Beveiligde e-maildienst Mailbox.org verhoogt tarieven en verandert abonnementen

De Duitse maildienst Mailbox.org, die versleutelde e-mail aanbiedt, heeft nieuwe tarieven aangekondigd voor diens abonnementen en de abonnementen op de schop gegooid. Klanten betalen in sommige gevallen iets meer, of verliezen hierdoor opslag en tools.

In een nieuwsbericht zegt de Berlijnse start-up dat het met de nieuwe tarieven vooral geprobeerd heeft om de diensten die zij aanbieden makkelijker te maken. Zo waren er voorheen verschillende mailpakketten, pakketten voor cloudopslag en voor het gebruik van officediensten zoals documenten en videobellen. Die zitten nu in de nieuwe standaardabonnementen.

Voorheen betaalden klanten een euro per maand voor een light-abonnement, waar ze 2GB mailopslag en 100MB cloudopslag bij kregen en aanvullende videobeltools. Bij het goedkope account vervallen de cloudopslag en de aanvullende diensten. Voor wat voorheen het Team Mail- en MailXL-abonnement was, betalen gebruikers nu 3 euro in plaats van 2,50 euro. Wat voorheen het Business-abonnement was voor 25 euro per maand, heet nu Premium voor 9 euro per maand.

Ook waren er voorheen verschillende pakketten voor mail, teammail en officediensten. Die zitten nu in de nieuwe abonnementen verweven. Daardoor zijn klanten die verschillende pakketten hadden, nu in de meeste gevallen goedkoper uit. De nieuwe abonnementen zien er als volgt uit:

Light Standaard Premium
Maandprijs 1 euro 3 euro 9 euro
Mailopslag 2GB 10GB 25GB
Cloudopslag - 5GB 50GB
Mailadressen 3 10 25
Klantenservice beperkt (alleen accountvragen) normaal (binnen 48 uur) prioriteit (binnen 24 uur)
Aanvullende diensten - Videobellen, chatten, officetools Videobellen, chatten, officetools

Mailbox.org staat er om bekend dat het beveiligde mail biedt dat gebruikmaakt van PGP-encryptie. Daarnaast maakt het gebruik van (EC)DHE-algoritmes voor Perfect Forward Secrecy om zo ontsleuteling van berichten tegen te gaan. Gebruikers kunnen hun eigen e-maildomein kiezen.

Een verandering in de nieuwe abonnementen is dat gebruikers nu een jaarabonnement aangaan, waar zij voorheen prepaid voor mail konden betalen en zich anoniem konden registreren. Dat heeft gevolgen voor de privacy van gebruikers. Volgens de aanbieder is dat nodig om aan huidige wetgeving te voldoen. Daarnaast vervallen transactiekosten en is migratie van mail naar Mailbox.org voortaan gratis.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

14-04-2021 • 18:06

75 Linkedin

Submitter: Aegir81

Reacties (75)

75
75
55
7
1
16
Wijzig sortering
@SirRosencrantz Misschien een toevoeging aan de OP, maar je kan als nieuwe klant niet kiezen voor de light variant. Je moet toch eerst de standaard en of premium aangaan en na de 30 dagen trail kan je eventueel downgraden naar light: https://register.mailbox.org/en .

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 14 april 2021 19:25]

Goede toevoeging thanks.
Het betreft alleen nieuwe klanten. Als bestaande klant kun je gewoon in het oude tarief blijven geven ze aan op Twitter.

Gelukkig maar, want ik ben wel tevreden met hun diensten. Heb er de e-mail voor m’n eigen domein ondergebracht.

CC @SirRosencrantz

[Reactie gewijzigd door ThinkPad op 14 april 2021 19:27]

Ik heb er sinds kort mijn domein ondergebracht maar ik vind de webinterface er nogal gedateerd uit zien. Verder maak ik graag gebruik van mailfilters en die werken echt heel vreemd. Vooral bij het indelen in mappen en de ongelezen items daarvan. De mail lijkt dan in meerdere mappen voor te komen en na het lezen blijven ze in een andere map op ongelezen staan. Vreemd en vervelend want ik raak het overzicht compleet kwijt.
Hoe verhoudt deze dienst zich tot Protonmail? Iemand daar ervaring mee?
Ik heb een aantal jaar betaald voor ProtonMail en gebruik nu Mailbox.org. Ik vond ProtonMail een goede maar eerder prijzige dienst waarbij het nogal lang duurt voor de andere diensten zoals de kalender en opslagruimte echt goed werken. Ik was op zoek naar een vervanger voor GMail/Google agenda/taken/Drive en terwijl ProtonMail bezig is met een interessant alternatief te ontwikkelen is eigenlijk enkel het mailgedeelte echt af en goed bruikbaar.

Voor de andere applicaties was ik toch weer aangewezen op andere partijen. Bij Mailbox vind ik alles wat ik nodig heb: mail, agenda, taken en een (beperkte) opslagruimte. Ze hebben privacy/veiligheid ook hoog in het vaandel staan, de agenda is compatibel met andere diensten, de webinterface is erg prettig en je kunt makkelijk de diensten ook gebruiken in je favourite programma in Windows, Mac, Linux, iOS en Android.
Ik gebruik zelf op dit moment Fastmail, maar vind het altijd lastig vergelijken tussen mail providers - zeker voor iemand die niet heel veel afweet van wat nu echt 'veilig' is etc.
Ligt er ook aan wat je met "veilig" bedoeld.
Voor de meeste gebruikers zal veilig vooral betekenen geen/minder kans op virus in ontvangen emails en mogelijk ook dat de inhoud van je emails niet gebruikt kan worden om targetted ads naar je te sturen.
Voor anderen betekent veilig dat mails niet zomaar door derden kan worden gelezen: niet via aftappen van je internet verbinding en ook niet als je je phone/laptop kwijtraakt....
En weer anderen willen vrij-uit over moorden en/of drugs smokkel kunnen overleggen zonder dat zelfs overheden kunnen meelezen....
Dus 'veilig' kan veel betekenen ...
Inderdaad. Ik ben onlangs overgestapt op Fastmail na grondig te hebben gekeken naar en gespeeld met alternatieven voor outlook.com, waaronder Protonmail, Tutanota, Posteo en Mailbox.org, maar de interface van Fastmail, de supersnelle servers en uitstekende, duidelijke documentatie hebben me naar Fastmail gehaald :)

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 14 april 2021 18:17]

Anoniem: 567735
@TheVivaldi14 april 2021 18:57
Fastmail is technisch heel goed, maar helaas gevestigd in Australië.

In Australië kunnen communicatiediensten gedwongen worden om toegang te geven tot mailboxen zónder dat de klant hiervan op de hoogte gesteld wordt. Zie ook dit artikel voor wat achtergrond.

Dat is een aspect van de Australische wetgeving dat mij niet aanstaat, en dus ben ik vertrokken naar Mailbox.org.
Weet ik, ik heb ook Restore Privacy gelezen die er enorm uitgebreid over geschreven heeft. En ik vind privacy zeker ook belangrijk, vandaar dat ik ook allerlei alternatieven geprobeerd heb, maar Fastmail sloot uiteindelijk het beste aan bij mij, ondanks dat de privacy minder is.
Ik gebruik, na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan een paar jaar geleden, al wat jaren nu Mailbox.org.
Erg prettige provider, met privacy hoog in het vaandel en veel opties.
Ik ben momenteel Protonmail aan het uitproberen. De dienst lijkt me momenteel veelbelovend maar die is ook behoorlijk aan de prijs. Ook zijn ze diensten aan het uitrollen waar (voor mij) belangrijke zaken missen.

De kalender die ze aanbieden kan bijvoorbeeld geen externe kalender subscriptions inladen en je kan je niet vanaf een andere kalender subscriben op die kalender. Zonder een integratie te kunnen maken tussen mijn werk en prive afspraken is het voor mij geen zinvolle dienst.

Het is een geplande feature maar ze geven geen enkele indicatie van wanneer functionaliteit die op de roadmap staat daadwerkelijk geimplementeerd zal worden.

Ook is de prijs per GB aanzienlijk, dus als je er een forse backup op wil plaatsen dan zal je in de buidel moeten tasten.

Ik geef het nog steeds een kans, maar ik ben wel om mij heen aan het kijken voor alternatieven.
Proton heeft elk jaar Black Friday deals. Toegegeven, zo goed als ze ooit waren zijn ze niet meer, maar het loont om tot november per maand te betalen, en daarna een (meerjaren)deal te scoren.
Kleine aanvulling: de Black Friday deals zijn bijna altijd alleen voor nieuwe, betalende klanten. Voor huidige, betalende gebruikers is het vaak niet zinnig om op Black Friday te gaan wachten...
Ik had het gezien inderdaad.

De "reguliere" twee jaar aanbieding is ook niet slecht, maar ik wilde het eerst testen voor ik me committeerde aan twee jaar.

Inmiddels zit ik op drie maanden "full price", maar ik zit nog steeds te wachten op bepaalde features om het écht in te kunnen zetten. Wat dat betreft is het een wat prijzige trial period, maar nog steeds goedkoper dan bijna 200 euro betalen voor iets dat ik niet of amper ga gebruiken.

Of nou ja, ik ben dankbaar gebruik aan het maken van ProtonVPN, dus het is niet zo dat ik het HELEMAAL niet gebruik. De Drive en Calendar functionaliteiten zijn nog niet van het niveau dat ik ze (in mijn use case) zinvol in kan zetten.
Gewoon IMAP, wat wel wat voordelen kan bieden. Een stuk goedkoper, paar handige diensten zoals tijdelijke receive-only aliasen.

Als standaard provider zonder extra encryptie is het top.
Ik gebruik protonmail in combinatie met thunderbird dmv bridge (betaalde versie) op mn PC en de app op mn telefoon. Aantal alias adressen om zaken gescheiden te kunnen houden.

Erg tevreden met de mogelijkheden en snelheid (gebruik het niet zakelijk).
Het is in elk geval een heel stuk goedkoper...

Protonmain is een beetje apart omdat het een eigen client nodig heeft, als je via IMAP/SMTP wil werken dan moet je zelf weer een lokale converter draaien.

Het idee is dat zij dan geen zicht hebben op de email die binnenkomt. Maar ik vind het een beetje overbodig omdat emal per definitie door hun mailserver inhoudelijk behandeld wordt. Dus ze zien je mail wel bij het binnenkomen. Dit probleem los je alleen op als iedereen End 2 End encryptie gaat gebruiken op email (bijvoorbeeld PGP). En dat zie ik zo gauw niet gebeuren (als het in de laatste 30 jaar sinds de release van PGP niet gebeurd is gaat het ook niet meer gebeuren).

Dus het extra gedoe van protonmail weegt voor mij niet op tegen de voordelen ervan.
Ik ben sinds vevida zijn prijzen heeft verhoogd ook een beetje aan het zoeken naar alternatieven.
Ik heb een domeinnaam en geen echte behoefte aan een website. Alleen mail is ok.
Is dit dan een alternatief? Of bestaan er soortgelijke NL alternatieven?
StartMail (bekend van Startpage) is Nederlands en werkt met custom domain names.
StartMail (bekend van Startpage) is Nederlands en werkt met custom domain names.
Wel een kanttekening ze zijn overgenomen door advertising company System1. Ze garanderen dat startpage/startmail privacy vriendelijke blijft maar dat moet je dan wel geloven en die keus zelf maken.

Hier wat leesvoer: https://restoreprivacy.co...ystem1-privacy-one-group/

https://system1.com/ :
We combine our best-in-class technology & data science to operate the world’s most advanced Responsive Acquisition Marketing Platform (RAMP). The System1 RAMP enables us to build powerful brands across multiple consumer verticals, develop & grow our suite of privacy-focused products, and deliver high-intent customers to our advertising partners.

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 14 april 2021 19:26]

Ooit bij betrokken geweest. Ze nemen privacy zeer serieus! Daardoor lopen ze soms qua features en gemak achter op anderen; maar als ze iets hebben kan je er zeker van zijn dat het goed doordacht is.
Als je een Tweaker bent: draai je eigen mailserver. Thuis of op een VM. Je kunt eventueel de mailboxen zelf ook nog encrypten met een mailbox-specifieke key ;)
Als je een (mailbox)tweaker wilt zijn, maar geen tijd hebt om er veel in te verdiepen... hoe makkelijk is het dan te doen? Hoe makkelijk is het te migreren en te onderhouden? Hoe makkelijk is het als je geen server hebt en hoe zuinig is het, kan het ook op een RBPi? Alle accounts overzetten is veel werk, dus dit moet je allemaal weer 100% weten. Ik zou graag zo'n tweaker willen zijn, maar twijfel over de haalbaarheid. :P

ps: als je een tweaker bent is natuurlijk een dooddoener, maar dat zien we dan maar door de vingers.
Er zijn meer wegen naar Rome; hoe gemakkelijk het is hangt dan ook deels van jouw keuzes, voorkeuren en expertise af. Of je thuis eenvoudig een mailserver kunt draaien hangt van je provider af: een statisch IP adres en vrij gebruik van poort 25 (TCP) kun je wel als vereisten zien voor het stukje gemak.

Een andere route is een VM. Ik ben zelf erg happy met OpenBSD Amsterdam.

Goed om te weten:
  • Zorg dat je de rDNS hebt ingesteld, dus dat het IP adres herleid naar de hostname, zoals mail.jouwdomein.nl. Bij OBSDAms kun je dat bijvoorbeeld op het bestelformuliertje aangeven.
  • Bedenk je vooraf of je het leuker vind om het helemaal zelf op te zetten en na te pluizen (de meest leerzame weg) of dat je liever een script gebruikt die het voor je regelt, zoals Excision Mail.
  • DNS records zoals SPF, DKIM en DMARC verkleinen de kans op het in de spambox belanden bij ontvangers aanzienelijk. Door te zorgen voor meer legitiem mailverkeer vanaf je mailserver bouw je een reputatie op, misschien dat je ook de mailhosting van gezinsleden, familie of vrienden kunt doen - mits je hun erop kunt vertrouwen dat ze niet gaan spammen.
  • Als je wilt migreren vanaf een provider die IMAP ondersteund is het peanuts - zelfs als het een compleet ander mailadres is. Ik vind imapsync daar wel een fijne tool voor.
  • Als je het goed opzet volsta je in de regel met tien tot 15 minuten per week voor onderhoud (updates, logs checken).
Mocht je meer willen weten, voel je vrij om mij te PM'en. Ik kan je - als de tijd het toestaat - ook helpen bij het opzetten van je mailserver. Gratis en voor nop - wat ik eruit haal is wat meer kennis over vragen die spelen in zo'n scenario. Ik wil nog altijd een tutorial gaan tikken hierover, zulke input helpt daar goed bij.
Zo was ik dus aan het testen met Synology Mailplus server, dat werkt heel fijn, best snel en bevat veel tools al voor anti spam etc en omdat het op je eigen NAS draait (icm vast IP via Ziggo Zakelijk Pro), heb je alles in eigen hand en backup kan bijv dagelijks naar Synology C2 Cloud encrypted.

En je kunt nog steeds gewoon je eigen mail clients etc gebruiken.

[Reactie gewijzigd door tcviper op 15 april 2021 07:55]

Zonder tijd om je er in te verdiepen kan ik het je afraden. In de bescherming tegen spam staan veel filters zo afgesteld dat je het toch redelijk correct moet inregelen om niet een grote kans op spam-map te krijgen.

Heel moeilijk is het niet voor iemand die vaardig is met computers, maar je moet er echt wel even goed tijd in steken om het veilig te configureren. Voor je het weet stel je iets verkeerd in waardoor je mailserver een 'open relay' wordt (waarna spammers jou mailserver gaan gebruiken om spam te versturen), of vergeet je om de firewall en inbraak-detectie goed af te stellen.
Precies! Zo niet, dan vindt je het ook niet belangrijk genoeg wat een mailprovider eventueel kan. Aan de andere kant: encrypted mail stelt niet zo veel voor. De ontvanger kan het unencrypted doorsturen, of printen en vergeten bij de printer etc.etc.
Zelf kan je het niet zo goed als een mailprovider kan. Bovendien is een mailserver in de lucht houden ook gewoon een hoop werk; updates, spam filtering, zorgen dat je niet geblokkeerd wordt etc. Daarnaast kost een server ook gewoon geld in aanschaf en verbruik. Als je dat voor een paar euro kan uitbesteden dan kan je je tijd en geld aan leukere dingen besteden.
Mail op papier is heel slecht door hackers en allerlei snuffelaars op het internet te onderscheppen :)
In aanschaf valt wel mee,de desktop is ruimschoots krachtig genoeg voor een small size mailserver VM en was er toch al.

Wel extra kosten voor 24/7 online zijn van die desktop inderdaad. Bij de domein-provider nog een mailserver die als achtervang bij storingen fungeert en de mail met bsmtp doorlevert als mkn VM weer up-and-running and connected is.

Qua niet-geblokkeerd worden in vele jaren slechts 1 blokkade-probleem gehad: hotmail/live/outlook.com die een heel subnet van de provider op een blocklist gegooid had (en naar de provider terugkwam met 'laat zien dan dat er geblocked wordt, want volgens ons is alles gewoon prima en ongeblocked') gelukkig kon ik ze ruim voorzien van bounces die het tegendeel bewezen.
De ontvanger kan het unencrypted doorsturen, of printen en vergeten bij de printer etc.etc.
Natuurljk :+ Het kan wel deels tegen een server/VM compromise beschermen, maar niet tegen de stupiditeit van gebruikers.

Overigens nog een ander potentieel voordeel van een eigen mailserver: phishing is wat minder effectief. Een beetje oplettende admin snapt wel dat je niet met je mailbox credentials moet inloggen op een fake Gmail sign-in pagina.
Een mailserver achter een huis-tuin-keuken verbinding... Wat voor server dan ook eigenlijk, maar email zou ik juist als tweaker nooit zo hosten. :D Eenvoud en praktisch zijn twee verschillende dingen....
Naar mijn mening is er geen enkele dienst die op kan tegen Google Workspace (voorheen Apps) en MS Office 365.

Volgens hun voorwaarden wordt je data verder verwerkt voor adverteren omdat je betaald.
Dit is echter wel iets waar je iets van mag/kan vinden natuurlijk.

Ik gebruik nu al 10 jaar beide diensten, maar heb de voorkeur voor Google Workspace.
Dat klopt inderdaad. Maar is ook wel logisch. Geen enkel initiatief is in staat om zoveel ervaring en competentie te bundelen om iets te maken wat beter is. MS Office bestaat al zolang en daar heeft men zoveel ervaring hoe men zakelijk met software omgaat dat het voor vrijwel niemand mogelijk is om daar in de buurt te komen. Een office pakket is meer dan de programma's. Het moet aansluiten bij hoe mensen werken, en ook nog eens vlekkeloos geïntegreerd met back-end systemen.
Dit is precies waar ik het voor gebruik. Betaalbaarheid is goed, voorwaarden en functionaliteit top.
Zivver

Scale-up uit Amsterdam met inmiddels al een aantal grote klanten, waaronder De Rechtspraak en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ondersteunt het verzenden van bijlagen t/m 5TB en werkt tevens met custom domain names! Verder onder andere beschikbaar voor Exchange Online (OWA), Outlook for Windows en Google Workspaces.
Mailbox.org is zeker geschikt hier voor. Ik gebruikte het ook omdat ik echt specifiek op zoek was naar de veilige webmail welke gebruik maakt van OX mail, en dat heeft altijd geweldig zijn werk gedaan.
Ik ben overgegaan op https://soverin.net/ : geen gelul: SMTP+IMAP en het werkt. Doen ook de e-mail voor freedom.nl (de nieuwe ISP/XS4all afsplitsing). Iets maar dan 3 euro per maand (oh ja, eigen domein dus wel, maar geen zin meer in het onderhoud op mijn mailserver).

[Reactie gewijzigd door latka op 14 april 2021 20:14]

Protonmail echt super tevreden mee
Hier ook super tevreden met protonmail, erg snel en mooie lay out.
100% privacy qua email bestaat natuurlijk niet in deze wereld en is een utopie. Zeker als je alle e-mails maar blijft opslaan in je mail account en maar 1 email gebruikt, daar ben ik achter gekomen nadat ik me meer ben focussen op privacy. Wat je wel kan doen is weg gaan van Google zodat deze niet meer jou mails gebruikt om te scannen en daarop te adverteren etc.. Ik heb zelf tutanota gevonden, maar merk toch dat ik door bepaalde gewoontes en makkelijkheid terug ben gevallen op gmail wat ik toch al 15 jaar gebruik. Dit jaar wou ik de stap maken maar merk dat Tutanota nog steeds met niet features zijn gekomen die allang worden belooft nadat dit al heel lang op de roadmap staat..

Ik ben hierin nog steeds erg zoekende, maar ben nog steeds vast beraden om voor het grootste gedeelte van google los te weken. Iemand nog suggesties? zelf heb ik natuurlijk hier gekeken: https://www.privacytools.io/providers/email/

Protonmail was eerst mijn keus, maar als ik zie hoe vaak ik mail echt gebruik dan vind ik het de prijs eerlijk gezegd niet waard.

[Reactie gewijzigd door dutchnltweaker op 14 april 2021 18:42]

Het ligt er maar helemaal aan wat je vereisten zijn, Protonmail heeft ook (net als tutanota) een uitstekende gratis versie, maar als je meer dan 500MB moet hebben dan is het geen optie.


Ben verder wel blij te horen dat onze website nuttig is geweest voor je :).
Het ligt er maar helemaal aan wat je vereisten zijn, Protonmail heeft ook (net als tutanota) een uitstekende gratis versie, maar als je meer dan 500MB moet hebben dan is het geen optie.


Ben verder wel blij te horen dat onze website nuttig is geweest voor je :).
Ah dat was jouw website?
Mooi man! Jazeker ik heb vorig jaar daaruit best was goede keuzes gemaakt. Grotendeels overgestapt naar firefox met de nodige addons . Wel jammer dat je hier: https://www.privacytools.io/operating-systems/ geen linux mint en of pop os erbij had staan. Zijn ook 2 mooie distro's, maar natuurlijk een afgeleide van ubuntu.

Maar back on topic, ja een gratis account is leuk maar als je een eigen domein wil gebruiken moet je wel betalen. Voor de rest is het een erg lastige keuze, ik heb nu het goedkoopste bij tutanota (betaalt) maar bij mailbox.org is die 3 euro abbo ook best interessant mede door de meer data en als het ook daadwerkelijk net zo goed is is dat mooi meegenomen. Wel lees ik dit bij mailbox:
Data Security

Mailbox.org allows for encryption of incoming mail using their encrypted mailbox. New messages that you receive will then be immediately encrypted with your public key.

However, Open-Exchange, the software platform used by Mailbox.org, does not support the encryption of your address book and calendar. A standalone option may be more appropriate for that information.
In hoeverre is dit ''gevaarlijk''?

Kijkende bij de Email Encryption komt tutanota er toch slechter uit:
Tutanota does not use OpenPGP. Tutanota users can only receive encrypted emails when external users send them through a temporary Tutanota mailbox.

Tutanota does have plans to support AutoCrypt. This would allow for external users to send encrypted emails to Tutanota users as long as their email client supports the AutoCrypt heade
Mailbox:
Mailbox.org has integrated encryption in their webmail, which simplifies sending messages to users with public OpenPGP keys. They also allow remote recipients to decrypt an email on Mailbox.org's servers. This feature is useful when the remote recipient does not have OpenPGP and cannot decrypt a copy of the email in their own mailbox.

Mailbox.org also supports the discovery of public keys via HTTP from their Web Key Directory (WKD). This allows users outside of Mailbox.org to find the OpenPGP keys of Mailbox.org users easily, for cross-provider E2EE.
Of valt het uiteindelijk wel mee?
Tutanota versleuteld alles, maar naakt geen gebruik van het openPGP standard.

Hierom zijn de emails end to end versleuteld at rest en naar andere tutanota gebruikers, maar mails naar niet tutanota gebruikers maken dan nog steeds gebruik van server to server encryptie, waardoor andere email servers en tutanota zelf de emails kunnen lezen.

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van pgp samen met tutanota, maar dit moet dan handmatig worden gedaan.


Mailbox ondersteunt end to end versleuteling via het open pgp standaard. Door je publieke sleutel kan mailbox er voor zorgen dat binnenkomende mails automatisch worden versteuleld.

Het voordeel hiervan is is dat je makkelijk naar een andere provider kan switchen door het openpgp standaard,maar het nadeel is dat mailbox je contacten en calender er niet mee versleuteld, hierdoor moet je mailbox vertrouwen met toegang tot die data.


Tutanota = iets veiliger maar met een soort vendor lockin.
Mailbox.org= wat minder veilig maar laat je makkelijker switchen naar een andere provider.
Tutanota = iets veiliger maar met een soort vendor lockin.
Mailbox.org= wat minder veilig maar laat je makkelijker switchen naar een andere provider.
Welke vendor lockin heeft tutanota dan? Mailbox biedt toch ook meerdere dienster voor erbij?

Hoe is mailbox minder veilig als ze op mail gebiedt zoals ik het lees juist veiliger zijn dan Tutanota maar alleen op agenda en contacten punt minder.
Welke vendor lockin heeft tutanota dan? Mailbox biedt toch ook meerdere dienster voor erbij?
Geen toegang tot IMAP/SMTP. Hierdoor kun je niet zomaar je mailarchief verhuizen naar een andere aanbieder. Bij ProtonMail is dat wel mogelijk, door het gebruik van een 'Bridge'. Maar die vind ik zelf wat raar in elkaar zitten en heeft ook een premium account nodig - niet beschikbaar bij de gratis versie.
[...]


Geen toegang tot IMAP/SMTP. Hierdoor kun je niet zomaar je mailarchief verhuizen naar een andere aanbieder. Bij ProtonMail is dat wel mogelijk, door het gebruik van een 'Bridge'. Maar die vind ik zelf wat raar in elkaar zitten en heeft ook een premium account nodig - niet beschikbaar bij de gratis versie.
Duidelijk tnx voor je bericht!
Welke mail dienst gebruik jij zelf als ik vragen mag?
Draai sinds jaar een dag een eigen mailserver :) Blijf de andere ontwikkelingen wel op de voet volgen.
Ik zit ook een beetje vast in Google. Ik heb nog de gratis apps, daarin zitten geen advertenties zoals in gmail en sommige features staan uit al is het wel ooit gemigreerd naar het gewone gmailplatform.

Ik denk dat ik het toch gewoon blijf gebruiken. Het is op sommige vlakken minder belangrijk geworden met de jaren (omdat we meer op andere manieren zijn gaan communiceren) maar ook weer belangrijker (elk account op elke website registreer je toch met je e-mailadres, al is het 'maar' om je wachtwoord te resetten :p

Misscihen moet ik gewoon eens beginnen met mails weg te gooien.
Ik zit ook een beetje vast in Google. Ik heb nog de gratis apps, daarin zitten geen advertenties zoals in gmail en sommige features staan uit al is het wel ooit gemigreerd naar het gewone gmailplatform.
Hoe bedoel je gewone gmailplatform? zit er ergens onderscheid in dan?
Ik denk dat ik het toch gewoon blijf gebruiken. Het is op sommige vlakken minder belangrijk geworden met de jaren (omdat we meer op andere manieren zijn gaan communiceren) maar ook weer belangrijker (elk account op elke website registreer je toch met je e-mailadres, al is het 'maar' om je wachtwoord te resetten :P
Ik laat de mail gewoon wel bestaan, maar zou dan sommige dingen gewoon redirecten.
Ik gebruikte sowieso altijd meerdere mail en nooit 1 mail voor alles zodat het verspreidt was/is. Met een ''privacy email dienst'' zou je meerdere sub adressen kunnen maken voor 1 account.
Google Apps is (of was) een appart platform, maar de gratis versie is ooit gemigreerd naar het gmail platform en werd vanaf dan ook niet meer nieuw aangeboden. Volgens mails die ik heb van Google. Ik kan het verder ook niet controleren ;)
Er is nog wel verschil. Misschien niet qua mail webclient, maar je kunt met een Google Apps account volgens mij bijvoorbeeld geen reviews plaatsen in de play store.
Klopt en Stadia lukt ook niet.
Ik heb geen ervaring met Gmail en Tutanota, dus weet ook niet wat je daaraan aantrekkelijk vindt.
Maar ikzelf gebruik "gewone" email hosting, dwz met IMAP en SMTP, en dat werkt voor mij prima.
Dat zijn open standaarden waardoor je uit allerlei mailclients kan kiezen; voor mij op de desktop Thunderbird, op de android Fairemail.
Bij welk bedrijf die mail dan staat maakt voor het gebruik/gemak dan niks meer uit, want je kan er toch wel met je favo clients bij.
Als je je eigen domein hebt kan je dat ook afnemen waar je maar wilt, en verhuizen wanneer je maar wilt, zonder lockin en zonder adreswijzigingen te hoeven sturen.

Aan de ene kant lijk je privacy erg belangrijk te vinden, aan de andere kant... Gmail.
Dus ja, hoe belangrijk is het dan helemaal, dat je zo'n bulletproof host hebt met proprietary clients voor de crypto etc.
Ben je bang voor autoriteiten dan heb je dat mss wel nodig, ikzelf ben dat niet maar wil gewoon niet dat mijn privegegevens worden geanalyseerd/geexploiteerd via de host.
(edit: daar moet ik wel bij zeggen dat ik te gevoelige dingen sowieso niet over mail doe)
Daarvoor hoeft de host helemaal niet zo bulletproof te zijn, maar gewoon een bedrijf dat netjes en competent is, zijn zaakjes op orde heeft, en alleen aan mij verdient omdat ik hun geld geef.
Althans dat is hoe ik erin sta momenteel.

[Reactie gewijzigd door N8w8 op 14 april 2021 19:59]

Aan de ene kant lijk je privacy erg belangrijk te vinden, aan de andere kant... Gmail.
Zoals ik aangaf heb ik al 15 jaar Gmail en was ik nog zelfs net geen puber toen ik het had, je kan op die jonge leeftijd echt niet de keus maken wat privacy minded is en je houd er op die leeftijd minder mee bezig. Dat terzijde begin jaren 00 was het nog niet zo erg en verweven als nu.
Ben je bang voor autoriteiten dan heb je dat mss wel nodig, ikzelf ben dat niet maar wil gewoon niet dat mijn privegegevens worden geanalyseerd/geexploiteerd door de host.
Daarvoor hoeft de host helemaal niet zo bulletproof te zijn, maar gewoon een bedrijf dat netjes en competent is, en zijn zaakjes op orde heeft.
Althans dat is hoe ik erin sta momenteel.
Nee daar ben ik niet bang voor, wel ben ik er klaar mee dat al mijn gegevens geanalyseerd worden om er producten mee voor te schotelen of voor andere doeleinde gebruikt worden.
Dat snap ik wel, maar ondanks die bewustwording gebruik je Gmail nu nog steeds, vanuit gemak.
Zo belangrijk is die veiligheid dan ook weer niet; leek mij dat als je echt zulke bulletproof hosting vereist, je dat inmiddels niet meer zou doen (al onderschat ik mss de lockin, nogmaals ik heb daar geen ervaring mee).
Is geen kritiek verder, moet je natuurlijk allemaal zelf weten, maar zo kwam dat op mij over.

Dus mn punt was meer, er zijn ook heel wat goeie opties tussen je hele priveleven uploaden naar een advertentiebedrijf, en je email versleuteld in een bunker bewaren.
Het is logisch om eerst te kijken naar de opties die het "veiligst" zijn, maar dan zit je dus met van die proprietary clients.

Voordeel van "gewone" email is dus dat je uit talloze standaard clients kan kiezen, waarbij sommigen mss wel de features hebben die je zoekt, zonder dat je hoeft te wachten tot het enige bedrijf dat clients kan maken voor zijn eigen bulletproof dienst het implementeert.
En veel van die gewone diensten verdienen netjes hun geld doordat jij ze betaalt voor goeie hosting en verder niks, dus als die exploitatie van privegegevens het enige probleem is dan zou zoiets ook al prima kunnen zijn.
Nouja ik ben er iig prima tevreden mee, succes :)
Het is puur wat je wilt. Wil je alles encrypted? Ga dan voor Protonmail of Tutanota (Waarbij de eerste uitgebreider is, maar ook duurder). Wil je gewoon de-googlen, dan is Mailbox prima en is vooral qua alledaags gemak heel veel beter (kalender feeds en IMAP, plus eigen domeinnaam wat bij Posteo niet goed werkt)

Voor puur email is zo'n light abbonement voor een euro in de maand prima, maar ik weet niet of je dan verder nog wel alle functionaliteiten hebt (Dingen zoals tijdelijke receive-only). Ik kan daar zo in de Mailbox instellingen ook niks over vinden.
Het is puur wat je wilt. Wil je alles encrypted? Ga dan voor Protonmail of Tutanota (Waarbij de eerste uitgebreider is, maar ook duurder). Wil je gewoon de-googlen, dan is Mailbox prima en is vooral qua alledaags gemak heel veel beter (kalender feeds en IMAP, plus eigen domeinnaam wat bij Posteo niet goed werkt)

Voor puur email is zo'n light abbonement voor een euro in de maand prima, maar ik weet niet of je dan verder nog wel alle functionaliteiten hebt (Dingen zoals tijdelijke receive-only). Ik kan daar zo in de Mailbox instellingen ook niks over vinden.
Ja maar ik zou wel een eigen domein naam willen gebruiken en dan dien je wel 3 euro per maand te betalen :) .
Voor de rest is prio 1 voor een groot deel degoogle waar het kan, ik wil niet gelijk doei tegen google zeggen maar wel niet meer 100% afhankelijk van die partij zijn.
Volgens de aanbieder is dat nodig om aan huidige wetgeving te voldoen.
Is er wetgeving die bepaalt dat een e-mailadres eigenaar zich met persoonsgegevens moet aanmelden?
Dat niet, maar wel dat geldstromen inzichtelijk moeten zijn om witwassen tegen te gaan.

Niks weerhoud je om “mits toegestaan door de aanbieder” jezelf te registeren met nep gegevens.
Misschien een domme vraag hoor, ik ben niet zo thuis in email en de werking er van. Maar hebben email diensten als deze, protonmailen anderen wel zin als je mail stuurt naar iemand die deze dienst niet heeft. Als jij dit stuurt naar iemand die de gmail app gebruikt weet google toch als nog de inhoud van je mail?
geen domme vraag hoor en je hebt gelijk. Als de andere partij google services gebruikt en/of de documentie opmaakt in bv google docs en dan bv verstuurd als attachment...tsja.

Ik heb op een bepaald moment een andere mailprovider genomen omdat ik niet alles wil delen met Google. Ik probeer zoveel mogelijk officeele documenten / gezondheids dingen buiten google om te doen, maar het is verdomde lastig en het blijft uiteindelijk hopen dat de andere partij er net zo over denkt en niet bv alsnog documentatie gaat uploaden naar google cloud.
Ik gebruik nu Google Workspace, €5 in de maand met 30GB aan opslag. Zit zelf op de 20Gb, dus nog goed. Zou anders zelf naar Proton eventueel willen, maar dan moet je gelijk het veelvuldige betalen als je meer dan 5Gb aan opslag nodig hebt.. Jammer.
Zelfde situatie en Google Workspace bevalt me best goed. gebruik zelf altijd de web browser ipv mail clients. Werkt lekker snel en er zijn zoveel fijne opties zoals aliassen in en extern gebruiken.

Vaak over gedacht misschien toch eigen mailserver te gebruiken met Synology mail. Hmmm

[Reactie gewijzigd door tcviper op 15 april 2021 06:56]

Over het algemeen is het eenmalig opzetten, ook bij een nieuwe NAS, en klaar. Maar toch heb ik liever geen gedoe, geen omkijken en dat het gewoon werkt. Ik denk dat ik een hoop moet configureren, om nog maar te zwijgen over E-mails overzetten. En de SPAM-detectie van Google is gewoon perfect. Ik kijk (verstandig) nog 2x per maand ongeveer in m'n spam box, maar er komt sowieso geen spam in mijn inbox meer. Ondanks ik behoorlijk weinig krijg (3 per week?), vind ik zo'n filter wel prettig.

Dus ik twijfel ook nog wel een beetje, maar ik blijf waarschijnlijk liever bij Google om mij volledig te ontzorgen.
Sinds een paar jaar gebruik ik Mailbox.org als maildienst en soms ook als cloud storage, alhoewel dat niet altijd echt geweldig werkt.

Ik heb momenteel het Office pakket voor 4,50 euro / maand. Daarvoor krijg ik 25 GB mailbox, 25 GB storage en 25 mail aliassen.

In de nieuwe variant komt Premium daarbij in de buurt, met 25 GB mailbox, 50 GB storage, 25 aliassen en "premium" support. Enige verbetering is +25 GB storage. En "premium" support ipv "standard" support.

Support was ik toch niet echt over tevreden, vanwege lange reactietijden en soms kortaf antwoord. Dus ik zie echt niet in om over te stappen. Ik blijf lekker bij het pakket dat ik nu heb.
Ik gebruik al jaren Safe-Mail.nl, top notch!
Hmm, die kende ik nog niet.


Zie wel dat ze geen DANE of MTA STS ondersteunen, iets waar ze wel eens naar mogen kijken aangezien ze notabene "safe" in de naam hebben :p.

https://www.hardenize.com/report/safe-mail.nl/1618418924

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee