik. Voor mobiel internet is dat echt superieur.

[Reactie gewijzigd door Flappiewappie op 29 juni 2009 13:35]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee