Vodafone komt met gezondheidsapp waarmee abonnee contact kan leggen met huisarts

Vodafone gaat voor een meerprijs een gezondheidsapp aanbieden aan zijn particuliere klanten. Deze dienst, Health-e genaamd, moet toegang bieden tot medisch, mentaal en welzijnsadvies. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld via de app een consult plannen met een onlinehuisarts.

Vodafone Health-eVodafone beweert dat de app een 'laagdrempelige' manier vormt voor klanten en hun gezin om onlineconsulten te plannen. Behalve met huisartsen kunnen gebruikers ook in contact komen met onder meer diëtisten en coaches die mentale ondersteuning bieden. Het bedrijf belooft dat overdag binnen twee uur een belafspraak met een onlinehuisarts gepland kan worden. Een videoconsult kan geboekt worden 'voor een later moment'. Daarnaast moet het mogelijk zijn om met de Health-e-app 24 uur per dag advies in te winnen bij een onlinehuisarts, dus ook 's nachts en in het weekend.

Het telecombedrijf noemt de app in zijn persbericht geen vervanging voor huisartsen, maar een aanvulling. "De focus ligt op leefstijl, preventie en het beantwoorden van zorgvragen waarvoor een bezoek aan de eigen huisarts wellicht niet noodzakelijk is." Voor spoedeisende hulp of chronische aandoeningen is de app volgens Vodafone niet bedoeld. Voor de app werkt Vodafone samen met het bedrijf Teladoc Health, dat al zorg op afstand aanbiedt.

De app bevat verder een 'professionele symptomenchecker', waarmee gebruikers volgens Vodafone zelfstandig een antwoord kunnen vinden op hun gezondheidsvragen. Het bedrijf schrijft dat 'de nieuwste technieken en inzichten' worden gebruikt om op basis van de door de app gestelde vragen en verkregen antwoorden betrouwbare adviezen te geven. De resultaten van de symptomenchecker kunnen vervolgens als uitgangspunt worden gebruikt om direct een consult met een onlinehuisarts te boeken.

De app is volgens de provider 'initieel' enkel beschikbaar voor particuliere Vodafone-abonnees. Klanten moeten deze dienst los toevoegen aan hun Vodafone-abonnement. Ze kunnen kiezen uit drie abonnementsvormen: Basic, Extra en Top. Eerstgenoemde bevat enkel de mogelijkheid om 24 uur per dag adviezen te krijgen van een onlinedokter, en de symptomenchecker. Het Extra-pakket bevat alle functies van de app, maar hierin zijn slechts drie jaarlijkse consulten inbegrepen. Bij het Top-abonnement zijn dat er acht. De drie abonnementsvormen hebben een meerprijs van respectievelijk 8, 13 en 23 euro per maand.

Gebruikers kunnen overigens aanvullende consulten bijkopen die onbeperkt geldig zijn. Klanten krijgen één proefmaand. In die maand mogen ze slechts van één consult uit hun abonnement gebruikmaken. Het is volgens het telecombedrijf de bedoeling dat Health-e uiteindelijk ook als losstaande gezondheidsservice beschikbaar komt.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

07-09-2023 • 14:13

100

Reacties (100)

100
100
35
0
0
44
Wijzig sortering
Schoenmaker blijf bij je leest.

Dit product hoeft niet te bestaan. Huisartsbezoek/consult is in Nederland gewoon gratis. En waarom zou je als je medische informatie willen delen met een telecomprovider?
Behalve dat, bestaat er ook al zoiets. Een oud collega heeft het bedrijf BeterDichtbij gestart, precies om dit te doen. Het makkelijker maken om patiënt en arts met elkaar te verbinden wanneer er geen bezoek nodig is.

Ik totaal niet waarom Vodafone zich hier nu mee gaat bezighouden. Zorg nou maar eerst dat je kerndiensten goed genoeg zijn voordat je je bezig gaat houden met andere zaken.
Er bestaan al tig van dit soort bedrijven. Mijn huisarts is in de afgelopen jaren dan ook al minimaal twee keer gewisseld van applicatieplatform. Wat elke keer betekent: eerst toestemming geven, goedkeuring van de huisarts aanvragen, daar gaat minimaal een week overheen, en dan blijkt de functionaliteit om een korte vraag te stellen niet afgenomen te worden door deze huisarts.

Het zorgt er inderdaad voor dat er minder contact opgenomen wordt met de huisarts. Maar niet om de goede redenen.
Je collega is daarbij alleen vergeten dat er al een heleboel van die apps bestaan, ook binnen Nederland, en het al lang geen uniek idee meer is.
Dat is jammer, want dat betekent dat je bij wisselen van huisarts of tussen huisarts en ziekenhuis meteen verschillende apps nodig hebt. Was mooi geweest als het MinVWS hier een oplossing voor zou hebben ipv allemaal commerciële bedrijfjes die hetzelfde doen.
Ik heb inmiddels BeterDichtbij moeten installeren voor het lokale ziekenhuis + een aparte voor de dermatoloog die een soort whitelabel variant daarvan gebruikt. De website van MijnGezondheid heeft ook regelmatig kuren, waardoor ik uiteindelijk voor de lokale apotheek & gezondheidscentrum ook hun MedGemak app heb geïnstalleerd.

Ondanks dat alles moest ik recent alsnog op Volgjezorg.nl toestemming geven om een herhaalrecept aan te kunnen vragen via die app. 8)7

[Reactie gewijzigd door Vyo op 24 juli 2024 01:46]

Huisartsbezoek is niet gratis, maar wordt 100% vergoed vanuit de basis zorgverzekering.
En gaat dus niet ten koste van je eigen risico (waar sommige mensen wel eens bang voor zijn en daarom hun bezoek uit- of zelfs afstellen).
Echter het kost wel degelijk geld en ons zorg systeem staat financieel zwaar onder druk. Er was laatst ook een nieuwsartikel dat het nu al een trend is onder huisartsen om steeds meer online consults te doen, simpelweg omdat ze de handjes en de centjes niet meer hebben om alles in persoon te doen.
Dat bestrijd ik ook niet. Daarom betalen we zorgpremie, ZVW-premie en andere belastingen.
De reden dat men niet gaat is omdat als de dokter iets voorschrijft, dit zelden tot nooit wordt vergoedt vanuit de verzekering. Ik heb sinds die wet actief is (verplichte verzekeringswet) en volwassen ben... nooit iets vergoed gekregen.
N=1 dus dat zegt me niks.
Heb je onderzoek waaruit dat blijkt?
Heb je nooit iets vergoed gekregen omdat je eigen risico á 385 nog niet op was? Of was het iets dat je per definitie altijd zelf moet ophoesten zoals een bril op sterkte?

Toen ik alleen af en een toe wat antihistamine nodig had voor m'n chronische huisstofmijtallergie kwam ik ook bij lange na niet in de buurt van die bijna 400 euro.

Als je wat hevigere of chronisch medicatie nodig hebt of b.v. de psycholoog een trajectje doet ben je daar echter in één keer doorheen.

Stoppen met roken is er ook zo eentje, ook niet heel vreemd als ik zie dat daar geen generieke middelen bij gebruikt worden, met een kuur Champix van het welbekende Pfizer is je eigen risico gelijk op. Daar zitten dan ook weer andere beperkingen op, max 1x per jaar en alleen X keer in de Y jaar.

Sommige zaken worden ook alleen gedeeltelijk vergoed, met name medicatie voor geestelijke gezondheidszorg heeft al jarenlang een eigen bijdrage deel tot 250 euro, los van dat "normale" eigen risico, "als het gebruikte geneesmiddel duurder is dan wat er vergoed wordt vanuit de basisverzekering".

Bij veel medicatie maakt het niet zoveel uit, maar er zijn ook zat gevallen waar de effectieve werking van hetzelfde medicijn van een andere fabrikant énorm verschillend kan uitpakken op een individu.

[Reactie gewijzigd door Vyo op 24 juli 2024 01:46]

Heb je daadwerkelijk het artikel gelezen of alleen de kop.
Uit het artikel:
Het telecombedrijf noemt de app in zijn persbericht geen vervanging voor huisartsen, maar een aanvulling. "De focus ligt op leefstijl, preventie en het beantwoorden van zorgvragen waarvoor een bezoek aan de eigen huisarts wellicht niet noodzakelijk is."
Ofwel. Het idee is, is dat het de huisartsen kan ontlasten voor zaken waar een bezoek niet nodig is.
en
Voor de app werkt Vodafone samen met het bedrijf Teladoc Health, dat al zorg op afstand aanbiedt.
Ofwel. Het is een abonnement bij Teladoc met dan gebrand voor Vodafone. Er zal geen data bij Vodafone komen, maar bij een bedrijf dat dit product al aanbiedt.

Dit is wat mij betreft niet gekker dan een ISP die een antivirus (veelal F-Secure) product aanbiedt.
De vergelijking van een isp met antivirus is echt niet te maken. Je provider heeft niets met jouw gezondheid te maken. Daarnaast zijn er legio alternatieven. Ik heb liever een of twee goede diensten dan een handvol graaiers die niet meer weten wat ze moeten doen om geld te verdienen.
Dat heeft je mobiele provider ook niet. Net zo min als dat je autodealer het niets aangaat waar je naartoe rijdt. Of dat Ziggo het niet aangaat wat voor software ik op m’n computer heb.

Vodafone is slechts een reseller voor een zorgaanbieder. Net zoals Mozilla een VPN-dienst verkoopt via het platform van een andere provider.

Als jij een alternatief heb voor een huisarts op afstand die gegarandeerd binnen twee uur reageert en 24x7 beschikbaar is, heb jij dus geen gebruik voor deze dienst. Dan hoef je hem dus niet af te nemen. Alice heeft iemand anders er wel een gebruik voor? Ik zou het ook niet weten.
Inderdaad! Wat een flauwekul. Er zijn zo veel initiatieven van mkb-bedrijven die zoiets doen, laat dit alsjeblieft niet een Vodafone ding worden.
Dat dus. En die beste persoon heeft ook een heel dossier over je. En het is handig dat dat up-to-date blijft.
Als er een spreekwoord achterhaald is dan is dat deze wel. Vrijwel ieder tech bedrijf die bij zijn leest is gebleven is gesneuveld.

Dat het vreemd is dat een bedrijf als Vodafone zo'n app uitbrengt is een ander verhaal.
Eens met dat je mee moet met je tijd. Maar dan moet je het wel in de goede volgorde doen.
Je kan als bedrijf eerst veranderen (andere missie, andere organisatie, etc), en daarna een andere "leest" aanboren.
Dat is prima.
Dan is het onderdeel van een strategie.

[Reactie gewijzigd door Zynth op 24 juli 2024 01:46]

Ze zijn niet de eerste: https://www.doktr.be/ => Proximus
Het is een app gericht op communicatie.

Daar deed Vodafone ooit iets mee volgens mij :)
Als je bereik hebt, dan kan dat meestal wel met Vodafone ja.

Overigens is non verbale communicatie ook een ding, dus voldoende verdienmodel voor Vodafone dan 8)7

[Reactie gewijzigd door iAR op 24 juli 2024 01:46]

@FrankSpin IDD
Daarnaast vindt ik het ook erg onpersoonlijk worden, contact met je huisarts via wat platte tekst en Tjah wat doet de telecomprovider achter de schermen.
Nog even en we hebben een App die meldt wanneer je moet Poep.. en Plass.
Vraag me werkelijk af wat men nog wel en niet kan zonder app. Heb al menig zien flippen omdat, of/ het net lag er uit/ of geen verbinding.
Een ding wat zeker vast staat is: de stekker eruit dan is het ook over en uit
Menig flipt nu al als de betaal/bank app er uit ligt.
Tjah het digitale internet wat in de jaren 90 de mensen dichter bij elkaar moest brengen :+ ieder is verward denk ik, was laatst in een grote winkelketen waar aller piepjes en belletjes gingen. Blijkbaar Associeren bezoekers deze geluiden met hun eigen phone, Heb menig zijn phone tevoorschijn zien halen (maar das weer een ander verhaal)

[Reactie gewijzigd door Jeroen hofman op 24 juli 2024 01:46]

Die app voor poep, plas en andere onzin is er allang en een van de grotere techbedrijven, Facebook.
Vodafone is slechts de uitgever, niet de producent :)
Het duurt bijna een maand voor ik een afspraak bij de huisarts heb, en hoor dat het bij andere net zo erg is.
Vaak wel een week later, waar je vroeger dezelfde dag nog kon komen.
paar dagen, Dinsdag gebeld, kon vrijdag terecht
Vervelende is dat je niet altijd je eigen huisarts spreekt, vervanger. zijn hier 4 vervangers
Daarnaast is het toch wel wat zorgwekkend wat ik hier en daar hoor, geen tijd een consult van max 3-4 minuten . Zo ook de uitstap in de hele zorgsector neemt toe.
Zo komen we ook rechters en advocaten te kort waardoor o.a huisarts zaken ook weer blijven liggen.
wat een onzin en als het te druk is krijg je die huisarts echt niet aan de lijn, maar gewoon iemand die kan googlen :) lijkt me geen goede ontwikkeling en wat moet een mobiele aanbieder hiermee.
Dit soort diensten zijn waarschijnlijk de reden waarom T-Mobile weg wil van een oude technische geassocieerde naam naar het aaibare Odido.
Wat me niet duidelijk is of de medische gegevens (het dossier) dan bij Vodafone draait, of bij die Teladic Health.

Ik zou dat toch niet zo prettig vinden eerlijk gezegd, het zijn wel heel vertrouwelijke gegevens natuurlijk. Hoe is hun beveiliging geregeld bijvoorbeeld?

En kan Teladic ook in het dossier van mijn eigen huisarts? Zeker voor mensen met een medische geschiedenis gaan ze anders toch veel informatie missen?

Ik zou toch zelf de voorkeur blijven geven aan een fysieke consult bij mijn eigen huisarts. Die kent mij, mijn geschiedenis en heeft mijn volledige dossier.
Hoe ik het interpreteer, is dat Vodafone 'slechts' een reseller/voorbode is van Teladic Health. Zoiets als dat Mozilla VPN eigenlijk Mullvad VPN is met een Mozilla-sausje. (ze maken gebruik van dezelfde backend, alleen is de frontend gebrand voor Mozilla)
Ah ok. Ik zie dat het een Amerikaans bedrijf is, met vestigingen in 130 landen, had nog nooit van ze gehoord.

Ik vraag me dan wel af of je een Nederlands sprekende dokter aan de lijn krijgt, of dat je het met een "call center dokter' uit bijvoorbeeld de VS, India, China, Vietnam etc moet doen.

Dat lijkt me namelijk voor de communicatie niet zo heel handig, niet iedereen spreekt vloeiend Engels bijvoorbeeld, vooral ouderen enzo, en laten die nu net bovengemiddeld vaak een arts nodig hebben.

Nog even los van andere praktische zaken of ze ons zorgstelsel / regelgeving bijvoorbeeld wel kennen, of de medicatie die we hier gebruiken (niet alle medicatie is wereldwijd identiek immers).

Nee, ik vind dit een zorgwekkende ontwikkeling in ieder geval. Ik zou het nooit gaan gebruiken.
In de tijd dat je je post had geschreven had je ook even op de website kunnen kijken ;-)
https://www.teladochealth.nl/over-ons/team/

Het is "gewoon" een zorginstelling, alleen online. Ik ga er vanuit dat ze gewoon aan de regels voldoen die gelden voor zorginstellingen.
Uiteraard, ik heb ook nooit betwijfeld dat ze zich daaraan zouden houden, dat lijkt me ook niet helemaal legaal als ze dat zouden doen. Dan hebben ze zo de Inspectie Gezondheidszorg op hun dak.

Maar ik heb via familie ervaring met soortgelijke teleconsulten (telefonisch, niet via app) bij praktijken van Co-Med bijvoorbeeld. Die hebben de praktijk van de huisarts van mijn ouders (ging met pensioen) overgenomen. Laten we het erop houden dat die praktijk er niet op vooruit is gegaan. Deze nomineer ik meteen tot "Understatement van de Eeuw".

Ze hebben ipv elke dag spreekuur nog maar één ochtend per week (3 uur) spreekuur op lokatie, en voor de rest moet je telefonisch contact opnemen en krijg je een tele-consult.

Als je fysiek gezien moet worden, dan moet je of volgende week (als ze weer onsite zijn in die 3 uur) langskomen, of je wordt soms naar een stad verder naar een wildvreemde huisarts die ook bij Co-Med zit gestuurd. In het geval van mijn ouders is dat drie kwartier rijden bijvoorbeeld. En die huisarts kan NIET bij hun dossier, dus kan ook niet heel veel want geen geschiedenis enzo.

En voor de duidelijkheid, die ervaringen met Co-Med zijn er héél veel, zoek maar eens op Internet. Het is echt niet alleen de praktijk van mijn ouders waar het zo gaat. Praktijken waar nooit meer iemand is. Praktijken die zonder bericht van de ene op de andere dag (permanent!) gesloten zijn. Telefoons die (ook voor teleconsulten!) opeens niet meer worden opgenomen. Etc...

En meer algemene ervaringen met (niet-medische) callcenters (want in feite is dit een callcenter, met in dit geval huisartsen) leert dat ze inderdaad in Nederland beginnen. Na een bepaalde tijd blijkt dat toch wel erg duur, en gaan er steeds meer diensten verplaatst worden naar lage(re) lonen landen. En dát is waar ik hier dus ook bang voor ben. Voor mij geen probleem, ik spreek voldoende Engels. Maar ik zie mijn ouders van in de 70 dat echt nog niet doen....

Dat, gekoppeld aan de vraagtekens rond je medische dossier en de beveiliging ervan, doet mij huiiveren voor dit soort diensten.

Ik denk niet dat dit de manier is waarop we met zorg (huisarts of anderszins) om zouden moeten gaan.

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 24 juli 2024 01:46]

Ja, ik las idd een en ander over Co-Med, maar uiteindelijk is dit gewoon een paraplu voor fysieke praktijken die daarnaast ook online diensten aanbied, toch?

Dit is wel een ander verhaal, er worden zover ik kan zien bijv. geen declaraties naar zorgverzekeraars gedaan etc.

Volgens mij zijn er best wel strenge regels mbt tot medisch advies, het lijkt me erg sterk dat dit naar het buitenland word geoutsourced. Dat het wellicht te duur word dat is denk ik een oprechte zorg.

Wat betreft dossieropbouw lijkt het me ook niet zo lastig, je kan contact opnemen voor een vraag of consult, maar als het complex of chronisch word dan moet je toch echt naar je huisarts. Ik kan me ook voorstellen dat deze artsen bijv. geen medicatie voor (mogen) schrijven. Qua beveiliging zijn daar gewoon afspraken voor in nederland, hetzelfde geldt dan voor een 'gewone' HIS.
schoenmaker blijf bij je leest

elke fatsoenlijke zorgverzekering biedt dit wel op een of andere manier aan
Elke fatsoenlijke zorgverzekering biedt dit wel op een of andere manier aan
Dan nog; mijn huisarts vertrouw ik veel meer dan mijn zorgverzekering. Voor laatstgenoemde ben je toch maar een nummertje en krijg je sowieso uitsluitend algemene tips en adviezen, waar een huisarts een advies op maat kan geven.
Alleen krijg je bij deze app niet zomaar te maken met je eigen huisarts. Ze selecteren 'eigen' huisartsen, waar je niet zomaar een relatie mee hebt. Die je achtergrond niet kent, niet zomaar toegang heeft tot eerdere medische gegevens en ook je eigen huisarts niet zomaar op de hoogte zal stellen.
Ja, dat is juist mijn hele punt: ik heb liever een op maat advies van mijn eigen huisarts, dan van een app van een derde partij, zoals mijn zorgverzekering of een app van een telefoonprovider.
Klinkt als de standaard gang van zaken bij de praktijk waar ik zit :P
Afgelopen jaar 2x keer snachts huisartsenpost moeten bellen. 45+ minuten in de wacht gestaan en het enige waar ze op uit zijn is of je nu langs moet komen of dat je maar lekker wacht tot de volgende werkdag van je huisarts. In het geval dat je niet langs hoeft te komen krijg je dan ook verder geen advies of hulp.

Mijn huisarts heeft sinds begin van dit jaar telefonisch spreekuur in de ochtend tot 11 uur ofzo wat al heel erg fijn is met hooguit 5min wachttijd. Maar als je dat mist kan je dus mooi minimaal een dag wachten. Wat ook zeker weer vervelend is op een vrijdag.

Dus ik zie zeker wel een gat in de markt. Of Vodafone daar dan het juiste bedrijf voor is heb ik ook zeker mijn twijfels bij.
Er is geen gat in de markt. Dit soort diensten bestaan al en veroorzaken en vergroten eerder juist het gat. Er zijn namelijk met het aanbieden niet spontaan exrra huisartsen, ze zetten artsen in anders dit soort tekorten hadden kunnen aanvullen. Maar door te kiezen voor het makkelijke geld (verplicht maandelijks aftikken ook al maak je er geen gebruik van) werken die artsen niet mee aan het bestaande stelsel. Hooguit kun je stellen dat er hiermee misschien minder beroep zal zijn op het bestaande stelsel, maar dat is met de constante toename en vergrijzing van de bevolking niet zomaar het geval.
"De focus ligt op leefstijl, preventie en het beantwoorden van zorgvragen waarvoor een bezoek aan de eigen huisarts wellicht niet noodzakelijk is."
Je kan toch naar je praktijk bellen (via Vodafone of anders) of daar op een andere manier op afstand contact mee zoeken, en de dokter(sassistent(e)) dat laten bepalen? :? Niet voor alles waarvoor je een huisarts(enpraktijk) kan benaderen is meteen een bezoek noodzakelijk.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 juli 2024 01:46]

Met dat laatste ben ik het soms mee eens.

Maar soms ook niet, zelf heb ik daar niet zoveel last van gehad, maar ik ken mensen (inclusief enkele in mijn familie) die dan echt beter af zijn met een bezoek, en die ook beter af zijn als de arts meteen adequaat handelt en niet zelf maar wat probeert, terwijl een eventuele oplossing voor de hand ligt (specifiek dat, anders als deze oplossing niet is)

Vervolgens kost alle gedoe eromheen (de maatschappij en de patient) meer geld en tijd (EN gezondheid van de patient) dan gewoon het meteen goed aanpakken.

Dus ja soms is dat laatste wat je noemt een goede oplossing, maar niet altijd.

te vaak gezien dat men je wil zien terwijl dat niet nodig is, maar wanneer dat wel wenselijk en beter is, dan ineens doen ze het per mail of telefonisch, te veel willekeur ermee.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 24 juli 2024 01:46]

Je verhaal snijdt wel hout, maar de gedachte bij een huisarts in ons zorgstelsel is om als een soort poortwachter te fungeren tussen patiënten en dure specialistische zorg.

De functie van een huisarts is om de ~95% van de gevallen die "uit zichzelf of met minimale interventie" over gaan tegen te houden en de 5% serieuze klachten door te verwijzen. Dat is een menselijk proces en daar worden fouten in gemaakt. En ja, dat kost geld en mensenlevens.

Het alternatief wat jij voorstelt is om te tornen aan die ~95% - maar dat is vrijwel onmogelijk zonder gigantisch toenemende zorgkosten, omdat de specialistische zorg erachter een veelvoud kost. Ook is daar vaak niet genoeg capaciteit dus je wilt zo weinig mogelijk dat systeem onnodig belasten.

Op een afstandje bekeken en met wat anecdotische ervaring lijkt het misschien alsof het allemaal veel efficiënter en beter kan, maar de realiteit is dat ons huisartsen-stelsel behoorlijk goed werkt! Dat "even" optimaliseren is niet zo eenvoudig als dat het soms lijkt.
Verbetering begint bij luisteren, en niet iedere arts (als wij het over zorg hebben) doet dat, en niet altijd zijn zorgkosten de reden (sterker nog, het niet luisteren zorgt met bepaalde artsen juist voor meer kosten in de zorg)

Het kan beter, en nee ik zeg niet dat je altijd een specialist voor nodig hebt, want vaak kan een huisarts het zelf en zelfs daar gaat het vaak al mis mee.

Specialistische zorg is duur en het is logisch dat de huisarts een poortwachter is, maar vaak kan de huisarts het zelf oplossen en zelfs dat gaat vaak mis.

Het hangt natuurlijk ook af wie je treft, dat is een algemeen probleem en niet puur zorg gerelateerd, er zijn mensen die beter treffen die meteen geholpen worden en er zijn mensen die gewoon nooit hulp nodig hebben.

Maar de zorg is tegenwoordig meer “je bent een nummertje” dan dat het “je echt wil helpen”

En nogmaals super voor mensen die nergens last van hebben of die een arts treffen die het beter doet (en van arts wisselen is niet altijd even effectief )

Maar er gaan te vaak dingen mis in de zorg omdat men niet luistert, het is niet “het voelt maar zo”, ik doel op gevallen waar dat echt zo is (want beide bestaan)

en ik weet dat het deels komt omdat in het verleden sommige mensen te snel naar de arts gingen

Maar het heeft geen nut om er verder over te hebben, nogmaals mensen die dit soort ellende niet mee maken kennen het probleem niet, en de discussies die daarop volgen zijn meestal ook minder leuk.

Daarnaast wijkt dit af van deze artikel, wat Vodafone doet is aan hun, of het een goed idee is terzijde.

Edit: voorbeelden weg gehaald, vanwege privacy

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 24 juli 2024 01:46]

Hebben veel huisartsenposten dit niet al zonder extra ervoor te hoeven betalen, zoals de "MedGemak" app, ook vind ik de prijzen behoorlijk behoorlijk aan de hoge kant voor een services die je waarschijnlijk niet vaak aanraakt tenzij je immuunsysteem niet aan de beste kant is.
Precies. Dit is wat MedGemak doet en dat werkt gewoon goed (bij mijn huisarts).
Inderdaad, en Mijngezondheid.net waar de app aan vasthangt
Schoenmaker blijf bij je leest. Warom gaat een telecomprovider zich bemoeien, ook al is het via een app beschikbaar maken van zorg, met medische applicaties. Ik vind dit enigzins zorgwekkend (no pun intended). Dit vind ik overigens van meer zelfhulp apps die je in contact kunnen brengen met een zorgverlener via een "dienst".

Edit: Kennelijk zijn er veel mensen die aan de schoenmaker denken :+

[Reactie gewijzigd door MR_VIPER op 24 juli 2024 01:46]

Zou mooi zijn als de redactie een reactie van de Landelijkse Huisartsen Vereniging of een gelijkwaardige organisatie kan verkrijgen om te horen hoe hier vanuit de branche over gedacht wordt!
Mooi dat er een app komt en dat een telecomprovider er van overtuigd is dat er een markt voor is, maar wat zijn de implicaties. Het kan een verlichting zijn voor huisartsen, zeker, maar ongetwijfeld zijn er ook risico's zoals onjuiste diagnose met mogelijk gevolgen later.
Vodafone wordt een zorgverzekeraar met diverse contracten en geeft daarbij een telabbo kado O-)
"Met Unlimited krijgt je onbeperkt telefonisch consult van je huisarts!"

De naam "Red together" krijgt voor mij ook een andere smaak nu...
Hoe ik het artikel en de site lees, is dat je in contact komt met een huisarts, maar dan één op afstand. Zover ik weet is de term huisarts een beschermde term, dus het zal niet een verpleegkundige zijn met een cursus 'huisarts op afstand' (alle respect voor de verpleegkundigen natuurlijk :) )
Commercialisering van de zorg is in volle gang. Google maar eens op Co-Med en Centric Health en dan wordt wel duidelijk wat dat voor uitwerking heeft.

Linkjes:
https://eenvandaag.avrotr...een-chaos-in-de-praktijk/

https://www.lhv.nl/nieuws...redase-co-med-praktijken/

https://www.bd.nl/waalwij...en-overgeleverd~ac670f04/

https://www.omroepbrabant...huisartsenzorg-te-leveren

[Reactie gewijzigd door p00n op 24 juli 2024 01:46]

Ik denk dat we met ons allen hier in een bubbel zitten. Wij zouden dit inderdaad nooit gebruiken maar ik ga er vanuit dat Vodafone dit voldoende heeft onderzocht en er dus wel degelijk mensen zijn die dit handig vinden.

Een huisarts op afstand is weliswaar een zorgelijke zaak. Een huisarts is (in de ideale omstandigheden) juist iemand die jou persoonlijk kent en jouw dossier niet hoeft te lezen omdat er een professionele relatie is tussen patiënt en huisarts.
Een huisarts is (in de ideale omstandigheden) juist iemand die jou persoonlijk kent en jouw dossier niet hoeft te lezen omdat er een professionele relatie is tussen patiënt en huisarts.
Helaas is het zelden een ideale omstandigheid. Mijn ervaring is dat de huisarts tegenwoordig vaak iemand is die ter plekke dingen opzoekt online en de websites minder goed leest dan ik zelf (als in, ik heb ze precies dezelfde webpaginas die ik zelf al had gevonden zien openen vanuit een Google search en in hun vluchtigheid details zien missen waar ik ze op heb moeten wijzen). Helaas ook niet bij slechts 1 of 2 huisartsen gebeurd :') .

Voor de goede huisartsen niets anders dan respect, want ook die zijn er echt wel en ze krijgen alles over hun heen en worden vaak nog op neer gekeken ook. De slechte verpesten het daarin echt voor de goede. Nou kom ik sowieso al niet zo vaak bij de huisarts, en als ik ga is er ook echt wat aan de hand. Maar omdat bovenstaande zo vaak is gebeurd kom ik er eigenlijk enkel nog voor routine dingen en doorverwijzingen. En ben ik blij dat ik steeds meer specialisten mag zien zonder doorverwijzing.

[Reactie gewijzigd door Cambionn op 24 juli 2024 01:46]

Dit product is dead on arrival. Vooralsnog exclusief voor Vodafone klanten, drie tiers waar extra kosten aan verbonden zijn, een telecombedrijf wat tot nu toe nul associatie heeft met de gezondheidszorg... Waarschijnlijk zullen ze binnenkort de boel opengooien voor meer mensen, en over twee jaar stoppen ze de dienst vanwege een te laag gebruikersaantal. Ik heb echt nul vertrouwen hier in.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.