Threads gaat advertenties tonen in VS en Japan

Threads is begonnen met het tonen van advertenties in de VS en Japan. Ze verschijnen tussen de andere posts door. Het is nog niet duidelijk wanneer er in andere delen van de wereld reclames op het socialemediaplatform worden getoond.

Threads reclamesMeta begint naar eigen zeggen met een 'beperkte, vroege test van advertenties' in Threads. Vooralsnog gaat het enkel om 'een klein aantal' merken dat in de VS en Japan gaat adverteren. De advertenties komen tussen de reguliere posts in de feed te staan. Meta gebruikt de activiteit van gebruikers binnen Threads en Instagram om gepersonaliseerde reclames te kunnen tonen. Het bedrijf zegt dat het zorgvuldig gaat kijken hoe de test verloopt, voordat advertenties breder worden ingezet.

Threads werd op 5 juli 2023 uitgebracht in de Verenigde Staten als concurrent van X. Doordat het platform tot dusver geen advertenties toont, is het momenteel verlieslijdend. The Information schreef in november al dat Meta van plan was om in januari reclames te tonen van een klein aantal adverteerders.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

25-01-2025 • 13:19

63

Reacties (63)

63
63
29
0
0
24
Wijzig sortering
Ik weet het, same old story.

Maar hoe hebben ze tot nu toe geld kunnen verdienen?
Waarschijnlijk met onze data.... toch?

Betekent dit dan dat er een soort "ruil" is tussen onze data en advertenties?
Of zou het gewoon een extra inkomstenmodel zijn?

Wat denken jullie dat het meest waarschijnlijk is?

Ik zal je zeggen, ik begin traditionele reclame steeds meer "zat" te raken.
Misschien mijn leeftijd/persoonlijkheid maar het heeft me zelden tot nooit iets gebracht.

Ik gebruik threads als vervanger van Twitter maar dat zal zo te zien ook niet meer lang duren voordat ik daar verdwijn op zoek naar een rustig plekje op het internet waar iedereen z'n ding doet zonder te schreeuwen om aandacht.
Misschien mijn leeftijd/persoonlijkheid maar het heeft me zelden tot nooit iets gebracht.
Sluit ik me helemaal bij aan als krasse knar. Maar voor de grote goegemeente is het een soort race naar de bodem. Als je niet adverteert, haal je geen omzet. En het werkt want er wordt miljarden verdient met reclame maken.

Dubbel betalen dus. Met je data en om de advertentiekosten van de verkoper te dekken
Dubbel betalen dus. Met je data en om de advertentiekosten van de verkoper te dekken
Goed punt. "Betalen met je data" is eigenlijk maar misleidend. Je betaalt uiteindelijk gewoon met euro's door de producten van de adverteerders te kopen.

Bij een betaling verwacht ik ook dat er een duidelijke prijskaartje is met een vast bedrag dat vooraf is afgesproken. In de dataharkwereld moet je echter toestemming geven om al je data voor altijd en eeuwige te delen. Dat staat helemaal los van wat je er voor terugkrijgt of hoeveel gebruik je er van maakt.
Het lijkt meer op toegang geven tot je bankrekening dan op een normale betaling.
Wat ik bedoel met dubbel betalen, is dat je van 2 bedrijven de winst betaald.

1. Het bedrijf wat jouw data gebruikt om advertenties te verkopen. Daar verdient dat bedrijf mee (maak winst)
2. Het bedrijf wat het product aan jouw verkoopt. Je betaalt hun de advertentiekosten (wat de winst is van bedrijf 1 EN de winst op het product van bedrijf 2.

Je betaalt dus de winst van 2 bedrijven. Om dat wat plastischer te maken noem ik het altijd 1 x met data en 1 x met geld
En die producten zijn ook nog eens duurder vanwege alle kosten van die reclame.
Reclame koop ik juist nooit of pak juist een keer wat anders als ik het normaal gebruik. Dus mij moeten ze anders benaderen wil het iets opleveren...

Voor mij is het irritatie en dan koop ik het maar niet meer. Vaak zijn de grote bedrijven die schrewen van kijk wat wij voor geweldigs hebben. Dan geef ik liever een nieuwkomer op de markt die dat niet doet.
Heeft lang geduurd met de NEE NEE sticker op je brievenbus
Zo zou het ook moeten zijn, op al deze social platforms, hier wordt het ook door je strot geduwd, schijt ziek wordt je er van.
Afgezien van je internet abo (TV) kijk je een interessant onderwerp, film enz... zit je zo aan een 30 minuten reclame, gaat de reclame nog ergens over > Neen marketing.
Voorbeeld de debiele reclame van KNP waar katten feest vieren ,Als de baas van huis is feesten de katten en zo nog meer dergelijke onzin reclame.
En om naast het internet abo, nog een netflix Vanaf € 8,99 of degelijk af te sluiten.
@haam idd Dubbel betalen dus

[Reactie gewijzigd door Jeroen hofman op 25 januari 2025 14:33]

Ik heb overal adblockers op en gebruik apps die de reclame omzeilen. Waarschijnlijk al een jaar of 10.
Dus als ik een keer een computer gebruik van iemand zonder, schrik ik van de hoeveelheid reclame.

Op tv ga ik altijd zappen als reclame begint, dan merk je ook dat de kanalen nagenoeg dezelfde reclametijden hanteren om dat zappen te frustreren.
Of zet het geluid uit en doe iets anders.
Je kunt jezelf daarnaast ook trainen om reclame te negeren. Een soort mentale adblocker, dus. Dat werkt voor mij best goed. Ik negeer de meeste aangeboden (c.q. opgedrongen) reclame daardoor. De reclame die ik wel toelaat bestaat uit een aantal nieuwsbrieven, maar daar heb ik zelf voor gekozen. De rest gaat het ene oor in en het andere oor uit, bij wijze van spreken.

[Reactie gewijzigd door PCG2020 op 25 januari 2025 21:07]

Ik geloof dat jij dat geloofd, maar ben ervan overtuigd dat je op een onbewust niveau van alles meekrijgt.

Subliminal messaging bestaat echt.

En er zijn maar heel weinig reclames die een direct effect hebben zoals een supermarkt reclame waarvan je meteen bedenkt dat je die wilt halen.
De meeste reclames zijn bedoeld om een merk oid in je hoofd te planten. Als je op een later moment dan bijv coca cola koopt, lijkt het alsof je daar zelf voor gekozen hebt.
Kijk hoeveel miljoenen Michael Jackson kreeg voor de Pepsi reclame. Ze gaan dat geld niet uitgeven als het geen effect heeft.
En er is geen hond die bewust denkt: hey michael jackson drinkt pepsi, dan ga ik dat ook doen.
Maar toch gebeurd ere dan iets in ons brein waardoor we de volgende keer blijkbaar toch voor pepsi kiezen.

Daarom probeer ik reclame zoveel mogelijk te vermijden. Dan weet ik zeker dat ik ook onbewust niet beinvloed wordt
Ik geloof het niet, ik wéét dat mijn mentale adblocker voor mij best goed werkt. En ja, reclame vermijden doe ik ook (vandaar dat "daarnaast" in mijn vorige post). Ik gebruik op internet ook gewoon adblockers. Voor reclames op radio en televisie en in het straatbeeld heb ik die mentale adblocker.

Het betekent ook niet dat ik helemaal geen Coca-Cola of Pepsi drink. Soms heb je immers geen andere keuze dan merk A, B of C wanneer je bijvoorbeeld in een restaurant bent. Dan moet je het daar dus maar mee doen :P
IDD ook ik heb overal adblockers op en gebruik apps die de reclame omzeilen
Op tv ga ik altijd zappen als reclame begint maar idd overal is het dan reclametijden.
Bizar allemaal hoe die reclame door je strot wordt geduwd.
Kost je inmiddels een aardige duit op jaarbasis dat hele internet (mits je alles in een hebt)
Zo heb ik wel de oplossing voor sport o.a F1 via RTLZWEE via Hola VPN wel in het Duits, och de beelden spreken voor zich misschien tijdens de race misschien 2-3 reclame blokjes in een wedstrijd
Dat hele internet, wij worden aardig uitgebuit en straks zijn we echt afhankelijk of je betaald de som. Zelfs via VPN krijg je nog regelmatig reclame, zo kwam ik vanaf AlieX bij bol uit en wat krijg ik voor geschoteld het zelfde product wat ik bij Aliex had opgezocht ,bekeken

[Reactie gewijzigd door Jeroen hofman op 25 januari 2025 14:49]

De ads zijn de ads niet meer, de videos zijn de ads. Een dikke popup of een flashy ad tijdens de video is niet waar het geld zit, die influencer waar die kinderen fan van zijn die een bepaald product aanprijzen dat is waar het geld zit.
om maar niet te beginnen van de reclame van ziggo als er glasvezel aangelegd wordt.

"er is/wordt glasvezel aangelegd, moet je nu wat doen?"
Nee, tot nu toe hebben ze gewoon verlies geleden omdat ze het platform nog proberen te laten groeien. Die data op zich is niet veel waard, die gebruiken ze juist om advertenties beter te kunnen verkopen. Die data zorgt er voor dat zij kunnen zeggen tegen adverteerders dat ze de advertenties precies aan een specifieke doelgroep kunnen tonen.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 25 januari 2025 13:34]

sorry, maar dat is gewoon niet waard/compleet.
Het kan best zijn dat threads zelf inderdaad verlies erbij neemt.. maar denk eens even na over hoe ze dat verlies zo makkelijk kunnen dragen aub!
En je onderschat tegelijk ook wat jouw data waard is, tig bedrijven zijn er schatrijk door geworden, dus zo waardeloos als jij denk, klopt gewoon niet... naar mijns inziens.
Hm? Data is waardevol omdat je er mee kan targetten. Dat is het kapitaal van meta. Die gaan dat niet doorverkopen, dan helpen ze hun concurrenten. Zij gebruiken die data voor profilering en segmentatie, zodat ze hun geld kunnen verdienen met targetted advertising. (Ze heben ook een ad network voor apps enzo, dus enorme brede reach, en hun goudmijn)
Data is tegenwoordig ook voor 'trainen' (AI)
Hahaha ik las segregatie erin. Maar dat zal pas 't volgende verdienmodel zijn.
Deze data word niet rechtstreeks verkocht, maar intern gebruikt voor het gericht tonen van advertenties. Zie het kopje big tech:
https://www.bobology.com/public/What-are-Data-Brokers-2.cfm
Deze data word niet rechtstreeks verkocht, maar intern gebruikt voor het gericht tonen van advertenties. Zie het kopje big tech:
https://www.bobology.com/public/What-are-Data-Brokers-2.cfm
Vanwaar deze opmerking? Niemand zegt dat de data rechtstreeks wordt dooverkocht? Ik vind jouw reactie daarom eigenlijk misleidend. Het klinkt nu alsof er niks aan de hand is omdat je data niet doorverkocht wordt, maar dat is eigenlijk een stroman want daar ging het niet om.

Zo heeft het ook nooit gewerkt bij Facebook/Google/etc... Dat onze data niet direct doorverkocht wordt betekent echter niet dat er geen gebruik van wordt gemaakt om ons een poot uit te draaien. Adverteerders krijgen toegang tot hun doelgroep en krijgen alle informatie die ze nodig hebben om die doelgroep geld uit de zak te kloppen of ideeén aan te praten. De schadelijk effecten zijn er, of de data nu door FB zelf verwerkt wordt of door de advertentiepartners is wat dat betreft nauwelijks relevant.

Alle bezwaren die we al die tijd hebben gehad gaan niet over het direct doorverkopen van onze data, maar over het verkopen van toegang tot ons.
Ik denk niet dat hij het als misleiding bedoeld, maar eerder als eye-opener dat je data alsnog gebruikt wordt, omdat ze er zo veel mogelijk van in handen proberen te krijgen. Immers hoe meer data je van iemand hebt, hoe interessanter je bent als reclameplatform en je verkoopt nooit een kip die gouden eieren legt, enkel die gouden eieren ;)
ik denk dat ze het verlies kunnen dragen omdat meta miljarden winst maakt aan facebook en insta, en text hosten velen malen goedkoper is dan afbeeldingen en video
Threads is van meta... Die hebben zulke diepe zakken dat ze threads nog jarenlang advertentievrij zouden kunnen aanbieden, als ze dat zouden willen.
Ja maar wat kan threads meer aan data opleveren? Meeste gebruikers hebben al ergens een profiel. Dus ze nemen nu geen nieuwe data.

Daarbij ze niet rijk geworden met onze data, ze zijn rijk geworden omdat iedereen alles gratis wilde.
Meer data is meer data.
Het verrijkt ook bestaande profielen. Hoe met je op zo’n platform doet, hoe sterker je profiel.
Die profielen gaan verder dan ‘Jantje vindt kantklossen leuk’. Hoe meer Jantje leest/hangt/post over kantklossen, hoe exacter die data wordt. Misschien is Jantje voornamelijk aan het eind van de maand bezig met kantklossen, of is er dan een dipje. Dat is ook te halen uit de profielen als er voldoende activiteit is.
Er kan niet simpel gesteld worden dat data weinig waard zijn en er dus verlies is. Ten eerste verwerkt men van miljarden sessies aan data over gebruikers. Ten tweede zijn bedrijven massaal bereid resultaten af te nemen omdat het waardevol is. Daarbij is het aantal toepassingen toegenomen om het voor grof geld af te zetten, zoals voor ai. Hoe hou je hier rekening mee in je stelling?
Nee. Ik ben geen wetenschappelijke thesis aan het schrijven of gerechtelijke documenten voor aan het bereiden.
Ik geef gewoon de meest logische verklaring aan iemand die vragen had.
Ik denk verder niet dat Meta die data aan andere bedrijven gaat verkopen. Wel zullen ze de data al gebruikt hebben voor hun andere diensten dus helemaal zonder waarde is het inderdaad niet, maar ik bekeek de dienst even in isolatie.
De disussie gaat er niet om of je het wetenschappelijk kan onderbouwen, maar dat je conclussie nogal wat kenmerken weg laat en dus niet zomaar zo logisch is als je stelt. Natuurlijk kunnen we de waarde lager inschatten, maar zelfs dan is het niet zomaar verliesgevend.
Mijn punt was dat ik het niet echt redelijk vond van je hoe je me aan aan het vallen was (of zo komt het over). Ik plaats geen stelling, ik geef uitleg over hoe het volgens mij zit en de indruk die ik uit het artikel gekregen heb. Zoals jij het zegt klinkt het alsof je denkt dat ik uitgebreid onderzoek gedaan heb en vervolgens een artikel publiceer met een 'stelling'.
Mijn reactie was ook helemaal niet bedoeld om zo stellig gelezen te worden, maar wellicht dat ik dat niet duidelijk genoeg maakte. Zo hard zit ik er zelf in ieder geval helemaal niet in, sterker nog, ik heb niet echt een sterke mening over dit onderwerp Ik reageerde gewoon op iemand die vroeg hoe ze tot nu toe dan geld verdiend hadden, terwijl het artikel zelf al stelt dat de dienst tot nu toe verlieslijdend geweest is. Maar ik probeerde het uit te leggen in plaats van gewoon 'heb je het artikel wel gelezen?' te posten...
Volgens mij was de post waar ik op reageerde ook de enige reactie op het moment dat ik er op reageerde... Maar dan wordt het later een hele discussie als meer mensen gaan reageren en dan kan het er wel eens veel serieuzer uit gaan zien dan bedoeld op moment van posten. Dus, dat :)
Op Threads zelf men verlies maken, maar Meta verzameld zeker de nodige data en die kunnen ze weer op Instagram en FaceBook gebruiken voor beter gerichte advertenties. Daar zullen de inkomsten dus toenemen.
Threads is ook maar een van de vele implementaties / deelnemers aan de fediverse via activitypub https://socialhub.activit...uction-to-activitypub/508 genoeg alternatieven die daar aan deelnemen om eens te bezoeken die niet zijn gebouwd / gerund door meta of soortgelijke. Daarnaast is ook BlueSky een twitter alternatief van formaat aan het worden met bijna 30 miljoen accounts waarvan nog relatief weinig bots zijn.
Ik weet niet wat ze met onze data doen, maar over het algemeen hebben grote organisaties (Apple, Amazon,etc) grote zakken en kunnen het product met (flinke) verliezen aanbieden. Dat blijven ze doen totdat ze de marktaandeel hebben bereikt die ze voor ogen hebben (of de concurrentie kapot gemaakt hebben) en dan gaan ze de prijzen verhogen.
Je hoeft niet vanaf dag 1 geld te verdienen als je genoeg hebt. Ze hebben dit snel gelanceerd als alternatief voor Twitter/X. Op zich een slimme aanpak. Je kan de hele boel optuigen met alle bells&whistles en er dan achter komen dat niemand het gebruikt. Beter dan om eerst de basis neer te leggen en daarvandaan verder te gaan.
Het idee van Threads was dan ook dat het de fediverse steunde, dus op zich hoeft het niet per se geld te verdienen.

Maar het grootste deel van de fediverse blokkeert Threads allang vanwege deze praktijken.
Dat geloof je hoop ik niet daadwerkelijk. Het idee bij dat bedrijf is altijd geld verdienen. Misschien een leuk PR verhaaltje, zonder enige waarheid.

Als het daadwerkelijk ging om de fediverse zouden ze wel zorgen dat het volledig interopperabel is, dat is het niet.
Ik weet niet wat ze met de data doen, vermoedelijk profielen opbouwen om relevante reclame te tonen.

Het idee dat er niets geprofileerd wordt, of dat je data met rust gelaten wost omdat je betaald of er reclame getoond wordt is een illusie
begin je reclames nu pas zat te worden (heb even naar je geboorte datum gekeken!). Petje af, wat een volhouder. Ik negeer bewust wat er op het scherm komt dat er uitziet als reclame, of probeer het te negeren en na een tijdje is het een gewoonte geworden. Een soort van muscle memory om niet met mijn ogen te focusen op reclame. Dat lukt aardig. Als er teveel reclame zit in een blog en ik zie niet meer waar het vervolg staat tussen alle rotzooi, hou ik op met lezen. Dan maar niet.
Ik gebruikte geen Twitter en nu dus geen Threads, en ook geen facebook, insta of toktok. Eigenlijk alleen maar een paar Reddits en Tweakers waar ik wel eens in discussie ga, en Pinterest die af en toe doorlinkt naar insta. Nieuws zoveel mogelijk zonder replies, dus nos.nl, geen nu.nl.
Bevalt me prima!

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 25 januari 2025 18:36]

Threads is gewoon van Meta (Facebook, Instagram. Whatsapp etc) ze hoeven geen geld te verdienen, ze laten het platform gewoon groeien en pas het groot genoeg is dat mensen er niet snel vanaf stappen meer komen de vervelende ads en algoritmes etc.
Ik denk dat je dan het meeste hebt aan mastodon. Ik zit zelf als PHP programmeur op een php specifieke server. Maar wat ik vooral merk is dat daar iedereen gewoon lekker zijn ding doet en ik alleen berichten te zien krijgt van mensen die ik volg. Geen reclame, geen gepromote berichten, geen verdienmodel. Gewoon rustig bekenden volgen die allemaal hun eigen ding doen.
Eens. Ik snap niet dat iedere keer weer de massa kiest voor een platform waar zij het product zijn.
Als je echt wat anders wilt moet je naar open source oplossingen kijken zoals mastodon en lemmy. Bluesky is ook geen alternatief want ook dat is een for profit platform (en gaat geheid uiteindelijk ook advertenties krijgen).

Lemmy en Mastodon kunnen overigens beide gewoon communiceren met bluesky gebruikers via Activitypub.

Het voordeel van lemmy (reddit alternatief) en mastodon (twitter alternatief) is dus dat je zelf een instance kunt oprichten en er niet één partij is (zoals bij meta, x, reddit etc. wel het geval is) die eigenaar is.
Het advertentie op Fb aanbod hier is niet zo best meer tegenwoordig. Ik krijg letterlijke scam websites van niet bestaande kledingwinkels (even googlen leidt zelfs tot GoT artikels over die specifieke zaken) en ook ads voor mediums.

Het rapporteren van de scam websites wordt niks mee gedaan. “Breekt niet onze voorwaarden.”

[Reactie gewijzigd door dinoballz op 25 januari 2025 15:44]

Ook last van. Brooks en een paar andere schoenenfabrikanten sites die heel goedkoop zijn t.o.v. van de echte. Echt irritant op zowel Instagram als FB. Instagram is tegenwoordig ad heaven qua advertentiehoeveelheid.
Is op Instagram niet anders, scam websites poppen constant op. Waar ik mij nog meer aan erger is het aantal advertenties. Letterlijk elke 3 posts is een ad, soms zelfs 2 achter elkaar. Tis ondertussen zoveel geworden dat ik nauwelijks nog actief ben terwijl ik een hele community met vrij actieve volgers had opgebouwd. Maar helaas moet alles qua advertenties altijd maar meer meer en meer.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de toekomst van Threads. Eerder was het nog een optie als je iets Twitterigs zoekt dat niet X van Musk is. Plus dat Meta het zo heeft gebouwd dat het je via Instagram naar binnen probeert te lokken.
Maar dat eerste heeft Zuckerberg goed de nek om gedraaid door plots rond de start van Trump zo 180 graden te draaien met beleid en het witte voetje te halen bij de nieuwe regering.
Als je iets twitterigs zoekt, dan is bluesky the place to be.
Die inderdaad. Ik weet niet of (tot nu toe) aan de moderatie ligt of dat daar gewoon normalere gebruikers zijn maar het is een stuk leefbaarder dan X. Alleen al dat er onder berichten van kranten niet gelijk gescholden wordt op msm en zo is al verfrissend.
X is echt het putje van rechtsextremisten, Maga en wappies geworden. Voor de lol af en toe een bericht van de NOS, Axios en Nu.nl bekijken met de replies. Ze haten de "linkse media" en "fake media" maar nemen wel de moeite om een onzinnige reply te posten.
Mastodon bedoel je. Onafhankelijk, gedecentraliseerd, en niet uit de VS.
Nee, ik zoek iets wat ook buiten een nerd bubble gebruikt wordt.
Ik ben ook met Mastodon bezig geweest. Wel een stuk minder intuitief
Oh heel simpel. Iemand start Thread-safe :+
Wikipedia: Thread safety

[Reactie gewijzigd door djwice op 25 januari 2025 14:06]

Wie had dit niet verwacht
t was een kwestie van tijd.
Maar wat ik me dan afvraag is, hoe veel word threads nou echt gebruikt tozv bluesky of twitter?

Ik hoor eigenlijk noooit iemand iets over threads noemen.

[Reactie gewijzigd door bbr op 25 januari 2025 20:29]

Uiteindelijk is het 50/50 advertentie/relevantie wat de Threads timeline gaat tonen, net als Instagram of nog erger Facebook, waar die verhouding echt compleet uit de bocht is gevlogen. Jammer, maar begrijpelijk.
Zolang mensen er blijven hangen en de advertentie inkomsten blijven groeien blijf je dat als bedrijf uiteraard doen. En het lijkt me dat er ook genoeg conversie uit de advertenties komt anders zouden adverteerders niet meer adverteren. We hebben het dus zelf in de hand. Nooit meer klikken op advertenties helpt gegarandeerd.
Meta heeft Facebook en Instagram al verpest met al de reclame die je tegenwoordig te zien krijgt, als ze hier ook mee gaan beginnen op Threads ben ik weg van Facebook, Threads en Instagram.
Dat zeg je wel, maar blijkbaar gebruik je de rest ook nog gewoon. Zie hier veel mensen klagen, maar nog steeds gebruiken. Doe het gewoon, ga weg. Snap echt niet waar mensen zo angstig voor zijn en elke keer weer blijven wachten tot “de volgende rode lijn”, dan is het “echt klaar”.
Ik ben eigenaar van een marketing agency. Ze gebruiken idd je data voor gerichte advertenties. Tegenwoordig zijn de algoritmes zo goed dat je zelfs amper suggesties moet geven. META vind vanzelf je publiek. Ik denk dat gerichte advertenties waardevol zijn omdat aanbiedingen bij de juiste personen terecht komen tov bv op TV krijgt iedereen dezelfde (irrelevante) ads.
Wat wel een probleem is, is de markt concentratie van de reuzen zoals META/X. Dat zorgt voor potentieel gevaarlijke monopolies op aandacht en buitensporige impact op verkiezingen.

Onze marketing campagnes zijn altijd gericht op het verzamelen van mails omdat dat het enige open protocol is. Zo spenderen we zo weinig mogelijk aan ads en hebben klanten daarna de mogelijkheid om zelf geïnteresseerde partijen te contacteren. Met toestemming en de mogelijkheid om te unsubscriben.

Ik denk dat de wereld terug moet naar open protocollen zoals https en email maar dan voor alles. Initiatieven zoals Nostr laten dit toe! Je kan dan mensen gaan volgen via verschillende platformen en hun posts overal binnentrekken. Je kan als influencer ook gewoon je publiek overal mee naartoe nemen.

Zo kan je zelf op een platform gaan zitten waar geen ads zijn als je dat wil. En weer terugkeren naar een ad platform als je gepersonaliseerde ads toch leuk vindt. Social media wordt zo een commodity waardoor het geld niet meer bij de platformen maar bij de creators terechtkomt. De platformen verdienen vooral geld met hosting.
Wacht maar tot je reclame op WhatApp krijgt, die er zeker komt.
Advertenties advertenties overal advertenties.

Heeft iemand wel eens die oude filmpjes gezien uit de jaren 50/60 etc.? Waar ze laten zien hoe ze denken dat de toekomst eruit zou zien? In geen van die filmpjes werd voorspeld dat alles doordrenkt zou zijn met advertenties. Niks geen huisvrouw die achter een monitor de huishoud-robots aanstuurt of de man des huizes die al pijprokend vanuit zijn comfortabele stoel de aandelenmarkt in de gaten houdt, maar advertenties in elk aspect van het leven. Op Tv, op de radio, in social media, op Youtube, overal. Ze willen zelfs schermpjes inbouwen in benzinepompen zodat je tijdens het tanken ook daar reclame op ziet... https://nos.nl/artikel/25...f-te-schermen-van-reclame

[Reactie gewijzigd door Armselig op 26 januari 2025 22:20]

Threads, wat Trump deed bij Markie, zodat hij op zijn knie ging en de ring kuste? hahahahaha, nee dankje niet nodig.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.