Microsoft Teams krijgt muziekmodus en muziekdetectie voor betere kwaliteit

Microsoft voegt een high fidelity-modus toe aan Teams, voor gebruikers die muziek willen laten horen via de videoconferentiesoftware. Teams krijgt ook een functie om muziek te detecteren, waarna gebruikers de tip krijgen om de hifimodus in te schakelen.

Volgens Microsoft is de audiokwaliteit in Teams standaard geoptimaliseerd voor gesprekken met een zo laag mogelijke bitrate. Als deelnemers in een meeting muziek willen laten horen of een instrument spelen, zou dat niet goed tot zijn recht komen.

Daarom krijgt Teams een hifimodus en muziekdetectie. Als die ingeschakeld is, kan Teams tijdens een gesprek waarnemen of er opzettelijk muziek wordt gespeeld. Gebruikers krijgen dan de optie om de hifimodus in te schakelen, waarmee de geluidskwaliteit voor muziek wordt verbeterd.

Teams gebruikt al geluidsonderdrukking op basis van machinelearning. Als er tijdens een gesprek muziek of ander lawaai op de achtergrond klinkt, probeert de software dat weg te filteren. De muziekdetectiefunctie en de pop-up voor het inschakelen van de hifimodus zijn ook bedoeld om niet per ongeluk muziek weg te filteren.

Microsoft zegt dat het een neuraal netwerk genaamd MusicNet heeft getraind met meer dan een miljoen audioclips. Dat zou ervoor moeten zorgen dat Teams goed is in het onderscheiden van muziek van ander lawaai. Microsoft wil niet dat de pop-up verschijnt als er geen muziek wordt gespeeld en heeft als doel gesteld dat het percentage valse positieven niet hoger dan 0,1 procent mag zijn. Details over de totstandkoming van MusicNet heeft Microsoft gepubliceerd in een paper.

Volgens Microsoft is de hifimodus ook geschikt om de kwaliteit van gesprekken te verbeteren en om medische audiosignalen beter door te geven. Automatische muziekdetectie zou 'in de komende maanden' beschikbaar moeten zijn voor alle Teams-gebruikers.

Hifi-modus in Teams

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

25-01-2022 • 15:01

76

Reacties (76)

76
75
39
7
0
29
Wijzig sortering
Mijn collega's vragen vooral om een gebruiksvriendelijkere interface. Er kan veel, maar de helft van de functionaliteiten van Teams wordt niet gebruik omdat het te ingewikkeld is.
Helemaal mee eens, ik heb vandaag eens een keer Zoom moeten gebruiken en dat was echt een verademing. Die Teams UI is echt verschrikkelijk. Die moet echt een volledige re-design krijgen. Normaal als je lange tijd met een app werkt kun je je weg wel vinden maar met Teams heb ik dat nog altijd niet, en het nodigt ook totaal niet uit om te gaan zoeken. Echt verschrikkelijk gewoon. Maarja het is van MS en het integreert met Outlook dus iedereen gebruikt het :N
Intergratie zal zeker een beweegreden zijn, maar vermoedelijk ook de prijs.

Een standaard office365 pakket kost $12,50/maand/gebruiker.
Daarvoor krijg je:
- alle office apps (word, excel, outlook, powerpoint, etc)
- onedrive met 1TB opslagruimte
- hosted exchange mailbox van 50GB
- sharepoint (for what it's worth)
- teams voor collaboration (waaronder video conferencing).

Een standaard Zoom licentie (voor een kleine organisatie) kost $14,99/maand/gebruiker.
Daarvoor krijg je:
- video conferencing

Heb je meer dan 9 collega's, dan kost het $19,99/maand/gebruiker.

Ik denk dus niet dat het alléén om de integratie met Outlook gaat :)
Het gaat Microsoft maar om 1 ding en dat is zoveel mogelijk intergratie aanbieden. Daarmee wordt het ook zo moeilijk mogelijk om hier weer uit weg te komen.

Ze gebruiken hiervoor het Office pakket met het argument dat je medewerkers dat al kennen. Dat ‘ecosysteem’ gebruikt men al decennia als reden. Maar het is en blijft een commerciële instelling en zoveel mogelijk geld verdienen blijft het doel.

Je ziet dan ook (vooral met Microsoft) dat enkel Office 365 niet voldoende blijkt. Microsoft 365 moet je hebben. Dan ben je klaar. En daarna hoor je dat je eigenlijk Microsoft E5 nodig hebt. En dan betaal je echt geen 12,50 euro meer.

Begrijp me niet verkeerd, nog steeds een goede deal. Veel beter dan je Remote Desktop bij de IT boer op de hoek. Maar men zal je nog steeds volledig proberen uit te kleden ;)

Met Zoom kun je trouwens ook gewoon SSO doen om overal mee te intergreren zonder dat je in een verdor lock-in loopt.
Teams = sharepoint :) met een sausje
Ik zou eerder zeggen dat Teams bestaat uit Groups, Sharepoint and Exchange Online met daaroverheen een sausje.

En daar komt dan nog integratie met andere M365 diensten bij zoals Planner, Yammer en Viva. De vergelijking met Zoom klopt mijn inziens dus ook niet helemaal, zou het eerder met Slack vergelijken.

Op dit moment draait Teams op de desktop (Windows, Mac) in het Electron framework wat zorgt grotendeels feature parity tussen de 2 platformen en makkelijker is om te onderhouden. Grote nadeel is performance, die is niet best. Ze gaan later dit jaar met een next-gen client komen gebaseerd op Edge Webview2 ipv Electron, dat zou e.e.a moeten verbeteren. Hopelijk.
Ik help het je mee hopen ;)
Onedrive for business is ook SharePoint + een sausje ;)
AAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH

(Microsoft = Sharepoint) = (Sharepoint = Microsoft)

[Reactie gewijzigd door Skywalker27 op 24 juli 2024 08:01]

Anoniem: 176636 @Marve7925 januari 2022 17:03
Je moet alleen Zoom niet 1 op 1 met Teams vergelijken. Teams is veel meer dan een beetje chat en video.

Vandaag weer de hele dag in Teams calls gezeten en idd niet altijd even snel maar wat ben ik weer productief geweest. PowerPoint decks aangepast, samengewerkt in Excel files. To Do bijgehouden voor acties en Planner bijgehouden voor de projecten die lopen. Verder integratie met Sales Force en Jira gebruikt.

Dit gaat mij denk ik niet lukken met een video tool als Zoom...
Eens. Zoom is vooral een video conferencing tool, maar Teams is echt een collaboration platform.
Is dat niet een algemeen probleem met producten van o.a. Microsoft, Google en Adobe? Ze krijgen steeds meer features en worden complexer. Terwijl de meerderheid de meeste functies niet gebruikt en behoefte heeft aan een gebruiksvriendelijkere interface.
De meerderheid van de gebruikers heeft gewoon goede uitleg en training nodig. Training die gewoon in Microsoft Teams aanwezig is en waarvan ze verwachten dat het allemaal wordt voorgekauwd maar om het moment dat het niet bevalt we aan masse hele vervelende vragen aan de helpdesk gaan stellen.

De algemene uitspraak: eggh, het is een ***pakket. Maar wat heb jij er aan gedaan om dit te veranderen? Heb je een ticket ingeschoten bij de helpdesk? Heb je contact opgenomen met Microsoft via de daarvoor bestemde kanalen? Heb je jouw eigen spullen voor elkaar?

De grootste uitdaging is de Nederlandse bedrijfscultuur. "Wij weten wel hoe jij je werk moet doen" en de gebruiker die is verwend tot en met. Aan alle medewerkers van bedrijven met deze cultuur. Zorg dat je zelf de boel voor elkaar hebt. Je werkt voor jouw eigen bankrekening en dat doe via een werkgever. Zorg er voor dat je er beiden wat uithaalt. Dat doe je door er voor te zorgen dat je jouw agenda goed bij hebt en kennis op te doen want niemand doet het voor je. Jij zal meer inzet moeten tonen wil je iets veranderen.

Voor het gros van de medewerkers:
- Zorg dat je jouw internet thuis goed voor elkaar hebt en komt niet aan met, hij is traag. Het werkt niet. Wat heb je er zelf aan gedaan om de boel te veranderen? Nee niet lopen zeiken op KPN en Ziggo. Jij heb het niet goed voor elkaar. (Uitzonderingen daargelaten)
- Gebruik fatsoenlijke apparatuur.
-Gebruik een fatsoenlijke headset.
-Lees de handleiding en leg het collega's uit. Waarom wachten? Je hebt er zelf direct profijt van.
-Ga niet zeiken bij de helpdesk als jij iets niet weet. Maak een ticket, stuur een mail. De helpdesk beschermt de bedrijfsprocessen maar is absoluut geen opleidingscentrum. Ga bij je manager klagen als je geen kennis hebt of heb meegekregen. Zij zijn verantwoordelijk voor jouw doen en laten.

Voor het gros van de bedrijven.
- Heb een missie en visie
- Zorg dat je projectmatig werkt.
- Luister naar de wens van de business, het inzicht van de functioneel beheerder en de kennis van je techneuten en balanceer dit.
- Om processen te laten werken is nou eenmaal communicatie en training nodig. Dat doe je open en transparant.
- de manager is er niet om medewerkers te pushen maar om het beste uit ze te halen.
-Geef medewerkers gewoon de spullen die ze nodig hebben. 100 euro besparen is 10.000 euro supportkosten.


Zo, dat moest er even uit.

Extra toegift.
Teams is geen Skype. In Teams verzet je bergen met werk op vrij efficiënte wijze maar vaak wordt het gebruikt om alleen maar te bellen. Het is daarom inderdaad wat zwaarder maar met goede hardware merk je er niets van.

Nog een toegift voor de systeembeheerders onder ons.

Teams op een VDI/terminal? Waarom niet via het web? Of juist op door Microsoft Endpoint management beheerde apparaten zodat het ook echt werkt. Ik begrijp dat je niet altijd onder een VDI uitkan maar begin eens met de basis aan te bieden via fat cliënts. Huh? Niet veilig? Ehhm. DLP? En ATP?

[Reactie gewijzigd door winos op 24 juli 2024 08:01]

Je legt in de eerste alinea van je post al eigenlijk het probleem bloot, Teams is voor normale gebruikers (dus niet met een IT beheerder bril kijken) een gedrocht van een tool. Teams is duidelijk ontworpen vanuit de gedachten kronkels van Microsoft met daarbij wijzig ook voor doorsnee gebruikers en niet vanuit de gebruiker. Ik vind het een zwaktebod als je een compleet user adoption programma nodig hebt om met een simpele bel/chat en sharepoint front-end programma moet leren werken. Als ik overstap van een VW Golf naar een Toyota Corolla heb ik ook geen cursus nodig.


edit: onlogische zin aangepast

[Reactie gewijzigd door i_like_scotland op 24 juli 2024 08:01]

Je vergelijkt nu een auto met een auto waarbij de basis interface en functionaliteiten gestandardiseerd zijn. Als je gaat zitten heb je je stuur in het midden, snelheidsmeter recht voor je neus, spiegels links, rechts en in het midden aan het dak, etc. Om in een andere auto te gaan rijden heb je inderdaad geen cursus nodig, maar bedenk wel dat toen jij voor het eerst in een auto stapte dat ook niet alles vanzelf ging. Trekt het nog even iets verder door naar bijvoorbeeld een Formule-E auto en de meeste die een rijbewijs hebben zullen hem niet eens van zijn plek krijgen, terwijl het toch echt in de categorie auto valt.

Hetzelfde moet je kijken naar "het gedrocht" Teams. De meeste gebruikers zullen de meest basic dingen echt wel gaan vinden. Het tekst ballonnetje met "Chat", de icoontjes om te bellen en video te starten, je agenda, allemaal dingen die voor de meeste makkelijk te herkennen en te gebruiken zijn zonder cursus, maar ga je de diepte in dan is iets als een user adoption program wel heel erg handig.
Ik kan uit ervaring melden dat Teams geen makkelijke tool is voor niet IT'ers. Ik heb tal van voorbeelden meegemaakt bij zorg en overheidsinstellingen waarbij gebruikers vastliepen (opzetten van een call instellingen met video etc.). Dergelijke taferelen heb ik niet zo breed meegemaakt met Skype for Business.

Je vergelijking met Formule E gaat niet op, want dat betreft geen consumenten auto. Een balie medewerker werkt toch ook niet in assembler? Tevens kan je de performance van Teams niet vergelijken met een Formule E auto, maar eerder met een scoot-mobiel op de snelweg rijden ;)
Nee, het is absoluut geen makkelijke applicatie en performance is ook nog niet echt om over naar huis te schrijven. Al lijkt dat de laatste tijd wel wat beter te worden (wordt ook wel eens tijd).

Wat ik probeer te zeggen is dat het ook niet echt bedoeld is als een enkele tool, maar een best uitgebreid pakket met heel veel functionaliteit. Dat niet-IT'ers (en soms ook wel-IT'ers) er niet zomaar mee uit de voeten kunnen en er een soort training nodig is om er uit te halen wat er in zit is dan ook helemaal niet zo gek.
Dit is vreemd want je hebt lessen gevolgd en een rijbewijs moeten halen om te leren rijden. Dat de VW golf er iets anders uitziet dan de Toyota Corolla is een designkeuze. Beiden zijn het auto's.

Waarom zou je voor Teams niets hoeven te leren of geen examen hoeven te doen en verwacht je dat je het ineens onder de knie hebt. Het is echt een logische manier van werken en zeker geen gedrocht van een pakket. Daarmee ga je veel te kort door de bocht

[Reactie gewijzigd door winos op 24 juli 2024 08:01]

Om het een nog filosofischer perspectief te geven, sommige mensen (schat zelf in hoe groot percentage van je collegae hier onder valt) is ook redelijk "dom" (ja, ik weet het, dit is uitlokking van een shitstorm). Iedereen kent die collega die nog steeds niet met de mute knop om kan gaan, die anno 2022 nog steeds niet weet hoe hij/zij een scherm moet delen of camera aan/uit zet.

Als je een programma 1 a 2 jaar intensief gebruikt mag je redelijkerwijs die basisfuncties toch wel snappen lijkt mij. Als dat niet lukt, maakt het volgens mij weinig meer uit wat voor pakket je voor de gebruiker neer zet.
Klopt, die personen rijden ook in de auto en weten niet dat er ook een richtingaanwijzer in zit. Maar dat zijn vaak wel de bekende usual suspects binnen je bedrijf/werkomgeving.
Feature Bloat
Businesses want their products to stand out in a competitive marketplace, and one way to achieve this is by offering innovative features. However, even if features are added with an aim to improve the user experience, the opposite can often result. Users may become confused by the added complexity of new features, or simply choose to not use them as they are unnecessary.
Dit is wat constant gebeurd bij software-producten. Naast natuurlijk de oneindig veel UI re-designs, om mensen het gevoel te geven dat ze echt moeten upgraden omdat hun huidige versie is er oud uit ziet.

[Reactie gewijzigd door djexplo op 24 juli 2024 08:01]

Het gebeurt nog steeds veel maar van de grotere bedrijven begint het wel minder erg te worden om alles te vinden. In office bijvoorbeeld heb je het zoeken naar functies en hulp bij functies ingebakken zitten tegenwoordig (Nog niet geweldig maar het is al een stap in de goede richting). En Adobe is het inmiddels al even mogelijk om een keuze van de knoppen, toolbars en andere dingen vooraf ingesteld te selecteren met een simpele dropdown rechtsbovenin.

Elke eindgebruiker en elk marktonderzoek laat zien dat er vraag is naar een specifieke feature en dan wordt die geimplementeerd bij genoeg vraag. Maar naar mate de tijd veranderd zou van mij ook weleens gekeken worden naar oude functies en de bruikbaarheid ervan. Een fax veld invoegen in een document vind ik nou niet echt meer een feature die nodig lijkt me.
Bedenkt dat Teams helemaal geen video-vergader applicatie is. Teams zou vooral een samenwerk-applicatie moeten zijn. En ja, microsoft weet heel goed wat samenwerken is, daarvoor heb je heel veel gereedschappen nodig die zo eenvoudig mogelijk beschikbaar moeten zijn. Dat de halve wereld teams van microsoft alleen maar voor video conferentie gebruikt...

Het zit een beetje in de aard van het beestje: de meeste microsoft producten zitten vol met features die aan de rand mogelijk wel interessant zijn.
Daarvoor werkt teams wel goed maar ook daar moet je het idee erachter weten anders verzuip je in eindeloze teams omdat iedereen een eigen aanmaakt ipv een channel
Dit dus. En dat het ENORM log is. Hierboven werd al VDI genoemd, maar het is inderdaad een ongelofelijke draak in dat soort omgevingen. Opschaling van hardware is 75% hoger in omgevingen waar we Teams moeten inzetten. Wat een gedrocht van een applicatie is dat zeg... Functioneel is 't natuurlijk geweldig hoe het ons 'door de pandemie heeft geholpen' maar nee. Ik gebruik het enkel vanuit de browser als ik het een keer moet gebruiken, maar ik weiger het te installeren. (En ja ik weet dat ik in de browser in feite dezelfde app krijg)
Of als je de 'play' knop drukt, om bijvoorbeeld spotify te pauzeren, begint teams bel notificatie te spelen. Zeer irritant.

https://www.reddit.com/r/..._plays_the_ms_teams_call/

[Reactie gewijzigd door jerkitout op 24 juli 2024 08:01]

Of als ik m'n bluetooth oordopjes uit zet :p (zelfs zonder dat spotify draait!)
Ik mis vooral een echte "fullscreen". Dus zonder balken, of camera beelden zichtbaar. Deze functie heeft erin gezeten en is op een gegeven moment verdwenen... (toen kwam dat "focus" ding wat een heel slap aftreksel is van fullscreen...)
Al aangemeld op het Microsoft Teams forum of als bug gemeld in de feedback hub?
https://feedbackportal.mi...2e-ec11-b6e6-00224827bbc2

[Reactie gewijzigd door jerkitout op 24 juli 2024 08:01]

Mooi, allemaal upvoten dan kan er wat aan gedaan worden. Net zoals je een x aantal stemmen / handtekeningen nodig hebt om een petitie in te schieten. Hoe meer stemmen hoe meer prioriteit.
De linux client is vooral extreem feature-loos.
Kun je een voorbeeld geven wat er precies ingewikkeld is ?
Ik wil gewoon een lekker soepele interface on met mijn collega's te chatten en te videobellen, al die extra rommel is wat mij betreft niet nodig want die gebruiken we op het werk toch niet.

In de afgelopen 2 jaar is Teams zoveel groter en zoveel trager geworden dat ik nu tijdens een meeting gewoon mijn laptop verder niet meer kan gebruiken, terwijl ik een laptop van net 2 jaar oud heb met best wel nette specs..
Helemaal met je eens, Teams is een IT gedrocht geworden met slechte performance (want geprogrammeerd in een waardeloze ontwikkel omgeving). Microsoft kan zich beter gaan richten op de GUI en performance.
Laten ze eerst eens wat aan de performance doen. Wat ook opvallend is, als je je scherm aan het delen bent, hoeveel trager websites dan laden. Bepaald niet handig als je bijv. een demo aan het geven bent.

@beerse mijn ervaring betreft de Teams windows applicatie.

[Reactie gewijzigd door DeadMetal op 24 juli 2024 08:01]

In dergelijke gevallen moet je eens het verschil zien tussen microsoft-browsers en de andere grote browsers. Het zou zomaar kunnen dat firefox of chrome op dergelijke momenten heel anders performen dan edge omdat de integratie daar dan anders gaat.

@DeadMetal Het was al mijn vermoedden dat je de Teams windows applicatie gebruikt en dan daar binnen een applicatie of het hele scherm deelt waar binnen je dan msEdge draait. De scherm-info van die edge applicatie gaat dan als gedeelde applicatie naar de mee-kijkers. En volgens mij heeft edge speciale haken en ogen naar teams om die plaatjes door te sturen. De andere browsers hebben dat ongetwijfeld niet dus moet teams het scherm pollen. Dat maakt teams trager maar de browser sneller. Mijn idee hoe microsoft zaken optimaliseert, niet gebaseerd op enige praktische kennis of praktijkervaring.

[Reactie gewijzigd door beerse op 24 juli 2024 08:01]

Je zou haast denken dat Teams helemaal af is als een dergelijke - imo lage prio - feature erin komt? Ondertussen is de app op Windows echt zo, zo, zo ongelooflijk langzaam...
Het is echt absurd langzaam, maakt niet uit wat je specs zijn, het is zo ontzettend traag, buggy en unresponsive... snap niet hoe Microsoft het kan verantwoorden.
Gevestigde (machts)positie. Je neemt Teams relatief makkelijk op in je ecosysteem en het integreert. Ik wil niet zeggen dat bedrijven 'gedwongen' zijn het te gebruiken, maar blijkbaar weegt het gemak van implementatie op tegen het gebrekkige gebruiksgemak. Een kleiner bedrijf met losstaand product zou er nooit mee wegkomen.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 24 juli 2024 08:01]

Dit dus en slurpt hij je accu leeg.
In deze tijden van thuis werken en gasprijzen wel fijn dat ie daardoor je werkplek ruimte verwarmt...

Maar je hebt gelijk, erg log, maar ook zwaar, al helemaal in VDI's....
Hier op de vdi is die rete snel in vergelijking met vaste machines.

Wij gebruiken wel de teams vdi editie en vermoed dat erg bijdraagt.
Ja je bedoeld de system wide installer toch? Die is toch ongeveer hetzelfde?
De system wide is installer zorgt voor een snellere installatie van teams bij gebruikers die inloggen op een computer.

De vdi editie is een beetje uitgekleed, met geen webcam support bijvoorbeeld. Voor meer info:
https://docs.microsoft.co...rosoftteams/teams-for-vdi
en qua resources staat ie ook altijd hoog op de kaart, zelfs zonder actieve meetings.
Tja, dat zal niet bij iedereen zo zijn, denk ik. Bij mij staat Teams nu zonder actieve meetings met 360MB RAM over drie processen. Tijdens een meeting gaat het een stuk hoger maar echt dramatisch noemt ik het toch niet.

Het mag iets sneller werken en iets stabieler maar eigenlijk heb ik al bij al weinig klagen over Teams en resources
Probeer het eens op macos, dan wordt het helemaal dramatisch. Op m'n 5900X gaat het redelijk (mag het...12 cores, 32GB....voor een chat app...), maar onder rosetta op macos is het werkelijk wanstaltig traag / geheugenintensief. Regelmatig dat hij tegen de 3GB aan mem aan hikt.

Leuk, een nieuwe muziekfeature. Zorg dat je kernfunctionaliteit werkt...
Kan je niet de iPad app gebruiken op macOS? Nog steeds bizar dat er wel dedicated iOS en Android apps zijn, maar een native windows/mac versie teveel gevraagd is. Ze bezitten ook letterlijk een framework om cross platform native apps te maken (xamarin), dus excuus van dubbele developmenttijd gaat ook niet op.
Vreemd, thuis een Ryzen 5 3600, 16GB ram en een 1660TI, teams draait als een zonnetje. idem op mijn HP Probook 450 G8 (simpele i5 en 8gb ram) van werkgever. Gebruik kwa memory zit meestal op +- 500mb idle en bij een meeting met beeld +- 1gb, cpu gebruik soms pieken naar 20% meestal rond de 10% bij meetings.

Met alle respect Teams is niet maar een "chat app"', zo zullen veel hem gebruiken ja, maar er zit veel meer achter than meets the eye.
Er is een nieuwe client onderweg de huidige is compleet gebouwd met multiOS in gedachten, wat resulteert dat het nergens goed draait.
Ik ben alleen bang dat het nog een tijd gaat duren want het is momenteel volgens mij enkel voor windows 11.https://www.techradar.com...ook-at-microsoft-teams-20
Bij mij is msTeams er-af. Alleen als ik er niet onderuit kom, dan gebruik ik het en dan ook via de browser. Eerst probeer ik het met een niet-microsoft-browser en als dat niet lukt, dan pas in edge.
altijd maar dat geklaag over het resource gebruik van de Teams client, er is al een tijdje een nieuwe versie aangekondigd die dat op moet gaan lossen. Komt ergens dit jaar uit.

https://office365itpros.c...bview2-replaces-electron/
Ook als ik de browser versie gebruik loopt mijn laptop accu leeg hoor. Los daarvan: het verhaal 'in de volgende versie wordt alles beter' geloof ik sowieso niet meer. Dat heb ik al vaak genoeg gehoord.
Als ik het zo lees lijkt alleen de consumenten versie van Teams lijkt over te stappen, ik weet niet wat het verschil is met de 'for business' en 'for education' versies, maar ik kan hier niet uit opmaken dat die ook overstappen naar WebView2.
Dit lijkt me super handig om je DAW te delen zodat je op afstand samen muziek kan produceren!
Lijkt me best lastig te implementeren omdat DAW's worden ondersteund door eindeloze verzamelingen VST's, samples en effecten. Dan zouden beide die állemaal op dezelfde wijze op dezelfde plek geinstalleerd moeten hebben. Dan kun je hem beter op een virtueel systeem draaien en beide inloggen, maar dat is in de professionele wereld al jaren gebruikelijk.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 24 juli 2024 08:01]

Muziekproductie op een virtual machine is voor mij een nieuw begrip, lijkt me wel erg interessant!
Dan zou je hier kunnen beginnen als online genoeg is: https://musictech.com/gui...-collaborative-platforms/
Of hier als je het met eigen DAW’s wilt doen: https://www.musicradar.co...project-in-different-daws

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 24 juli 2024 08:01]

Video-conferencing apps hebben teveel latency om in real time muziek te maken. Hiervoor heb je
online real-time music (ORM) software ndoig. Een redelijk snelle pc is een must en ook moet je USB soundcard zo min mogelijk latency hebben. Een cient/server model is een optie of anders peer to peer. 25 ms is ongeveer de sweetspot en dit is makkelijk te doen onder goede omstandigheden. Dit is dezelfde latency als iemand die 9 meter van je afstaat. (snelheid van het geluid is 343 m/s)

Het werkt met UDP packets zoals ook in online-gaming gebruikelijk is. Gebruik het liefst een gewone ethernetkabel en geen wifi. Ook dien je in de router wat poortjes te forwarden.
Ik zou graag zien dat ze een volwaardige M1 variant van Teams maken! Alle Office365 producten zijn geoptimaliseerd voor Apple M1 maar Teams niet een leunt dus stevig op Rozetta. Leuk hoor zo'n audio feature maar zorg er eerst maar eens voor dat Teams stabiel draait en niet je accu binnen 2 uur volledig leegtrekt.

Het is dat Teams de standaard is voor Europianen maar wat dat betreft is Zoom toch echt stukken beter geïmplementeerd.
Dat is echt geen Rozetta feature, dat is een algemene Teams feature. Mobiel, laptop, welke cpu je hebt, je accu loopt leeg.
Komt in beta binnenkort. OneDrive is er ook net op M1.

[Reactie gewijzigd door sohus op 24 juli 2024 08:01]

Laten ze nu eerst eens de Linux-versie eens bijwerken en goed laten werken met (x)Wayland. Je kunt niet eens meer je scherm delen zonder terug te moeten vallen op xorg.
Snap dat de linux-versie misschien niet de eerste prio heeft, maar de featureset begint wel erg uiteen te lopen.
Wie pakt de Teams-bingo kaart er bij?
Volgens Microsoft is de audiokwaliteit in Teams standaard geoptimaliseerd voor gesprekken met een zo laag mogelijke bitrate.
Dat verklaard waarom de team gesprekken zo belabberd zijn, in plaats voor die heeeeeeeeeeel enkele keer dat het nuttig is voor muziek zou ik veel liever hebben dat gebruikers die een zo laag mogelijke bitrate wensen dat lekker voorzich zelf kunnen instellen en dat alleen die deelnemer(s) belabberd klink(t|en).
Ik heb geen idee waarom jouw gesprekken zo belabberd klinken maar ik heb sinds een jaar ongeveer gewoon prima geluidskwaliteit, behalve wanneer iemand een inferieure microfoon gebruikt.
Inderdaad. Werk nu ruim 2 jaar met Teams en het geluid is prima voor spraak, mits degene een goede headset gebruikt. Komt maar al te vaak voor dat er geen headset wordt gebruikt met een matige laptop microfoon.

Nog even los van de slechte wifi die mensen hebben en dan daar Teams de schuld van geven.

Teams is een stukje software welke niet je hardware problemen kan oplossen.
Moet zeggen dat de geluidsonderdrukking goed werkt. Als er bij de buren geboord wordt en ik zelf bijna niets kan horen dan verstaat de rest mij prima via Teams zonder het geboor. Wat meer instellingen om soms wel achtergrond geluid te laten horen of dus muziek is altijd welkom, zolang het de basis functionaliteit maar niet aantast.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.