ABN AMRO meldt storing waardoor iOS-gebruikers niet kunnen internetbankieren

De Nederlandse bank ABN AMRO heeft te maken met een storing. Op iOS-toestellen is het daardoor niet mogelijk om in te loggen op de bankierenapp.

Op AlleStoringen.nl zijn sinds vrijdagochtend 8.00 uur duizenden meldingen binnengekomen. Verschillende gebruikers melden dat ze niet kunnen inloggen op de ABN AMRO-app. Ze krijgen op de inlogpagina een melding te zien dat hun internetverbinding tijdelijk niet gebruikt kan worden en dat 'iemand mogelijk uw netwerk misbruikt'. Op X bevestigt de bank dat de iOS-app te maken heeft met een storing. Internetbankieren zou dus nog wel mogelijk moeten zijn op Android-apparaten en de webversie. ABN AMRO zegt het probleem te onderzoeken en 'hopelijk' snel met een oplossing te komen.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

20-06-2025 • 09:26

42

Submitter: wmrichard

Reacties (42)

42
42
28
2
0
1
Wijzig sortering
Hier ook laatste versie IOS en laatste versie app zonder succes, inmiddels werkt het weer, wat mij steekt is dat AbnAmro deze storing kenbaar maakt via X, dit zou anders moeten lijkt mij, ik ben van X weggegaan vanwege bepaalde ‘groeten met een gestrekte arm’ van mijnheer Musk.
Waarom niet gewoon een "storingen" pagina op hun eigen website. Toch te bizar voor woorden dat je X, facebook en nog wat andere sites zou moeten aflopen om te ontdekken wat er mis is. Of laat de app als die constateert dat er iets misgaat verwijzen naar een "storingen" pagina. Op X een storing tonen is gemakzucht en het niet serieus nemen van je klanten.
Goed punt. Maar dat zie je bij steeds meer klantenservice e.d.
Dat X od fb hun kanaal is.
Facebook is helemaal erg want dat kan je niet eens bekijken zonder een account. Als je dus contact wilt met de klantenservice dan moet je dus eerst bij Facebook je privacy te grabbel gooien.
Bij x ook niet.


Hele rare ontwikkeling dit. Wat is er mis met “status.abn.nl”?
Ik ben het op zich met je eens. Ik zit ook niet op. X of fb of insta. Maar wat als er iets is met het hele abn.nl domein ofzo. Dan is een apart kanaal voor communicatie misschien beter. Ik ga meestal naar allestoringen/downdetector. Maar dat is geen communicatie van het bedrijf zelf.
Daar heb je externe partijen voor. Atlassian cloud of ElasticSearch, pingdom/Solarwinds. Er zijn zat manieren om zo'n status systeem neer te zetten zodat ie niet afhankelijk is van je daadwerkelijke infrastructuur.

En als dat dan eens een keer wel gebeurd, dan prima dat je het op X en FB en andere dingen meld, maar PRIMAIR zou gewoon eigen informatievoorziening moeten zijn.
Dat is dus geen klantenservice. Blijkbaar is ook hier weer regulering voor nodig door wetgeving.
Inderdaad: ik zit niet op 'social' media en kom er nu achter dat ik een creditcard betaling niet kan goedkeuren met de app.
De bank heeft mijn e-mailadres, dus ze zouden dat eens kunnen gebruiken om deze belangrijke info te sturen in plaats van al die reclame. 8-)
Maar heel veel mensen zitten wel op X. X is natuurlijk een heel geschikt medium, om heel snel, heel veel mensen te bereiken (ik heb zelf ook geen X hoor, nooit gehad ook). Maar stond het niet ook op andere plaatsen, dan?
Waarom dan niet gewoon ouderwets een e-mail versturen?
Geen idee? Vraag het de bank.

Ik vind alleen 'ook' X, een hele logische. Net zoals de andere SM er 'ook' bij doen. Dus daarom was mijn vraag of ze het niet ook op andere manieren deden.

Ik heb zelf helemaal geen SM-accounts, maar gigantisch veel mensen wel, dus dan kun je wel heel snel, heel veel mensen bereiken.
Met je eigen website bereik je meer.


Gekloot via socials is precies “why we can’t have nice things”

accounts nadoen op FB of X is doodsimpel. Paar keer een andersoortig berichtje de wereld in helpen en het is uit met de pret.
Met je eigen website bereik je meer.
Jij zegt het. Er gaan zomaar maanden voorbij dat ik niet op de site van m'n bank kom.

De SM-platforms zijn een push-mechanisme. Mensen zitten daar toch al op om naar die duffe prut te kijken. Een site is een pull-mechanisme. Dan moeten mensen er naar zoeken. Nogmaals. Ik zie het als een goed 'ook-mechanisme', niet een 'in plaats van'.

Een beetje als het luchtalarm en NL-ALERT. Die vullen elkaar wat mij betreft goed aan. NL-ALERT kan ook voor kleinere dingen goed zijn, en het biedt informatie. Niet iedereen heeft een telefoon bij de hand (maar als je op straat loopt en je hoort bij 15 mensen een alarm af gaan, dan hoor je vanzelf wel wat er aan de hand is.) En niet iedereen hoort het luchtalarm altijd. (Ik hoor het hier in huis (jaren 60 pand) niet altijd, afhankelijk van hoe de wind staat en of ik toevallig een hoofdtelefoon op heb ofzo). Ook niet iedereen 'hoort'. Maar de combinatie van de twee, is echt supersterk.

[Reactie gewijzigd door lenwar op 20 juni 2025 13:24]

Jij zegt het. Er gaan zomaar maanden voorbij dat ik niet op de site van m'n bank kom.
Maar wel als er eens een keer een betaling niet lukt, of er is iets anders aan de hand wat niet goed gaat.


Een storing is geen probleem als je het niet doorhebt als klant. Storingen hoeven ook niet Push-based als persbericht de deur uit, als iemand maar kan zien dat je weet dat er iets aan de hand is dan is het goed. De klant gaat het toch niet voor je oplossen.

Status.<whatever je domein is> is dan een goede start. Net als dat we 10 jaar geleden ook allemaal moesten inloggen op de "mijn" omgeving (mijn.<whatever je domein is>)
Ik zie het als een goed 'ook-mechanisme', niet een 'in plaats van'.
Probleem is dat het nu als "in plaats van" mechanisme wordt gebruikt.
Het vervelende is dat hun eigen website geen storing vermeldde, ook de chatbot was niet op de hoogte van deze storing. Het lijkt mij dat als je duizenden meldingen hebt je iets van een storing meldt op de website ipv X.
Dit is dan wel lomp. Als je het op X kunt zetten, kun je het ook op je site/je chatbot zetten. Ik snap dat de marketingmolen dat niet leuk vind, maar informeren zie ik echt als belangrijker verbergen dat er wat is. (mijn persoonlijke visie)
Maar als ze het als complementair kanaal inzetten om storingen te communiceren is dat toch hun recht? Bereik zal volgens het bedrijf groot zijn, en wellicht bereiken ze klanten die niet snel op de storingspagina van de bank zullen kijken? Zolang ze andere kanalen voor deze communicatie inzetten, lijkt me dat geen enkel probleem.

Overigens gebruik ik zelf geen X, maar maak me er niet druk over dat anderen dat wel willen doen.
Als complementair kanaal zal niemand er over vallen. Probleem is vaak dat de gewone storingspagina juist niets meldt. Bij Ziggo zie je dit ook heel vaak. Niets gemeld op de storingspagina, wel op andere kanalen en op het bandje als je belt. Het doel van de storingspagina is juist minder bellers te krijgen lijkt mij. Nu kost het eerst geld om dan op het bandje te horen dat er een storing is.
Waar jij wel of niet op zit, of wat jij leuk of niet leuk vindt is gelukkig geen norm/standaard. Als je niet op X zit, dan volg je dit bericht maar via andere kanalen, zoals Tweakers.
Wij betalen de banken meer dan genoeg ieder jaar, en zij verdienen meer dan genoeg aan ons, dus de bank zou best een grotere inspanning mogen doen om haar klanten te bereiken en op de hoogte te stellen wanneer er technische problemen zijn.
Wanneer ze iets willen verkopen weten ze mij ook te vinden, ook al zit ik niet op 'social' media.
Ik vond online heel veel video voorbeelden van prominenten figuren, die precies dezelfde beweging publiekelijk hadden gedaan. Maar waarover geen enkele ophef over is ontstaan. Weet u waarom dat is?
Ik zag er de laatste tijd twee, een van Elon Musk en een van Steve Bannon, de eerste was voor mij reden om X vaarwel te zeggen, de groet zou best een oude romeinse groet kunnen zijn, maar ik had meer een gevoel van die andere, die uit WW2.
Hier geen probleem met inloggen vanaf een Iphone.
Kanttekening daarbij: Gisteren een ABN Amro App update naar versie 12.87 gehad.

[Reactie gewijzigd door Ignite60 op 20 juni 2025 09:32]

20/6/2025 9:28 : ABN AMRO app versie 12.85 iOS 18.5 op een iPhone SE2 met eigen DNS: werkt gewoon.

Issue resolved, of is deze storing niet voor alle gebruikers een probleem?
Weet niet of het inmiddels opgelost is, maar ik ervaar geen problemen op mijn iPhone.
Lijkt hier inmiddels opgelost. Ik kreeg deze foutmelding wél het afgelopen uur.

https://tweakers.net/i/Du...e5WP4JIF.png?f=user_large

Via 5G werkte het ook niet. Wellicht heel Odido aangemerkt als malafide? ;)

[Reactie gewijzigd door Glashelder op 20 juni 2025 09:35]

Tijd om te speculeren. Gebruikt hun iOS app een andere backend / API dan de android app? Of gebeurt hier iets anders?
Misschien iets met certificate pinning
Misschien de Privédoorgifte van Apple
Inloggen via de website werkte ook niet voor mij. Niet op windows en niet op Mac OSX. Inmiddels wel weer. Dus er was meer aan de hand dan alleen iOS....
Inloggen op de website werkte prima, zolang je maar niet de iOS app gebruikte om je QR login mee goed te keuren. Het werkte met Android en de e.dentifier namelijk wel.
Wat apart dat het een IOS storing betreft. Ik heb het idee dat het gewoon een hoesje is van hun eigenlijke website. Zou weinig moeten uitmaken of het een IOS of Android hoesje is.

Ze lijken tenminste gestopt met dat infantiele "waarom drukt u deze melding weg" melding als ik op een kruisje klik :D Als ze wat langer oudere IOS versies zouden ondersteunen zou dat helemaal fijn zijn. Niet dat je een nieuwe iPhone moet kopen om je bank app te kunnen gebruiken. Bij Android toestellen ondersteunen ze meen ik vier versies terug.
Ik kan je vertellen dat het niet gewoon een wrapper om de website is, maar een volledige native applicatie.
Lijkt hier inmiddels ook te werken met laatste versie app en iOS 15.4 18.4 op een 15 PM. Viel me wel op dat sommige transacties pas uren later ineens een push melding kregen.

edit:
was nog vroeg, verkeerde versie genoteerd. Gecorrigeerd, thanks @Donstil :)

[Reactie gewijzigd door Vyo op 20 juni 2025 10:41]

Lijkt hier inmiddels ook te werken met laatste versie app en iOS 15.4 op een 15 PM. Viel me wel op dat sommige transacties pas uren later ineens een push melding kregen.
iOS 18.4 bedoel je dan waarschijnlijk? De 15 PM kan geen iOS 15 draaien.
Spelfout "mogelijk om in te loggen op te bankierenapp" is waarschijnlijk "de bankierenapp"
Tegenwoordig kun je typefouten heel gemakkelijk melden op de daarvoor bedoelde plek door op de Feedback link te klikken onder de titel van het artikel ipv hier ;)
Ik denk, na al deze jaren, dat dit nooit gaat aanslaan. :P altijd dezelfde comments - hey typfout, ja moet ergens anders.

[Reactie gewijzigd door voxl_ op 20 juni 2025 10:19]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.