LinkedIn wil competitieve puzzelspellen toevoegen aan het platform

LinkedIn is van plan om enkele games toe te voegen aan het zakelijke socialmediaplatform. Het gaat om puzzelspelletjes waarin spelers via een ranglijst kunnen concurreren met hun connecties en andere bedrijven.

Apponderzoeker Nima Owji heeft code gevonden die verwijst naar enkele spellen die LinkedIn van plan zou zijn om toe te voegen aan het platform. Tegen TechCrunch bevestigt het bedrijf dat het werkt aan 'puzzelachtige games om voor wat plezier te zorgen, relaties te versterken en hopelijk gelegenheden te bieden voor gesprekken'.

Het bedrijf heeft daarbij ook enkele afbeeldingen geleverd van spellen waaraan gewerkt wordt. Het gaat om 'Queens', 'Inference' en 'Crossclimb'. Het gaat onder meer om een spel waarbij het de bedoeling is om een woord te raden op basis van zo min mogelijk hints. Op basis van de screenshots worden de scores van spelers zowel individueel als per bedrijf verzameld. Gebruikers kunnen zien hoe goed ze scoren ten opzichte van hun connecties, en hoe goed het bedrijf waarvoor ze werken als geheel scoort ten opzichte van andere bedrijven. Het is onduidelijk wanneer deze spellen beschikbaar worden gemaakt.

LinkedIn-spelletjesLinkedIn-spelletjesLinkedIn-spelletjes

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

17-03-2024 • 12:44

92

Reacties (92)

92
88
41
0
0
5
Wijzig sortering
Ik weet het niet, maar LinkedIn dwaalt steeds meer af van zijn roots, en wat ooit het erg sterke punt was: namelijk het zijn van een zakelijk netwerk om je contacten te kunnen onderhouden.

Het is tegenwoordig bijna een mainstream social media-site geworden, waardoor het oorspronkelijke doel (het onderhouden van zakelijke contacten) geheel naar de achtergrond verdwenen is. Je moet soms echt zoeken naar een zakelijk nieuwsbericht tegenwoordig.

Lijkt me een jammere ontwikkeling, daar er al flink wat andere reguliere social media zijn, en juist weinig sites die zich specifiek op zakelijk gebruik richten.
Dat klopt, het staat bol van niet zakelijke berichten. Nog maar te zwijgen over de opdringerige recruiters. Ik negeer ze tegenwoordig of block ze.

Wat ik ook kwalijk vind is verificatie door je id te scannen wat in handen komt bij een buitendlands bedrijf. Als dit verplicht wordt ben ik weg.

[Reactie gewijzigd door Hellboy! op 23 juli 2024 13:34]

Die verplichting was er voor mij al toen ik vorig jaar een account wilde aanmaken.

Copy werd tot 3x toe afgewezen omdat ik dingen geblindeerd had met de overheidsapp in de hoop te voorkomen dat m'n hele ID op straat zou komen te liggen. Ze moesten en zouden een volledige kopie hebben van beide kanten...
Hebben ze een grondslag voor het hebben van deze data dan? Dit klinkt onambigu wederrechtelijk.

Tijd om de waakhond in te lichten.
Nope. De AVG stelt dat je alleen die gegevens mag vragen die strikt noodzakelijk zijn voor het leveren van het product of de dienst.

Helaas voor de burger hebben lobbyisten de uitzonderingsgrond 'gerechtvaardigd belang' de wet in gefietst. Daar baseren bedrijven doorlopend hun datagraaierij op. Volkomen illegaal, want alleen bedoeld voor uitzonderlijke gevallen waarbij écht een individuele en zorgvuldige belangafweging wordt gemaakt, maar de AFM is zwaar onderbezet en doet er weinig aan. En als burger loop je tegen een muur aan en moet je al een rechtszaak aanspannen om te proberen om je gelijk te halen. Daar begint vrijwel niemand aan.
De enige reden die ze opgaven was dat ze m'n identiteit wilden controleren en dat ze die kopie echt onmiddellijk naar controle weg zouden gooien. Ja vast...

Waarschijnlijk "moest" het omdat ik op het moment van aanmaken op een VPN zat, maar weet het niet 100% zeker. Omdat ik het account toch nodig had heb ik het uiteindelijk toch maar gesubmit maar heb daar een heel naar gevoel aan over gehouden.

Ben blij als ik over een paar jaar een nieuw ID krijg, maar helaas wijzigt dan niet alles.
Denk dat ik het uiteindelijk bij AP gemeld heb, maar daar hoor je uiteindelijk nooit meer wat van.
Het sociale netwerk gedeelte van LinkedIn vind ik nog het ergste van allemaal. Op FB kun je nog filteren op personen en groepen of als het al te erg wordt kun je berichten rapporteren.
Maar op LinkedIn krijg ik voortdurend allerlei extreme conspiracy troep voorgeschoteld. Rapporteren heeft geen enkele zin, je kan kiezen dat je een bericht niet wil zien omdat het onderwerp je niet interesseert maar dat lijkt ook geen effect te hebben.
Je kunt dit soort contacten gewoon verwijderen. Qua ads is LinkedIn (althans voor mij) heel beperkt. Neemt niet weg dat wel veel zooi er heden ten dagen gepost wordt.

Ik snap dat MS meer engagement zoekt, meer revenue, vernieuwing maar.. puzzels, echt? Ze zullen wel een goede reden hebben maar zelf vind ik het toch maar een zwakke ontwikkeling.
Ja klopt, je kunt ze verwijderen. Maar ik wil ze juist houden want voor mijn professionele netwerk zijn sommigen best handig.
Ik wil alleen helemaal niet weten wat ze buiten hun werk te vertellen hebben ..
Ik weet het niet, maar LinkedIn dwaalt steeds meer af van zijn roots, en wat ooit het erg sterke punt was: namelijk het zijn van een zakelijk netwerk om je contacten te kunnen onderhouden.
Klopt, de hoeveelheid sociale onzin ("Kijk zakenlijke contacten, ik heb een halve marathon gelopen!") en totaal onzinnige groepen (een of andere idioot die een vraag stelt over programneren, waarvan LinkedIn overtuigd blijft dat ik er antwoord op moet geven) is echt storend aan het worden.
Weer een extra categorie geslurpte data die versjachert kan worden.
Dit platform is ondertussen tot een facebook-alike iets verworden...
Ik ben het met je eens, Sinds MS het in handen heeft lijkt het steeds meer een social media-site. Ik merk dit ook aan allerlei content wat tegenwoordig gepost wordt....
Microsoft had een tegenhanger voor Facebook nodig en heeft LinkedIn opgekocht. het oorspronkelijke doel interesseert MS weinig LinkedIn maakte met dat doel verlies. Ze bouwen het gewoon om naar een gewoon social media platform als ieder ander.
Ik weet het niet, maar LinkedIn dwaalt steeds meer af van zijn roots, en wat ooit het erg sterke punt was: namelijk het zijn van een zakelijk netwerk om je contacten te kunnen onderhouden.
Tja; het zit nu in de Extend fase van de welbekende triple-E constructie van Microsoft.
Verbaast me niet dat ze niet goed weten hoe en wat ze met het platform aan moeten, aangezien het eigenlijk al vrij feature-complete was. Ik gok dat ze snel genoeg over zullen gaan tot de 3e E en LinkedIn opgeslokt danwel vervangen gaat worden door een compleet-eigen Microsoft dienst met diepere integratie met hun cloud architectuur voor software development services; behaalde certificeringen; partner-status voor bedrijven; etc.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 13:34]

Er zijn veel werkeloze game developers. Die kunnen dit gaan maken en toch met Linkedin bezig blijven.....
Klopt, het is de zakelijke facebook!
Ik kom nauwelijks niet-zakelijke dingen tegen. Ik klikte wel vaak op "verbergen" als ik zoiets zag, dus wellicht zien ze dat ik er geen trek in heb.
Anoniem: 91634 @wildhagen18 maart 2024 04:50
Waarschijnlijk gaat het om een 1 april grap ;)
Linkedin heeft voor mij al een tijd geleden afgedaan. Eerst was het nog echt een platform met mensen die je zakelijk of persoonlijk kende, maar tegenwoordig vliegen de connectieverzoeken en mails van sales lui je om de oren.
maar tegenwoordig vliegen de connectieverzoeken en mails van sales lui je om de oren.
Kan je gewoon keurig uitschakelen hé, als je dat echt niet wilt.
Je kunt de mogelijkheid tot connectieverzoeken helemaal uitschakelen maar toch komen de verzoeken en opdringerige meldingen van LinkedIn om "...iemand die je kent vooral toe te voegen.." gewoon door.

Recruiters en bedrijven kunnen betalen voor de adressen met uitgebreide filters en dan krijg je alsnog die hijgers in je nek.
Ik negeer dit soort berichten steevast.
Als je in je voorkeuren aangeeft dat je geen interesse hebt in connectieverzoeken en recruiters dan krijg je niets binnen hoor. Althans, ik niet.

Totdat ik aangeef dat ik zoekende ben, dan krijg ik er tientallen per week in de box.
Als je in je voorkeuren aangeeft dat je geen interesse hebt in connectieverzoeken en recruiters dan krijg je niets binnen hoor. Althans, ik niet.
Je krijgt niets binnen via de officiële weg, maar waarschijnlijk genoeg tokos die via andere wegen alsnog LinkedIn scrapen en toch aan blijven kloppen - ondanks dat dat van de voorwaarden v/h platform niet mag.

Ik had een aantal jaren geleden al weer, 7 of 8, denk ik, een hele irritante die vanuit meerdere personen van dezelfde recruitment firma maar bleven sturen en sturen, maanden lang, ondanks dat mijn profiel dicht stond voor dat soort zaken en dat ik op meerdere mails ook aangegeven had daar geen interesse in te hebben.

Uiteindelijk hebben ze me zo pissig gekregen dat ik gedreigd had ze bij LinkedIn er aan te hangen, omdat wat ze doen een overtreding was van de voorwaarden v/h platform voor zakelijk gebruik door recruiters.
Toen hield het gezeik ineens op...


De allerleukste gaat nog wel naar de paljas die een collega van me gecontacteerd had; want hij had een hele mooie job bij een bepaald bedrijf voor die persoon gevonden, wat echt precies bij het profiel pastte, blah-blah-blah. Nou; daar bedankte mijn collega mooi voor ... want dat was dus onze huidige werkgever. Zoals ook in het profiel van deze persoon duidelijk aangegeven stond. Lezen is ook een kunst, zullen we maar zeggen...

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 13:34]

Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @peeceej17 maart 2024 12:58
maar tegenwoordig vliegen de connectieverzoeken en mails van sales lui je om de oren.
Dit inderdaad maar waar ik mij meer aan stoor is dat meer en meer mensen het platform als een soort facebook gaan gebruiken met "leuke filmpjes", politieke meningen en andere zaken die ik niet echt op het platform vind thuishoren. Het aantal sales berichten wat ik krijg is soms schrikbarend. Het aantal recruiters, ondanks dat ik mijn profiel niet "open for opportunities" heb staan idem.

Je ziet meer en meer niet zakelijke content en pure reclame op LinkedIn.

[Reactie gewijzigd door Bor op 23 juli 2024 13:34]

Jaren geleden mijn LinkedIn gewoon verwijderd om die redenen. Als ik een job zoek ga ik wel de traditionele tour op, daar zetten bedrijven toch ook nog steeds op in.
Ik ook om dezelfde redenen. En na het verwijderen kreeg ik ook plots geen telefoontjes meer van verkopers, die nooit konden vertellen hoe zij aan mijn nummer kwamen.
Ik zou graag mijn LinkedIn profiel willen verwijderen maar het is een noodzakelijk kwaad. Als freelancer merk ik dat bepaalde soort recruiters meer waarde hechten aan (het bestaan van) mijn LinkedIn profiel dan aan mijn officiele cv die ik stuur.
Typische enshitification. Wanneer een social network de mainstream bereikt dan word het uiteindelijk gekaapt door de wappies, narcisten en aandachtshoeren. En dan gaat het bedrijf achter dat netwerk de feed algoritme optimaliseren om het meeste geld uit die weirdos te halen, want zo'n bedrijf kan niet voor eeuwig verlies draaien. Zag het met Hyves, Facebook en Twitter ook gebeuren.

[Reactie gewijzigd door lanarhoades op 23 juli 2024 13:34]

Dat en de circle jerk posts. Je ziet mensen posten op een dusdanig positieve manier dat je denkt van men moest eens weten wat voor arrogante hufter je op het werk bent. En dan de vele halleluja reacties eronder. Werkelijk waar misselijk makend dat LinkedIn.
Nog wat meer rommel naast de hopen “ik ben dankbaar voor …” posts.
Ja, die 'ik ben dankbaar ...' maar eigenlijk gewoon ego-trip posts zijn echt zum kotsen. Het was een mooie tool om eigenlijk een netwerk te behouden bij e-mail/job wissel maar nu is het anders. Freelancers op zoek naar een opdracht (vraag me af of dat ooit lukt) en ESG posts domineren mijn timeline. Oh ja en natuurlijk de ikke-ikke-ikke ben geweldig posts nog (vermomd als wat anders).
Haha echt ja. 'Ik ben dankbaar dat ik genomineerd ben voor ... of dat ik een presentatie mocht verzorgen bij ...' etc. Zo ontzettend tenenkrommend.
Haha dit inderdaad!

Oh en de “ik kan jouw organisatie naar een hoger niveau tillen posts” gevolgd door een selfie _O-.

Het is echt een waardeloos platform.
Met de "Goed bezig" en andere halleluja reacties...
Oh tof, en dan gaat iedereen naast het posten van behaalde diploma's en certificaten zeker ook nog eens delen dat ze een spelletje hebben gewonnen..
Ben benieuwd of er straks ook iemand het behalen van een gouden kip deelt op zijn LinkedIn pagina.

https://www.youtube.com/watch?v=odBDAcOEKuI
Ik vraag mij af of LinkedIn nog bestaansrecht heeft. Ik heb alle tot dit moment getoonde reacties gelezen en er is niet één echt positief. Van mensen die al afgehaakt zijn tot mensen die enorm teleurgesteld zijn in LinkedIn. Heeft LinkedIn met deze nieuwe mogelijkheid zich in de voet geschoten of boren ze met die spelletjes een nieuwe doelgroep aan?
Ik vraag mij af of LinkedIn nog bestaansrecht heeft. Ik heb alle tot dit moment getoonde reacties gelezen en er is niet één echt positief.
Het had veel potentie: je kon daar makkelijk zakelijk contacten beheren en als iemand van baan wisselt, dan veranderen de coordinaten automatisch. Ook handig was dat mensen hun CV daar hadden staan, dus dan weet je ook wat de achtergrond van mensen is (zeker als je elkaar een tijd uit het oog verloor). Denk een zakelijk adresbook++. Maar nu is het meer facebook geworden, waar ik sommige mensen zelfs geblokkerd heb omdat ze zeer regelmatig onzin liken.
Ja plus dat de betaalde versie van linkedin gruwelijk duur is, echt niet normaal. Dit is alleen een functie voor spammers die het voor hun werk doen.
Jammer vind ik dat. Veel te duur voor casual gebruikers.
Het zou volgens mij veel klachten oplossen als ze een betaalde versie invoeren voor pak'm beet €10/jaar voor een reclame-vrije versie waarin je makkelijk relevante vacatures kunt vinden.
jetspiking Freelanceredacteur 17 maart 2024 13:03
Zuur, want ondertussen stopt LinkedIn wel met de vaardigheidsbadges waar ik er inmiddels veel van heb verzameld en veel tijd in heb geïnvesteerd. Al die tijd is verloren, want de functionaliteit wordt dit jaar permanent verwijderd (inclusief alle badges op het profiel).

Om dan te lezen dat er wel een functionaliteit voor spelletjes kan worden toegevoegd vind ik, nog zacht uitgedrukt, discutabel. Het past mijn inziens helemaal niet bij het platform en de doelgroep. Ik word er ook moe van dat tegenwoordig overal entertainment te vinden moet zijn. Ik zit er niet op te wachten en wil gewoon actief zijn op een platform voor professionals. Dat levert ook weer meerwaarde op voor mezelf. Dit wordt mij ook steeds minder waard als de naam van het platform niet langer geassocieerd kan worden met professionaliteit. De oorspronkelijke doelgroep wordt zo gemixt met andere doelgroepen, waar ik geen verbinding mee heb.
Zuur, want ondertussen stopt LinkedIn wel met de vaardigheidsbadges waar ik er inmiddels veel van heb verzameld en veel tijd in heb geïnvesteerd. Al die tijd is verloren, want de functionaliteit wordt dit jaar permanent verwijderd (inclusief alle badges op het profiel).
Die tijd is dus niet verloren, want de vaardigheden heb je nog :-)
DIe vaardigheden heb ik opgedaan, maar niet dankzij de evaluatie :)
Tenzij je doel was om de badges te halen.
1 april much?

Moet wel zeggen dat LinkedIn tegenwoordig meer en meer op Facebook lijkt, ik gebruik het niet (meer) maar ik ken mensen die dat wel doen.

Vorig jaar nog een discussie met een kennis erover gehad, en beide hadden wij geconcludeerd dat LinkedIn steeds meer niet relevante berichten toont (er zijn mensen die gewoon een bericht posten over hun dode hond, daar is Facebook ect meer geschikt voor)

Geen idee of er alternatieven zijn (ik zelf heb ze niet nodig), maar het is zonde dat ze zo afdwalen van hun oorspronkelijke doel als platform.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 23 juli 2024 13:34]

Je krijgt een -1, maar dit is wel het eerste waar ik aan dacht. Maar de 2 linkjes in het artikel zegt me dat het geen 1 april grap is.

* grote_oever vindt het ook nog beetje te vroeg voor een 1 april grap.
Linkedin is steeds minder een zakelijke community en steeds meer een (narcistische) social media platform aan het worden.
Al die negatieve reacties hier op wat LinkedIn geworden is kan ik me eigenlijk niet in vinden. Sommige dingen herken ik zeker, maar ik zie ze niet in de mate dat het mij stoort.

Het aantal "persoonlijke" dingen valt wel mee, recruiters krijgen een "thanks not interested", en ego trip posts... dat kan aan je connecties liggen..

Ik gebruik het bijna dagelijks professioneel, om snel even te kijken wat er leeft bij mn collega's, klanten en concurrerende bedrijven. Vaknieuwtjes zie ik geregeld daar, je moet wel de moeite nemen om dan door te klikken naar originele artikelen.
De mate neemt bij mij steeds meer toe. 4 jaar geleden was het zeer uitzonderlijk, tegenwoordig zie ik een paar keer per week een post dat niet op LinkedIn hoort. Het is LinkedIn zelf ook opgevallen en daarom hebben ze nu ook een "Not appropriate for LinkedIn" optie. Echter, het algoritme van LinkedIn promoot nog steeds post die op instagram horen en niet op LinkedIn omdat gebruikers het liken.
Ik herken wel dat LinkedIn steeds meer op Facebook begint te lijken. Zelf heb ik dat teruggeschroefd door consequent elk contact dat iets post dat niet werkgerelateerd is niet langer te volgen. Dus wel de connectie behouden, maar niet meer volgen. Dus... een post over een gelopen marathon voor een goed doel? Stoppen met volgen. Een like of bijdrage aan een discussie over covid en vaccinaties? Stoppen met volgen. Etcetera...

Werkt ontzettend goed. Na een paar dagen krijg je alleen nog maar postst te zien die over je werkgebied gaan (in mijn geval ICT en onderwijs). En bij de paar postst die er toch tussendoor schieten weer dezelfde tactiek toepassen. Op die manier is LinkedIn voor mij toch interessant gebleven.
Ik had wel verwacht dat ze met gamification een soort educatie-platform zouden worden, maar dit slaat weer nergens op. Zoveel mogelijkheden om gebruikers langer op het platform te laten blijven met werkelijke kennisoverdracht en verbetering van hun CV's en dan komen ze met dit soort onzin.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.