Zweeds bedrijf commercialiseert $150-computer

Het Zweedse bedrijf Medison is begonnen met de levering van een volledig uitgeruste laptop met een prijskaartje van 150 dollar, oftewel 113,69 euro. Veel internetters vragen zich echter af of deze draagbare pc wel bestaat.

De Medison Celebrity is uitgerust met een Intel Celeron M 370 1,5GHz, 256MB intern geheugen en een harde schijf van 40GB. Verder wordt het apparaat geleverd met een 14"-breedbeeldscherm en een gecombineerde dvd- en cd-rw-drive. Voor de communicatie met de buitenwereld is een ethernet- en een wifi-aansluiting aanwezig. Grafische beelden worden voortgebracht door de PN800-chipset van VIA en een AC'97-chip zorgt voor het geluid. Het besturingssysteem van de laptop is de Linux-distributie Fedora. Wie de Medison Celebrity wil aanschaffen moet ruim 100 euro meenemen en na het daadwerkelijke bestellen nog minstens vier weken geduld hebben. De levering gaat overigens pas over enkele weken van start.

Medison logoOp verschillende websites wordt inmiddels druk gediscussieerd over de vraag of de Medison Celebrity wel echt is. Het bedrijf blijkt in Zweden namelijk niet te bestaan en de moedervestiging die zich in Groot-Brittannië bevindt, bestaat slechts twee weken. Verder is het bedrijf telefonisch 'tijdelijk' onbereikbaar. Daarnaast is de prijs van 150 dollar erg laag. Gewone laptops gaan voor minstens het drievoudige over de toonbank en zelfs de Olpc-laptop, die ooit de $100-laptop werd genoemd, kost meer. De kans dat het hier om een geval van scam gaat is dan ook groot. Wie het echter toch aandurft om de Medison Celebrity aan te schaffen, zal er in ieder geval weinig op inleveren.

Medison Celebrity

Door Harm Hilvers

Freelance nieuwsposter

26-07-2007 • 16:19

116 Linkedin

Bron: Medison Celebrity

Reacties (116)

116
106
39
24
1
25
Wijzig sortering
# Q: Why is the laptop much cheaper than other laptops?
A: We see this from a democratic point of view where we believe everyone should be able to afford to have a laptop. The other reason is that we have our own plants where we assemble our laptops.

Uhuh, hun eigen fabrieken 8)7

En: The phone lines are temporarly closed

[Reactie gewijzigd door Rinzwind op 26 juli 2007 16:28]

Daarnaast valt het ook op dat ze geen eigen betalingssysteem hebben op hun website maar dat dat gaat via 2Checkout.com. Welke site een zodanig onproffesioneel uiterlijk heeft dat ik zelfs aan die site twijfel.
2CheckOut is een professionele USA organisatie die zich puur richt op betalingsafhandeling van de orders van hun klanten. Heb meermalen via ze besteld van een aantal wereldwijde leveranciers en nooit problemen gehad.

Ze zijn door Ziff Davis gevraagd naar Medison en hebben aangegeven dat ze weliswaar bij / op de creditcard een bedrag reserveren maar dat de feitelijke debitering pas plaatsvindt als de leverancier meldt dat de goederen verscheept zijn.

Bovendien houden ze van nieuwe klanten zoals Medison volgens de informatie daar de eerste batch(es) betalingen een periode vast zodat als er niet korrekt afgeleverd wordt zij de klanten direkt kunnen terugbetalen (anders zou de creditcard maatschappij dat namelijk bij 2CheckOut verhalen).

Dus dit systeem en met 2CheckOut er tussen is een stuk zekerder dan wanneer die Medison club zelf een eigen betalingssysteem op de site zou hebben.

http://blogs.zdnet.com/BTL/?p=5789

Ik zeg niet dat het geen zwendel zou zijn (dat kan ik niet beoordelen) maar 2CheckOut is een horde tegen zwendelaars in dat geval en geen extra indicatie dat het waarschijnlijk om zwendel zou gaan.

hartelijke groet,
vanuit Leeuwarden
Peter van Dobben de Bruijn
Ze zijn natuurlijk druk aan het assembleren en hebben geen tijd om de telefoon op te nemen. :+
Ongelooflijk hoe hier gereageerd wordt.. "Hoop dat het echt is" , "is inderdaad aantrekkelijk". Wakker worden mensen, dit kan niet. Het is dus gewoon een oplichtingszaakje.

Om er maar weer eens een auto-vergelijking tegenaan te gooien: er is een nieuwe autodealer waar je nog nooit eerder van gehoord hebt. Hij zit nét in zijn gebouw. En zegt 'als je me vast vooruit betaalt, regel ik een leuke goedkope auto voor je'. Nou, dat klinkt betrouwbaar hoor!

Op de een of andere manier is het een aantrekkelijk idee voor veel mensen.. men heeft blijkbaar de indruk dat "de grote boze buitenwereld" je afzet en je te veel voor je spullen laat betalen. Nou, laat ik je wakker maken: laptops zijn aan de prijs omdat ze ook duur zijn om te maken! Okee, geen 1000 euro maar echt wel honderden euro's aan onderdelen, materialen en fabricagekosten. Dus een laptop kopen voor 100 of 200 euro is onzin.

Goed, ik heb het nog maar eens gezegd, maar er zijn vast nog wel meer mensen die er graag in willen geloven... zucht...
Yep, zelfs tweakers, die toch enige opleiding genoten hebben, reageren zo. Ik ben bij elk nieuwsbericht over wat ook altijd weer verbaasd. Volgens mij een hoog gehalte aan "wie het eerste wat typed staat bovenaan". Of, men wilt bepaalde dingen gewoon geloven, vandaar dat al die middeltjes tegen ouder worden ook zo succesvol zijn. I don't get it, zo slim ben ik toch niet...

Ik word massa-psycholoog, lijkt mij uiterst fascinerend.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 26 juli 2007 18:05]

Anoniem: 229044
@mddd15 augustus 2007 18:46
Je schrijft

Ongelooflijk hoe hier gereageerd wordt.. "Hoop dat het echt is" , "is inderdaad aantrekkelijk". Wakker worden mensen, dit kan niet. Het is dus gewoon een oplichtingszaakje.

<knip>

Okee, geen 1000 euro maar echt wel honderden euro's aan onderdelen, materialen en fabricagekosten. Dus een laptop kopen voor 100 of 200 euro is onzin.


Waar komt die stelligheid vandaan? Anderen noemden al de ASUS EEE voor 199 USD (en wat is die nou nog waard tegenwoordig) die er aan zit te komen.

Zie:

http://blogs.zdnet.com/Ou/?p=522

http://asia.cnet.com/revi...,39050980,62018704,00.htm

Er zijn dus ook gerenommeerde fabrikanten die die onderkant van de prijs opzoeken en dan ook nog met recentere onderdelen dan dit Medison aanbod (én solid state RAM harddisk ipv een gewone schijf).

Anderen hebben laten zien dat deze Medison heel veel lijkt op een Taiwanese laptop. Wie zegt dat die niet zo goedkoop geleverd kan worden? Microsoft wil geen XP meer leveren en voor Vista zijn deze modellen zeker niet geschikt. Dus "voor hetzelfde geld" worden oude voorraden (van al geassembleerde apparaten of onderdelen) opgeruimd op deze wijze. In een interview met een Zweedse krant heeft de direkteur uitgelegd dat de verdiensten komen van partnerships voor de add-ons etc.

Nogmaals, ik zeg niet dat het geen zwendel is, maar die stellige beweringen die aantoonbaar onjuist zijn vertroebelen het zicht op de waarheid.

In het algemeen kun je zeggen dat gezien de ASUS anoncering door ZD Net een prijsniveau van 200-250 Euro voor een laptop de komende maanden bereikbaar is. Oftewel .... we hebben de laatste jaren teveel betaald of in ieder geval is ons prijsbeeld van 800-1200 Euro dat in die jaren gevormd werd misschien niet realistisch meer.

hartelijke groet,
vanuit Leeuwarden
Peter van Dobben de Bruijn
Je wordt niet opgelicht...je laat je oplichten..Maar leg dat de gemiddelde consument maar eens uit. Overigens goed geprobeerd mddd!
Nee, je wordt opgelicht. Hoe dom het voor jou ook lijkt, een leek kan hier makkelijk intrappen. Dat het (voor sommigen/velen) doorzichtig is maakt het nog niet dat iemand het 'laat' gebeuren. Oplichten blijft een misdrijf en oplichten doe je, je laat het niet doen tenzij je geld teveel hebt en besluit deze oplichter er wat in mee te laten delen :).
We waren ook verbaasd toen een CD-R nog maar een gulden per stuk kostte. Dat kon haast niet, want het was gewoon al zo duur om ze te produceren. Dacht men. Je zou dus wel gare meuk kopen voor slechts een gulden per stuk, of het was oplichterij.

En moet je es kijken wat ze nu kosten.

Neem nou es aan dat productiekosten niet alle apparaten duur hoeven te zijn omdat ze "ze niet duur meer zijn om te maken". Neem OLPC: dat is een heel nieuw/apart design en komt in de buurt van deze. Maar deze laptop is gewoon een standaard ding waarop proven technology gewoon wordt hergebruikt. Geen dure managers voor de designers, geen designers, gewoon in elkaar flansen en bouwen maar. Dat is dan idd goedkoper.

Waarschijnlijk is het NU wel meuk voor die prijs, so be it. Ik vind het dan erger dat er ook soortgelijke meuk bestaat die 3x zo duur is.
JIJ hebt er een besteld! sukkel :+
Neh, kan me niet voorstellen dat iemand hier op die zooi ingaat...

[Reactie gewijzigd door Rinzwind op 26 juli 2007 22:11]

Bestellen valt niet mee, ze versturen alleen naar Scandinavië. Als ze gaan versturen... :-)
je vergeet daarbij dat OLPC - ZWAAR word gesponsored - en niemand er op wil verdienen, -

denk maar niet dat intel dat met deze zweden hebe gedaan, dus unless ze gemaakt worden in china door kinder handjes, is 't alleen al onmogelijk om ze voor dat geld te assembleren, laat staan er de hardware voor inkopen...

Proven technologie zeg jij. - als 't hier om, bulk resten van OUDE (onverkoopbare ) hardware ging die vervolgens in een laptop behuizing werd gepriekt, had je een valide punt, en ik denk dat als jij als chipbakkend bedrijf bij bijv IBM langs ging om een licentie te nemen op de PowerPC v?? (500mhz editie), nam, of intel een pentium 3 licentie aftrocheld voor een paar duiten, en DAN vervolgens een ALLES op 1 mobo pctje, prikt...

met specs zoals, p3 500mhz, 256 sdram, een via unicrom gpu, een standaard ac97 sound chipje, een reatek lan en een merk x 11mbit wilan chipje, ALLE op mobo ge-intergreerd...

dan had 't HEEL misschien, net aan gelukt om idd voor 150 euro een 10inc laptopje te bouwen,

echter zul je dan waarsch zelf de hele chipbaksel moete doen, want de kans dat via nog ergens zo'n chipset aan 't bakken is - is vrij klein... zelfde geld voor intel... etc...
Op slashdot is het volgende toegevoegd:

Update 2035 GMT by SM: As many readers have pointed out, the more you dig into the details of this company the more fishy it starts to seem. I would suggest any potential buyers be wary on this one.
En bij deze de link naar het artikel op slashdot:

klik
Een samenvatting uit de interessante posts:

-Domeinnaam geregistreerd in April '07 voor een periode van 1 Jaar
-Email adres is een hotmail adres
-De webhoster is een goedkope hoster
-Bedrijf heeft geen fax
-Er zijn meerdere 'Madison' bedrijven geweest: 1 failliet, 4 weer uitgeschreven
-Afbeelding is van het bedrijf 'Clevo' uit Taiwan
-Contact informatie verwijst naar een woning(!) in Kent (engeland) niet naar 1 v/d 'internationale kantoren'
-Deze woning huisvest 6 bedrijven
-privacy notice is een directe kopie van Apple
-De telefoon is 'tijdelijk niet beschikbaar'
-Prijs is enkele honderden euro lager dan een concurrent
Ze claimen 'we hebben eigen fabrieken en kunnen dus goedkoper produceren' (en Asus dan?)
Ze claimen 'iedereen moet een laptop kunnen betalen' en geven blijkbaar niet om winst
-Eigenaren zijn 'momenteel' op vakantie in Thailand

Dus is dit een scam }:O
Ik vind het bijzonder jammer dat tweakers.net hier aandacht aan WIL besteden. En als ze er dan toch aandacht aan besteden, kunnen ze beter:

* de titel aanpassen (met een dik uitroepingsteken dat het scam is)
* in het artikel zelf ook aanraden om er niet te bestellen.

Ik zou eens willen weten hoeveel euro die mannen nu al verdiend hebben door mensen op te lichten. Je zou ervan versteld staan dat mensen iets lezen op tweakers.net (een gerenommeerde techsite) en het meteen daarna bestellen.

Al lichten ze maar 200 man op deze week, das toch weer netjes 200 * 113 euro..
Er wordt in het artikel duidelijk gemeld dat er her en der gespeculeerd wordt over of het een scam is of niet, maar ik begrijp uit je claim dat we zouden moeten vermelden dat het een scam is dat je daarvoor overtuigend bewijs kan overleggen?

Je gaat eraan voorbij dat je dergelijke dingen niet zomaar even als waarheid kan gaan verkondigen als je er geen bewijs voor hebt. Dat er degelijk opmerkelijke zaken rondgaan, en dat er uitgebreide discussies over zijn is op zich al nieuwswaardig.

[Reactie gewijzigd door Floppus op 26 juli 2007 17:15]

De OLPC is een prestige project , maatwerk en ook nog eens robuust uitgevoerd. Dit wazige product is gewoon een verouderde laptop met linux. Hoewel ze biede linux hebben zijn ze niet vergelijkbaar.
Hm, info uit whois:

Medison.se was al in 2003 geregistreerd, echter recent nog aangepast
medisoncelebrity.com is 3 dagen geleden aangemaakt
2checkout.com (ook zo'n dinges van medison.se) is pas in april dit jaar geactiveerd.

Lijkt me allemaal wat onwaarschijnlijk; vooral dat ze beweren al 6 jaar ervaring hebben (medison.se) en ze pas 4 jaar een domein hebben.

Als je het echt nodig vind om ze te spreken staat er in de whois altijd wel een email-adres of telefoonnummer, of zelfs een adres, mocht je brieven willen sturen.

[Reactie gewijzigd door GX op 26 juli 2007 16:44]

Anoniem: 76287
@GX26 juli 2007 18:17
Ik mag hopen dat het geen scam is. Enig onderzoek wijst namelijk uit dat:

* Medisoncelebrity.com op 11 april 2007 gecreeerd is
* Deze bij Surftown in Kopenhagen gehost is
* Dit samen met 560 andere sites op dezelfde server gehost wordt
* De contactinformatie op 'Valdi Ivancic' staat
* Het adres 'Lundenvägen 24' in Husqvarna, Zweden bestaat
* Ljubo Ivancic op hetzelfde adres woont
* Het vaste telefoonnummer op dat adres 0046 36 131 524 is
* Het mobiele telefoonnummer van Ljubo 07 04 326 089 is
* Valdi geen (mobiel) nummer in Zweden geregistreerd heeft
* Valdi net 3 weken geleden nog in de lokale krant in Jönköping stond over zijn speciale toetsenbord. Deze techniek heeft hij in 2001 al geregistreerd. WIL hij in de publiciteit komen???
* In een krantenbericht van 16 mei staat dat hij sinds 2004 in Sao Paulo in Brazilie woont
* Vorige week stond het al in deze lokale krant dat hij een 150 USD laptop wilde lanceren.
* Hier staat een interessant Zweeds bericht over hem. Heel vluchtig lees ik dat hij officieel in Karlskrona (Zweden) woont. Ik zal het later nog vertalen.
* Hier doet hij zelf e.e.a. uit de doeken op een of ander forum.
* Op de site medison.se staat in de google cache het adres in Zweden en Sao Paulo op een pagina. Op de huidige site is dit verwijderd.

Ik vind het allemaal een beetje raar. Maar goed, we zullen zien wat er gebeurt. :)

Edit: Ik heb een topic geopend op GoT.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 76287 op 26 juli 2007 18:54]

Bedankt voor de links.
bron: http://jonathanj.com/
mijn vertaling:
"(...) In het geval van Medison heet de voorman Valdi Ivancic. Volgens het bevolkingsregister staat er een Valdi Ivancic (geb. 1970) ingeschreven in Karlskrona. Echter Ivancic woont volgens internetkrant Jsnytt.se (Jönköpingsnytt) in Sao Paolo in Brazilië met een Braziliaanse vrouw en hun 16-maanden oude dochter. Interessant in deze samenhang is dat Brazilië geen buitenlanders uitlevert die getrouwd zijn (met een Braziliaans staatsburger) en in Brazilië kinderen hebben. In het geval dat Ivancic zogenaamde bluf-activiteiten bedrijft zit hij daarom in Brazilië veilig.

Een tweede verontrustend punt in deze kwestie is dat Ivancic het domein medisoncelebrity.com geregistreerd heeft met een hotmail-adres (valdi_ivancic@hotmail.com) en op een adres in Huskvarna waar hij noch woont (immers volgens Ivancic zelf woont hij in Brazilië) noch staat ingeschreven volgens het bevolkingsregister. Het telefoonnummer dat Ivancic heeft opgegeven in het domeinregister behoort ook niet toe aan hem maar aan ene Jana Kejmar in Malmö. (...)"

[Reactie gewijzigd door botsing op 26 juli 2007 21:32]

Anoniem: 229044
@GX15 augustus 2007 17:34
Merkwaardig, je schrijft dat 2checkout.com pas in april is geactiveerd. Als ik NetSol WhoIs raadpleeg krijg ik heel andere informatie over 2CheckOut.com namelijk aangemaakt in 1999:

Whois Server Version 2.0

Domain names in the .com and .net domains can now be registered
with many different competing registrars. Go to http://www.internic.net
for detailed information.


Domain Name: 2CHECKOUT.COM
Registrar: TUCOWS INC.
Whois Server: whois.tucows.com
Referral URL: http://domainhelp.opensrs.net
Name Server: NS1.TWTELECOM.NET
Name Server: NS2.TWTELECOM.NET
Name Server: UDNS03.PROLEXIC.NET
Name Server: UDNS04.PROLEXIC.NET
Status: clientDeleteProhibited
Status: clientTransferProhibited
Status: clientUpdateProhibited
Updated Date: 01-nov-2006
Creation Date: 28-dec-1999
Expiration Date: 28-dec-2009

hartelijke groet,
vanuit Leeuwarden
Peter van Dobben de Bruijn
www.2checkout.com bestaat al een stuk langer. Levert betalingsdiensten voor hun klanten.
Je hebt gelijk, ik keek naar een verkeerde datum, dit is de juiste
Registrar of Record: TUCOWS, INC.
Record last updated on 23-Jul-2007.
Record expires on 28-Dec-2009.
Record created on 28-Dec-1999.
Deze laptop( iig de casing ) is precies dezelfde als de XXODD Xni540N. Deze heeft mij 1200 euro gekost een in Augustus( wel met betere specs etc). LIjkt me een scammm:)
Jep, en XXOD heeft ook geen eigen fabrieken (>plants where we assemble our laptops)
Ik mag hopen dat in jouw Xodd geen Celeron zat... Een 300 euro pc kan een Sonata II casing hebben, een 3000 euro PC ook..
Anoniem: 109200
26 juli 2007 20:51
@tweakers redactie: waarom gooien jullie dit naar buiten alsof het echt is met klein een melding dat het wel eens een scam kan zijn. uit jullie eigen bericht is al op te maken dat jullie het zelf ook niet geloven. konm dan liever groot met een waarschuwing dat het waarschijnlijk nep is ipv een bericht dat ze op de markt zijn.
http://www.clevo.com.tw/products/M540V.asp

en hier hebben ze de plaatjes vandaan gejat, en de policy is van Apple gejat maar dat was al gepost :)

nog een: http://www.bjornholmen.se/torkel/open/bild1.bmp

[Reactie gewijzigd door xabre16v op 27 juli 2007 00:25]

Anoniem: 221950
@xabre16v27 juli 2007 15:04
AHA!!

Ik was al als een idioot aan het zoeken waar ik die specs eerder had gezien... :o

Overigens is dit bericht een tijdje geleden naar buiten gekomen op cravenet:

UPDATE: I successfully completed an order. And wouldn't you know, the $150 laptop ended up costing an even $150. Shipping was free, and no taxes or other charges were applied. I'll let you know when it arrives.

er zijn ALTIJD VAT's (belastingen) inbegrepen...dus hier stinkt iets..maar dat wisten we blijkbaar al... 8)7

Ben toch wel benieuwd hoeveel bestellingen die nu binnen heeft.. O-)
Inderdaad zeer goedkoop. Windows XP erop, en het is een perfecte pc voor de gemiddelde student.
Uhh, ik denk dat je met het meegeleverde Fedora meer uit die machine haalt hoor.
Denk het niet, die 256MB is gewoon te weinig, waardoor je HD constant moet bijspringen, met als gevolg een zeer langzaam systeem. Misschien dat een XPlite wel een stuk beter met 256MB overweg kan.
Anoniem: 170345
@tHe_BiNk26 juli 2007 17:37
256MB is niet "gewoon te weinig".
Er valt prima mee te werken als je simpele dingen doet (browsen, Word). Al zal de trage laptopschijf wel een minpunt zijn.
voor office 2007 spellingscontrolle heb je 1gb geheugen nodig....
Maar je hebt geen office 2007 nodig om spreadsheets te maken of brieven te schrijven.
Anoniem: 128823
@ZandBak26 juli 2007 23:49
Dan zou ik maar snel RAM bijsteken want de jouwe werkt nog niet goed...
Anoniem: 229044
@ZandBak15 augustus 2007 17:25
Dat is heel fijn maar dit is geen voor Windows geleverde machine. Er staat Fedora Linux op.

hartelijke groet,
vanuit Leeuwarden
Peter van Dobben de Bruijn
en zelfs gewoon oudere games spelen gaat nog ...
mijn spare system had tot voor kort maar 256 ram (nu 1GB daar ik mijn normale pc heb ge-upgrade naar een ander moederbord met ander ram en die gig in men oud pc'ke heb gestoken :p ) en daar deed xp het prima op, ik speelde er vroeger zelfs cs 1.6 op (steam versie)
al denk ik dat dat niet meer mogelijk zou zijn sinds de updates en adverts die dit jaar zijn toegevoegd)
Heh! Ik heb maanden gewerkt op een XP doos met 128 MB + shared video memory. Er valt redelijk mee te werken zolang je geen Firefox en Thunderbird te gelijk laat draaien, en veel wisselt. Als je gewoon 1 applicatie lang achter elkaar gebruikt, b.v. Firefox, merk je er niet veel van
waarom gebruik je dan geen Seemonkey??? is namelijk zwaarder dan firefox of thunderbird - maar lichter dan de 2 samen....
Anoniem: 112913
@Mastermind26 juli 2007 21:56
XP erop? Zonde, er staat zo'n mooi OS op, en dan die verkies je die bagger?
tzal toch wel niet waar zijn van die laptop, maar ik snap dus echt niet waarom iemand daar XP op zou willen draaien, wordt ie pas echt langszaam van.
Inderdaad wel erg onwaarschijnlijk als je de OLPC specs met deze vergelijkt en je kijkt naar hoeveel moeite OLPC heeft om de prijs lager te maken
Misschien ook veroorzaakt doordat de OLPC nog een groot aantal eisen aan de onderdelen stelt. Lage energie verbruik, zo weinig mogelijk draaiende onderdelen, etc.
De onderdelen in deze laptop zijn er in overvloed. Daardoor is het zeker wel mogelijk om de prijs laag te houden.

(Wilt niet zeggen dat ik dit vertrouw, maar toch)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee