Resident Evil 4-remake is meer dan drie miljoen keer verkocht

Van de onlangs uitgebrachte remake van Resident Evil 4 zijn meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. Dit wereldwijde verkoopaantal van de survivalhorrorgame is twee dagen na de release al gehaald.

Capcom schrijft dat het verkoopaantal van ruim drie miljoen geldt voor de PS4, PS5, Xbox Series X|S en de pc. Waar de remake na twee dagen al drie miljoen keer is verkocht, deed het originele Resident Evil 4 er bijna een jaar over om dat verkoopcijfer te halen. Het origineel stamt uit 2005 en kwam aanvankelijk alleen op de PlayStation 2 en de GameCube uit en dus op minder platforms dan de remake.

Volgens Capcom zijn er sinds de eerste Resident Evil-titel uit 1996 in totaal 135 miljoen exemplaren van titels uit de franchise verkocht. Dat aantal gold tot en met 31 december vorig jaar, dus met de verkopen van de Resident Evil 4-remake zal het huidige aantal waarschijnlijk al rond de 140 miljoen zitten.

Tweakers publiceerde onlangs een review van de de Resident Evil 4-remake. Niet alleen ziet de game er een stuk mooier uit dan het origineel van bijna twintig jaar geleden, maar er zijn ook de nodige andere veranderinen in de gameplay doorgevoerd.

Door Joris Jansen

Redacteur

29-03-2023 • 15:43

49 Linkedin

Submitter: Xtuv

Reacties (49)

49
49
20
1
0
14
Wijzig sortering
Deze game is samen met de Metroid Prime Remaster een voorbeeld van hoe het WEL moet. De game blinkt op alle platformen uit in graphics en peformance icm gameplay elementen.

Zelfs op de last gen consoles zal de ervaring zijn zoals je kunt verwachten met als lelijke eend de resolutie modus van de ps4 pro, die te vaak onder de 30fps schiet (digital foundry)

Een recent voorbeeld van een PC poort hoe het NIET moet is de last of us part 1 met shutter compilation tijd van 2 uur en zware sub par peformance en crashes. En voila je bent over je 2 uur refund tijd heen van steam.

Deze game zou ik zomaar eens twee keer kunnen gaan kopen. (pc en ps4pro)

edit : niet TLoU 2 maar part 1 :+

[Reactie gewijzigd door HanG-BuiK-ZwijN op 29 maart 2023 16:05]

Zijn de afgelopen jaren meer games uitgekomen die laten zien hoe het wel moet. In deze franchise waren RE 1 en RE 2 ook al erg sterke remake's. Op mijn Switch mag Links'Awakening Switch er ook zijn. Grap is dat die door Nintendo een remaster wordt genoemd maar ik vind dat meer remake dan remaster.
Ze hebben toch alleen remakes gemaakt van 2 en 3? Ik heb me altijd eigenlijk afgevraagd waarom 1 was overgeslagen...
Re1 is ook remastered, alleen niet zo mooi als re2/3
Precies dat, dat was een remaster, 2/3/4 zijn compleet opnieuw gemaakt.

Zal waarschijnlijk toch de reden zijn, maar toch jammer.
Re1 is toen de tijd echt ge-remaked voor de GameCube.
Ah, check! En die hebben ze blijkbaar later weer geremastered.

Zou een disclaimer bij elk van de RE games moeten zitten:

no milk cows were harmed during the making of this game }:O }:O }:O }:O }:O }:O }:O

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 30 maart 2023 09:37]

Ze mogen van mij RE1 wel dezelfde remake treatment geven als deel 2, de oude is idd een remake en weer een remaster maar ook al weer sterk verouderd.
En Dead Space niet te vergeten :)
Deze game is samen met de Metroid Prime Remaster een voorbeeld van hoe het WEL moet. De game blinkt op alle platformen uit in graphics en peformance icm gameplay elementen.
Vorig jaar Metroid Prime nog gespeeld met een NGC emulator, aangezien er helemaal niets bekend was over de remaster. Deze ga ik aankomend weekend aanslingeren, en speel ik m gewoon nog een keer. Metroid Prime is toch wel een meesterwerk van die tijd.
Sony moet niet meer Iron Galaxy inhuren om ports te maken. Zijn echt één van de slechtse in de game industry. Snap niet waarom Sony niet Nixxes de port heeft laten doen, terwijl ze die juist hebben overgenomen
Inmiddels is er al een CyB1K backport uit die helemaal tot aan Firmware version 5.05 gaat voor de PS4 Pro.
En met GoldHen Cheats Manager is er ook al een cheat beschikbaar.
Er was niks mis met de orginele game. Het zal nog steeds wel een goede ervaring zijn. Wat ik minder vond aan de orginele game waren de extra games naast het spel.

Ze kunnen wellicht meerdere oudere classics oppoetsen..zoals Tomb Raider (daar zijn al speelbare stukken online ergens), Metal Gear Solid en Splinter Cell.
Splinter Cell Remake is al bevestigd en over MGS gaan ook al langere tijd de geruchten dat er een remake in ontwikkeling is.
Ik vraag mij wel af in welke kwaliteit. Hideo Kojima is al een tijd weg bij Konami en we weten allemaal wat er daarna gebeurd is (ze gaan zich meer focussen op mobile + de staat van MG survive...).
Je bedoeld assignment ADA en Separate ways? Die vond ik ook minder, hopelijk brengen ze deze vernieuwd uit als gratis DLC.

Mercenaries vond ik wel echt heel tof, hopelijk komt deze mode ook snel!
Goed nieuws! In geen jaren meer zoveel plezier beleefd aan een videogame.
Remake is zo trouw aan het orgineel, dat ik gewoon mijn upgrade path uit 2005 voor wapens, kan gebruiken in dit spel.
Anoniem: 450173
29 maart 2023 15:56
Do you want more remakes? Cause this is how you get more remakes.
Mensen klagen er vaak over, maar zolang mensen het kopen en er een markt voor is dan worden deze gemaakt. Ik speel ze met veel plezier, dus ook ik heb hem met release gekocht.
Als een game ook oud genoeg is heb ik er geen probleem mee, 20+ jaar is de moeite waard. zeker bijvoorbeeld Zelda links awakening en Crash Bandicoot 1-3 zijn een goed voorbeeld hier van. Maar Last of Us die een release had op PS3, PS4 EN PS5 geeft wel een uitmelk gevoel. Er zijn ook nog genoeg spellen van de PS1 met de oude software rendering vierkante blokken die ik best wel op current gen zou willen zien. (Kings Field 1-3, Parasite Eve 1 en 2, Mega Man Legends, Dino Crisis)
Resident Evil 4 had een release op de ps2 (Origineel), ps3 (remaster), ps4 (Remaster) en nu op de ps5 (Remake).
Correctie, eerst uitgekomen op de Gamecube, daarna met wat extra content verschenen op de PS2. :)
(Kings Field 1-3, Parasite Eve 1 en 2, Mega Man Legends, Dino Crisis)
Allemaal dooie franchises waar de devs niks meer mee doen. Zo dood dat ze niet eens de moeite willen nemen om te remaken of masteren. Er was overigens bijna een Megaman Legends 3 totdat Capcom zei "hahah toch niet, gecancelled! :P" Ze houden zich dan ook liever bezig met RE remakes.

En misschien wist je het niet maar er was een derde Parasite Eve game op de PSP, The Third Birthday. Maar die geeft qua verhaal weinig met de eerdere games te maken. Aya en Kyle komen erin voor maar dat is het dan ook. Om een of andere reden hadden ze Aya echter veranderd in een bang meisje met geheugenverlies ofzo, een schril contrast met de stoere sexy vrouw uit de eerdere games.

En vooruit, er was ook een derde Dino Crisis maar naast een lauwe ontvangst was die om een of andere reden exclusief op de Xbox, wat de verkoopcijfers natuurlijk ook niet hielp...
Je kan een remake of reboot ook gebruiken om de IP nieuw leven in te blazen. Zo ben ik wel benieuwd naar de nieuwe Lords of the Fallen reboot. Hopelijk pakken ze het goed aan.
Kings Field is de voorloper van de souls series, veel wapens die in dark souls 1-3 zitten komen ook direct uit Kings Field dus verre van een dooie franchise.
Parasite eve word al een tijdje naar gehint dat die een remake krijgt en ja wist van het derde deel, heb ze allemaal nog origineel liggen in de kast. (zelfde als alle dino crisis delen)

[Reactie gewijzigd door HADES2001 op 30 maart 2023 10:30]

Ik bedoelde niet de hele franchise maar alleen King's Field. De laatste main game uit die serie verscheen in 2001 (2003 in europa). Dat is in mijn ogen niet echt meer levend te noemen. Ik bedoelde het verder niet slecht, ik heb niks tegen King's Field. Parasite Eve betreft had ik ergens wel iets gehoord inderdaad dat daar iets van zou komen, da's natuurlijk goed nieuws. Ik hoop dat ik het nog interessant vindt als het echt komt, want Square doet me eerlijk gezegd niet zoveel meer.

Overigens wist ik niet dat je al bekend was met Parasite Eve, toch wel een redelijk onbekende serie in europa.
Toch hoop ik op een Dino crisis 1 (of beter nog 2) remake of een compleet nieuwe Dino crisis. Zoveel potentie en past mooi in het Resident evil straatje qua gameplay en sfeertje :).
Als ze zoiets met evenveel liefde als deze RE4 remake behandelen, zou dat best een hit kunnen zijn denk ik.
Ik zie het liefst geïnspireerde nieuwe IP's, maar remakes/remasters van goeie games vind ik veel beter dan de zoveelste 'nieuwe' repetitieve open-wereld game.
Inderdaad, liever goed gejat dan slecht bedacht. En gejat is natuurlijk nu niet geheel van toepassing.
Ik wil zeker meer remakes. Wat mij betreft krijgen alle goede games van > 20 jaar oud een remake.
Zelf nog telkens bezig met de remake op de Quest 2:

https://www.oculus.com/experiences/quest/2637179839719680/

Ben benieuwd naar deze, ga ik hierna ook meenemen.
Die van jou is geen remake. Het is RE4 van 2005 maar dan met VR gameplay.
Ik geeft het een verkeerde naamgeving inderdaad, remaster in dit geval. (Remakes en remasters zijn de norm tegenwoordig)
Ook niet. Nogmaals: Het is RE4 van 2005 met VR gameplay. Het ziet er soms slechter uit dan het origineel.
Overal wordt het een remaster genoemd, inclusief door Meta. Hoe is het geen remaster? Remaster kan ook overhaul qua controls zijn. Remaster is niet puur visueel. Het is niet gewoon een copy-paste met een paar custos controls. Alles is op VR ingesteld.
oh, nu ben ik benieuwd hoe de VR versie is. Ik heb half life - Alyx gespeeld, en die was super tof. Dus ben altijd op mijn hoede omdat ik dan bang ben dat de rest tegen valt
Zelf heb ik ook Alyx gespeeld, maar ik vermaak me zelfs uitzonderlijk met Half Life 2 VR mod. Zit goed in elkaar voor een mod op zo'n oude game.
Zou capcom levensfatbaar zijn als ze niet elke generatie een nieuwe RE4 uitbrengen. Ik vind het wel knap als game om zo winstgevend te kunnen zijn.
Alleen al een relatief goede VR port op 1 platform: 11.070 beoordelingen, waarvan 93% 4 sterren en hoger (87% 5 sterren).

Lijkt me voor een niche platform toch al een aardige hit.
Ja, met Monster Hunter houden ze het hoofd ook wel boven water.
Monster Hunter World vond ik persoonlijk anders echt een bagger spel...
Maar dat lag ook voor een groot deel aan mezelf omdat ik mij kapot ergerde aan de controls en deels ook aan het spel dat het tijdens launch week bijna onmogelijk was om in een party te komen met vrienden zonder daar eerst 20 handelingen voor hoeven uit te voeren... En nog erger, dat ELKE missie weer te moeten herhalen...
Allemaal leuk die remakes als je het spel nog niet gespeeld hebt.
Voor mij hoeft het niet ik zie liever een nieuw spel.
Als ik in het verleden geen interesse had nu ook niet..
Ik heb de laatste twee delen gespeeld, en het verhaal liep door tussen de twee delen.

Is het aan te raden om voor dit deel ook een eerder deel te spelen, of meerdere?
Ik hoef niet elk detail te herkennen, maar als het nodig is om de context van het verhaal te begrijpen speel ik liever eerst een eerder deel.
Alleen als je de achtergrond van Leon en Ada wat beter wil begrijpen zou je Resident Evil 2 kunnen spelen. Het verhaal van Re4 staat naar mening alleen wel dus danig los dat je geen ander spel hiervoor hoeft te spelen.
Het is echt een hele brakke pc port.
Meerdere crashes met een goed systeem rtx3080
en ja alles draait er verder ok op in nieuwe games.

de steam deck is erg slecht terwijl 7 en 8 als een zonnetje draaien.
oprecht niet meer dan 40 euro waard. gelukkig ook niet meer betaald ervoor, deze gaat voor nu in de ijskast en ik ga hem pas spelen over een paar maanden. net zoals die harry potter game, echt niet acceptabel.
Die van mij draait prima op een 3050 laptop.
Zou het mogelijk een vervelijkaardig probleem zijn? Ik ving ook terloops bij hogwarts legacy op dat vooral 3080s aparte crashproblemen hebben/hadden (heb zelf zowel de game niet als dat ik nu een 6900xt draai als gpu)

Zou het fijn vinden als je bij een reactie als deze een summier overzicht van je specs wil meegeven (cpu, ram hoeveelheid en liefst ook gpu driverversie)
Als genoeg mensen dat doen geeft dat anderen ook meer inzicht :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee