Hmmm, typisch amerikaans om te veronderstellen dat afschrikking zal voorkomen dat er 'gehacked' wordt. Ik snap overigens niet waarom dit onder een apparte wetgeving zou moeten vallen, tenslotte ben je ook strafbaar als je een bos in de fik steekt met een niet goed gedoofde peuk (al dan niet met opzet). Wat het betreft het met voorbedachte intentie is er natuurlijk ook een zeer vage lijn getrokken, wat als het door mij gemaakte en natuurlijk zeer onschuldige virus het ziekenhuis in paniek brengt, welke vervolgens als hun systemen reseten en daarbij (op een zeer vage mannier

gegevens verliezen. Ben ik als virus-maker daar dan voor aansprakelijk?
Natuurlijk vindt ik iedereen die een virus namaakt (want dat is tegenwoordig meestal het geval) vrij zielig en raad aan deze mensen de, voor hen, waarschijnlijk zwaarste straf op te leggen : Een sociaal leven opbouwen! Want doorgaans kunnen deze mensen niet veel meer dan onder veelal luid genot van bier/cola zitten freaken, maar een goed gesprek (buiten discussies over bandbreedte/tigahertzen/CETI) met ze voeren ho maar.
Een echte hacker daarentegen is iemand die een uitdaging aangaat en dat is redenatiefouten of onvolkomenheden in software opzoekt en doorbreekt, dat dit voor de bouwers/uitgevers van software vervelend is is begrijpelijk, maar hun probleem, hadden ze misschien toch iets meer tijd in R&D moeten stoppen in plaats van het pakket zo snel (=commercieel verantwoord) op de markt te plaatsen.
Een echte hacker valt te vergelijken met een trekkie nit-picker, iemand die met plezier de onvolkomenheden opspoort, hier smakelijk om lacht en deelt met de rest van de wereld (bij voorkeur in de eerste instantie met de maker/uitgever van de software, opdat deze de handel kan aanpakken).
De bouwers van de eerste 'I love you' variant waren origineel en creatief te noemen. Elke persoon die daarna de broncode van dit virusje (in mijn ogen is het niet een echt virus aangezien het op het systeem waarop het draait niet echt gevaarlijk dingen doet, de providers (mailservers) zullen dit echter waarschijnlijk niet met mij eens zijn

) gebruikte (blijbaar niet zelf in staat een vrij simpel VB-script in elkaar te flansen) om varianten te lanceren, welke enkel en alleen problemen opleveren bij de vrij domme gebruikers (die hun systeem niet up-to date houden) zijn vrij zielig.
Persoonlijk vindt ik dat er eerder beloningen voor het vinden van 'security-risks' uitgedeeld moeten worden dan straffen. Natuurlijk is het niet leuk dat een aantal hackers hun uiterste doen om een duur en moeizaam systeem te doorbreken (helemaal niet als ze er ook nog in slagen ;-)) Maar verbieden betekend alleen maar dat het alleen nog stiekem gebeurd, en met grote kans alleen nog maar door de mensen die het bij voorbaat doen om er misbruik van te maken.
Deze hele wet is in mijn ogen niet meer dan een campagne van de overheid om de bevolking voor te houden hoe serieus ze het terrorisme wel niet nemen en hun uiterste best doen dit aan te pakken.
Oh, BTW ik las ergens halverwege een reactie waarin gesuggereerd werd dat netwerkwachtwoorden beter moeten (vaker wissellen, veelcryptie). Laat 1 ding duidelijk zijn, een HACKER komt dus niet een netwerk binnen door het 'raden' of uitrekenen van wachtwoorden, dit is meer iemand met dom geluk en (tegenwoordig) waarschijnlijk erg veel geduld

. Wat overigens niet wil zeggen dat sommige "netwerkbeheerders" wel eens wat meer aandacht zouden kunnen besteden aan de afscherming van hun hun netwerk (al geldt dat ook voor vrij veel gebruikers, ik kom nog regelmatig post-its met wachtwoorden tegen ;-)
Ik moet er niet aan denken dat een boeing gehacked kan worden ...
Nou, ik moet er niet aan denken dat een Boeing gehacked KAN worden, maar als het kan laat de slimme mensen in deze wereld dan in godsnaam zo veel mogelijk helpen om deze zwakke punten zo snel mogelijk aan het licht komen, in plaats van het te verbieden en vervolgens tien jaar later alsnog een Boeing op het vrijheidsbeeld gedropped krijgen door een iets minder slimme terrorist die door het verbod op hacken ruimschoots de tijd heeft gekregen uit te vogelen hoe dit voor elkaar te krijgen.
Als de Amerikaanse overheid zich nuttig wil maken op internet gebied, pak eerst het spam-verkeer maar eens aan, vindt ik een stuk belangrijker.