Vacature voor schrijver van volgende BioShock wijst naar openwereld-fps

Cloud Chamber, ontwikkelaar van de nieuwe BioShock-game, heeft meerdere vacatures online geplaatst waarin het bedrijf zegt dat het spel een openwereld-game wordt. Daarnaast krijgt het spel een 'personagegedreven verhaal'.

De ontwikkelaar heeft op moment van schrijven zeventien vacatures online staan, waaronder voor een Senior Writer. Voor deze vacature zoekt Cloud Chamber naar een schrijver die ervaring heeft met het maken van interactieve verhalen en die 'impactvolle, personagegedreven verhalen kan vertellen in een openwereld-setting'. Ook wordt er gesproken over primaire en secondaire missies.

Cloud Chamber zoekt verder voor werknemers in de animatie-, audio- en ontwerpafdelingen, evenals ontwikkelaars die bijvoorbeeld de kunstmatige intelligentie van het spel kunnen maken. In onder meer de vacature voor Audio Lead wordt gesproken over een fps en hebben mensen die aan 'rpg-ervaringen' hebben meegewerkt een voorkeur. In onder meer de vacature voor Associate Systems Programmer vraagt de ontwikkelaar naar een programmeur met ervaring met de Unreal 4-engine. De vacature voor een Senior Game Designer vraagt tevens om ervaring met zowel console- als pc-games. In de Videogame AI Programmer-vacature spreekt Cloud Chamber tot slot over een 'AI urban crowd system'.

Take-Two Interactive en 2K Games richtten Cloud Chamber eind 2019 op om de volgende BioShock-game te maken. De studio staat in het Canadese Montréal. Wanneer het spel moet verschijnen is niet duidelijk.

Door Hayte Hugo

Redacteur

13-04-2021 • 11:05

60 Linkedin

Reacties (60)

Wijzig sortering
Open wereld FPS word ik zelf niet heel blij van bij een game als bioshock. Ik vraag mij af of Bioshock zich hier voor leent. Tuurlijk kon je redelijk rond lopen in bioshock infinite, maar het blijft een lineaire game. Ik vraag mij daarnaast af of ze zonder Ken Levine echt een goede bioshock kunnen maken. Dat zag je al bij bioshock 2, leuk voor tussendoor. Maar geen echte bioshock helaas. Ik heb er dan ook geen verwachtingen bij.
Bioshock 2 vond ik nog altijd aanzienlijk beter dan Infinite.
Ik vond eerlijk gezegd infinite de beste bioshock. Want een briljante game is dat.
Qua game ansich was Infinite een heel puike game, maar persoonlijk vond ik het niet echt een bioshock game als in het gevoel wat de eerste 2 delen deden. Juist de donkere en benauwende omgeving onderwater, oftewel die hele sfeer is wat Bioshock voor mij zo tof maakte bij deel 1 en 2... Infinite voelde wat dat betreft echt grotendeels als een andere game, met een achtergrond in dezelfde wereld... als hetzelfde dat alle films van Quentin Tarantino zich ook allemaal in dezelfde wereld afspelen maar Django toch echt heel wat anders is dan Reservoir Dogs.
Dat snap ik heel goed, echter ik kan de ontwikkelaar ook goed begrijpen dat een verhaal in diezelfde omgeving een beetje afgezaagd is. De ontwikkelaar wilde wat nieuws met bioshock, het is dan ook heel erg gewaagd, maar eerlijk gezegd vind ik het zeer geslaagd. Ik vind Infinite de beste bioshock, door het verhaal, de setting etc. Heb hem al iets van 5 keer uitgespeeld en ik blijf hem vaak spelen.
als hetzelfde dat alle films van Quentin Tarantino zich ook allemaal in dezelfde wereld afspelen maar Django toch echt heel wat anders is dan Reservoir Dogs.
Yes yes yes, hier móét ik je toch echt even gaan corrigeren dat niet álle films in hetzelfde universum plaatsvinden. Een aantal van zijn films (ook waar hij in speelt maar niet de writer/producer is) waaronder Kill Bill, From Dusk Till Dawn, Death Proof en Planet Terror, zijn films die zich afspelen áls films in het universum waar Django, Reservoir Dogs etc. zich in afspelen.

Sorry voor de correctie en dit is helemaal off topic, maar als enorme fan van Quentin kon ik dit niet even zo maar voorbij laten gaan.
Oftewel, het is wel 1 wereld... met een "film wereld" binnen de "echte wereld". Waarbij karakters vanuit die "echte wereld" rollen kunnen verfilmen in die "film wereld"... het staat dus allemaal met elkaar in verbinding. Nog verder, zelfs films die hij geschreven heeft maar niet de regisseur van was staan ook in connectie met het "Tarantino universum". Oftewel... je verteld mij niets nieuws ;) Maar in een vergelijking die ik maak lijkt het mij niet nodig om zover in detail te treden om het punt te maken...
Haha smaken mogen verschillen :P
Ik vond Bioshock Infinite ook de betere game, maar niet de beste BioShock. Dat claustrofobische en opgejaagde gevoel dat ik bij de originele BioShock maakt voor mij wel een groot deel uit van de franchise.

Beide werelden lenen zich goed voor een openwereld-fps. En als Cloud Chamber met een Fallout of The Outer Worlds achtige FPS-RPG komt zal ik zeker overwegen om de game te gaan kopen.
same here, een van de meest sfeervolle games die ik mij zo kan bedenken. Wat een wereld! Die intro heb ik denk ik wel 20x even kort opgestart. Idem voor de tweede expansion met dat Parijs beginstuk.

[Reactie gewijzigd door Ocin32 op 13 april 2021 11:55]

Bioshock 2 had de beste gameplay maar het matigste verhaal. Als ik nu weer eens een Bioshock wil spelen, dan speel ik altijd Bioshock 2, maar aan Bioshock 1 denk ik met de meeste plezier terug.
Eens. Bioshock 1 en infinite waren echt subliem qua verhaal. Een van de weinig games die nog prettig lang op mijn netvlies is blijven staan. Het sfeertje klopte helemaal. ook heel mooi hoe ze het bij infinite hebben kunnen veranderen naar een totaal andere setting, maar wel het grimmige sfeertje hebben kunnen behouden
Heb ze onlangs alle drie nog eens gespeeld doordat ze op de PS4 in de aanbieding waren.
Echt sublieme games. Zeker voor die tijd, maar vooral het verhaal blijft gewoon awesome
BS 1 heeft bij mij het meeste indruk achter gelaten. Niet zozeer om het verhaal. Eerder omdat alles gewoon nog nieuw en onbekend was. Deel 2 gaf mij helaas niet het WOW!! Effect zoals deel 1. Juist omdat ik dat onderwater gedeelte al wel leerde kennen.

BS:infinite is in mijn ogen het pareltje onder Bioshock series. De sfeer en setting van een zwevende stad hoog in de lucht, de introductie en reis erheen. Het muziek bijgevoegd met de protagionisten die elkaar ontmoeten en op een later moment toch met elkaar samen groeien. En de actie vs rust vs schrik momenten. Bijkomend dat je heel de tijd opgejaagd word. Dan het einde... dat is mij bijgebleven. Omdat alles wat je leert in het spel met elkaar samen hangt. 8 keer uitgespeeld _/-\o_
Lineair is natuurlijk beter voor story telling, maar met main- en side quests zoals RPG’s kan je alsnog wel het verhaal erin houden, beetje zoals Fallout en Outer Worlds.
Ik vind juist dat voorbeelden van games waar het verhaal wat wegvalt door de vele side dingen.

Zoals ook bijvoorbeeld bij de laatste 3 tomb raider games, ieder spel gaf je net iets meer vrijheid en daardoor verwaterde de verhaallijn ieder spel iets meer.
Dat ligt denk ik ook aan wat voor soort speler je bent. Je kunt je enorm af laten leiden maar dat wil niet zeggen dat het verhaal op zich niet goed is.
Ik heb veel het gevoel dat ik zaken mis als ik geen sidemissies doe.
Bij dit soort games heeft dat niet mijn voorkeur. Het is een beetje een soort trend dat alles maar open wereld moet zijn. Terwijl bij veel games dit totaal niet ten goede komt. Het zorgt ervoor dat het verhaal je niet zo pakt zoals bij een lineaire game. Dat is ook de reden dat ik vaker een oude game erbij pak dan een nieuwe open wereld game.
Maar dan ga je wat side-quests doen en wat verkennen en ben je compleet overpowered voor de main storyline, dat had ik helemaal met FF15.
Het kan, Prey, een soortgelijke game heeft laten zien dat ook een immersive, story heavy game die leunt op de omgeving in een open wereld succesvol kan zijn.
Maar je hebt gelijk dat de kans op een karig deel in de franchise aannemelijk is. Sowieso vind ik de franchise bergafwaarts gaan 1>2>Infinite.
Leveldesign wordt er vaak niet beter op.

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 13 april 2021 12:19]

2 was ook niet gemaakt door ken levine. Alleen ik vond ik infinite weer beter dan deel 1

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 13 april 2021 13:34]

Ben ik helemaal met je eens. Al die lange gangen en kamers maakten juist ook die benauwde sfeer veel beklemmender dan een open wereld zou kunnen. Dan wordt Bioshock meer zoiets als Borderlands of Fallout, en dat zie ik echt niet zitten.

Maar goed, blijkbaar ligt het plan al klaar, dus we zien vanzelf wel wat het wordt...
Prey heeft imo wel een open wereld sandbox setting en is zeker beklemmend.
Sowieso een van de beste shooters van de laatste jaren met een sterke 'shock' feeling ,(sterker nog, beating the shock games at their own game), mocht je die nog niet gespeeld hebben.
Is tot op zeker hoogte waar (volgens mij is Prey niet helemaal open wereld), maar de setting is toch anders en die nauwe gangen, de beklemmende sfeer van het verhaal en de retro setting is toch echt iets dat specifiek bij Bioshock hoort, dus ik ben benieuwd hoe en of ze dat kunnen behouden in een open world setting.
Mjah, "wat is een open wereld?". Ik denk dat het simpelweg een sandbox moet zijn; maar dat hoeft niet op uitgestrekte vlaktes af te spelen.

Ik vond overigens de laatste God of War ook wel tof gedaan, met een soort mini-openworld als centrale hub, maar enkele lineaire 'aftakkingen'.
Nou ja, om je vraag te beantwoorden: een sandbox game is weliswaar ook een open world game, maar niet iedere open world game is een sandbox game. Daarom noemde ik ook specifiek Minecraft als voorbeeld van een sandbox game en daartegenover staan dan games zoals de welbekende RPG's en GTA's, die wel meer mission-based en verhaal-gericht zijn.

De term sandbox, voor zover je nog niet bekend, geeft het hoofddoel eigenlijk ook al weer: je speelt in een virtuele zandbak en creëert nagenoeg volledig je eigen game. Dat doe je in RPG's en dergelijke natuurlijk niet, want daar is de vrijheid maar relatief. ;)
Wat ik altijd hekelde bij bioshock is dat ik elk lichaam moest gaan looten voor een handvol geld en wat kogels. Is dat bij prey ook zo? Of ligt de ammo daar gewoon ergens op de grond of anderszins vindbaar zeg maar?
Open wereld FPS word ik zelf niet heel blij van bij een game als bioshock. Ik vraag mij af of Bioshock zich hier voor leent. Tuurlijk kon je redelijk rond lopen in bioshock infinite, maar het blijft een lineaire game.
Zie System Shock, wat open wereld is. Een open wereld FPS kan wel, maar je moet voldoende vulling hebben in de open wereld, en het moet nut hebben.

Voor System Shock was het nut dat je in een ruimteschip/station zit, en dat je kan gaan en staan waar je wilt (zodra je een gebied hebt ontsloten en toegang hebt, uiteraard). Backtracking is daar een gezond onderdeel van. Voor wie een ouder voorbeeld zoekt, zie Strife (gemaakt op de Doom engine).

Er zijn echter veel open wereld FPS spellen waar de wereld groot en leeg is. Denk aan Cyberpunk 2077. Het ziet er mooi uit (zolang je niet te lang in de verte tuurt), maar er is eigenlijk niet veel te doen buiten de delen die het spel lineair maken met wat side quests.

Met grotere open werelden worden de verwachtingen van wat je erin kan doen ook groter. Al zie ik een arcadekast in Cyberpunk 2077, dan verwacht ik dat ik die kan gebruiken. Al zie ik een food stand, dan wil ik daar aanschuiven en eten. Nu zie ik die dingen wel (omdat ze zo'n grote wereld met iets moeten vullen), maar kan ik er niets mee. Verder is de wereld niet levendig. Er zijn hier en daar wat kleine gevechten tussen gangs, maar het heeft nul invloed op het geheel. Een gebiedssysteem waarbij een gebied onder controle kan zijn van een gang of dorp en er zaken uitgevochten worden had bijvoorbeeld al veel goed kunnen maken.

Fallout wordt vaak genoemd. Wat Fallout beter maakt op dit gebied is dat de wereld eigenlijk helemaal niet zo groot is. Daardoor lijkt deze beter gevuld, op een manier dat er altijd wat te doen is. Een wasteland klinkt leuk, totdat je daadwerkelijk 150 km in één richting moet lopen om ergens te komen. Nu loop je 1,5 km en doordat alles zo compact is, voelt het als een lange reis.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 13 april 2021 11:43]

Ik wel eigenlijk, Bioshock 1 heeft het concept al deels en het geeft een gevoel van dat je in een echte levende wereld rondloopt als je niet van level naar level hopt maar alles een gedeelde hub vormt. Als ik dat tegen Bioshock: Infinite zet dan vind ik de wereld meer een tunnel dan een stad, er is minder gevoel dat het een samenhangend geheel is (ok slechte woordkeuze, de stad bestond uit loshangende segmenten...). Maar het leende zich wel voor een goed boek-waardig verhaal. Het "wow" gevoel wat ik had aan het einde van Bioshock dat had ik op meerdere momenten gedurende het spelen van Infinite.

De vorm van verhaalvertelling van Infinite in een meer open wereld... ja dat is mijn ideale Bioshock game. Maar ik vrees dat het verhaal van de volgende game enorm teleurstellend gaat zijn aangezien de reden voor het maken van de game verkeerd is. Ken Levine had een visie en dat resulteerde in System Shock 2, Bioshock, Infinite en helaas is er nooit een volgende game gekomen waar wat niet bereikt kon worden in Infinite alsnog bereikt werd. De volgende Bioshock gaat gemaakt worden om de franchise voort te zetten; een wens voor meer geld is geen goede lokker voor visie.
Mwah, ik had bij Metro hetzelfde gezegd, maar ik vond Exodus met een redelijk open wereld toch wel leuk. Ik zie niet waarom Bioshock niet hetzelfde zou kunnen doen.

Ben wel benieuwd welke kant ze dan op zouden gaan, want een volledig open wereld onderwater of in de lucht is lastig, en Bioshock zou Bioshock niet zijn zonder interessante locatie
Open-world kun je op diverse manieren interpreteren. Een heel universum ter beschikking, een gta-achtige wereld of simpelweg non-lineair-levelverloop; alle drie betekenen voor mij open world. Bewegingsvrijheid in de beschikbare wereld. Dat betekent echter niet per definitie dat er een gta/rdr achtige wereld geopend hoeft te worden.

Een goed voorbeeld is wmb Prey (2017) ofwel: Bioshock in space. Zelfde gameplay en immersion, maar dan in een niet-lineaire wereld waarin je kunt gaan en staan waar je wil (niet alle deuren staan vanaf minuut 1 open, maar uiteindelijk wel).
offtopic: Prey is een echte aanrader wat mij betreft. Hetzelfde gevoel van bs1&2: een spannende solo survival shooter in een dystopische setting, goed relateerbare wereld waarin je je in kunt leven én met een goede verhaallijn.

Hoe vaak bepaalde onderwater gangen/buizen, huizen of gebieden in Bioshock (alle drie de delen) niet te betreden waren deed voor mij wel een beetje af aan de ervaring. Zo’n tussen-vorm als in Prey kan dat oplossen.
Ben ik de enige hier die het GEWELDIG zou vinden om uren in een open world Bioshock game te kunnen steken? Ik denk dat het verhaal en locaties zich geweldig kunnen lenen aan een OWRPG. Mijn nieuwschierigheid hebben ze nu in ieder geval!
Ja, je bent absoluut 100% de enige op de hele wereld die dat vindt /s

Persoonlijk vond ik elke Bioshock zwaar tegenvallen. Sure, de wereld is interessant. Maar de gameplay was wat mij betreft een domper. Ik vond de shooting mechanics gewoon niet fijn. Ik heb een hekel aan respawning enemies. Daarom deel 2 overgeslagen maar infinite leek me interessant. Niet dus, wat een lege doodse wereld was dat.
Ik denk dat je de game op een verkeerde manier bekijkt. Het is gewoon geen shooter en dat zal het nooit zijn. Het gaat om het verhaal, maar wellicht zijn dit soort games niet aan jou besteed. Dat kan uiteraard.
Eh, hoezo is het geen first person shooter? Dat is zo'n beetje het enige wat je aan het doen bent naast puzzels en exploren. Respawning enemies, weet je nog?

https://en.wikipedia.org/wiki/BioShock

BioShock - Wikipediaen.wikipedia.org › wiki › BioShock
BioShock is a 2007 first-person shooter game developed by 2K Boston (later Irrational Games) and 2K Australia, and published by 2K Games. It is the first game in the BioShock series.
Call of duty is een shooter, bioshock is dat gewoon niet. Het is een mix tussen verhaaltelling, rpg en klein beetje shooter.

Je moet de game gewoon niet benaderen als een shooter. Maar zoals ik al had gezegd, voor mij een van de beste games ooit gemaakt. Maar voor jou is het niet de game waar je blij van wordt.
Voor mij is het ook een van de beste games, maar voor mij is het ook echt niet meer dan een
shooter met een goed verhaal, dat het een klein beetje shooter is slaat nergens op, dat is 90% van de gameplay

Ik weet niet wat jouw definitie van een shooter is maar ook Shooters kunnen gewoon goeie verhalen hebben
Misschien moet je Bioshock 1 nog maar eens opnieuw spelen. 90% van wat je doet in dat spel is vijanden omleggen. Het is veruit het grootste deel van de gameplay.
Zeker niet de enige, ik sluit me bij je aan.

Ik heb alle Bioshock games meermaals gespeeld, maar replay value ligt niet zo heel hoog, juist omdat het zo story driven is, als je het verhaal kent, dan heb je het eigenlijk wel gehad. Er zijn nog wel kleine verschillen in eindes (ik dacht maximaal 2 verschillende eindes in Bioshock 1 en 2?), dus nog wel eens leuk de andere route te proberen.

Bioshock 1 had een beetje openworld-feel, was het niet helemaal natuurlijk, maar je zat wel lang vast op 1 deel van de stad, waar je shit moest vinden en unlocken. Maar daarna ging je wel naar een volgend stuk, en je kon eventueel terug, alleen had je er dan niks meer echt te zoeken.

Openworld en toch linear verhaal, werkt prima. Genoeg games die dat doen (zelda botw, horizons).
Ik zou graag een Bioshock game willen hebben die ik veel langer kan spelen. Vond het altijd zo jammer als ik ze uitgespeeld had.

Het stuk in Infinite waar je heel even rapture bezoekt, was ook echt vet. Dus ik hoop op een Bioshock game met een nieuwe locatie waarbij je zowel Rapture als Columbia kan bezoeken.
Het mooie aan Bioshock is dat het net zo'n immersief verhaal is. Ik geloof niet dat je én openworld kan gaan én dat kan behouden, omdat je gewoon lange tijd buiten het verhaal kan stappen.
Ik hou een open mind.. maar BioShock lijkt mij juist een spel die beter tot zijn recht komt in een verhaal gedreven, meer semi-lineair pad. Metroidvania style explortation vind ik goed passen bij BioShock (net als Prey, welke op GamePass staat dus GA HET SPELEN). Maar écht open world...? Ben benieuwd.
(Voor de duidelijkheid, Prey 2017 heb ik het over. Prey 2006 is overigens ook vet, maar wel een ander type spel (meer Doom 3 style)).

[Reactie gewijzigd door HollovVpo1nt op 13 april 2021 11:15]

Bedoel je de nieuwe of de oude prey? Er was namelijk ook een prey voor xbox 360. Die is blijkbaar ook erg goed. Maar zeker de nieuwe prey is ook een parel!
Ik bedoel de nieuwe Prey. Die is heel anders dan de eerdere pray (die overigens ook écht een aanrader is). Mocht je een Series S of Series X hebben, dan is die in 60FPS waarbij de input lag ook nagenoeg verholpen is.
Ik heb een series X en die game heb ik ook in de kast staan, alleen nog niet gespeeld. Te grote backlog ;-)
Àls je de oude Prey niet hebt gespeeld.......dan kan ik je die nog steeds aanraden om te gaan spelen.
Echt een prachtige game inclusief erg goed verhaal en karakters.

Je kunt beide Preys trouwens niet echt vergelijken aangezien het 2 verschillende games zijn (geen vervolg). Beide spelen zich in de ruimte af (meeste tijd), maar daar houdt de vergelijking op.

Ik heb van beide games echt genoten, maar als ik een nr1 moest kiezen dan ga ik zonder na te denken toch voor de eerste. Vooral de opbouw van het verhaal is bij de eerste Prey VEEL beter :)
Soms zat ik echt met open mond voor het beeldscherm en had ik ook geregeld WTF momentjes tijdens het spelen van de eerste Prey........Dit heeft de 2e Prey totaal niet gedaan bij mij.......Ook al is die 2e Prey wel een erg goede game.........Hij haalt het alleen niet vergeleken met de eerste (voor mij dan).
Dat moment waarop Don’t Fear The Reaper speelt in de 1e Prey, subliem!
Open World betekend niet dat je maar kunt doen en laten wat je wilt. Ook Open World games kunnen volledig Story driven zijn, kijk maar naar The Witcher 3 en tal van andere games. Eigenlijk zijn dit soort games allemaal lineair, maar men wil het gevoel geven dat men een vrije keus heeft.
Wat natuurlijk onmogelijk is want om verder te gaan met de main-story moet je toch echt bepaalde doelen behalen, de manier waarop en de volgorde kan misschien verschillen. Maar je doet nog steeds exact wat er van je verwacht wordt.
Alleen als het een goed gestructureerde open world game is, dan kan je toch de volgorde van die te behalen doelstellingen grotendeels zelf bepalen, en als je je tijd wil verdoen met side quests of met grinden of met nutteloos ronddwalen en dingen of vijanden een kopje kleiner maken, dan moet dat ook kunnen. Dat is natuurlijk het hele punt.

Als een open world je min of meer in een lineair jasje dwingt, dan is het al geen echte open world game meer. Sterker nog: de officiële definitie van een open world game is dat deze non-lineair is... ;)
An open world is a level or game designed as nonlinear, open areas with many ways to reach an objective. Some games are designed with both traditional and open-world levels. An open world facilitates greater exploration than a series of smaller levels, or a level with more linear challenges.
Het ging hier om story-driven games, dus waarbij het verhaal voorop staat.

Volgens de officiële definitie zijn The Witcher 3 maar ook RDR2 en elke game die niet op een rails loopt een non-lineair game. De optie om alleen al een klein beetje af te wijken van een hoofdlijn of verhaal, of de mogelijkheid om via meerdere wegen op een bepaald punt te komen is al genoeg om deze technisch non-lineair te laten zijn. Dat laatste is dus waarom een open-world game gezien wordt als non-lineair.
Nou zeg je dus min of meer precies terug wat ik al aangaf. Die uitleg hoef je mij dus niet te geven... ;)
Ken overigens geen enkele open world game waarin niet een hoofdlijn of verhaal voorkomt. Dan kom je eerder in een free-roaming sandbox game terecht, zoals bijvoorbeeld Minecraft.
Ik hou een open mind.. maar BioShock lijkt mij juist een spel die beter tot zijn recht komt in een verhaal gedreven, meer semi-lineair pad. Metroidvania style explortation vind ik goed passen bij BioShock (net als Prey, welke op GamePass staat dus GA HET SPELEN). Maar écht open world...? Ben benieuwd.
(Voor de duidelijkheid, Prey 2017 heb ik het over. Prey 2006 is overigens ook vet, maar wel een ander type spel (meer Doom 3 style)).
De BioShock spellen zijn echt fantastisch, weet nog dat ik de eerste BioShock in 2007 speelde, en aan iedereen liet zien, wat was hij fantastisch, en echt uniek, en ook vooral de verhaal was erg goed.

Fallout spellen (3 en 4) werden ook een openwereld-fps wat ze eerst niet waren, en waren ook een grote suk6, zelfde met The Witcher 3 waar de eerste twee ook geen openwereld spel was, en deel 3 wel en ERG goed is, zo lang ze het maar goed doen, en een goed verhaal en characters geven, heb ik er geen probleem mee dat hij een openwereld spel woord.

En ja Prey van 2006 was ook zo een spel die uniek was, en als eerste dingen deed dat je niet meer wist wat boven of onder of links of rechts was, en ook erg goed gemaakt met mooie verhaal, en Prey 2017 was ook leuk, maar vond die uit 2006 leuker, en ze hadden het een andere naam moeten geven, want het is totaal een andere spel, lijken totaal niks op elkaar.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 13 april 2021 19:47]

De laatste keer had de studio ook zo een persbericht eruit gestuurd, en toen kwam anthem eruit. Ik vind het wel knap dat als je een zelfde nieuwsbericht eruit zet mensen er zo ontzettend anders op reageren.

Nu maar hopen dat ze nu wel met een release aankomen die mensen wel interesant genoeg vinden om te spelen.
Recent deel 1 uit Bioshock collection op de xbox gespeeld.

De game is 5x gecrashed en ben ongeveer 2 avonden speeltijd kwijtgeraakt. Letterlijk tijdens het saven crashte de game en raakte de save file corrupt.

Laat ze eerst die crashes maar patchen voordat ze een nieuwe deel maken....
Eerlijk gezegd herken ik die problemen niet, al heb ik de collection op de ps4 gespeeld. Maar volgens mij zijn er ook niet echt bekende problemen. Weet je zeker dat je hdd niet corrupt is?
Gespeeld op Xbox series X dus geen HDD maar SSD.
Heb je daar melding van gemaakt? Naast het feit dat je van Microsoft je geld terug kan krijgen, zouden de ontwikkelaars dit waarschijnlijk wel willen weten.
Ik heb op internet bekeken en er zijn zat andere mensen met hetzelfde probleem. Blijkbaar crashed de game minder vaak in deel 2 en 3 maar die heb ik nog niet aangeraakt.

Ik heb de game fysiek gekocht voor de verzameling (tweedekansje) dus geld terug vanuit Microsoft lijkt me niet voor de hand liggend.

Persoonlijk vind ik het wel een goede game, maar die crashes zijn 2 minpunten op de eindscore, dan is het ineens een gemiddelde game.
Bioshock Infinite werd in den beginne toch ook als (semi-) open world gepresenteerd?
Er was zelfs sprake van "consequenties per vliegend platform" naargelang hoe jij je gedroeg.
Dit moest uiteindelijk door tijd tekort en een tekort aan prestatie aan de Xbox 360 en Playstation 3 kant gigantisch ingekort/gereduceerd worden tot een lineaire shooter.
Spel was nog steeds 'vermakelijk', maar je kan vrijwel overal zien hoe hun visie zo veel grootser was dan dat het nu is.
Open world games wordt een beetje de volgende trend van de komende (misschien korte) tijd.
Maar daar heb ik geen problemen mee. Zolang de focus op de SP blijft en niet teveel co-op/online gedoe.
Beter dan alles moba/battle royale maken welke onspeelbaar zijn over X jaar. Al zijn "singleplayer" games dat ook niet meer altijd...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee