Diablo Immortal is uitgesteld tot eerste helft van 2022

De mobiele game Diablo Immortal had ergens dit jaar moeten uitkomen, maar Blizzard heeft de release uitgesteld tot volgend jaar. De game moet ergens in de eerste helft van volgend jaar verschijnen voor smartphones.

Blizzard schrijft dat het op basis van feedback tijdens een gesloten alpha-sessie een aantal verbeteringen in de gameplay wil doorvoeren. Dat vergt aanpassingen die maken dat een release in 2021 niet meer gaat lukken, zegt de ontwikkelaar. Een release in eerste zes maanden van volgend jaar geeft Blizzard naar eigen zeggen de mogelijkheid om verbeteringen voor de gehele game door te voeren.

De ontwikkelaar zegt dat spelers bijvoorbeeld graag meer langetermijndoelen op het vlak van PvE wilden. Op basis hiervan komen er onder meer nieuwe PvE-raids. Ook gaven spelers aan dat ze meer activiteiten wilden zien om de sociale ervaring in de game te verrijken. Op het vlak van PvP worden er ook aanpassingen doorgevoerd, zoals bij het Battleground-systeem, waarin spelers hun helden kunnen testen in gevechten tegen elkaar.

Verder wil Blizzard de extra tijd gebruiken om ondersteuning voor controllers in te bouwen. Dat vergt volgens de ontwikkelaar de nodige moeite, met name om een aanraakgevoelig scherm zoals dat van een smartphone naadloos aan te passen aan een controller. Blizzard zegt dat ook deze ondersteuning bedoeld is om de game toegankelijker te maken. Over de voortgang op dit punt zal de ontwikkelaar tijdens een toekomstige bètasessie meer laten zien.

Diablo Immortal wordt een free-to-play-titel. Het verhaal, de verschillende classes en de gameplay zijn gratis en er zit geen limiet op de speeltijd of progressie. Wel kunnen spelers bijvoorbeeld battle passes kopen. Uitrusting en wapens moeten spelers in het spel verzamelen en die zijn niet te koop.

Diablo Immortal

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

04-08-2021 • 08:42

103 Linkedin

Reacties (103)

Wijzig sortering
Ik denk dat het nu niet de tijd is met alle schandalen die uitgelekt worden.
Even door hun PR het weg laten poetsen en mensen het weer laten vergeten.
Nu worden ze behoorlijk uitgekotst.
Deze opmerking zegt wel gelijk hoe het beeld over Blizzard veranderd is. Jaren geleden als blizzard een spel uitstelde om de kwaliteit en kwantiteit te verhogen, kregen ze complimenten dat ze een voorbeeld waren voor de industrie en nu worden ze van weg poetsen van imago beschuldigd.
Dat komt volgens mij vooral doordat, hoewel Blizzard Entertainment officieel gezien nog als aparte entiteit bestaat, je eigenlijk niet meer van Blizzard kan spreken maar van Activision Blizzard.
Dat argument wordt vaker gebruikt. Maar de eigenaar van Blizzard (Vivendi) was degene die 52% in handen had van Activision Blizzard.

Verder was dat 13 jaar geleden, de cultuur binnen het Blizzard gedeelte, is gewoon Blizzards eigen fout.

Dus ja ze zijn 1 bedrijf, ja er gebeurd zat bij Activision dat niet kan. Maar dit komt niet door Activision. Blizzard heeft zelf deze keuzes gemaakt.

[Reactie gewijzigd door Benjamin- op 4 augustus 2021 10:32]

Ik zeg niet dat de recent aan het licht gekomen cultuurproblemen bij Blizzard aan Activision te wijten zijn. Ik zeg dat de algemene verandering in het consumentenbeeld bij Blizzard aan de fusie te wijten is, en juist niet aan die cultuurproblemen.
Daar geloof ik niet in. In 2008 was die negativiteit er nog niet, jaren later ook nog niet. In de tijd dat Hearthstone, SC2 and D3 uitkwamen (en tevens ook uitbreidingen zoals WotLK voor WoW), was die negativiteit er niet.

Mensen willen misschien Activision de schuld geven, maar het is al lang duidelijk dat dit niet zo is, en de groep die Activision de schuld geeft, is inmiddels aardig verdwenen.
Maar datzelfde geldt ook voor Activision. In de SC2 dagen was Activion ook redelijk geliefd, in die tijd kwamen ook de beste COD games uit. Ook EA was nog redelijk geliefd totdat ME3 uitkwam. Toen begon de EA hate pas echt te denderen.

Naar mijn mening is de hate die deze bedrijven krijgen vooral te wijten aan het "game as a service" model. Toen werd de gameindustrie opeens intressant voor zakenlui die geld eillen zien, en niks geven om de spelers, en de kwaliteit van de games. Rond die tijd begonnen dat soort figuren ook in de gameindustrie te werken.
Maar datzelfde geldt ook voor Activision. In de SC2 dagen was Activion ook redelijk geliefd, in die tijd kwamen ook de beste COD games uit. Ook EA was nog redelijk geliefd totdat ME3 uitkwam. Toen begon de EA hate pas echt te denderen.
Nee joh! Die EA haat is echt al veeeel ouder.

Ook Bobby Kotick haat was er 100% al in 2009, misschien wel eerder.

Toen kwam juist die discussie of Activision de meer 'evillllll corporation' was dan EA.
Maar laten we eerlijk zijn... in de praktijk waren ze gewoon beiden misselijkmakend en disconnected.
Betekent niet dat er per definitie geen enkele goede game uit die fabrieken kwam. Maar er heeft altijd een ongezonde hebzucht geheerst, terwijl de oude Blizzard methodiek vooral was -> eerst Killer Game -> succes volgt. Zelfde zou je kunnen zeggen van Pixar (tot een bepaald moment).

Ik had altijd de indruk dat de eerste kleerscheurtjes bij Blizzard eerst op gaming gebied rond Diablo 3 (2012) kwamen. De game die goed ontvangen werd door critics, maar niet perse door fans.
En later rond Heartstone en Overwatch die 'toxic communities'

Maar waar Blizzard nu staat..... echt krankzinnig gewoon. Niet 'How the mighty have fallen', maar 'How the mighty went complete apeshit'.
Ik ben persoonlijk EA beginnen haten toen ze NHL niet meer uitbrachtte op de PC. En de 2004 editie was ook totaal anders, en die versie heb ik nooit kunnen smaken.
Nee ik herken mij ook niet echt in het Activision verhaal, als publisher zaten ze achter veel goede reeksen, en al kan het zeker zo zijn dat ze toen al een problematisch bedrijf intern waren, stonden ze niet negatief bekend.

Het belangrijkste is in ieder geval dat Activision niet de oorzaak is van de problemen binnen Blizzard, en ja er is nog een kleine doelgroep die dit nog wilt geloven, dat Activision de foute kant is van het bedrijf. Maar zowel qua game releases als cultuur, is Blizzard gewoon een fout bedrijf en hebben ze die status aan zichzelf te danken.
Oh er was al jaren negativiteit, toen het bekend was dat Vivendi/Activision Blizzard in handen kreeg.
Het werd downplayed, dat Blizzard nog altijd alle touwtjes in handen zouden krijgen, maar dat is langzaam veranderd, en het werd er meer en meer negatiever, dus ik ben het niet echt met je eens.
Ik vind dat maar een zwak argument steeds. Als je kijkt naar hoe vrij Blizzard opereert los van Activision en hoe lang hoog geplaatst personeel gebleven is kan ik niet zeggen dat er vanuit Blizzard echt weerstand is geweest tegen die veranderingen. Als die al vanuit Activision komen, want het huidige flut klimaat lijkt alleen bij Blizzard te bestaan.

Als je het er niet mee eens bent met wat je gezegd word dat je met je bedrijf moet doen, dan blijf je er niet werken. Toch is Morhaime nooit opgestapt, wat mij aangeeft dat hij het wel prima vond.

Ook kan ik niet zeggen dat Activision een hoop van dezelfde problemen als Blizzard heeft (behalve microtransacties). Ik denk dat er gewoon slechte beslissingen gemaakt zijn bij Blizzard zelf, en de cultuur daar zal er debet aan zijn.
Of, erger nog (ook al is het niet de officiële naam): activision-blizzard-king.
It’s ready when it’s ready doen ze al jaren niet meer aan.
Het is duidelijk dat elke release van de afgelopen jaren alleen maar gemaakt is voor het geld en niet de community.
It’s ready when it’s ready doen ze al jaren niet meer aan.
Meh, Blizzard brengt al jaren niks nieuws uit m.u.v. WOW expansions die vorige keer juist is uitgesteld.
Hehe, je hebt gelijk. Heroes of the Storm was 2015 en Overwatch was 2016. Daarna alleen maar expansions voor WoW en Starcraft Remastered, Warcraft III: Reforged en later dit jaar Diablo II: Resurrected. Dat is wel echt creatieve armoede.
Sja, alle recente releases, zonder uitzondering, hebben aangetoond dat het tegenwoordig onder Activision toch echt alleen maar om geld binnenharken gaat. Kwaliteit van een product is dat bij al die releases toch echt ondergeschikt aan en dat is ondertussen hard binnen gekomen bij de oude fans. Tel daar de sloot aan recente schandalen bij op (Activision's standpunt ten aanzien van China en mensenrechten, onderbetaalde en overwerkte werknemers die hun baan niet zeker zijn, terwijl de top miljarden uitgekeerd krijgt en recent nog de rechtszaken en beschuldigingen over discriminatie en seksueel wangedrag) en het is niet verwonderlijk dat ze in zwaar weer verkeren. Er zit ook vrijwel geen origineel talent van het oude Blizzard meer, dat is allemaal weggevloeid. Zoals het er nu voor staat, heeft Activision er een bijzonder zware kluif aan om bestaande fans te behouden, laat staan nieuwe te krijgen.
Na t Warcraft 3 Reforged debacle was al duidelijk dat de Blizzard SOON (TM) al verleden tijd was

Crunch/rush, low quality, money first, broken promises, no-plan to fix
Denk dat mensen erg snel vergeten en weer door gaan, wie hoor je nog over Epstein? wie hoor je nog over Jamal Khashoggi? Mensen hebben het er een weekje over en daarna gebeurt het volgende ding in het leven en valt iedereen daar over.
Dit hele gebeuren van Blizzard zal niet anders zijn en over een week is 95% het alweer vergeten, Blizzard heeft er ook wel een handje van games uit te stellen, Diablo 3 is ook meerdere malen uitgesteld dus denk dat dit gewoon een normale keuze is en het spel nog niet ver genoeg af is om te releasen.

[Reactie gewijzigd door HADES2001 op 4 augustus 2021 08:55]

Je vergeet dat op dit moment er veel nieuws is, maar de rechtszaak nog moet beginnen. De afwikkeling daarvan zal nog wel even op zich laten wachten.
De CEO is net vervangen, dan dus de rechtszaak, vervolgens is er even tijd nodig voor een goede PR spin en daarna kun je pas gaan denken over nieuwe releases. Een half jaar uitstel vind ik gezien de problemen eigenlijk nog te weinig.
En jij denkt dat gamers het ook maar ene moer interesseert wat er zich in de kantoren van Blizzard afspeelt?
Ik speel zelf al 15 jaar WoW, samen met mijn vrouw. Ik speel daarnaast Starcraft en Diablo. Mijn antwoord op jouw vraag is ja. Volmondig ja.
Ik blijf WoW nog steeds leuk vinden, maar dat maakt wat daar gebeurd is er niet minder erg om. Om de één of andere reden vind ik het best belangrijk dat mensen, ongeacht hun gender, geloof of huidskleur, op dezelfde manier behandeld worden. Dat dat daar niet is gebeurd vind ik inderdaad ernstig, dus ja: dat interesseert mij wel meerdere moeren.
Ik speel ook al jaar en dag. Het ding is Wow evenaren is zeer moeilijk. En voor velen maakt het dus echt niks uit. Die willen gewoon Wow spelen. Ik heb niet altijd even actief gespeeld en nu alleen als er soms wat tijd is. Maar ik ken genoeg mensen die zich "geen bal aantrekken" van wat Blizzard doet. Die willen gewoon spelen. Ik denk dat de recente debacles zelfs geen 5% deuk in hun omzet gaat geven. Ze hebben de voorbije jaren heel wat kritiek moeten slikken op games. En ik denk (hoop) dat ze ingezien hebben dat ze een game moeten maken die de moeite is, en als het niet het geval is ze toch neergesabled gaan worden. Ik weet niet hoeveel jaar ze Wow nog kunnen "uitmelken", maar mijn interesse daalt bij elke expansie. Shadowlands tot nu toe vind ik persoonlijk maar "ok", nuja ik word ook ouder en speel sinds net voor Molten core er kwam in Vanilla. Heb terug wow classic willens spelen, maar kon het gewoon niet meer opbrengen om dat terug te doen

[Reactie gewijzigd door cricque op 4 augustus 2021 12:37]

Voor velen maakt het ook niks uit. Voor velen gelukkig wel. Er waren naast het personeel dat ging staken, ook veel spelers die de game uitliepen als steun. Genoeg spelers die zelfs hun abonnement hebben opgezegd.
Met de opmerking die @Lekker Ventje maakt lijkt het echter alsof alle gamers er geen drol om geven en dat is pertinent niet waar. Er zijn gamers genoeg voor wie seksuele intimidatie dagelijkse kost is en die niet ook nog eens tijdens hun off-time herinnerd willen worden aan deze ellende.

Same here, ook ik speel niet iedere dag. Waar ik voorheen minimaal 4-6 uur per dag speelde, red ik dat nu alleen maar in het weekend. Ik log echter vaak genoeg in voor even wat quests tussendoor en het is voor mij een dusdanige uitlaatklep dat ik de game er niet snel door zal laten liggen. Dat betekent echter niet dat ik hier zomaar mee akkoord ben. Ik ben dan ook wel aan het kijken wat ik ga doen als ik van mening ben dat ze dit niet goed genoeg hebben opgepakt/aangepakt. Wellicht dat ik dan alsnog mijn abo opzeg en op zoek ga naar een andere game.
Maar je gaat wel ver als je bij alles wat je doet of koopt gaat kijken of er een link te leggen is met seksuele intimidatie. Daar maak je het jezelf ook niet makkelijk mee.
Ik denk dat je deze situatie vanuit de verkeerde kant benaderd.
Ja, dit gaat zeker ver als je daar telkens bij na moet denken. Maar... is het dan niet zo dat iedereen recht heeft op een veilige werkplek waar ze gewaardeerd worden voor het werk dat ze uitvoeren zonder lastig gevallen te worden of benadeeld te worden vanwege geloof, uiterlijk, gender, politieke voorkeur of wat dan ook?
Dat er zoveel bedrijven zijn waarbij het misgaat is gewoon ernstig en als ik daar met mijn portemonnee een verschil in kan maken dan doe ik dat graag.
Ja, iedereen heeft recht op een veilige werkplek. Maar dat geldt ook voor de mensen die onze telefoons in elkaar schroeven en die onze kleding in elkaar naaien. Maar er zijn maar heel weinig mensen die zich ook om die laatste twee zaken druk maken want dan raakt het hen persoonlijk als ze beperkt worden in de keuze van een mobieltje of spijkerbroek.
Die boycots die mensen altijd roepen hebben meestal geen of weinig effect. Of mensen doen het voor een maandje ed.
En op het moment is het ook alleen maar verdacht van toch?
Maar doe je er iets mee?
Er iets van vinden is natuurlijk super makkelijk, maar zolang je maandelijks wow blijft betalen kan het je dus niet zoveel interesseren dat je geen geld meer aan ze wilt geven.
En dus waait het over een kunnen ze op de oude manier verder
Volledig mee eens en ja, ik doe er ook iets mee. Ik wacht af welke acties Blizzard onderneemt om deze situatie te verbeteren. Als ik van mening ben dat het niet goed genoeg is of het alleen voor de show is, zal ik wellicht alsnog m'n abo opzeggen. Ondanks dat ik een hele community heb binnen WoW, ben ik van mening dat er ook consequenties moeten hangen aan dit soort zaken.
Ik ben echter niet zo van de huidige cancel-cultuur en geef het bedrijf wel de kans om zichzelf eerst te verbeteren voor ik alles opzeg.
Op het moment dat mensen dus een abbo opzeggen omdat de directeur wat doet, zijn dus eigenlijk de personeelsleden de sjaak aangezien hierdoor de kans dat er ontslagen vallen ( minder inkomsten) heel groot zijn ..

Dus de mensen die hier juist niks aan kunnen doen zijn de dupe....
Ze hebben meer dan genoeg inkomsten. Dan nog, jij vind het dat ze er ongestraft mee weg moeten kunnen komen als ze het niet goed aanpakken?
Daarnaast zijn het niet alleen C level mensen die over de schreef zijn gegaan; alleen de C level mensen ontslaan lost weinig op.
Dit soort zaken reflecteren juist op de directeur. De CEO van Blizzard is inmiddels opgestapt. Denk je dat er bedrijven zijn die zitten te springen om iemand met zijn verleden aan te nemen voor hetzelfde loon dat hij kreeg bij Blizzard?
Voor je het weet zie je de krantenkoppen met 'Van schandaal naar schandaal? Vertrokken CEO aan de slag bij bedrijf x" al langs komen.
Ik denk dat hier op verschillende manieren naar gekeken kan worden. En dat er verschillende betekenissen voor "geven om" zijn. Als ik dit inderdaad zo lees dan denk ik inderdaad wel van wat erg allemaal wat er gebeurt. Maar ik zou er geen moeite voor doen. Ik zou er bijvoorbeeld geen extra informatie voor opzoeken, online partitie voor gaan opzoeken om te tekenen, een bericht achterlaten op Facebook of stoppen met spelen van een spel. Ook grote kans dat ik er morgen of misschien volgende week niet meer aan denk tot de volgende keer dat ik er iets over lees. Uiteindelijk zit er ook wel iets van binnen bij mij dat het toch mensen zijn die ik niet persoonlijk ken. En dat dit niet de enigste personen zijn die lijden. Er is gewoon zoveel leed op de wereld. Ik denk dat ik er ook wel een gedeelte nuchter in geworden ben. Vroeger als ik bijvoorbeeld in het nieuws hoorde van er is iemand zinloos doodgeschoten of geslagen dacht ik van "wat erg, waarom zou iemand zoiets doen". Nu is het eigenlijk nog maar van "alweer?" alsof ik er half gewend aan geraakt ben. En ik denk ook dat er ern gedeelte in zit van ik kan er toch geen effect op hebben dus waarom zou ik er meer energie insteken.

De ene zal nu misschien denken van dat ik er wel om geef en de andere zullen denken dat ik er dus eigenlijk niet echt om geef behalve dat ik het niet oke vind.
Persoonlijk vind ik dat ik als consument het product moet beoordelen en niet de leverancier. Zeker als er al acties vanuit de overheid ondernomen worden.

Natuurlijk is iedereen vrij om een eigen afweging te maken. Maar als ongelijke behandeling binnen het bedrijf je criteria is dan ben je wel erg kritisch.
Ja.

Veel grote Wow steamers en content creators zijn gestopt naar aanleiding van de recente gebeurtenissen. Vaak niet de hoofdreden maar wel de spreekwoordelijke druppel.

Dit heeft ook impact op de gamers en volgers van de steamers
Het gaat om de gamers zelf. Content creators stoppen ook om negatieve publiciteit te voorkomen. Of zijn diezelfde content creators op elk gebied zo voorbeeldig als ze bv kleding of electronica kopen?
Ik heb recentelijk alles wat Activision Blizzard is verwijderd van mijn PC en dat deel is ongeveer 50 procent van mijn gametijd. Ik weet dat niet iedereen dit zo voelt maar ik kan niet anders dan stoppen. Ik hoef ook echt niks nieuws te spelen van ze, ook niet na een jaar.

Dus ja sommige gamers vinden er wat van.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door Letters op 5 augustus 2021 09:26]

Het zou mij ook niets verbazen als het spel zich in een hele slechte staat bevind. Die Warcraft 3 remaster van laatst hebben ze ook veel te vroeg de deur uit gesmeten, wie weet hoe slecht dit nieuwe spel op het moment is.
Van de technische alpha is meer dan genoeg content op youtube te vinden. Volgens mij viel het wel mee met de slechte staat. Controller ondersteuning is een wens van de community en daar nemen ze de tijd voor.

[Reactie gewijzigd door Lekker Ventje op 4 augustus 2021 14:53]

Ik denk ook dat het andersom zou kunnen werken als Diablo aan de hoge verwachtingingen kan voldoen. Mensen vergeten dan in ene keer alles wat er is gebeurd.
En daar zit gelijk het probleem. Het is een product dat vanaf de allereerste aankondiging al door de bestaande Diablo-community volledig werd uitgekotst. Of dat terecht is of een reactie op het uitblijven over nieuws over Diablo 4, waar wél veel mensen op zaten te wachten, dat laat ik even in het midden, maar het betekent wel dat Activision echt absurd hard haar best zal moeten doen om die community over te halen en Diablo: Immortal een kans te geven. En gezien de staat van de vorige releases van Activision, verwacht ik eerlijk gezegd niet dat ze het gaan redden om aan die hoge verachtingen te gaan voldoen.
Volledig is een groot woord, ik zat naar deze game uit te kijken.
Ik denk ook dat het andersom zou kunnen werken als Diablo aan de hoge verwachtingingen kan voldoen. Mensen vergeten dan in ene keer alles wat er is gebeurd.
Nee.. gewoon echt niet.
Deze rottende bende ga je echt niet met een beetje Diablo 4 spray verhullen. Dit is zo groot geworden.

Los daarvan denk ik ook niet dat Diablo 4 zo baanbrekend gaat zijn, gewoon omdat de tijd veranderd is.

Diablo 2 R gaat misschien iets doen aan die ranzige nasmaak van WC3R, want die game maakt tot nu toe wel een goede indruk. Maar dit helpt ook alleen maar de fans van beide franshises.

Ik denk dat het enige wat Blizzard gaat helpen is -> tijd.
En als ze kunnen -> heeel snel veranderen, maar de ervaring leert dat dit juist helemaal niet makkelijk is. Zie ook Ubisoft.

Ze hebben zich zo diep in de nesten gewerkt. En dat home security wijf van de Bush administration???.... Dachten ze nou echt dat dat ding ging helpen. W...T..... F?!
De hypocrisie van mensen in deze tijden is ERG groot. Meten met 2 maten, appels met peren vergelijken. als het goed uitkomt vergeten we alles.

Mooi recent voorbeeld zijn de afgelopen verkiezingen en alles wat daarvoor is voorgevallen.
En toch blijven nieuws-sites gewoon 'blij' reporten.

Het is jammer dat dit artikel niet begin met "Blizzard, nog steeds erg onder druk vanwege hele serieuze aanklachten.." etc.
Volgens mij is Activision blizzard uitgesteld tot nader order.
Ik heb toch heel wat uurtjes in Diablo 1, 2 en 3 zitten maar moet nog maar zien of Diablo op een mobiel mij kan bekoren. Opzich zien de beelden er wel okay uit en denk dat mobiel zich er ook wel voor leent. Maar na die farce van een presentatie staan ze wat mij betreft toch wel 0-1 achter.
Mwoah, op een mobiel... Tegenwoordig zie je dat bijv. veel streamers ook Nox e.d. gebruiken voor Android-emulatie, waarbij hardware-versnelling ook aanwezig is. Dit betekent ook vrijwel dat het niet echt gelimiteerd is tot "handheld"-gaming.
Bovendien kan de aankomende Windows 11 gewoon Android apps draaien.
Ik zou met deze aanname voorzichtig zijn. Dat Windows 11 zich er technisch voor leent betekent het niet dat alle applicaties ook beschikbaar zullen komen. Was het niet bij Apple MacOS dat die ook Android apps kunnen draaien, maar vervolgens de bouwers de apps niet publisheren voor MacOS? Afijn, het fijne weet ik er ook niet van, maar denk dat het een risico is om er van uit te gaan dat hier geen beperkingen op zitten.
Oh jawel, dat kan zekers. Maar het is en blijft een mobiel spel natuurlijk of je het nou op de pc emuleert dat veranderd dat verder niet.
De PC gamers hebben jaren moeten klagen dat ze console-ports kregen voorgeschoteld, nu de console markt meer naar de PC architectuur is getrokken gaan we dan maar android als hoofd platform gaan gebruiken en mogen de PC gamers weer emulators gaan draaien? Beetje de wereld op zijn kop niet?
Dit is meer een gelegenheidskwestie dan, wat ik denk, een absoluut wat jij hier tracht te maken. Als je nu eenmaal een populair spel op twitch of soortgelijk wil streamen is dat vanaf een mobiel doen gewoon enorm onhandig. Hier kan de emulator jou helpen als ondersteunende "tool", anders dan als hoofd-platform wat jij zegt.
Waarom porten ze dit soort spellen niet gewoon ook naar PC (de f2p versie)? Zou het best willen spelen maar ik game niet op een telefoon.

[Reactie gewijzigd door JustFogMaxi op 4 augustus 2021 09:04]

Daar zijn Android emulators voor. Dan helpt het uiteraard wel als Blizzard de controller support voor elkaar gaat krijgen, anders blijft het alsnog lastig spelen.
Ik denk niet dat Diablo 4 niks gaat worden hopelijk heb ik het mis.
Maar na Warcraft 3 Reforged heb ik de hoop opgegeven in Acivision Blizzard.

[Reactie gewijzigd door Hentailord op 4 augustus 2021 10:42]

Ik denk ook niet dat Diablo 4 niks wordt, maar jij hoopt dus dat het wel niks wordt?
Wordt ingewikkeld met die dubbele ontkenningen :+
Ik hoop het niet maar Ik wil niet mijn verwachtingen te hoog stellen en dan teleurgesteld worden als het toch niks is geworden.
Dat is wel jammer, dit was/is een game waar ik wel naar uit kijk. even een tussen game totdat Diablo 4 er is. maar alle problemen rondom Blizzard zal er ook wel mee te maken hebben.

Will wait and see!
Heb ik voor niks een mobieltje gekocht :{


:P
Ben blij dat ik niet de enige was die zich aangesproken voelde.

"do you guys not have phones?!?"

uhm nee.
Boeiend zolang D2R maar niet uitgesteld word
Waarom dat is nu de ene game waar je wel wilt dat ze pas releasen als het AF is. Liever dat ze nu Diablo Immortal uitbrengen en dat dat tankt en ze zich snel weer kunnen richten op de echte Diablo spelers. Je weet wel ... de gozers met muis en keyboard.
Zolang Diablo 4 maar gaat knallen.
Maak je geen zorgen blizzard, er zit toch niemand op deze game te wachten
Als ze dit nu gewoon einde kwartaal uitbrengen, hebben ze alvast een 1 april grap klaar liggen :+

Maar credit where credit's due, ze luisteren blijkbaar wel naar feedback, controller support, weekly XP cap eruit, en zeker geen focus met time/boost/upgrade principes wat je veel ziet bij mobiele games en hun 'premium store'.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 4 augustus 2021 11:42]

credits where credits due
Als je dan toch Engels gaat gebruiken, doe het dan wel goed: "credit where credit is due".

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee