Apple stopt productie iPod Touch en is niet van plan nieuw model te ontwikkelen

Apple gaat stoppen met het produceren van de iPod Touch. De huidige voorraad van de iPod Touch wordt nog verkocht, maar daarna is Apple niet meer van plan om nieuwe modellen uit te brengen of de huidige iPod Touch opnieuw te gaan produceren.

Volgens Apple is de functie van de iPod overgenomen door andere apparaten en daarom stopt het bedrijf met het produceren van de laatste iPod, de iPod Touch. Voor het luisteren van muziek wijst Apple gebruikers door naar de iPhone of een van zijn andere apparaten waarop Apple Music te gebruiken is.

Daarmee komt er twintig jaar na de eerste iPod een einde aan de iPod-lijn van Apple. Eerder werden de iPod Nano en de iPod Shuffle al uit de schappen gehaald. Op dit moment wordt de iPod Touch nog als enige iPod verkocht, maar daar komt binnenkort een einde aan. Apple schrijft dat de iPod Touch nog wordt aangeboden 'zolang de voorraad strekt'.

Het laatste model iPod Touch verscheen in 2019. Dit was de zevende generatie van de iPod Touch. De laatste versie van de muziekspeler had al veel dezelfde functies als de iPhone, zoals Facetime en draaide ook op iOS 12.

Door Robert Zomers

Redacteur

10-05-2022 • 19:20

137 Linkedin

Reacties (137)

137
131
55
2
0
59
Wijzig sortering
Jammer, een iPod touch was een veilige optie zonder Sim kaart voor mensen voor wie security erg belangrijk is: https://www.vice.com/amp/...e-device-instead-of-phone
Tja... Als het met name gaat over sim hacking en roaming issues, dan kan je er ook voor kiezen geen sim te plaatsen/activeren in een iPhone 🙂
iPhones zijn ook traceerbaar zonder SIM, puur op basis van IMEI. Probeer maar eens 112 te bellen op een toestel zonder sim-kaart: dat kan. (Geen oproep om dit daadwerkelijk te proberen voor de duidelijkheid ;) )
Hiervoor kan je ook airplane modus kunnen gebruiken.
Maar dan kan je ook WiFi niet gebruiken (wat Apple wel suggereert voor Apple Music)
En als je je toestel in vliegtuigmodus zet en oplaad, gaat het opladen een stuk sneller.

Raar maar waar…
Hoe zo raar? Je zet een paar functies uit die continu stroom kosten dus is er minder sprake van verbruik en kan er dus gaat er minder van je accu/stroom input af tijdens het laden.

Als je de iPhone uitzet (na het inpluggen) gaat het nog sneller 😅
Ik vind het ook raar. Ik heb de cijfers niet, maar stel je iPhone accu gaat gemiddeld een dag mee als je er geen interactie mee hebt en de 4g en wifi en bluetooth aan, dan is het verbruik pak hem beet 4,5% accu per uur. Mijn huidige iPhone is echter binnen 2 uur volledig opgeladen. Stel met vliegtuigmodus aan gaat dat verbruik naar 0%, dan vind ik die 9% niet echt significant sneller opladen.
Dat wist ik niet! Super interessant, voor als je even echt onbereikbaar wil zijn (of werkt bellen nog wel via wifi, met sommige providers?), echt geen data wil gebruiken, of accu wil besparen.
Je kan bellen via WiFi ook uit zetten op je iPhone in dit geval. Dan ben je “echt” onbereikbaar. Andere optie is natuurlijk niet storen aanzetten.
Ik gebruik het best vaak om de accu te besparen. Werkt goed :)
wat is er mis met de niet storen functie?
De antennes en radio's worden nog steeds gewoon gebruikt.
Tnx voor de tip wist ik nog niet!
Wifi kun je gewoon aanzetten als je airplane mode ingeschakeld hebt. Standaard wordt dit wel uitgezet, maar als airplane mode eenmaal ingeschakeld is kan je wifi gewoon aanzetten, dit werkt overigens ook op android.

Daarom kunnen luchtvaartmaatschappijen ook wifi aanbieden op lange intercontinentale vluchten.
Jawel. Bluetooth en WiFi zijn in airplane mode gewoon in te schakelen. Sterker nog, tegenwoordig blijft WiFi volgens mij by default actief.
Op Android bluetooth tegenwoordig ook als t actief gebruikt wordt!
Hiervoor kan je ook airplane modus kunnen gebruiken.
Dat is een softwarefunctie. Als je veiligheid wil kun je ongewenste functionaliteit beter niet hebben dan met software uitzetten.
Als je de software van je Os niet vertrouwt, dan heb je vele grotere problemen.
Klopt en ze kunnen zelfs je lokatie zien als je dat doet. Kon al in 2010 zelfs, dat moest vanaf toen van de EU op last van een boete.
Voor de mensen die dit mogelijks als advies zien om een toestel te laten liggen zonder SIM om te gebruiken in een noodsituatie:
112 Bellen zonder SIM-kaart werkt NIET in België

bron:
https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=35020

[Reactie gewijzigd door GoldenBE op 11 mei 2022 00:16]

Dit kan in België niet, dus dat is enkel voor de Nederlanders (en eventuele andere landen), maar hier heb je een simkaart nodig voor 112, het moet geen actieve SIM zijn, maar je moet 1tje hebben.
En om iOS mogelijkheden (Apple Arcade!) te geven aan een kind, zonder een data-abonnement.

De iPad mini is nu je beste optie daarvoor.
Een iPhone is ook bruikbaar zonder abo.. zelfs voor niet-kinderen.
Hmmm, ik zat nog even aan de prijs te denken, maar blijkbaar heb ik die van de iPad Mini onderschat, dan is de SE zonder SIM net iets goedkoper.

De 'goedkopie' is nu de 'gewone' iPad. Maar die is wel een stuk minder 'portable'.

Apple Store:
iPod (A10, 32 GB): 230,05 (die 5 cent ook echt!)
iPad (A13, 64 GB): 389,-
iPhone SE (A15, 64 GB): 529,-
iPad Mini (A15, 64 GB): 559,-

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 10 mei 2022 20:46]

Vergeet refurbished niet! De laatste touch had ingewanden van een iPhone 7; die is refurbished voor ~100,- euro wel te vinden.
Wat houdt je tegen om een iPhone zonder SIM te gebruiken? Of de SIM gewoon op slot te laten nadat je het apparaat aanzet?
Dan neem je een iPhone en doe je geen SIM in toch?
Dat is een hele berg duurder natuurlijk. En dikker/zwaarder.
Je koopt een soort gelijke (2e handse) home button style iphone tegenwoordig voor en Apple en een ei.
verse accu erin en je bent klaar.
Niks duurder, meer opties.
Of voor de kinderen. Die van mij (9 en 7) hebben Apple Music en kobo books (luisterboeken) en zijn daar dik tevreden mee. Nr van papa en mama toegevoegd en ze kunnen ons en elkaar dus berichtjes sturen via iMessage en bellen via FaceTime. Zo hebben ze nog geen mobiel nodig, zitten ze niet continu achter een scherm (ze luisteren vooral) en is het qua kosten een stuk beter betaalbaar 😃
Vliegtuigmode aanzetten?
ik vermoed dat ze de laatste jaren vooral door de horeca werden gebruikt (om bestellingen op te nemen), gezien de goedkopere prijs.

[Reactie gewijzigd door Dr C op 10 mei 2022 19:26]

Ik weet dat CM.com ze ook gebruikt voor het scannen van toegang tickets zoals bij bijvoorbeeld Zandvoort F1 event of voetbalwestrijden.
Ik vind het anders ook nog steeds ideaal als spotify muziekspelertje voor in huis via Bluetooth of (met gedownloade Spotify list) onderweg.

Dan blijft de telefoon gewoon helemaal beschikbaar voor de ‘telefoon’ functionaliteit en geen pingeltjes tijdens muziek.

Ik zou niet weten welk model ik heb eigenlijk. Een ouwetje, maar voldoet nog uitstekend 😊
Die ‘pingeltjes’ kun je gewoon uitzetten, scheelt weer een apparaat. :P
Ik noemde het voor het gemak even 'pingeltjes' (waarvan ik weet dat je die kunt uitzetten ;) ).

Maar ik vind het handig dat je gewoon achtergrondmuziek aan hebt staan. En dat ik intussen nog even een nieuwsfilmpje tussendoor kijk, of een telefoontje binnenkrijgt en dat de boel gewoon doorspeelt. En als een ander andere muziek wil, prima, de iPod ligt vlakbij het audiosysteem, ga je gang, daar heb je mijn telefoon dan niet voor nodig.

Dus ja, bevalt mij prima, zo'n extern apparaatje.
Ik heb ze behoorlijk veel in de horeca gezien voor bestellingen inderdaad. Maar ook bij ingangen van o.a. festivals, pretparken en dierentuinen voor kaart controle.
Markt zal wel klein genoeg zijn voor Apple om de iPod Touch te behouden.
Enterprise verkoop, 5x de prijs.
Maar dan pak je een iPad Mini toch?
Dat zal nu ook wel de oplossing zijn.
Oh wat jammer. Ik wachtte eigenlijk op de volgende.

Ik gebruik er nog steeds een voor mijn banken-apps, zo heb ik dat netjes gescheiden van mijn telefoon, waar ik veel op klooi. Lekker veilig. iOS voldoet voor mij niet voor dagelijks gebruik ivm het gesloten karakter, maar hiervoor op een geisoleerd apparaat is dat juist een voordeel.

Maar de mijne is de vorige generatie en die krijgt alleen nog beveiligingsupdates.. Dus een nieuwe zou ik wel zien zitten. Maar als ik de huidige koop zal die vanaf nu ook wel geen updates meer krijgen dus daar ga ik niet heel erg op vooruit. Misschien gaat de huidige nu wel in de aanbieding, dat zou wel mooi zijn. Ik heb voor deze ook maar 139 euro betaald toen die in de aanbieding was :) Vandaar dat een iPhone ook geen alternatief is.

En een iPhone is vanwege de kosten geen optie. Bovendien vind ik de iPod Touch zo lekker klein. Het is niet veel groter dan de "calculator" die sommige mensen voor hun bank hebben.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 mei 2022 21:37]

Kijk eens naar refurbished iphones, kunnen erg goedkoop zijn :)
In dat refurbish gebeuren heb ik niet veel vertrouwen, zitten vaak goedkope namaak accu's in. Zoiets wil ik niet in huis hebben.

Als Apple zelf refurbished zou bieden zou ik het wel doen maar anders ben ik daar heel voorzichtig mee. Alleen officiële accu's hier.
In dat geval kán je er voor kiezen om de accu bij Apple te laten vervangen daarna. Maar dan wordt het misschien wel omslachtig.
Apple weigert doorgaans een accu-vervanging als er reeds een imitatie-variant in het toestel zit. Dit kan ik uit eigen ervaring bij de Apple store vertellen.

Ik wilde namelijk ook een originele accu in een tweedehands toestel hebben.
Welke reden geven ze daar voor op dan?

En wist je van te voren dat de accu een imitatie-exemplaar was?
Telefoons met een imitatieaccu werden simpelweg geweigerd. Apple gaat verder niet met je in discussie in die zaak.. dat is het beleid. Heb zelfs gevraagd naar een manager/coulance/gewezen op wat voor goede klant ik ben, maar er werd geen medewerking verleend.
Apple zelf levert ook refurbished toestellen. Officiële Apple resellers doen dat geloof ik ook met originele onderdelen.

Zelfs refurbished iPod touches zijn nog te koop (al is de besparing op deze apparaten niet enorm helaas): https://www.apple.com/nl/shop/refurbished/ipod
Anoniem: 562971
@svenk9111 mei 2022 09:28
Bij het woordje 'refurbish' heb ik altijd mijn bedenkingen want letterlijk vertaald betekend het gerenoveerd

Discutabel zijn ook vaak de omschrijvingen die erbij staan zoals 'lichte gebruikssporen' en een bijgevoegde stockfoto van een nieuwe iPhone.

Mijn nichtje bestelde ook een refurbish iPhone, de bestelling was snel geleverd maar het doosje bevatte naast een imitatie lader en kabel een iPhone die eerder door kon gaan of er iemand mee was verongelukt.
Is dat niet irritant om het losse toestel continu te moeten opladen voor als je die dan eens wil gebruiken ?
Niet echt, met dit gebruik doet hij het zeker een week. Zelfs de iPod Touch met zijn beperkte accu. In die tijd gebruik ik hem wel.
waarschijnlijk te banaal qua functionaliteit om dezelfde winstmarges op te kunnen pakken, want er zijn zat mp3-spelertjes die mensen nog gebruiken om mee te gaan sporten zonder dat ze hun dure telefoon daarvoor moeten riskeren
Apple Watch werkt ook daarvoor. Zelfs zonder data kun je een playlist naar je watch syncen en die via bluetooth luisteren.
goedkoopste ipod touch: 32 GB € 238,35
goedkoopste apple watch 3 8GB € 219,00

quasi dezelfde prijs voor een veel kleiner scherm, 1/4 van de opslag en een veel kleinere absolute batterijcapaciteit. Ik weet dat die dingen een compleet andere doelgroep hebben, maar zelfs dan nog blijft mijn stelling overeind
Oh zeker, mijn gedachte is vooral dat veel mensen die Watch al hebben.

En als je hem niet hebt: die iPod Touch is een doublure van de functies van een iPhone. Dus tijdens het niet-hardlopen heb je er weinig aan. Terwijl de watch juist extra mogelijkheden biedt (en juist voor hardlopen bedoeld is)

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 10 mei 2022 21:36]

Was te verwachten, een einde van een tijdperk. De iPod heeft Apple zo'n beetje van de ondergang gered. Ik heb de nieuwste iPod touch nog steeds en werkt nog perfect. Maar voor mij is die ook vervangen door mijn iPhone en iPad.
iPod Classic + SSD mod heeft hier juist de iPhone vervangen als muziek speler. Veel meer Opslag, Headjack, Giga batterij duur en altijd overal mijn muziek zonder reclame etc.

erg jammer dat ze de Touch uit het assortiment halen. ik vond het de afgelopen tijd een ideaal apparaat voor kinderen om spelletjes op te spelen en filmpjes te kijken (waarom een iPad van 500+ als een iPod touch van 220 voldoet)
Een basis iPad kost € 389. Dat is idd duurder dan een iPod touch, maar die komt standaard met 32GB ipv de 64 op de iPad. Je kan een 128GB iPod touch voor € 340 kopen, maar dan is het voordeel van het grotere scherm echt voor de iPad.
Alleen is een groter scherm niet altijd een voordeel. Een MP3-speler (mag je het zo nog noemen) moet toch vooral portable zijn en makkelijk in je broekzak passen.
+1
Hier ook een ‘ouderwetse’ iPod Video met de SD-mod. Eigen muziek en geen prikkels uit andere apps tijdens het luisteren. En na al die jaren voelt de interface nog steeds bij de tijd.
Hier nog één:-) Ik heb er drie, ik hoop daar mijn leven mee uit te zingen, het beste product wat apple ooit gemaakt heeft imho. Jammer dat apple hier ook de stekker uit heeft getrokken. ik hoopte op een SSD versie met Bluetooth. Ik heb mijn eigen IPODS wel omgebouwd met een SD kaart. Ik gebruik ze nog steeds dagelijks, op de fiets en openbaar vervoer.
Toen het echt penibel werd met Apple, is Steve Jobs teruggevraagd en teruggekomen, in 1997. Die heeft van alles veranderd, o.a. de Newton wegbezuinigd. En hij kwam binnen een jaar met de iMac (je weet wel, in die bonte kleuren). De iMac werd mateloos populair en heeft Apple weer op de rails gezet. Zowel financieel als doordat er een nieuw publiek op af kwam. De iPod is van jaren later.

Wat betreft de 150 miljoen van Microsoft: Dat was geen cadeautje of filantropie. Er wordt meestal gedaan alsof dit gratis geld was, maar het was onderdeel van een deal die voor M veel gunstiger was dan voor Apple.

Sowieso hou je een bedrijf als Apple niet lang vol als het zichzelf niet meer kan bedruipen, ook niet met een eenmalige lening van 150 miljoen.
Nee dat was niet de iPod, dat was Microsoft met 150 miljoen dollar om Apple te redden van faillissement :+ .
Dat wist ik dus niet _/-\o_ ; direct even opgezocht en warempel, in 1997 om precies te zijn.
Ook. Maar vergeet ook niet het grondige saneren door Jobs en het succes van de iMac. Het echte succes van de iPod kwam sowieso pas rond 2004, daarvoor waren de verkoopcijfers niet bijster hoog. Pas met de iPod mini en helemaal een jaar later met de iPod nano had Apple echt de grote klapper te pakken.
Nee: Apple mocht niet weg want dan had Microsoft een monopolie en daarmee heel veel juridisch gemier. Heeft niets met stijgende verkopen door afzeiken te maken.
Dit inderdaad. MS kon hierdoor met een strak gezicht zeggen dat men op dat moment geen monopolie had op operating systems. Microsoft lag destijds behoorlijk onder vuur wegens misbruik van haar machtspositie, dus ieder argument van de tegenpartij die men weg kon poetsen was er één.

Als onderdeel van de deal beloofde Microsoft dat het Office bleef ondersteunen op de Mac. Het verdwijnen van Office was tot die aankondiging een grote angst onder Mac-gebruikers. En niet alleen dat: nieuwe Office-versies zouden eerst voor de Mac uitkomen dan pas daarna voor Windows. Dat was tot de komst van Office 365 overigens nog steeds zo.

In ruil voor die 150 miljoen beloofde Apple dat het Internet Explorer zou meeleveren bij iedere Mac en als standaardbrowser zou instellen in MacOS. En er kwam een crosspatentdeal, waardoor Microsoft vrijelijk de patenten van Apple kon gebruiken (en andersom); hierdoor was MS gevrijwaard van juridisch gesteggel rondom gelijkenissen tussen MacOS en Windows 95.

Gates was niet dom. Het zwakke Apple van de jaren tot 1997 was voorbij nu Jobs weer aan het roer stond. Een sterk Apple was in meerdere opzichten een wenselijke situatie voor Gates. Maar een sterk Apple onder Jobs kon ook wel eens de strijd aangaan in de rechtbank, dus die crosspatentdeal was erg belangrijk.

Kortom, een vriendelijke samenwerking had de voorkeur. Die paar gemiste Windows-verkopen vielen in het niets bij de voordelen die de deal bracht.

Overigens gooide Apple al tijdens de aankondiging op een speelse manier olie op het vuur van het wij-zij-gevoel bij Mac-gebruikers. Tijdens de betreffende keynote werd er een liveverbinding met Gates opgezet. En niet geheel toevallig werd Gates daardoor op het scherm afgebeeld zoals Big Brother uit het boek 1984 (en de beroemde Macintosh-televisiereclame uit 1984). Het boe-geroep uit de zaal mocht even doorgaan tot een enorm grijnzende Jobs de boel kalmeerde. Kat in het bakkie.

The heat is on.

[Reactie gewijzigd door Heroic_Nonsense op 11 mei 2022 08:27]

Ik heb nooit kunnen bevatten hoe Microsoft ermee weg heeft kunnen komen, dat ze de complete UX / idee van een grafische desktop interface, inclusief drag-and-drop, dubbelklikken, prullenbak etc, hebben kunnen kopiëren van de Mac, eigenlijk gewoon te jatten, zonder daar een cent voor te betalen.

Apple zelf heeft daar miljoenen voor betaald aan Xerox, in een tijd dat het nog maar helemaal de vraag was of het grote publiek er wel trek in had.

Dat het rond 1997 nog een juridische strijd was (?) is opmerkelijk aangezien de onenigheid daarover toen al dik tien jaar bestond.
De juridische strijd stond op een laag pitje: Apple had niet de financiële middelen om het hoog te spelen. En het bedrijf was niet zo principieel meer als het ooit was onder Jobs; men liet destijds bijvoorbeeld zelfs Mac-klonen toe.

Jobs was al weg bij Apple toen Windows populair begon te worden. Apple was na het vertrek van Jobs ook een heel ander bedrijf geworden. De directe confrontatie tussen Apple en Microsoft bleef daardoor lang uit.

Jobs was een principieel mens. Zelfs na zijn vertrek bij Apple heeft hij nog wel eens zijn gal gespuwd over het kopieergedrag van Microsoft in de late jaren 80 en vroege jaren 90. Maar hij was op dat moment een buitenstaander; de patenten stonden op naam van Apple, en Jobs kon op dat moment niet met Apple door één deur. Dus hij kon er niets tegen doen behalve erover klagen in interviews en NeXT keynotes.

Gates wist dat Jobs' terugkeer bij Apple het tij zou kunnen keren. Jobs zou nog wel eens tot het gaatje kunnen gaan en de verworven patenten inzetten om Microsoft te dwingen om te betalen Dat zou Apple een (erg noodzakelijke) financiële boost geven. Het zou me ook niet verbazen dat er dergelijke uitingen zijn gedaan en dat de "deal" de uitkomst is van een minnelijke schikking.

Onder de streep was de deal voor iedereen positief:
- Apple kreeg genoeg geld om zijn geheime project te voltooien (de iMac)
- Apple kreeg de toezegging dat de #3 applicatie op de Mac (Office) minimaal 5 jaar beschikbaar zou blijven
- Microsoft werd gevrijwaard van juridische actie door Apple omtrent de werking van de Windows GUI
- Microsoft had een extra kaart in handen om in eventuele rechtszaken aan te tonen dat er weldegelijk een mainstream concurrerend besturingssysteem te koop was en dat het Office ook voor die concurrent op de markt bracht;
- Microsoft had nóg een platform waarop Internet Explorer dominant kon zijn
- Mac-gebruikers waren verzekerd van de continuiteit van Apple, de Mac en de verkrijgbaarheid van Office.

De enige partij die zich er druk om maakte was de die-hard Apple fan die Microsoft het liefst van de aardbodem zag verdwijnen, maar die waren echt in de minderheid.
Ik ben vergroeid met Mac OS sinds system 7, maar die rivaliteit heb ik nooit zo gevoeld. En ik begrijp het nog steeds niet. Toen werd Apple vaak weggezet als ‘anders dus onhandig’ – als mensen überhaupt al wisten dat Mac OS bestond – en nu is het Apple-hardware zogenaamd weer een statussymbool… Wat een onzin.

De browser wars waren wel super-irritant, dat maakte wel dat ik een hekel aan Microsoft kreeg, maar daar hadden Windows-gebruikers natuurlijk ook geen invloed op, dus dat kon je ze niet echt kwalijk nemen.
Windows werd in 1985 gelanceerd, dus na het vertrek van Jobs bij Apple.

Voor Windows 1.0 heeft Apple een licentie aan MS gegeven om bepaalde patenten te gebruiken. Die patenten kocht Apple eerder van Xerox, dus als je een GUI wilde maken, moest je bij Apple aankloppen.

Microsoft nam geen licentie op de patenten om vensters te laten overlappen, wat Windows 1.0 dus ook niet kon. Windows 2.0 kon dat echter wel, maar de licentie werd niet uitgebreid. Beide partijen hebben lang onderhandeld, maar kwamen er niet uit.

In 1988 sleepte Apple MS voor de rechter (overigens ook HP, vanwege hun GUI). Die rechtszaak (35 F.3d 1435, Apple Computer Inc vs Microsoft Corp) vocht Apple het gebruik van hun patenten aan. Overigens zonder succes: in de uitspraak (zes jaar later!) veegde de rechter alle punten tegen Microsoft van tafel.

De terugkomst van Jobs blies de zaak nieuw leven in. Apple had kort daarvoor ontdekt dat Intel en Microsoft de broncode van Quicktime hadden gebruikt om Video for Windows te bouwen. Later werd duidelijk dat heel DCI (Display Control Interface; een belangrijk onderdeel van Windows) ook op die diefstal was gebaseerd.

Apple stond op het punt om zowel Microsoft en Intel voor de rechter te slepen, maar Jobs zag een kans en sloot een deal. De rest is geschiedenis.
Ja want dan zou microsoft zich moeten afsplitsen in meerdere bedrijven.
Voor mij inmiddels nostalgie.

Vroeger de 1ste en 2de generatie gehad, toen die tijd echt een mooie opvolger van mijn iPod Nano.

Inmiddels groeien babys al op met een iPad en kinderen met een Smartphone dus snap wel dat er eigenlijk geen markt meer voor is. Desalniettemin heb ik er hele mooie herinneringen aan ;)

[Reactie gewijzigd door Greatsword op 10 mei 2022 19:30]

Verbaas mij überhaupt dat ze nog gemaakt werden! Ik dacht dat ze daarmee allang gestopt waren. Tegenwoordig is Sony in die niche gesprongen, voor degenen die absoluut de beste geluidskwaliteit willen hebben. Ondanks dat ik mijzelf een redelijke audiofiel noem, voldoet de geluidskwaliteit van mijn Note 9 prima en heb ik geen behoefte aan een dedicated MP3 speler. Maar ik kan mij voorstellen dat figuren die honderden Euro's investeren in bijvoorbeeld een paar dure kabels, hier wel behoefte aan hebben (placebo effect).
Kunnen 'dat soort mensen' niet beter een DAC gebruiken dan een specifieke mp3 speler?
Het hangt er natuurlijk een beetje van af hoe je het ding gebruikt, maar als je de setup portable gebruikt, is 1 apparaat nog steeds wel veel handiger te bedienen dan 2 die met een kabeltje gekoppeld zijn. Ook DSD is iets gemakkelijker te doen, je hoeft maar 1 apparaat op te laden,... High-end DAPs hebben nog wel steeds een markt.
Ja, dat is ook een optie. Een oud collega van mij zeulde zo'n ding altijd mee. Niet bepaald handig, vind ik persoonlijk...
Recent overwogen er een aan te schaffen voor app development voor iOS.
Hoewel je veel kan doen met de emulator in Apple Xcode, kun je bijvoorbeeld geen hardwarefuncties testen (zoals Bluetooth).

Dit leek me een handige oplossing vanwege de vrij vriendelijke nieuwprijs en toch de laatste iOS-versie hebben. Denk dat een tweedehands iPhone nu misschien wel de betere optie is qua prijs/kwaliteit.
Dat laatste is absoluut waar en je krijgt veel meer voor je geld.
Die 2e hands markt is erg gezond en veel keuze, en beter voor het milieu.
Nieuwe accu erin en klaar ben je.

De Ipod is gewoon 'obsolete'. ...
Volgens Apple is de functie van de iPod overgenomen door andere apparaten
Oké, dus ik kan in de volgende iPhone weer gewoon mijn oortjes prikken met de 3,5 jack?
Wel met een klein adaptertje. Ze zijn cheap en je kan ze aan de headphone laten hangen als je hem niet voor andere zaken gebruikt. Voornaamste probleem is het niet laden en luisteren tegelijk (tenzij je iPhone qi ondersteuning heeft). Niet ideaal, maar ook geen groot ongemak.
Laden en luisteren is in mijn geval juist een veelvuldige usecase. Dezelfde reden dat ik nog steeds een OnePlus 6 heb en weiger te upgraden.
Oja de ipod touch. Hele apparaat kost 220 euro oid. Maarrrr, haal je de 32gb opslag eruit, en zet je er 128gb opslag in, is ie 320 euro! Bizar toch, dat het niet fabriceren van een 32gb opslag, en het wel fabriceren van 128gb opslag, de helft kost van het hele apparaat!

Of is apple je weer gruwelijk aan het naaien met 32gb opslag wat te weinig is om met een verschrikkelijke marge mensen naar de middelste optie te duwen.
Keek net ook even en was ook wel verbaast! Herinnerde me de iPod Touch as het goedkopere product om toch een beetje iOS te kunnen gebruiken. Beetje ala €150, maar voor €220 en dan 32GB opslag vind ik vrij bizar..

[Reactie gewijzigd door smiba op 10 mei 2022 22:26]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee