Tom's Hardware Guide schrijft dat de prijzen van dual-coreprocessors opmerkelijke dalingen vertonen. De prijs van een Athlon X2 of een Pentium D ligt nu al 35 procent lager dan de introductieprijs enkele maanden geleden. AMD gebruikte bij de lancering van zijn dual-corechips een andere benadering dan gewoonlijk. Eerder had de Intel-concurrent zijn producten altijd al op basis van de prijs met de Pentium-chips laten concurreren, maar dit keer mikte AMD met prijzen rond de duizend dollar duidelijk op de high-end markt. Pas met de introductie van de X2 richt het bedrijf zich ook enigszins op de gewone consument. Intel koos echter resoluut voor de budgetbenadering waarbij de Pentium D-chip meteen al voor de modale gebruiker beschikbaar was.
Door het aanbodoverschot ten opzichte van de vraag zijn de prijzen van beide fabrikanten al fors gedaald, maar het lijkt erop dat AMD het met een gemiddelde prijsdaling van 11,08 procent toch nog iets beter doet dan Intel, dat maar liefst 22,7 procent van zijn prijzen af moest halen sinds mei. Door deze forse dalingen worden dual-core processors steeds interessanter voor de mainstreammarkt. De topper bij AMD, de X2 4800+, is van 1090 dollar naar 905 dollar gedaald, wat een daling van 16 procent betekent. De recent nog gelanceerde 3800+ werd voorgesteld met een prijskaartje van 401 dollar, maar maar kost nu nog slechts 385 dollar. Bij Intel kost de goedkoopste processor, de Pentium D 820, nog 232 dollar: 34,6 procent minder dan de introductieprijs van 355 dollar. Het topmodel, de Pentium D 840, daalde van 635 dollar naar 547 dollar, nog steeds goed voor een devaluatie van 13,3 procent.

Opvallend is dat dit verschijnsel dan wel sterk aanwezig is bij de dual-corechips, maar niet terugkeert bij de processors die op gamers gericht zijn. De FX-57 van AMD kost nog steeds 1039 dollar, wat slechts een daling van 10 procent betekent in verhouding tot zijn introductieprijs. Ook de Intel dual-core Pentium D 840 EE situeert zich in deze prijsregionen met een actuele prijs van 1040 dollar, nadat hij gelanceerd werd met een prijskaartje dat 1215 dollar vermeldde. Tom's Hardware besluit op basis van deze gegevens dat er nooit een ideaal moment is om processors te kopen. De prijs blijft meestal wel gestaag dalen, maar de prestaties gaan er relatief gezien ook op achteruit in verhouding tot de topmodellen. Desondanks kan men toch besluiten dat het verstandig kan zijn om een nieuwe processor niet meteen na de lancering aan te schaffen, maar even te wachten tot de wet van vraag en aanbod zich heeft laten gelden.
