Black Myth: WuKong komt in de zomer van 2024 uit

Black Myth: WuKong komt in de zomer van 2024 uit. De Souls-achtige game van de Chinese ontwikkelaar Game Science Studio noemt voor het eerst een concrete datum in een opvallende trailer.

De ontwikkelaar van de game heeft een teasertrailer online gezet die wordt aangevuld met stopmotionbeelden van een konijn dat de game probeert te installeren. Het konijn, een verwijzing naar het Chinese nieuwjaar waarbij het Jaar van het Konijn wordt ingeluid, krijgt vervolgens een aftelklok te zien die tot 2024 doorloopt. De makers zeggen dat de game in de zomer van dat jaar uitkomt, maar noemen geen concrete releasedatum.

Vorig jaar kwam er al een uitgebreidere gameplaytrailer van de game uit. De game werd al in 2020 aangekondigd, maar had tot nu toe geen officiële releasedatum. Black Myth: WuKong is een actie-rpg met Dark Souls-achtige gameplayelementen. Het verhaal is gebaseerd op het Chinese verhaal De reis naar het westen. De game volgt de mythische figuur Sun Wukong, een aap met bovennatuurlijke krachten.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

18-01-2023 • 11:45

32 Linkedin

Submitter: Xtuv

Reacties (32)

32
31
18
0
0
6
Wijzig sortering
4 jaar voor release aankondigen :')
dat dacht ik ook, (mogelijke of door media neergezette) AAA games worden vaak altijd jaren van te voren aangekondigd. Terwijl minder populaire branches of indie games binnen ~1 jaar van aankondiging meestal al te spelen zijn.

Of ze dan al meteen "goed" speelbaar zijn is een ander verhaal
Maar bij indie games zit dan weer een ander probleem, die worden speelbaar als early access of beta en blijven dan gewoon jaren early access.
Steam staat vol met early access games die jaren oud zijn.
De 1ne met amper content de andere op niveau dat het een volwaardige game is.

Escape from tarkov is zo'n voorbeeld onder de grotere namen. Al 5 jaar in open beta.

[Reactie gewijzigd door faxityy op 18 januari 2023 13:27]

Dat klopt ook weer helemaal, dus eigenlijk wordt alles enorm vroeg aangekondigd in de game wereld |:(
Dwarf Fortress heeft ruim 16 jaar in public alpha gehangen, is in 2004 aangekondigd en pas eind vorig jaar in full release gegaan.
Is een beetje van de laatste tijd tegenwoordig heb ik het idee.
Spellen die relatief vroeg worden aangekondigd is van alle tijden, meestal vanwege vertragingen of tegenvallers nadat de eerste marketing al de deur uit is. Maar de totale ontwikkeltijd van AAA games is elk decennium enorm veel langer geworden, en daarmee ook de tijd tussen aankondiging en release. Een tegenvaller in de ontwikkeling van een game in 1998 zou bijvoorbeeld een maand extra kosten, en nu kost dat zomaar 6-12 maanden extra. Een latere wijziging doen wordt steeds complexer, met ook vaak nieuwe motion capturing, voice acting, enz. Omdat games nu zo worden opgepoetst voor maximale doelgroep en grafische pracht, gaat het om vele jaren met honderden personen tegenwoordig.

In dit geval gaat het om een ontwikkelaar die voor het eerst een grote titel wil maken voor wereldwijd publiek, en Black Myth zal zich moeten meten met o.a. Elden Ring en Dark Souls, Monster Hunter en Horizon. Dan moet je van goede huize komen.
Naar mijn idee is dit juist iets van vroeger, spellen werden vaak jaren van te voren aangekondigd op EA of TGS. Je ziet juist steeds vaker dat een spel wordt aangekondigd en een jaar later uitkomt.
maakt het veel uit? Iets zoals Star Citizen zit al op 10 jaar..
Als developer kun je volgens mij alleen maar verliezen als je je game zo ver van tevoren aankondigt. Mensen kijken er al heel vroeg naar uit en hebben dus hoge verwachtingen omdat de game pas over 4-5 jaar uitkomt. Vervolgens valt het heel erg tegen of zit het vol met bugs en gaan mensen zich afvragen wat de developer in al die tijd gedaan heeft. Desondanks zal het toch wel werken om zo vroeg al de hype te starten want je ziet het steeds vaker.
Star Citizen zit al op 10+ jaar en wordt al ~13 jaar aan gewerkt. Maar dat is eerder een extreme uitzondering en niet welke je wil aandragen in zo een vergelijking, juist omdat het zo een uitzondering is en slecht vergelijkbaar is met een spel als deze. Zo zijn er nog zat slechte voorbeelden.
Dit is absoluut niet vreemd in videogame land!

Bethesda kondigde Starfield al aan in 2018... Komt waarschijnlijk uit in Q1/Q2 2023, wat 5 jaar voor release aankondigen is. Dragon Age werd op E3 2004 aangekondigd en kwam pas in November 2009 uit. ZO zijn er nog veel meer titels...

Bron:
nieuws: Bethesda ontwikkelt nieuwe scifi-franchise Starfield
Ik wacht al heel veel jaren voor de opvolger van Skyrim. De eerdere Elder Scrolls helemaal lek gespeeld door de jaren heen.
Alleen al het maken van deze stopmotion kost je minimaal een half jaar.
De game is in eerste instantie gewoon als tech demo gedemonstreerd. Was geen game op dat moment.
Pas toen er enorm enthousiast op gereageerd werd. Is besloten er een daadwerkelijke game van te gaan maken.

Gezien de omvang dat de game gaat krijgen, snap ik wel dat het jaren duurt.
Ben benieuwd of het deze game gaat lukken om in het westen goed te verkopen.

Verhaal en art style zijn heel interessant en zien er mooi uit, maar ben het meest benieuwd hoe China zich als land gaat ontwikkelen op het gebied van game-ontwikkeling en welke studio's zullen opkomen en welke genres de focus gaat krijgen.

Nadat Genshin Impact de wereld overnam in vrij korte tijd is er zeker potentie te zien in de Chinese game industrie.

BTW @Shizukana08 EA is nog geen onderdeel van Tencent misschien over 3 a 4 jaar als EA blijft falen.
@Atsiz Chinees = P2W ?? Hoe kom je hieraan... In het westen (Diablo, COD, FIFA, Candy Crush, zijn ze veel meer bezig P2W te worden dan daar. Sterker nog de Chinese overheid heeft vele restricties op micro-transacties gezet.
Zelfs in de game die ik hierboven noem Genshin Impact is geen P2W alhoewel je wel veel micro transacties erin heb zitten.
Ben benieuwd of het deze game gaat lukken om in het westen goed te verkopen.
Dan hoop ik dat het goed vertaald is naar het Engels en niet heel veel typ fouten bevat, ooit vaker onbekende Aziatische games gezien waarvan taal toch best moeilijk was.
Daarnaast is het spel bedoeld voor console of voor pc, namelijk games bedoeld voor console die in het verleden daarna nog gepoort worden naar pc zijn vaak brak.
Fantastische teaser Youtube, erg van genoten.

Ik kijk al lang uit naar dit spel.
Heb jij ook al je NoForce GPT gekocht? ;)
Chinees = P2W waarschijnlijk.

Want dat is normaal.
laatste 5/6 jaren niet alleen chinees, andere uitgevers doen het ook, met name de al bekende EA, tenzij EA onderdeel van Tencent is?
Mwa, met singleplayer games valt het nog wel mee.
Maar het loont om er niet te veel van te verwachten en te focussen op indie ipv AAA naar mijn mening. En natuurlijk om vooral zelf je research te doen en niet mee te gaan met de internet hype
de vraag is hoe oud was het konijn toen hij het spel ging installeren en hoe oud was hij toen hij in de rolstoel zat.
konijnen kunnen rond de 12 jaar oud worden.
rare is wel op zijn scherm zag je bij de countdown clock 2042 staan, maar het spel speelden ze dus in 2024 verder leek het er op dat hij nog op windows 95 draaide
Dus hij heeft rond de 29 jaar zitten wachten :Y)
De hardware wijst ook op jaren 90, met 3 diskettestations en een CD-ROM.
2042 staat voor het aantal dagen, niet voor jaartal.
Ooh dan heb ik nog even om het boek uit te lezen (briljant en vaag tegelijk met halve pagina's vol gedichten).
De kans dat het spel ook daadwerkelijk in de zomer van 2024 gaat uitkomen schat ik op 5%. :)
Het is een Chinees bedrijf die een goed uitziend game maakt, daarom is het vreemd en niet normaal.
Hoe kunnen we China nog erger bashen?
Wat is er met Tweakers gebeurd? Een hele pagina inhoudelijk commentaar over de game. En niemand die er opwijst dat die computer een antieke abominatie is? Foei! ;)

We beginnen bovenaan met de CD-ROM. Je kan zien dat het een oud model is aan de koptelefoon uitgang het volumeknopje dat er op zit. In die tijd konden CD-ROM-spelers stand-alone werken en kon je er direct muziek vanaf luisteren

Daaronder zit het meest in het oog springende onderdeel: de 5 1/4" floppy drive. Er zit er nog diskette in ook!

Zowel zo'n floppy-drive als een CD-ROM dateert de computer al behoorlijk, dat moet jaren 90 zijn geweest.

Onder de floppy-drive treffen we niet één maar twéé 3 1/2" diskettestation aan. Het is een echte bazencomputer want dat was niet normaal. In de tijd dat computers geen HD hadden was het wel normaal om 2 5 1/4" floppydrives te hebben maar tegen de tijd dat 3 1/2" diskettes in gebruik werden genomen was dat al niet meer normaal. Die moet iemand er dus zelf ingebouwd hebben.

Daaronder zit het knoppenpaneel. Daarop zien we twee grote knoppen. De ene zal power zijn. Die daarnaast zou reset kunnen zijn maar dat zijn meestal veel kleiner knoppen en zo'n knop lijkt links van de twee grote knoppen te zitten. Het is dus waarschijnlijk een Turbo!
En nee, we hebben het niet over https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Turbo_Boost !

De laatste computers met een turbo-knop waren de oorspronkelijke Pentiums. Eigenlijk was dat al geen echte "turbo" meer maar juist een "afrem" knop waarmee je je CPU vertraagde tot de snelheid van een oorspronkelijke XT PC.
Vaak hadden ze die knop helemaal niet meer. Dat suggereert dat de kast in ieder geval wat ouder is, zeg begin jaren 90.

Overigens zit er nog een rond ding naast de diskettes en boven het knoppenpaneel. Dat zou de powerknop kunnen zijn. In dat geval zijn die andere twee knoppen turbo en reset.

Aan de rechterkant van dat knoppenpaneel zit nog een gaatje: het slot! Ook zo'n feature die erg wijst op jaren 90.
Dat gaatje lijkt ook wel wat op een koptelefoonaansluiting maar dat hadden computerkasten in die tijd niet, voor geluid (meer dan PC-bliepjes) je had een losse geluidskaart en dat was niet standaard.

Op naar het toetsenbord. Dat is een behoorlijk kek model met toetsen in wel 2 kleuren. Dat is vandaag nog steeds zeldzaam. Door die kleuren kun je wel goed zien dat het een "moderne" toetsenbord-indeling is mét Windows-toetsen. Dat moet dus van na 1995 zijn.

Dan de muis, daar is niet veel over te zeggen anders dan dat het een rechtshandig model lijkt. Aan de vingerbewegingen van het konijn zie je dat meerdere knoppen moeten zijn. Dat zegt allemaal niet zo veel maar past verder wel in het tijdsbeeld

Op naar het scherm. Een glasbak en dat verbaast totaal niet gezien de rest. Het moet een topmodel zijn want de bezels zijn flinterdun... voor die tijd.

Maar wat er op het scherm staat is overduidelijk Windows XP, zeer herkenbaar aan het "teletubby-landschap". De waardeloze foutmelding "sluit files of om meer videogeheugen te krijgen" bevestigd dat het een legitiem MS product is ;) Dit moet dus op z'n vroegst eind 2001 zijn geweest.

Windows XP vereist een 32-bit CPU. Dit systeem moet dus minimaal een 386 hebben.


Al met al is het beeld van die computer nog redelijk constitent. Het lijkt een hobbyist te zijn die begin jaren 90 een PC heeft gebouwd rond een 386. Halverwege de jaren 90 is die geupgrade met in ieder geval een CD-speler, een muis en een nieuw toestenbord. Na 5 jaar tikken mag dat ook wel. Waarschijnlijk is op dat moment ook het mobo, cpu en RAM vervangen.
Daarna was het afgelopen met de upgrades en is de gebruiker verder blijven ploeteren tot in de 21ste eeuw. Waarschijnlijk was de upgrade naar Windows XP de laatste druppel want op dergelijke hardware kan dat geen lolletje zijn geweest.

En dat in de hoogtijdagen van de wet van Moore toen computers iedere 18 maanden in snelheid verdubbelde en een 3 jaar oude computer echt oud en langzaam voelde.


Zo, hebben we dat ook weer gehad. Die nieuwe PC laat ik aan iemand anders over ;)
Kan toch, tegenwoordig moeten we altijd online zijn om een game te spelen.
Dus ja, kan altijd. Offline gaming zit er helaas niet meer in.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee