Interessant betoogje, ik voel mezelf genoodzaakt even wat stukjes te weerleggen:
De term BSOD stamt ook uit de 9x telg van Windows, en met Windows 2000/XP is dit fenomeen zo goed als van de aardbodem verdwenen. De enige crashes die je hebt zijn te wijten aan verkeerd geïnstalleerde software.
Hier ben ik het mee eens, al klinkt het voor mij alsof het alleen aan programmas kan liggen. Drivers zijn meestal de oorzaak van BSOD crashes, in een degelijk systeem kan een usermode programma nooit het hele OS laten crashen.
Dit is echter een Trabantje in vergelijking met de Rolce Royce van het Windows filesharing; het werkt niet bepaald lekker, en nog belangrijker: Niet al te snel
Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat samba sneller werkt als fileserver dan Windows 2000 en Windows 2003 Server, wat je hier verkondigd is onzin en nog ongefundeerd ook.
Daar komt bij dat Linux command based is, en dat het dus zeer traag is als het in GUI-mode draait, omdat het hier eigenlijk niet voor is ontworpen.
Linux is inderdaad niet ontworpen als GUI systeem, imo zoals het hoort. De GUI is een los proces wat op het besturingssysteem draait. Als je echter de goede drivers hebt voor je videokaart werkt de GUI net zo snel als in elk ander systeem. Voor Windows geld hetzelfde, als je geen goede driver voor je videokaart hebt is het niet vooruit te branden.
Linux is echter niet bepaald een gebruiksvriendelijk besturingssysteem, dus het oplossen van problemen zal echt via de helpdesk moeten geschieden waarschijnlijk.
Je stelt dat de systeembeheerder een opleiding Linux moet krijgen. Als hij die achter de rug heeft, zal hij de helpdesk niet meer nodig hebben, of zit hij ook dagelijks met Microsoft aan de telefoon?
De huidige Windows programma's werken niet op Linux, en zullen dus opnieuw aangeschaft moeten worden. Denk hierbij aan programma's als NetOp student, om de pc's in het studiehuis mee over te kunnen nemen.
Veel Windows programmas bestaat inderdaad niet op Linux, wat niet betekend dat er geen alternatieven zijn. Een remote control alternatief is bijvoorbeeld VNC. Voor programmas waarvoor echt geen alternatief bestaat is er altijd nog WINE (al is dat verre van ideaal).
Geen veilige modus die je meer uit de brand kan redden, hooguit zal je met een paar commando's de boel aan de praat kunnen
proberen te krijgen.
Linux heeft verschillende runlevels die je zou kunnen vergelijken met verschillende "veilige modi" in Windows. Er is dus inderdaad niet 1 veilige modus, er zijn er meerderen. Verder zijn de mogelijkheden met Windows bijzonder beperkt als je systeem niet meer opstart, onder Linux is er bijna altijd nog wel een mouw aan te passen.
Dit was geen uitgebreide review van je verslag, ik heb alleen de ergste misstanden geprobeerd recht te zetten. Als je meer wilt weten hoor ik het wel.