Regisseur Warcraft maakt nieuwe animatiefilm in Unreal Engine 5

Duncan Jones, de regisseur van films als Warcraft, Moon en Source Code, heeft een animatiefilm gemaakt in Unreal Engine 5, genaamd Rogue Trooper. Volgens een van de producers kan er met een beperkt budget in UE5 alsnog een hoge standaard van animatiewerk bereikt worden.

Artwork Rogue Trooper-film van Duncan Jones
Artwork Rogue Trooper-film van Duncan Jones

Rogue Trooper is gebaseerd op een stripverhalenreeks van auteurs Gerry Finley-Day en Dave Gibbons die sinds 1981 loopt. In de film van Duncan Jones krijgen de kijkers het relaas van Character 19 te zien: een soldaat die als enige een grootschalige aanval heeft overleefd. Het hoofdpersonage wil vergelding en wordt op zijn wraaktocht vergezeld door drie teamgenoten die zijn omgekomen tijdens de gevechten, maar van wie de persoonlijkheden in de accessoires van Character 19 zijn opgeslagen. Het is volgens Gamespot niet duidelijk wanneer de animatiefilm te zien zal zijn.

Het is niet de eerste keer dat Unreal Engine 5 wordt gebruikt voor de productie van films of series. De software werd volgens Epic al gebruikt in meer dan vijfhonderd verschillende producties, waaronder The Matrix Resurrections, The Lion King en Love, Death + Robots.

Door Jay Stout

Redacteur

30-01-2024 • 13:19

15

Reacties (15)

15
15
11
0
0
4
Wijzig sortering
Rogue Trooper is gebaseerd op een stripverhalenreeks van auteurs Gerry Finley-Day en Dave Gibbons die sinds 1981 loopt.
In 2006 kwam er ook een vermakelijk computerspel van uit dat het eerste (belangrijkste) deel van de stripverhalen goed samenvat.
Het hoofdpersonage wil vergelding en wordt op zijn wraaktocht vergezeld door drie teamgenoten die zijn omgekomen tijdens de gevechten, maar van wie de persoonlijkheden in de accessoires van Character 19 zijn opgeslagen.
Het gaat om Helm, Gunnar en Bagman. Het bewustzijn van ieder van hen staat op een chip die het hoofdpersonage, Rogue, uit hun lichamen snijdt nadat ze omgekomen zijn. Door ze op de respectievelijke delen van zijn uitrusting te plakken blijven Rogue's maten in leven. Die uitrusting kunnen zij verder ook bedienen, onafhankelijk van Rogue. In het computerspel werd hier slim gebruik van gemaakt (Helm kon hacken, Gunnar kon als sentry gun neergezet worden, Bagman liet je automatisch herladen op rustige momenten, ...).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 23:00]

Goeie toevoeging! Ik dacht dat ik verder nog nooit van Rogue Trooper had gehoord, maar die game herken ik nog wel van vroeger. En heb 'm niet eens gespeeld :)
Ik ga verder terug de tijd in: 1990/1991.

https://www.mobygames.com/game/13064/rogue-trooper/

Dat was echt letterlijk toen ik voor het eerst een eigen computer had. De zeer aparte cover art is me altijd bijgebleven.
Ben zeer benieuwd wat de zoon van David Bowie ons nu weer gaat voorschotelen. Vind zijn films altijd zeer vet (ook Warcraft, de stukken met de orcs zijn super. Jammer van de scenes met mensen).
Ik heb de Warcraft film (nog) niet gezien maar ik heb jaren geleden eens bij toeval de film Source Code gekeken en was uiteindelijk positief verrast door het verhaal en de climax. Ik dacht dat het een indie film zou zijn maar uiteindelijk valt dat wel mee met acteurs als Jake Gyllenhaal en Jeffrey Wright.
Moon is een pareltje, echt een hele goede film
alle drie zijn goed :) zeker Moon en Source Code.
En als je de WC lore een beetje kent is de Warcraft film best ok.

Persoonlijk vond ik m tegen vallen. Ik heb de boeken gelezen, en met name Rise of the Horde ( van Christie Golden) vertelt het verhaal echt fantastisch.
Enig idee hoe het dan qua pricing zit? Bij spellen zal je een fee per verkocht spel betalen, maar hier gaat het meer om views lijkt me.
Ue kent diverse modelen. Je kunt ue nl ook als live stream studio gebruiken of architect design studio enz.
https://www.theverge.com/...ng-change-film-automotive
.. there will be a minimum revenue threshold for indie filmmakers and others whose commercial projects earn below a certain amount — though Sweeney didn’t specify what that threshold would be.
Ik gok dat hier een maatwerk-afspraak achter zit die iets beschrijft ala 'als de omzet van jouw film meer dan X is dan willen we x% kickback zien' of iets dergelijks.
Zoals de licentievoorwaarden lees, kan het gratis.
This license is free to use for [...] linear content (such as films and television shows) and any product that earns no revenue or whose revenue falls below the royalty threshold.

A 5% royalty is due only if you are distributing an off-the-shelf product that incorporates Unreal Engine code (such as a game) [...]
Even off-topic: ik blijf het zo ongelofelijk zonde vinden dat die Warcraft-film mislukt is. Het deel met de orcs was echt geweldig, maar het deel met de mensen was gewoon slecht. Het verhaal was vanwege de vele plotlijnen ook totaal niet te volgen. Was het kleinschaliger gestart met alleen een deel orcs dan had het echt de potentie gehad om een hele franchise te worden.
Warcraft heeft een probleem wat wel meer fantasiefilms hebben: magiers zijn qua plot best wel als cola zonder prik. Alle problemen zijn zo nietig als je letterlijk een muur van electriciteit kan produceren alsof het niets is. Er zijn geen character levels en mana pools om ze te beperken.

Ik vergelijk het met de Ghostrider films. Op papier een goed idee maar wanneer de bad guys dood neervallen als hij alleen maar naar ze kijkt... cola zonder prik. Geen conflict, geen lol.
2000 AD (een soort Eppo/Sjors en Sjimmie/wordt vervolgd uit Engeland) wat een zalig blad was dat. Als jong volwassene heel erg veel van verslonden.
Judge Dredd, Rogue trooper, Slaine, ABC Warriors door schrijvers en tekenaars als Alan Moore, John Wagner, Simon Bisley (ook van Lobo), Dave Gibbons en Ian Gibson om er een paar te noemen.
Ik kan het dus zeker waarderen dat er weer een verhaal met een van de karakters uit deze verhalen komt.

*gaat even uit nostalgie wat oude 2000 AD's opdiepen*
[mompel] I’m not a hero. I’m just a soldier, there's no justice, there's just us, all crime is committed by the living, so living is a crime, and the sentence is death[/mompel]
De Unreal Engine wordt trouwens vrij veel gebruikt binnen de film wereld. Zo is de Disney Plus serie The Mandalorian ook met de Unreal Engine gemaakt. In plaats van een blue/green screen hebben ze groot rondachtig LED-scherm. De acteurs en enkele voorwerpen op de voorgrond zijn echt, maar alles daarbuiten is Unreal Engine. Ze hadden voor deze opstelling gekozen zodat ze snel en on-the-fly de omgeving aan kunnen passen, zoals bijvoorbeeld een rots die net wat ongelukkig zit voor de scene.

En een van de grootste voordelen: je hebt de groene of blauw gloed niet. Bij een green-screen zie je altijd een soort groenige reflectie op vooral metaalachtige voorwerpen, omdat de acteur immers voor een groen scherm staat. Bij een LED-scherm heb je een realistische reflectie, omdat je real-time de achtergrond scene hebt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.