ABN AMRO-bank heeft last van storing; internetbankieren niet mogelijk - update

ABN AMRO-gebruikers melden problemen bij het inloggen in de bankierenapp. Hierdoor is het niet mogelijk om transacties te doen. Er zouden ook problemen zijn met internetbankieren via het web. De bank bevestigt dat er momenteel een storing is en zegt aan een oplossing te werken.

Op allestoringen.nl is te zien dat de problemen tussen 11.30 en 12.00 uur begonnen. Op X komen verschillende meldingen binnen van gebruikers die niet kunnen inloggen in de app of internetbankieren via het web. ABN AMRO bevestigt de storing in reacties op gebruikers en laat weten de oorzaak te onderzoeken.

Update, 16.36 uur: ABN AMRO laat in de reacties op sociale media weten dat de betreffende storing inmiddels is verholpen.

Door Sabine Schults

Redacteur

05-03-2025 • 12:51

48

Submitter: Knorretje-

Reacties (48)

48
47
26
0
0
9
Wijzig sortering
Staat er iets in de voorwaarden hoe vaak/lang banken een storing mogen hebben? Je mag toch wel een zekere kwaliteit verwachten aangezien je hier best afhankelijk van kunt zijn.
Gok dat de enige manier is overstappen mocht de kwaliteit van de dienstverlening niet voldoende zijn, oftewel de uptime van de app/website.
Want in de voorwaarden staat alleen het onderstaande vermeld:

*knip*
Oeps.. @freaky je hebt helemaal gelijk, zit bij de verkeerde bank te kijken.. 8)7

[Reactie gewijzigd door slaay op 5 maart 2025 14:45]

Tja hoe definieer je dan "grove schuld van ING"...
Dat is een goeie! Als ze bewust een stekker eruit trekken ofzo. Maar toon dat maar eens aan.
In die zin ben je totaal afhankelijk van wat zij communiceren over de oorzaak van een storing.
En jij denkt dat de AFM en DNB genoegen nemen met wat ze naar karig naar buiten communiceren? Als ze grove schuld hebben dan staan die binnen no time op de stoep.
Zijn ING's voorwaarden van toepassing op ABN?
Als kort voor de vijandige overname van ABN-Amro door het roverstrio Fortis/RBS/Banco Santander toestemming was gegeven voor de fusie tussen ABN-Amro en ING dan was het allemaal iets anders gelopen.
Dan hadden we in ieder geval gelijke voorwaarden gehad
Als je een availability van 99% hebt mag de service er ruim 87 uur per jaar uit liggen. En 99% is al behoorlijk strak qua KPI voor zo'n oplossing.
87 uur in online bankieren, betekent toch heel veel ellende. Mensen bij supermarkt en tankstations die niet kunnen afrekenen. Dat is best wel een dingetje.

Online bankieren mag wel naar 99.9% gaan. Zo belangrijk is het.
Vaak hebben ze ook nog een apart deel voor aaneengesloten uren.
Volgens mij gaat het hier niet (en de meeste bankstoringen die ik op Tweakers langs zie komen) over betalen in de supermarkt of tankstation, maar om geld overmaken en ideal enzo. Kan ook vervelend zijn als je eten wil bestellen, maar iets minder gedoe dan een boodschappenkar te moeten achterlaten.
Nee, dat staat er niet. Maar op zich houden AFM en DNB ook toezicht hierop. Zij stellen vrij hoge eisen aan de zekerheid van je geld, maar ook breder is hun missie om "het vertrouwen in de financiële sector te behouden en te bevorderen"

Dit laatste is ook onderdeel van de Bankierseed, die bij in ieder geval de grootbanken door *iedere* medewerker, inclusief ingehuurd personeel moet worden afgelegd.

Dus, er zijn geen expliciete regels over wanneer het "te veel storing" is, maar het is echt onderdeel van de cultuur van IT bij de banken om hoge beschikbaarheid te hebben, en dit wordt ook gecontroleerd en gehandhaafd.

Overigens: als het echt zo kritisch is, dan de volgende tip. Open ook een betaalrekening bij een tweede groot(bank). Houd een maandsalaris aan op die rekening en je zult nooit zonder betaalmiddelen zitten. En een paar tientjes cash in een ouwe sok, ook geen gek idee.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 5 maart 2025 13:47]

DNB stelt expliciet uptimeverplichtingen aan banken, minimaal 99,88% tijdens piekuren en 98,5% daar buiten.
Goed om te weten, ik wist niet dat dat expliciet was!

Overigens ben ik dan nog wel benieuwd naar de scope. Want het betalingsverkeer zal er zeker onder vallen, maar de "hypotheekschatting tool" bvb. niet.
Klopt, dat geldt alleen voor kritiek betalingsverkeer.
Staat er iets in de voorwaarden hoe vaak/lang banken een storing mogen hebben?
Dat zou je moeten weten, je bent er immers akkoord mee gegaan, dus neem ik aan dat je ze ook gelezen hebt.... }>
Wat verwacht je, compensatie? Een extra rente punt per uur storing?
Niks verwachten is ook weer zo zo. Je betaalt voor het product dus mag je wel kwaliteit verwachten. Dat is met alles zo. En als er sancties achter zitten voor de bank, dan zitten ze er wel meer bovenop om het beter te maken. Online bankieren is best wel een primaire zaak geworden in het leven.
Je kunt altijd wisselen van bank, mocht het echt te veel worden.
Ik denk dat er evenveel berichten zijn van andere banken met dit soort problemen
Als ik even snel op tweakers de historie van rabobank vergelijk met die van ABN kon doet ABN het best aardig. In xx.08.2024 was de vorige storing dat is 6 maanden geleden. De rabobank zit er dan op 6....
Ja, ik had net ook gekeken, als je gewoon zoekt op "banknaam storing" dan komt ING zeker wel het meeste naar voren, daarna Rabo, doet ABN het zo slecht nog niet ...

Maar dat is het punt dus ook een beetje, wat doe je hieraan? Overstappen? Nou, niet naar een van die grote banken dus, want die zijn gewoon erger.
Ja, ik had net ook gekeken, als je gewoon zoekt op "banknaam storing" dan komt ING zeker wel het meeste naar voren, daarna Rabo, doet ABN het zo slecht nog niet ...
Is dat niet logisch? Gebaseerd op hun marktaandeel is het te verwachten dat een bank met meer klanten in absolute getallen meer meldingen van storing zal hebben. Dat hoeft niets te zeggen over het aantal storingen.
Ik heb gezocht in Tweakers artikelen, dus het zegt zeker wel wat over het aantal storingen.
Hoeveel marktaandeel een bank heeft zal de klant weinig boeien, alleen hetgene wat ze daadwerkelijk zullen merken, die storingen dus. Dusja, leuk dat een grotere bank dan meer storingen heeft, maar dus dan wel degelijk reden om er niet naar toe te verhuizen.
Ik heb gezocht in Tweakers artikelen, dus het zegt zeker wel wat over het aantal storingen.
Tweakers.net is geen autoriteit hierin. Veelal worden storingen gemeld door gebruikers, maar het is onduidelijk of alle storingen worden gemeld op tweakers.net. Het kan dus zijn dat er storingen niet gemeld worden bij de redactie, of dat de redactie besluit om niet over elke storing te schrijven. De kans dat een storing niet wordt gemeld zal groter zijn bij banken waar er minder gebruikers zijn. Er is geen reden te bedenken waarom de maatschappelijke verdeling onder banken anders zou zijn dan die bij tweakers.
ING steekt de kop wel ver bovenuit.
Als klant van ABN moet ik zeggen dat ik het aantal storingen best wel mee vind vallen. Het is lullig dat het gebeurd (hoewel ik op dit moment wel gewoon mijn app kan openen en mijn rekeningen en transacties zie), maar het is en blijft IT, en dan heb je soms een storing.
Mijn indruk is hetzelfde. Voor mijn gevoel lees ik veel vaker over storingen bij andere banken.
Nee, volgens mij niet.
Je verwacht een steeds betere service aangezien de kosten (volgens de bank) ook stijgen echter is de service steeds minder ;-)
De app laadt de bankproducten niet zodat je niet bij je rekeningen kan komen.

update: storing is weer voorbij 13:50

[Reactie gewijzigd door wiseger op 5 maart 2025 13:54]

Ik kan zojuist weer inloggen en mijn rekeningoverzicht zien.

Edit:
En de iDEAL betaling waar ik op zat te wachten heb ik ook succesvol kunnen uitvoeren :)

[Reactie gewijzigd door Knorretje- op 5 maart 2025 13:16]

Ik zit niet op sociale media, dus zou gewoon via de website info willen hebben.

Daarnaast heb ik altijd meerdere betaalmogelijkheden dus maak me niet zo druk. Heb het niet eens gemerkt eerlijk gezegd.

Service is in NL zowiezo een allergie voor bedrijven.
Zal je zien dat er zo meteen een NVIDIA FE drop komt en er eindelijk één in mijn winkelmandje heb ....... ik deze niet kan afrekenen |:( .

[Reactie gewijzigd door Zatara op 5 maart 2025 14:02]

ABN is weer back online!
Storing nummer #271 dit jaar van een bank.
Ik opende de reacties en vroeg me al af of iemand zou gaan klagen over het aantal storingen, zoals bij ieder storingsartikel over een bank.
Wat overigens helemaal terecht is, toen internetbankieren net een ding werd waren er nog minder storingen dan nu. de storingen zijn over het afgelopen jaar verdubbeld. deze trend is al 3-4 jaar de verkeerde kant op aan het gaan.
Wat gek dat er nu meer storingen zijn, met grotere systemen die een dagje ouder worden, meer functionaliteit moeten hebben en meer capaciteit moeten bieden aan het vele aantal gebruikers dat er ten opzichte van de eerste jaren is. 8)7
Lijkt mij dat je betaalsystemen, wat gewoon van belang is voor het welzijn van de mens gewoon te aller tijden up and running hebt, de capaciteit is er voor en de potentie, het gaat gewoon weer om besparen
Wouw het is een keertje niet de ING :)
Grappig. Een bericht over een storing bij ABNAMRO, en dan daaronder advertenties van ASN en RABO. Commercieel slim.... denk ik dan.
Wat is dat nou weer voor onzin. Ga je haat ergens anders ventileren. Er zijn heel veel mensen die X gebruiken.
Vermoedelijk geen haat, maar cynische opmerking
Klopt helemaal. Eerst nog luid verkondigen dat je van X vertrekt en BlueSky links gaat gebruiken. Dan zet je dat ook nog in een .plan eerder vandaag. Maar nog geen paar uur later wordt volop naar X-berichten gelinkt.
Is het niet vooral dat delen via de blauwe lucht gaat, net als twiekers er zelf op gaat? Dat 99% van de mensen nog gewoon op X zitten (en dat niet gaat veranderen) heeft daar niets mee te maken.

Wel mooi om te lezen! Zo kunnen we nog minder foutdenkers in de comments krijgen. Hoef ik niet meer na te denken als ik hun posts lees. Dat doet namelijk zo'n pijn.
X? Ik zit bij een buitenlandse bank, niet als spaarrekening maar gewoon een lopende rekening. Kost wat moeite maar het is aanmerkelijk goedkoper en beter qua App. Kan gewoon meedere valuta rekeningen openen. Aandelen kopen of verkopen. Etc etc. Nederlandse banken zijn meer gefocust op de kosten van een bankpas.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.