Monster Hunter: World is twintig miljoen keer geleverd

Capcom heeft wereldwijd twintig miljoen exemplaren van Monster Hunter: World geleverd. De game kwam in januari 2018 voor het eerst uit en werd al snel de bestverkochte game van Capcom tot nu toe.

Met twintig miljoen geleverde exemplaren komt Monster Hunter: World in aanmerking voor een plek op de Wikipedia-lijst van de vijftig bestverkochte games aller tijden. Titels met vergelijkbare verkoopaantallen zijn volgens die lijst GTA: Vice City, The Last of Us en Garry's Mod.

Monster Hunter: World verscheen begin in 2018 voor consoles en kwam later dat jaar ook uit voor de pc. Het was de eerste game in de serie die wereldwijd uitkwam; eerdere delen verschenen eerst in Japan en kwamen later naar andere regio's. Volgens Capcom heeft die wereldwijde release, de focus op digitale verkopen en marketing gezorgd voor het succes van de game.

Ook het uitbrengen van de betaalde Iceborne-uitbreiding en een nieuwe editie van het spel inclusief die uitbreiding, hebben volgens Capcom bijgedragen aan de goede verkopen. Over een vervolg zegt de uitgever nog niets. Wel noemt Capcom de verkoopcijfers van Monster Hunter Rise; daarvan waren eind september 7,5 miljoen exemplaren verkocht voor de Nintendo Switch. Die game komt in januari 2022 naar Steam.

Monster Hunter: World, Xbox One

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

19-10-2021 • 08:33

30 Linkedin

Reacties (30)

30
29
25
1
0
1
Wijzig sortering
Er staat “geleverd” en niet verkocht. Telt het feit dat ik hem gratis aan mijn library heb toegevoegd bij aanschaf van mijn ps5 ook mee?

Hoe dan ook goede cijfers uiteraard.
Mijn eerste Monster Hunter game, heb mij er erg mee vermaakt met uiteindelijk ruim 400 uur op de teller.

Hopelijk hoeven wij niet te lang wachten op een vervolg.
Rise is nu het paradepaardje; MHW hebben ze jarenlang ontwikkeld en uitgebreid, nu is het de beurt aan Rise. Ik verwacht dat we pas over 5 jaar over een nieuwe MH game gaan horen.
hmm ik vind Rise nou niet bepaald een stap voorwaarts, eerder terug qua gameplay, graphics.
Gameplay terzijde, Rise gebruikt een andere engine dan World en was met de Switch in gedachte gemaakt.

Rise ziet er mooi uit op de Switch, maar PS4 en Xbox One (beide base) zijn gewoon krachtiger, men had dus meer mogelijkheden.

Ik heb vorige week Rise demo nog gespeeld op PC, waar ik met World rond de 70~90fps haal op max settings 1440p (minus TAA en Volumetrics, beide maken het spel zwaarder en lelijker) kreeg ik met Rise minimaal 110+ all time (en dit keer echt op max settings 1440p).

Spel is een stuk lichter, en zelfs op PC grafisch minder dan World (niet lelijk hoor, maar World ziet er beter uit)
Rise is echt belabberd qua support. Ten eerste is er wel content bijgekomen, maar die content was gewoon onderdeel van de game zelf. Het was gewoon uitgesteld.

De enige grote content update die we nog krijgen is full-priced dlc in volgend jaar zomer.

Het is echt een goede MH, maar het feit dat er geen fucking Deviljho in zit doet pijn.
dikke stap terug Rise...
Iceborne is dat in theorie.

Meeste MH games hebben tegenwoordig niet echt een vervolg, vooral een verbeterde versie (4 VS 4 Ultimate, Generations vs Generations Ultimate) of zoals in het geval van World en Rise een betaalde DLC uitbreiding.
En een eenvoudige next-gen upgrade zit er niet in. Daar begrijp ik weer niets van gezien de populariteit van Monster Hunter World.
Over een vervolg zegt de uitgever nog niets.
Laat dit zinnetje astublieft uit het artikel. Het impliceert dat Rise een soort van side-game is en dat de main-game er nog aan moet komen (en men vervolgens de game links laat liggen) terwijl het vrij duidelijk is dat de focus van Capcom nog steeds bij Rise zit.
Valt Rise daar niet onder dan, en zo niet, wat is dan een "echte" monster hunter game?
Sommige mensen bedoelen dan de games die voor World uit zijn gekomen.

Ik laat die discussie in het midden, maar ik snap wel waarom mensen de oude games beter vinden dan World of Rise, ik zelf heb de voorkeur voor oudere games zoals 4 Ultimate en Generations Ultimate, maar ik vond World zeker vermakelijk en vooral de Iceborne DLC.

Rise daartegen... dat is de eerste MH game waar ik niet eens heb gegrind, ik vond het "mwah" en waar World nog het excuus had van "wij beginnen met iets nieuws", hebben ze in mijn ogen gefaald met Rise op dat front.

Bedenk je dit, Rise is een prima game maar heeft minder content dan de base game World, plus de cutscenes en de verhaal zijn fors minder dan World.

En dat is slechts 1 punt die ik ook nog tegenover World vergelijk, pak ik de oudere games erbij dan wordt die lijst alleen maar langer.

Als ze die route gingen bewandelen, dan had ik nog liever dat Rise meer zoals MH games pre-World waren, dan zou dat beter hebben uitgepakt.

Dus ik hoop dat Sunbreak dit allemaal kan oplossen, of in ieder geval een groot deel ervan.

In ieder geval dat is hoe ik, mijn partner en de meeste van onze kennissen die MH spelen vinden, als Rise uitkwam voor World en World kwam uit na Rise, dan zouden de meeste keuzes men in Rise had gemaakt nog ergens op slaan, nu voelt het als een achteruitgang.

Maar ik ga er te diep op in hier, iedereen heeft een andere mening.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 19 oktober 2021 09:11]

Ze zoeken een breder publiek op; met World is dat zeker gelukt. Met Rise en Switch games in het algemeen heb ik het idee dat die gericht zijn op een jonger publiek.
Zelf denk ik van niet, ze hebben met Rise gewoon hetzelfde geprobeerd maar dan met een ander "sausje" (andere setting en monsters)

Het is wel zo dat de andere team Rise heeft gemaakt, dan die van World echter is dat wel vaker gebeurt in het verleden.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 19 oktober 2021 09:35]

Ik heb met mijn broers nog Monster Hunter 1 gespeeld op de PS2 slim online.
Die gathering halls waren pas epic.
Er bestaat daar zelfs nog een emulator voor (online gedeelte)
https://discord.gg/YzmeXb8
Zo eentje waar je kramp in je klauwen krijgt omdat je met je linkerduim moet bewegen én de camera moet bedienen en hoofd- en nekpijn vanwege de gespannen houding bij het turen naar je PSP / DS.

MH World was een mijlpaal voor de serie. Als iemand die dus de PSP games enorm genoten heeft was het voor mij gewoon echt dé stap vooruit die de serie te maken had. De nieuwe features hebben voor mij geen moment afbreuk gedaan aan de ervaring. Alleen de online component zou men een stuk beter uit kunnen werken want daar is helaas nog weinig versimpeldgemoderniseerd.
Bij deze heeft World betere online dan Rise.

Dat terzijde, ik heb de meeste PSP MH games in een emulator gespeeld, ik krijg na paar tellen gewoon een enorme kramp in mijn hand van dat ding (en ik heb kleinere handen, echter PSP en "ergonomie" gaan niet door 1 deur)

Unite heb ik gespeeld op emulator, maar vond het ook erg leuk op de Vita (betere ergonomie) via PSP backwards compatibiliteit.

Op New 3DS XL vond ik MH games prima te spelen, maar dat model heeft de c-stick die de normale 3ds niet heeft.

World speelde ik op PC dus dat ging prima, Rise speelde ik vooral in dock omdat mijn Switch (alweer) joy-con drift had, plus de Switch veroorzaakt bij mij met bepaalde games ook kramp (al speelt gewicht hier ook een rol mee)

ik heb wel vaker issues met mijn linker hand, dus als ik een systeem verkeerd vasthou krijg ik er last van.

PSP veroorzaakt dit het makkelijkst bij mij, iedere game die de analog gebruikt is een boosdoener.

3DS, New 3DS XL en PS Vita heb ik nergens last van, ook niet met nog oudere systemen op PSP na dan.

Qua Switch varieert het per game, het hangt af welke knoppen ik nodig heb, momenteel heb ik dat probleem deels opgelost met een Split Pad pro, maar ik heb Rise uitgespeeld voordat ik deze had.

Gewicht van de Switch blijft echter nog steeds een probleem voor mij

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 19 oktober 2021 09:29]

Goed te weten, bedankt voor de info! Wellicht pik ik 'm met de tijd wel op. :)

Wat de PSP games betreft, ik was enorm blij dat er dus een manier was om via USB het beeld naar een PC applicatie te overdragen en het spel niet alleen op het grote scherm te kunnen spelen, maar tevens de controls naar een USB controller te kunnen mappen.

Volgend beeld zal je vast niet onbekend ogen:
http://static2.wikia.noco.../images/b/b9/PSP_Claw.jpg

De PSP ontbrak simpelweg een tweede analoge stick. En wat je zegt, het pookje op links was tevens een goede krampveroorzaker.
Ja dat plaatje komt mij bekend voor helaas :+

Het was dat of de L knop steeds indrukken.
MH3, MH4(U).. dát zijn de echte.

Rise heb ik ook en zit op HR100-nogiets, het is een walk in the park. Kan het aantal game-overs op één hand tellen denk ik... véél te simpel voor een MH-game.
De oude MH games zijn achterhaald, get over it!
Ach kom. Alles moet zó noob-friendly gemaakt worden, het is alsof doodgaan in MH écht onmogelijk gemaakt moet worden. Wat is er mis met games die daadwerkelijk een uitdaging vormen?

MH:Rise is qua presentatie echt fantastisch hoor en ik speel 'm graag, maar het is meer Yoshi's Island dan een MH-game... maar dan wel een Yoshi's Island met god-mode.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 20 oktober 2021 08:22]

Ben benieuwd of Master Rank (G-rank in oude games) daar verandering in brengt.
Mag het hopen .. High Rank nu is de tutorial van vorige games qua moeilijkheid.
Komt dat niet ook een beetje omdat dingen als movement gewoon flink verbeterd zijn? Technisch alles soepeler verloopt? Oudere games die toch een beetje moeilijk zijn omdat het allemaal houteriger is? Ik vind overigens deze game best pittig in mid/end game. Heeft voor mij een flinke learning curve gehad. Er zijn echt wel hele pittige monsters in deze game. Extremoth, Arch Tempered monsters, Fatalis, Alatreon. Ik weet verder ook niet hoe dat zit hoor ik heb de oudere games niet gespeeld, ben ingestapt in World maar ben wel benieuwd welke mechanics zijn versimpeld puur omdat ik misschien ook nog wel die oude games wil spelen.
Alatreon in Iceborne vind ik "broken"

Ik kwam er zo doorheen, mijn partner ook maar ik heb zoveel mensen gezien die echt enorme moeite mee hebben gehad, of zelfs na paar weken het spel verlieten door dat gevecht.

Ze hadden dat met Fatalis beter gedaan in World.

Qua versimpelde mechanics zijn er meerdere, maar om paar te noemen zo kon je vroeger niet lopen EN je potion drinken (of buffs innemen) en bleef je stil staan tot dat gedaan was, inclusief de (te lange) animatie die erna volgde.

Verder had je geen onbeperkt wetstones zoals in World.

Er zijn wel meer dingen, zelf had ik er geen last van in World, en als ik de oude games ging spelen had ik ook geen last van het oude systeem, maar ik snap wel dat sommige mensen het "te makkelijk" vonden hierdoor.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 19 oktober 2021 09:17]

Oh Alatreon was echt vervelend, je MOEST een elemental build maken die uit komt met zijn eerste fase (of neutraal gaan met bijv. dragon). Vervolgens sprint dat beest alle kanten op met een hitbox om zich heen. 80% van de fight zat ik achter hem aan te rennen en vervolgens springt ie weer weg wanneer ik er bijna was.

Fatalis was wel echt tof, hele leuke fight.
En dan is er nog die time limit voor de Judgement.

Mijn probleem met Alatreon is dat deze je in feite dwingt om op een bepaalde manier, met bepaalde build en het liefst met bepaalde wapens te bevechten.

Ik negeerde dat deels, elemental build en een stel dual blades en ik kwam er alsnog doorheen, makkelijk is een ander verhaal want het lukte echt op het nippertje na.

Probeer je een andere wapen die meer erbij past dan is hij plots fors makkelijker.

MH games geven je de volledige vrijheid hoe je wilt spelen, Alatreon in World steekt daar grof een vinger tussen, je doet het "zo en zo en op die manier" of je faalt 90% van de tijd, want je zit met een time limit (en dan niet die van de Quest maar van zijn Escaton Judgement, als jij niet genoeg elemental damage heb gedaan, dan ben je KO'ed)
Meh. Niet zozeer de movement. Het automatisch oppakken van dingetjes, potions drinken terwijl je rent.. dat doet gewoon af aan de échte beleving van MH. Je hoeft ook niet meer te zoeken, je volgt gewoon de sporen naar het monster en hakken maar. Ook niet meer de losse 'segmenten' in de levels, geen losse gebieden waar je uitgeduwt kunt worden...

Als je aan het harvesten bent duurt dat normaal gesproken een paar seconden. Niks mooiers dan dan je karaktertje even staat te hannesen om een plantje te plukken terwijl er achter je een Rathian klaar staat om je op te vreten. Nu wandel je er overheen en je pakt 't direct op. En hoezo ga je potions drinken *terwijl je rent*. Heb je dat in het écht wel eens geprobeerd?? Driekwart eindigt op de grond.

Nee, stilstaan in een hoekje, drinken, en weer door. Dát zou het moeten zijn. Dat je geen laadschermen hebt tussen de verschillende secties van een level is nog tot dáár aan toe. Maar kom op, waar is het nut van paintballs gebleven (als je MH:Rise speelt dan; World heb ik zelf niet gedaan juist vanwege die versimpelingen). Je moet *zoeken* naar een monster. In de échte MH-games moet je onthouden waar ze rusten, waar ze heen vluchten om te drinken/recoveren. Nu is het gewoon een kwestie van het bliepje op je kaart volgen. En dan heb je zelfs bij Rise nog een Palamute waar je op kan rijden omdat het sneller gaat!

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 20 oktober 2021 08:26]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee