Far Cry 6 krijgt dlc met antagonisten vorige games als spelerspersonages

Far Cry 6 krijgt een Season Pass waarin de speler de rol aanneemt van eerdere schurken uit Far Cry-games, teruggaande tot Far Cry 3. Spelers kunnen dus de rol aannemen van Vaas, Pagan Min en Joseph Seed. De dlc bevat roguelike-gameplay.

Ubisoft maakt verder weinig concreets bekend over de Season Pass. Er is een trailer waarin al die personages de revue passeren, ook met nieuw geschoten beelden. Naast de tegenspelers van die games maakt ook Rex "Power" Colt uit Far Cry 3: Blood Dragon een terugkeer. De dlc met jaren '80-scifi-actiethematiek was een uniek uitstapje voor de serie.

Dat deze spelervaring Far Cry 6: Season Pass heet, doet sterk vermoeden dat men Far Cry 6 in huis zal moeten hebben om deze content te kunnen spelen. Dat is echter niet duidelijk. Far Cry 6 komt in ieder geval op 7 oktober uit op pc, stadia, Xbox One, Xbox Series-consoles, Playstation 4 en Playstation 5. Van de game is ook een korte nieuwe trailer getoond.

Het verhaal van Far Cry 6 speelt zich af op het fictieve eiland Yara waar dictator Anton Castillo en zijn zoon de scepter zwaaien en jij als Dani Rojas, een mannelijke of vrouwelijke guerrillastrijder, ten strijde trekt tegen het regime dat de plaatselijke bevolking onderdrukt. Met behulp van een mentor, Juan Cortez, leer je alle kneepjes van het guerrilla-vak en de open wereld check-point per check-point verkennen. Dictator Castillo wordt gespeeld door acteur Giancarlo Esposito, bekend van Breaking Bad en The Mandalorian.

Update, zondag: in een blogpost laat Ubisoft nog wat meer los over de dlc. "Het speelt zich af in verwrongen werelden in de hoofden van de personages, inclusief locaties uit Far Cry 3, Far Cry 4 en Far Cry 5. Je zal sterker worden naarmate je langer overleeft door perks te ontgrendelen en nieuwe wapens te vinden. Elke keer dat je sterft, begin je helemaal opnieuw en gebruik je de kennis die je hebt opgedaan om verder in de psyche van de schurk te komen. Elk personage wordt gespeeld door hun originele stemacteur, wat het spelen als Vaas (Michael Mando), Pagan Min (Troy Baker) en Joseph Seed (Greg Bryk) des te gedenkwaardiger maakt."

Het concept dat een speler helemaal opnieuw moet beginnen als hij doodgaat, is een van de belangrijkste eigenschappen van een roguelike.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

12-06-2021 • 22:05

35 Linkedin

Reacties (35)

35
32
23
1
0
6
Wijzig sortering
Probleem van veel games; copy-paste van vorig deel met andere skins, ietwat aangepast verhaal en grotendeels identieke gameplay met DLC als melkkoe.

Kijk maar naar Far Cry / Watch Dogs / Assassin's Creed. Altijd weer hetzelfde watchtower geneuzel en achterlijke AI.

Bij FC4 kon ik bij een basis op een bergtop vanuit een praktisch onbereikbare plaats granaten naar onderen laten vallen om het gros van de bewakers uit te schakelen.

Altijd weer hetzelfde truukje; sluip naar de rand van een basis, sloop het alarm met een (silenced) sniper, moord de toko uit en voila; je kunt in de wijde omgeving vrij gaan en staan waar je wilt. Doe dat in het begin van het spel en de rest is wordt direct easy peasy.

Kortom; lazy game design. Daar mag je bij de release dan € 60+ voor dokken.
Probleem van veel games; copy-paste van vorig deel met andere skins, ietwat aangepast verhaal en grotendeels identieke gameplay met DLC als melkkoe.

Kijk maar naar Far Cry / Watch Dogs / Assassin's Creed. Altijd weer hetzelfde watchtower geneuzel en achterlijke AI.
Ja graag! Ik vind die gameplay heerlijk.
Lekker de map verkennen, vraagtekens weg spelen, torentjes beklimmen zodat ik weer meer kan verkennen, enz.

Als ik de hele map (of zoveel mogelijk) dan gehad heb ga ik lekker over powered aan de story beginnen.

Dus kom maar op met van deze voorbeelden een nieuwe game!
Precies mijn mening. Wellicht word ik oud, maar geef mij maar lekker herkenbare gameplay. Ik hoef niet steeds nieuwe impulsen, om het interessant te houden. Ik wil gewoon lekker op eigen tempo door het verhaal lopen en dat is voor mij goed genoeg.
Dit is dan ook de reden dat ik op voorhand al weet dat ik met zekerheid de nieuwe Far Cry zal gaan spelen. Ik zit dus niet continue te zweten op de vraag of die nieuwe feature die ze geimplementeerd hebben wel goed zal uit pakken.

Begrijp me niet verkeerd, vernieuwingen en dergelijke zijn fijn, maar daar zijn wat mij betreft andere franchises en ontwikkelaars voor.
Moet je wel eerst die silenced sniper rifle zien te bemachtigen, want dan ben je al op 30(?)% van het spel.
Die eerste 30% biedt nog iets van uitdaging. Daarna loop je overal met gemak doorheen.

Door alle torens direct in te nemen kom je onderweg vrijwel enkel nog vriendschappelijke NPC's tegen. Het enige gevaar was de incidentele honey badger in FC4.

Neemt niet weg dat het er allemaal erg mooi uit ziet, maar het blijft lui design.
Het enige gevaar was de incidentele honey badger in FC4.
Niet als je op de rug van een olifant zit :-)
Ja, maar de hele sfeer in FC2 en FC4 was gewoon heel goed. Zo goed dat ik bij FC4 zelfs een klein traantje moest wegpinken toen ze vertelden dat Omkari bevallen was van een meisje... Telt ook mee voor mij.
Ik vind deze creatieve dlcs heel mooi. Zo kunnen ontwikkelaars nieuwe dingen proberen. Ook heel erg genoten van de dlcs van Fenyx Rising (een klassieke uitbreiding, een net iets anders en de derde helemaal een andere game eigenlijk). Ik heb er van genoten. Voelt meer waarde voor je geld als gewoon "wat missies erbij".

Far Cry 6 staat al in de pre-order (fysiek) en de season pass ga ik pas kopen zodra ik weet of het spel tof is.

[Reactie gewijzigd door ben2513 op 12 juni 2021 22:14]

Ik deel jouw mening niet.

Het is eerder geprobeerd met de Season Pass van Far Cry 5. De meningen waren toen ook "o leuk, creatieve vrijheid net als Blood Dragon". Het resultaat was een stel probeersels die extreem kort waren, geen nieuwe ideeën laten zien (vietnam, zombies), slecht uitgevoerd waren en bijzonder weinig met Far Cry 5 zelf te maken hadden. Zeer teleurstellend.

Fenyx Rising kun je niet als maatstaf gebruiken voor kwaliteit van Far Cry, dat is een ander team. Fenyx Rising DLC is naar mijn mening niet heel bijzonder. DLC 1 A New God geeft wat leuke puzzles. DLC 2 Myths of the Eastern Realm is een rare vind ik. Ja, volledige nieuwe stijl en nieuwe puzzles maar je doet exact hetzelfde als de main game, het voelt teveel als een 'skin job'. DLC 3 The Lost Gods... het andere perspectief kan mij niet bekoren, het maakt het niet beter, het maakt het alleen anders en niet ten goede.

Nu zou voor Far Cry 6 Season Pass de incentive zijn dat je als de oude schurken kunt spelen? Waarom zou ik dat willen? Zij zijn de antagonist (met wat nuances) in een ander verhaal, jij de protagonist in een ander verhaal, wat heeft dat in godesnaam met het Far Cry 6 verhaal te maken en waarom moet dat dan een Season Pass voor Far Cry 6 zijn?

Sorry, maar het lijkt mij echt helemaal niks. Het voelt voor mij als 'wij moeten een season pass hebben', net zo krampachtig als bij Far Cry 5. Ik heb liever iets dat betekenis heeft voor of een verlenging is van de hoofdgame (bijv een Far Cry New Dawn dat een perfecte DLC voor Far Cry 5 had kunnen zijn...).

We zullen het wel zien.
Als die nieuwe DLC op nivo van Far Cry 5 DLC is dan mogen ze em gelijk in de prullenbak gooien.
Niet vaak spijt gehad van gold editions maar die was echt nutteloos.
Sluit ik me volledig bij aan. Derde DLC (op Mars geloof ik) niet eens gespeeld (ja 15 minuten ofzo). Alleen Vietnam was wel leuk.
Ik vond New Dawn best vermakelijk, zeker voor die paar euro. Geen topper ofzo, maar setting bevalt mij wel. En zeker niet onder de maat.
helemaal met je eens, bij elke Ubisoft game is het beter om Season Passes of DLC pas te kopen als ze in de aanbieding zijn. FC5 spande de kroon maar andere DLC van de andere games waren vaak ook teleurstellend.
De season pass (ik heb de gold gekocht) gaf je ook goegang tot Far Cry 3, welke ik nog niet gespeelt had.
Van de DLC’s vond ik alleen de Vietnam versie te pruimen, maar inderdaad, niets met FC 5 te maken.
Wat moet je nu met een pre-order? De games zijn zowel fysiek als digitaal nooit op toch? Waarom bestel je het dan voorruit?
Klopt inderdaad! Goed punt. Ik doe er meestal eigenlijk ook niet aan, maar Amazon had onlangs nog een actie dat je €10 korting ontving op een artikel boven de €30. Dus de Series X versie kunnen voorbestellen voor maar €45. Dat is een toffe prijs voor bij launch, vooral als je echt op deze game aan het wachten bent.

Er is eigenlijk niks mis mee pre-orderen zolang er van tevoren reviews van je platform zijn verschenen (dat is bij Cyberpunk niet het geval geweest bijvoorbeeld, voor de consoles).
Er is eigenlijk niks mis mee pre-orderen zolang er van tevoren reviews van je platform zijn verschenen (dat is bij Cyberpunk niet het geval geweest bijvoorbeeld, voor de consoles).
Er is van alles mis, want soms zijn reviews onder voorwaarden geschreven en krijgen onafhankelijke reviewers geen kans.
Lekker pre-orderen als je hem toch al gaat kopen, laat ze maar zeveren.
Vaak exclusieve bonus content, eerder kunnen spelen. Soms zelfs een lagere prijs. Ik ben er zelf een keer negatief ingetrapt en sindsdien doe ik het niet meer. (Na enkele positieve ervaringen). Maar ik kan zeker de verleiding begrijpen.

[Reactie gewijzigd door Faure op 12 juni 2021 22:21]

En dan nog is je verlies 45 euro. Ook reviews zijn niet zalig makend. Want er bestaat ook nog zoiets als persoonlijke smaak. Ik heb bv(als 1 van de weinig) veel lol gehad van Anthem. Terwijl ik gewoon niet in de Wither 3 komt.

En wat is 45 euro. Genoeg games waar ik een miskoop aan heb gehad.
Ik doe dat altijd als geheugensteuntje voor mijzelf.

Bepaalde games wil ik op of rond release hebben maar wil niet continu moeten bijhouden welke game wanneer uitkomt.

Ik slinger ze dus in de pre-order bij bol als ze me aanspreken en “zie dan wel” wanneer ze uitkomen.
Als je zo lui bent dat je er een paar honderd euro voor over hebt om een verlanglijstje te maken is pre-orderen dus de manier. Goed om te weten.
Ach ja dan doe jij het toch lekker niet. Maakt mij niet uit.

Meerendeel van de games op mijn pre-order/verlanglijst had ik ook wel gekocht als ik geen pre-order geplaatst had. Dus ik zie het probleem niet.

Ja als er een drollenbak als Cyberpunk uit gebracht wordt vang je bot maar die zijn op een hand te tellen.
Leuk, ik ga hem denk ik huren op Ubisoft plus.
Een DLC gratis zou mooi zijn! Maar dan moet er wel iets tegenover staan bijvoorbeeld optie tot Skins kopen. Black ops cold war doet dit momenteel behoorlijk goed!
Waarom zou dlc gratis moeten zijn? Dat vind ik dus niet als het echt veel meer brengt. Zoals destijds bij GTA 4 met the ballads of gay Tony en die biker dinges. Dlc in de vorm van een T-shirt voor de Main character, of een speciaal wapen, tja.
Voor mij persoonlijk is het probleem vooral dat dit nu al aangekondigd wordt terwijl de game nog niet eens uit is. Als het er al is dan hoort het voor mijn gevoel gewoon in de game. Terwijl als ze dit over een jaar pas zouden aankondigen met een zeer snel volgende release datum zou ik het geen probleem vinden.

Persoonlijk dingetje, maar Ubisoft laat al genoeg steken vallen. Breng eerst maar een goed product uit.
Maar dat is met expension packs niet anders. En niet iedere rol werkt tot het eind aan een game. En die gaan dan alvast aan DLC/expensions werken. Nu teasen ze je. Dat is alles. Er is niet veranderd met vroeger. Hooguit de prijs/kwaliteit maar dat staat er los van
Ik weet dat het niet anders is dan vroeger, maar met de reputatie die Ubisoft bij mij al heeft, zorgt het simpelweg voor extra voorzichtigheid.
Gta vind ik eigelijk een geval apart. Daarbij waren de dlc's zowat complete games.
En dat was ook meteen de laatste keer dat ze ooit goeie single player DLC hebben gemaakt :+
:) Toen Rockstar nog single player DLC maakte :9~ Mooi was die tijd, ik pink even een traantje weg ;(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee