Reddit sommeert SaveVideo- en RedditSave-bots te stoppen

Reddit heeft de ontwikkelaar van de SaveVideo- en Redditsave-bots gesommeerd te stoppen met het mogelijk maken van video's op Reddit op te slaan. De maker heeft daar gehoor aan gegeven, nadat Reddit dreigde met een rechtszaak.

In een Redditpost zegt de persoon achter de bot dat 'de goden van reddit' contact hebben opgenomen en gezegd hebben te stoppen met SaveVideoBot en RedditSave. Doet de persoon dit niet, dan riskeert hij of zij een rechtszaak. De persoon achter u/savevideo stemt in met het verzoek en stopt de werking van de bots.

De bots, waarmee video's gedownload konden worden, werden gebruikt door miljoenen mensen, stelt TorrentFreak. De exacte reden achter het neerhalen van de bot wordt niet genoemd, maar het heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met auteursrechten.

Het is niet de eerste keer dat SaveVideo offline gaat. Vijf maanden geleden werd het account drie dagen geband en een maand geleden opnieuw 72 uur. Volgens TorrentFreak is SaveVideo bovendien niet de enige bot die het aan de stok heeft met Reddit. Eerder werden VRedditShare, VRedditDownloader en SaveThisVideo ook al geschorst. Die laatste vanwege klachten van OnlyFans.

Update 18:45 - In een reactie op r/Technology laat een admin van Reddit weten dat Reddit niet verantwoordelijk is voor de sommatie aan het adres van SaveVideoBot, en dat Reddit aan het uitzoeken is van wie de gebruiker deze sommatie dan gekregen heeft.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

13-07-2021 • 13:05

98 Linkedin

Submitter: himlims_

Reacties (98)

Wijzig sortering
Het blijkt een derde partij te zijn geweest die geld probeerde te verdienen. De bedreiging om een rechtzaak aan te spannen was nep. https://www.reddit.com/us...roid_app&utm_source=share
Al die bots draaien onderwater gewoon op Youtube-dl;

https://youtube-dl.org/

Voor de rest kan Apollo for Reddit dit ook gemakkelijk. Dus waar de noodzaak voor die bots vandaan komt? Niet van ons nerds!
Ik moest ook gelijk aan Apollo denken. Wellicht dat de ontwikkelaar daarvan dan eerdaags ook wordt gesommeerd te stoppen. Hoop het niet, want ik gebruik de functie geregeld om even snel een video te delen.
Ik zit te weinig op Reddit om te snappen waarom dit handig is :) Het is toch gewoon een forum, als je daar een youtube link wilt delen dan plaats je toch gewoon een link naar youtube?
Reddit heeft al een tijdje een eigen video/image service geimplementeerd. Videos worden via v.reddit.com link opgehaald en plaatjes via i.reddit.com. Ik ga niet in op de voor- en nadelen maar het komt erop neer dat het lastiger is om de video te delen omdat je gelijk naar de pagina wordt herleid ipv een directe link naar de video. Het voordeel van SaveVideo is dat je de video gewoon kon downloaden en delen dus niks te maken hebt met herleiden naar reddit.

Zoals LKalter al zegt, stel dat het een video is die je later nog eens wilt delen maar verwijderd was ondertussen, dan heb je gewoon pech.
Achter elke reddit post kun je .json achter de laatste / zetten, als je in die JSON feed zoekt naar fallback_url heb je meteen de directe link naar de video ;)
Waarschijnlijk doen veel van die bots dit ook zo.

Voorbeeldje, reddit post met video:

https://www.reddit.com/r/aww/comments/ojcdoy/squish/

JSON feed:

https://www.reddit.com/r/aww/comments/ojcdoy/squish/.json

Video link uit de 'fallback_url' property van de JSON feed:

https://v.redd.it/ceslzvm6dya71/DASH_720.mp4

[Reactie gewijzigd door Krukar op 13 juli 2021 17:12]

Top. Maar los hiervan, mijn punt was dat een video download bot of het kunnen downloaden van een video handig is als antwoord op Marzman.
Anoniem: 378770
@Marzman13 juli 2021 13:28
Totdat de post weg is, deleted door mods of user.
Zelfde verhaal met youtube. die kan ook verwijderd worden.
ik heb de savevideo bot meerdere keren gebruikt.
Juist door de aard van deze types services, Reddit, ze komen en gaan of de posts, is het inderdaad handig als er informatie is dat je lokaal wilt opslaan. Eerder, het zou ons rechten moeten zijn om informatie bronnen lokaal te mogen opslaan.
Volgens mij hebben we dat recht gewoon.

Je mag niet downloaden uit illegale bron, wat betekent dat je bijvoorbeeld een fragment uit een film of andere zaken waar auteursrecht op zit, maar niet geupload door de eigenaar, niet mag downloaden.
Zover ik begrijp weerhoudt niets je ervan iets voor eigen gebruik uit legale bron te downloaden.

Wat mij betreft zit de beperking die Reddit hier oplegt dus aan de verkeerde kant: ze moeten illegale uploads tegen gaan. Dat kan soms mis gaan als ze te veel blokkeren, maar nu gaat het altijd mis als het legale content betreft, én het gaat mis als illegale content toch geupload wordt.
Het gaat reddit er waarschijnlijk eerder om dat mensen populaire filmpjes op reddit downloaden en vervolgens op een andere sociale media weer uploaden. Reddit heeft veel liever dat je een link naar de reddit post moet plaatsen om het filmpje te kunnen delen.
Vooral leuk als je een leuk filmpje wil delen in Whatsapp
Leuker voor de reclame inkomsten van Reddit als je dat alleen kan door naar reddit te linken.
Ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen zolang Reddit zelf geen betaalde content aanbied. Dat is natuurlijk wel aanlokkelijk gezien de hoeveelheid pseudo amateur porno op het platform. Nu pakt OnlyFans daar de marges van, maar ik kan me zomaar voorstellen dat Reddit die graag zelf pakt.

Hoewel... De invloeden van NBA, F1 etc. op Reddit moet je ook niet negeren. Daar gaat het natuurlijk ook hard met de content die op het randje van legaliteit hangt. Alle replay fragmenten zijn natuurlijk ook grijs gebied.
Ik denk het niet. Apollo doet het down- en uploaden lokaal. Zo’n bot plaatst echter een comment of stuurt DM met daarin een downloadlink, die dus publiek op Reddit te zien is voor iedereen.

Browsers voor iOS zoals iCabMobile kunnen video’s ook downloaden, zelfs rechtstreeks van YouTube. Die kan Reddit ook moeilijk verbannen. Dus ik denk dat Apollo niets te vrezen heeft, zou nergens op slaan. :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 13 juli 2021 14:21]

Dus ik denk dat Apollo niets te vrezen heeft, zou nergens op slaan.
Vanuit een technisch oogpunt ben ik het met je eens, maar wettelijk is het mogelijk niet helemaal. In elk geval omdat Apollo geld verdient aan de aangeboden functionaliteit wordt het verhaal al anders dan bij youtube-dl.

Ik heb het hele ytdl verhaal ook alleen maar oppervlakkig gevolgd, maar was het daarbij ook niet zo dat de ontwikkelaars (en zelfs GitHub) in eerste instantie gewoon goed zaten, maar "YouTube download" websites met ads niet -- die bieden in feite youtube-dl commercieel aan.
Te vrezen vanuit Reddit*. :P Verder weet ik 't niet. Apollo is gratis om te gebruiken. Er zijn wel paid features, maar die staan volgens mij los van "opslaan" functie. Dat is weer iets anders dan websites met ads waarbij je dus als aanbieder al betaald wordt als iemand überhaupt ook maar de website bezoekt. (Of dat trouwens een juridisch probleem is weet ik niet, had er nog niet eerder over gehoord dat sites die het gebruiken kennelijk in de problemen zijn gekomen - zal es zoeken. :)) De functie zit er al geruime tijd in zonder probleem, ik vermoed dat dit een legale feature is. Maarja, ik ben geen advocaat. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 13 juli 2021 16:26]

Het is inderdaad wat een raar iets, maar hoe ik het zie is dat Apollo een commerciele app is in dat het geld verdient via de app (al dan niet in-app). De applicatie word aantrekkelijker gemaakt door de functionaliteit om copyright beschermd materiaal te kunnen downloaden.
Ik ben ook geen advocaat, maar het voelt ergens wel alsof er een goed argument te maken is.

Wat dat betreft is het inderdaad niet zo clear-cut als met apps/diensten/bots die enkel downloaden als doel hebben. Zodra een van die instanties geld verdient er aan is het gewoon illegaal.
Verschil is wel dat je daar vanaf de client kopieert. Apollo download de media om het te tonen, vervolgens kun jij het via een feature naar je fotoalbum kopieren. Dat is anders dan een bot die de download vanaf een random server nog eens haarfijn overdoet en vervolgens iedereen een linkje stuurt. Zal al met al flink wat bandbreedte zijn. Iedereen kijkt het filmpje en vraagt vervolgens een botnet om die filmpjes ook te gaan lopen downloaden en opsturen.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 13 juli 2021 17:21]

Een grote reden zou al zijn omdat Apollo for Reddit alleen voor iOS beschikbaar lijkt te zijn. Nou zullen er misschien ook alternatieve apps zijn op Android voor Reddit, maar de bots werkten ook redelijk makkelijk. Je tagged de bot in een berichtje op een post en er komt een reactie met download link.
Reddit Sync was ook altijd wel aardig toch? Ik heb sinds de 6S een iPhone dus mijn kennis is misschien iets achterhaald.
Boost is een goede android app.
Relay werkt ook gewoon.
Ongetwijfeld ook van gebruikers met de nodige know-how, op een vrij waarschijnlijk heel kleine minderheid na die liever zelf handmatig het werk doet.
De default reddit app geeft me deze optie ook, vond de bot zelf altijd vrij onnodig, maar het zal voor de desktop-gebruikers wellicht een nuttige feature zijn geweest
"Video Downloadhelper" voor Chrome, FF. En nog mooier voor de plaatjes is Image Downloader door Vlad Sebev.
Ik gebruik youtube-dl ook voor alle media die ik wil donwloaden.

Echter zou het wel handing zijn als er een chrome extentie zou zijn zodat ik niet zelf hand matig een cmd venstertje hoef te openen.

Ik heb ook youtube-dl-gui voor het downloaden van mp3s maar da's ook weer een extern programma.

Rechter muisknop en dan een menuutje dat me keuze geeft tussen save video, save audio, etc etc zou wel tof zijn.

Weet iemand of dit bestaat?
Jouw reactie staat voor mij pal onder het antwoord op je vraag ;)

@SkyStreaker schrijft:
"Video Downloadhelper" voor Chrome, FF. En nog mooier voor de plaatjes is Image Downloader door Vlad Sebev.
Reddit geeft aan dat zij niet degene zijn die de maker gesommeerd hebben om met de bots te stoppen: https://www.reddit.com/r/...shut_down_or_face/h51p64a
De exacte reden achter het neerhalen van de bot wordt niet genoemd, maar het heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met auteursrechten.
90% van alle video's en foto's/afbeeldingen, als het niet meer is, op Reddit zijn gedownload van Youtube/TikTok/Twitter e.d. en gehost op Reddit, bijna altijd zonder bronvermelding. Gaat Reddit zichzelf ook aanklagen?
Technisch zit er geen verschil tussen los downloaden en het binnen de browser bekijken. Je systeem zal de data toch moeten downloaden.

Apart dat Reddit hier zo achteraan gaat, maar gezien de richting die Reddit al een paar jaartjes op aan het gaan is, verbaast mij dit ook niets.

Sünd, weer een stukje internet vercommercialiseert dat zichzelf in zijn voet aan het schieten is voor de winstmaximalisatie.
Omdat dit een +2 reactie hierboven is en mensen mogelijk de update in het nieuwsbericht hebben gemist:
Update 18:45 - In een reactie op r/Technology laat een admin van Reddit weten dat Reddit niet verantwoordelijk is voor de sommatie aan het adres van SaveVideoBot, en dat Reddit aan het uitzoeken is van wie de gebruiker deze sommatie dan gekregen heeft.
Het valt dus mee met het in de voet schietende vercommercialiserende winstmaximalisatie :)
Tot 2019 was 90% van alle video'sop TikTok gestolen populaire posts van Reddit en Instagram. Op Instragram is een (groot) deel van video's en foto's gesloten van andere instragram gebruikers (vooral bij fitness en afval posts), maar ook van Reddit zonder brondvermelding. Buzzfeed en andere platforms werden o.a. groot door verhalen en afbeeldingen te stelen van Reddit zonder bronvermelding.
Zo werkt social media.
Maar als dat het argument is, "zo werkt social media", dan is het toch gek dat Reddit een stop eist op een bot die sociale media laat werken zoals het hoort?

Het jatten van content (met of zonder bronvermelding) is gewoon niet toegestaan, ongeacht het platform, echter lijken platforms daar weinig aan te doen, terwijl gebruikers die de platforms gebruiken worden begrensd.

Ik snap dat als Reddit (of welk platform dan ook) afhankelijk was van OC, dat er geen drol aan was, maar kom op zeg, dit is wel heel hypocriet.
Zo werkt social media, maar zo zou het niet moeten werken. Het is absurd dat mensen content maken die vervolgens gejat wordt door anderen die er geld mee verdienen.

Mijn persoonlijke mening is dat Reddit met OC leuker was.
Nee, want ondanks dat Reddit sinds enkele jaren op admin-niveau flink wat content modereert en zelfs censureert (zoals veel anti-China content die sinds investeringen uit het Oosten ineens verwijderd wordt) waant het zich vooralsnog een link aggregator en geen community of content platform.

Dus nee, ze reageren gewoon op DMCA-verzoeken, maar weigeren enige aansprakelijkheid in het hosten van illegale (kopieën van) content
Anti Chinese dat verwijderd word is gewoon r/conspiracy en onzin.
[...]


90% van alle video's en foto's/afbeeldingen, als het niet meer is, op Reddit zijn gedownload van Youtube/TikTok/Twitter e.d. en gehost op Reddit, bijna altijd zonder bronvermelding. Gaat Reddit zichzelf ook aanklagen?
Precies dit. Reddit probeert copyright op gestolen content te plakken. Wat een onzin.
Dat probeert Reddit helemaal niet en niemand claimt dit. Reddit wil dat materiaal dat (al) gekopieerd is en beschermd wordt door auteursrecht niet nog verder en nog makkelijker wordt verspreid, waarschijnlijk om aansprakelijkheid voor die verspreiding te voorkomen.
Dat probeert Reddit helemaal niet en niemand claimt dit. Reddit wil dat materiaal dat (al) gekopieerd is en beschermd wordt door auteursrecht niet nog verder en nog makkelijker wordt verspreid, waarschijnlijk om aansprakelijkheid voor die verspreiding te voorkomen.
Ze zijn al aansprakelijk en dragen bij aan de verspreiding op het moment dat het op hun servers staat. Haal dan die bots alleen weg bij de only fans creators op hun platform bijvoorbeeld of bied zelf de optie tot downloaden net als tiktok waar het wel/niet kan per item. Echt een slechte manier van handelen gewoon.
Je kunt het waarschijnlijk alsnog downloaden door de site te 'inspecteren' in je webbrowser en het directe video-link te copypasten in een nieuw tabblad -> rechter muisknop -> video opslaan?
Tenminste, met heel veel andere sites werkt dit wel.
Een probleem daarbij is dat de Reddit videoplayer de video- en geluidsporen apart serveert. Je kan op die manier wel de video rippen, maar dan zit er geen geluid bij.
Bijvoorbeeld: https://v.redd.it/fsphhngjsm971/DASH_720.mp4
Aah, dat verklaart waarom veel apps op het begin wel reddit videos ondersteunden maar dan wel zonder geluid.
Inderdaad, nooit geweten dat het apart werd geserveerd. Voor alles addons gebruiken ben ik niet zo gek op, ik heb o.a ABP en NoScript maar ben nogal huiverig voor de kleine third party addons gemaakt door hobby-ontwikkelaars.
Er zijn ook heel veel andere standaard addons die het makkelijk maken om videos te downloaden.
Er moet echt een alternatief voor Reddit komen.
Elk platform van het formaat van Reddit gaat aanlopen tegen de zaken waar Reddit tegenaan loopt. Je krijgt gewoon geneuzel met porno, auteursrechten en intense haat. Daarbij kost het klauwen met geld, dus sponsoren afschrikken is ook geen optie.
Het probleem van Reddit is dat ze alles zelf zijn gaan hosten. 'Vroeger' was Reddit een verzameling van links naar nieuwssites, Youtube, comics, image hosters, etc. Daaruit is Imgur ontstaan, die initieel dé image hosting site voor Reddit wilde zijn en werd. Totdat Imgur zelf een community ging bouwen, met reacties en upvotes/downvotes enzo.

De manier waarop Reddit nu posts maakt, leidt de gebruiker naar het uploaden van "eigen" videos en afbeeldingen (ipv het delen van links), wat er vervolgens voor zorgt dat er veel meer kopieen worden gedeeld en dat de originele content creator views mist... Maar vervolgens zegt Reddit dus wel dat videos downloaden van hun eigen site echt niet meer kan, omdat dat slecht zou zijn voor de content creator.

Natuurlijk willen ze gewoon dat mensen links naar Reddit delen, ipv de daadwerkelijke content.
4chan is geen klein platform en heeft die problemen niet?

Reddit kiest hier zelf voor, ze kiezen voor de centen. Optreden is makkelijker als je alles wat je niet zint gewoon verbied.
4chan wordt dan nu ook gerund door iemand die niet per se het maximaal aantal centen uit de site wil kloppen. Er zijn wat meer (porno) ads gekomen sinds de adminwissel, maar tot nu toe geen pogingen om de site breder aantrekkelijker te maken voor adverteerders.
4chan is dan ook ‘anoniem’ in dat het geen profielen heeft die verkocht kunnen worden aan advertentieboeren, en er is geen mogelijkheid om te subben op bepaalde boards/subfora waardoor een advertentieverkoper geen profiel van de interesses van de gebruiker kan opbouwen.
Reddit doet dat wel, en sinds kort, probeert je Reddit profiel ook te koppelen aan privé info zoals je email, en ik geloof ook je telefoonnummer, zodat ze je Reddit profiel kunnen linken aan andere social media profielen.
Ik gebruik de afgelopen paar jaar nog maar nauwelijks Reddit, terwijl ik er vroeger elke dag te vinden was. Maar ik wil ook weer niet naar 4chan, dan kom ik weer te veel in aanraking met extreme shit.... Maar het lijkt nu 1 van de laatste bastions van vrijheid op het internet te zijn.

Dat soort keuzes verklaren waarom. Jammer. Reddit was 1 van de laatste grotere vrije plekken op het internet. Zal ze op de lange termijn wel de kop gaan kosten, net als vele communities er voor. Maar nu nog even een paar jaar goed cashen natuurlijk.
4chan is helaas gekaapt door een stel extreemrechtse gekken. De wat meer niche boards zoals /co/ en /tg/ zijn nog wel te gebruiken maar op veel plekken is geen zinnige discussie meer mogelijk.

Op zich heel jammer, vroeger heb ik een hoop coole comics en series ontdekt door die site. Ik betwijfel of er nog nieuwe "vrije" platforms voor in de plaats komen zodra de site ten onder gaat.
Dat komt voor een deel omdat mensen daarheen gedrukt worden en zo in bubbels terecht komen. Bubbels zijn goed om juist extremer te worden, want je wordt vaak geconfronteerd met jouw vorm van denken zonder enige vorm van tegengeluid.

Daarom is het slecht dat Reddit juist met veel subs iig, heel sterk links is. Alles en iedereen met een mening die daar rechts van zit moet zijn of haar heil dus ergens anders zoeken. Dumpert was bv ook gematigd, leunde een beetje de rechter kant op. Maar is de laatste jaren om adverteerders tegemoet te komen, meer PC geworden. Reaguurders moeten hun heil dus ergens anders zoeken en gaan dan vaak de rechter kant op.

Slechte ontwikkeling al die linkse en rechtse bubbels. Veel van die linkse bubbels vinden alles rechts van politiek midden al heel snel extreem rechts. Net als dat veel rechtse mensen alles links van het midden als extreem links bestempelen. Want bubbels. Dumpert kreeg vaak de extreem-rechtse stempel, maar is nooit extreem rechts geweest. Net als @broodplank hieronder aanhaald, bepaalde communities lijken al heel snel extreem rechts door de vrijheid die je daar hebt/had.

Naar mijn idee gaan veel van de oude gematigd politieke internet communities juist de linker kant op en alles wat rechts van het midden zat, wordt nog rechtser.
Ik kan je geen plus geven maar je slaat de spijker op z'n kop.
Je hebt het zeker over /pol/ en /b/. De rest valt erg mee hoor. Of je moet denken dat mensen die "nigger" zeggen automatisch extreemrechtse gekken zijn, dat is niet het geval. Het is meer de vrijheid van meningsuiting die ze benutten wat op bijna geen enkele site meer kan. Ik vermoed dat veel tweakers op /g/ zitten en daar zie je dit ook absoluut niet terug.
Nee die boards ontweek ik altijd al als de pest. Het zijn vooral boards als /v/ en /tv/ die ook ten prooi zijn gevallen aan daadwerkelijke rassen-, joden-, lgbt- en vrouwen-haat. Er lijkt een soort constante propaganda-push te zijn in plaats van het ouderwetse "nigger" posten omdat je er op 4chan mee weg komt. Op de kleinere boards zoals /g/ valt het nog mee.
4chan heeft ook al die problemen en is in de loop der jaren al in menig controversie beland, ook tijdelijke bans van ISP's zijn geen zeldzaamheid.
Elk platform van het formaat van Reddit gaat aanlopen tegen de zaken waar Reddit tegenaan loopt. Je krijgt gewoon geneuzel met porno, auteursrechten en intense haat. Daarbij kost het klauwen met geld, dus sponsoren afschrikken is ook geen optie.
Hoeft niet per se.

Vroeger had je voor iedere hobby of ander onderwerp wel een of meerdere aparte forums enkel toegespitst op dat ontwerp. Ze waren/zijn relatief klein als je het aantal geregistreerde gebruikers met elkaar vergelijkt. Die hadden ook wel algemene voorwaarden e.d. over porno, auteursrechten en intense haat. Maar in de praktijk ging het bij besloten subforums er anders aan toe O-)

In de loop der jaren heeft Reddit het gros van die forums vervangen.
Mede vanwege het gemak:
- Bezoekers hebben maar één account nodig. Als je al een Reddit account hebt, hoef je voor de andere subreddit niet per se een nieuwe aan te maken.
- De webmaster is niet belast met het up-to-date houden van de forumsoftware.
- De moderators zijn minder belast met spammers, flamers en andere rotzooi-trappers. Die zijn per slot van rekening al geband bij de eerste de beste subreddit waar ze rotzooi getrapt hebben.
- Geen kosten van webhosting en domeinnaam meer. Reddit is gratis.

Hèt alternatief voor Reddit in vorm van een one-stop-shop zoals Reddit nu is/was, gaat er nooit komen. Maar als Reddit haar bezoekers nog meer in het harnas gaat jagen, komen er weer genoeg alternatieven op de proppen,
Je zal geen alternatief vinden die niet biased is.
Is Reddit dat ook niet? Hangt er gewoon vanaf welke subs je volgt denk ik?
Het is algemeen bekend dat reddit automatische ban bots heeft als je je bijv. inschrijft op subreddit x dan wordt je automatisch gebanned van een hele rits subreddits. Vaak zijn dit ook gewoon shadowbans waardoor je zelf niet eens doorhebt dat je gebanned bent.

Ik ben hier zelf ooit een keer op gewezen door iemand in de nederland subreddit, die kon op mijn profiel wel mijn posts zien maar niet in de discussie zelf. Toen hebben we via removereddit geloof ik gekeken wat er aan de hand was, er kwam toen naarboven dat er enorm gestuurd werd op een 'politiek correct' narratief.

Hierna heb ik maar besloten om er geen gebruik meer van te maken.

[Reactie gewijzigd door Lodo op 13 juli 2021 13:40]

De Nederlandse subreddit ben ik heel snel van verdwenen. Alles wat niet in het juiste politieke straatje past, wordt gewoon deleted of je wordt ge(shadow)banned. Hoef je niet eens regels voor te breken en ook als je gewoon netjes en beleefd deelneemt aan een discussie.

Jammer, Het is overduidelijk een linkse kliek en worden alle meningen die niet in lijn liggen met de aldaar geldende norm worden op achterbakse wijzes de sub uitgewerkt.

Het kunnen hebben van een discussie is juist ontzettend belangrijk in een open en vrije democratie. Zoals we hier op Tweakers wel kunnen doen (al delen hier ook veel mensen -1tjes uit op basis van mening). Ik vind het fijn dat ik hier een eigen mening kan hebben, waar mensen het niet mee eens zijn. Daar leer ik van, mijn mening is niet de waarheid zelve en het is voor je eigen ontwikkeling belangrijk dat je mening af en toe met een goede -onderbouwde- discussie onderuit getrapt wordt.
Hoef je niet eens regels voor te breken en ook als je gewoon netjes en beleefd deelneemt aan een discussie.
Dit is inderdaad het bijzondere, ik was in discussie met iemand over iets, we verschilde van mening, maar het was gewoon beleefd en respectvol. Ineens kreeg ik dus een DM van diegene waarom ineens al mijn comments waren verdwenen, waarop ik dus antwoordde dat ik dat niet had gedaan en dat ik het gewoon nog kon zien. Toen kwamen we er dus achter dat het een shadowban betrof.

Je laatste punt sta ik 100% achter, het is heel jammer dat dat dus niet meer het geval is tegenwoordig.
De Nederlandse subreddit ben ik heel snel van verdwenen. Alles wat niet in het juiste politieke straatje past, wordt gewoon deleted of je wordt ge(shadow)banned. Hoef je niet eens regels voor te breken en ook als je gewoon netjes en beleefd deelneemt aan een discussie.

Jammer, Het is overduidelijk een linkse kliek en worden alle meningen die niet in lijn liggen met de aldaar geldende norm worden op achterbakse wijzes de sub uitgewerkt.

Het kunnen hebben van een discussie is juist ontzettend belangrijk in een open en vrije democratie. Zoals we hier op Tweakers wel kunnen doen (al delen hier ook veel mensen -1tjes uit op basis van mening). Ik vind het fijn dat ik hier een eigen mening kan hebben, waar mensen het niet mee eens zijn. Daar leer ik van, mijn mening is niet de waarheid zelve en het is voor je eigen ontwikkeling belangrijk dat je mening af en toe met een goede -onderbouwde- discussie onderuit getrapt wordt.
De FP is dan ook niet de plek voor 'diepgaande' discussie, die is er om een commentaar / aanvullig op het artikel te geven.
Discussies ( ook over het betreffende artikel ) kunnen prima op GOT, als er al geentopic overloopt, open je die.

Wat mij vooral steekt ( en ook inhaakt op jouw reactie ) is dat er heel veel kleuters rondhangen, die het grappig vinden om je te stalken en met die -1's te smijten alsof ze enige genoegdoening geven.
Vaak genoeg meegemaakt dat je ergens reageert, en vervolgens dagenlang ELKE reactie gemind wordt, terwijl het relevant / ontopic zou zijn.

En ja, je kan naar Het kleine-mismoderatietopic deel XXX gaan, om je beklag te doen, maar dat voelt aan alsof je naar de meester loopt om iemand aan te wijzen die je pest na schooltijd ;)
* FreshMaker lacht er om, en incasseert het gewoon :+
Op Tweakers worden de meeste onterechte -1tjes dezelfde dag wel rechtgetrokken door de community of er komt een mod langs die het alsnog op 0 neerzet. Mijn mening is soms wat sterk en ik kan soms redelijk achterlijk uit de hoek komen en zo verdien ik hier ook regelmatig -1tjes. Het is maar zelden dat een dag later de opmerking nog steeds een -1 heeft (tenzij ik echt te bot was of te ver ging). Ik klaag er nooit over, ik kom maar heel sporadisch enkele keren per jaar op GoT :)

Het moderatie systeem op Tweakers is wat dat betreft 1 van de beste die ik ken. Al is het best arbeidsintensief (voor zowel community als mods)
[...]
Discussies ( ook over het betreffende artikel ) kunnen prima op GOT, als er al geentopic overloopt, open je die.
🚫 FOUT!

Hierop moet ik jou echt corrigeren.

Want niet alles is te bespreken op GoT zolang je geen toegang hebt tot de Tweakers Lounge.

Medetweakers die dus meer actief zijn op de FP dan op GoT vallen dus tussen wal en schip -O-
Toegang tot TL krijg je automatisch zodra je account minstens een maand geregistreerd is en je in het afgelopen jaar tenminste 100 posts op het forum geplaatst hebt.

Alleen eendagsvliegen, lijkt mij zo ...
Maar er zijn ook andere topics / onderdelen waar je wel terecht kan natuurlijk

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 14 juli 2021 07:04]

Alleen eendagsvliegen, lijkt mij zo ...
Ja, met een bijna 9 jaar oud account ben ik inderdaad "een eendagsvlieg" :+

Ik snap dat er een regel is (en helaas er moet zijn).

Alleen hierdoor vind ik het te goedkoop dat diepgaande discussies niet op de FP mogen als er al zogenaamd een andere plek ervoor is. Die dus er niet blijkt te zijn.
Ik ben hier zelf ooit een keer op gewezen door iemand in de nederland subreddit,
Grappig aangezien de Nederlandse subreddit heel vaak shadowbans toepast. Een zeer gemene manier van iemand bannen.
Dis subreddit is al een hele tijd een dictatuur, als je de mening van de mods niet deelt wordt je eruit getrapt ongeacht hoe vriendelijk je posts zijn. Ik zat er nog maar een paar weken in en zei in een discussie omtrent studeren dat ik het zelf normaal zou vinden dat de overheid meer zou bijdragen aan studies waarbij de markt staat te springen om afgestudeerden, en minder voor pretstudies. Tsja, dan lig je er daar al uit.
Ik gok dat dat meer met de toon van je opmerking te maken had. Dat klinkt niet als iets banwaardigs.
Nope, het is al lang een veel gehoorde klacht dat niet meelopen met de massa daar niet wordt gewaardeerd.
Ja, die heb ik inderdaad vaker gehoord, maar dat lijkt me wat te kort door de bocht. Het is waarschijnlijker dat er iets anders aan de hand was, en je alleen maar aanneemt dat het vanwege je mening was.
Lees ook even andere postings in dit draadje, en houd op met suggereren dat er meer aan de hand was met mijn postings aldaar.
Shadowbans werken prima tegen bots. De bots denken dat hun berichten succesvol gepost worden, maar verder ziet niemand hun reacties.
Niet helemaal in ieder geval. Sowieso worden de extremen verwijderd (en afhankelijk van wie je het vraagt niet op een eerlijke manier). Daarbij is ook recent het algoritme voor /r/all veranderd. Nu zie je geen mainstream porno subreddits meer, terwijl die vroeger altijd tussen post 25 en 50 te zien waren. De homepage zonder login is ondertussen net zo inspirerend als populair op YouTube als je niet ingelogd bent.
Alternatieven genoeg, maar tot nu toe blijkt geen enkele qua populariteit in de buurt te kunnen komen van reddit. En als er ooit wel één in de buurt komt dan zal dat net zo'n hoge boom zijn en dus qua copyright claims e.d. evenveel wind vangen als reddit; same difference.
"Eerder werden VRedditShare, VRedditDownloader en SaveThisVideo ook al geschorst. Die laatste vanwege klachten van OnlyFans."

Ik gebruik reddit niet, maar wat heeft OnlyFans er mee te maken dan?
Het is een browserplugin. Ik vermoed dus zomaar dat het in staat is heel gemakkelijk (betaalde) videos van OnlyFans te downloaden en daarmee dus het bedrijf en de content-creators schaadt. Bij youtube-dl moet je voor dat soort grappen enige kennis hebben van sessie cookies enzo.
Bedankt voor je antwoord. :) Dus eigenlijk gewoon een downloadbot. Oke, ik ben heel ouderwets ik werk niet met browserplugins :) Ik blijf ook weg van dergelijke sites.
"Eerder werden VRedditShare, VRedditDownloader en SaveThisVideo ook al geschorst. Die laatste vanwege klachten van OnlyFans."

Ik gebruik reddit niet, maar wat heeft OnlyFans er mee te maken dan?
Veel OF-creators gebruiken Reddit om hun waren aan te prijzen, dmv teasers en korte updates.
Hier zit een hoop tracking achter natuurlijk, en dat levert inkomsten op.
Door de downloaden en verder te verspreiden vallen die weg.
OnlyFans - zeker een bepaald groot onderdeel daarvan - biedt exclusieve content aan tegen betaling, dat werd gratis via Reddit verspreid en vervolgens gedownload door deze plugins om weer verder het internet op te gaan.

Ik bedoel leuk dat ze achter die bots aan gaan maar dat zal het probleem niet oplossen.
Waarschijnlijk niet. Zelfde beestje met een andere naam verschijnt weer.
of gebruikt een browser plugin als; Reddit video url
Ik blijf heel dat Reddit maar een niet handig platform vinden. Voor een technisch forum is bijvoorbeeld stackexchange en aanverwanten veel beter.
Ik snap sowieso de drang om het te downloaden niet zo. Het staat op internet, je kan er toch altijd weer terug naar browsen?
Ik snap dat iets niet oneindig online staat, maar dat is meestal met een reden.
Moet je eens voor de gein een Reddit linkje openen op een telefoon zonder Reddit, wat een drama. Ik download gewoon de fragmenten die ik via Whatsapp / Telegram deel zodat de ontvanger gewoon op play kan drukken. Voor replays van bijvoorbeeld de F1 geldt ook wel dat die niet altijd even lang online staan. En Streamable is ook kut natuurlijk.
omdat ik het dan via whatsapp naar iemand kan sturen zonder dat ze een pagina hoeven te openen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee