Konami geeft nieuwe details PES 2010 vrij

Uitgever Konami heeft meer informatie over PES 2010 bekendgemaakt. Het bedrijf liet onder andere weten dat dat Liverpool-spits Fernando Torres naast Lionel Messi van Barcelona zal optreden als het gezicht van het voetbalspel .

PES 2010 - TorresKonami heeft bij de ontwikkeling van PES 2010 de nadruk gelegd op specifieke eigenschappen die spelers en clubs hebben. Zo zullen toonaangevende spelers bepaalde titels hebben om hun eigenschappen aan te geven. Fernando Torres is bijvoorbeeld 'Fox in the Box' en 'Goal Poacher', beide refererend aan het gevaar dat Torres kan stichten als hij in het strafschopgebied wordt aangespeeld. De tactieken van teams zullen via sliders zo nauwkeurig mogelijk worden nagebootst, zodat elk team in de game voetbalt zoals ze dat in het echt ook doen.

Konami noemt de basisgameplay als een van de verbeteringen in PES 2010; deze versie moet opnieuw realistischer zijn dan zijn voorgangers. Ook is er aandacht besteed aan enkele randzaken. Zo zullen de Champions League en de Europa League nu ook hun opwachting maken in de Master League en zal het commentaar van Jon Champion en Mark Lawrenson verbeterd zijn. Het duo zal in PES 2010 onder meer specifieke eigenschappen van spelers bespreken en waar nodig de onderlinge geschiedenis van twee clubs aanhalen, zo maakt Konami dinsdag bekend. PES 2010 verschijnt in het vierde kwartaal van dit jaar voor de PlayStation 3, de Xbox 360, de PlayStation 2, de PlayStation Portable en de pc.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

24-06-2009 • 10:20

56 Linkedin

Reacties (56)

56
55
40
0
0
3
Wijzig sortering
Ze krijgen zware concurrentie van FIFA10, die duidelijk beter is dan FIFA 09, die op zijn beurt al de vloer aanveegde met het matige PES2009. Ik moet nog zien wat het dit keer wordt, die geintjes met Fox in the Box zet denk ik niet veel zoden aan de dijk.
PES blijft toch beter als het spelletje FIFA, vraag aan iedereen die voetbal ademt welk spel hij het meest realistisch vind.
Kijk vooral is wat rond op forums. Veel PES spelers zijn overgeschakeld naar Fifa09. Ook in mijn vriendengroep was dit het geval. ;) Niet dat ze representatief zijn voor de wereld.

Fifa maakt grote sprongen, terwijl PES maar hele kleine maakt. Vond PES2009 niet realistisch genoeg.
Klopt veel mensen zijn overgestapt, moet er alleen bij zeggen dat ik zat te twijfelen maar ben blij dat ik bij PES gebleven ben. Ik speel soms Fifa omdat ik dat met zn 2'en op live kan doen tegen iemand anders. Maar de gameplay van Fifa is nog steeds te bagger.

Het draaien gaat niet snel genoeg, de scheids die maakt me toch grote fouten waar je echt geel erg geirriteerd van raakt. De keepers duiken vaker naar achter dan opzij. Ballen hoog voor de pot gaan te langzaam waardoor de keeper ze te makkelijk heeft. Spitsen kunnen weer 4x scoren in een wedstrijd met onmogelijke ballen.

PES heeft ook zijn nadelen, vooral online is het dramatisch en hopelijk hebben ze dit eens verbeterd, maar de standaard gameplay vind ik veel relaxter. Kan mannetjes uitkappen kan passeer bewegingen maken.Heb meer het idee dat ik controle heb over mijn team. Ik ben wel een van de enige spelers die geen last heeft van de "cpu cheats" waarover gesproken wordt. Deze vallen nammelijk vaker in mijn voordeel uit dan mijn nadeel, ik ben van mening dat je gewoon moet weten hoe je moet dekken. Dit is ook wat fijner gedaan in PES, want in Fifa ben je een aanvaller kwijt als hij maar een halve meter los is met de bal.

Ach, je hebt zo voor elk spel zijn fanboys en ik ben een PES fanboy, maar alleen maar omdat ik Fifa nog steeds gebrekkig vind in de voor mij belangrijke dingen.
de scheids die maakt me toch grote fouten waar je echt geel erg geirriteerd van raakt.
Ha!! ben dus niet de enige die zich hier gigantisch aan ergert!!

Aangezien jij met beide ervaring hebt, is dit in PES beter dan? Want dat zou voor mij haast DE reden zijn om dit jaar te switchen.
Hoewel, zover ik weet, FIFA meer competities heeft. Of heeft PES ook gewoon de Ere Divisie + 4 tot 5 engelse competities?
De scheids in PES is super, soms heel soms dat je denkt van "mwah" hij kan hem ook niet geven, maar dat is in het echt ook. Niet zo erg dat de scheids totaal kut fluit.

PES heeft minder competities, sommige teams heten anders maar ze hebben wel de echte namen. Zelfs het nederlands elftal waar je bij Fifa nog moet spelen met van der weetikveel.
Van der Poel = 96 in mijn Manager Mode :P maar dat is alleen maar een voorbeeld van wat niet goed is aan Fifa, spelers die ik hebt gekocht, De Rossi bijvoorbeeld is inmiddels 99, net als Gomes en Ledley King (Speel met Tottenham).
Af en toe ben ik ook ontzettend gefrustreerd, maar ik heb gekozen voor Fifa vanwege de online modus. Die is gewoon veel beter dan Pes, ook al ben ik altijd Pes-fanboy geweest. Ik kan niet wachten op die nieuwe Pes en fifa, maar ik denk dat ik toch voor Fifa zal gaan, als ik kijk naar wat nu bekend is.
Dit was inderdaad zo totdat ze de drollen PES2008 en PES2009 uitbrachten. Deze games waren vreemd genoeg nog steeds koning op de PS2, maar op de next-gens waren ze echt bagger. Zeker in vergelijking met FIFA09.
toch grappig dat velen FIFA 09 toch beduidend beter vonden dan PES 09. Ook veel fanatieke PES-sers.

Zal ook stukje persoonlijke smaak bij zitten maar de algemene tendens was echt dat FIFA 09 de winnaar was afgelopen jaar.
Mja PES en Fifa hebben beiden voor en nadelen, zelf vond ik de laatste 2 PES versies wanproducten, PES onwaardig gewoon.

Men kan zo veel beter, ik verwacht erg veel van deze PES versie en hoop dat ze weer echt kunnen concurreren met Fifa 2010, al denk ik dat dit een zware kluif gaat worden als alles echt ingevoerd gaat worden wat men heeft belooft kwa gameplay/handelings snelheid en alle andere zaken

Zelf speelde ik altijd PES en prefereerde dit ook altijd boven de Fifa reeks.. maar na de laatste versie en ook het deel daarvoor (2008) ben ik wat meer naar Fifa gaan kijken en dat is me ook erg goed bevallen zeker 09..
Op het punt van handelings snelheid en het echte realisme( bedoel dan het scoren oa) vond ik Fifa nog wel steeds de mindere maar op weer andere vlakken waren ze wel echt beter dan PES.

Maar we zullen het afwachten of men bij Konami alles weer op de rails kan krijgen en weer echt kan gaan mee doen( ik hoop het wel) al speel ik wel steeds vaker een potje online met vrienden en daar heeft Konami zo'n enorme achterstand in, dat maken ze ook nooit meer goed ben ik bang maar als men op de offline modus Fifa op elk vlak of iig veel vlakken weer kan voorbijstreven word het een hele mooie tijd :)
Ik ga ze waarschijnlijk gewoon beiden kopen want in me hart blijf ik een PES speler

[Reactie gewijzigd door pino85 op 24 juni 2009 13:47]

Dat denk ik ook. De transfer methodes in PES mogen van mij wel een stuk beter!
Ik meen me te herrineren dat ze dit al eerder aangekondigd hadden te gaan verbeteren. Dit zijn nieuwe details.

Je kan dus lekker spelers kopen straks :)
Zou ik met mijn ononderbouwde mening ook +1 krijgen?

FIFA09 was weliswaar een verbetering tov vorige FIFAs, maar het kan nog steeds niet tippen aan het realisme van PES. 2008 en 2009 waren matig, maar de core gameplay is al jaren prima in orde. In PES scoor je nooit twee keer hetzelfde, je legt niet 80% van de vrije trappen in het net, je hebt behoorlijke off-the-ball control en het hangt niet aan elkaar van de special moves - je moet combineren op het veld om beter te zijn dan je tegenstander, niet de knoppencombinaties beter kennen.

Ik vraag me verder af hoe je kan stellen dat FIFA10 duidelijk beter is dan FIFA09, zeker op basis van die standaardpreview die t.net heeft gepost - die verdacht veel lijkt op de previews van alle voorgaande FIFAs die elke keer hetzelfde beloven als wat de versie ervoor zou brengen.
Tja, jou reactie hierop is dan weer de standaard PES vs FIFA reactie die 5 jaar geleden een feit was, maar vandaag helemaal niet meer opgaat. Ik heb vorig jaar ook met verbazing vastgesteld dat FIFA09 stukken leuker was dan PES, die helemaal geen vernieuwingen meer brengen sinds 3 jaar ...
Hoe lang is het geleden dat je nog een keer FIFA speelde?
Toch zijn het wel de kleine tweaks die PES ieder jaar wel wat beter maken. In elk geval op de PS2. Zo loopt sinds PES08 niet standaard de speler de verkeerde kant op wanneer hij geselecteerd wordt en gaan schoten van buiten de 16 niet standaard hoog over. Dit merk je pas wanneer je weer teruggaat naar PES6.
Akkoord, er zijn tweaks, maar qua vernieuwing stelt het toch niks voor? Ik zie FIFA tenminste proberen, de ene optie is al wat geslaagder dan de andere. Ik ben altijd al PES fan geweest owv de realistische gameplay, maar je speelt nog steeds exact hetzelfde spel als pakweg 5-6 jaar geleden.
Ik heb de demo een paar avonden gespeeld, net zoals ik elke FIFA op die manier een eerlijke kans geef. Het voelt nog steeds hetzelfde aan in de basis, het gevoel dat je elke controle mist over wat er op het veld gebeurt.
Ik heb vanaf FIFA 2002 zo'n beetje elke FIFA game gespeeld tot FIFA 09. Nu heb ik sinds kort ook PES 2009 aangeschaft om het uit te proberen. Persoonlijk vind ik het spelen van wedstrijden in PES 2009 velen malen beter dan in FIFA 09 alleen ben ik een grote fan van het manager systeem in FIFA.

Voor mij is het een groot plus punt als ik spelers kan kopen of uit de jeugdopleiding kan halen of kan scouten. Dit is in PES 2009 te karig of zelfs helemaal niet te doen. Daarbij komt dat als FIFA 10 net zo lekker speelbaar wordt als PES dat voorheen altijd deed, dan is er voor mij geen reden om FIFA 10 niet te kopen.
Grappige is dat je hier quotes hoort als "FIFA veegt de vloer aan met PES", "FIFA stoot PES van voetbaltroon". Maar degene die beide spellen echt gespeeld hebben (op zelfde platform) zeggen in 9 van10 gevallen dat PES qua gameplay beter is. Feit is dat EA veel meer geld heeft te besteden aan marketing, waardoor de features die ze introduceren beter belicht en geaccepteerd wordt, ook al is hetzelfde feature mislukt bij PES ("be a pro" anyone). Door de kwijl die van alle (p)reviews van FIFA2009 af kwamen heb ik vorig jaar voor het eerst sinds FIFA 1997 gekozen voor PES, en het heeft me niet teleurgesteld. Wat heet, gekocht vanaf dag 1 dat het te koop was en speel het nog steeds regelmatig, waar ik bij FIFA normaliter na ca. 2 maanden uitgekeken was. In latere stadium ook FIFA 2009 gespeeld, maar qua gameplay zie ik ze voorlopig niet tippen aan PES. Features ( zoals manager) heb je in FIFA te over en ook hebben ze de rechten over meer namen en clubs, dat zijn dan ook de enige 2 redenen voor mij om FIFA ook erbij te kopen. Ideale zou zijn als je een spel zou hebben met de features van FIFA en de gameplay van PES, maar dat zie ik niet zo gauw gebeuren.
sowieso vind ik pro2009 lekkerder spelen dan fifa09
ik begrijp nog steeds niet dat mensen fifa09 lekkerder vinden spelen.
kijk als arcade ok, maar als simulatie??
nog steeds scoor je simpel met fifa...en dat blijf ik jammer vinden eraan
hoe scoor jij simpel dan? wil dat wel eens weten
simpele steekpassen, zodra je de bal krijgt gewoon op goal schieten...je rent makkelijk van je tegenstander weg.

en nee niet op wereldklasse maar als ik dat op het 1-na hoogste niveau al binnen 5 minuten kan, dan boeit het spel me al niet meer.
vrienden van me vinden de wedstrijden echt leuk met fifa maar mij boeit het hierom niet.

met pro moet je altijd goed overzicht hebben wil je scoren, je kan niet simpel wegrennen van je tegenstander.
dit alles blijf ik jammer vinden aan fifa.
en ja, mn zwager heeft fifa en pro, online speelt hij fifa maar als we met meerderen zijn is het standaard pro.
Je zegt net zelf dat op wereldklasse het scoren dus niet zo makkelijk is. Speel je FIFA toch gewoon op wereldklasse. Daarom zijn die verschillende niveaus er juist.
De hoge dieptepas zet je spits heel vaak vrij voor de keep terwijl de verdediging staat te snurken. Mateloos irritant omdat het online en tegen elkaar zeer effectief is (de computer gebruikt dit zelden, net zoals het in het echt zelden goed gaat).

Elke FIFA heeft zo zijn nadelen. Weet nog wel van vroegah dat je alleen op de keep kon afgaan, dan op de penaltystip opeens links of rechtsafslaan en parallel moest lopen aan de doellijn/achterlijn. De keeper kwam dan achter je aan rennen. Opeens 180 graden van richting veranderen en je was de keep kwijt en kon de bal het doel in lopen :Z

En zo heeft FIFA elk jaar van dit soort ellende. Niet meer zo blatant als dit laatste voorbeeld, maar ze zitten erin en ze worden misbruikt. Het vergalt je speelplezier tegen vrienden en online, maar ook tegen de PC. Het is erg verleidelijk om bij die 1-0 achter in de 85ste minuut iets te ritselen voor jezelf. Bij PES zijn dat de mooiste momenten: Alles op alles zetten om te scoren, en dan de teleurstelling als je mist of juist de blijdschap als die bal er in de blessuretijd toch ingaat :)
Belooft weer veel goeds, ik kijk er al naar uit. :)
Konami belooft telkens veel, maar maakt het zelfden waar. Ik weet bijna zeker dat het FIFA 10 wordt dit jaar en geen PES 2010
PES2009 viel inderdaad zeer zwaar tegen, maar FIFA 09 was dan in mijn ogen ook een superspel, en stootte PES toch wel van de voetbaltroon op gamegebied :)

Ben benieuwd wat PES2010 dan gaat worden, de features die me hierboven noemen spreken me ook weer niet echt aan als ik eerlijk ben.

[Reactie gewijzigd door Pubbert op 24 juni 2009 10:30]

Ik hoop in ieder geval dat de Master League (en met name het transfersysteem) is opgepoetst, online normaal werkt en de be-a-pro mode beter is neergezet. Dat laatste voelde enorm gerushed aan.

Eigenlijk voelde heel Pes09, net als 08 onaf aan. Alsof er te lang is doorontwikkeld op een engine die verouderd was. Ook werd al vanaf Pes 06 een compleet nieuwe opbouw beloofd terwijl toch elke pes daarna een opgepoetste versie was.

Ik wacht dit jaar rustig af voordat ik ook maar na ga denken over aanschaf. Ik heb mij nu twee keer gestoten aan een matige PES versie.. dat gebeurt geen derde keer.
Online vind ik FIFA ook niet geweldig. Klopt niets van, lijkt wel op F-jes voetbal. Veel te druk op het middenveld en teveel buitenspel. Dat gedoe met realistische bal aanname moet er gewoon uit. Vaak heb ik het gevoel dat ik niet diegene ben die de boel bestuurt maar de computer en dat gevoel heb ik altijd bij FIFA gehad. Ik hoop zo erg dat PRO nu wel een keer zijn zaken in orde heeft en met een knaller komt. Bij PRO heb je wel altijd het gevoel zelf aan alles onder controle te hebben.
Eerst speelde ik tot fifa 2004 fifa elk jaar een nieuwe versie.
Ik ben overgestapt op PES en het bevalt me zeer goed. Vooral de Master Leauge vindt ik erg leuk.

Ik ga cker Fifa 10 halen, maar ik hoop toch weer dat PES verbeterd wordt!
Ik ben benieuwd! Het klinkt goed.
Het lijkt mij interessant een team te vinden/ samenstellen die bij jou past qua style!

[Reactie gewijzigd door Ebel87 op 24 juni 2009 10:42]

Het blijft altijd een PES vs Fifa, mij boeit het niet echt. Speel ik PES, dan PES, speel ik Fifa dan Fifa. Beide hebben voor en nadelen (PES had veel beter voorzet systeem en Fifa had een -imho- te complex tactiek systeem, waar Fifa weer 'makkelijker wegspeelde').

Enige waar beiden nog niet 100% goed in zijn, de 'lichamelijke' looks van de spelers, veel te 'default' (lees Box vorm) en daar mogen ze nog wel wat aan sleutelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee