Waarschijnlijk omdat er te veel mensen werken met persoonlijke informatie. Als je alleen al een website bezoekt die een tijdelijke logbestand heeft kan je al spreken over persoonlijke informatie. Ze kunnen dat al je ip adres zien. Ja er zijn uitzonderingen zoals providers die gedeelde ip adressen gebruiken of mensen met vpn dus het hoeft niet altijd persoonlijke informatie te zijn. Als dit al tijdelijk opgeslagen wordt voor metingen of voor veiligheidsredenen zouden ze dus al eigenlijk die cursus moeten doen. Maar laten we iets realistischer zijn en websites die je alleen kan bezoeken even niet meerekenen. Dan zijn er nog wereldwijd miljarden websites met persoonlijke informatie. Al is het alleen al een website waar je alleen als je emailadres kan achterlaten voor een nieuwsbrief of een contact formulier kan invullen (dan rekenen we ook even niet mee dat mensen buiten de website contact kunnen opnemen wat ook dus al onder persoonlijke informatie valt). Volgens
https://www.sidn.nl/nieuw...domeinnamen-geregistreerd zijn al 6 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd. Als je alleen al 25% van dit neemt heb je nog 1.5 miljoen website waar ze omgaan met persoonlijke informatie. Dat zijn dus al 1.5 miljoen mensen die dus al een cursus zouden moeten doen. De meeste websites hebben wel meerdere mensen dus dat komt nog eens bovenop die 1.5 miljoen.
Nu zal je misschien wel denken van dat de meeste websites niet groot of belangrijk genoeg zullen zijn voor een hack. Volgens
https://www.thuiswinkel.o...edingen%20in%20Nederland. zijn al in 2021 2e kwartaal ongeveer 67000 webshops. Dan praat je toch al over serieuzere gegevens. Ook zullen de meeste webshops niet alleen werken. Bol.com zou volgens
https://nl.m.wikipedia.or...33%20miljoen%20artikelen. 1800 medewerkers hebben in 2019. Ze zullen niet alle 1800 specifiek werken met persoonlijke informatie maar toch zullen een hoop medewerkers met computers werken. Zelfs de schoonmakers zouden bijvoorbeeld op computers moeten aangeven dat ze vakantie willen dus ze zijn dus mogelijk aangesloten op het werk netwerk. Zouden hun dus ransomware op hun computer krijgen die dan over het netwerk verspreidt heb je ook mogelijke persoonlijke informatie lekken. Uiteraard zijn er best gevallen waar de beveiliging voed genoeg is dat het niet mogelijk zou moeten zijn. Computers die specifiek ingericht zijn voor hun werk en echt niets anders kunnen zoals op internet kunnen.
En dat is dan nog maar een klein gedeelte van de mensen die met persoonlijke informatie werken. Je hebt dan nog de overheid, energie bedrijven en verzekeringsmaatschappijen bijvoorbeeld (vallen voor mij niet onder webshops ook al kan je online een abonnement afsluiten).
Met andere woorden ik verwacht gewoon dat er te veel mensen zullen zullen zijn die dus een cursus zullen moeten doen. En dan is ook nog de vraag zit er een gevolg op. Moet je dus een soort van examen doen om te bewijzen dat je het echt weet. Zo ja dan verwacht ik dat er genoeg mensen zullen zijn die niet gaan slagen. Mogen die dus geen werk meer doen? Dan ga je mogelijk ineens als bedrijf medewerkers te kort hebben (op de afdeling). Mensen zullen wel niet betaald worden als ze die dagen niet werken en dus mogelijk ook financiële problemen krijgen.
Ook is er trouwens nog wel een verschil tussen arts/buschauffeur en een medewerker achter een computer. Het is zeker niet leuk als je gegevens gelekt wordt. Maar je gaat er niet dood van en raakt er ook niet gewond door. Een arts en buschauffeur zijn wel verantwoordelijk voor levens van anderen.
[Reactie gewijzigd door Daoka op 24 juli 2024 19:47]