Video Pro Evolution Soccer 2010

Konami heeft een video vrijgegeven van Pro Evolution Soccer 2010. In de video gaan de ontwerpers van het spel in op de nieuwe mogelijkheden om de tactiek van de spelende teams bij te stellen. De game komt op 23 oktober uit.

Video (PES2010_Slider.flv)

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

13-08-2009 • 10:11

5 Linkedin

Reacties (5)

5
5
5
2
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 242915
16 augustus 2009 08:30
Ik ben een trouwe speler.. vanaf Winning eleven,ISS Pro t/m Pro Evolution Soccer 09 alle delen gekocht en totaal grijs gedraaid.
Ik kan alleen echter niet begrijpen waarom mensen de 08 en 09 matig vinden.
Als je deze 2 vergelijkt met 06... vind ik dit een wereld van verschil.
Dat ligt er misschien ook nog maar aan wat voor equipment je thuis heb staan.
Pes 09 op de PS3 en niet op de PS2 en op een Full HD zijn gewoon geweldige beelden.
Evenals de gameplay .. die ikzelf geweldig vind.
Het ligt er natuurlijk ook aan of je single mode speelt of met meerdere mensen.
Dit omdat ikzelf ook tot de conclusie ben gekomen dat bijvoorbeeld met Become A Legend, dat de spelers om je heen slecht aansluiten en matig de ruimte zoeken.
Zo vind ik het ook hatelijk dat er soms buitenspel wordt gegeven terwijl daar geen sprake van is. En ben ik ook al regelmatig een Bug tegen gekomen.
Zo vind ik ook .. dat wanneer je iemand vies onderuit haalt en hij heeft net een pass gegeven die aan komt. Dat er alsnog een kaart moet volgen... dat in de oude PES delen zeker weten gebeurde. PES 09 echter niet.
Zo zou ik ook graag zien dat je letterlijke blessures kan op lopen en meer realistische stamina.
Want er is natuurlijk geen enkele speler die 45 minuten lang kan rennen....

Hetzelfde geldt voor betere richting gevoel.
Zodra er 1 man diep buitenspel staat en er loopt 1 of 2 man voor je binnen spel.
En je wilt vervolgens een steekpass geven naar 1 van die 2 man die binnen spel staan...
Gaat de bal 95% naar de man die buiten staat.

En ik hoop ook dat ze nu eindelijk de Engelse licenties hebben voor de teams en speler namen. Dit was namelijk ook niet zo in PES09 .

Kortom wat moet PES2010 voor mij bevatten :

- Originele Engelse team/speler namen
- Gruwelijke Graphics
- Betere engine
- Betere Tactic configuratie
- Weer een goede selectie van goede songs
- Verfijnde stamina/blessure
- Betere scheids...

Maar 1 ding is zeker... 2010 zal ik zeker weer aanschaffen.
En zal (waarschijnlijk) nooit overstappen naar een ander voetbal spel.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 242915 op 16 augustus 2009 11:44]

Anoniem: 314679
18 augustus 2009 19:51
Graag zou ik ook even mijn visie willen loslaten op wat ik van PES 2010 verwacht en waarin PES 2009 voor mij tekort komt..

Allereerst ben ik ook een echte PES-fan, speel het al sinds ISS Pro Evolution Soccer op m'n PS One. Vaak heb ik er ook nog een FIFA naast gekocht, maar omdat deze nooit bracht wat ik ervan hoopte ben ik sinds 2006 alleen nog maar PES blijven spelen.

Met succes, want ieder jaar weet KONAMI mij weer in de ban van PES te houden, maar toch zijn er altijd nog wat details die ik gewoon jammer vind.

Wel wil ik er alvast aan toevoegen dat ik PES (vrijwel nooit) online speel en hier dus niks vanaf weet..

Het eerste wat ik doe als de nieuwe PES bij mij op de deurmat valt is n exhibition-potje spelen met een van de topteams, gewoon om te kijken hoe het nieuwe aanvoelt. Vrijwel direct daarna duik ik de edit mode in om te kijken wie er dit jaar allemaal zijn nagemaakt (nagemaakt is voor mij een speler die een realistisch gezicht heeft gekregen, niet zo'n standaard pes-hoofd). Alvast wat spelers de juiste schoentjes geven, mij verbazen over de nieuwe flitsende 'pattas' en teleurgesteld raken door het aantal gelicenseerde teams.

Sinds PES 6 is het gelukkig weer mogelijk om zelf de teams helemaal na te maken. Nu moet ik zeggen dat ik er niet echt een hekel aan heb, maar het namaken van al die badges, shirts en emblems kost echt veel tijd.. Twee gelicenseerde Premier League teams vind ik persoonlijk echt bar weinig. Verder erger ik me ieder jaar weer dood aan het feit dat de COMPLETE Bundesliga buiten beeld is gelaten door onze vrienden uit Japan.. Nog niet zo lang geleden trok ik zelfs PES 3 nog eens uit de kast om de heerlijke Bundesliga-teams weer eens te kunnen zien schitteren. Waar vorig jaar alleen Bayern München nog aanwezig was, trof ik in PES 2009 geen Bayern, nog een behoorlijk Duits elftal aan..

Na flink wat uurtjes zoeken op internet, in-game editing en gescheld later lijkt het er al meer op.. Onmisbare teams als Bayern, Werder, HSV, Hertha BSC, VFB Stuttgart, Borussia en Bayer Leverkusen (ik vergeet Schalke, die uiteraard ook) hebben de A t/m F teams vervangen en de EPL ziet er helemaal uit zoals het hoort. Ik had zelfs nog wat tijd over om de 'galacticos' van CSKA Moskou aan mn PES toe te voegen. Je begrijpt dat er ook flink wat spelers aangemaakt moeten worden om de teams enigzins van spelers te voorzien.. Gelukkig is KONAMI zo aardig geweest om je enkele spelers te laten ontgrendelen, maar dan moeten wel 'even' beide Europese troffees in de Master League veroverd worden.. Dat is op zich geen probleem, maar wel kost wel flink wat tijd. Na een ML-rush op amateur en 5 min. zijn al m'n Duitse helden dan gearriveerd.. Zou er nog eentje zijn nagemaakt? Schade, ook dat nog.... Al met al, het kan de pret niet drukken.. Als alles op orde is ga ik de opstellingen enz. veranderen en driftig wat exhibition potjes spelen om te checken of de verhoudingen tussen de teams een beetje kloppen.. Ik moet zeggen dat dit erg realistisch is, dus de parameters van die unlock-spelers hebben ze iig wel goed gedaan.. Nou, dan nu eindelijk een échte ML starten, gewoon op het moeilijkst, 10 min, ML-level op very hard en dan maar zien hoelang het duurt voordat je dan eindelijk eens die troffee omhoog kunt tillen of die grote ster kunt aantrekken..

Wel potjandikkie, kunnen die A tm F teams de ML niet in!! Toen zag ik het even niet meer zitten en ben ik een ML gestart met t ML-default team, blijft een mooie uitdaging.. ML team zelf gemaakt, de kleuren van TSG 1899 Hoffenheim moesten de heren Stremer, Espimas & Co. gaan vertegenwoordigen. Na een tweede seizoen in de Division 2 was Hoffenheim klaar voor het echte werk.. de rest van mijn ML-avonturen zal ik jullie besparen, maar ik vind het wel een mooie mogelijkheid om nog even in te gaan op de transfer- en stamina/condition-problemen die in een eerder bericht ook al werden aangegeven..

Om te beginnen vind ik die Points maar iets raars, doe het gewoon in realistische valuta.. Hoe weet ik nou of ik een bod op Dodo moet accepteren.. Als het 3000 points zijn of 9000? Ja, market value zeker... Gelukkig is dit niet meer zo en is PES 2010 voorzien van meer financiële uitbreidingen zoals sponsors (en wie weet wat nog meer=D )..
Veel heb ik op internet gelezen dat het voor mensen vaak onmogelijk was om een sterspeler aan te trekken.. Nou ben ik persoonlijk nogal van het realisme en vind ik dat dit juist nogal makkelijk gaat.. Na een seizoen in ML worden er altijd contracten van bepaalde spelers ontbonden bij clubs en komen ze in de 'unbelonging'-lijst terecht. Nou is het voor een beginnend clubje in ML niet erg moeilijk om een salaris van 1500 points neer te tellen wat voldoende is om een bekende, goede speler aan te trekken.. Zo kon ik na mn eerste seizoen in D2, zonder promotie al spelers als P. Ferreira, O'Shea, Vlaar, Culina en nog wat aan mijn selectie toevoegen.. Dat vind ik nogal onrealistisch.. Verder zijn de spelers echt niet zo moeilijk te halen, er worden tegenwoordig astronomische bedragen betaald voor voetballers, als ik in PES een speler echt graag wil hebben doe ik dat dus ook.. Zo ging ik testen hoe mijn ML verliep als ik al mijn spelers belachelijk hoge salarissen ging geven.. Uiteindelijk had dit een realistischere invloed op mijn ML, aangezien je soms ook gewoon spelers zult moeten ontslaan om uit de financiële problemen te blijven, want normaal gesproken kom je echt nóóit in de geldproblemen in ML en heb je altijd tienduizenden punten over om te spenderen in nieuwe spelers..

Pes zou het transfer-systeem in mijn ogen realistischer kunnen maken door meer clubs te laten spelen in de ML, zodat er minder spelers zonder club zitten (deze vond ik namelijk ook nog al makkelijk aan te trekken) hogere salarissen in te voeren en spelers goede spelers van unbelonging meer naar nieuwe clubs te laten gaan van hun eigen niveau.. (ik vond het popularity-systeem al enigzins een vooruit gang, al gaat je populariteit wel erg snel vooruit als je een keer een prijs pakt..)

Over Stamina..
De stamina van spelers vind ik over het algemeen ronduit laag, tegenwoordig speelt een team het liefst elke week met dezelfde elf. Dit is vaak niet mogelijk door blessures, in PES heb je nooit blessures, wel snel vermoeidheid en staat er elke wedstrijd een volledig ander team op de grasmat....
Dit kan natuurlijk aan mij liggen, omdat ik misschien mijn spelertjes de hele tijd erg hard laat lopen, of het ligt toch ook aan KONAMI..
Hierbij heb ik natuurlijk ook weer wat tests gedaan.. Eerst heb ik alle spelers (bijna allemaal) blessuregevoeligheid B gegeven.. Alleen de spelers die erom bekend staan erg veel wedstrijden te maken en zelden geblesseerd zijn heb ik A gegeven en veel spelers heb ik ook een C gegeven.
Verder heb ik alle stamina van de spelers verhoogd, zodat deze in normale conditie (een groen pijltje) iig een wedstrijd wel gewoon konden uitspelen (daar was ongeveer een stamina van 83 voor nodig) natuurlijk zijn er bij stamina ook uitzonderingen..
Bij condition heb ik ook de standaar veranderd naar 7, met uitzonderingen van 5,6 of 8..
Welnu.. Toen ben ik een nieuwe ML gestart. Wat mij het allereerst opviel was dat spelers nu daadwerkelijk meerdere wedstrijden achter elkaar in de basis konden staan en je gewoon aan een echt team kon gaan bouwen... Dit vond ik uiterst positief.. Minder was ik te spreken over de blessures.. Nu had ik toch wel redelijk meer blessures, maar deze kwamen voor 99% van de gevallen alleen maar voor bij dribbelaars die een keer onderuit geschopt worden... NOG NOOIT IS ER EEN VERDEDIGER OF KEEPER VAN MIJ GEBLESSEERD GERAAKT... dat vind ik toch erg eigenaardig.. Ook de duur van de blessures vond ik erg onrealistisch.. ALTIJD als er een speler geblesseerd was, was dit een geel kruisje en alleen niet beschikbaar voor de voldende wedstrijd.. Niet echt realistisch dus... De laatste ernstige blessure die ik OOIT (in al die jaren PES) heb meegemaakt in mijn eigen team (ik zie het bij Team Information vaak genoeg bij andere teams voorkomen) was in PES 6 toen Van Persie 15 weken uit de roelatie was van mijn KIPS Leverworst team:P

Nou... Ik moet zeggen dat ik nu last heb van mijn rug en handen van het typen op dit lappie, maar ik wel erg opgelucht ben... Ook heb ik ineens geen zin meer om PES te spelen, omdat het dus toch niet helemaal is wat ik er ieder jaar van hoop..:P

Maar, ik heb ook altijd goede hoop, ga PES 2010 zéker weer bestellen en een ML starten tot minimaal 2020;)

Ik hoop dat ik volgend jaar een stuk positiever gestemd ben over het realisme in PES en zit er nu over te denken om mijn ideeën ook maar eens door te sturen naar KONAMI:P haha..

Ik begrijp dat mijn bericht erg onoverzichtelijk was, maar dat komt ervan... Al die PES-ideeën..

Reageren op mijn post vind ik leuk, zolang het maar gegronde, serieuze reacties zijn discussieer ik graag...

Verder heb ik wel een leven, maar is PES de enige game die mijn 360 ooit nog zal zien:P

Groetjes!

PS. ik wil graag met iedere PES-fan alle mooie dingen die ik gevonden heb delen...
Als je ook veel aan het editen bent moet je zeker de fora van PESfan.com en pesgaming.com
Voordat mensen beginnen te klagen over de gameplay, dit is nog een oude build die pas 55% klaar was. Het gaat voornamelijk over de uitleg van het tactische gedeelte en is een aanvulling op de vorige video waarin de rondleiding op de werkvloer te zien was. link

Volgende week krijgen we heel veel nieuwe informatie en beelden want dan begint de gamescom in Köln, vanaf 19 augustus. Producer Seabass zal daar ook persoonlijk aanwezig zijn.
Toch denk ik dat het er niet veel beter uit gaat zien (qua graphics en tactics), dus ik vraag me af waar die overige 45% vandaan komt. Dit filmpje is natuurlijk super vet met die taktieken maar het gaat om de gameplay het voetbal en die veranderd niet veel de laatste jaren in PES.
Ik denk dat ik Fifa leuker ga vinden. Maarja ik speel nu ook pes 2009 en fifa 09 allebei, dus ik ga ze niet vergelijken en allebei de games spelen.
dit was precies wat ik miste, meer controle over de speelstijl :)

dit is ook voor het eerst dat Konami meer aandacht besteed aan luisteren naar de fans; voor het eerst is er een goede communicatie met gamers via fora. dit was altijd een zwak punt: elke pes (sinds 5 a 6) miste weer precies waar de spelers om vroegen. het lijkt er op dat ze eindelijk doorhebben dat dat niet gaat werken, en dat ze worden ingehaald door fifa.

als je het mij vraagt is dit het keerpunt :) ik ga deze iig zeker kopen, aangezien ik nog steeds pes6 speel vanwege de imho matige 2008 en 2009 versies :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee