TP Vision introduceert miniled-tv's met helderheid van 1000cd/m²

TP Vision heeft niet alleen nieuwe Philips-oled-tv's voor 2023 aangekondigd, maar ook nieuwe lcd-tv's. Daaronder bevinden zich twee modellen die voorzien zijn van een miniledbacklight en die een piekhelderheid van 1000cd/m² halen. Deze modellen krijgen Saphi als besturingssysteem.

Het gaat om de PML9308 en de PML9008, die beide over een miniledbacklight beschikken. High-end televisies met een dergelijk backlight halen doorgaans hogere helderheden dan oled-tv's, maar de genoemde 1000cd/m² is een stuk lager dan de helderheid die de eveneens aangekondigde OLED+908 haalt. Dat model moet door de integratie van een micro-lens array een helderheid van 2100cd/m² halen, ook al zal dat in de praktijk en bij de reguliere beeldmodi aanzienlijk lager liggen. Het is onbekend hoeveel individueel dimbare zones de twee nieuwe miniledmodellen hebben.

TP Vision geeft deze twee Philips-tv's de marketingnaam The Xtra mee en zegt met deze reeks miniledprestaties toegankelijker te willen maken. De 9308 komt uit in 55 en 65 inch, terwijl de 9008 beschikbaar komt in 55, 65 en 75 inch. Beide modellen beschikken over de zevende generatie van de P5-beeldprocessor en MediaTeks Pentonic 1000-chip en ondersteunen Dolby Vision bij 4k-resolutie en 120Hz. Het is niet duidelijk of de televisies een ips- of VA-paneel hebben; TP Vision suggereert dat de 9308 een beter paneel heeft dan de 9008. Duidelijk is wel dat de 9308 een beter geluidssysteem heeft. De televisies beschikken niet over Google TV of Android TV; het OS is een doorontwikkelde versie van Saphi, een eigen systeem dat op Linux is gebaseerd en erg op Google TV lijkt. De twee modellen komen vanaf de herfst beschikbaar voor nog onbekende prijzen.

De Philips 8808 en rechts de 9008

Daarnaast komt TP Vision met lcd-tv-modellen die weer iets lager worden gepositioneerd: de PUS8808 en de PUS8508. Deze midrangemodellen worden aangeduid met naam The One. Die marketingnaam is in voorgaande jaren ook gebruikt door TP Vision en moet duidelijk maken dat deze tv's over zo ongeveer alle essentiële features beschikken. De 8808 heeft een 120Hz-paneel, terwijl de 8508 niet verdergaat dan 60Hz. De 8508 kan wel 4k120-materiaal afspelen, wat gepaard gaat met een halvering van de verticale resolutie. Beide modellen krijgen Google TV en beschikken over de de P5-processor en Pentonic 1000-chip, die ook in de hierboven genoemde miniled-tv's zitten. De 8808 komt uit in beeldformaten van 43, 50, 55, 65, 75 en 85 inch, terwijl de 8508 beschikbaar komt in 43, 50, 55, 65 inch. Deze Philips-tv's zijn vanaf mei beschikbaar.

Door Joris Jansen

Redacteur

08-02-2023 • 14:23

65 Linkedin

Reacties (65)

65
64
10
1
0
49
Wijzig sortering
Zo tussen oled en miniled, voor tv-toestellen dus op wat ruimere afstand.
Waarom zou ik voor een miniled gaan?
Waarom zou ik voor een oled gaan?

Daarbij denk ik ook aan zaken als houdbaarheid: Mijn huidige philips tv uit 2008 (uitvoering: Philips Cineos 42PFL9603D Zwart) gebruik ik vooral nog voor het beeld en het (basis) geluid. Daar mankeert nog helemaal niets aan. Al staat daar voor films een goede geluidsinstallatie bij.

Overigens, als budget geen issue is, zal het bijgaande geluid-systeem een de computer-techniek mij meer naar de oleds uit het andere bericht trekken. Maar als het beeld van miniled beter is, dan kan dat mij overtuigen om voor geluid en computertechniek/ontvangst bij de huidige installatie te blijven.
Oled is vooral erg kwetsbaar voor direct zonlicht, dus zeker niet in alle kamers handig. Daarnaast verliest Oled detail in donkere gebieden van de weergave, maar ik weet niet miniled daar heel veel beter presteert. Miniled is afaik verder wel echt een stap onder oled qua maximaal contrast/beeldkwaliteit omdat het geen verlichting op pixelbasis is.
Verliest detail in donkere gebieden? nog nooit gezien, de zwartwaardes zijn een stuk beter dan LCD, films met name in HDR zijn bedoelt om zo donker te zijn, menig Nederlander heeft bij LCD TV te vel staan waardoor ze zaken zien in de film wat niet de bedoeling is, OLED gaat daar goed mee om.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 8 februari 2023 14:46]

Ben ik het ook mee eens. Het klopt veel beter en het lijkt ook vergelijkbaar met goeie CRT's van vroeger. LCD's introduceerden veel te lichte donker/grijs waarden waardoor men dit als normaal is gaan ervaren, meestal zichtbare details die je normaal eigenlijk helemaal niet eens hoort te zien. Daarnaast is het ook zo dat als ik het effect van een LCD terug zou willen op mijn LG OLED ik heel gemakkelijk de donkere waardes kan boosten zodat we weer terug zijn bij de LCD stijl. Ik hoor veel over black crush etc. maar ben het er niet mee eens en heb dit ook nog niet als zodanig ervaren. Volgens mijn beleving is het een veel correctere weergave, blijkbaar moeten veel mensen wennen aan écht zwart. :)

[Reactie gewijzigd door BruT@LysT op 8 februari 2023 14:56]

Als ik in mijn directe omgeving kijk, staan de meeste tv's gewoon op de fabrieksinstellingen, oftewel: te fel, te verzadigd en met alle filters en trucjes op max. Dan maakt het geen r**t uit of je LCD, OLED, QLED, Kwantumdot, of minLED hebt, het ziet er allemaal niet uit (en het klinkt ook nergens naar, want geld voor goede audio wil blijkbaar niemand uitgeven).

Ik chargeer natuurlijk enigszins, maar over het algemeen zie ik bijna nergens een natuurgetrouw beeld, zoals de regisseur het bedoeld heeft. Er zijn mensen die het beeld accepteren zoals de tv uit de doos komt, en anderen passen het aan naar eigen wens. Slechts weinigen calibreren het beeld, of stellen deze dusdanig in dat het de werkelijkheid benadert. Tweakers hier zijn natuurlijk de uitzondering, dus voel je niet aangesproken ;)
OLED,s staan vanuit fabrieksinstellingen al redelijk en wanneer de TV HDR content ziet gaat het vrijwel altijd wel goed, moet het geen bagger film zijn met zeer lage bitrate.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 8 februari 2023 15:44]

Ik kom bij genoeg mensen die hun tv op dynamisch/levendig, standaard of AI hebben staan. Pas wanneer je een modus zoals Filmmaker of Expert kiest staat je tv goed ingesteld. Uiteraard mag je ook voorkeuren hebben, maar natuurgetrouw is het niet.
In algemeen gaat dit best goed tegenwoordig, de TV vraagt ook in begin van staat die in de winkel of thuis.

Bij gebruik van de coax aansluiting stelt de TV zich al juist af en als je een HDMI poort gebruikt komt de vraag, mja als je het negeert of fout kiest is de kwaliteit iets minder inderdaad.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 8 februari 2023 19:33]

Nou dat je tv gelijk goed staat als je Filmmaker of Expert settings kies klopt helaas niet.

Er zijn meer zaken zoals Gamma &CMS die ook goed moeten staan oftewel het toestel moet wel goed gekalibreerd zijn,en geen halve Calibratie wat de Mediamarkt doet(alleen maar Sdr calibreren)
Mee eens. Maar beter dan de standaard beeldmodi die als ‘goed’ worden beschouwd. Met de Filmmaker en ISF-modi kom je al een heel eind.
zoals de regisseur het bedoeld heeft.
Dat is ook niet waarop we calibreren. Sommige regisseurs willen oververzadigde kleuren.

Maar lang niet alle TV's zijn slecht gecalibreerd denk ik. En vanwege omgevingslicht worden instellingen ook nog wel eens aangepast. Niet dat het beeld dan natuurgetrouwer wordt maar wel zichtbaarder.
Ben ik het ook mee eens. Het klopt veel beter en het lijkt ook vergelijkbaar met goeie CRT's van vroeger.
Weet je dat het hier over zwartwaarden gaat?

Oude CRT's hadden vaak prachtige kleuren. De scherpte was wat minder, en zwart was hooguit grijs. Maar we waren niks gewend, dus vonden we het prima.

OLED staat bekend om perfecte zwartwaarden, beter dan wat LCD's en CRT's kunnen produceren.
Ja je hebt gelijk dat crt's ook nog wel behoorlijk grijs kunnen zijn, hoewel ik de laatste trinitron monitoren rond het jaar 2000 wel erg goed vond op dat gebied. Ik doelde eigenlijk meer op de gamma curve rond donkere waarden, daarmee komt een OLED veel meer in de buurt van een CRT.
Dat was nog in de 240/360P tijd, scherpte was gewoon niet mogelijk en kwam pas bij 720P/1080P en waren al LCD,s.
Als je 360P materiaal op een LCD gaat bekijken ziet er ook niet uit en kun je beter een CRT pakken die scherper is verhoudingswijs.

Puur omdat het niet native is en upscaling werkt niet zo goed als het zo ver terug moet, ik doe nog aan retro games en een LCD ziet er niet uit vs CRT op zeer lage resolutie,s.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 8 februari 2023 19:36]

Ik heb toevallig recent wat research gedaan, de zwartwaardes zijn inderdaad veel beter (oneindig contrast enzo), maar schijnbaar kunnen de pixels niet perfect vanaf helemaal zwart naar bijvoorbeeld 99% zwart. Maar wat ik nu zo lees kan het ook worden veroorzaakt door andere dingen zoals compressie van het bronmateriaal, dus nu twijfel ik een beetje.
Ik denk dat je op 'black smear' doelt wat je ook bij OLED VR schermpjes ziet. Als je op een HTC Vive(bijvoorbeeld) het via een truc voorelkaar krijgt om zwart echt 0,0,0(RGB) te laten zijn dan kost het enige tijd om de zwarte pixels weer in te schakelen. Je krijgt dan een soort omgekeerd ghosting effect(dus in plaats van nalichten is het dan 'nadonkeren';) ).

EDIT: Hier een Steam topic over waarom 'zwart' op een HTC Vive OLED dus geen écht zwart is:
https://steamcommunity.co...ions/0/343787920125038032

Volgens mij lukt het niet om dit op mijn LG na te bootsen, maar ik weet dus ook vrijwel zeker dat zwart daar niet 100.00% zwart zal zijn(om bovengenoemde reden). Tenzij de techniek heel anders is, maar de refreshrate is zelfs hoger(120Hz vs 90), dus kan bijna niet anders. Niet dat dat mij echt boeit, Wat mij wel boeit is dat hij op standaard instellingen te fel is(ja ja, die mensen zijn er ook) en ik dus vermoed dat ik daarmee de donkerste kleuren 'crush'. Misschien ook wel niet, maar je te fel wil ik hem sowieso niet, dus wil ik het eigenlijk niet weten. ;)

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 8 februari 2023 16:38]

Plus de standaard banding die je gratis bij een OLED krijgt. Maar ik ben benieuwd hoe dat voor andere relatief nieuwe technieken geldt die niet LCD gebaseerd zijn.
Standaard banding? Kun je dit nader toelichten want deze begrijp ik niet helemaal.
Verschillende verticale (of horizontale) lijnen in donkere scénes (zeker HDR) waarbij de ene band (letterlijk lijn, strip, band) van het scherm donkerder is dan de gene ernaast. Zie OLED banding bijv. via Google. Soms wordt het beter, maar na 1.5 jaar een OLED TV heb ik enkel het idee dat het slechter wordt.

En met standaard bedoel ik dat aldus fora zo'n beetje elk OLED paneel wel een zekere mate van banding heeft. De een erger dan de ander. Als ik een ander quote is het een ticket uit de loterij met sommige panelen.

[Reactie gewijzigd door thomasv op 8 februari 2023 14:53]

Hmm, interessant. Ik heb dit tot op heden nog niet gezien maar heb ook maar ervaring met één OLED TV en heb dus totaal geen referentiekader op dat vlak. Ik gebruik mijn TV uitsluitend aan de PC, spellen die HDR ondersteunen in 12bit RGB lijken prachtig. HDR films zijn wel een mixed bag, maar dat komt ook omdat de kwaliteit per download nogal kan verschillen :X . Ik heb wel een redelijk goeie versie van Topgun Maverick bekeken (zo'n 70GB), en daar heb ik geen banding kunnen waarnemen en de HDR was zeer goed. Dus ligt het nou werkelijk aan het paneel of is het de content? Windows 11 desktop zelf ziet er ook toppie uit en ben toch wel behoorlijk kritisch. Het enige wat ik wat vervelend vind is dat mijn paneel aan de onderkant zeer subtiel een paarse tint vertoont en dat het wat lastig is om de witwaarden goed te krijgen. Ik vind het verschil tussen wit en lichtgrijs te klein, dat is op een goede IPS monitor een stuk beter. Ik kijk nu SDR content met 18% brightness en dat is al een stuk beter, misschien was alles gewoon te fel voor mijn ogen. Ik hoop niet dat ik ineens nog meer van die vreemde dingetjes ga zien want dat kan behoorlijk irritant worden, zeker voor zo'n dure TV... Ach niets is perfect, ben er alsnog wel heel blij mee, vooral HDR en 120Hz VRR is wel echt heel nice voor gaming.
Ben het met je eens, heb 2 oleds van LG, 1tje met 3d van 2016, nog steeds top, de andere 2019 model 120hz VRR ook met gaming nergens last van. Maar het maakt wel uit welke content. Meestal lijkt de SDR versie beter, behalve als je inderdaad versies hebt van 1:1.
Heb jij dit al meegemaakt? Of is het enkel van horen.. Want ikzelf heb nog geen inbranding ondervonden en de tv is al 4j oud
Geen inbranding, banding. En ja, dat heb ik op mijn OLED
Same hier. Soms best vervelend, aangezien paneel dan niet uniform is.
Is dit een bekend fenomeen van OLED? Want bij mij lijkt alles nog wel heel egaal, in windows heb ik vaak solid color backgrounds en dat ziet er wel heel egaal uit. Maar ik heb ook wel een behoorlijk recente LG C2, misschien dat dergelijke kinderziektes inmiddels zijn verdwenen? Ik hoop in elk geval dat het niet ineens iets is wat later ontstaat ofzo...
Geen idee, maar volgens mij hebben de grotere formaten er wel meer last van. Heb zelf een B2 77 die dit issue heeft. Zeker met bijv grijs.
Om wat voor soort content hebben we het dan, HDR film, of doet dat er niet toe? Zou je me een voorbeld kunnen geven in welk scenario dit vooral opvalt, dan zal ik vanavond eens even goed kijken.
Nee HDR maakt niets uit, heb bijv Apple TV met Youtube app grijze achtergrond is simpelweg niet uniform en ziet heel lichtjes strepen. Verder niet heel extreem storend. Wel jammer.
Best jammer, de eerste keer dat ik iemand daar over hoor, ik heb het zelf thuis ook niet.
Mijn Philips POS 9002 heeft ook banding. Je ziet het vooral met midden tot donkergrijs egaal en statisch beeld bij mij. Ik zie het dus vooral bij game menu's of statische dingen die een tijdje op het scherm staan ofzo.

Bij bewegend beeld heb je er amper last van (tenzij je een scene hebt die totaal erg grijs is).

https://www.reddit.com/r/..._vertical_banding_out_of/
Ik had op mijn Philips LCD ook last van banding. :)
Vermoed zelf dat dat komt door de automatische beeldvulfunctie, soort van afgeplatte cylinder projectie.
Die zorgt er toch voor dat linker en rechterzijde verticale banding kregen.
Kan echter niet zeggen wanneer het echt opvallend werd, deed er 14 jaar mee :)
Wanneer gebruik je zo'n functie eigenlijk? Voor oude TV content ofzo, 4:3 naar 16:9? Dat zou ik nooit gebruiken, wil altijd 1:1, zelfs al zou de content 4:3 zijn dan heb ik liever zwarte balken links en rechts.
OLEDs waren altijd minder fel dan LCD schermen. Maar veel hangt van het specifieke model af. Dit LCD-scherm met miniled-backlighting kan helemaal niet zo heel fel, en de nieuwe OLED schermen juist wel. Dan kan een specifiek oled scherm dus beter zijn in direct zonlicht dan een miniled-scherm.
Zo waren sommige OLEDs niet zo goed in detail in donkere scènes, maar bij nieuwere modellen is ook dit verbeterd. OLEDs kunnen wel altijd inbranden, al gebeurt dat niet zomaar.

Ook miniled heeft een nadeel dat niet oplosbaar is: rondom kleine highlights krijg je altijd een extra licht stukje, of kleine highlights worden minder fel. En het maakt veel uit hoe goed het miniled-scherm omgaat met de aansturing van de led-backlight. Dat moet zo gebeuren dat het minimaal opvalt. Een MacBook doet dat echt uitstekend, komt echt in de buurt van onze 2017 OLED maar dan feller. Als ik de filmpjes van een philips-scherm met kleurvlakken hieronder zie - dat is duidelijk een minder goede implementatie.
Ik heb zelf een Philips MiniLed gehad.. voor even.
Voor mij en een aantal andere was het niet wat we gehoopt hadden.

Je ziet de rijen led's letterlijk zitten als je vanaf een hoek naar de tv kijkt.
Zeker met snelle beelden (zoals sport) ga je behoorlijk wat rare effecten zien hiervan, het ene deel van het scherm kan dan net wat donkerder zijn dan de ander als de led's niet 100% accuraat zijn in lichtopbrengst.
Ik vindt het een matige techniek..

Overigens was dit niet alleen bij Philips, toen ik verder ging shoppen voor een andere TV zag ik dat de Miniled's van LG hetzelfde euvel hebben, dus is meer een techniek dingetje dan implementatie van het merk.

Nu erg blij met mijn G65 OLED, wat mij betreft op dit moment een superieure techniek.
Ga voor de miniled tv als die veel goedkoper zijn en je geld uit wilt sparen of als je je zorgen maakt over inbranden. Ga voor de OLED als je een (meestal veel!) mooier beeld wilt, kijk dan bij voorkeur in een vrij donkere kamer, dan maak je wat mee! Normaal gesproken hebben LCD schermen nog een grotere helderheid, wat handig is als je overdag TV kijkt met de gordijnen open, maar deze miniled TVs halen ook geen bijzondere helderheid.
"De 8508 kan wel 4k120-materiaal afspelen, wat waarschijnlijk gepaard gaat met een halvering van de verticale resolutie. "

Hij kan het dus waarschijnlijk wel afspelen maar niet afbeelden op volle resolutie.
Begrijp ik dat zo goed?
En moet ik dan aan een soort 2160i denken?
Zelf heb ik de 75PML9506/12 (Philips zijn 2021 mini-led model)
Wat een verschil met mijn vorige LCD. De kwaliteit is te vergelijken met OLED er zou backlight bleed zijn rondom witte pixels op zwarte achtergrond maar dan moet je wel heeft goed en dichtbij kijken.

Ik wilde een grotere (75") TV omdat ik er ver (6m) vanaf zit. OLED is dan al snel erg duur, Bij miniled heb je bij een grotere TV ook vaak het voordeel dat er meer dimming-zones in zitten/passen.
Maar die dimming zones zijn vaak knap groot: b.v. een "sterrenhemel" of een "vuur in de nacht" kunnen dan in principe nog steeds niet echt goed gaan. Leuk dat ze meer zones hebben, helpt alvast wat, maar je wilt toch elke pixel aan of uit kunnen zetten?
Niet iedereen wil dat als het ten koste gaat van de helderheid en zolang burn-in een ding is. OLED is uiteraard populairder, maar ik ben blij dat de keuze er is.
Klopt, dat heb ik ook hiervoor als reactie op @beerse gemeld. Maar als je eenmaal een paar films in een donkere kamer gezien hebt dan weet je gelijk waarom mensen home cinemas maken, die eigenlijk voor niets anders te gebruiken zijn omdat alles zwart is... maar god wat een beeld!
De televisies beschikken niet over Google TV of Android TV; het OS is een doorontwikkelde versie van Saphi, een eigen systeem dat op Linux is gebaseerd en erg op Google TV lijkt.
Ik voorzie vooral veel gezeur met populaire tv apps als videoland, nlziet of andere meer lokale streamingdiensten. Netflix, Disney en consorten zullen het wel ondersteunen
Kunnen die PML9308 en PML9008 dan wel apps van bijvoorbeeld Netflix en Disney+ draaien als ze op Linux draaien? Ik sta niet te springen om een tv te kopen waarbij je dat soort zaken toch weer via een externe oplossing moet gaan regelen.
uiteindelijk maakt het geen ruk uit...

of je nu saphi, googleTV of webOS hebt, vroeg of laat (meestal vroeger dan laat) kapt je fabrikant met het aanbieden van firmware updates en zit je met een veronderd platform. door hoe bedrijven als netflix steeds bezig zijn/blijven met betere compressie, nieuwere formaten, modernere DRM's etc merk je dan al snel dat jouw fantastische TV obsolete begint te worden... en is het niet dat netflix ineens niet meer werkt, dan is het wel dat ander bedrijf ineens met een nieuw concept komt dat nooit voor jouw toestel beshikbaar zal komen.

ik zou daarom maar wat graag zo'n toetel willen kunnen flashen naar een eigen firmware waarin alle features worden uigeschakeld zodat die bij boot ook niet moeten worden ingeladen... en er niks meer over blijft dan een goede interface voor calibratie, en dat de rest lekker via een externe player kan... zei dat apple tv, googleTV Kodi of iets anders naar je zin.
Net als dat android vast zit aan proprietary blobs zal dat in TV land net zo’n drama zijn
Echt, ga weg met je quadrillion schijnwerpers per vierkante micrometer. |:(
Probeer iets tegen de irritante spiegeling te doen! 8-)
Goede suggestie, maar tot die ontwikkelingen verder zijn: kijk in een donkere kamer! Als de omstandigheden, familie en zo het toelaten echt helemaal donker met eventueel een paar hele zwakke lampjes en plekken waarbij het licht niet op de TV valt, zodat je niet struikelt als je de zoutjes weer wilt aanvullen. Mooie HDR film op OLED en je wilt nooit meer iets anders...
Doe het licht eens aan in de bioscoop tijdens een film en zie dan of je dat in dank wordt afgenomen... check wel eerst je ziektekostenverzekering!
Tot die tijd kijk ik gewoon lekker LCD. 8-)

Ik heb een OLED TV hier gereviewed, omdat ik zelf ook erg benieuwd ben naar de OLED hype.
Echt alles eraan spiegelde. Het was een duur onding.
Ben blij dat mijn vijftien jaar oude LCD weer terug op de plaats staat.
dat geeft me echt meer kijkplezier.
Ja, die spiegeling is irritant, maar hij kan alleen spiegelen als er licht is wat dingen belicht die gespiegeld kunnen worden! eigenlijk eens bij iemand in een donkere kamer proberen in de Filmmaker's stand, dus zonder knallige kleurtjes en zo dat is echt werelden apart van de oude TV. Als je veel overdag kijkt of alle lampen voluit laat branden, gaat de balans al snel richting LCD TV,
Ik zit hier nog steeds te wachten tot de vorige generatie beschikbaar komt (PML9507).
Deze gaat in Nederland niet geleverd worden door Philips/TP Vision !!
Ik heb hem na lang wachten en toen dit duidelijk werd uit Denemarken laten komen via Proshop.nl
Draait inmiddels een maand en super tevreden. Wilde ook perse miniled.
Is dat ergens officieel bekend gemaakt? Ik heb dat helemaal gemist
Nee, dit is niet door Philips of op Tweakers o.i.d. bekend gemaakt.
Ik heb dit zelf al maanden geleden bij verschillende bedrijven (o.a. Expert en EP) nagevraagd en deze hebben dit gechecked bij hun Philips accountmanager. De eerste zei toen dat het nog onduidelijk was of de serie in Nederland uitgebracht zou worden en de tweede bevestigde dat dit niet ging gebeuren. Het gekke is natuurlijk dat de 9507 serie wel gewoon op de Nederlandse Philips site staat en dat de toestellen in nov/dec ook in de cashback actie zaten.
ik wilde niet langer wachten en heb hem toen uit Denemarken laten komen.
Ik heb zelf de Philips 65PML9506/12 wat eigenlijk de vorige generatie miniled is. Wat mij opvalt is dat mijn tv een piek helderheid van 1500 nits (cd/m2) zou moeten hebben, maar deze nieuwe generatie maar 1000?
Daarnaast heeft die van mij wel gewoon android TV, wat toch ook wel lekker is.

Ik persoonlijk snap de keuzes van deze nieuwe modellen niet.
Ikzelf heb de 55PUS8804. Deze is nu net 2,5 jaar oud en ontvangt nu al geen Google updates meer.
Ik zou mij niet meer blind staren op ingebouwde Google tv maar gewoon de Google Chromecast met Google tv kopen. deze blijft netje geupdate of je koopt over een paar jaar een nieuwe voor een paar tientjes
Begin 2019 model, het is nu 2023. Dat is dus 4 jaar.

De laatste update was afgelopen jaar ergens en er draait als 't goed is Android TV 11 op. Nieuwer is er nog niet. Wat had je anders verwacht?
Laatste update was rond mei 2022. Daarvoor kreeg ik ongeveer iedere 2 maanden een update.

Het viel mij op dat een vriend van mij op zijn Chromecast met google tv een hele andere layout heeft dan ik.

Nu heeft google zelf natuurlijk qua updates alles op orde, ik hoop dat Philips nog zal volgen maar ik heb mijn twijfels.
Een chromecast komt met GoogleTV en TP Vision gebruikt AndroidTV. Dat zijn andere producten die naast elkaar bestaan met een andere interface. Die verwarring komt bij Google vandaan.

Pas in de xx8 serie gebruiken ze GoogleTV. Dus ook een OLED807 ziet er hetzelfde uit als jouw tv.

[Reactie gewijzigd door fapkonijntje op 9 februari 2023 08:42]

Ik persoonlijk snap de keuzes van deze nieuwe modellen niet.
Dat staat toch gewoon in het artikel? Het zijn goedkopere instapmodellen in het miniled wereldje. Om ze toegankelijker te maken qua prijs.
Linux based OS. Dat biedt perspectief voor homebrew installaties en dus enorm aantrekkelijk voor tweakers. Das best saffie te noemen }>
Android is ook linux based maar ik vraag me juist af waarom ze weer zo'n eigen besturingssysteem kiezen, het voordeel van android was juist dat er heel veel op kan draaien met de playstore.
TP Vision is toch Chinees (HK based)? Dan dus geen Android.
De duurdere hebben wel Android tv/Google tv
Er staat in de Press-release op de website dat het niet lijkt op GoogleTV maar het is het Google TV OS:
More intuitive and personalised Google TV OS to replace Android TV on 2023 OLED TVs & The One LCD sets

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee