Software maakt Skype-bellen via elke telefoon mogelijk

Het Amerikaanse bedrijf VoxLib heeft vandaag een alternatief gepresenteerd voor de diverse VoIP-telefoons die her en der de consumentenmarkt betreden. Het softwarepakket Vox for Skype maakt het namelijk mogelijk om elke normale telefoon te gebruiken voor het bellen via Skype. Het programma moet hiervoor op een computer geïnstalleerd worden waarop Skype aanwezig is. Vervolgens kan de gebruiker met zijn eigen telefoon bellen naar het lokale SkypeIn-nummer. De software van VoxLib herkent het telefoonnummer en geeft dan toegang tot een spraakmenu waarmee commando's te geven zijn aan de VoIP-software. Zo kan er opgevraagd worden wie er online zijn, waarna die mensen gebeld kunnen worden. Vox for Skype zou op die manier een goedkoop alternatief bieden voor de veelal hoge gesprekskosten van internationaal belgedrag.

Naast het bellen tegen lokaal tarief kunnen ook de voicemail- en sms-functionaliteiten van Skype gebruikt worden. Daarnaast kunnen binnenkomende Skype-gesprekken doorgestuurd worden naar de vaste telefoon of gsm. Aangezien er niets geïnstalleerd hoeft te worden op de telefoon zelf, werkt de oplossing met zo ongeveer alle gsm’s en vaste telefoons. Vermoedelijk zullen er eerdaags ook andere versies van de software verschijnen voor bijvoorbeeld Microsoft en Yahoo Messenger. Momenteel is de dienst nog gratis en verkeert deze in de bètafase.

Vox for Skype-banner

Door Inge Janse

11-09-2006 • 23:01

55 Linkedin

Bron: VoxLib

Reacties (55)

Wijzig sortering
En als toevoeging op wat Tyf hierboven schrijft:

Vanwaar altijd zoveel aandacht schenken aan Skype? Ten eerste ken ik maar weinig mensen die het gebruiken. Ten tweede heb ik al geruime tijd een voip-telefoonnummer via SIP zodat iedereen mij op mijn voiptelefoon met elke normale telefoon kan bereiken. En als ik in het buitenland ben dan kan ik indien gewenst inloggen met de software van mijn voipaanbieder, en ben ik ook gewoon bereikbaar. Ik kan hetzelfde trucje uithalen met mijn pda met sip client en wlan-functie. Zo ben ik wereldwijd voor regionaal/nationaal tarief bereikbaar op mijn lokale Nederlandse telefoonnummer.

Skype komt vaak in het nieuws omdat het het zoveelste gat in de achterstand op de concurrentie heeft gedicht. Ik zou tegen de redactie willen zeggen: kijk eens naar wat er via andere wegen allang mogelijk is en vergeet Skype. SIP rules!
inderdaad, SIP is 1 keer je SIP ATA-box in de kelder installeren en instellen, en dan voor de rest volledig transparant met je gewone telefoontoestellen bellen identiek zoals je dat deed met Belgacom/Telenet/KPN en tegen dezelfde kwaliteit en er zijn providers geneog waarmee je bijna wereldwijd gratis naar vaste nummers kan bellen. Skype daarentegen is telkens weer PC aanzetten, software udpaten, soundcard isntellen, headset zoeken, drivers installeren, en dan nog maar niet om te spreken over de hardware die ze er voor durven verkopen, USB aansluiting, PC altijd aan, vreemde codes op je telefoontoestel, heel omslachtig bellen.
Zo had ik vroeger ook de M34 van siemens, wat een pure hell in vergelijking met mijn SIP-oplossing nu, ik kon er nog net mee bellen ALS de software toevallig eens wou werken en ik eerst 50tig menuutjes op de telefoonw as doorgewerkt, maar de rest van mijn familie is het nooit gelukt...
Ik hoor hier sommige mensen zeggen dat ze "niemand kennen die Skype gebruikt". Dat kan best, maar dat neemt niet weg dat Skype de meest populaire manier van Vo/IP is.

Ik gebruik het zelf al bijna 3 jaar als alternatief voor dat MSN spraak gebeuren, waarmee ik sinds het begin problemen mee heb gehad (heel lang geleden heb ik ooit verbinding met iemand kunnen krijgen). Skype werkt altijd, en meestal nog goed ook. Sinds kort gebruik ik het ook om te bellen naar het buitenland, wat ook goed gaat. Een van de voordelen van Skype is dat vrijwel iedereen het kan gebruiken, zelfs de mensen zonder veel ervaring met computers.
Nou Skype... doe mij maar gewoon VOIP. Die stelen je credits tenminste niet omdat je ze een paar maand niet gebruikt hebt. Wat daar de reden voor mag zijn?

Ken verder niemand die Skype echt gebruikt. Ik heb het een keer geprobeerd op vakantie (Florida <> België) en de kwaliteit viel me eerlijk gezegd dik tegen.
"Nou Skype... doe mij maar gewoon VOIP. Die stelen je credits tenminste niet omdat je ze een paar maand niet gebruikt hebt. Wat daar de reden voor mag zijn?

je skype tegoed vervalt na 180 dagen als je er geen gebruik van maakt. na 170 dagen weer effe bellen en je tegoed is weer 180 dagen geldig

"Ken verder niemand die Skype echt gebruikt. Ik heb het een keer geprobeerd op vakantie (Florida <> België) en de kwaliteit viel me eerlijk gezegd dik tegen."

ik heb ook skype en skype out, en ik ken ook weinig mensen die het echt gebruiken. werkt eigenlijk ook niet echt makkelijk, er moet altijd een computer aanstaan.

met de nieuwe wifi skype telefoons van netgear, belkin en tiptel is het al een stuk gebruiksvriendelijker, maarja de prijs van die toestellen vind ik nog te hoog voor een "speeltje", volgend jaar eens op marktplaats kijken :)
Skype wordt hier ten huize wordt het dagelijks gebruikt --- we wonen in London, schoonfamilie woont in Italie en Griekenland, eigen familie belgie, en dan vrienden verspreid over frankrijk, belgie en nederland.

Belkwaliteit totnutoe geen probleem (met ingebouwde microfoon en speakers op laptop wat slechter dan met koptelefoontje van 3euro, maar da's voor de hand liggend -- feedback).

Mijn Skypeout ervaring is ook "het eet je credits op". Nadat ik eerst geen verbinding kon krijgen na hoop proberen (en WETEN dat die italiaanse gsm in griekenland aanstond) 1x het antwoordapparaat gehoord en daarna noppes. Dat was 1jaar geleden (times & technology change)... Toen de dreiging "uw credits bijna vervallen" kwam, had ik niets te bellen en het verviel inderdaad. Tja.
Dan zou ik je zeker nog een keer aanraden om het te proberen.
Mijn ouders wonen in België, ik in Nederland en de familie in Italië en Griekenland en ze maken er dagelijks gebruik van naar alle landen met prima geluidskwaliteit en zonder verdere problemen met als gevolg een zwaar in kosten verminderde Belgacom factuur
Men moet in de eerste plaats maar niet bij belgacom gaan... alles is goedkoper dan dat!
Nee dat is lekker handig als je mensen wilt bellen.

TS is leuk voor games, maar het heeft een totaal andere doelgroep (net zoals ik skype voor games ook niet handig vind; daar is TS dan weer veel geschikter voor).
ik gebruik Teamspeak, is helemaal gratis!
Na zo'n waarschuwing van het dreigende vervallen van credit bel je gewooon om het even wat, Als je via adsl zit bel je desnoods jezelf om de zaak te verversen. Dan is het gewoon weer 180 dagen. (Bij sommige SIP based providers die ik gezien heb is dat overigens niet het geval en vervalt het na 180 dagen, maar ook daar zullen er wel weer tussen zitten die een refresh uitvoeren).

Wat je verhaal betreft het bellen van een italiaans mobieltje in griekenland, kunnen daar heel veel zaken buiten de VOIP provider aan bijdragen, en de responses kunnen varieren. In een aantal landen op bepaalde netwerken krijg ik geen sms-jes en ben ik af en toe niet bereikbaar terwijl ik wel in het netwerk hang.
Ik geef ook niet per se skype de schuld, de keten ging gewoon fout wat de skypeout dus onmogelijk maakte. En gewoon bellen was duur maar werkte.

Maar inderdaad, 'tis nu jaar later dus zou best wel eens naadloos kunnen werken. Heb er gewoon geen nood meer aan gehad; met de gsm provider die ik nu heb is het stukken goedkoper naar europa te bellen [vanuit uk] dan binnen de uk, go figure.

Qua onlogische netwerken: met Orange kan je in Zweden wel opgebeld worden, niet bellen, wel sms'en en niet je beltegoed opwaarderen... Whoops.
bij het bedrijf waar ik werk wordt juist wel gebruik gemaakt van SKype omdat het zo goed werkt

persoon A in Canada (hotel-UTP)
Persoon B in Korea (UMTS)

Persoon A in Barcelona (draadloos)
Persoon B in Nederland (wifi via PDA)

en deze communiceerde zonder problemen met elkaar over Skype.

persoonlijk heb ik nog nix slechts gehoord over Skype,
eerder dat de kwaliteit van de concurrentie slechter is (MSN,YAHOO)
Gebruik Skype in mijn vrienden en kennissen kring. Als ze het eenmaal allemaal gebruiken dalen de kosten drastisch. Heb zelfs geen landlijn meer hierdoor en een goekope abbo voor gewoon mobiel gebruik.

Skype maakt nauwelijks reclame dus veel mensen kennen het niet. Als je eenmaal de mensen ervan op de hoogte brengt word er gretig gebruik van gemaakt. Jammer voor de telefoon maatschappijen, maar het is de werkelijkheid, het is goedkoper.

Heb zelf een 20 mbit lijn en de geluidskwaliteit is ontzettend goed, zelfs beter dan gewone telefoon. Meerdere in conference ook geen probleem, zeker niet met een dual core.

Ben er uiterst tevreden over en op jaarbasis haal je er makkelijk een vakantie'tje uit ;)
Nog niet van toepassing voor Nederland, aangezien hier nog geen SkypeIn nummer kunt krijgen.
Daarnaast, je betaald gewoon de kosten voor het bellen naar je telefoonnummer.
Als je naar buitenland wilt bellen met je mobiel is het natuurlijk wel een uitkomst.
Ik heb VoipBuster, en een VOIP in nr. Hopelijk komt er support uit voor voipbuister dan kan ik mobiel met mijn neefje uit Amerika bellen , dat tegen mijn lokale T-mobile kosten!

Anders zou ik toch echt een keer moeten kijken naar Asterix.
Op onze (trage) lijn in Frankrijk presteert VoipBuster voor geen meter waar Skype goeie belkwaliteit levert. Zit trouwens ook nog steeds te wachten op een VoipBuster respons op mijn mailtje van afgelopen januari ...
Je hebt met Voipbuster toch de 'direct call' feature? Dan belt het programma eerst naar jouw eigen nummer, en vervolgens wordt de andere partij gebeld. Gebruik je dus ook je eigen telefoon/gsm, werkt bij mij prima.
Ik doe alles al via VOIPBUSTER!
En daar komt ook bij dat zij een 010 (Rotterdam) nummer beschikbaar hebben om via elke telefoon (oud of nieuw) naar je eigen account te kunnen inbellen, en uitbellen uiteraard.

Verder is de kwaliteit (Nederland -> Israel) optimaal, geen klachten. Alsof je tegenover diegeen zit waar je mee praat. Klasse!

Ik zou daar even een kijkje nemen joh.

PS: Everlasting credits :)

http://www.voipbuster.com/en/index_splash.html
Misschien een beetje Off-topic, maar zou dit ook niet al kunnen via Bluetooth of WLAN op een smartphone of mobiele telefoon, want dan zou je ook met bijna elke telefoon via Skype kunnen bellen...
heeft "bijna elke telefoon" dan Bluetooth of WLAN :?

afaik is dat toch voorbehouden aan duurdere gsm-toestellen en smartphones. Dat is dus buiten de middenklasse en el-cheapo mobieltjes én het gros van de tradiotenele telefoons gerekend. Overigens is het voor heel wat pda's en smartphones al mogelijk om "native" skype te draaien :)
Bluetooth toch zeker wel. Een simpele Nokia 6021 heeft standaard bluetooth. En die dingen zijn met een beetje zoeken al voor 99 euro te koop (simlockvrij, zonder abbo)
Dat bestaat al. Er is namelijk al lang skype voor windows mobile. Je moet er echter wel een wat sneller apperaatje voor hebben.

Nieuwe pda's worden meestal ook wel uitgerust met WLAN, en ook bij de duurdere telefoons is tegenwoordig al een netwerkkaartje ingebouwd.

(Het is er nu ook nog alleen maar voor windows mobile, dus met een gewone telefoon (of zelfs symbian smartphone) kan je het nog niet gebruiken. Ook zijn de windows telefoons nog vrij beperkt (klik), en vele daarvan zijn niet eens snel genoeg.
Het is mogelijk via Wifi en daar zijn ook al clients voor alleen de QoS is waardeloos. Dan kun je beter een dedicated VoIP toestel gebruiken zoals een linksys wip 300 of een ZyXEL 2000W.

Verder is er ook het een en ander afhankelijk van het IEEE protocollen die door het wifi device worden ondersteund.Het 802.11e protocol kent QoS (oa in de vorm van Wi-Fi Multimedia Extensions (WME)).
Dit is dus vooral handig in Amerika, waar lokaal bellen gratis is.
Je bedoelt flat rate, niet gratis. En het hangt er maar helemaal vanaf wat voor contract je met je provider hebt afgesloten.
Of je gebruikt je SIP-hardware om ook in Belgie en Nederland gratis naar je vaste telefoon te bellen, via 1 van de vele SIP-providers die dit aanbieden :+

Skype moest verboden worden omdat het VOIP-bellen zo een slechte naam geeft met zijn omslachtige onflexibele gesloten oplossingen.
het zou wel handig zijn als ik nu mijn telefoon kan aansluiten op mijn modem en dan kan bellen via de pc
Al eens gekeken naar de Fritz!Box?
Hoeft je PC niet eens aan voor te staan.

Maar dat is alleen voor VOIP en niet voor Skype.
Hier in Belgie is telenet een actie begonnen, zoveel telefoneren als je wilt voor 17€ per maand.
Dit is zoiets als VOIP, maar dan willen ze veel geld zien.

Dat SIP systeem wat ik hier lees, waar kan ik het aankopen, en werkt het op een telenet of Belgacom modem ?
Anoniem: 130883
@C00P12 september 2006 07:33
Moet je hier eens kijken: http://www.ipness.com/
Is een Belgisch bedrijfje en lijkt mij echt wel iets.
Je betaalt een beetje zoals bij skype uw "credits" op voorhand, voor de rest alles zoals een gewone telefoon (je kunt op hun bakjes ook een gewone telefoon aansluiten)
Geen pc nodig die altijd aanstaat, enige wat het bakje nodigheeft is een internetverbinding + je kan het overal ter wereld meenemen.
Stel: je gaat op vakantie naar Australië; neem uw bakje mee, en iedereen belt naar u met uw gewoon belgisch nummer en als gij naar België belt, dan bel je gewoon aan het "europees lokaal tarief" (tussen de € 0,03 en € 0,025 per minuut, afhangend van hoeveel beltegoed je koopt)
Lijkt mij echt wat!
OffTopic:

IPness...
Spreek je dat dan uit als iPenus :?
Anoniem: 139303
12 september 2006 08:44
Veel mensen gebruiken hier Skype/VOIP voor internationaal bellen. Sinds ik verhuisd ben naar BE vanuit NL gebruik ik http://www.rebtel.com/getstarted/ om naar vrienden/familie te bellen, ge-wel-di-ge dienst!!

Tis gebaseerd op VOIP maar je belt gewoon met je gsm.
Je bent nooit meer afhankelijk van je pc want je gebruikt gewoon je mobiele telefoon en je belt altijd via lokale kosten. Per week betaal je $1,- voor het gebruik maken van de dienst. Je maakt een account aan, stort een paar dollar en dan voeg je je contacten toe. Iedereen die je toevoegt ontvangt (in mijn geval) een lokaal NL nr en ik ontvang een lokaal BE nr. Als ik bel naar dat lokale BE nr gaat bij een vriend zijn gsm over, hij neemt op = RebtelOut. Vanaf dat moment betaal je €0,27 p/m. Maarrrr dan komt het, mijn vriend hangt binnen een halve minuut op, bel me terug op het lokale NL nr dat hij van mij heeft gekregen (die nummers worden via sms naar beide partijen verstuurd op het moment dat je een contact toevoegd op je account) en dan bel je via RebtelIn en dan bel je enkel via je lokale kosten, dus je belminuten.

Dat ophangen en terugbellen gaat bij al mn vrienden zeer soepel en geluidskwaliteit is subliem. In twee maanden tijd 1 keer last van een vertraging gehad.
Hoezo omslachtig...? :?
En je zadelt je vrienden nog met de kosten op ook...
Jezus... is inderdaad omslachtig misschien zelfs meer dan daadwerkelijk indien je de hele gebruiksaanwijzing leest. Maar klinkt wel goedkoop. Anyway, als je vriend binnen 30 seconden ophangt, dan betaal je wel of niet die 0,27 ct?
Ik begrijp dat je met je eigen (echte)telefoon naar je eigen skypein belt en skype vervolgens laat verder werken.

Dit programma moet volgens mij ook vrij makkelijk om te bouwen zijn dat je met een beetje extra hardware je vaste telefoon snoer in je PC stopt. En vervogens als gewone telefoon aansluiting te gebruiken. Dat lijkt me veel leuker en ook echt toekomst hebben. (multimedia PC die toch altijd aan staat)
Dat heet een ATA.... Veel router/modems hebben deze ingebouwd. Ze zijn ook als losse module te koop.

Voor meer info over een goede skype oplossing zou je DIT eens moeten lezen.
Dit zou je inderdaad met een modem moeten kunnen doen, allen hier is zover ik weet geen software voor. Telkens als ik het onderzoek kom ik toch de eis tegen dat je een Skype-to-Phone adaptor moet aanschaffen t.w.v. >40 euro, zo ook in bovenstaande link. Niet heel veel, maar wel een beetje onzien als je oude modem dit ook zou kunnen doen...

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee