Microsoft houdt 24 augustus Xbox-presentatie voorafgaand aan gamescom

Microsoft organiseert over twee weken een presentatie in het kader van de gamescom-beurs een stream met nieuws over Xbox-games. Microsoft gaat daarin meer details tonen van eerder aangekondigde games.

Grote nieuwe aankondigingen lijken er tijdens de stream niet plaats te vinden. Microsoft noemt expliciet dat er meer informatie getoond wordt van eerder aangekondigde games van de Xbox Game Studios. Ook komen er games van thirdparty-partners aan bod en geeft Microsoft details over games die naar het Game Pass-abonnement zullen komen.

Microsoft zendt de gamescom 2021 Xbox Stream uit op YouTube, Twitch, Facebook Gaming en Twitter. De show wordt gehost door Parris Lilly en Kate Yeager. Lilly is bekend van Kinda Funny Xcast en Gamertag Radio. Hij presenteerde in juni ook al een Xbox-stream voor Microsoft. Kate Yaeger werkt bij Microsoft en presenteerde eerder de Apex Legends Global Series.

De uitzending vindt plaats op 24 augustus en start om zeven uur 's avonds Nederlandse tijd. Daarmee begint de stream een dag voor de start van de virtuele gamescom-beurs. De openingsshow daarvan, gamescom: Opening Night Live met presentator Geoff Keighley, vindt plaats op woensdagavond 25 augustus vanaf acht uur 's avonds.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-08-2021 • 13:44

29 Linkedin

Reacties (29)

29
29
17
3
0
10
Wijzig sortering
Nu nog zorgen voor wat meer Series X modellen op voorraad en dan is het helemaal goed :) Ben benieuwd wat ze gaan aankondigen
Toch wel apart, in mijn omgeving (werk, vrienden, sport) hoor ik alleen maar Playstation 5. Microsoft moet echt hoog blijven inzetten op exclusives, want dat heeft uiteindelijk ze de kop gekost.

/edit Nou ja, "de kop gekost" is wat overdreven, ze doen het uitndelijke natuurlijk prima op de xbox divisie. Maar meer als je 1op1 gaat vergelijken.

[Reactie gewijzigd door gabba25 op 9 augustus 2021 14:09]

Beiden zijn constant uitverkocht, enkel de Series S is beschikbaar. Dus ondanks het feit dat PS5 nu meer aandacht heeft zegt dat niks over hoe deze generatie zal verlopen. Wat Microsoft flink mee heeft is het feit dat ook de PC markt en de Gamepass markt een groot aandeel van de Xbox brand gaat zijn waarbij Sony het enkel moet doen met de hardcore PS5 fans die dat ding kosten wat kost willen hebben.

Uiteindelijk zal de winnaar blijken uit sales in de mainstream community waar simpelweg grotendeels casual gamers in zitten of gamers die wellicht een gamepass abo handiger vinden dan het kopen van triple A games van 80 of 90 euro per stuk.

Ik denk dat op lange termijn ook de Series S meer gaat verkopen dan de X als eenmaal de hardcore fanbase allemaal een X in huis heeft. De series S zal stabiel door blijven verkopen maar de X zal waarschijnlijk sterk in verkopen dalen zodra iedereen die er 1 wilt al 1 heeft. Sony zal flink aan het werk moeten om later de PS5 populair te houden zodra iedereen die er nu nog iedere dag op staat te refreshen er eenmaal 1 heeft kunnen krijgen.

Ik denk dat Xbox persoonlijk nooit sterker is geweest dan het nu is. De 360 tijd was geweldig maar ik denk dat constructief de huidige strategie van Xbox meer kans maakt dan de verouderde strategie van Sony met enkel exclusives.

Los van het feit dat Microsoft waarschijnlijk nog meer studio's koopt en net zo goed dat spelletje van Sony mee kan spelen.

Ikzelf persoonlijk wil beiden consoles in huis hebben. Ik speel vooral op PC maar zie toch de Series X als een betere ervaring met een 4K Oled TV met HDR. En een stuk gemak. De PS5 wil ik enkel wegens enkele exclusives en het feit dat ik mijn PS4 games op betere framerate en snellere laadtijden kan spelen. Ik zie de PS5 niet als de winnaar van de 2 next gen's. Minder kracht dan de X, geen gamepass, weinig crossplay mogelijkheden en persoonlijk vindt ik de PS5 er verschrikkelijk uitzien. Maar dat is smaak uiteraard.

De race kan vooral spannend worden omdat nu voor het eerst Japanners ook de Xbox geweldig blijken te vinden met de komst van GamePass. Er moeten wel meer JRPG's, fighting games en platformers komen op de Xbox maar het beloofd heel wat gezien ze in Japan ook flink uitverkocht zijn.
Beiden zijn constant uitverkocht, enkel de Series S is beschikbaar. Dus ondanks het feit dat PS5 nu meer aandacht heeft zegt dat niks over hoe deze generatie zal verlopen.
Correct. Kunt er nog helemaal niks over zeggen. Maar iedereen wil nu al concluderen wie er gewonnen heeft.... Echt kneiter dom om eerlijk te zijn.

En dan is er nog de situatie dat zelfs als alle cijfers er zijn mensen er nog steeds niks van snappen. Hoe lang leefde dat sentiment dat de X360 de generatie had gewonnen, terwijl ze derde waren. En vooral Nintendo de vloer heeft aangeveegd met de rest.
Uiteindelijk zal de winnaar blijken uit sales in de mainstream community waar simpelweg grotendeels casual gamers in zitten of gamers die wellicht een gamepass abo handiger vinden dan het kopen van triple A games van 80 of 90 euro per stuk.
Naja 90,- zijn ze ook niet. Maar dit wordt zeker een interessante. Gaat het echt drukken op de verkoop, gaan games hun aanschaf gewoon uitstellen of.. maakt het allemaal niet zoveel uit.
Nintendo games zijn in de basis iets goedkoper, maar houden weer heel lang hun prijs vast. En gek genoeg ook maar blijven verkopen. Terwijl zon Assassins Creed na een half jaar al in de grabbelton ligt. En dat moet ook wel, want als je halfvege AC bent is de volgende alweer aangekondigd.....
Ik denk dat Xbox persoonlijk nooit sterker is geweest dan het nu is. De 360 tijd was geweldig maar ik denk dat constructief de huidige strategie van Xbox meer kans maakt dan de verouderde strategie van Sony met enkel exclusives.
Zonder enige twijfel gaat Xbox vlammen deze generatie. En dat moet ook wel, want de investeringen die Microsoft doet deze generatie zijn echt met niks te vergelijken. Ik vind het altijd jammer dat je hier helemaal niks over terug kunt vinden.
Net als specifiek die situatie in Japan. Ik zou het echt willen weten, maar het enige wat ik vind is weer 1 of ander PR bericht. Grootste groeimarkt voor Xbox.. Ja no frkn shit, ze waren daar nagenoeg niet bestaand (150K Xbone's ofzo). Dus de Series gaat dit in 1 jaar waarschijnlijk al voorbij.
Wat Microsoft flink mee heeft is het feit dat ook de PC markt en de Gamepass markt een groot aandeel van de Xbox brand gaat zijn waarbij Sony het enkel moet doen met de hardcore PS5 fans die dat ding kosten wat kost willen hebben.
Dit klopt overigens niet. Eerder gingen al signaleren dat Sony de PC markt aan het testen is en volgens mij hebben ze zelfs offiicieel naar buiten gebracht dat dit een belangrijke groeimarkt voor ze is.

Ook bij de filmtak speelt dat Sony meer aan het kijken is hoe ze een content provider kunnen worden in plaats an overal het eigen platform te bouwen. Ze gaan alleen nog niet zo snel en loopt in gaming zeker achter op Microsoft.

Maar... er is 1 ding wat ze wel goed op orde hebben. En dat is de content creatie. Datzelfde geldt voor Nintendo. Als Nintendo nu van de ene of de andere generatie geen enkel stukje hardware meer kan verkopen, dan schuiven ze hun hele business gewoon naar PC, Mobile, streaming en eventueel andere platforms en zijn ze binnen no time de grootste. Nintendo is vooral zo eigenwijs en koppig, dat ze op hun eigen manier doorgaan. Een beetje zoals Apple, maar dan op een veel kleiner platform.

Hoe dan ook, dit wordt 1 van de meest interessant generaties en Microsoft's alles of niet aanpak is het beste wat ze konden doen. Ik zal geen Xbox meer halen (want zit toch al op PC), maar ga sinds lange tijd wel Microsoft overwegen.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 10 augustus 2021 09:57]

Ja helemaal eens, ik heb zelf de PS5 ook al sinds launch staan en ben er erg blij. Maar voor exclusives als Forza Horizon 5 en Halo bijvoorbeeld wil ik best een Xbox scoren, maar dan moeten ze wel te krijgen zijn!
Microsoft heeft met Gamepass Ultimate (en daarmee Xcloud gaming) toch wel een sterke propositie. Ik heb een PS5 en een Series X en beide systemen hebben hun exclusives die de moeite waard zijn. Niet iedereen heeft die luxepositie en als je een keuze moet maken dan is het best lastig. Series S/X met Atmos geluid, Gamepass en daarmee fijne (exclusive) games die first-day te spelen zijn, zonder meerkosten. Óf een PS5 met een fijnere controller, PSPlus, VR en ook gave games die alleen op dat platform speelbaar zijn....

Ik ben nog steeds een Playstation gamer maar ik speel toch ook heel vaak op mijn XBOX en dat komt alleen door Gamepass en enkele andere exclusieve games of aanbiedingen op fysieke media.
Nederland / Europa is vanuit vroeger al PlayStation land, dat verander je niet zomaar.

Verder is Microsoft / Xbox goed aan de weg aan het timmeren.
In het 360 tijdperk, zeker in het begin viel dit in Nederland juist wel mee. Xbox heerste toen best wel, Playstation 3 had echt een moeilijke start en latere release. Xbox is er toen in geslaagd om enorm in te lopen op de toen onverslaanbare PS2. Jammer dat ze het met de komst van de volgende xbox zo verkloot hebben.

[Reactie gewijzigd door iceblack24 op 9 augustus 2021 14:44]

kwam ook doordat ps3 later op de markt kwam en duurder was.
Ja, ik ken de cijfers niet, maar sluit me daar qua gevoel wel bij aan. Zelf altijd al xbox gehad, met de ps4 wel een uitstapje gemaakt, maar binnen 2 maanden weer verkocht.

Om me heen merk ik wel dat de verhouding xbox / PS , 1 op 5 of zo.

Ik vind de gamepass tegenwoordig wel een heel groot voordeel en dankzij crossplay is het niet bij alle spellen remi meer.
Microsoft heeft het niet direct verloren op exclusives maar meer op het begin van de marketing.. foute zet met family sharing (wat uiteindelijk nu door velen geroemd wordt maar door marketing van het 'always online' de grond in werd geboord), en het feit dat ze ook op media sharing inzetten... het missen van exclusives kwam daarna pas, toen de boel al de mist in gegaan was.
Ik heb nog geen van beiden, en kan weinig zeggen over de nieuwe consoles maar ik heb wel een ps4 en een xbox one x en er is voor mij geen twijfel over mogelijk dat Microsoft het beste platform heeft. Het is veel gebruiksvriendelijker, werkt vloeiender en biedt meer mogelijkheden in technisch opzicht. Playstation heeft absoluut de betere exclusives, maar als je hoofdzakelijk multi platform titels speelt is xbox naar mijn mening echt de betere optie. Zeker in combinatie met gamepass. Al zal mijn volgende console waarschijnlijk een ps5 worden dankzij de exclusives, en wellicht later een series x er bij.
Microsoft heeft Europa opgegeven lijkt het wel.
Geen flauw idee waarom je dat denkt. Sinds release al een Xbox Series S staan en meerdere vrienden met een Series X. Het werkt prima en Game Pass is een zeer welkome dienst.
Ik ken toch al redelijk wat vrienden die ook al een Xbox hebben (of willen zodra beschikbaar) naast hun ps5. Van sommigen had ik het echt nooit verwacht want echt sony fanboys maar game pass was de voornaamste reden. Voor mij als Xbox bezitter goed nieuws uiteraard.
Het lijkt me dan niet onwaarschijnlijk dat Halo een daadwerkelijk releasedate gaat krijgen.
Forza Motorsport 8, Wide-Screen monitor support en een VR oplossing please. :)

[Reactie gewijzigd door Habbekrats_NL op 9 augustus 2021 14:06]

Kunt er van uit gaan dat er meer informatie wordt gedeeld rond games die we op korte termijn aan zien. Denk aan Halo: Infinite (releasedatum?), CrossfireX (Remedy is bezig met exclusieve SP-campaign die nog dit jaar moet uitkomen) en Forza Horizon 5 (al is daar al veel rond gedeeld). Verwacht dat ook wat rond de Top Gun uitbreiding voor Flight Simulator gedeeld wordt en nog wat ID@Xbox titels waar we nog informatie van verwachten.

Psychonauts 2 zal ook nog wel wat air-time krijgen aangezien dit rond de release-window van die game zit. Maar de grote uitsmijter zal de releasedatum van Halo: Infinite wel worden. Grote kans dat het 15 november wordt, net zoals de eerste Halo.
Met Gamepass is de series echt een meerwaarde. Maar dat komt ook de lage prijzen die je nu kunt scoren. Als over pakweg een jaar va nu de eerste mensen moeten verlengen tegen de normale prijzen vraag ik me af hoeveel mensen dat gaan doen. Ook dan is het nog steeds een mooie deal echter niet iedereen wil/kan dat betalen. Tip als je nu koopt koop dat ook een tweetal gold passes erbij zonder exp date. Dan kun je nog even vooruit omdat die doorlopen naar Gamepass,
Ik heb Gamepass Ultimate voor 78euro voor 12 maanden. €6,50 per maand voor alles dat Gamepass te bieden heeft.

En dat is tegenwoordig best wel wat, en wordt enkel meer en meer.
Heb je niet een beetje dat netflix effect? Verzuipen in content en niet meer weten wat je wilt spelen?

In de illegale twilight cdrom tijdperk merkte ik dat ik 99% van de games niet meer uitspeelde omdat er toch altijd wel weer wat anders was.

Als ik zo een xbox heb zodra de exclusives er zijn dan weet ik niet of ik een gamepass ga aanschaffen. Om de doodeenvoudige rede dat je meer energie in een gekochte game stopt. Tenminste, ik dan…
Ik ben een Xbox gamer en ik merk dit dus echt wel. Mijn tijd op te gamen is beperkt en ik merk dat ik nu veel sneller ergens de brui aan geef als het al eens tegensteekt. Daarvoor beet ik vaker door omdat ik er meer geld voor had neergelegd. Moest het enkel voor mij zijn had ik de service al lang opgezegd. MAAR ik heb twee tieners thuis en voor hen is dit het Walhalla. Die consumeren content echt anders dan mijn generatie van begin jaren 80.
Ik ben dankzij Gamepass kritischer geworden op games. Juist omdat tijd het schaarse goed is in plaats van content, ga ik geen games spelen die ik niet leuk vind. En als ik kijk naar mijn lijst van games die ik het afgelopen half jaar heb gespeeld zijn de games die ik heb laten liggen vooral games die ik gekocht heb. Voor mij gaat de vlieger dus niet op dat ik games die ik koop uitspeel omdat ik er specifiek geld voor heb neergelegd. Vroeger speelde je een game helemaal gaar omdat je gewoonweg meer tijd had dan content en wellicht budget. Nu is dat andersom. Je bent wel gek om een game te blijven spelen terwijl je wellicht meer plezier hebt aan andere games om de simpele reden dat je er geld voor hebt neergelegd.
Nee, eigenlijk niet. Ik werk een lijstje af, en dat lukt best prima :)
Enige voordeel is je probeert wat makkelijker uit in mijn geval denk ik, maar net zoals jij zij ik zal ook minder energie in steken omdat altijd wat anders kan spelen.m

Daarbij game ik niet zoveel, heb vorige week Ratchet en clank uitgespeeld die ik sinds 11 juni heb.
Voor dat 1ne spel in die paar maanden koop ik hem liever, dan dat ik maandelijks moet betalen.
Ik hoop vooral wat concretere informatie te horen van Bethesda games.
Wat hoop je te horen dan? Alle games zijn net in ontwikkeling, of niet ver genoeg voor contrete gameplay beelden, en worden denk ik in 2023 op z'n vroegst gereleased.
Òh aub nieuws over Fable, Everwild, Elder scrolls 6, Avowed, Hellblade 2 _/-\o_ met die spellen kan ik duizenden uren op avontuur!
Feitelijk is er weinig spannends qua nieuwe game ontwikkeling + het het vervangen van Edge ....mag wel sneller.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee