LinkedIn voegt drie competitieve denkspelletjes toe aan platform

LinkedIn heeft drie spelletjes toegevoegd aan zijn zakelijke socialemediaplatform: Crossclimb, Pinpoint en Queens. Elk denkspelletje kan eenmaal per dag worden gespeeld en gebruikers kunnen hun scores met vrienden en contactpersonen delen.

Voorlopig gaat het om drie verschillende games: Crossclimb, Pinpoint en Queens. Bij Crossclimb moet een gebruiker op basis van hints een reeks woorden raden en die woorden vervolgens in een welbepaalde volgorde plaatsen. Bij Pinpoint moet een gebruiker een categorie raden, aan de hand van hints. De bedoeling is om zo weinig mogelijk hints nodig te hebben. Bij Queens moet een gebruiker kroontjes in bepaalde regio’s op het spelbord plaatsen. Elke kolom, rij en zone mag in dit spelletje slechts een enkel kroontje bevatten.

LinkedIn zal volgens The Verge bijhouden wie de spelletjes dagelijks speelt. De minigames moeten volgens het bedrijf het denkvermogen van de gebruikers aanspreken en de sociale interactie tussen gebruikers stimuleren. LinkedIn zou de spelletjes zelf hebben ontwikkeld.

LinkedIn-spelletjes Crossclimb, Pinpoint en Queens
LinkedIn-spelletjes Pinpoint, Queens en Crossclimb

Door Jay Stout

Redacteur

01-05-2024 • 19:33

50

Reacties (50)

50
50
28
1
0
19
Wijzig sortering
Ooit was LinkedIn een prachtig platform gericht op de zakelijke markt, met de primaire intentie om je netwerk te onderhouden en contact te blijven houden met voormalige collega's.

Daar lijkt niks meer van over te zijn. Het is al jarenlang steeds meer een gewone socialmedia a la Facebook of TikTok.

Nu weer games. Dat heeft toch geen enkel raakvlak meer met een zakelijke insteek, waar LinkedIn ooit om begonnen is?

Met al deze randzaken motiveert het mij persoonlijk niet bepaald om op het platform actief te blijven. Integendeel zelfs, ik krijg steeds meer de neiging om mijn account maar op te zeggen.
De primaire taak van LinkedIn was net zoals andere platforms ook dataverzameling. Als het om schendingen van privacyregels ging spande LinkedIn de kroon. Vanwege het zakelijk sausje waren mensen veel meer bereid om veel van zichzelf bloot te geven. Opleidingen, CV's, diploma's, hobby's, kennissenkring, hoe lang je ergens werkt, verbroken zakelijke relaties, etc.
Anoniem: 1883242 @wildhagen1 mei 2024 21:59
Is toch geen randzaak? Ze bestaan zodat men zichzelf kan verkopen als volmaaktheid en performer, voor de bevestiging in hun 'niche'.
Zoals elk gamified social media platform. Ja, ook Tweakers. Oh nee, wacht, dat is moderatie, ahem.

Likes, scores, duimpjes, hartjes, whatever.
Het hoogste goed op pussycats na.

Ben nog geen mens tegengekomen die er niet vatbaar voor is en zo oerdroog dat het leven puur functioneel is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1883242 op 23 juli 2024 00:19]

Het is in de afgelopen tien jaar niet veel veranderd qua content hoor, het is maar net hoe je het zelf gebruikt (algoritme) en het ligt ook echt aan de kwaliteit van je connecties.

Linkedin is net als Instragram al vanaf het begin gewoon schone schijn, maar dan zakelijk. Het is en was ook voornamelijk gericht sales personen. Die allemaal stuk voor stuk willen laten zien hoe goed ze wel niet zijn. Ik heb zo iemand die graag wil laten zien hoe veel marathons hij loopt en ik heb dan de neiging op sarcastisch te reageren, maar ja ik heb liever dat die post doodbloed dan ook nog eens in mijn netwerk terecht komt.

Sterker nog, je kunt Instagram ook gewoon zakelijk gebruiken als je de juiste mensen volgt en post bekijkt die echt interessant zijn en zelf ook plaatst.

[Reactie gewijzigd door CerandoX.nl op 23 juli 2024 00:19]

Gaat snel bergafwaarts met LinkedIn. Van serieus platform waar het voor werknemers en bedrijven een meerwaarde had, naar een overbodig social media netwerk. Merk dat ik en mijn omgeving het zelf ook nauwelijks meer gebruikt.
Het is niets meer dan een openbare CV geworden - waarop/waardoor van alles en nog wat je kan spammen - van green tea healing sessies om je werkelijke zen te vinden tot aan allerlei financieel adviseurs

Ik ben dr mee gestopt sinds dat ze de grote hack hadden (de eerste.)
Het is niets meer dan een openbare CV geworden
Dat zie ik juist als hun kerntaak, dat iedereen zijn CV kan bijhouden, en dat recruiters mensen kunnen vinden. Maar het begint langzaam Facebook-achtige vormen aan te nemen, echt zonde.
Ik zie bijna geen verschil meer. Ik zie wappie posts, baby foto's (vaak wordt er dan nog een nep verhaaltje omheen gezet waarom het relevant voor werk is om de foto's te posten), zoveel nep anecdotes (een werknemer vroeg of hij remote kon werken, dit is wat ik zei:....), etc.
pff, Die anecdotes wat een zelf peperij (om het meer even netjes te houden). Het kijk mij nou gehalte is echt teenkrommend. Af en toe lijkt de foto van het ondertekenen van het een of ander, belangrijker dan het papiertje zelf, als iemand weer een middagje een cursus heeft gevolgd.
En het grote stuurlui-aan-wal gehalte. Probeer je een onderwerp professioneel te volgen, en ieder bericht in je feed wordt overspoeld met reacties van mensen met een compleet ander beroep die denken alles beter te weten.
De recruiter circle jerks zijn wel grappig tbh. Misschien grappig omdat ik werk heb, kan me voorstellen dat het minder leuk is als je geen werk hebt en werk probeert te vinden
Wat is dat precies? Ik geniet zelf wel heel erg van de LinkedinLunatics subreddit. Zorgt altijd wel voor een lach.
In de recruitinghell subreddit komen regelmatig screenshots voorbij van de meeste belachelijke quotes/anekdotes van recruiters op LinkedIn.
Het is/was juist een Facebook-achtige site, maar dan meer voor je zakelijke netwerk.

Dat je wordt doodgegooid met connectie-requests van onbekende recruiters met nietszeggende berichtjes, is pas van later. En voor werk zoeken hebben (hadden?) we Monsterboard...
Nou, ik dacht (toen ik er nog gebruik van maakte) dat het vooral een platform was voor interactie - en dan werk gerelateerd. Een soort 'arbeidsfacebook' maar dan zonder de onderliggende spyware en met beperkte (privacy gevoelige) data vreterij.

Als iemand aan me vraagt, "waarom zit je niet op LinkedIn" dan leg ik altijd uit dat je na 3 grote 'hacks' er eigenlijk ook niet meer op moet zitten.
Het is niets meer dan een openbare CV geworden - waarop/waardoor van alles en nog wat je kan spammen - van green tea healing sessies om je werkelijke zen te vinden tot aan allerlei financieel adviseurs
Dat verschilt naar mijn mening van persoon tot persoon. Ik heb mensen op LinkedIn die het als een soort Facebook gebruiken, sommigen alleen voor werving en sollicitaties en anderen weer meer voor het promoten van hun bedrijf. Ik vind het zelf vooral leuk om enigszins contact te kunnen blijven houden met mensen die je beroepsmatig leert kennen.
Ik heb 3/3 banen in mijn professionele carrière gekregen dankzij LinkedIn. Geen sollicitatiebrieven nodig gehad. Daarnaast volg ik heel veel vakexperts en krijg ik continu interessante posts in de feed. Als je iets niet boeit, ontvolg je het en ben je er van af. Het platform functioneert nog prima.
I agree, naast HR nog steeds het beste platform om op de hoogte te blijven van nieuwigheden in een vakgebied door de relevante bedrijven/personen te volgen. Al zijn er tegenwoordig ook veel influencers die de boel spammen, maar die kan je inderdaad ontvolgen.
Daar zullen we van mening verschillen. Ik zie zelf dat minder mensen in mijn omgeving het actief gebruiken. Dat betekent natuurlijk niet, dat het helemaal niet meer gebruikt wordt. Echter, het onderscheidende karakter van LinkedIn verdwijnt mijns inziens steeds meer (helaas)

Daarnaast, het ontvolgen wordt zeer lastig gemaakt tegenwoordig. Elke keer krijg ik weer een nieuw soort melding van LinkedIn voorgeschoteld. Ik probeer alle meldingen uit te zetten, maar LinkedIn maakt dat zeer lastig.
Als je iets niet boeit, ontvolg je het en ben je er van af. Het platform functioneert nog prima.
Dat zeggen ze ook van Twitter en Facebook. Toch blijft het feit: hoe meer moeite jij moet doen om er iets nuttigs van te maken, hoe slechter je het platform kunt noemen. Als jij in het verleden al veel aandacht besteed hebt aan je feed dan is het nu misschien niet zoveel werk om hem goed te houden, maar voor de 'casual gebruiker' (iemand die simpelweg connect met alle mensen waarmee zhij heeft gewerkt) is het echt een waardeloze puinhoop geworden.
Mee eens, maar dat komt omdat de mensen in jouw netwerk er hun baby foto's en wappie berichten erop posten ipv het professioneel te houden. Wat natuurlijk niet helpt is dat linkedin dit gedrag lijkt aan te moedigen door bv spelletjes toe te gaan voegen.
Ik verlang terug naar de dagen waar je alleen naar LinkedIn ging om een baan (of kandidaten) te vinden, te lezen waar je (ex-)collegas zoal aan hebben gewerkt, wat bedrijven die je volgt hebben gedaan... Gewoon, zakelijke sociale media.
In mijn LinkedIn zie ik vooral wat jij beschrijft. Misschien eens naar je connecties kijken?
standaard na het accepteren van iedere connectie -> profiel -> niet meer volgen.
De feed is een stuk leuker zo :)
Bij mij is dit nooit veranderd. Dit ligt denk ik vooral aan je kijkgedrag en connecties.
Is er inmiddels al een alternatief voor LinkedIn? Wat een kansloze bedoeling is dit aan het worden zeg.
Is er inmiddels al een alternatief voor LinkedIn? Wat een kansloze bedoeling is dit aan het worden zeg.
Een dergelijk platform is vrij eenvoudig te maken. Je hebt binnen een jaar de belangrijkste features live staan en een mooi product. Dat lukt met een team van vier nog wel. Wat er niet lukt is miljoenen gebruikers krijgen, want dat is de kracht van het platform. Zie maar eens dat iedereen overstapt, recruiters, ceo's, werknemers.. je hebt ze allemaal nodig op je platform.
Waarom is er een alternatief nodig? Je CV opsturen als je ergens solliciteert is toch prima? Geen online platform voor nodig. Laat LinkedIn maar lekker ten onder gaan met niks er voor in de plaats. Net als Facebook trouwens. En X/Twitter. En TikTok. En al die andere rommel die geen waarde toevoegt aan de wereld maar hun bestaansrecht ontleent aan mensen het idee geven dat ze het nodig hebben terwijl dat niet zo is.
Ik heb geen LinkedIn om mijn CV bij te houden. Het is een netwerk tool. Door de juiste mensen te volgen en af en toe mijn feed te lezen heb ik al 2x een goede baan kunnen vinden. Helaas komt er nu zo'n ongelooflijke hoeveelheid drek voorbij door al die nieuwe features dat je de goede posts haast niet meer kan vinden...
Work X is het nieuwe alternatief voor LinkedIn en freelance platforms. Nederlands bedrijf, alle data blijft van jou, je skills en werkervaring kan je op de blockchain valideren, en uiteindelijk kan je zo de kosten van alle recruitment en tussenpersonen drastisch verlagen.

Het is pas gelanceerd en ze hebben een indrukwekkende lijst met bedrijven die hier al klant zijn zoals Deloitte, APG, de Europese Commissie, KPMG, Rabobank etc.
Weet je wat ik nou echt mis op LinkedIn? Een spelletje als candycrush. Tussen alle serieuze gespreken en serieuze competitieve denkspelletjes wil ik natuurlijk ook even kunnen ontspannen. :+
Ik mis tussen al het werkgerelateerde gezever door ook wel de huiselijke dingetjes die mensen bezig houden.
Wat heb je gegeten, met welke beste vrienden ben je na 3 jaar weer eens gaan borrelen en hoe gaat het met je hond? Het hoeft toch niet allemaal zo zakelijk? :/
Op zich vind ik LinkedIn nog het beste sociale media platform voor een B2B bedrijf vandaag. Op Facebook heb je totaal geen reach als je iets post, zelfs al heb je heel veel volgers. Op LinkedIn kan je wel degelijk meer reach en interacties krijgen. Qua nieuwigheden slaan ze wel de bal mis: onlangs de AI-gegenereerde artikels waar je aan kan bijdragen: puur tijdverlies, en nu games… zal snel terug afgevoerd worden
B2B kan ook een groot spel zijn natuurlijk... :)

Het geeft iets aan, dat is dat de core activiteit niet voldoende meer oplevert. Je ziet het in meer branches.
Niemand over het verzamelen van data over intelligentie, nauwkeurigheid of problem solving skills?

Ik kan mij goed voorstellen dat er heel wat interessante data te extraheren valt uit hoe iemand zulke tests spelletjes aanvliegt.
Twijfel je veel? Ben je langzaam maar heb je veel juist of ben je juist vlug en maak je meer fouten? Kun je je aandacht bij een probleem houden of geef je snel op?

Als een recruiter een aantal gegadigden heeft en daar bij deze info beschikbaar heeft kan dat een doorslag geven.

Niet gek bedacht maar breng het niet als casual vermaak.
Goed punt!
Toen ik 15 jaar geleden werd aangenomen moest ik eerst ook een aantal tests afleggen, sindsdien plakt er een kleur op mij, en dat zegt blijkbaar veel voor HR medewerkers. Zo'n eerste inzicht kan voor specifieke rollen (management bv.) wel het verschil maken
De DISC kleurentest toevallig?
Dat is een beetje zoals de beroepsinteressetest die we vroeger op school ook hadden en daarmee zijn de resultaten volledig afhankelijk van de bui waarin ik zit.
De beroepsinteressetest heb ik 4 keer gemaakt. Bij de eerste wilde ik verpleegkundige worden, bij de tweede tuinman, bij de derde zou ik zelfstandig ondernemer worden en de vierde was weer totaal iets anders.

Zowel de vragen als de antwoorden zijn zo doorzichtig bij dat soort tests, dat dit relatief eenvoudig te sturen is. En datzelfde telt dus ook voor zo'n DISC persoonlijkheidstest. Als je weet wat voor persoonlijkheid ze zoeken, kun je daar prima op sturen in een dergelijke test.
LinkedIn is wat mij betreft alleen uitstekend als spam magneet. Ik ben SysAdmin en krijg regelmatig de vraag van users dat ze gerichte spam krijgen. Altijd mensen met voor- en achternaam, bedrijf waar we werken, functie, hoe lang ze er werken, ... .

Tjah, ... .
Misschien eens leuk om te spelen met 1 van de vele recruiters die ik op linkedin heb.
Mijn ervaring met LinkedIn is dat ik de laatste tijd er helemaal onder word gespuwd met allemaal egocentrische bedenksels van de medemens.

Lui die als Healing coach fungeren, maar ook HRM managers die medewerkers met kinderen gaan vergelijken die bijvoorbeeld een wat lager niveau hadden, maar door motivatie / inner spirit / intenties heeeel goed terecht zijn gekomen.

Mensen die door "self fulfillment" zich met ellenlange verhalen gaan lopen druilen dat ze wat anders gaan doen, met reacties eronder van: "you go girl / guy!"

Eerst ging het nog om de arbeidsmarkt, en wat eerder ook werd gezegd: het is nu een walgelijk narcistisch platform geworden. Liever gewoon de competenties van bedrijven en andere potentiële werknemers gezien.
Dit is inderdaad een duidelijke evolutie. Het LinkedIn algoritme geeft de voorkeur aan posts die veel reacties krijgen, en ze pushen om meerdere malen per week te posten. Wat je krijgt zijn 'influencers' (of zogenaamde top voices) die, al dan niet AI-gegenereerde, inzichten of weetjes posten en vooral veel mensen taggen die hetzelfde doen, om zo veel reach krijgen. Probleem is gewoon, het is onmogelijk om 3-4x per week zinvolle berichten te posten, waardoor er veel herkauwde zever van gurus, life coaches en omhoog gevallen stenen begint tussen te staan.
Soit, if it works, I'll probably do the same :D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.