Telegraaf neemt meerderheidsbelang in datingsites

De Telegraaf wil vanaf 1 januari 2006 een belangrijke rol gaan spelen in het online daten. Het bedrijf neemt dan een belang van 70 procent in de datingsites Relatieplanet en Iwannadate, respectievelijke de grootste en op vier na grootste datingsites van Nederland. De Telegraaf wordt hierdoor meteen de grootste koppelaar op de vrijgezellenmarkt. Het bedrijf zal kunnen putten uit een database van maar liefst 600.000 naar liefde hunkerende mensen. Volgens De Telegraaf is de datingmarkt onder meer een interessante markt die veel toekomstperspectief biedt omdat het aantal vrijgezellen groeit en het vinden van een partner via internet sociaal geaccepteerd wordt.

Welke bedragen er gemoeid zijn met de overname van de datingsites wil De Telegraaf niet bekendmaken. De overname is de eerste van het onlangs opgerichte nieuwe bedrijfsonderdeel Telegraaf Classified Media dat zich helemaal richt op de markt van vraag en aanbod. Telegraaf Classified Media omvat ook al AutoTelegraaf, Botentekoop.nl, Campers & Caravans, Speurders.nl, Vacaturekrant.nl en de Woonkrant. De Telegraaf is daarmee een belangrijke speler op het gebied van vraag en aanbod; zowel online als offline speelt het op alle markten een grote rol.

dating

Door Caroline Schröder

23-11-2005 • 14:56

19

Bron: Telegraaf Media Groep

Reacties (19)

19
19
13
7
2
6
Wijzig sortering
Anoniem: 156680 23 november 2005 15:57
Als die mensen nou eens hun neusjes uit de digitale contactadvertenties haalden en de wijde wereld inliepen op zoek naar het geluk ? ;)

Ik snap het echter wel.
Het zoeken van contact via het Internet is voor velen makkelijker door de anonieme aard. Zeker voor diegenen onder ons vrijgezellen die wat verlegener van aard zijn of hun uiterlijk niet mee hebben (de eerste indruk blijft dodelijk) is dit natuurlijk een ideale uitkomst.

Desalniettemin, nee dank U, dan blijf ik nog wel even vrijgezel. :>
Het is een groot cliche dat de voornaamste motieven van online daters verlegenheid, het gebrek aan zelfvertrouwen, of de behoefte aan anonimiteit zouden zijn.

Ik denk dat voor de grote massa de belangrijkste reden simpelweg te maken heeft met weinig contact met de andere sekse. Zij het door het gebrek aan baan of vereniging (al dan niet bewust), of anders wellicht door werk of studie in sectoren waarin de geslachten niet zo fijn verdeeld zijn; ik noem bijvoorbeeld de IT industrie. Vergeet niet dat heel veel mensen geen behoefte hebben aan uitgaan, feesten, evenementen of zelfs sport, en hier om deze reden niet naar toe gaan. Als je hier je partner niet kunt vinden is internet een goed alternatief. Dit hoeft dus niet te beteken dat je verlegen bent oid.

De keus voor online daten komt meer voort uit je interesses, dan uit je persoonlijkheid, imo.
Als alle mensen die een date zoeken Telegraaf-lezers zijn, laat dan voor mij maar zitten ;)

Wat voor belang zou de Telegraaf erbij hebben om dit te doen?
Het is booming business die datingsites, ze willen een stuk van de taart. Als je kijkt wat een gemiddeld 3 maanden abo kost (35€, rijkelijk veel imo) is dit ook logisch, er zit geld in.
Anoniem: 66481 @Sjah23 november 2005 15:21
35 euro, dat is niks!! (vergeleken dan met de kosten van je eventuele toekomstige vriendin...) :'(
Anoniem: 92624 @Sjah23 november 2005 16:18
Totdat er 'gratis' datingsites komen die een vergelijkbare userbase hebben.
Heb ik wel eens naar gekeken. Meeste gratis websites lijken gratis tot er daadwerkelijk contact glegd word. Op dat moment kun je dokken. Verder zijn er er dergelijke sites veel betaalde 'liefdes' die zich pas openbaren nadat je een hele reactie hebt geschreven richting een net uiziende advertentie.

Mijn zie je voor dating niet meer zo op internet. Ik heb geen zin kapitalen uit tegeven voor een beetje eenvoudige website en de shit wat er rond zwerft.
Op meerdere gebieden opereren is voor de toekomst altijd handig. de gedrukte krant wordt minder en minder gelezen, de website krijgt meer leden, op die pagina's kunnen ze reclame maken voor hun eigen producten (kost ze niets, levert alleen maar op).

Dit is hetzelfde als bij Google, wat voor belang heeft Google nou om een digitale boekenservice op te zetten? Of om een IM-programma te ontwikkelen? Om een e-mail service op te zetten?? Spreiding van het marktgebied, daarom...
De Telegraaf heeft eigenlijk altijd wel een heel groot deel persoonlijke advertenties gehad. Al in de tijd dat er nog in het geheel geen computers bestonden. :)
Misschien dat TweakersNet het licht ziet en snel een 'babe zoekt nerd' topic begint }>
"600.000 naar liefde hunkerende mensen"

Als daar niks tussen zit ben je echt moeilijk bemiddelbaar :D
er zijn meer lelijke mensen dan je denkt ;)
Het gaat om de koekjes, niet om het blikje ;)
De telegraaf is wel bezich zich uit te breiden zeg :s dalijk bezitten ze echt 3kwart media wereld.
Anoniem: 151075 23 november 2005 15:19
Ik denk dat de telegraaf hier wel een belangrijke zet mee heeft gedaan. Kijk alleen al naar de vele dating sites die het afgelopen jaar erbij zijn gekomen! (geen persoonlijke bevindingen... ;) )
Veel mensen hebben behoefte aan liefde, dus willen daar op zich ook wel voor betalen om "misschien" hun partner tegen te komen. Daar zit natuurlijk wel een winst in...
Gister weer sex gehad door online dating. Het werkt sneller dan naar de kroeg gaan.
Ik wou het net zeggen, in een dating advertentie kun je veel specifieker zijn. Je hoeft niet eromheen te draaien maar gewoon zeggen wat je wilt. Een date met uitzicht op een relatie? Sex? Dat kan je allemaal zeggen in een advertentie, en op die manier krijg je veel sneller wat je zoekt. Het zijn echt niet alleen nerds die via een dating site aan hun gerief komen. Toen ik nog niet getrouwd was (via een blind-date overigens, geen computer date...) heb ik dat ook een paar keer gedaan. Werkt echt als een speer.
Zouden ze dan ook mee gaan betalen aan al dat personeel dat zich voordoet als geinteresseerde vrouwtjes? :r
@ Atlantis95 & everybody: www.knuz.nl (echt he-le-maal gratis) ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.